20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyse van de week

Deze week:

Holland America Line gaat in het offensief

EVENT

Belgian Travel Summit: eerste hackathon uitgesteld

In navolging van de eerste editie van de Belgian Travel Summit in Ras Al Khaimah (mei 2019), organiseren de Belgische vakverenigingen VVR, UPAV, ABTO en CLIA in het verlengde van de BTS een reeks hackathon-evenementen om de white paper verder uit te werken. De eerste hackathon, met als thema ‘duurzaamheid’, zou komende zaterdag 18 januari plaatsvinden bij Thomas More Mechelen maar dient te worden uitgesteld. Dat laat de organisatie van de Belgian Travel Summit zelf weten in een persbericht. De deelnemers van de BTS en de hackathon werden hier inmiddels van op de hoogte gebracht.

“In het belang van het project stellen we de eerste hackathon uit van 18 januari naar 21 maart,” klinkt het bij de organisatie. “De voorbereiding neemt meer tijd in beslag dan verwacht en bovendien streven we naar een meer relevante vertegenwoordiging van de business tijdens de eerste hackathon. We zijn er bovendien van overtuigd dat ons project behoefte heeft aan een meer academische aanpak. Dat kan met de ondersteuning van Thomas More Toerisme Mechelen.” In afwachting van de eerste hackathon belooft de organisatie de deelnemers te voorzien van het nodige leesvoer met betrekking tot het project, met het oog op een betere voorbereiding én een beter resultaat. Tot slot onderstreept de organisatie dat het kan rekenen op de ondersteuning van verschillende professionele media. Ze doen tegelijk een warme oproep aan de reisprofessionals om in te schrijven voor de eerste hackathon. “Uw aanwezigheid is bijzonder belangrijk om te werken aan de gemeenschappelijke doelen die elk bedrijf in de reissector en elke reisprofessional raken. We hebben een evenwichtige vertegenwoordiging van de Belgische reissector nodig.”

REISINDUSTRIE

GfG: “kaap van 5 miljoen euro uitbetalingen overschreden.”

Het Garantiefonds Reizen heeft de kaap van 5 miljoen euro aan uitbetalingen aan Thomas Cook-gedupeerden overschreden. Er werden al 6.800 reizigers terugbetaald (bijna 3.200 dossiers op de maximaal verwachte 20.000). Het claim center werkt op volle toeren, en tracht het ritme van terugbetalingen aan te houden. Tegen mei 2020 zou de grote meerderheid van de claims moeten afgehandeld kunnen worden. Dat vergt nog even geduld van sommige reizigers, maar uiteindelijk zorgt het Garantiefonds Reizen, een private verzekeraar opgericht en gefinancierd door de reissector, ervoor dat er geen tientallen miljoenen reissommen verloren gaan door het enorme faillissement.

Het Garantiefonds Reizen heeft er ook voor gezorgd dat 13.000 reizigers die in de dagen na het faillissement op bestemming waren, (meestal) op de geplande terugreisdatum huiswaarts konden keren.

LUCHTVAART

Britse regering redt flybe

De Britse regering heeft een reddingsplan goedgekeurd voor de in moeilijkheden verkerende regionale luchtvaartmaatschappij Flybe. De ministers kwamen overeen om een aflossingsplan goed te keuren dat de belastingschuld van Flybe moet verlichten. De schuld wordt op ruim 100 miljoen pond geraamd. Ondertussen zijn de eigenaars van het bedrijf, waaronder Virgin Atlantic en Stobart Group, overeengekomen om meer geld in de verliesgevende luchtvaartmaatschappij te pompen. Voor de circa acht miljoen passagiers die elk jaar met Flybe vliegen moet dit een hele opluchting zijn. Willie Walsh, ceo van IAG (British Airways Aer Lingus, e.a.), spreekt over misbruik van openbare middelen. In een brief aan transportsecretaris Grant Shapps vraagt Walsh zich af waarom de belastingbetaler moet opdraaien voor het wanbeheer van de luchtvaartmaatschappij. Hij wijst erop dat een van Flybe’s grootste aandeelhouders, Virgin Atlantic, voor een deel in handen is van het Amerikaanse Delta Air Lines, een van ’s werelds grootste en meest winstgevende luchtvaartmaatschappijen. Flybe bedient tientallen binnenlandse routes die niet door andere luchtvaartmaatschappijen worden gevlogen, waardoor het de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa is. Met de deal krijgt Flybe een vrijstelling voor het betalen van de luchtvaartpassagiersheffing (APD) op haar binnenlandse diensten voor drie jaar, en dat voor een totaalbedrag van ongeveer 100 miljoen pond. Volgens de EU-regels mogen lidstaten geen onderscheid maken tussen binnenlandse vluchten en vluchten tussen EU-landen omdat zij het blok als één enkele luchtvaartmarkt beschouwen. Het toepassen van een lager tarief voor binnenlandse vluchten is volgens de EU-regelgeving illegale staatssteun. Maar zoals bekend stapt het Verenigd Koninkrijk weldra uit de EU.

