20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TRAVEL MAGAZINE

TM 433: vandaag in de bus

© Gerrit Op de Beeck

Vandaag, vrijdag 6 september, belandt de 433ste uitgave van Travel Magazine bij u in de brievenbus. Traditiegetrouw maken we begin september de balans op van de zomer met de topfiguren van TUI Belgium en Thomas Cook Belgium. Gesprekspartner voor TUI Belgium is uiteraard general manager Dirk Van Holsbeke, bij Thomas Cook is dat al enkele jaren managing director Jan Dekeyser. Daarnaast ontdekt u welke nieuwigheden de touroperators in petto hebben voor de winterzonvakantie (deel 2) van uw klanten en presenteren ze hun aanbod op Latijns-Amerika en Sub-Saharisch Afrika. Verder brengen we op de beginpagina’s de actualiteit in beeld en leest u op p. 14-15 het afscheidsinterview met Michel de Blust van ECTAA. Verder leggen we de focus op de operaties van Loganair op East Midlands Airport vanuit Brussels Airport, en brengen we de regio Murcia, Beachcomber Resorts & Hotels en Pierre & Vacances Arc 1950 Le Village onder de aandacht. We trekken naar Brazilië, Mauritius, Zuid-Afrika en Kreta, waar we in de praktijk kennis maken met de activiteiten van de TUI Care Foundation. Bij TM 433 steken drie opvallende bijlages: een cover wrap van Brussels Airlines en inserts van ANA (enkel voor reisagenten, n.v.d.r.) en Asteria Expeditions. Veel leesplezier! PS: het volgende nummer van Travel Magazine verschijnt op vrijdag 27 september.

INFLIGHT

Cagliari: nieuwe citytrip bestemming

In de loop van de maand augustus publiceerde de Britse gezaghebbende krant The Guardian een reportage over (toekomstige) trendy citytripbestemmingen in Europa. Op het lijstje figureert onder andere Oostende, Toulon, Rovinj en ook de hoofdplaats van Sardinië, Cagliari. Dankzij de goede zorgen van niche touroperator Emozioni en de Italiaanse carrier Alitalia trok Travel Magazine eind augustus op verkenning naar Cagliari, en de omgeving. Travel Magazine komt hier uitgebreid op terug in het dossier Citytrips van oktober e.k. (TM 435 van 18 oktober). Vandaag leest u in de rubriek ‘Analyses’ al een inflightreport over de AZ vluchten van Brussels Airport naar Cagliari over Malpensa. Lees het inflightreport hier.

CHARTER

TM-Charter Top Resa

Van 1 tot 4 oktober opent de vakbeurs IFTM Top Resa haar deuren, en dit al voor de 41e keer! Net zoals de vorige jaren is de venue ‘Porte de Versailles’ in Parijs. Op woensdag 2 oktober 2019 organiseert Travel Magazine, in samenwerking met Thalys en MisterFly, zijn charter naar de beurs. Voor 225 euro (hetzelfde tarief als vorig jaar) kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter. Om u in te schrijven, dient u zich online te registreren via onze website en het gewenste bedrag te storten op het rekeningnummer van Travel Productions NV: BE48 4050 1071 8127.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

 • De heen- en terugreis met Thalys in Comfort 1-klasse
 • Vertrek in Brussel-Zuid om 8u13; retour Parijs om 18u25
 • Transfer van en naar de beurs
 • Toegangskaart voor IFTM Top Resa 2019
 • Lunch aangeboden door MisterFly

EVENT

Atout France: opleiding France Montages

Op 19 en 20 september organiseert Atout France ‘France Montagnes-opleidingen’ in de vorm van een webinar. Frankrijk heeft een groot aanbod aan skigebieden, maar welke wintersportplaats adviseer jij aan je klant? Via de webinar maken de reisagenten kennis met de verschillende Franse skigebieden: Chamrousse, Alpe d’Huez, Les 3 Vallées (Brides les Bains/Courchevel/Méribel/Les Ménuires/Val Thorens), Tignes, Val d’Isère, Val Cenis of Avoriaz…. De stations worden gepresenteerd door gepassioneerde lokale professionals die de belangrijkste troeven van hun bestemmingen uit de doeken doen: plan en toegang tot de skiliften, locaties van grote hotelstructuren, service- en recreatie-infrastructuur en vele andere, even verrassende voorzieningen.

