20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Lees deze week volgende analyses:

 

TOUROPERATING

© Thomas Cook Group

Thomas Cook België: volg de live feed

Het Britse reisconcern Thomas Cook Group Plc heeft maandagochtend met onmiddellijke ingang zijn activiteiten stopgezet. Deze beslissing had meteen zware gevolgen voor de continentaal-Europese tak van de organisatie, ook voor Thomas Cook België. Travel Magazine houdt u via een live feed van uur tot uur op de hoogte van de ontwikkelingen.

Klik hier om het artikel “Thomas Cook: wat nu?” van hoofdredacteur Robrecht Willaert te lezen.

Hou als reisprofessional ook volgende websites goed in de gaten: Garantiefonds Reizen & VVR (inloggen verplicht)

TRAVEL MAGAZINE

TM 434: jongste magazine boordevol reisnieuws!

Vandaag verschijnt het jongste nummer van Travel Magazine: TM 434! Hierin leest u het coverinterview met David Coppens (EVP Global Operations bij BCD Travel). Als hoogste Belg in functie bij deze belangrijke wereldspeler vertelt hij over de toekomst van de zakenreissector. Een perfect artikel ter inleiding van het Technologie-dossier naar aanleiding van de TM Future Day, komende maandag 30 september. Reisagenten zijn weer helemaal mee met het aanbod en de nieuwigheden bij de touroperators voor het boeken van de winter(sport)vakantie van hun klanten. Verder ook nog de vertrouwde actua-pagina’s en een interview met hotelmanager Patrick D’Hoore (Radisson Blu Bruges). In het artikel ‘Reisgedrag & mobiliteitsbewustwording in het zakenreiskantoor’ legde de TM-redactie zijn oor te luisteren bij verschillende zakenreiskantoren om er te polsen naar hun policy rond mobiliteitsbewustzijn bij hun klanten. Primeert reistijd, snelheid, werktijd, comfort,… wanneer businesskantoren transport boeken voor hun klanten?

Bij dit nummer ontvangt u ook de speciale wikkel van TUI Tours. Ze informeren u graag over hun aanbod 2020/2021, dat nu reeds beschikbaar is!

Het volgende nummer van Travel Magazine verschijnt op vrijdag 18 oktober.

VAKBEURS

Top Resa: praktische info

Volgende week is het zover! Op woensdag 2 oktober vertrekt een delegatie Belgische reisprofessionals met de TM Charter naar Parijs, voor de vakbeurs Top Résa! De deelnemers worden verwacht tussen 7u45 en 8u00 aan de Thalys-desk in het station van Brussel-Zuid, waar de treintickets worden uitgedeeld. De Thalys vertrekt om 8u13 en aankomst is voorzien om 9u35 in Parijs. Bij aankomst in Parijs wordt de groep opgewacht door een hostess en worden ze begeleid naar de beurs per autocar. Om 13u nodigt MisterFly de deelnemers uit voor een lunch in Mercure Porte de Versailles. Om 16u45 is het verzamelen geblazen om met de autocar richting het station te rijden. De Thalys vertrekt om 18u25, aankomst in Brussel-Zuid om 19u47.

EVENT

TM Future Day: nu maandag!

© Maitrise

Travel Magazine organiseert op maandag 30 september de 22ste editie van de TM Future Day (13u-18u30), traditiegetrouw in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels, i.s.m. BCD Travel, Hahn Air, Amadeus en American Express. Met als thema ‘tech innovations in business travel’ maken opnieuw diverse keynote speakers en panelleden hun opwachting. Het programma bestaat zoals steeds uit een drieluik: een workshop met diverse booths voor bachelor- en masterstudenten vanaf 13u, gevolgd door de workshop voor reisprofessionals vanaf 14u, de introductional speakers om 15u, gevolgd door de keynote speakers en een paneldiscussie. De closing cocktail is zoals steeds voorzien omstreeks 18u. Bekijk hier het programma in detail en schrijf vandaag nog in!

