20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

INFLIGHT

Inflight Cathay Pacific: Brussel – Hongkong – Siem Reap

© Cathay Pacific

Carrier: Cathay Pacific
Route: Brussel – Hongkong – Siem Reap Angkor
Toestel : A350/A321
Reisklasse: Business Class
Reisdatum: februari

Lees het volledige inflightreport hier.

CHARTER

Met TM naar WTM

Reis mee met de TM Charter naar WTM! Van 4 tot 6 november 2019 opent de vakbeurs WTM voor de 40ste keer de deuren. Net zoals de vorige jaren is de venue ‘ExCel Exhibition and Convention Centre’ in Londen. Dankzij de ondersteuning van NMBS Internationaal en Eurostar – treinen we op dinsdag 5 november, tussen Brussel-Zuid en London St. Pancras. Voor 120 euro kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

 • Heen- en terugreis Brussel-Zuid – London St. Pancras met Eurostar;
 • We reizen in alle comfort in Standard Premier;
 • Een ‘Elk Belgisch Station’-ticket om vlot naar en uit Brussel te geraken, als extraatje aangeboden door NMBS Internationaal;
 • Tube en DLR van en naar de beurs, d.m.v. London Travelcard;
 • Toegangskaart voor WTM 2019.

Vertrek Brussel-Zuid: 07u56 + aankomst London St. Pancras: 08u57 (lokale tijd)
Vertrek London St. Pancras: 19u34 + aankomst Brussel-Zuid: 22u38 (lokale tijd)

SAMENKOMST IN DE EUROSTAR-TERMINAL, ten laatste om 07u15.

Alle info vindt u hier.

BESTEMMING

Gratis e-visum St. Petersburg

Het gratis e-visum naar St.-Petersburg is actief. Lees er hier meer over.

STUDIEREIS

Latina Experience: maak kennis met…

Ook deze week laten we je kennismaken met twee deelnemers aan de Latina Experience naar Panama en Ecuador. Deze originele studiereis, die zich focust op dans, mode en gastronomie, is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. Air Europa, Allianz Global Assistance en de toeristische diensten van Panama en Ecuador. De Latina Experience belooft alvast een bijzondere studiereis te worden. Het programma blijft namelijk geheim waardoor de deelnemers gedurende de reis, dag per dag, verrast zullen worden door het gevarieerde programma! Travel Magazine ging alvast eens polsen bij de tien deelnemers (allemaal vrouwen!): wat verwachten ze ervan? Hoe bereiden ze zich voor? En is deelnemen belangrijker dan winnen?

Deze week maken we kennis met de laatste twee kandidaten: Yanica Feyen (World Of Travel) en Solange Hijnens (Dimension Travel Experts).

Solange Hijnens: “Zowel Panama als Ecuador staan al geruime tijd op mijn bucketlist. Ik heb geen idee wat ik allemaal mag verwachten, maar ik proef alvast avontuur! Ik ben al zo’n dertig jaar actief in de reissector en heb dus ook al enkele studiereizen gedaan, maar de Latina Experience voelt aan als een heerlijke frisse wind: een origineel concept! Voorbereiden? Daar doe ik niet aan mee, ik laat alles op me afkomen. Ik zou trouwens ook niet zo goed weten hoe ik me kan voorbereiden! Let the game begin! Deelnemen is belangrijk, maar winnen is leuker!”

Yanica Feyen: “World of Travel werkt al verschillende jaren samen met Sudamerica Tours en een studiereis is dan ook de ideale gelegenheid om hun producten beter te leren kennen. Mijn collega Lisa was vorig jaar van de partij in Colombia, voor de eerste editie van de Latina Experience, en was laaiend enthousiast! Ik verwacht dat we de bestemmingen niet alleen zullen zien, maar ook echt gaan ervaren en beleven. Ik verwacht wel van het concept met de pijlers dans, mode en gastronomie als uitgangspunten dat we dieper ingaan op de cultuur van de bestemmingen. Door deel te nemen aan deze workshops met locals krijg je een authentiek beeld van de bestemmingen. Het wedstrijdelement kan wel leuk zijn. Een beetje gezonde competitie kan zeker geen kwaad. Ik ga me zeker inlezen over de bestemmingen, dit doe ik voor elke reis die ik maak. Maar ik ga me niet specifiek voorbereiden op de wedstrijd. Ik heb wel wat gezonde competitiegeest en ga dan ook voor de winst. Maar ik ben ook een echte teamspeler en het belangrijkste vind ik nog altijd een goede sfeer!”