Tijdens de opleiding kun je via een module al je vragen stellen aan een professional in het skistation die je binnen de 24 uur zal antwoorden. De webinars bieden een grote flexibiliteit, afhankelijk van je interesse in een skigebied. Kies uit verschillende ‘slots’ die beschikbaar zijn op deze 2 speciale dagen. Klik hier om je in te schrijven.

Atout France: Travel in France workshop

Op 17 september organiseert Atout France de minibeurs Travel in France met tal van toeristische partners uit Frankrijk. Laat je inspireren en ontdek de leukste adresjes om de volgende reis van je klanten in Frankrijk te organiseren. Zo’n twintig exposanten staan klaar met raad en daad en geven maar al te graag inside-information over hun land. Reisprofessionals zijn welkom vanaf 18u30 in het Elisabeth Center, vlakbij het centraal station van Antwerpen. Wie de exposanten graag overdag ontmoet, kan vanaf 13u30 terecht op de beurs. Inschrijven kan via deze link.

Programma

© Atout France

10u30 – Interactieve presentatie
13u30 – Workshop met een dertigtal Franse partners
16u30 – Einde van de workshop overdag
18u30 – Start workshop avond
21u30 – Einde workshop

LET OP! de sessie van 10u30 is volzet, maar je kan nog steeds op de avond aansluiten.

PEOPLE ON THE MOVE

All Ways Cruises: nieuwe Sales & Accountmanager B2B

Woensdag 4 september ging Kristof De Smet (33) aan de slag als Sales & Accountmanager B2B Vlaanderen bij All Ways Cruises. Hij is er voortaan het aanspreekpunt voor de reiskantoren in Vlaanderen en Nederland. Kristof ging in 2007 aan de slag bij Reizen De Lathauwer, waar hij al snel kantoorhoofd werd van het reiskantoor in Aalst. Sinds 2015 is Kristof als zelfstandig consultant aan de slag voor Reizen De Lathauwer, een opdracht die hij combineert met zijn activiteiten als docent aan de Erasmushogeschool Brussel (opleiding Toerisme). “Naast mijn activiteiten bij All Ways zal ik als freelance consultant ook nog enkele huidige projecten, bij Reizen De Lathauwer en de Erasmushogeschool Brussel, verder blijven opvolgen,” aldus Kristof aan Travel Magazine. Kristof De Smet is te bereiken via kristof.desmet@all-ways.be

CONGRES

Travelmedia Congres

Het jaarlijkse Travelmedia Congres vindt dit jaar plaats op 20 november. Het congres is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het toerisme: touroperators, reisagenten, hoteliers, bestemmingsmarketeers,… De voorbijgaande jaren vond het congres steeds plaats in Oostkamp, maar dit jaar verhuist het congres naar The Lab in Gent. U mag zich verwachten aan een geanimeerd dagvullend programma met boeiende sprekers, hands-on workshops, gevarieerde topics, nieuwe trends,… kortom een must voor mee wil zijn op vlak van online marketing in de reissector. Reeds aangekondigde sprekers zijn Peter De Wilde (Toerisme Vlaanderen), Fred Van Eijck (Travel Counsellors), Jonathan Kuben (Mom I’m Fine), Martin de Boer (Corendon Hotels & Resorts), Jeroen Vincken (Joker) en Glenn Schnieders (Brussels Airport). Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. De workshops zijn optioneel en worden georganiseerd rond 2 thema’s: community building en lead-generatie van A tot Z. Naast de sprekers en de workshops worden ook tal van netwerkmomenten voorzien. Tickets bestel je via www.travelmediacongres.be of via de pagina ‘ledenvoordelen op VVR.be.