Tech innovations in business Travel

Frequente zakenreizigers zijn zware gebruikers van alle mogelijke technologische toepassingen, zolang de innovaties maar zorgen voor een naadloze en meer geconnecteerde manier van reizen, van data-opslag tot de meest moderne en geïntegreerde betalingssystemen. Het is dan ook een thematiek die enorm leeft in die specifieke niche van de reisindustrie en is tegelijk het onderwerp van tal van studies. Technologische innovatie is de toekomst, en frequente zakenreizigers – die in een geconnecteerde omgeving maar al te graag het voortouw nemen – profiteren nu al van het potentieel dat nieuwe toepassingen te bieden hebben. Het hoeft niet te verwonderen dat zakenreizigers, die vaak buitenshuis actief zijn, maar al te graag de diverse innovaties inbedden in hun dagelijkse werkomstandigheden om de vele werkreizen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hoe dan ook is het voortdurend verbonden zijn een onderdeel van de dagelijkse luxe van zakenreizigers. Het is een essentieel onderdeel om permanent – zakelijk én privé – bereikbaar en productief te kunnen zijn. Het is in dit kader dat we het thema van de 22ste editie van de TM Future Day inbedden en een gevarieerd sprekersveld afvaardigen.

Registreren kan nog ‘free of charge’

Wil jij deze TM Future Day ook niet missen? Reisprofessionals kunnen nog altijd gratis inschrijven via dit inschrijvingsformulier. Plaats van afspraak: Radisson Blu Royal Hotel Brussels, Wolvengracht 27, Brussel.

TOUROPERATING

UN World Tourism Day!

Vandaag, vrijdag 27 september, is het de UN World Tourism Day! Dit jaar staat de dag volledig in het teken van jobs in het toerisme. Naar aanleiding hiervan ontwikkelde de UNWTO een onderzoek naar ‘The Future of Work in Tourism’ en vraagt hiervoor jouw inbreng. De resultaten zullen voorgelegd worden tijdens de G20 in oktober te Japan. De enquête is beschikbaar in 4 talen via deze link.

Meer informatie over de UN World Tourism Day 2019 kan je terugvinden op de website.
Gebruik voor je social media de hashtag #WTD2019

PEOPLE ON THE MOVE

Alain Depauw

Alain Depauw weg bij HRG

Terwijl de integratie volop bezig is tussen American Express Travel en HRG Belgium in Antwerpen (het vroegere Weinberg Travel van de familie Rivel) verlaat directeur Alain Depauw volgende week maandag 30 september het bedrijf. Alain stond de jongste zeven jaar aan het roer bij HRG België en was voordien dertien jaar actief bij Carlson Wagonlit. De 54-jarige Alain Depauw verlaat het toerisme en gaat per 15 november in Antwerpen aan de slag bij het bekende interim-bureau Start People (de tweede grootste speler op de Belgische uitzendmarkt, nu onderdeel van USG People), waar hij diverse grote accounts zoals De Post zal aansturen. Zijn huidige functie verdwijnt in de nieuwe constellatie.

FORUM

Forum Thomas More: ‘duurzame transportmodi vandaag & morgen’

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement van Thomas More Mechelen nodigt u van harte uit op haar eerste forum van het nieuwe academiejaar, dat zal plaatsvinden op donderdag 17 oktober 2019. Noteer alvast deze datum! De deelnemende sprekers proberen dit jaar antwoorden te vinden op het complexe vraagstuk ‘duurzame transportmodi vandaag en morgen’. Het is van groot belang om hier op in te spelen en bewustzijn te creëren rond dit onderwerp. Thomas More en Travel Magazine hebben ernaar gestreefd om opnieuw een uniek platform te creëren, waarbij een brede waaier aan sprekers aan bod zal komen. Zo zetelen Greet Huybrechts (Joker), Olivier Giacomini (Sunny Cars), Saar Claeys (Zwitserland Toerisme), Mike Louagie (hoofdredacteur Ferry Shipping News) en Leon Verhallen (Brussels Airport) in het panel. TM hoofdredacteur Robrecht Willaert is moderator van dienst. De studenten van Dominique Verbeeck, docente Hospitality, zorgen voor het goede verloop van de avond.

Praktische informatie: het forum vindt plaats op de Thomas More Campus De Vest, Aula 2, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. Aanvang is om 18u30 stipt. Het einde wordt verwacht rond 20u00. Inschrijvingen via deze link.