VAKBEURS

Vakantiebeurs Utrecht vakdag

Op woensdag 15 januari trok de TM Charter naar de Vakantiebeurs Utrecht in de jaarbeurs Utrecht. Door de steun van NMBS Internationaal raakte iedereen vlot en comfortabel ter plaatse. Om de dag goed te beginnen wachtte er op de deelnemers een lekker ontbijtje van Sunny Cars. Binnenkort komen we hier op terug!

TM CHARTER

Met Travel Magazine naar ITB Berlijn

Dankzij onze sponsors Brussels Airlines, Europa-Park, AHK debelux en FTI Ticketshop kunnen we onze jaarlijkse charter naar ITB Berlijn aanbieden tegen het voordelige tarief van €340 (10 euro korting voor VVR/VLARA/UPAV/CLIA-leden). Op donderdag 5 maart 2020 vliegen we in Light&Relax met een Belgische delegatie naar één van de grootste vakbeurzen ter wereld! Het ontbijt met heerlijke gevulde croissants en warme koffie wordt u aangeboden door de vrijgevige mensen van Europa-Park. Opgelet: inschrijven kan tot en met 20 februari 2020. Meer informatie en inschrijven kan via onze website.

EVENT

B2B networkdrink Vakantiesalon Antwerpen

Voor het eerst organiseert het Vakantiesalon Antwerpen een B2B networkdrink op 23 januari 2020, 18 uur te Antwerp Expo. Een zeker niet te missen kans om uw netwerk te onderhouden en/of uit te breiden. U mag uiteraard vroeger komen om de beurs te bezoeken (deze sluit om 18 uur). Dit event is uitsluitend bestemd voor exposanten en professionals uit de toeristische sector. Een idee van de genodigden: exposanten, reisbureaus, touroperators, toeristische verenigingen/diensten, journalisten,… In samenwerking met de Dominicaanse Republiek, Air Europa, Peru.

REISINDUSTRIE

Touring wordt 125

Dit jaar bestaat mobiliteitsorganisatie Touring 125 jaar. Gedurende al die jaren is de organisatie steeds geëvolueerd om te voldoen aan de vraag van de consument/weggebruiker. De organisatie werd in 1895 opgericht door een groep wielertoeristen voor de promotie en de verdediging van het fietstoerisme en de infrastructuur die daarvoor nodig was en is.

“Vandaag zijn we uitgegroeid tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie in België, vertegenwoordigen we meer dan 2,8 miljoen weggebruikers en verdedigen we de absolute vrijheid van verplaatsingen voor elk individu op de manier en met de middelen van zijn of haar keuze”. Touring is lid van de Internationale Automobielfederatie FIA, de grootste mobiliteitsorganisatie ter wereld.

CRUISE

CLIA: nieuwe digitale brochure

CLIA somt de voordelen van een CLIA-lidmaatschap voor 2020 op in een nieuwe digitale brochure. Paul Nuyens van CLIA geeft wat duiding: “De cruisegemeenschap is in België flink aan het groeien. Sébastien Hamende van Del-Tour bijv. besliste om voor 2020 in december al lid te worden van CLIA. Als zaakvoerder van vijf kantoren wilde hij vooral het product cruises meer in de kijker zetten.”

