20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

REISINDUSTRIE

Neckermann België en Sunweb sluiten strategisch partnership

Gisteren, donderdag 28 november, kondigden Neckermann België en Sunweb een langetermijn partnership aan, waarbij Neckermann België als enige retail partner Sunweb vakanties zal promoten en verkopen via de 62 Neckermann shops en de Neckermann website.

Lees het volledig artikel hier.

TOUROPERATING

Pegase: vernieuwingen en uitbreiding productaanbod

Zoals reeds aangekondigd op onze website op 30 oktober, heeft Pegase zijn aanbod met Iberostar uitgebreid waardoor voortaan alle Iberostar Hotels & Resorts te boeken zijn bij de luxetouroperator. Maar daar blijft het niet bij, want tijdens het Pegase à Table event deze week kondigde de touroperator ook nog andere vernieuwingen aan.

Nieuw reservatiesysteem en opportuniteiten

De ontwikkelingen van de laatste maanden noopten Pegase er toe om vervroegd hun nieuw reservatiesysteem te lanceren. Dit reservatiesysteem wordt gelanceerd via BTN4U waardoor opzoekingen en reservaties vlotter moeten verlopen dan voorheen.

Verder is het huidige momentum ideaal om nieuwe en goede afspraken met bijna alle hotels te maken en om partnerships af te sluiten met nieuwe lokale vertegenwoordigers op de dedicated Pegase-bestemmingen die instaan voor de verwelkoming van de klanten, de privé-transfers, 24/24 service…

Incentive voor reisagenten en klant

Pegase beloont de klant en de reisagent bij boekingen. Voor de klant is er extra korting van 150 EUR/per volbetalende volwassene (+18 jaar) voor boekingen t.e.m. 31/01/2020 (minimum dossierwaarde 2.000 EUR). Voor de reisagent is er 2% extra vroegboekcommissie voor elke boeking tussen 1/12/2019 en 31/01/2020, en 10 EUR budget per verkochte klant tussen 1/12/2019 t.e.m. 31/01/2020, in de vorm van een waardebon bij ‘Dhont Interior, Leef mooi ‘ op hun webshop.

REISINDUSTRIE

Igor en Dirk op een recente Travel Alliance workshop.

Mapfre Assistance België stopt verkoopactiviteiten België

Travel Magazine heeft uit goede bron vernomen dat Mapfre Assistance Belgium alle verkoopactiviteiten in ons land stopzet. De dagelijkse werking en de verderzetting van eventuele contractafspraken met de verschillende actoren – individuen, groepen, inkoopcombinaties, etc. – blijven. De Europese, een van de historische spelers in toeristisch Europa, in 1907 opgericht in Hongarije, werd later overgenomen door de Zwitsers en Spanjaarden. De stopzetting van de verkoop en/of prospectie voor nieuwe overeenkomsten betekent het ontslag van twee legendarische sales van de voormalige Europese, nu Mapfre: Igor Mandusic (56), 28 jaar anciënniteit, en zijn Vlaamse collega Dirk Van Der Plas (56), 37 jaar anciënniteit. Het management bedankte hen gisteren voor hun goede en loyale service gedurende al die jaren. Yury Stepanov, gedelegeerd bestuurder, blijft de dagelijkse activiteiten van Mapfre Assistance in Brussel beheren.

TOUROPERATING

TUI Tours gelanceerd in Wallonië

Bijna twee jaar na de lancering van TUI Tours op de Nederlandstalige markt, is TUI Tours nu ook in Wallonië van start gegaan, mits enkele kleine aanpassingen. Op basis van onderzoek naar de reiswensen van de Franstalige klanten, ontwikkelde TUI een product volledig op hun maat. TUI Tours biedt rondleidingen aan in kleine groepen, in het Frans en waarbij kwaliteitsmomenten en flexibiliteit met betrekking tot de aangeboden activiteiten worden geïntegreerd. Daarnaast is het vertrek gegarandeerd en zijn unieke ervaringen inbegrepen. Om een antwoord te bieden op de vraag van klanten om ook met iets jongere kinderen op reis te kunnen gaan, heeft TUI ook de minimumleeftijd voor deelname aan deze reizen verlaagd van 12 naar 10 jaar.