STUDIEREIS

Latina Experience: maak kennis met…

Ook deze week laten we je kennismaken met twee deelnemers aan de Latina Experience naar Panama en Ecuador. Deze originele studiereis, die zich focust op dans, mode en gastronomie, is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. Air Europa, Allianz Global Assistance en de toeristische diensten van Panama en Ecuador. De Latina Experience belooft alvast een bijzondere studiereis te worden. Het programma blijft namelijk geheim waardoor de deelnemers gedurende de reis, dag per dag, verrast zullen worden door het gevarieerde programma! Travel Magazine ging alvast eens polsen bij de tien deelnemers (allemaal vrouwen!): wat verwachten ze ervan? Hoe bereiden ze zich voor? En is deelnemen belangrijker dan winnen?

Deze week maken we kennis met Melanie Debrabandere (Hoppetravel) en Corinne Genart (Gulliv’Air).

Melanie Debrabandere: “Mijn job en hobby hebben me al op veel mooie plaatsen gebracht, maar nog nooit in Zuid-Amerika! De belangrijkste reden waarom ik me heb ingeschreven, is dan ook omdat ik erg nieuwsgierig ben om in één klap twee Zuid-Amerikaanse bestemmingen te ontdekken. De Latina Experience spreekt me erg aan omdat we Panama en Ecuador op een zeer originele manier gaan leren kennen. Ik denk dat het erg moeilijk is om me op deze reis voor te bereiden, ik ga alles op me laten afkomen. Of ik wil winnen? Uiteindelijk voel ik me al een winnaar, want ik mag mee op deze prachtige studiereis!”

Corinne Genart: “Het is niet de eerste keer dat ik mijn kans waag om met Sudamerica Tours op ‘studiereis’ te gaan… maar het is de eerste keer dat ik geselecteerd ben! Ik heb me ingeschreven met een goede vriendin die ook in de reisindustrie werkt. Samen reizen we erg graag en we hebben het enorme geluk beiden geselecteerd te zijn! Het spreekt voor zich dat ik dan ook ongelofelijk blij ben dat ik, samen met haar, twee bestemmingen op een atypische manier ga ontdekken. Zowel Panama als Ecuador zijn vrij onbekende bestemmingen en ik ben erg benieuwd naar de manier waarop we de landen gaan verkennen. Ik ga me niet voorbereiden, ik zal ter plaatse wel anticiperen! In het verleden nam ik deel aan de Challenge Experts in La Réunion. En hoewel je je gewoon wilt amuseren, worden mensen toch snel meegenomen in het spel en speelt competitie de kop op! Maar in de eerste plaats ga ik natuurlijk voor de ervaring!”

TOUROPERATING

BTExpo: schrijf u in!

Maandag 28 oktober (Jeux d’Hiver – Brussel) en dinsdag 29 oktober (Lamot Congress and Heritage Center – Mechelen) is het BTExpo! Een vijftigtal exposanten, die alle belangrijke sectoren van de toeristische sector vertegenwoordigen, zullen aanwezig zijn. BTEXPO is een B2B-vakbeurs en belangrijk netwerkmoment waar uw aanwezigheid erg op prijs wordt gesteld! Inschrijven kan via www.btexpo.com

NMBS Internationaal biedt treintickets ‘Elk Belgisch Station’ aan aan de deelnemers. Klik op de banner hieronder voor meer informatie!

PEOPLE ON THE MOVE

Asteria Expeditions: teamuitbreiding

Asteria Expeditions breidt zijn Afrika-departement uit met een nieuwe medewerkster: Maité Quijo (foto). “Ze begon vorige week vol enthousiasme aan haar nieuwe avontuur als Junior Product Manager Africa en ze kijkt er reikhalzend naar uit om mensen hun droomvakantie naar Afrika volledig op maat samen te stellen”, aldus Asteria Expeditions. Maité heeft een Bachelor Toerisme- en Recreatiemanagement en studeerde één jaar International Business Management in Kortrijk met een buitenlandse stage in Montréal. Na haar studies werkte Maité drie jaar voor Club Med in verschillende Clubdorpen als Public Relation GO en als Discovery Manager. Hierna ging ze twee jaar aan de slag bij Uniglobe Southwest in Roeselare. “Bij Asteria Expeditions ga ik meehelpen het Afrika-departement verder uit te bouwen. Ik bezocht persoonlijk al Senegal, Gambia, Guinée, Kenia, Tanzania en Namibië.” Matié is te bereiken via maite@asteriaexpeditions.be en 050 33 25 10.