“2019-2020 zullen onze cruisejaren zijn, dat hebben we beslist,” verklaart Sébastien Hamende van Del-Tour. “Twaalf verkopers hebben de minicruise met de nieuwe MSC Grandiosa kunnen beleven. Stel je voor, de meesten hadden nog nooit een cruise gemaakt. Daarom schenken we nu veel aandacht aan opleidingen. Daarin is CLIA een belangrijke partner. Het grote verschil met andere vakorganisaties is wat CLIA inhoudelijk te bieden heeft. Het aanbod van cruise-opleidingen en evenementen is voor ons een grote meerwaarde. Dat bijna alle cruisemaatschappijen onder één dak zitten is een groot pluspunt.”

Meteen lid wil worden van de cruisegemeenschap in België? Dat kan hier.

EVENT

AVIAREPS Around The World

Op 18 maart 2020 organiseert AVIAREPS reeds voor de vierde maal hun Around The World workshop. De locatie van deze vierde editie is het Grand Café Horta in Antwerpen. Het concept blijft ongewijzigd, namelijk een rondje rond de wereld maken op één avond door 45 suppliers te bezoeken. De sponsors van deze editie zijn Brussels Airport en MisterFly, het gastland is het Sultanaat Oman. Graag deelnemen? Vraag je uitnodiging als reisagent aan via Evy Gordts van AVIAREPS: egordts@aviareps.com.

TOUROPERATING

Transasia officiële Expo 2020 verkoper

Transasia, de Azië-afdeling van nichetouroperator en cultuurspecialist Transeurope uit Brugge, kreeg de officiële toelating om tickets voor de aankomende Wereldtentoonstelling in Dubai te verkopen. Als erkend ticketverdeler in België biedt Transasia zowel dagpassen als tickets voor 3 dagen aan, gecombineerd met een passend logeeradres en eventueel de vluchten, de privétransfers en andere extra diensten erbij. Dries Vindevoghel, verantwoordelijk voor de Emiraten bij Transasia, is volop in de weer met de hoteltarieven voor de Expoperiode. Van enkele hotels zijn de prijzen al bekend en op te vragen via info@transasia.com. Online worden er nog meer hotels aan dagprijs aangeboden. De Wereldtentoonstelling vindt voor het eerst in het Midden-Oosten plaats van 20 oktober 2020 tot en met 10 april 2021.

 

Transeurope staat stil bij Rafaël

Bij moedermerk Transeurope is Rafaello da Urbino dit voorjaar de culturele blikvanger, kortweg Rafaël. Rafaël was een van de belangrijkste kunstschilders van de Italiaanse Renaissance.

© Transeurope

Naar aanleiding van zijn overlijden precies 500 jaar geleden, brengt de Scuderie del Quirinale in Rome tussen 5 maart en 2 juni een groots eerbetoon aan zijn leven en werk, met meer dan 200 schilderijen en tekeningen. Het gros van Rafaël zelf, maar ook van artiesten die hij inspireerde. Het is de meest complete tentoonstelling ooit aan Rafaël gewijd. Vooraf reserveren is aanbevolen en kan via events@transeurope.com. Ook zijn geboortestad Urbino in de Marken vertelt het levensverhaal van Rafaël aan de hand van een speciaal uitgetekend parcours. In de streek van Urbino biedt Transeurope meerdere charmehotels aan.

HOTELLERIE

Mercure Antwerp City South opent

© Accor

Accor, kondigt vandaag de opening aan van Mercure Antwerp City South. Het moderne viersterrenhotel is gevestigd aan de Desguinlei 94 in Antwerpen. Het hotel bevindt zich in het hart van het zakendistrict en telt 211 kamers. In totaal telt Accor 162 hotels in België waarvan er zes in Antwerpen gevestigd zijn. Met de toevoeging van een tweede Mercure hotel in Antwerpen aan haar portfolio, biedt Accor nog meer keuze voor zakelijke en leisure gasten.

Maurits van Zwol, General Manager van Mercure Antwerp City South, vertelt trots: “Mercure is een sterke speler in de Europese markt en roept herkenbaarheid op. Ook is bij Mercure die authentieke lokale beleving belangrijk. Dat is zichtbaar in de uitstraling van het hotel, zoals de aankleding, afbeeldingen van historische hoogtepunten en de lokale gerechten die wij aanbieden. Ik kijk ernaar uit om onze eerste gasten te verwelkomen in het nieuwe Mercure Antwerp City South en hen de gastvrijheid en hoogwaardige service te laten ervaren die zij van Accor gewend zijn”.

