20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

TRAVEL MAGAZINE

Travel Magazine wenst u prettige feestdagen!

De TM-Newsletter gaat even met vakantie! Momenteel leest u dus de laatste TM-Newsletter van 2019. Maar het nieuws gaat door, want tijdens de kerstperiode blijft de redactie actief.  Hou zeker de TM-website, de cruise– en aviation newsletter, eventuele breaking news en uiteraard onze facebookpagina en mailbox voor speciale edities in de gaten. Uw wekelijkse TM-Newsletter is terug op 10 januari 2020. Fijne feesten!

© Fotostudio

LUCHTVAART

Brussels Airport klaar voor de winter

Brussels Airport doet er alles aan om haar passagiers tijdens de kerstperiode feestelijk in de watten te leggen vanaf het moment dat ze op de luchthaven aankomen, tot aan het vliegtuig. De magische kerstbeleving, tot midden januari, staat volledig in het teken van een warme en gezellige eindejaarssfeer en voluit genieten van alle troeven die België rijk is: gastronomie, chocolade en mode. Zo zullen ruim 1 miljoen passagiers tijdens de twee weken van de kerstvakantie op Brussels Airport de winterse magie beleven op weg naar het vliegtuig van een van de 80 luchtvaartmaatschappijen die samen meer dan 200 bestemmingen aanvliegen.

TM-CHARTER

TM-Charter Vakdag Vakantiebeurs

Voor het vijfde jaar organiseren we onze charter naar de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht. De Nederlandse reisbeurs viert trouwens haar 50ste verjaardag. Travel Magazine en NMBS Internationaal voorzien dit jaar 30 tickets voor Belgische reisprofessionals. Op woensdag 15 januari 2020 gaan we op dagbezoek tijdens de vakdag van de beurs. Om nog beter aan jullie wensen te voldoen, kunnen jullie kiezen tussen twee opstapmogelijkheden: Brussel-Zuid of Antwerpen-Centraal. Perfect toch?!

Sunny Cars toonde zich opnieuw bereid om de Belgische delegatie te voorzien van een heerlijk ontbijt met lekker warme espresso, croissants en smoothies. Wij kunnen jullie een charterpakket aanbieden tegen een uitzonderlijk tarief van €75, met treinritten in 1ste klasse. Voor dat bedrag geraak je er op eigen krachten nooit!

Wat is er inbegrepen?

  • Heen- en terugrit met Thalys (Comfort 1) tot Rotterdam-Centraal en Intercity tot Utrecht Centraal
  • Toegangskaarten tot de beurs
  • Ontbijt aangeboden door Sunny Cars

We verdelen de stoelen via een first-come, first served. Wil je mee… schrijf je dan snel in via onze website. Inschrijven vóór 30 december 2019.

Sunny Cars: ‘Travel Smooth’

Na het grote succes in 2019 keert Sunny Cars dit jaar weer groots terug op de Vakdag van de Vakantiebeurs. Sunny Cars is opnieuw de hoofdsponsor van de B2B-zone waar je op het business terras de hele dag gratis kunt bijtanken met een kopje koffie van de barista of een smoothie. De vernieuwde lounge wordt zo de ideale plek waar vakbezoekers rustig kunnen werken en waar zakelijke ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

Voor in de agenda

  • 11u00: koffieshot bij Sunny Cars
  • 15u30: vitamineshot bij Sunny Cars

De B2B-zone is dit jaar opnieuw ingericht met comfortabele zitplekken, een gratis Wi-Fi netwerk en wat lekkers voor tussendoor. De hele dag door maakt een barista namelijk de lekkerste koffie en worden verse smoothies bereid. De kosten? Een smile! De zone is dé plek voor vakbezoekers om op een rustige en fijne manier zaken te doen. “We zijn in 2020 al 25 jaar dé partner van de reisbranche en ook dit jaar hebben wij geen moment getwijfeld om bij te dragen aan het terras waar de vakbezoeker centraal staat”, zegt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars.

Het voltallige salesteam van Sunny Cars is de hele dag beschikbaar bij de stand. “We willen 110% klaarstaan voor onze partners en alle vragen beantwoorden die zij mogelijk hebben”, vertelt Marco Ammerlaan. “Ook als je gewoon even lekker wilt bijkletsen, ben je natuurlijk meer dan welkom.”