VAKBEURS

IT&CMA en CTW openen in Bangkok

De stekker insteken als officiële opening van IT&CMA en CTW tijdens de Bangkok Art Night꞉ TCEB president Chiruit  Isarangkhun Na Ayuthaya, TCEB chairperson Dr. Atchaka Sibunruang en TTG managing director Darren Ng.

In de Thaise hoofdstad Bangkok opende op 24 september de 27e editie van de vakbeurs Incentive Travel & Conventions, Meetings Asia. En dat met een unieke mix van cultuur en gastronomie in de al even unieke locatie van het Bangkok Arts and Culture Center.  Tegelijkertijd ging ook de 22e editie van Corporate Travel World (CTW) van start, een aantal seminaries, meetings en conferenties. Als doublebill event is de combinatie IT&CMA en CTW uniek in de wereld wat het samenbrengen van MICE en corporate travel betreft. En sinds 2012 bestrijkt de beurs ook het segment luxury travel. IT&CMA en CTW zelf vonden plaats van 24 tot 26 september. Zowat drieduizend bezoekers kwamen opdagen voor de zakelijke afspraken met de aanbieders en/of voor conferenties en seminaries. Bij de circa vijfhonderd vooraf bevestigde buyers ook enkele Belgen. Met name Bart De Swaef (Deta 3), Eric Moris (Business Pass) en Wim Pauwels (Pauwels Travel). Vaste waarde Hugo Slimbrouck (Ovation, MCI group en SITE global) was weer op de afspraak als spreker en panellid tijdens CTW en het Future Leaders Forum. De buyers konden terecht bij vertegenwoordigers van een 350-tal bestemmingen en brands. Organisator TTG Asia Media kon, zoals de voorbije zeventien jaar (dat de beurs in Thailand plaatsvindt), rekenen op een grote inbreng en sponsoring van het Thai Convention & Exhibition Bureau (TCEB) en van de officiële carrier Thai Airways International. Thai Airways dat hier aankondigde dat dochtermaatschappij Thai Smile eind 2019 partner wordt in de Star Alliance groep.

Volgende week brengt Travel Magazine, al jarenlang officiële mediapartner van deze beurs en congres, uitgebreid verslag uit over dit Aziatisch doublebill event. Met, zoals steeds, reacties van de Belgische deelnemers.

PEOPLE ON THE MOVE

UNIGLOBE Belux: teamuitbreiding

Sinds vorige week vervoegt Karen Heylen (foto) het Travel Technology team van UNIGLOBE Belux. Karen was gedurende 15 jaar Accountmanager bij Travelport en neemt haar expertise op het vlak van projectleiding en implementatie mee. Karen versterkt het team o.l.v. Eva Juchtmans (Technology manager van UNIGLOBE) om de digitalisering van de verkoopprocessen in de UNIGLOBE kantoren verder uit te rollen en de travel consultants van UNIGLOBE Belux te ondersteunen.

VAKBEURS

Live To Travel Event: shuttlebus

Live To Travel viert maandag 7 oktober zijn 15e verjaardag samen de reisprofessionals in de Verbeke Foundation in Kemzeke. Zo’n 60 exposanten uit binnen- en buitenland en het voltallige Live To Travel team staan er paraat om je te ontvangen. Wie zich alsnog wenst in te schrijven, kan dit doen via deze link. Wie nog geen vervoer gevonden heeft, kan een plaats reserveren op één van de shuttlebussen uit de Kempen of West-Vlaanderen.  Plaatsen zijn beperkt tot 48 personen per bus. Reserveren kan hier, dan is jouw zitje op de bus 100% gereserveerd!