LUCHTVAART

Brussels Airlines naar Montréal – Air Canada naar Toronto

Vanaf eind maart 2020 lanceert Brussels Airlines seizoensvluchten naar Montreal. In het zomerseizoen (eind maart tot eind oktober) biedt de maatschappij dan vijf vluchten per week aan tussen Brussels Airport en Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport. Met de resterende vliegtuigcapaciteit in de winter zal Brussels Airlines haar aanbod naar Washington uitbreiden, dat vanaf 20 februari het hele jaar door zal aangevlogen worden, terwijl dit nu enkel een zomerbestemming is. Brussels Airlines stopt tevens met vluchten naar Toronto. De laatste vlucht vertrekt op 7 januari 2020. Passagiers met een reservatie na die datum zullen een alternatief aangeboden krijgen. Daarnaast kondigde Air Canada aan om vanaf 1 mei 2020 vijf keer per week non-stop te vliegen met een Boeing 787-8 Dreamliner tussen Brussels Airport en Toronto. Meer info via deze link.

TOUROPERATING

TUI: balans zomervakantie 2019

© TUI

De voorbije 2 vakantiemaanden noteerde TUI iets meer reizigers dan in 2018 (+0,8%). 82% onder hen boekte een vliegvakantie en 18% reisde met de eigen wagen. Opvallend is dat veel reizigers dit jaar besloten om pas kort voor afreis hun reis te boeken. Liefst 19% van de zomerboekingen werd binnen de 2 weken voor afreis gereserveerd, een derde meer dan in 2018. 8% boekte zelfs binnen de week, bijna dubbel zoveel als vorig jaar.

Tijdens de vroegboekperiode (november t.e.m. februari) was Turkije de topbestemming. Spanje was dan weer de populairste bestemming bij de late boeker. Eén op vier families die een vliegvakantie boekte, koos voor een verblijf in Turkije (26%). Griekenland komt bij families op de 2e plaats (20%), gevolgd door Spanje met 18%. Algemeen genomen blijft Spanje het populairste vakantieland (28%), voor Griekenland (22%) en Turkije (17%). Tunesië en Egypte vervolledigen de top 5. Per regio bekeken was de absolute topbestemming de Turkse Riviera, gevolgd door Mallorca, Tenerife, Rhodos en Kreta. Deze zomer kozen 4 op 10 reizigers ervoor om vanuit een regionale luchthaven te vertrekken. In Vlaanderen blijft de regionale luchthaven van Oostende de grootste met bijna 15% van het totaal aantal TUI-vliegreizigers.

TUI-klanten die met de eigen wagen reisden, kozen vooral Frankrijk (29%), maar ook Spanje, Duitsland, Italië en Oostenrijk waren zeer in trek. De populairste regio was de Spaanse Costa Brava. De top 5 wordt verder aangevuld met het Italiaanse Gardameer, de Provence, de Languedoc-Roussillon en het Zwarte Woud.

Ook opvallend: het aantal vertrekkers was tijdens de grote vakantie elke week behoorlijk stabiel. De drukste afreisperiode was dit jaar toch de periode van 29/7 tot 11/8, al dan niet toevallig toen het weer in België onstabieler werd. Andere jaren valt de drukste periode meestal vroeger, namelijk tijdens het bouwverlof.

EVENT

ImagineTravel: opendeurdag

ImagineTravel en de andere toerismepartners die gehuisvest zijn in de Travel Building Brugge zetten hun deuren wijd open op vrijdag 20 september 2019 tussen 17u en 21u. Je bent er van harte welkom om een kijkje te nemen in de kantoren, om de medewerkers (beter) te leren kennen, info in te winnen of gewoon om even bij te praten over alles wat er beweegt in onze boeiende sector. Uiteraard bieden ze je ook graag een drankje aan en kan je langsgaan bij de Foodtruck.