“Met de opening van Mercure Antwerpen City South blijft Accor haar aandeel in de Belgische hospitality markt verstevigen. Op dit moment telt ons netwerk 6 hotels in Antwerpen waarvan 2 Mercure hotels. België is voor ons een belangrijke groeimarkt. We blijven vernieuwen en onze gasten verrassen binnen en buiten onze hotels,” aldus Thomas Dubaere, COO Accor Northern Europe.

VAKVERENIGING

VVR lanceert ‘#ReisBewust – #ReisGerust’ campagne

De VVR lanceert onder de noemer van #ReisBewust – #ReisGerust een nieuwe campagne. Het moet ervoor zorgen dat de reiziger beter geïnformeerd wordt en hij zo bewust de keuze maakt om goed omkaderd, goed beschermd en dus gerust op vakantie te vertrekken. Voor de professional is het een eenduidige manier om mee te surfen op een actie die breed gedragen wordt, zijn troeven nog beter in de verf zet en zijn zichtbaarheid verhoogt. Lees het volledige artikel hier op onze website.

LUCHTVAART

Onderzoek KU Leuven: “Europese vliegreizen ontmoedigen niet zinvol”

Goedbedoelde maatregelen om CO2-uitstoot te verminderen door Europese vluchten te ontmoedigen en de trein als alternatief te promoten, zijn eigenlijk zinloos. Dat zeggen onderzoekers van de KU Leuven in een nieuwe visietekst rond duurzame energievoorziening waarover het persagentschap Belga bericht. Vliegverkeer binnen Europa valt onder het Europese uitstootplafond. Dat betekent dat de luchtvaart binnen Europa betaalt per ton CO2 die ze uitstoot. Ook het internationale treinverkeer zit onder hetzelfde uitstootplafond. “Een neveneffect hiervan is dat de totale Europese CO2-uitstoot niet zou dalen als vliegreizen op ons continent ontmoedigd worden. Wat een Europese vlucht minder uitstoot, wordt namelijk in een andere sector, zoals elektriciteitsproductie of industrie, uitgestoten”, luidt het in het rapport van de interdisciplinaire denktank Metaforum binnen de Leuvense universiteit. Voor bestemmingen buiten de EU speelt het uitstootplafond niet. “Elke vliegtuigreis minder van dit type, is wel een nettovermindering van de CO2-uitstoot”, zeggen de onderzoekers.

CRUISE

All Ways-cruise in het teken van de Brexit

In het licht van de Brexit zwaait All Ways Cruises dit voorjaar de Britten uit. Op 10 mei vertrekt het passagiersschip Astoria vanuit Zeebrugge op een cruise rond het Verenigd Koninkrijk om de Londenaren, de Schotten, de Noord-Ieren en zelfs The Beatles een hart onder de riem te steken. “Laten we nog voor een laatste keer genieten van een afternoon tea met scones, Blue Stilton met Porto, single malt whisky’s, fish and chips, het sexy Britse accent, de rode dubbeldekbussen, het links rijden en “order, order!”, klinkt het bij de Belgische touroperator. Gedurende 14 dagen zet het kleine klassieke cruisevaartuig met slechts 500 gasten koers naar Groot-Brittannië en Ierland, om intens te genieten van de vele facetten van de Angelsaksische cultuur. Van de Schotse Highlands naar de Buiten-Hebriden, van de Titanic en Stonehenge tot een ‘pint of Guinness’, kortom de reizigers van de Astoria gaan op zoek naar de vele charmes van de Britse Eilanden. Aan boord zorgen voordrachtgevers zoals VRT-journalist Flip Feyten voor nog meer duiding. Hij is de auteur van het boek “Waarom de Engelsen zo Engels zijn”.

VAKBEURS

Fitur Madrid viert 40ste verjaardag

De Spaanse vakbeurs Fitur, een organisatie van IFEMA, vindt van 22 t.e.m. 26 januari plaats in Feria de Madrid. De beurs is toe aan zijn 40ste verjaardag en kiest niet toevallig Zuid-Korea als gastland. De 40ste editie van de beurs valt immers samen met de 70ste verjaardag van het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen Zuid-Korea en Spanje. Zuid-Korea staat in Azië op de derde plaats als het aankomt op de instroom van reizigers voor Spanje. Omgekeerd is Zuid-Korea zelf een aantrekkelijke en veilige bestemming, met een moderne en hoogwaardige infrastructuur, evenals een goed openbaar vervoersnetwerk.