LUCHTVAART

BSCA: terminals verbonden met NAVYA

© Flibco

Op 10 en 11 september testte het bedrijf flibco.com zijn elektrische en autonome voertuig NAVYA op Brussels South Charleroi Airport. Met dit voertuig wil de luchthaven zijn twee terminals voor transitpassagiers met elkaar verbinden. Deze twee testdagen zullen geanalyseerd en geëvalueerd worden, waardoor een plan voor het gebruik op lange termijn tussen de terminals 1 en 2 opgesteld kan worden. De autonome shuttles NAVYA moeten met hun gesloten cabine en een capaciteit van 15 passagiers de ervaring van de reizigers verbeteren. Hun snelheid van 20 km/u zou de frequenties tussen de twee terminals verhogen waardoor de mobiliteit vlotter zou worden. De NAVYA-voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste rijtechnologie, zonder chauffeur. Het bedrijf beschikt reeds over meer dan 130 voertuigen en is aanwezig in 20 landen. NAVYA wil bijdragen aan de evolutie van de transportsector door groene en autonome oplossingen te introduceren. Sales-Lentz, de moedermaatschappij van flibco.com, is een belangrijke partner van NAVYA in het implementeren van autonome voertuigen. Zo biedt de groep reeds twee verbindingen met autonome shuttles in Luxemburg; een op een privéterrein en een op een openbaar terrein (centrum van Luxemburg).

TOUROPERATING

Club Med: prijsschatting voor uw klanten

De voorinschrijvingen voor de opening van de reservaties voor het zomerseizoen 2020 bij Club Med zijn officieel van start gegaan op 4 september via preregistratieindirect.clubmed.be. Vanaf nu kunt u ook een prijsschatting maken voor uw klanten. Ga hiervoor naar het platform Easy Club Med. Let er bij de prijsschattingen goed op dat u steeds naar de homepage teruggaat en ieder Resort individueel opzoekt zodat u de juiste prijzen te zien krijgt.

TOUROPERATING

7PLUS: focus op Azië

De nieuwe Azië-brochure 2019-2020 van 7PLUS is momenteel in druk! Deze zal, samen met de laatste 3 brochures van 7Plus, binnenkort bij de reisagenten worden bezorgd. Veel van de programma’s en prijzen kan je intussen al terugvinden op www.7plus.be

Laurence Daniels: “Het aanbod Vietnam staat bijvoorbeeld al helemaal online! Vergeet niet dat onze incentive nog steeds loopt: het kantoor dat de meeste Vietnam-dossiers mét vluchten van Vietnam Airlines reserveert, wint twee vliegtickets om deze bestemming zelf te ontdekken! Ook Japan heeft extra troeven: combineer de gloednieuwe selfdrive door het authentieke Kyushu met de All Nippon Airways-promo en alles is aanwezig om uw klanten te motiveren! Bij de nieuwe beleefreis in het zuiden van India ligt de nadruk op de kennismaking met de plaatselijke bevolking. Vergeet niet de klassiekers zoals de ‘Gouden Driehoek’, de ‘Koninklijke Steden van Radjastan’ of de ‘Ontdekking van Noord India’, waarbij je ook buiten de gewone paden gaat. We hebben ook een nieuwe verzekerde afreis door Sri Lanka, en dit met zowel een winter- als een zomerversie. Bij de winterversie ontdek je het zuiden van het eiland en de zomerversie is meer gericht op het noordelijke deel van de bestemming. Stéphane, onze specialist Indochina, stelt de klassieke rondreizen voor in Vietnam, en hij heeft ook een prachtig, nieuw programma in Cambodja. Beide bestemmingen zijn steeds te combineren met Laos en maatwerk is uiteraard ook mogelijk. Bezoek de website om de nieuwe bestemmingen en al onze tarieven voor het komende jaar te ontdekken.”

Reistijd Japan

Eén van de eerste en belangrijkste vragen bij het bespreken van de reisplannen van de klant is vaak ‘wat is de beste periode om deze bestemming te bezoeken?’. 7PLUS zet uw antwoord hierbij maand per maand op een rijtje.

December & januari: de droge koude zorgt dat u Japan kan bezoeken zonder al te veel regen. Indien de klanten van sneeuw houden, is de noordkust de beste plek voor zowel ski als wandelingen.

Februari: Hokkaido is de place to be!

Maart: de lente is in aantocht en tegen het einde van de maand komen ook de bekende kersenbloesems tot bloei.

April: dit is één van de mooiste periodes om Japan te bezoeken: de kersenbloesems zijn op hun hoogtepunt, het klimaat is zacht en buiten de schoolvakanties is het niet te druk bij de bezienswaardigheden.