Place to be

Travel Building Brugge
Koningin Astridlaan 29
8200 Brugge

Er is parkeergelegenheid op de parking van VIVES Hogeschool (naast de Travel Building aan de kant van de Expressweg). Schrijf je even in als je komt? Dan zorgen ze bij ImagineTravel voor genoeg voorraad om je te verwelkomen.

CRUISE

All Ways Cruises: exotische winter

© All Ways Cruises

Klanten die tijdens de donkere wintermaanden verlangen naar een warme en zonnige bestemming? All Ways Cruises heeft een aantal reispakketten samengesteld op enkele van de grootste rivieren ter wereld. “De sterkte van All Ways is het basisconcept: met schepen op mensenmaat, met eigen begeleiding en in het gezelschap van gelijkgestemden op ontdekkingsreis gaan naar landen en regio’s met een degelijk niveau op cultureel en historisch gebied. Het voordeel om die gebieden per schip te verkennen is veel meer dan enkel het comfort van je hotel dat meereist. De rivieren en stromen waarop gevaren wordt, zijn de slagaders van de bezochte landen,” aldus All Ways Cruises. De Mekong, Irrawaddy, de Ganges, de Amazone,… meer informatie over het exotische winteraanbod van All Ways Cruises via www.all-ways.be of klik op de banner hieronder!

TOERISME OPLEIDING

Spermalie start ‘Toerisme’ eerste jaar

Al 67 jaar is de Hotel- en Toerismeschool Spermalie toonaangevend in Vlaanderen voor zijn horeca-en toerismeopleidingen, zowel in het secundair als in het volwassenenonderwijs.

Vanaf het eerste jaar konden de leerlingen al de optie ‘hotel’ kiezen’. Jongeren die in Vlaanderen toerisme wilden studeren, konden dat pas vanaf de tweede graad. Deze leerlingen moesten dus in de eerste twee jaar iets anders doen voor ze aan de richting toerisme konden beginnen. Vanaf nu komt daar dus bij Spermalie verandering in. “Deze nieuwe opleiding versterkt onze ambitie om verder te groeien, niet alleen als hotelschool, maar ook als toerismeschool”, zegt Ann Tack, coördinator toerisme.

De leerlingen maken kennis met een recreatief en toeristisch aanbod in binnen- en buitenland. Maar ze leren ook met mensen omgaan, gasten ontvangen en begeleiden. Dit gebeurt vooral thematisch. Naast de vele doe- en beleefmomenten (fotozoektochten, een bezoek aan een vakantiewoning, het uitwerken van een excursie) is er veel aandacht voor communicatie en moderne talen. De leerlingen genieten op die manier van een brede opleiding en deze laat alle keuzemogelijkheden voor de toekomst open.

“Het doel van de eerste graad toerisme is goesting krijgen in toerisme, sociaal en taalvaardig worden en een brede kijk krijgen op de wereld”, aldus Ann Tack. Meer info via Ann Tack, coördinator Toerisme Hotel- en Toerismeschool Spermalie, via ann.tack@spermalie.be of 050 33 52 19.

TOUROPERATING

MisterFly: “Back To School Special Winter Holiday Sales Edition”

Tot 21 september stelt MisterFly in samenwerking met Alitalia de ‘Back To School Special Winter Holiday Sales Edition’ voor. Met Alitalia vlieg je niet enkel naar Italië, maar ook naar andere Europese steden en Zuid-Amerika (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Santiago de Chili, Buenos Aires,…) of Noord-Afrika. Wie voor 21 september Alitalia boekt via MisterFly en de e-learning met succes afrondt, maakt kans op 2 vliegtuigtickets naar Rome… of Milaan!