EVENT

Christmas Event Holland America Line en Seabourn

Holland America Line en Seabourn organiseren op woensdag 18 december een Christmas Event voor de reisindustrie in de Winterbar van de Crowne Plaza Antwerpen. Samen met de reisagenten willen de cruiserederijen toosten op het succesvolle jaar 2019 en vooruitblikken op het nieuwe uitdagende jaar 2020. Het sales team België met Glenn Verelst en Daniel Kruithof zullen op de bijeenkomst ook vooruitblikken op de nieuwigheden van beide rederijen in 2020 en 2021. Het Christmas Event vangt aan om 19 uur en de dress code is Christmas style met prijzen voor de meest origineel verklede gasten. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven verplicht op SalesEUR@hollandamerica.com

VAKBEURS

International Golf Travel Market in 2020 in Wales

Wales zal van 19 tot 22 oktober 2020 gastheer zijn van de International Golf Travel Market (IGTM).  Het is de eerste keer dat het wereldwijde evenement voor de golf- en reisindustrie in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt. IGTM biedt volop netwerkmogelijkheden, evenals branche-updates voor een internationaal publiek van 1200 golfreizigers, waaronder media, golfexploitanten, locaties en bestemmingen. Het driedaagse IGTM vindt plaats in de grote hal van het International Convention Centre Wales (ICC Wales) nabij Cardiff. De opening en afsluiting van het evenement vinden plaats in het Celtic Manor Resort. Het bijbehorende golftoernooi wordt gezamenlijk georganiseerd door Celtic Manor, The Vale Resort, Marriott St Pierre en Royal Porthcawl. Contact: igtmbuyers@reedexpo.co.uk. https://www.igtmarket.com/

TOUROPERATING

TUI Skivakanties: de trends

© TUI

Hoewel de krokus- en de paasvakantie veel skifanaten lokken, noteert TUI dit jaar 10% meer sneeuwvakanties dan met kerst 2018 en zelfs 25% meer dan in 2017. De eerste week blijft de populairste maar de nieuwjaarsweek groeit sneller. Frankrijk blijft veruit het belangrijkste wintersportland, maar kleinere skilanden winnen in verhouding het meest. De Belg heeft een uitgesproken voorkeur voor hooggelegen gebieden met grotere sneeuwzekerheid. Op voorhand gereserveerde skipas en skimateriaal blijven aan populariteit winnen.

En toch blijft de kerstvakantie de minst populaire van de 3 vakantieperiodes: ondanks de uitgesproken winterse sfeer die eindjaar opwekt, kiest slechts 25% deze vakantieperiode voor een skivakantie versus 34% tijdens het krokusverlof en 41% in de paasvakantie.

Op 20 december vertrekt de eerste TUI fly vlucht van het seizoen Antwerpen – Innsbruck, waarbij de reiziger op anderhalf uur ter plaatse is. Deze route bestaat intussen 3 jaar en wordt traditioneel geboekt door wie weinig tijd wil verliezen met de reis zelf. Voor de steeds meer ingeburgerde trend ‘shortski’, van vrijdag tot maandag, is een vliegreis de ideale manier om maximaal tijd te vrijwaren voor een intens weekend vol wintersportplezier.

CRUISE

CroisiEurope: Nijlcruises vanaf 2020

Vanaf februari 2020 biedt CroisiEurope Nijlcruises aan, aan boord van een luxueus ankervaartuig van categorie 5, de Jaz Royal. Van Luxor tot Aswan, de Nijlvallei, Karnak, Luxor, Edfu, Philae, Kom Ombo, zijn tempels, necropolissen, juwelen, evenals zijn kleine levendige dorpjes die in een tuk-tuk bezocht kunnen worden. Alle excursies zijn inbegrepen, met uitzondering van een klank- en lichtspel in Karnak en het optionele bezoek aan Abu Simbel. Aan boord begeleidt een Egyptologische gids de ontdekking van deze raadselachtige cultuur door middel van lezingen.

Met een capaciteit van 106 passagiers dankzij de 50 cabines van 20m² is de Jaz Royal een schip met 3 dekken van 13,80 m breed en 72 m lang. Het is uitgerust met kwaliteitsdiensten voor optimaal comfort: televisie, kluis, airconditioning, buitenzwembad, buitenjacuzzi, massageruimte, gratis wifi in het hele schip, wasserij en souvenirwinkel. Voorafgaand aan deze 8-daagse cruise is een 3-daags voorprogramma mogelijk om de bruisende stad te ontdekken, Caïro en zijn raadselachtige piramides, zijn museum en zijn Koptische wijk.

TOUROPERATING

WeTravel2 nieuwe bestemmingen

“Enerzijds werd het bestaande aanbod versterkt: Spanje en de Canarische eilanden, Curaçao, Kenia en dichtbijvakanties zijn en blijven vaste waarden in ons aanbod. Anderzijds zorgden we voor uitbreiding: een toch wel unieke samenwerking met Pairi Daiza, all-inclusive reizen naar Turkije en een specifiek aanbod voor slow walkers én meer eigen groepsreizen naar o.a. Alicante, Kreta, Peru en Vietnam en Cambodja. Ook verenigingen vinden voor hun groepsreizen steeds makkelijker de weg naar WeTravel2.