Mei: waarschijnlijk de meest moeilijke maand om interessante vluchten en hotels te vinden. De Gouden week is absoluut te vermijden!

Juni: het regenseizoen komt er stilletjes aan. Dit is de ideale periode om Koya-san te ontdekken.

Juli & augustus: de vochtige zomerhitte bevalt niet iedereen, stel beter plaatsen voor die hoger gelegen zijn of plaatsen aan kust zodat de klanten van de zeelucht kunnen genieten. Voor de sportieve mensen is dit het ideale moment om de Fuji Berg te beklimmen!

September: dit is het hoogseizoen voor tyfoons. Door het dalend aantal toeristen zijn de sites toegankelijker.  De nationale parken aan de westkust zijn in deze periode prachtig.

Dit is ook de perfecte tijd om de Japanse Alpen te ontdekken.

Oktober & november:  Zacht en droog weer, bomen in alle kleuren, weinig toeristen: het perfecte moment om te genieten van alles wat Japan te bieden heeft! Bovendien zijn de vluchten op dit moment vaak goedkoper.

Meer info via www.7plus.be of neem contact op met Laurence via info@7plus.be

CRUISE

Nieuwe brochures Royal Caribbean en Celebrity Cruises bij SerQua

De brochures van Royal Caribbean International en Celebrity Cruises met de afvaarten van januari 2020 tot april 2021 zijn vanaf heden te bestellen bij SerQua (portal.serqua.be). De Royal Caribbean-brochure gaat naast de afvaarten ook in op de vele voorzieningen op het nieuwe particuliere eiland Perfect Day at CocoCay in de Bahama’s en de baanbrekende veranderingen aan boord van de schepen. De rederij investeert ruim een miljard euro in de vernieuwing van de vaartuigen met nooit eerder geziene sensaties. Jouw klanten kunnen de Royal Amplified-voorzieningen zelf beleven aan boord van Allure of the Seas die tijdens de zomer 2020 in de Middellandse Zee vaart. Celebrity Cruises bezoekt volgend jaar meer dan 300 bestemmingen op alle zeven continenten. De publicatie besteedt flink wat aandacht aan de Edge Series. Celebrity Edge en Celebrity Apex, de eerste twee schepen van deze nieuwe scheepsklasse, varen volgende zomer in Europa. Het Europese seizoen belooft trouwens het meest revolutionaire ooit voor Celebrity Cruises te worden. Op zoek naar een ongewone bestemming? Laat uw klanten de Galapagoseilanden in stijl bezoeken aan boord van het spectaculaire nieuwe yacht Celebrity Flora. Verder kan u bij SerQua ook de Azamara 2020-brochure, displays, flyers Royal Caribbean en de Galapagos-brochure bestellen.

REISINDUSTRIE

MisterFly: Air Belgium

© Tourisme Martinique

Ka Sa Yé? Air Belgium en MisterFly laten je klanten de Franse Antillen ontdekken: Guadeloupe en Martinique! Vanaf 7 december vliegt Air Belgium vanuit Brussels South Charleroi Airport op woensdag en zaterdag rechtstreeks naar beide bestemmingen. Laat je klanten kennismaken met Guadeloupe en de eilanden in de omgeving, zoals Désirade, La petite-Terre, Marie-Galante of Les Saintes. Of je klanten kunnen zich laten verleiden door Martinique, ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd. Balata Garden, Montagne Pelée, Fort-de-France, het dorp Saint-Anne,… Reisagenten maken eveneens kans op twee vliegtuigtickets van Air Belgium. Boek Air Belgium via MisterFly Pro en neem deel aan de e-learning via deze link.

TOUROPERATING

TUI: World Cleanup Day

© TUI

Het Maria Hendrika Park in Oostende, de ‘tuin’ van de TUI-medewerkers, ziet er sinds begin deze week een stukje netter uit. Maandag 23 september, op de World Cleanup Day, hebben enkele TUI medewerkers geholpen om al het zwerfvuil in Oostende aan te pakken.

Na eerder al afval te hebben verwijderd van het strand van Oostende, werd sinds 2018 beslist om heel dicht bij huis te blijven: het Maria Hendrika park, in Oostende beter bekend als ’t Bosje, vlak naast het hoofdkantoor van TUI en op zomerse dagen vaak het decor van wandelende, lopende of lunchende TUI medewerkers. Vandaag gingen 25 enthousiaste medewerkers weer op pad in het park. Ze verzamelden liefst 500 liter afval!