PEOPLE ON THE MOVE

Brussels Airlines: benoeming Dieter Vranckx als nieuwe CEO & CCO

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Belg Dieter Vranckx de nieuwe CEO van Brussels Airlines en rapporteert hij aan de Raad van Bestuur van de SN Airholding. Naast zijn verantwoordelijkheden als Chief Executive Officer zal Dieter Vranckx ook de functie van Chief Commercial Officer bij Brussels Airlines bekleden. Hij neemt hierbij de verantwoordelijkheden over van Christina Foerster, die in 2016 in dienst trad als CCO en sinds april 2018 aan het hoofd staat van de luchtvaartmaatschappij. Mevrouw Foerster zal vanaf 1 januari 2020 toetreden tot de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group, als hoofd van de “Customer & Corporate Responsibility” van de groep.

Dieter Vranckx (46), sinds mei 2018 Chief Financial Officer en Deputy CEO van Brussels Airlines, zal vanaf 1 januari 2020 leiding geven aan de Belgische luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group en aan de commerciële afdelingen van de onderneming. De nieuwe CFO van Brussels Airlines zal binnenkort worden aangeduid.

LUCHTVAART

TUI: partnership Brussels Airlines

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen, doet TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Volgend jaar gaat TUI samenwerken met Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen. Dit jaareinde treedt het akkoord in werking en de eerste vluchten zullen tijdens de kerstvakantie worden uitgevoerd onder een TUI fly vluchtnummer. In de periode van december tot oktober zijn de door Brussel Airlines verzorgde vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines 2 vluchten per dag uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit piloten van Brussels Airlines en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly. Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen: 6 in Spanje, 3 in Griekenland, 2 in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen hier naderhand aan worden toegevoegd.

HOTELLERIE

Riu Palace Riviera Maya hotel: renovatie compleet

© RIU Hotels & Resorts

RIU Hotels & Resorts heeft zojuist in Mexico de volledige renovatie afgerond van het Riu Palace Riviera Maya hotel in Playa del Carmen en sluit hiermee een periode vol grote projecten af. De werkzaamheden aan het direct aan het strand gelegen 5-sterrenhotel, bestonden uit een volledige herinrichting van de buitenruimte en de renovatie van alle gemeenschappelijke ruimtes en alle kamers. Riu Palace Riviera Maya beschikt in totaal over 460 kamers, vier zwembaden, zes restaurants en vijf bars. Het entertainmentaanbod voor zowel volwassenen als kinderen werd eveneens uitgebreid en ook de exclusieve All Inclusive 24 hour service van RIU werd ingevoerd. Naast de restaurants ‘Don Rafael’, ‘Yashima’, ‘Agave’, ‘Chilis’ en ‘Krystal’ is er voortaan ook een Italiaans restaurant: ‘Il Portico’.

Alle bars hebben nieuwe faciliteiten gekregen die de soberheid van de nieuwe RIU-stijl combineren met de verfijning van de Riu Palace lijn: van de Lounge 24, open op elk moment van de dag, tot de Lobby bar en de bars bij het zwembad en de theaterbar. Ook nieuw is het koffie- en ijssalon, genaamd ‘Capuchino’. Het zwembadgebied heeft ook grote veranderingen ondergaan en biedt nu drie grote zwembaden, waarvan één met een bar. Na de renovatie van Riu Vallarta (in Riviera Nayarit) en de uitbreiding van Riu Emerald Bay (in Mazatlan), is de renovatie van Riu Palace Riviera Maya het derde grote project van de keten dit jaar in Mexico, een land met 20 hotels, meer dan 23.000 kamers en 10.000 medewerkers.

REISKANTOOR

Axis Travel opent tweede kantoor

Axis Travel, al jaar en dag actief met het reiskantoor in Erps-Kwerps onder de vlag van Selectair, opende deze week een tweede kantoor in Kampenhout. Sinds 2 december 2019 ontvangt reisagente Kristel Dierckx er al de eerste klanten, maar op dinsdagavond vond de feestelijke opening plaats. Kristel wordt ondersteund door Tamara Vanperre en Iris Vangeel, al blijven deze twee laatsten vooral actief in het kantoor van Erps-Kwerps. Axis Travel Kampenhout is een voormalige Thomas Cook Travel shop, waar Kristel ook al actief was. Axis Travel Kampenhout is gelegen op de Haachtsesteenweg 380C, naast Leonidas en de Post. Travel Magazine wenst Kristel, Tamara en Iris alvast veel succes.