76 pagina’s inspiratie

In ons nieuwe magazine werd ons toegankelijk reisaanbod verweven met verhalen van reizigers en interessante reistips. 76 pagina’s met als doel te inspireren, maar vooral om te tonen wat nog wél kan. Want daar staan wij voor: reizen met een beperking, zonder beperkingen. Het gloednieuwe magazine en het volledige aanbod kunt u online raadplegen via deze link , via www.wetravel2.eu of gratis opvragen via info@wetravel.eu

WeTravel2 pop-up reisbureau

“Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe reismagazine en het daarbij horend vernieuwd reisaanbod voor 2020, gaat WeTravel2 op verplaatsing. Omdat het voor veel van onze reizigers moeilijk is om de verplaatsing te maken tot het kantoor in Wiekevorst voor het boeken van hun reis, gaat WeTravel2 dit jaar langs bij zijn reizigers. Met dit pop up-concept strijken we neer op 4 plaatsen, verspreid over heel Vlaanderen.

 • donderdag 5 december 2019 – 13 tot 20 uur M Hotel, Albert Remansstraat 1, 3600 Genk
 • dinsdag 10 december 2019 – 13 tot 20 uur VIGO, Biezeweg 13, 9230 Wetteren”

TOUROPERATING

TUI: deals tot -60% dichtbij

TUI: “Superdeals tot -60%, je leest het goed. Het nieuwe TUI promokrantje barst van de superpromo’s waardoor thuis blijven quasi duurder is dan je klant een TUI weekendje weg te gunnen. Er even tussenuit in eigen land of in de buurlanden. Zowel voor luxebeesten als gastronomieliefhebbers, shopaholics als rustzoekers, wandelaars als fietsers,… Wacht niet langer en boek het ideale sinterklaas-, kerst-, verjaardags- of omdat-het-kan-cadeau voor je klant… én jezelf!”

TUI: ‘the place to ski’

David Vermeulen: “Winter is coming, dat hebben onze favoriete skilanden al duidelijk gemerkt de afgelopen weken. Skivakantie of shortbreak, TUI noteert een double digit groei, met zelfs een verdubbeling op Zwitserland.

© TUI

Frankrijk en Oostenrijk blijven de onbetwiste nummers 1 en 2. Snel boeken is dus de boodschap, want zeker de vakantieperiodes zijn zeer gevraagd! Niet alleen je hotel, maar ook skilessen (nieuw; in Les Menuires, Val Thorens en Zell am See), skimateriaal en skipassen, die bij TUI respectievelijk tot 8%, 22% en 53% goedkoper zijn dan ter plaatse.”

Met TUI fly naar de sneeuw

De Vogezen in Frankrijk en het Zwarte Woud in Duitsland zijn populaire shortskibestemmingen. Maar je kan ook deze winter 2019/2020 snel en gemakkelijk vanuit Antwerpen 2x/week naar Innsbruck vliegen met TUI fly. Dankzij de ochtendvlucht op vrijdag en de avondvlucht op maandag heb je quasi 4 volle dagen skiplezier in Tirol! Klanten kunnen een hotel naar keuze uit het TUI aanbod koppelen aan een TUI fly vlucht of kunnen een pakketreis hotel incl. vluchten boeken. Binnen een straal van een kwartier tot een uur vind je er verschillende Oostenrijkse topskigebieden. Trouwens, iets verderop ligt zelfs Italië aan je skilatten. Een skivakantie bij TUI met vluchten van TUI fly en een hotelverblijf in de TUI SENSIMAR My Arbor (vanaf zomer 2020 TUI BLUE My Arbor), dat is pas Discover Your Smile! Dit luxueus tophotel ligt in het skigebied Brixen-Plose in Zuid-Tirol, Italië. Met zijn 43 km pistes ideaal voor beginners en families, maar zelfs voor fervente skiërs een leuke shortskibestemming.