TOUROPERATING

American Express GBT: nieuwe ceo

© American Express

Vanaf 1 oktober is Paul Abbott (foto) de nieuwe Chief Executive Officer van American Express Global Business Travel. Abbott vervangt Doug Anderson, die aftreedt na drie jaar. GBT maakt zich nu op voor de volgende fase van snelle organische groei en fusies en overnames, gedreven door baanbrekende investeringen in technologie en toonaangevende klantenservice en klantfocus. “In de afgelopen drie jaar heeft GBT zijn technologietransformatie, fusies en overnames, integratieplannen en commerciële groeidoelstellingen gerealiseerd. Tegelijkertijd heeft het recordprestaties geleverd en aanzien verworven als wereldwijd toonaangevende partner voor zakenreismanagement,” aldus Greg O’Hara, Executive Chairman of the Board van American Express Global Business Travel. “Doug leidde GBT vorig jaar gedurende de overname van HRG, de grootste ooit in de branche, en een volledige culturele transformatie die heeft geleid tot 18.000 van de meest betrokken teamleden in de branche.” Hij laat GBT achter op een uitstekende positie ​​om voort te bouwen op zijn speerpunten, terwijl het blijft investeren in een mooie toekomst. ”

Abbott’s meest recente functie is die van Chief Commercial Officer Global Commercial Services bij American Express, het wereldwijde B2B Payments-onderdeel van het bedrijf. Hij was de afgelopen vier jaar ook lid van het GBT-bestuur. De ervaring van Abbott bij American Express past goed bij GBT, zowel vanwege de strategische relatie tussen de bedrijven als hun gemeenschappelijke focus op de klantervaring. De benoeming wordt van kracht op 1 oktober 2019, met een overgangsperiode waarin Anderson GBT blijft adviseren.

SERVICE FACILITATOR

EurAm: Boeing factory tour en webinars in het najaar

EurAm werkt permanent aan haar productaanbod. Er worden heel de tijd nieuwe extra diensten en accommodaties aangeboden: van klassiek tot extravagant, van avontuurlijk tot relax. Via de TM-Newsletter houdt EurAm je regelmatig op de hoogte.

Nieuw in Seattle: Boeing Factory Tour!

Olivier Dewit: “Wees getuige van het ontzagwekkende proces van de jumbojet-assemblage in het grootste gebouw ter wereld. In de fabriek van Boeing bevinden zich legendarische vliegtuigen zoals de 747, 777 en ’s werelds meest geavanceerde Jetliner: de 787 Dreamliner. Je krijgt de kans om de lange en legendarische geschiedenis van Boeing te leren kennen en het grootste gebouw ter wereld te bezoeken om vliegtuigen in verschillende assemblagestadia te bekijken.

Inbegrepen zijn het begeleide busvervoer van Seattle tot het Future of Flight Aviation Center en een 90-minuten durende assemblage-rondleiding met personeel van Boeing.”

Webinars in het najaar

Dit najaar plant EurAm tal van webinars voor de reisagenten over de nieuwe offertes die je kunt maken via Planisto. Of volg de bestemmingswebinars, speciaal voor collega’s die hun kennis willen opfrissen of wellicht nog niet zo bekend zijn met deze populaire bestemmingen.

Een EURAM webinar behoeft geen voorbereiding noch installatie, je volgt hem gemakkelijk vanop je pc.

Aanmelden doe je via deze link.

  • Maandag 30 september, 10:00 – 10:45 Webinar Costa Rica
  • Dinsdag 8 oktober, 10u00 – 10u45 Webinar West-USA
  • Donderdag 10 oktober, 10u00 – 10u45 Webinar offerte via Planisto
  • Donderdag 17 oktober, 10u00 – 10u45 Webinar Route 66
  • Dinsdag 29 oktober, 10u00 – 10u45 Webinar West-Canada
  • Dinsdag 5 november, 20u00 – 20u45 Webinar offerte via Planisto
  • Donderdag 14 november, 10u00 – 10u45 Webinar West-USA
  • Dinsdag 26 november, 10u00 – 10u45 Webinar West-Canada