THEMAPARK

Europa-Park: Nederlandstalige brochure 2020

De afgelopen jaren is het aantal Nederlandse en Belgische bezoekers van Europa-Park fors gestegen. Velen bezoeken het park op de heen- of terugreis van hun vakantiebestemming, anderen voor een pretparkvakantie. Speciaal voor Nederlandse en Belgische gasten brengt Europa-Park een Nederlandstalige brochure uit. De nieuwe brochure 2020 is nu beschikbaar en gratis verkrijgbaar. Deze staat vol praktische tips en informatie over het attractiepark, het nieuwe indoor waterpark en alle verblijfsmogelijkheden. Interessant voor mensen die hun vakantieplannen voor 2020 aan het uitstippelen zijn.

TOUROPERATING

Silverjet: zomerzon-brochure

Renke Pieters: “Silverjet legt momenteel de laatste hand aan de Zomerzon-brochure, maar intussen staat het volledige aanbod reeds online op de website en zijn de producten boekbaar! Nieuw voor de zomer is Italië, meer dan 40 pagina’s met enkel tophotels, rondreizen en citytrips.” De zomerzon brochure wordt vanaf week 4 bij de reiskantoren geleverd.

EVENT

Belgian Travel Summit: Hackathon duurzaamheid

De eerste editie van de Belgian Travel Summit in Ras Al Khaimah ligt intussen al enkele maanden achter ons, maar in 2020 organiseren de Belgische vakverenigingen in het verlengde van de BTS een reeks Hackathon-eventen om de white paper verder uit te werken. De Belgische vakverenigingen ABTO, CLIA, VVR en UPAV hadden met de BTS tot doel een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen over het toeristisch landschap. Verschillende topics die in Ras Al Khaimah werden aangesneden, worden nu tijdens verschillende Hackathons verder uitgediept. Zo zal er op zaterdag 18 januari van 10u-17u in Thomas More Mechelen worden gewerkt rond het thema duurzaamheid. Alle aanwezigen op de BTS in mei kunnen gratis deelnemen aan deze hackathon, anderen betalen 45 euro + btw (facturatie na online registratie). Om alles vlot en efficiënt te laten verlopen wordt iedere deelnemer uitgenodigd om deel te nemen aan een voorbereidende conference call. Het invullen van het registratieformulier is een bevestiging van jouw aanwezigheid. Je aanvaardt hier meteen ook de betalingsvoorwaarden. Klik hier om je in te schrijven!

TOUROPERATING

Africa By Excellence: Zuid-Afrika met het gezin in de paas- en zomervakantie!

Manu Donck: “Ben je op zoek naar een boeiende gezinsvakantie voor jouw klanten in de vakantieperiodes? Dan raden wij ten zeerste Zuid-Afrika aan voor een 2-weekse self drive. Uiteraard niet om naar Kaapstad en de Tuinroute te reizen. Juli en augustus zijn zonnige en droge maanden in noordelijk Zuid-Afrika, en zijn de beste maanden om op safari te gaan in het Kruger Park en errond. Ook de paasvakantie is hiervoor nog bijzonder geschikt. Deze regio biedt uitstekende ontspanningsmogelijkheden voor het gezin: safari’s, canopying, quadbiking, mountainbiking, trektochten door de machtige Blyde River Canyon,… Combineer deze regio met meerdere dagen aan de brede zandstranden aan de Indische Oceaan waarlangs in juli en augustus in groten getale de bultrugwalvissen voorbij komen: een onvergetelijke ervaring! Deze regio beschikt over een paar schitterende lodges en in het wat lager gelegen Saint Lucia bevindt zich de grootste nijlpaarden- en krokodillenconcentratie ter wereld. Voeg tenslotte een 3-daags verblijf toe in de majestueuze Drakensbergen waar je schitterende wandelingen kan maken. Je klant eindigt zijn 2-weekse self drive terug in Johannesburg waar wij aanraden om nog eens Soweto per fiets te ontdekken alvorens terug te vliegen.” Het ABE-team staat klaar met advies. Contacteer hen via 09/395.10.20 of info@africa-by-excellence.be