De vakbeurs breidt ook dit jaar zijn beursoppervlakte uit en kan ondertussen rekenen op 10 goed gevulde hallen. Dit jaar verhuist Afrika naar hal 1, waardoor hal 6 exclusief voorbehouden is voor Pacific Azië. De lay-out van de andere hallen blijven ongewijzigd: het Midden-Oosten in hal 2, Amerika in hal 3, Europa in hal 4, technologieproviders in hal 8, verenigingen in hal 10 en de Spaanse delegaties in hal 5, 7 en 9. Duurzaamheid, technologie en specialisatie zijn de belangrijkste thema’s voor deze feestelijke 40ste editie. Daarnaast zijn er diverse initiatieven gericht op professionalisering en internationalisering. Dat alles moet de recordcijfers van de laatste editie overtreffen, zijnde meer dan 11.000 exposanten uit 160 landen en 253.000 bezoekers. Met het speciale Fitur MICE programma zet de beurs voor het eerst in op de meetings industry en het zakenreissegment.

Travel Magazine reist volgende week af naar Madrid voor de vakbeurs en brengt hierover uitgebreid verslag.

VAKBEURS

BTEXPO 2020: Onthou de data & bestelformulier exposanten

BTExpo 2020 vindt dit jaar plaats op 26 oktober (Hotel Van Der Valk – Nijvel) en 27 oktober 2020 (De Oude Vismijn – Gent).
Hotel Van Der Valk in Nijvel en De Oude Vismijn in Gent zijn ideaal gelegen en uitgerust met alle nodige technologie en break-outs. De locaties laten een groot aantal exposanten & bezoekers toe om er gemakkelijk te geraken en te genieten van een dag vol contacten tussen professionelen uit de toeristische sector.

Vanaf vandaag is het mogelijk voor leveranciers om hun stand te reserveren. Aarzel niet om contact op te nemen met Ignace Vermeylen voor meer informatie.
ignace.vermeylen@btexpo.com – +32 497 533 854

TOUROPERATING

TUI: luxe autovakanties nieuwe brochure

In de gloednieuwe brochure TUI LUXE autovakanties zomer 2020 ontdek je luxevakanties dicht bij huis of in Europa’s mooiste landen. Een verwenvakantie in een kasteel, op een landgoed tussen de wijngaarden of in een tophotel met eigen golfterrein. Van 5-sterrenluxeresorts tot Michelinsterren-gastronomie. Je klant geniet van wellness, comfort en service van het hoogste niveau aan de mooiste stranden, omringd door imposante bergen of midden in de natuur.

Nieuw: TUI Small & Friendly Autovakanties

In de gloednieuwe brochure TUI Small & Friendly autovakanties zomer 2020 staan unieke vakanties met bijzondere overnachtingen. Je beleeft er de couleur locale op z’n best tijdens een verblijf in een kasteeltje, een herenhuis in belle-époquestijl of een kleinschalig landhuis weg van de massa. Een TUI Small & Friendly autovakantie in Europa’s mooiste landen of weekendje weg dicht bij huis? Altijd een onvergetelijke ervaring voor je klant.

In de kijker: Miami

TUI fly vliegt deze zomer opnieuw naar Miami. Hier geniet de klant in een zonnig klimaat van de stranden, hippe plekjes en het cultureel erfgoed. Flaneren in South Beach, shoppen in Aventura Mall en chillen in Coconut Grove zijn enkele must-do’s! Buiten Miami kan je wildlife spotten in de Everglades, bootje varen in Fort Lauderdale en The Keys ontdekken.

LUCHTVAART

Etihad Airways Eco-vlucht op BRU

Afgelopen maandag voerde Etihad Airways een speciale ‘Eco-Flight’ uit van Abu Dhabi naar Brussel. De vlucht kaderde in de Sustainability Week 2020 die deze week in Abu Dhabi plaatsvindt en waar een reeks duurzame initiatieven in de praktijk worden gebracht. Recent kondigde Etihad een samenwerking aan met Boeing om groene technologieën uit te testen op een van haar Boeing B787’s, ook wel de Greenliner genoemd.