PEOPLE ON THE MOVE

Willem van der Zee naar Event Hotels

© Gerrit Op de Beeck

De bekende Nederlands-Belgische hotelier Willem van der Zee (52 jaar) is sinds eind augustus Group COO bij Event Hotels, met als basis Keulen in Duitsland. Als event manager stuurt hij 86 business hotels aan met zo’n 15.000 kamers. De groep is volop aan een expansiekoers toe in Europa. Onlangs nog nam het bedrijf het management over van de gereputeerde K+K Hotels keten. Met zijn 25-jarige internationale hotelervaring – bij Hilton, Radisson, en vorig jaar nog projectmatig bij IHG Hotels Japan (o.a. het Intercontinental ANA Hotel Tokio) is Willem onder andere ook bekend van het Hilton Antwerp en was hij van 2006-2010 gm Radisson Blu Brussel. Daarna werd hij overkoepelend gm van de Radisson-keten Duitsland. Bekende internationale hotelbrands die de Event Group beheert, zijn onder andere Bilderberg Hotels, Crowne Plaza, Mercure en Ibis, Park Inn by Radisson, Sheraton en Westin. Meer info via info@eventhotels.com

STUDIEREIS

Latina Experience: deelnemers bekend!

De tien reisagenten die dit jaar meedingen naar de hoofdprijs tijdens de Latina Experience van Sudamerica Tours naar Panama & Ecuador zijn bekend! De nichetouroperator ontving ook dit jaar opnieuw tal van inschrijvingen en koos op basis van originaliteit en motivatie voor de volgende tien reisagenten.

An De Smedt – Archeon Travel
Corinne Genart – Gulliv’air
Géraldine Dugardin – Ligne Bleue
Laura Van Impe – Reizen De Lathauwer
Laurie Chartz – We Love To Travel
Melanie Debrabandere – Hoppetravel
Sabrina Baclène – Voyages Mosans
Sofie Verresen – Travel Zone
Solange Hijnens – Dimension Experts
Yanica Feyen – World of Travel

Vanaf volgende week laten we jullie in de TM Newsletter elke week kennismaken met de kandidaten.

De tweede editie van de Latina Experience vindt plaats van 17 tot 25 november 2019. Aan de hand van enkele bijzondere proeven rond de thema’s dans, mode en gastronomie ontdekken de reisagenten deze twee bestemmingen op een uitzonderlijke manier!

De Latina Experience is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. Air Europa, Allianz Global Assistance en de toeristische diensten van Panama & Ecuador.

PEOPLE ON THE MOVE

nhow Amsterdam RAI: nieuwe GM

nHow Hotels

NH Hotel Group heeft Remco Gerritsen (foto) benoemd tot General Manager van nhow Amsterdam RAI om het creatieve hotelmerk in Amsterdam op te zetten. nhow Amsterdam RAI is het tweede nhow-hotel in Nederland en, met 650 kamers en 25 verdiepingen, het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Remco Gerritsen, geboren in Nederland, heeft Hotel Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden gestudeerd. Na zijn studie startte hij bij KLM als Party & Location Manager, waar zijn carrièrepad in 1997 al snel naar zijn eerste functie in Operations leidde. Het hotelwezen begon te lonken en Gerritsen is voor Golden Tulip gaan werken. Golden Tulip is in 2002 door NH Hotel Group overgenomen, dus Gerritsen is geen onbekende voor de hotelketen. In 2007 verliet Gerritsen NH Hotel Group voor een internationale carrière in Europa en Azië bij PPHE Hotels, Azimut Hotels, IHG Hotels en Maritim Hotels. Na zijn laatste functie als Director of Operations a.i. bij Maritim start hij nu als General Manager van nhow Amsterdam RAI bij NH Hotel Group. Het viersterren nhow Amsterdam RAI, gelegen op het RAI-complex: in de driehoek van de Europa Boulevard, de snelweg A10 en de RAI Amsterdam, opent in het eerste kwartaal van 2020.