Privégroepsreizen met uw reiskantoor

Manu Donck: “Wens je met jouw kantoor een groepsreis te organiseren voor jouw beste klanten naar een of andere Afrikaanse bestemming? Wens je deze zelf ook te begeleiden? Africa by Excellence werkt met vele reiskantoren groepsreizen uit op maat en ABE is dan ook de ideale partner om dergelijke groepsreizen uit te werken volgens jouw wensen. Bovendien komt Africa by Excellence graag de rondreis presenteren voor jouw klanten op een gezamenlijk gekozen avond tijdens een boeiende voorstelling die jouw klanten snel over de streep zal trekken.” Interesse? Contacteer info@africa-by-excellence.be of bel Manu, Anne, Virginie of Daniela op 09/395.10.20.

VAKANTIEVERHUUR

Interhome: opening SWISSPEAK Resorts Meiringen

Goed nieuws voor de fans van Zwitserland én van Sherlock Holmes. Het nieuwe SWISSPEAK Resorts in Meiringen, vlak naast het Sherlock Holmes museum, opent net op tijd voor komend winterseizoen. Vanaf 2017 lagen de werken geen week stil en dat levert op 2 jaar tijd 79 kersverse appartementen op met in totaal 426 bedden. Midden december ontvangt het resort haar eerste gasten. “De lichtrijke twee- tot vierkamerappartementen hebben een prachtig uitzicht op de Zwitserse Alpen en een trendy interieur. Relaxen na een dagje wandelen, mountainbiken of skiën kan in de gemeenschappelijke lounge. De sauna, Kids Room, Gaming Room, The Bistro en vergaderruimte maken het plaatje compleet. Het eerste boekingsverzoek voor een appartement in het resort in Meiringen ontvingen we al in januari 2019. Toen stonden de appartementen echter nog niet in ons boekingssysteem”, vertelt Thibault Van Look, Country Manager België bij Interhome.

Het nieuwe resort ligt in het hartje van het knusse Meiringen, op 1 km van de skilift en pal naast het Sherlock Holmes museum. Maar het Zwitserse Meiringen heeft nog meer te bieden. Zo heb je de Aarekloof die via steigers en tunnels toegankelijk is en de Alpentoren met knappe panoramische vergezichten. Het skigebied van Meiringen-Hasliberg is in de winter ook ideaal voor een familievakantie. Meiringen is daarnaast goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

PEOPLE ON THE MOVE

Greet Locquet verlaat ANWB Reizen

Greet Locquet verlaat donderdag 19 december ANWB Reizen. Daar was ze aan de slag als directeur strategie en innovatie. Haar toeristische loopbaan in Nederland startte ze in 1990 en is, op 5 jaar na, altijd verbonden geweest aan de ANWB. Bij Vrij Uit kreeg ze in 2002 de kans om Pharos Reizen van ANWB op te richten en uit te bouwen. Greet Locquet: “Tijdens mijn periode als Directeur Reizen van ANWB (2012 -2017) is niet alleen een synergie gerealiseerd tussen en binnen alle reisbedrijven van ANWB, maar bedachten en ontwikkelden we ook ANWB Ledenreizen. Het grote succes van deze unieke propositie is te danken aan zowel de goede samenwerking tussen de verschillende labels van ANWB Reizen als de formule van het voordeel in relatie tot de duur van het lidmaatschap. En uiteraard met dank aan al onze leveranciers! De laatste twee jaren heb ik als directeur strategie & innovatie de nieuwe directie van ANWB Reizen ondersteund bij de ontwikkeling van de nieuwe strategie. Nu deze in executie gaat, is het voor mij een passend moment om de organisatie te verlaten.”

Vanaf het voorjaar 2020 gaat Greet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je kan haar bereiken via: gmlocquet@gmail.com en via +31 6-53390263.

