Aviation

Nieuwe route BSCA – Wenen met Laudamotion

Op zondag 27 oktober om 08u25 landde een Airbus A320 met de kleuren van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion op de tarmac van Brussels South Charleroi Airport. Aan boord zaten 180 passagiers met een rechtstreekse vlucht vanuit Wenen, een nieuwe bestemming die voortaan wordt aangeboden met vertrek vanuit Brussels South Charleroi Airport. De hoofdstad van Oostenrijk wordt op die manier verbonden met Brussel-Charleroi, met een frequentie van zes vluchten per week.

“Vandaag wordt Oostenrijk toegevoegd aan de lijst met bestemmingen vanuit Brussels South Charleroi Airport. Wenen, de hoofdstad van het land, werd voor het tiende jaar op rij verkozen tot “beste stad ter wereld om te leven”. De stad is zeer aantrekkelijk voor het bedrijfsleven en toerisme. Wenen staat wereldwijd bekend voor zijn collecties van wereldberoemde kunstwerken, zijn cultuur en gastronomie. De stad biedt zijn bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan ontelbare activiteiten,” klinkt het.

Laudamotion werd opgericht in 2018 door Niki Lauda en het is de negende luchtvaartmaatschappij die actief is op de tarmac van Brussels South Charleroi Airport. Daarenboven is het de vijfde luchtvaartmaatschappij die wordt verwelkomd in minder dan drie jaar tijd. Dit wijst nogmaals op de aantrekkelijkheid van de luchthaven voor luchtvaartmaatschappijen. De internationale luchthaven Wien-Schwechat is een belangrijke luchthaven die met Brussels South Charleroi Airport wordt verbonden met een frequentie van zes wekelijkse vluchten, volgens onderstaande vluchtschema’s:

© BSCA

Comments