CRUISE

Hurtigruten: hybride expeditieschepen

Hurtigruten vormt de MS Trollfjord, MS Finnmarken en MS Midnatsol om tijdens een grootschalige renovatie tot hybride expeditieschepen. In lijn met het vlaggenschip MS Roald Amundsen krijgen de drie vaartuigen ook een nieuwe naam: MS Maud, genoemd naar de eerste koningin van het hedendaagse Noorwegen, MS Otto Sverdrup, naar de gelijknamige Noorse poolheld en MS Eirik Raude, een van de bekendste Viking-aanvoerders. De drie schepen worden uitgerust met batterijen en andere groene technologieën zoals walstroom en lage-emissiemotoren. Ze zullen vanaf 2021 het hele jaar door expeditiecruises aanbieden langs de Noorse kusten. Met dit doel voor ogen wordt de aankleding van de schepen helemaal geüpgraded. Alle suites en kajuiten, publieke ruimtes, restaurants en bars worden heringericht. De schepen krijgen een nieuwe Explorer Lounge en een Science Center met high-tech gadgets, een vernieuwde wellnessruimte en een Expedition Launch (tenderstation). Het hoofdrestaurant verandert in Restaurant Aune dat aansluit bij het nieuwe expeditieconcept. Gasten kunnen er verder genieten van een nieuw specialiteitenrestaurant Lindstrøm, genoemd naar de favoriete chef van de Noorse poolhelden en een informele eetgelegenheid Fredheim. MS Otto Sverdrup (MS Finnmarken) gaat in de loop van 2020 naar de scheepswerf. MS Maud en MS Eirik Raude volgen in 2021. CEO Daniel Skjeldam: “Met deze nieuwe expeditieschepen zullen de gasten Noorwegen kunnen ontdekken als nooit tevoren, omringd door alle comfort, voorzieningen en expertise die ze nodig hebben voor een perfect avontuur. In combinatie met een baanbrekende groene technologie zullen deze schepen zich terecht onderscheiden van andere vaartuigen.”

TOUROPERATING

Club Med: opening reservaties zomer 2020

Op 1 oktober opent Club Med de reservaties voor het zomerseizoen 2020. Om de reservaties voor volgende zomer zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn ze bij Club Med alvast gestart met de voorinschrijvingen. Surf naar www.clubmedpartners.be en vul het online inschrijvingsformulier voor voorinschrijvingen in. Wat zijn de voordelen van de voorinschrijving? De Happy First Voordelen!

 • Happy First met onbeperkt 15% korting gedurende drie dagen (1,2,3 oktober)

Tot € 700 korting per persoon in een Deluxe-kamer of Suite

Tot € 500 korting per persoon in een Standaard- of Superior-kamer

Tot € 1 050 korting voor een verblijf van 2 weken

 • Happy First op alle Resorts, Escapades en Cruises met de Club Med 2
 • De ruimste keuze uit alle vertrekdata en alle bestemmingen, vóór alle anderen

Meer info www.clubmedpartners.be

LUCHTVAART

Qatar Airways: Langkawi via Penang

Qatar Airways vliegt vanaf 15 oktober 2019 vier keer per week naar Langkawi (Maleisië) vanaf Doha. Vanaf 27 oktober 2019 verhoogt Qatar de frequentie naar vijf vluchten per week naar Langkawi via Penang (zonder overstap), bereikbaar vanuit Amsterdam en Brussel met overstap in Doha. Tussen Doha en Langkawi vliegt Qatar Airways met een Boeing 787 Dreamliner vliegtuig, met 22 zitplaatsen in Business Class en 232 zitplaatsen in Economy class.

LUCHTVAART

Hainan Airlines onderbreekt tijdens de winter vluchten naar Shanghai

Tijdens het komende winterseizoen zijn er geen rechtstreekse vluchten tussen Brussels Airport en Shanghai (net zoals dat vorig jaar ook het geval was). Op 25 oktober vliegt Hainan Airlines een laatste keer op de route om ze vanaf eind maart 2020 weer op te starten. Hainan Airlines blijft in de winter wel vliegen op de routes van Brussel naar Beijing met vier wekelijkse vluchten (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) en naar Shenzhen met twee wekelijkse vluchten (dinsdag en donderdag). De drie wekelijkse vluchten van Hainan naar Shanghai worden nog tot en met 25 oktober op maandag, woensdag en vrijdag gevlogen.