VAKBEURS

BTExpo: “come and join us!”

BTExpo 2019 in het kort:

 • 28 oktober in Brussel & 29 oktober in Mechelen
 • 50 enthousiaste exposanten en heel wat nieuwigheden voor 2020!
 • Boeiende conferenties van UPAV, VVR, CLIA, cruiserederijen,…
 • Networking lunch
 • Avondcocktail
 • Concert met Romain Helvetius

Reisagenten kunnen zich nog tot 15 oktober inschrijven en krijgen dan een gratis treinticket ‘Elk Belgisch Station’, aangeboden door NMBS Internationaal. Reisagenten krijgen eveneens de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de networkinglunch. Interesse om als exposant deel te nemen aan BTExpo? Er zijn nog drie vrije plekjes! Meer info via www.btexpo.com

REISINDUSTRIE

Utah: Life Elevated

Deze week was Visit Utah met een kleine delegatie aanwezig in België om de troeven van de Amerikaanse staat onder de aandacht te brengen. In ons jongste nummer van 27 september las u al over onze studiereis naar Utah in de winterperiode, maar er zijn ongetwijfeld nog enkele zaken die u over deze bestemming kan bijleren. Via ons e-portaal van het USA Discovery Program stellen we alvast enkele zaken voor die onder onze aandacht werden gebracht, al valt er via de training nog zoveel meer te ontdekken!

LUCHTVAART

KLM 100

KLM vierde deze week zijn honderdste verjaardag. De luchtvaartmaatschappij werd op 7 oktober 1919 opgericht als Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën. Een consortium van investeerders steekt geld in de maatschappij die al voor de officiële oprichting het predicaat Koninklijk kreeg. Op 7 mei 1920 vond de eerste KLM-vlucht plaats door piloot Jerry Shaw die met een geleasede De Havilland DH-16 van Londen naar Amsterdam vloog. Aan boord twee journalisten, een brief van de Londense burgemeester voor zijn Amsterdamse collega en een pak kranten. Nog altijd is Amsterdam-Londen volgens de huidige topman Pieter Elbers de belangrijkste verbinding in het netwerk van de carrier. Ontwikkelingen als cabinepersoneel (1935) en economy class (1958) deden in de jaren daarna hun intrede en na de Tweede Wereldoorlog groeide het netwerk van KLM toe naar wereldwijde dekking. Met om en bij de 33.000 werknemers is KLM vandaag de op twee na grootste werkgever van Nederland. Met het samengaan met Air France gaat voor KLM in 2003 een nieuw tijdperk in. Binnen dat verstandshuwelijk houdt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die inmiddels winstgevender is dan de Franse partner, de nodige autonomie. Er bestaat echter altijd de angst dat de Fransen een verdere samenvoeging willen om zo meer kosten te besparen. Air France-KLM is lid van de alliantie SkyTeam. KLM telt samen met dochtermaatschappij KLM CityHopper een vloot van 170 vliegtuigen waarmee naar 150 bestemmingen in vier verschillende continenten wordt gevlogen.

LUCHTVAART

Hahn Air voegt partners toe

Hahn Air voegt in het derde kwartaal van 2019 zeven nieuwe airlines toe aan zijn HR-169 formule.

 1. Air Chathams (3C), New Zealand
 2. Air Peace (P4), Nigeria
 3. Amaszonas Uruguay (Z7), Uruguay
 4. Jeju Air (7C), South Korea
 5. MAYAir / Aerocuahonte (5G), Mexico
 6. RavnAir Alaska (7H), USA
 7. Southern Airways Express (9X), USA

NDC niveau 3 behaald

Yanik Hoyles (IATA Director of Industry Distribution Programs), Christopher Allison (hoofd van NDC bij Hahn Air) en Javier Martos (NDC Product Manager bij 2nd Systems).

