Cruise

Nieuw uitstel voor Carnival- en Royal Caribbean-brands

Holland America Line en Seabourn verlengen de opschorting van hun cruises in Europa tot eind juni. De beslissing slaat op de Nieuw Statendam, Volendam en Westerdam naar Noorwegen, de Baltische Staten en de Middellandse Zee. Seabourn schrapt de afvaarten van vier schepen. Seabourn Sojourn, Seabourn Encore en Seabourn Ovation komen nu pas vanaf 3 juli terug in de vaart. De heropstart van de Seabourn Quest is uitgesteld tot 7 november.

Princess Cruises schort tot 30 juni alle reizen op in de Middellandse Zee, Caraïben en de kusten van California en Mexico. Voor Europa betekent dit onder meer een nieuw uitstel voor de afvaarten met de Enchanted Princess vanuit Civitavecchia (Rome).

Ook de Royal Caribbean Group stelt haar heropstart andermaal uit. Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises verlengen hun pauze tot 31 mei. Alleen Quantum of the Seas vanuit Singapore alsook Spectrum of the Seas en Voyager of the Seas vanuit China varen uit. Odyssey of the Seas komt zoals gepland in mei in Haifa in de vaart. Deze afvaarten zijn voorbehouden aan inwoners van Israël die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19. Azamara kondigt een verder uitstel aan tot en met 30 juni.

En dan toch nog een klein lichtpuntje. Engeland zou vanaf 17 mei opnieuw binnenlandse cruises toelaten. Vanaf die datum kunnen de Britten ook weer internationaal kunnen reizen. P&O Cruises, Princess en Saga Cruises hadden eerder aangekondigd dat ze deze zomer korte weekendtrips en weekcruises langs de Britse kusten zouden organiseren. Die heropstart wordt mogelijk vervroegd.

© foto Holland America Line

Comments