CONGRES

ECTAA-meeting in Ras Al Khaimah

Van 8 tot 10 december vond in Ras Al Khaimah de halfjaarlijkse ECTAA-meeting plaats. De European Association of Travel Agents & Tour Operators koos Ras Al Khaimah uit als ‘preferred destination 2019-2020’. Een delegatie van meer dan 45 bedrijfsleiders uit de toeristische sector kwam er samen om te vergaderen, te netwerken en om het emiraat te ontdekken. Deze meeting maakt deel uit van de overeenkomst die tussen ECTAA en Ras Al Khaimah Tourism Develepment Authority werd ondertekend, waarbij ECTAA Ras Al Khaimah zal helpen bij de promotie van de bestemming bij Europese reizigers. Het emiraat hoopt 1,5 miljoen bezoekers te ontvangen tegen 2021 en 3 miljoen bezoekers tegen 2025. Pawel Niewiadomski (voorzitter ECTAA): “Europese reizigers hebben een stijgende interesse voor Ras Al Khaimah. Deze meeting is een zeer mooie gelegenheid voor ons om de bestemming beter te leren kennen.”

PEOPLE ON THE MOVE

American Express GBT: nieuwe cco

Vanaf 1 april 2020 is Andrew Crawley de nieuwe Chief Commercial Officier bij American Express Global Global Business Travel (GBT). Hij is momenteel voorzitter en Chief Executive Officer (CEO) van de Avios Group, het loyaliteitsbedrijf van International Airlines Group (IAG) en lid van het IAG-managementteam.

Eerdere functies van Crawley zijn CEO van IAG Cargo en Chief Commercial Officer van British Airways (BA). Hij was ook lid van de raad van bestuur van BA en was voorzitter van de raden van bestuur van BA Holidays en OpenSkies, de Franse volledige dochteronderneming van BA. Crawley begon zijn BA-carrière in 1992 en bekleedde verschillende verkoop-, marketing- en operationele functies in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

TOUROPERATING

ImagineTravel: laatste 4 brochures 2020

De laatste vier brochures van ImagineTravel worden in de loop van volgende week geleverd in de reiskantoren. “En dan kan de verkoop volop van start gaan. Je krijgt van ons de brochures Spanje, Portugal en Imaginations met prijsbijlages en… de spiksplinternieuwe brochure Het Noorden van maar liefst 83 pagina’s. Dit wordt je verkoopstool voor al je klanten die willen reizen naar de Kanaaleilanden, Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland, Ierland, IJsland, Groenland, de Faeroëreilanden, Denemarken, Noorwegen, Zweden Finland en Lapland. Je krijgt nu de brochure en de prijsbijlage van ‘Het Noorden’ wordt begin januari geleverd,” aldus ImagineTravel.

TOUROPERATING

TUI: laatste dagen ‘gratis luchthavenvervoer & bagage’

De TUI vroegboekvoordelen van gratis luchthavenvervoer met Billo en van gratis bagage lopen bijna af. Nog t.e.m. 16/12 kunnen de klanten van deze voordelen genieten. De vroegboekvoordelen van VIP Selection daarentegen lopen nog even verder:

–        Gratis privéluchthavenvervoer
–        Geschenkbon van € 50 voor toprestaurants
–        Vroegboekkorting tot € 700 p.p.
–        Gratis roomupgrade bij selectie hotels
–        Gratis voor kids

Paloma Hotels: gratis toegang aquapark

“Paloma staat voor elegantie, comfort, luxe en kwaliteit, langs de mooiste stranden van Turkije. Paloma weet iedereen te bekoren met magnifieke zwembaden met glijbanen, verschillende restaurants met eigen verse bioproducten, wellnesscentra, verzorgde tuinen en verbluffende animatieprogramma’s. Paloma Hotels zijn all-in hotels voor het grote publiek.

NIEUW! Klanten die in het zomerseizoen verblijven in Paloma Perissia 5* (Side) en Paloma Oceana Resort 5* (Side) krijgen gratis toegang tot Palomaqua, het aquapark van de keten. Twee maal per dag (’s ochtends en ’s namiddags) rijdt een shuttle vanuit deze hotels naar het park, die je kan reserveren aan de receptie,” aldus TUI.