Hahn Air heeft aangekondigd dat het de NDC (New Distribution Capability) niveau 3-certificeringsstatus heeft gekregen van het IATA-certificeringsschema van de International Air Transport Association (IATA). Deze status erkent dat Hahn Air boekingsbeheerberichten gebruikt die voldoen aan versie 17.2 van de NDC-standaard.

“We zijn trots om deze mijlpaal aan te kondigen in de ontwikkeling en vooruitgang van onze NDC-oplossing”, aldus Christopher Allison, hoofd van NDC bij Hahn Air. “We zijn goed op weg om onze Hahn Air-vluchten en de inhoud van onze partnerluchtvaartmaatschappijen via NDC beschikbaar te maken voor reisaanbieders in 190 markten wereldwijd. In de komende maanden zullen we andere agentschappen, aggregators en luchtvaartpartners met ons platform verbinden en nieuwe functies introduceren, nieuwe betaalmethoden, zoals BSP en ARC, ondersteuning voor routewijzigingen, en aanvullende inhoud zoals extra bagage en stoelreservering. ”

“We feliciteren Hahn Air met het behalen van de Level 3 NDC-certificering. Hahn Air voegt zich bij het groeiende aantal luchtvaartmaatschappijen dat zich bezighoudt met het lanceren van een nieuw retailtijdperk waarin reizigers toegang hebben tot alle producten en diensten van een luchtvaartmaatschappij “, aldus Yanik Hoyles, Director Industry Distribution Programma’s bij IATA. Ga voor meer informatie over Hahn Air en de oplossingen die worden aangeboden aan partnerluchtvaartmaatschappijen en reisbureaus naar www.hahnair.com

CONGRES

ANVR Congres e-Congresspecial

‘Een wereld te winnen’ is het thema van het ANVR-Congres dit jaar in het Noord-Ierse Belfast. In de congresspecial kun je er alvast vanalles over lezen. ANVR: “Welke sprekers inspireren de deelnemers, waarmee informeren -soms provoceren- zij ons en welke fantastische locaties bezoeken we tijdens het ANVR-Congres dat van 21 t/m 24 november dit jaar neerstrijkt in Belfast? Lees in het e-magazine meer over deze bruisende hoofdstad met zijn fascinerende geschiedenis, het congres en interviews met verschillende ‘hoofdrolspelers’.

Geïnspireerd en wil je meer weten over Belfast? Bekijk deze blog van Martijn Smeenge van BUAS. Je kunt ook meer zien en te weten komen als je klikt op een van deze filmpjes: Doors of Thrones of We’ve come a long way.”

EVENT

TM Future Day: BCD Inform papers

© Maîtrise

Tijdens de TM Future Day, van 30 september in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels, deelde David Coppens van BCD Travel enkele interessante inzichten tijdens zijn keynote. Coppens is Executive Vice President Global Operations bij BCD Travel. Als Belg heeft hij een mondiale topfunctie bij BCD Travel. Zijn team speelt een cruciale rol in het verbeteren van de reiservaring van de klant, en dat door middel van innovaties in service en technologie. In dat kader deelde David tijdens zijn sessie op de TM Future Day heel wat informatie over de impact van digitale technologieën op zakenreizen. BCD Travel bundelt deze informatie over de toekomst van de zakenreisindustrie via een reeks white papers die vrij te consulteren zijn via https://www.bcdtravel.com/inform/. Het geheel is een reeks begrijpelijke en relevante papers, bedoeld om zowel grote als kleine bedrijven te doen nadenken over hoe ze opkomende technologieën kunnen gebruiken om hun zakenreisprogramma’s te optimaliseren. Elke paper focust op de gevolgen van blockchain, Internet of Things, virtuele realiteit, machine learning, chatbots en artificial intelligence op een van de zes kernonderdelen van zakenreismanagement: sourcing, beleid, communicatie, zorgplicht, betalingen en onkosten, en prestatiemanagement.