TUI Experience Trip Ski: 13-17 januari 2020

Een TUI skivakantie, TUI fly vluchten en een verblijf in de TUI SENSIMAR My Arbor (vanaf zomer 2020 TUI BLUE My Arbor)… deze unieke TUI ervaring zullen tientallen reisagenten beleven tijdens de TUI Experience Trip Ski. Na productateliers, een skitool en een educvideo zet TUI de theorie om in de praktijk om van reisagenten met een maagdelijk sneeuwwitte skikennis echte ski-experten te maken. Skilessen op eigen niveau, een lawine aan leuke activiteiten, heerlijk Italiaans-Oostenrijkse gastronomie en gastvrijheid,… en pure ontspanning in de weelderige wellness van het hotel. Om het maximale uit deze TUI Experience Trip Ski te halen, gaat TUI voor de perfecte mix van onervaren skiërs/skiverkopers en echte skiprofessionals om er een onvergetelijke trip van te maken met nadien een lawine aan herinneringen en boekingen.

SERVICE FACILITATOR

EURAM: Sportwedstrijden bijwonen in NY!

Je kunt via EURAM een sportwedstrijd bijwonen tijdens je verblijf in New York!

 • New York Yankees – Baseball (honkbal) in The Bronx, tickets beschikbaar voor bepaalde thuiswedstrijden van 6 april tot 27 september 2020
 • New York Rangers – IJshockey in Madison Square Garden – tickets beschikbaar voor bepaalde thuiswedstrijden van 25 november 2019 tot 4 april 2020
 • New York Knicks – Basketball in Madison Square Garden: tickets beschikbaar voor bepaalde thuiswedstrijden van 25 november 2019 tot 14 april 2020

TOERISME OPLEIDINGEN

Twee oud-leerlingen Spermalie gelauwerd

Feest in Spermalie, want 2 afgestudeerden van de school behaalden op maandag 18 november 2019 hun eerste Michelin ster. Ruige Vermeire van het bekende restaurant L.E.S.S. behaalt amper 11 maanden na de opening van het restaurant, zijn eerste Michelin ster. Bistro L.E.S.S, is het conceptrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens (Love Eat Share Smile), maar het is oud-leerling Ruige Vermeire uit Gistel, die er chef-kok is en die de Michelin ster op zijn naam mag schrijven.

Ook een oud-leerling, Niels Brants, eigenaar en chef-kok van het restaurant EssenCiel in Leuven, een creatie samen met zijn vriendin Romina Charels, behaalde zijn eerste ster. Niels timmert al een aantal jaren aan de weg. Hij volgde, net als Ruige Vermeire zijn opleiding in Spermalie en ging daarna in de leer in het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. De opening van zijn eigen zaak, was een droom die in vervulling ging.

EVENT

Galadiner Toscane

©Belgo-Italiaanse Kamer van Koophandel

Op maandag 18 november organiseerde de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel een galadiner in het Brusselse hotel Amigo. Speciaal voor die gelegenheid kookte chef-kok Igor Rossi van het restaurant BoCConi een menu met authentieke producten en ingrediënten uit de Italiaanse regio Toscane. Het galadiner paste in het project ‘True Italian Taste’ dat Belgische vertegenwoordigers wil laten bewust worden over het waardevolle verband dat er tussen de voedingsproducten en hun oorsprongsgebied bestaat. Niet toevallig koos de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel de internationale week van de Italiaanse keuken uit om dit project extra kracht bij te zetten. De gasten die bestonden uit professionals uit de horecasector zoals chef-koks, invoerders en restauranthouders kregen een degustatiemenu van 14 authentieke Toscaanse producten voorgeschoteld.

Met 31 voedingsproducten en 58 wijnen is Toscane dan ook een van de Italiaanse regio’s met het grootste aantal gecertificeerde producten. Net die certificatie van de Italiaanse voedingsproducten is van belang, verklaarde de Italiaanse ambassadrice Elena Basile tijdens het diner. Samen met enkele Italiaanse Europarlementsleden pleitte de Italiaanse ambassadrice ervoor om het probleem van ‘Italian Sounding’ aan te pakken. ‘Italian Sounding’ verwijst naar het fenomeen dat meer en meer Italiaanse voedingsproducten nagemaakt worden en de klanten bedriegen over hun echte oorsprong. Die frauduleuze namaakindustrie zou goed zijn voor een handel van zo’n 60 miljard euro en moet volgens de Italiaanse overheid strenger aangepakt worden.

CAR BROKER

Nieuwe Smile Society

Sunny Cars heeft de 100 leisure reisagenten bekend gemaakt die het afgelopen Sunny kwartaal (augustus, september, oktober) de meeste autohuurboekingen hebben gemaakt. De absolute nummer 1 van de lijst, Leen Leemans, is gegarandeerd van een plek op de Grand Prix Sunny Cars studiereis.

