Varia

Nieuwe CEO voor Touring

De Koninklijke Belgische Touring Club maakt bekend dat huidig Algemeen Directeur Bruno de Thibault, de functie van CEO van de Groep Touring met onmiddellijke ingang zal opnemen.  Hij volgt Thierry Willemarck op die deze verantwoordelijkheid gedurende 19 jaar op zich heeft genomen. Thierry Willemarck wordt Vicevoorzitter van de Koninklijke Belgische Touring Club en zal zijn mandaat als Deputy Mobility President for Automobile Mobility and Tourism binnen de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) blijven voortzetten.

De 53-jarige Bruno de Thibault is bij Touring gestart in 2001 als Marketing Manager. Na 18 maanden wordt hij lid van het directiecomité en neemt nieuwe verantwoordelijkheden op zich om uiteindelijk als COO benoemd te worden in 2009 en daarna algemeen directeur in 2013.

Hij zal zich focussen op de versterking van Touring, waarbij de drie volgende prioriteiten centraal staan: Gebruik maken van de kracht van nieuwe technologieën, het ontwikkelen van diensten en producten met als concept ‘mobiliteit als dienst’  en de referentie worden op vlak van de dienstverlening voor alle elektrische voertuigen.

In 2020 viert Touring zijn 125-jarig bestaan. Touring helpt meer dan 2.800.000 weggebruikers en 450.000 gezinnen met een reisbijstand. In totaal wordt aan 45 miljoen leden technische en medische hulpverlening bij ongeval of ziekte verleend.

Comments