TOUROPERATING

Club Med : Happy First W2020

Zorg ervoor dat uw klanten de Resorts, een verblijf op de Club Med 2 en Escapades kunnen boeken op reisdata die zij wensen. De komende dagen is het nu of nooit… de Happy First-actie voor Winter 2020 loopt af op 15 oktober. Er zijn nog heel wat vrije plaatsen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Uw klanten zullen in hun nopjes zijn: buitengewone ervaringen, heerlijk relaxen, nieuwe plekken ontdekken… Bij Club Med vinden uw klanten het allemaal! Om deze periode vol nieuwtjes te vieren, organiseert het Club Med Team een exclusieve incentive, speciaal voor Club Med’s partners! De beloning? Een verblijf in het gloednieuwe eco-chic 5 Tridents Resort in Michès op de Dominicaanse Republiek. Meer info op www.clubmedpartners.be

SERVICE FACILITATOR

EURAM: Planisto v2

EURAM maakte van het IFTM Top Résa-salon gebruik om enkele nieuwigheden voor te stellen, onder andere Creative Packaging en het Planisto Travel Platform. EURAM’s systeem wordt hyperpersonaliseerbaar en flexibel, want dat is wat de klant verwacht. De ‘Premium Feature’ biedt de mogelijkheid aan om verschillende kleine onderdelen samen te stellen via Planisto, met uw eigen kleuren, logo’s en binnenkort ook uw eigen producten. Tot nu toe werkte Planisto enkel met producten van EURAM, maar de ambitie is om ook andere producten te laten toevoegen aan het systeem. Het resultaat wordt een digitaal roadbook voor uw klanten waar je routes en informatiefiches over het traject, verschillende etappes, kaarten… kan raadplegen op je computer, smartphone of tablet, wanneer je wil.

TOUROPERATING

ImagineTravel: één jaar departement Groups, Incentives & Special Events

ImagineTravel zit niet stil. Een jaar geleden werd het departement Groups, Incentives & Special Events in het leven geroepen en vorige week werd aangekondigd dat ImagineTravel, naast de vertrouwde bestemmingen, volop wil inzetten op het noorden en de Britse eilanden.

Lieve Daniëls (foto), Manager Groups, Incentives en Special Events: “Het is ontzettend boeiend werken op deze manier. Je voelt de dynamiek stromen in het bedrijf en al die nieuwe uitdagingen geven mij en de collega’s bakken nieuwe energie.

Het voorbije jaar hebben we al heel wat mooie groepsaanvragen van heel divers pluimage gerealiseerd. Dat gaat van land- en tuinbouwers die heel specifieke bezoeken in hun domein aanvragen en stierenfokbedrijven en aardbeienkwekerijen in Andalusia gaan bekijken, studenten die in het kader van de lessen over WOII Auschwitz bezoeken in combinatie met Krakau en Warschau tot een incentive in een luxe riad in Marrakech met ballonvaart boven de woestijn… Bijna alles kan. Het is arbeidsintensief, maar als zo een groep/ incentive, vaak na weken sleutelen aan een gepast programma, enthousiast thuiskomt, dan geeft me dat enorm veel voldoening.

Het is duidelijk dat veel reisagenten blij zijn dat ze bij ImagineTravel ook terecht kunnen met dit soort specifieke groepsaanvragen. De goede reputatie op het vlak van kwaliteit en maatwerk die we hebben opgebouwd in de voorbije 10 jaar, geeft natuurlijk veel vertrouwen om ook veeleisende incentives aan Imagine toe te vertrouwen.”

Alle aanvragen voor groepen en incentives mogen rechtstreeks gestuurd worden naar: lieve@imaginetravel.be

LUCHTVAART

Antwerp Airport & Ostend Airport drukste zomer

De maand september klokte af met een record en bijna 10 000 passagiers méér dan september 2018: 34 732 versus 25 108 passagiers. De bijkomende capaciteit op enkele etnische TUI fly bestemmingen bracht éxtra passagiers met zich mee. Evenzeer ligt de nieuwe zakenroute Antwerpen-London City mee aan de basis van de sterke groeicijfers. Air Antwerp miste zijn start trouwens niet. Sinds 9 september vliegt de luchtvaartmaatschappij van maandag tot vrijdag 3 keer per dag naar de Engelse hoofdstad (ANR-LCY om 7.10am, 2.15pm, 5.35pm). Vele zakenreizigers vinden hun weg terug naar het hartje van Londen. Een derde en laatste verklaring voor de stijging van afgelopen maand is een toename van het aantal passagiers op de business jets.