De Smile Society is een club speciaal voor de beste individuele verkopers van Sunny Cars autohuur. Drie maanden lang worden de 100 leden in het zonnetje gezet met:

 • Het Sunny smile pakketje
 • 30% agentenkorting in plaats van de gebruikelijke 20%
 • 10 Sunnies cadeau in de vorm van een cadeaucheque t.w.v. 10 euro
 • Een grote reep Tony´s Chocolonely

Grand Prix Sunny Cars studiereis

Voor de allerbeste verkoper van het kwartaal (nummer 1 in de lijst) is er nog een extra voordeel: hij of zij is zeker van een plek op de Grand Prix Sunny Cars studiereis. Een trip vol plezier, informatie en spel. De deelnemers moeten verschillende opdrachten doen en ontdekken op deze manier hoe onmisbaar de huurauto tijdens een vakantie kan zijn.

Olivier Giacomini, head of sales België bij Sunny Cars, over de Top 100: “De Smile Society club geeft ons de kans de beste verkopers persoonlijk te belonen door ze nog meer in het zonnetje te zetten. Zij krijgen een extra aantrekkelijke korting op eigen autohuur. Om zo veel mogelijk reisagenten de kans te geven in de club te komen en van de voordelen te genieten, beginnen we elk kwartaal weer opnieuw.” Voor meer informatie: b2b.sunnycars.be

LUCHTVAART

Hahn Air: closing the gender gap

Hahn Air wil het evenwicht tussen mannen en vrouwen in de luchtvaartsector verbeteren, door de campagne van de IATA van 25by2025 te ondertekenen. Met 39% van de leidinggevende posities bezet door vrouwen overtreft Hahn Air de nu al vooropgestelde 25% genderratio van het initiatief. Kirsten Rehmann, algemeen directeur, vertegenwoordigde Hahn Air op de ondertekeningsceremonie tijdens de IATA-conferentie ‘Wings of Change’ in Berlijn op 19 november. Onder de 29 ondertekenaars zijn andere belangrijke spelers uit de sector, zoals China Eastern, Lufthansa en Qatar Airways.

CRUISE

MSC Cruises: nieuwe terminal Durban en World Cup Qatar

© MSC Cruises

MSC Cruises is gestart met de bouw van een nieuwe Durban Cruise Terminal in Zuid-Afrika. De rederij realiseert de nieuwe infrastructuur in samenwerking met de Kwazulu Cruise Terminal. De terminal moet operationeel zijn in januari 2021 en zal openstaan voor alle rederijen. Met de investering speelt MSC Cruises in op de groeiende populariteit van cruises in Zuid-Afrika. De rederij zet tijdens het winterseizoen 2020-2021 zelf twee schepen in de regio in. De MSC Opera krijgt Kaapstad als thuishaven. De MSC Musica zal cruises aanbieden vanuit Durban. MSC Cruises is sinds kort ook een partner van de Shosholoza Ocean Academy. Deze academie biedt jonge Zuid-Afrikanen gedurende drie maanden een gratis opleiding. Studenten die slagen voor deze training kunnen daarna aan de slag op de schepen van de maatschappij.

MSC Cruises heeft intussen ook een overeenkomst bereikt met Qatar’s Supreme Committee for Delivery & Legacy voor de verhuur van twee cruiseschepen voor de duur van de FIFA World Cup Qatar 2022. Tijdens het voetbalkampioenschap zullen de MSC Europa en de MSC Poesia in Port Doha een maand lang dienst doen als drijvende hotels met een totale capaciteit van 4.000 kamers. De MSC Europa is momenteel in aanbouw in St. Nazaire en wordt het eerste LNG-cruiseschip van de MSC World Class. De FIFA World Cup start op 21 november 2022.

HOTELLERIE

RIU Vallarta terug open

© RIU Hotels & Resorts

Het Riu Vallarta hotel, gelegen aan de rand van het strand van Los Flamingos in Riviera Nayarit in Mexico, heeft net zijn deuren heropend na een volledige renovatie en met een nieuwe moderne en elegante stijl. Het 5-sterren hotel, gebouwd in 2006, heeft in totaal 678 kamers en biedt de All Inclusive 24 Hour service van RIU.

Gasten worden ontvangen in de spectaculaire en elegante lobby die het hotel nu heeft. Overheersend is de grote centrale lichtkoepel, waaronder zich de receptiebar bevindt. De grote hoogte en zuilen zijn behouden en worden gecombineerd met grote lampen en kunstwerken. De decoratie van de kamers wordt gekenmerkt door warme tinten in contrast met het groen van de stoffering, waarmee een andere sfeer wordt gecreëerd. Bovendien zijn ze uitgerust met alle essentiële functies waardoor de gasten ten volle kunnen genieten van hun verblijf in het hotel.