TUI Sports 2020

2020 belooft een boeiend en enorm sportief jaar te worden met de voorjaarsklassiekers, de Rode Duivels op het EK voetbal en de Olympische Spelen in Tokyo. Ook TUI Sports is klaar voor 2020 met het vernieuwde fietsconcept, het voetbalaanbod naar de Premier League en de Primera Division en de Major Marathons naar New York en Berlijn.

Fietsvakanties

De zomerafreizen voor de fietsvakanties zijn beschikbaar. De vaste uitvalsbasissen zijn nog steeds Calpe en Mojacar. Fietsers die op zoek zijn naar een unieke fietsbeleving kunnen dit jaar profiteren van 2 specials naar Cyprus of Mallorca.

Voetbalreizen

Kerstcadeau of kerstvoetbal? Een voetbalreis naar de Premier League of Primera Division is voor iedereen een unieke ervaring. Wedstrijden tot en met eind januari zijn bevestigd voor de Premier League, ideaal dus om een topmatch bij te wonen met 1 overnachting!

Yoga met Evy

Heeft je klant zin om er eens helemaal tussenuit te zijn, om te relaxen en zich te laten inspireren? Deze Yoga met Evy getaway staat voor me-time, interessante workshops, inspanning en ontspanning, en dit allemaal onder begeleiding van Evy Gruyaert. We leggen een 30-tal dames heerlijk in de watten, zodat ze helemaal opgeladen terugkomen.

Marathon Berlijn

De marathon van Berlijn is een van de World Marathon Majors en staat gekend voor zijn vlak en ultrasnel parcours. Onze eigenste Koen Naert werd Europees Kampioen in Berlijn met een tijd van 2 uur 9 minuten en 52 seconden, een ongeziene prestatie! De start en de finish liggen aan de Brandenburger Tor in het centrum van de stad. Het aantal startbewijzen is beperkt en de vraag is momenteel enorm. Ook hier is snel zijn de boodschap want OP = OP. Andere marathons komen er snel aan.

CRUISE

Silversea: in business-class naar Antarctica

© Silversea Cruises

Silversea Cruises lanceert in het winterseizoen 2021-2022 de Antarctica Bridge, een fly-cruise-verbinding tussen Punta Arenas in Chili en King George Island in Antarctica. Op die manier hoeven de passagiers niet door de Drake Passage te varen en vliegen ze in amper twee uur in business naar Antarctica. De negennachten-formule omvat een hotelnacht in Punta Arenas voor en na de cruise, de retourvluchten en vijf volle dagen in Antarctica. Silversea Cruises chartert exclusief voor haar passagiers een particulier vliegtuig met 75 plaatsen in business class-configuratie. Het toestel is speciaal aangepast om te landen op King George Island. In de twee richtingen winnen de reizigers op die manier vier zeedagen uit. Silversea Cruises wordt daarmee de eerste luxerederij die haar gasten rechtstreeks naar het Zuidpoolgebied vliegt.

De Antarctica Bridge-vluchten zijn te boeken sedert 10 december ll. en sluiten aan bij de cruises met de Silver Explorer op het witte continent. De luxerederij zal vanaf december 2021 twaalf vliegcruises voorstellen.

RAIL

NMBS Internationaal: ‘prettig eindejaar!’

Het team van NMBS Internationaal: “We naderen in sneltreinvaart het eindejaar. Het is onze vaste traditie om op het einde van het jaar nog even terug te blikken op het voorbije jaar. De internationale ticketverkoop via de Belgische reismarkt doet het goed. We kunnen fier terugblikken op een licht stijgend omzetcijfer. Een sterke vraag naar treinreizen vanuit de bedrijfswereld, ondersteund door een goede macro-economische conjunctuur, zorgt voor een mooie groei. Ook in het leisure segment stijgt de groei van treinreizen. Een toenemend aantal reizigers vinden de weg naar de trein en ontdekken het comfort van reizen met de hogesnelheidstrein in West-Europa. Meer en meer lezen we in de vakpers positief ondersteunende artikels over het vervoersmiddel trein en de bijkomende positieve impact op het milieu in vergelijking met andere transportmiddelen zoals het vliegtuig en de wagen. De trein als ‘groen transportmiddel’ geeft ons nog wat extra ‘wind in de zeilen’. Wij wensen u een spetterend eindejaar en een voorspoedig 2020.”