TECHNOLOGIE

BCD Travel: IATA Level 3 NDC-certificering

BCD Travel heeft het Level 3 NDC-certificaat van de International Air Transport Association (IATA) ontvangen. IATA biedt het enige officiële certificeringsprogramma in de sector voor de New Distribution Capability (NDC)-norm. Het NDC-certificeringsprogramma bevestigt enerzijds het niveau waarop een bepaalde entiteit (luchtvaartmaatschappij, TMC, etc.) XML- berichten kan ontvangen en versturen van en naar luchtvaartmaatschappijen die IATA’s NDC-transmissienormen gebruiken. Anderzijds biedt NDC luchtvaartmaatschappijen meer flexibiliteit om hun producten te differentiëren en te verkopen via externe partijen (zoals globale distributiesystemen, aggregators en zakenreisorganisaties) of rechtstreeks aan consumenten.

De NDC-certificering is de recentste stap van BCD om klanten de voordelen van NDC te bieden. BCD sloot eerder al boekingsovereenkomsten af met Qantas, Air France/KLM en British Airways/Iberia en was de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die een NDC-overeenkomst afsloot met Lufthansa Group. BCD neemt ook deel aan Amadeus NDC [X], Sabre’s Beyond NDC en het NDC-programma van Travelport.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: incentive

Exclusive Destinations biedt 25 vouchers aan voor drie nachten voor twee personen voor een kamer + ontbijt in één van de luxehotels uit hun aanbod. Alle reiskantoren die minstens € 40.000 boeken (hotel of cruises) tussen 1/10/2019 en 31/12/2019 maken hier kans op! De incentive is cumuleerbaar met het gratis vakantiebudget (tot 1% van de omzet!)

Lunchpresentatie Jumeirah Hotels & Resorts

Op 15 oktober nodigt Exclusive Destinations u uit voor een lunch-presentatie in samenwerking met de Jumeirah-hotelketen. In aanwezigheid van onder meer Jihane Mamouri (Director of Global Sales – France & Benelux) en Flavia Curci (Sales Executive) worden de verschillende Jumeirah Hotels & Resorts voorgesteld.

Praktisch: dinsdag 15 oktober in restaurant dEssensi ’s – Gravenwezel. Aanvang stipt 12u00 (tot ongeveer 14u30). Inschrijven en meer info via sales@exclusivedestinations.be

Famtrip Dubai

Van 7 tot 13 december organiseert Exclusive Destinations een famtrip naar Dubai! Tijdens deze driedaagse laat de niche-to u kennismaken met hun hotelaanbod in Dubai, Ajman en Ras-al-Khaimah. Elke nacht verblijven de deelnemers in een vijfsterren tophotel: Oberoi Al Zorah, Bvlgari, Fairmont The Palm,… Dit op basis van een tweepersoonskamer. Deze studiereis is mogelijk dankzij de medewerking van airlinepartner Emirates. Ze bieden een nachtvlucht aan in Business, de retour is in Economy. Inschrijven kan nog tot en met 2 oktober. Deelnameprijs is 450 euro, meer info en inschrijven via geert@exclusivedestinations.be

LUCHTVAART

Qatar Airways: rechtstreeks naar Osaka

Qatar Airways vliegt vanaf 6 april 2020 rechtstreeks vanuit Doha naar Osaka, Japan. Osaka is de op een na grootste metropool van Japan en wordt voor de luchtvaartmaatschappij de derde toegangshaven tot het land. Qatar Airways startte in 2010 rechtstreekse vluchten naar Tokyo Narita en lanceerde in 2014 een route op Tokyo Haneda vanaf Hamad International Airport (HIA) te Doha.

Op de nieuwe route wordt een Airbus A350-900 ingezet, die is uitgerust met 36 stoelen in Business Class en 247 zitplaatsen in Economy Class. In eerste instantie worden vijf vluchten per week uitgevoerd, wat vanaf 23 juni 2020 wordt uitgebreid naar dagelijkse vluchten.

Vluchtschema
Zondag, maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag (plus dinsdag en donderdag vanaf 23 juni 2020).

Doha-Osaka > QR802: vertrek DOH 02u10, aankomst KIX 17u50

Osaka-Doha > QR803: vertrek KIX 23u30, aankomst DOH 04u50