LUCHTVAART

Cathay Pacific: verbeterde first & business

Cathay Pacific biedt passagiers een verbeterde premium reiservaring. Een reeks nieuwe First en Business Class diensten waarvan elk detail zorgvuldig werd uitgewerkt, sluiten perfect aan bij het welzijn van de passagiers tijdens de vlucht. Ook genieten de reizigers van producten van wereldklasse en een verfrissend ‘fine-dining menu’. Al deze elementen vormen een perfecte harmonie en creëren een verfijnde, holistische vliegervaring.

REISINDUSTRIE

Filip Michiels: CIO of the Year

Filip Michiels, Chief Information Officer TUI Western Region, werd donderdagavond 21 november verkozen tot CIO of the Year. Filip mocht de bekroning in ontvangst nemen tijdens het CIO of the Year event, een organisatie van het ICT-blad Data News. De andere genomineerden, een keuze van de redactie van Data News, waren Brigitte Buyle (Ethias) en Koen Van Loo (Renson). Michiels werd uiteindelijk CIO of the Year omwille van de digitale strategie die hij op een uitgekiende manier in de praktijk brengt bij TUI. Een verhaal van digitale transformatie zonder de operationele IT uit het oog te verliezen. “Met Filip Michiels kiest de jury voor een CIO in een sector die meer dan ooit in beweging is en waar digitalisering enerzijds een gigantische bedreiging vormt en anderzijds een grote opportuniteit biedt,” aldus de redactie van Data News op zijn website.  Filip grijpt die opportuniteit aan om TUI om te vormen naar een digitale speler die meer aanbiedt dan traditionele pakketreizen en meer inzet op ‘travel experiences’. Filip gelooft sterk in enterprise architecture en werkt al meer dan drie jaar aan de technische fundamenten die nodig zijn om de digitale transformatie bij TUI te kunnen realiseren.”

Foto: Filip Michiels & Elie Bruyninckx (CEO TUI Western Region) tijdens de prijsuitreiking.

STUDIEREIS

Miles Attack & Teldar Travel: reisagentenweekend Beekse Bergen

Miriam van Riel (Sales Manager Travel Libéma/Safaripark Beekse Bergen), Marine Soetens (accountmanager Teldar Travel BE), Sanne Broug (sales manager Teldar Travel Nederland), Sandra van der Wal (country manager Miles Attack Benelux), Tom Dieltiëns (accountmanager Teldar Travel BE), Yvon Winters (sales manager Teldar Travel NL) en Lionel Debel (country manager Teldar Travel Benelux).

Vorig weekend organiseerde Miles Attack en Teldar Travel een heus reisagentenweekend in de Beekse Bergen (Nederland). Zowat veertig Belgische en Nederlandse reisagenten namen voor een weekendje hun intrek in het Safari Resort en het Vakantiepark Beekse Bergen. Beide parken zijn gelegen in een prachtig groene omgeving, tussen bossen en meren. In de mooi ingerichte lodges van het Safari Resort, geopend sinds april 2018, slaap je letterlijk tussen de wilde dieren, een unieke ervaring één met de natuur! Vrienden en familie konden aansluiten en zo werd het een gezellig uitje. De foto’s van het weekend kan u hier bekijken.

Het informatieve aspect werd echter niet uit het oog verloren en zo stond voor de reisagenten op zondagochtend een heerlijk ontbijt klaar in het Event Center van het park en kregen ze tijdens enkele presentaties de belangrijkste updates over Miles Attack, Teldar Travel en de Beekse Bergen. We noteerden van elke partner enkele belangrijke weetjes en nieuwigheden. Meer hierover in de printversie van Travel Magazine van eind december (TM 438).

LUCHTVAART

Duitse Condor lokt veel belangstelling van kandidaat-overnemers

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor geniet naar eigen zeggen grote belangstelling van geïnteresseerde overnemers. In tegenstelling tot het vroegere moederbedrijf Thomas Cook ontving Condor een reddingslijn uit Duitsland in de vorm van een overbruggingslening van 380 miljoen euro en diende het een aanvraag in voor een procedure voor bescherming tegen schuldeisers. Condor was tot twee maanden geleden eigendom van Thomas Cook dat de boeken moest neerleggen. Condor bleek winstgevend en werd uit de boedel gehaald. “Een gestructureerd biedingsproces toont een hoge mate van interesse aan van strategische en financiële investeerders in een overname van Condor”, meldt de Duitse luchtvaartgroep in een verklaring. Men voegt er aan toe dat de winst vóór rente en belastingen in het financieel boekjaar tot 30 september met ongeveer een derde is gestegen tot 57 miljoen euro.