Stephansdom – Wenen

Nieuw: Brussel – Wenen & Innsbruck met ÖBB Nightjet

Vanaf 20 januari 2020 wordt er opnieuw een rechtstreekse verbinding aangeboden tussen België en de Oostenrijkse steden Wenen en Innsbruck. Uw klant vertrekt in alle comfort ’s avonds en komt de volgende ochtend ontspannen aan op zijn bestemming. Hij heeft de keuze tussen zitplaatsen, ligplaatsen of bedplaatsen. Vertrek uit België is mogelijk op maandag en donderdag en de terugreis vanuit Oostenrijk op zondag en woensdag. Ook de Oostenrijkse stations Wörgl, Kufstein en Jenbach worden bediend, van waaruit uw klant heel gemakkelijk enkele populaire skigebieden kan bereiken.

LUCHTVAART

Deelauto’s op ANR

In de context van duurzame ontwikkeling wil de luchthaven van Antwerpen zich verder ontwikkelen tot een modern mobiliteitscentrum. Elke genomen nieuwe maatregel of actie binnen het kader van duurzaamheid houdt tevens rekening met de lokale economische groei.  Hiermee wil de luchthaven niet alleen een meerwaarde creëren, vlot en snel, voor de reizigers/passagiers, maar ook voor haar omgeving.

De luchthaven biedt haar bijdrage door 3 parkeerplaatsen voor deelauto’s op parking P2 te garanderen en tevens kunnen op diezelfde parking 6 elektrische wagens tegelijkertijd worden opgeladen. INDIGO, parkeeruitbater, voorziet 3 nieuwe laadpalen. Parking 2, P2, is recht tegenover het luchthavengebouw en ter hoogte van het reeds aanwezige station voor Antwerpse deelfietsen. Vandaag is er ruimte voor 36 deelfietsen. Deze vorm van samenwerking tussen POPPY (provider van deelauto’s), INDIGO en de Luchthaven Antwerpen sluit naadloos aan bij de globale visie die de luchthaven nastreeft. Immers, het beoogt duurzame groei met respect voor de omgeving en gemeenschap. Het is een initiatief dat tevens ondersteund wordt door het kabinet van Mobiliteit van de stad Antwerpen met als voortrekker de heer Koen Kennis, Schepen van Mobiliteit.

Als zou blijken dat na verloop van tijd de vraag alsmaar groter wordt naar deelauto’s met als ‘parkeerplaats’ de luchthaven van Antwerpen en het huidig aanbod is niet langer voldoende, dan kan het aantal ‘deelwagens/parkeerplaatsen’ opgetrokken worden na kritische evaluatie door het bedrijf POPPY en de parkeeruitbater INDIGO.

CRUISE

Hurtigruten’s Fridjof Nansen rondt zeetesten af

© Motion Air/Hurtrigruten

Fridjof Nansen, het nieuwe hybride expeditieschip van Hurtigruten, komt vroeger dan verwacht in de vaart. Het schip rondde zopas haar vaartesten in de Noorse fjorden af en kan wellicht rond de jaarwissel al worden opgeleverd. Fridjof Nansen is het zusterschip van de Roald Amundsen, het eerste groene expeditieschip dat gedurende een beperkte tijd op batterijen kan varen. De officiële lancering van het tweede schip was gepland voor 1 april 2020 in Hamburg. In de aanloop kondigt Hurtigruten nu vijf pre-inaugurals aan naar de Britse eilanden. Die minitrips vertrekken op 7 maart in Londen, 12 maart in Liverpool en 17 maart in Portmouth. Op 23 maart zet het vaartuig vanuit Londen via het Kielkanaal koers naar Oslo en vaart vervolgens op 28 maart van Noorwegen naar Hamburg voor haar officiële lancering. CEO Daniel Skjeldam: “Normaal zijn pre-inaugurals voorbehouden voor uitgenodigde gasten. We willen deze speciale gelegenheid delen en geven meer ontdekkers de gelegenheid om uit de eerste hand kennis te maken met de ongelofelijke Fridjof Nansen en onze unieke expeditiecruises.” Fridjof Nansen verkent tijdens het zomerseizoen 2020 Groenland en IJsland en vervoegt tijdens de winter 2020-2021 haar zusterschip Roald Amundsen in Antarctica.