De ecovlucht van maandag was slechts een onderdeel van een veel groter initiatief rond milieu en duurzaam vliegen dat door Etihad Aviation Group coo Mohammad Al Bulooki in Brussel werd toegelicht. Aan medewerkers van de Europese Commissie en vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector lichtte Al Bulooki de ambitieuze plannen toe.

De Boeing B787 waarmee vlucht EY57 werd uitgevoerd, is het nieuwste en meest efficiënte type in de Etihad-vloot. Het toestel verbruikt 15% minder brandstof dan elk ander vliegtuigtype dat door Etihad wordt gebruikt. Met de medewerking van Eurocontrol en skeyes werd ook de ideale vliegroute gevolgd om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.

Verder werd er zoveel mogelijk plastic voor eenmalig gebruik uit de cabine geweerd. De plastic schaaltjes voor de maaltijden werden vervangen door bordjes in aluminium en er waren geen plastic verpakkingen rond de dekentjes. Op de luchthavens van zowel Brussel als Abu Dhabi kon de bemanning van vlucht EY57 rekenen op een snellere en kortere taxi-route.

DUURZAAMHEID

MSC: Operatie Kerstboom

Tijdens de eindejaarsperiode organiseerde MSC de operatie MSC Kerstboom. Zo werden er eind november sets met trendy MSC kerstballen verdeeld aan 100 reisbureaus in België en Luxemburg. Het doel was om zoveel mogelijk etalages te versieren met kerstbomen in onze MSC-kleuren. Vinciane Jacquiez: “De 3 mooiste etalages, gekozen door het sales- en marketingteam, wonnen een duo-ticket voor de nieuwe Cirque du Soleil show ‘Corteo’. De actie was een groot succes! 60 gemotiveerde reisbureaus stuurden ons foto’s van hun versierde vitrine. Alle foto’s van deze actie zijn terug te vinden op onze Facebook pagina ‘MSC Smart Community’ en geniet van de creativiteit van onze lieftallige reisagenten. Proficiat aan de winnaars: Ath Voyages (Ath) – Selectair de Reisboetiek (Dilsen-Stokkem) – Voyages Flammang Wemperhardt (Wemperhardt)”

DUURZAAMHEID

Center Parcs: “CO2 doelstellingen al gerealiseerd”

Center Parcs heeft haar CO2-doelstellingen voor 2022 nu al gerealiseerd voor alle 27 Europese parken. Dat heeft Erwin Dezeure, CSR Directeur van Center Parcs Europe, bekendgemaakt tijdens het Travel Congres in Jaarbeurs Utrecht. Ten opzichte van 2010 laat de grootste Europese aanbieder van vakanties dichtbij huis een meer dan 50 procent minder grote ecologische voetafdruk achter. Center Parcs stelt dan ook haar doelen bij voor 2022 naar ruim 70 procent CO2-reductie in vergelijking met 2010.

Center Parcs loopt bewust voor op EU-doelstellingen benadrukt Dezeure. “Al vele tientallen jaren is duurzaamheid een belangrijk speerpunt van onze strategie. Als grootste lokale speler beschouwen wij het als onze plicht om vakanties dichtbij huis steeds duurzamer te maken. Sinds januari 2020 zijn al onze 27 parken voorzien van 100 procent groene stroom. Dat geldt zowel voor alle centrale faciliteiten, inclusief de Aqua Mundo subtropische zwembaden, als voor de 17.900 verblijfsaccommodaties. Daarnaast laten we met Villages Nature® Paris zien dat we in staat zijn om zelfs CO2-neutrale parken te creëren waarbij alle energie uit natuurlijke bronnen komt. Daar ben ik ontzettend trots op. Op korte termijn gaan we een tweede park qua energie CO2-neutraal maken. Dat doen we in Center Parcs Park Bostalsee.”