De maand september verpulverde zo alle records: 38,3% méér passagiers t.o.v. diezelfde maand vorig jaar. Ook is het derde kwartaal meteen het sterkste kwartaal ooit; we noteerden een groei van 10% t.o.v. vorig jaar; 101 069 passagiers reisden in juli, augustus en september dit jaar via de Luchthaven versus 92 043 passagiers vorig jaar.

Luchthaven Oostende-Brugge

Luchthaven Oostende klokte de maand september af op 51.393 passagiers. Een groei van 1,6% t.o.v. diezelfde maand vorig jaar. Toen noteerden ze 50.583 reizigers. Ondanks die lichte groei kan de luchthaven toch besluiten dat de zomermaanden juli, augustus en september gezorgd hebben voor een nieuw record. Voor de luchthaven aan zee was het de drukste zomer ooit. We ontvingen maar liefst 180.785 passagiers versus 173.347 tijdens datzelfde kwartaal vorig jaar (+ 4,29%).

In de eerste plaats was er opnieuw een lichte stijging van het aantal TUI fly passagiers. Daarnaast noteerden ze tevens een nieuwe stijging van de chartervluchten en dit leidt bijgevolg tot een hoger aantal charterpassagiers. Tenslotte mogen we stellen dat de stijging van het aantal businessvluchten ook méér business passagiers met zich meebracht. Deze drie factoren verklaren het groeicijfer.

Dankzij de nieuwe business terminal, die eerder dit jaar opende, wint het deel van ‘general aviation’ elke maand aan belang. Het privébedrijf NSAC neemt de uitbating integraal op zich en draagt ten volle bij tot de verdere ontwikkelingen in dit alsmaar belangrijk wordend segment van de luchthavenactiviteiten.

REIDINDUSTRIE

Leen Segers (ex-TC): tijdelijke opdracht GFG

Leen Segers (51 jaar), 15 jaar dienst bij Thomas Cook en in haar laatste functie field sales manager en één van de zes roterende woordvoerders, gaat vanaf morgen de taskforce leiden bij het Garantiefonds Reizen, samen met een twintigtal ex-Thomas Cook collega’s, om gedurende enkele maanden de afhandeling te voorzien van de duizenden schadeclaims van de gestrande TC-klanten, onder de paraplu van het team van Mark De Vriendt, general manager van het Garantiefonds Reizen.

REISINDUSTRIE

Nederlandse ondernemer van het jaar bij Corendon

Tijdens de finale van het EY Entrepreneur Of The Year-programma in het Theater Amsterdam is Atilay Uslu verkozen tot ondernemer van het jaar 2019. De onafhankelijke jury noemt Atilay “een ondernemer voor wie geen obstakel te groot is. Met reisorganisatie Corendon heeft hij door de jaren heen laten zien telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan en heeft daarmee een bedrijf neergezet dat langdurig succesvol is.”

TECHNOLOGIE

MisterFly & Brussels Airlines partnership citytrips

MisterFly Pro en SN Brussels Airlines bundelen hun belangrijkste krachten teneinde een tabblad te creëren gewijd aan het thema ‘Citytrips’. Deze werd ontwikkeld op basis van de reeds bestaande tabbladen van de tool waarmee een thematisch aanbod kan worden samengesteld. MisterFly Pro is, uiteraard, verantwoordelijk als organisator van de citytrip. Combineer zoals je wil zonder beperking van keuze. Je stelt daarom zelf een citytrip samen naar eigen goeddunken.

Concreet, hoe gaat dit in zijn werk ? Intuïtie blijft ons leidmotief.

Vanaf 8 oktober, via het MisterFly Pro boekingsplatform krijg je de mogelijkheid om een citytrip samen te stellen op de bestemmingen aangeboden door SN Brussels Airlines. Je kan dit op 3 manieren samenstellen :

 • Via het tabblad « Vlucht + Hotel» waar je om het even welke bestemmig kan boeken aangeboden door SN Brussels Airlines ;
 • Via de pagina « Citytrip» waar MisterFly je begeleidt naar 10 trendy steden (elke 3 maanden vernieuwd) ;
 • Via de pagina’s « Bestemmingen» waar we je in detail de high lights vertellen, hoe je je kan verplaatsen, waar je kan verblijven…. Teneinde maximaal te kunnen genieten van je verblijf.