LUCHTVAART

Nieuwe hangar op Antwerp Airport

De Belgische private jet company ASL Group is gestart met de bouw van een hangar van 2400 m² op de internationale luchthaven van Antwerpen-Deurne in België. Deze tweede hangar – die naar verwachting tegen mei/juni 2020 voltooid zal zijn – zal het bedrijf in staat stellen om de groei van zijn vloot op te vangen en om hangarruimte te bieden aan FBO/Business Aviation klanten.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de tweede en nieuwe hangar van ASL zijn gestart in de tweede helft van november 2019. Het bedrijf verwacht dat de hangar in mei/juni 2020 volledig operationeel zal zijn. De eerste hangar en kantoren van ASL werden al in 2006 geopend. Sindsdien is het bedrijf gegroeid en ook de vloot (samen met de Nederlandse dochteronderneming JetNetherlands) is aanzienlijk gegroeid. De vloot omvat nu 40 vliegtuigen verspreid over de verschillende bases van de groep in België en Nederland.

TOUROPERATING

Club Med: Color Days

Club Med geeft kleur aan uw winter van 25 november tot en met 4 december!
Dit is meteen ook de laatste kans om een vakantie in het winterseizoen te boeken tegen de beste prijs. Wacht niet langer en stel uw klanten een vakantie bij Club Med voor met kortingen tot  600 euro per persoon.

Tools om u te helpen:

 1. A4-affiches – Klik hier
 1. E-mail signature – Klik hier
 1. Belangrijkste afbeeldingen – Klik hier
 1. Video – Klik hier

TOUROPERATING

Travel2Sports: Euro 2020

Zaterdag 30/11 wordt er geloot voor de poulefase van het EK Voetbal 2020 , dat plaats vindt in 12 speelsteden in heel Europa. Vanaf volgende week lanceert Travel2Sports pakketten voor matchen van de Rode Duivels. Andere matchen zijn natuurlijk ook mogelijk! Reiskantoren die klanten hebben die interesse tonen voor dit evenement, kunnen Travel2Sports uiteraard contacteren via email op info@travel2sports.be  of telefonisch via 059/41.46.02 .

Begeleide fietsvakanties Mallorca

Voor het 3e jaar op rij organiseert Travel2Sports zijn begeleide fietsvakanties op Mallorca. Er zijn 3 afreisdata (19/04 -26/04 – 03/05) en er kan vertrokken worden vanuit Brussel, Oostende en Antwerpen. Er is keuze uit 2 verschillende hotels en er zijn 5 begeleide fietstochten voorzien gedurende het verblijf. Uiteraard kunnen ook niet-fietsers mee, deze krijgen dan een korting op hun reis. Elke fietser die voor 31/12/2019 zijn reservatie maakt, krijgt bovendien een gratis Travel2Sports Wielertrui! Alle info op de Travel2Sports website , of telefonisch via 059/41.46.02

RAIL

TGV Brussel – Le Mans

Vanaf 16 december kan er gespoord worden tussen Brussel en Le Mans met de TGV vanuit Brussel. De TGV zal dagelijks vertrekken in Brussel om 16u56 en vanuit Le Mans om 6u23 en de rit duurt iets meer dan drie uur. Tickets zijn nu reeds te koop, vanaf 44 euro voor een enkele rit.

CAR BROKER

Opnieuw recordjaaar Sunny Cars

Opnieuw heeft autohuurspecialist Sunny Cars een topjaar achter de rug. De omzet op de Belgische markt is het afgelopen jaar met 5% toegenomen. Sunny Cars bevestigt hiermee haar positie als dé marktleider en specialist in autohuur in Nederland. Ook debuteert Sunny Cars in de Top 50 van het Nederlandse vakblad TravMagazine. Het bedrijf komt binnen op nummer 24.

“De huurauto is steeds vaker een belangrijk onderdeel van de vakantie. Omdat huren via Sunny Cars duidelijk, transparant en zonder verrassingen is, vertrouwen consumenten ons en dat is te zien in onze resultaten”, vertelt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk. “Ik ben dan ook erg trots op alle medewerkers van Sunny Cars. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat we wederom een recordjaar achter de rug hebben. Het hele kantoor loopt (terecht) rond met een smile!”

Ruim 830.000 boekingen

Het is voor Sunny Cars niet alleen een succesvol jaar in Nederland en België. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 830.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. CEO en oprichter van Sunny Cars Kai Sannwald is tevreden met de resultaten. “De toeristische sector in Duitsland verkeerde in een moeilijke situatie, mede door het afwachtende boekingsgedrag van de consumenten. Ondanks een moeizame start, hebben we een recordomzet van 275 miljoen euro behaald.”