HOTELLERIE

RIU Hotels & Resorts: nieuwe inspiratiebrochure

RIU Hotels & Resorts pakt ter voorbereiding van het Vakantiesalon van Brussel uit met een nieuwe RIU inspiratiebrochure. RIU telt ondertussen om en bij de 100 strand- en stadshotels, verspreid over zo’n 20 landen. Een aantal nieuwigheden worden opgelijst in de inspiratiebrochure. Zo opende RIU in mei 2019 twee gloednieuwe hotels op de Malediven. In het Riu Palace Maldivas (vijf sterren) vindt je klant pure rust en luxe. Voor animatie en vertier gaat het via een loopbrug naar het aangrenzende Riu Atoll (vier sterren). RIU blijft verder ook inzetten op Marokko. In Marrakech werd Riu Tikida Palmeraie (vier sterren) begin 2019 heropend na een complete restyling. In de nieuwe badplaats Taghazout Bay, 15 km ten noorden van Agadir, opende RIU het all-inclusive hotel Riu Palace Tikida Taghazout (vijf sterren). Het populaire Riu Palace Palmeras in Gran Canaria heropende in augustus 2019 zijn deuren na renovaties. Riu Concordia in Mallorca heropent in april 2020 na een grondige verbouwing. In Jamaica introduceerde het Riu Ocho Rios (vijf sterren)  hotel het waterpark ‘Splash Water World’. In 2018 voegde RIU de bestemming Zanzibar toe aan zijn catalogus. Het Riu Palace Zanzibar (vijf sterren) opende in november 2019 en ook het naastgelegen luxeresort La Gemma dell’Est (vijf sterren) maakt sinds kort deel uit van de RIU-keten. Peter Hahn van RIU Hotels & Resorts: “De lijst aan renovaties, nieuwigheden en projecten wijst op de frisse wind die door het bedrijf waait. Samen met de steun van de reiskantoren ziet RIU de toekomst in België positief tegemoet.”

Zelf een bezoekje brengen aan RIU Hotels & Resorts op het Vakantiesalon van Brussel? Dat kan in hal 5, stand 5540.

INCENTIVE

Imagine Travel: de eerste winnaar is gekend!

De winnaar van de eerste ‘reis van de maand-actie van ‘Imagine Travel’ is gekend. Deze week ging Céline Degroot, sales verantwoordelijke van Imagine Travel/ Travel by Excellence met 10 flessen champagne onder de arm de reisadviseurs van Fairway Travel  in Brussel verrassen. Fairway Travel verkocht in de loop van december de meeste Imagine 4KDS-reizen. Van harte gefeliciteerd aan het hele team!

Bij Imagine staan de volgende 10 flessen champagne al koel om uit de delen aan de beste verkoper van de reis van de maand: een 18-daagse rondreis Thailand, Laos & Cambodja of van alle reizen uit het Azië-aanbod van Imagine. De actie loopt nog tot eind januari. Veel succes met de verkoop!

REISINDUSTRIE

MisterFly: Air Europa, You Decide

Als je nieuwjaar zegt, zeg je nieuwe deals! Welkom bij de familie… Air Europa.

Ontdek Noord-Afrika, vooral Marokko of Tunesië. Laat u verleiden door de attractieve prijzen op Amerika. Boek Air Europa tot 31 januari, neem deel aan de e-learning http://bit.ly/2YXU0Mu en probeer 2 vliegtickets naar Zuid-Amerika te winnen als onderdeel van MisterFly’s OH MY DEALS campagne!

Air Belgium: Simply Fly Away!

Wenst u het Franse West-Indië (Guadeloupe en Martinique) te ontdekken? Natuurlijk! Wist u dat er elke woensdag en zaterdag rechtstreekse vluchten vanuit Brussels South Charleroi zijn? Inclusief btw + bagage. Ga voor Air Belgium!

Boek Air Belgium op MisterFly Pro tot 31 januari en win 1 vliegtuigticket naar de Franse Antillen als onderdeel van onze OH MY DEALS campagne van MisterFly.

United Airlines: Fly the friendly skies!

De Verenigde Staten, het land waar dromen uitkomen. Maar om deze te verwezenlijken, moet je er uiteraard eerst naartoe. Met United Airlines kan u dagelijks van Brussel naar New York, Washington, San Francisco of Chicago vliegen. Kies dus de dag waarop je je dromen waarmaakt. Boek United Airlines op MisterFly Pro tot 31 januari en probeer 1 ticket naar New York, Washington of Chicago te winnen als onderdeel van de OH MY DEALS campagne!