Maar dit is niet alles! Ze willen dit nieuw project niet lanceren zonder de trouwe reisagenten te belonen. Elke citytripboeking (zie de 3 mogelijkheden hierboven) gereserveerd bij SN Brussels Airlines levert maar liefst 500 TravelPoints op (5 euro) te besteden in de hemelse Smile Angels boetiek (hun loyaliteitsprogramma).

Wil je nog meer goed nieuws ? Je geboekte citytrip zal te consulteren zijn in de Mobitrip reisapp. Je kan daarop je « Vlucht + Hotel » boekingen terugvinden, ‘dag per dag’ reisroutes maken, gebruik maken van een offline kaart of de gids raadplegen met de highlights van de desbetreffende bestemming. Meer info: https://www.misterflypro.be/

REISINDUSTRIE

BCD Travel SA en Rennies Travel partnership

BCD Travel heeft bekendgemaakt dat Connex Travel, al jarenlang joint venture-partner in Zuid-Afrika, gaat fuseren met Rennies Travel, de belangrijkste zakenreisorganisatie in Zuid-Afrika. De fusie resulteert in een totaal personeelsbestand van 737 werknemers, met kantoren in Pretoria, Johannesburg, Bloemfontein, Kaapstad, Durban, Port Elizabeth, Oost-Londen, Stellenbosch, Richardsbaai, en Namibië, met een aanzienlijke gezamenlijke jaaromzet. Het nieuws volgt op de aankondiging van BCD in januari dit jaar, dat Rennies Travel, eigendom van Bidvest, zich had aangesloten bij BCD’s Global Network. Connex Travel, voorheen actief als BCD Travel South Africa, is al sinds 2009 partner van BCD’s Global Network. Het gefuseerde bedrijf zal verdergaan onder de naam Rennies BCD Travel.

TOUROPERATING

Footprints: Dinner Event met Oceania Cruises

Footprints en Oceania Cruises organiseren een ‘Chefs@Sea Dinner Event’ op 22/10/2019 in Restaurant La Cravache (Menen) om 18u30. Tijdens een 3-gangendiner kom je alles te weten over de 8-daagse culinaire cruise met Oceania Cruises vanuit Rome naar Monte Carlo met vertrek op 4/11/2020. Aan boord zorgt chef Koen Devos (La Cravache) voor een paar onvergetelijke gastronomische momenten want hij staat garant voor een welkomst cocktail, Show Cooking, kookworkshops in het Culinary Center van het schip, exclusief diner in één van de à la carte restaurants, wijnproeverij en culinaire excursies.

Betrek je klanten mee bij deze “Chefs@Sea Dinner Events” en verzeker je zo van een succesvol persoonlijk initiatief. Kom je met tenminste 5 klanten, dan is het event gratis voor jou. Je klanten betalen 80 euro per persoon. In dat geval kunnen wij jouw tafel in het restaurant privatiseren, zodat jullie over een eigen tafel beschikken. Boekt je klant de voorgestelde culinaire cruise binnen de 3 weken na de event-datum, krijgt hij/zij het betaalde bedrag teruggestort. Verkies je om zonder klanten te komen of kom je met minder dan 5 klanten, dan betaal jij, als reisagent, slechts 65 euro.

Deelname is pas bevestigd na betaling op rekeningnummer BE39 0016 3019 3619 met vermelding van restaurant, datum en het aantal personen waarmee je komt. Tijdens deze avond zijn er nog dinnercheques ter waarde van 100 euro te winnen.

Laat het ons weten en mail naar Jan Van Durme via jan@footprints.be

EVENT

Caribbean Tourism Organization Roadshow 2019

Vergroot je kennis over het Caraïbisch gebied op woensdag 13 november in Salons van Edel te Antwerpen! Proef de swingende en kleurrijke sferen en maak kennis met de bijzondere kleine en grote eilanden. Van ontspannende vakanties aan één van de vele witte stranden tot actieve vakanties vol avontuur: je kunt het allemaal beleven in de Caraïben!