De gemiddelde omzet per huurauto is in 2018/2019 met 2% gestegen naar 331 euro. De gemiddelde huurperiode, die in totaal 8,23 dagen bedroeg in 2018/19, is daarentegen licht gedaald. De voorboekingsperiode nam met 69,11 dagen toe. Het nieuwe boekjaar is voor Sunny Cars zonnig gestart. Voor de zomerperiode van 2020 (reserveringen met huuringang na 1 april 2020) is er een stijging van 30% te zien. Ook is er een toename van 46% in Griekenland, 44% in Canada en een plus van 20% in de VS. De populairste autohuurlanden laten eveneens een groei zien. Italië zit zelfs op een stijging van 64% en het geliefde Spanje staat 13% in de plus.

REISINDUSTRIE

Travel Counsellors 25: grootste conferentie ooit

Travel Counsellors bestaat dit jaar 25 jaar en dat werd vorig weekend groots gevierd tijdens de internationale conferentie in Manchester waar vele van de 1900 Travel Counsellors uit Engeland, Ierland, Nederland, België, Australië, Zuid-Afrika en Dubai en leveranciers uit de hele wereld bij elkaar kwamen. Vanuit België & Nederland reisden 100 Travel Counsellors en het voltallige team uit Den Haag af naar Manchester voor een flinke dosis inspiratie en gezelligheid.

Het thema van de conferentie dit jaar was: ‘25 years of moments that matter’ waarbij uitgebreid werd stilgestaan bij de ontwikkeling die de onderneming Travel Counsellors in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de vele individuele successen van de zelfstandige Travel Counsellors. Gastsprekers inspireerden de aanwezigen om nog meer uit zichzelf te halen. Zo vertelde de oprichtster van Coffee Republic, Sahar Hashemi, over het moment dat zij een sprong in het diepe waagde en haar eigen business begon en inspireerde de bekende avonturier Bear Grylls met zijn verhalen over zijn extreme expedities voor Discovery Channel en zijn mantra NGU: Never Give Up!

Vorige week zaterdagavond vond het galadiner en de Awards Ceremony plaats. De award voor ‘Beste Belgische Travel Counsellor’ werd voor het eerst gewonnen door het duo Jeroen Adriaenssens & Tom Vleugels. De avond werd spetterend afgesloten met een optreden van Rowan Keating.

Managing Director Travel Counsellors Nederland & België Fred van Eijk (lees ook: analyse Travelmedia Congres 2019): “Voor mij was het wederom een onvergetelijk weekend. Extra bijzonder dit jaar om het met 130 collega’s uit België en Nederland te ervaren samen met de bijna 2000 andere genodigden. Het deed me goed om te vernemen dat wij blijven investeren in technologie en duurzaamheid en dat we de veiligheid en het welzijn van de klant hoog in het vaandel dragen. We zullen onze Travel Counsellors de komende tijd nog meer tools hiervoor gaan bieden.”

FORUM

Forum Thomas More: Belgisch to-landschap na Thomas Cook

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement van Thomas More Mechelen nodigt u van harte uit op haar tweede forum van het academiejaar, dat zal plaatsvinden op dinsdag 3 december 2019. Thomas More en Travel Magazine hebben ernaar gestreefd om opnieuw een uniek platform te creëren, waarbij een brede waaier aan sprekers aan bod zal komen. Het belooft een bijzonder boeiende editie te worden, want we snijden een heel actueel thema aan: Het Belgische touroperatorlandschap na Thomas Cook. Volgende panelleden maken hun opwachting: Pieter Demuynck (voorzitter Selectair), Yves Coppens (zaakvoerder Copco Travel), Eline Quintens (Accountmanager 3rd Party Retail TUI Belgium) en Ilse Meyers (Secretaris Generaal ABTO). Ook Leen Segers, ex-studente Coloma/Thomas More, maakt haar eerste publieke optreden (op enkele media-presentaties na) in de Belgische reisindustrie sinds ze aangesteld werd als sales Vlaanderen en woordvoerder bij Wamos Benelux. TM hoofdredacteur Robrecht Willaert is moderator van dienst. De studenten van Dominique Verbeeck, docente Hospitality, zorgen voor het goede verloop van de avond.
Praktische informatie: het forum vindt plaats op de Thomas More Campus De Vest, Aula 2, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. Aanvang is om 18u30 stipt. Het einde wordt verwacht rond 20u00. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Klik op deze link of contacteer dominique.verbeeck@thomasmore.be