PEOPLE ON THE MOVE

©LaTribune.fr

T. Antinori aan de slag bij Qatar Airways

Thierry Antinori, die in mei Emirates verliet en een grote kanshebber was om ceo van Air France-KLM te worden, gaat de functie bekleden van chief strategy & transformation officer bij Qatar Airways.

De 57-jarige Fransman heeft er al een mooi verleden in de luchtvaart opzitten (Air France en Lufthansa) in verschillende sales-, marketing- en distributiefuncties.

TOUROPERATING

Footprints: belevingscruise-event

Footprints, Oceania Cruises, Hapag-Lloyd Cruises en Regent Seven Seas Cruises nodigen je uit op het belevingscruise-event op zaterdag 12 oktober in de Waagnatie vanaf 17u. Aansluitend op het Cruise Event (12 en 13/10/2019) gaat het belevingscruise-event van start vanaf 17 uur. Footprints, Oceania Cruises, Hapag-Lloyd Cruises en Regent Seven Seas Cruises verwachten je voor een ludieke “Spel Zonder Grenzen” avond. Einde om 21 uur.

Wat mag je verwachten? Drie spelrondes, boeiende voorstellingen, hapjes en drankjes. En het leuke is dat je met je partner mag komen. Benieuwd? Schrijf je dan in via maartje@footprints.be

Cruise Event en het Verre Reizen Event

Dit jaar gaan het Cruise Event en het Verre Reizen Event samen door, in de Waagnatie in Antwerpen op zaterdag 12 en zondag 13 oktober, van 10u tot 17u. “Op het Cruise Event kan je niet naast ons kijken,” aldus Eric Morren. “Hapag-Lloyd Cruises en Footprints hebben een gezamenlijke stand rond expeditiecruises met een heus expeditie-parcours. Bezoekers die het parcours succesvol afwerken, gaan met een Hapag-Lloyd kortingsvoucher naar huis.

Onze stand op het Verre Reizen Event ademt ANA en Japan uit. Kom er kennismaken met onze programma’s en geniet van een overheerlijke sushi!” Meer info op 03/242.82.81 of eric@footprints.be

TOUROPERATING

Thomas Cook: vroegboek winter en zomer

’t Is weer voorbij, die mooie zomer. Hoog tijd voor je klant om zijn volgende vakantie te boeken! Niet alleen profiteert je klant bij Thomas Cook van vroegboekkortingen tot € 600 per persoon, ook geniet hij van één van de volgende keuzevoordelen bij reservatie van een vliegvakantie of exotische vakantie: € 150 extra korting per persoon (150TCA) OF gratis privéluchthavenvervoer (PTAXIA). Bovendien zijn deze vroegboekacties geldig voor zowel winter 2019-2020 als zomer 2020.

En er is meer! Als je klant deze winter naar Cabo Verde (Sal) op vakantie gaat, dan geniet hij van € 75 extra korting per volwassene bovenop deze voordelen met de kortingscode ‘CABOVE’. Zo profiteert een koppel van maar liefst € 450 extra korting op hun dossier.

Tip? Vooral in de 1e helft van december en in januari staan de winterzonvakanties bij Thomas Cook extra scherp geprijsd.

© SENTIDO Gran Canaria Princess

Canarische Eilanden: tot 50% korting

Is de winter niet aan jouw klant besteed? Laat hem dan snel proeven van het goede leven op de Canarische Eilanden! Momenteel pakt Thomas Cook immers uit met kortingen tot wel 50% op een selectie van afreizen en hotels.

Enkele hoteltips zijn alvast SENTIDO Gran Canaria Princess 4* op Gran Canaria en SENTIDO Aequora Lanzarote 4* op Lanzarote.