Aanwezige partners

 • AM Resorts
 • Bahamas Tourist Office
 • Barbados Tourism Marketing Inc.
 • Dominica
 • Iberostar
 • Jamaica Tourist Board
 • Martinique Tourism Authority
 • Maarten Tourist Bureau
 • Starclippers

Programma van de avond: 18:00 – 22:00 uur. Tijdens de roadshow worden presentaties gegeven door de Caraïbische eilanden en andere partners en is er een diner in Caraïbische sferen. Na de presentaties is er ruimte om te netwerken met de aanwezige partners tijdens de speeddatesessies. Als afsluiting van de avond maak je ook nog kans op mooie prijzen! Meer info en inschrijvingen hier.

REISINDUSTRIE

Bart Rutten weg bij Footprints

Bart Rutten (49 jaar), die de jongste tien maanden het team van niche touroperator Footprints in Wilrijk aanstuurde als operationeel manager, heeft gisteren in onderling overleg afscheid genomen van het bedrijf. De ploeg rond eigenaar Robert Vanderwallen en dochter Eva (directeur) blijft de verschillende bedrijfsonderdelen leiden, met o.a. Jan Van Durme als externe sales voor de reiskantoren, Eric Morren als B2B marketingmanager en Chris Ganseman als brand manager cruises, samen met de drie andere brand managers. Bart Rutten was voor zijn Footprints periode directeur bij All Ways Cruises (van 2010 tot 2018).

TOUROPERATING

7PLUS: focus op Afrika

© 7PLUS

Een maand geleden werd de nieuwe Afrika-brochure van 7PLUS uitgebracht. Ze werd in de daarop volgende week geleverd aan de reiskantoren samen met de brochures Midden-Oosten, Marokko en Egypte, waarmee reisagenten een overzicht hebben van het 7PLUS-aanbod op het Afrikaanse continent. In deze nieuwe editie heeft 7PLUS een nieuwe bestemming toegevoegd: Namibië. Anne-Marie, Afrika-specialist bij 7PLUS: “Namibië is een land waar natuur overheerst. Naast steden die omgeven zijn door de woestijn en het versteende woud van Khorixas, ontdekt u het land dat het behoud van zijn natuurlijke hulpbronnen centraal stelt. Tijdens het 11-daagse gegarandeerde programma kunnen je klanten een eerste glimp opvangen van de schoonheid van Namibië. Het programma kan worden aangevuld met een uitbreiding naar het zuiden voor een completere tour die je klanten naar de poorten van de Kalahari brengt. Zuid-Afrika is het belangrijkste onderdeel van deze brochure. Onze gegarandeerde programma’s maken het uw klanten mogelijk om te reizen van Cape Town naar Johannesburg. Van de stad naar nationale parken. Verleng de reis van uw klanten en laat hen één van de mooiste watervallen ter wereld ontdekken: de Victoria Falls! Ethiopië is de bestemming die deze brochure compleet maakt. Met Lake Tana, de Blauwe Nijl, de Tekeze-kloof en vele andere unieke plekken is ook natuur niet weg te denken uit Ethiopië. Afrika is een content dat zoveel te bieden heeft en waar zoveel te ontdekken valt. Ik sta tot uw beschikking om u te adviseren en u te helpen bij het uitwerken van een programma dat aan de verwachtingen van uw klanten voldoet.” Contacteer Anne-Marie via info@7plus.be

REISINDUSTRIE

Miles Attack agentenweekend Beekse Bergen

In het weekend van 22 t.e.m. 24 november kunnen reisagenten zich via Miles Attack aanmelden voor het agentenweekend naar Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Nederland). Familie en vrienden kunnen mee en voor iedereen is er de AttractiePas. Hiermee kan tijdens het gehele verblijf onbeperkt genoten worden van o.a. het Safaripark en Speelland. Er worden 5 types lodges aangeboden, verdeeld over twee parken: Vakantiepark Beekse Bergen en Safari Resort Beekse Bergen. Deze laatste is recentelijk geopend, april 2018. Reisagenten ontvangen tot wel 50% korting op de reguliere tarieven, en in ruil daarvoor vinden er presentaties plaats van Beekse Bergen & Teldar Travel.