ImagineTravel viert 10e verjaardag

Paul Ryckaseys: “Begin 2010… enkele doorwinterde toerismeprofessionals startten met de voorbereidingen van een nieuwe niche-touroperator. Het toeristische landschap was volop in verandering, de klant werd meer zelfbewust, wist exact wat hij wilde en was zeer goed geïnformeerd. In die context is er maar een klein beetje verbeelding nodig om te weten welke richting ImagineTravel uit moest: resoluut voor het echte maatwerk kiezen. In de zomer van 2010 start een team van 6 mensen met de productie.

Ondertussen, bijna 10 jaar later, staat een team van 20 reisprofessionals dagelijks klaar om voor de reisagenten leuke en originele reizen en vooral reizen op maat uit te werken.

ImagineTravel blijft trouw aan de filosofie van het eerste uur: we kiezen resoluut voor de reisagent, het personeel kent de bestemmingen door en door en onze offertes worden op maat van de klant gemaakt.

Imagine heeft de voorbije jaren het aanbod continue uitgebreid met nieuwe routes, nieuwe bestemmingen en nieuwe thema’s, altijd op aangeven van de reisagent. Zo heeft Imagine het concept 4Kids gelanceerd, een wereldwijd aanbod aan treinreizen uitgewerkt, een speciaal departement voor groepen en incentives opgezet en, recent nog, een zeer gespecialiseerd aanbod op Noord-Europa gelanceerd.

Imagine is al 10 jaar hard aan het werk, maar we beleven er ook elke dag plezier aan om reisagenten en hun klanten originele reisprogramma’s voor te stellen. De verbeelding bij het team van Imagine is onbegrensd… Er volgen zeker nog veel boeiende jaren!”

10 jaar = 10 maanden lang 10 flessen champagne te winnen!

Bij een verjaardag hoort champagne en die is voor de reisagent! Het feestjaar voor de 10e verjaardag van ImagineTravel startte al op 10 december en 10 maanden lang zijn er 10 flessen champagne te winnen voor de beste verkoper!

10 x reis van de maand

Elke maand stelt ImagineTravel in de TM-Newsletter een ‘Reis van de maand’ voor. De reisagent die in de loop van de actiemaand de beste verkoop realiseert uit de Imagine-brochure waarin de ‘Reis van de maand’ thuishoort, krijgt 10 flessen champagne! De winnaar wordt telkens de 10e van de maand bekendgemaakt via de Facebookpagina van ImagineTravel. Check Facebook en lees vooral verder om de ‘Reis van de Maand’ te kennen.

Reis van de maand: Finland 4KIDS

Met het hele gezin naar Finland is een reis om nooit te vergeten. Imagine 4KIDS, zijn reizen waar zowel ouders als kinderen nog lang met plezier aan zullen terugdenken omdat ze voldoende uitdaging, cultuur en natuur combineren om ouders te boeien in combinatie met actie, contact met de lokale bevolking en onvergetelijke belevenissen voor kinderen van verschillende leeftijden. Finland 4KIDS (8-daagse fly&drive) dat is op bezoek gaan bij Santa in Rovaniemi (ja, die woont daar, dus je vindt hem daar ook in de zomer), een ontmoeting met rendieren, leren vliegvissen, wandeltochten maken met husky’s en … beren spotten onder professionele begeleiding natuurlijk. Onvergetelijke belevenissen dus voor groot en klein.

Imagine 4KIDS reizen vind je op bijna alle bestemmingen van Imagine Travel, in Europa, het Nabije Oosten of in Azië: Azoren, Marokko, Ierland, Andalusië, Tenerife, Egypte, Thailand, … En zoeken jullie toch nog iets anders, dan maakt ImagineTravel een 4KIDS-reis voor jullie op maat. Meer info Imagine 4KIDS, klik hier. Meer info Finland 4Kids, klik hier.

Wedstrijd ‘Reis van de maand’

Wie de meeste Imagine4KIDS reizen boekt (dus niet enkel Finland 4KIDS!) in de loop van december, wordt beloond met 10 flessen champagne! Veel succes!