Er zijn een beperkt aantal lodges beschikbaar. Aanmelden kan tot 14 oktober via de Miles Attack website. Hier is ook alle informatie terug te vinden omtrent de accommodaties, prijzen en voorwaarden. Miles Attack is volledig gericht op reisagenten en doet graag dat stapje extra om reisagenten nog meer in de watten te leggen.

LUCHTVAART

Premium Economy © Brussels Airlines

Brussels Airlines: dagelijks Kinshasa

Sinds vorige week vliegt Brussels Airlines opnieuw zeven keer per week vanuit Brussel naar Kinshasa. Tegelijkertijd introduceert de Belgische luchtvaartmaatschappij geleidelijk haar gloednieuwe premium economy class op de Afrikaanse routes. Met zeven vluchten per week komt de maatschappij nu terug op een dagelijkse service naar een van haar belangrijkste markten op het Afrikaanse continent. Lees hier verder.

TOUROPERATING

TUI Sneeuwvakantie Zwitserland Les Quatre Vallées

Sportievelingen op zoek naar uitdaging? Dan is skigebied Les Quatre Vallées in Zwitserland een aanrader! Met 412 km pistes, waarvan 1/4 wordt vertegenwoordigd door zwarte pistes, maken echte kilometervreters hier grote, gevarieerde tochten door het gebied, met zelfs mogelijkheden tot off-piste skiën. En dat tot 3.330 meter hoogte in de beste omstandigheden. Ook met kinderen is het perfect skiën en verblijven in Veysonnaz: het meest kindvriendelijke deel van Les Quatre Vallées.

Ga voor een overnachting in Veysonnaz en bied je klanten de keuze uit mooie studio’s of appartementen met gemeubileerd terras of balkon, of gezellige chalets, beide van 3*- of 4*-niveau. Gasten profiteren tijdens hun verblijf van korting op skiverhuur, skilessen en de spa in Veysonnaz, en… tot wel -51% korting op hun verblijf bij boeking voor 01/11!

Appt Veysonnaz (80323)

Ook korting tijdens de kerst- en paasvakantie!

 • Appartementen tot 8 personen
 • Gratis toegang tot gemeentelijk zwembad
 • Skimateriaal en skilessen aan voordeeltarief

Chalets Veysonnaz (80324)

Ook korting tijdens de paasvakantie!

 • Chalets tot 12 personen
 • Gratis toegang tot gemeentelijk zwembad
 • Skimateriaal en skilessen aan voordeeltarief

Extra aanbod voor zomer en winter

Hieronder vind je enkele hotels die nieuw zijn in het TUI aanbod (voorlopige lijst):

Zomer 2019

 • Paloma Foresta Resort (AYT, 15410)
 • Paloma Finesse (AYT, 15470)
 • Paloma Perissia (AYT, 15413)
 • Paloma Oceana Resort (AYT, 15444)
 • Paloma Grida (AYT, 15490)
 • Club Palm Azur (DJE, 06052)
 • Best Jacaranda (TFS, 02812)
 • HD Beach Resort (ACE, 02212)
 • Aequora Lanzarote Suites (ACE, 02258)
 • La Gemma dell’Est (ZNZ, 39866) (enkel in herfstvakantie)
 • Diani Sea Resort (MBA, 39627) (enkel in herfstvakantie)
 • Diani Sea Lodge (MBA, 39647) (enkel in herfstvakantie)

Winter 2019/2020

 • Paloma Oceana Resort (AYT, 15444)
 • Paloma Foresta Resort (AYT, 15410)
 • Ela Quality Resort (AYT, 15850)
 • Best Jacaranda (TFS, 02812)
 • Porto Mare (FNC, 08837)
 • Porto Santa Maria (FNC, 08838)
 • The Cliff Bay (FNC, 08877)
 • Poseidon Playa (ALC, 00638)
 • Poseidon Resort (ALC, 00639)
 • La Gemma dell’Est (ZNZ, 39866)