Last Minute incentive

Heb je deze zomer veel Last Minutes verkocht? Wie weet ben jij wel één van de gelukkige winnaars van de Last Minute incentive van Thomas Cook. De reisorganisatie lanceerde namelijk deze zomer een incentive op de verkoop van alle vakanties met afreis in juni, juli, augustus en september. Hierbij vielen er 10 duovliegtickets van Brussels Airlines te winnen. Ontdek snel de winnaars in de Thomas Cook newsletter van deze week!

THEMAPARK

Puy du Fou: blijvende groei

Het themapark Puy du Fou versnelt zijn internationale ontwikkeling in Spanje en zet zijn succes verder door in Frankrijk met indrukwekkende groeicijfers. Afgelopen weekend werd Puy du Fou España in het Spaanse Toledo gelanceerd met de première van de show ‘El Sueño de Toledo’. Zo’n 4.000 gasten genoten van het avondspektakel dat 1.500 jaar geschiedenis van Spanje doet herleven. Tot eind oktober zijn er nog vijftien uitvoeringen van de show en verwacht men 60.000 bezoekers. ‘El Sueño de Toledo’ is het grootste spektakel van Spanje en is de vooraankondiging van het toekomstige park dat in 2021 zijn deuren zal openen. Het park in Frankrijk verwacht voor 2019 wederom een recordseizoen (in 2018 waren er meer dan 2,3 miljoen bezoekers). Het seizoen 2019 ging sterk van start met een aanzienlijke toename in het aantal bezoekers tijdens de paasvakantie (9%). Ondanks een wispelturige zomer, met hittegolven en sombere wolken, groeide het bezoekersaantal in augustus met 3% en telde het park recorddagen met meer dan 25.000 bezoekers.

REISINDUSTRIE

BCD Travel: “A blueprint for Travelmanagers: partnering with HR”

Travelmanagers werken alsmaar vaker met Inkoop, Security, Finance en HR. BCD Travel’s nieuwste Inform-rapport “A Blueprint for Travelmanagers: Partnering with HR” onderzoekt de uitdagingen van het samenwerkingsverband tussen travel management en HR. Enkele bevindingen:

 • Ruim 40% van de door BCD ondervraagde travelmanagers heeft weinig of geen contact met HR.
 • Meer dan driekwart van de respondenten ziet grote obstakels voor een samenwerking tussen travelmanagers en HR.
 • Bijna 60% van de ondervraagde travelmanagers deelt nooit gegevens met HR.

In het rapport worden heel wat tips en tools besproken die travelmanagers en HR-professionals helpen om succesvol samen te werken. Daarnaast laat het ook zien hoe data de kloof tussen travelmanagement en HR kunnen helpen overbruggen. Denk aan gegevens zoals de reistijd, het aantal dagen weg van huis, het aantal boekingen binnen het reisbeleid of hoe vaak zakenreizen worden verlengd met vakantiedagen. Het is informatie die voor beide partijen relevant is, want het biedt inzichten in zowel reispatronen en reisgedrag, als in productiviteit, gezondheid en tevredenheid van werknemers. Lees er meer over in het volledige rapport.

HOTELLERIE

Marriott International bant shampooflesjes

De hotelketen Marriott International kondigde vorige week aan dat ze niet langer gebruik zullen maken van kleine shampoo- en zeepflesjes voor eenmalig gebruik. Deze flesjes, die nog in alle hotels te vinden waren in douches en baden, zullen op termijn vervangen worden door grotere zeepflessen met een pompsysteem. Dit wordt uitgerold in hun om en bij de 1000 hotels in Noord-Amerika. De transitie moet gebeurd zijn tegen december 2020. Als de verandering wereldwijd is doorgedreven zal dit ervoor zorgen dat er ongeveer 500 miljoen kleine plasticflesjes niet meer op een vuilnisbelt terechtkomen, goed voor een kleine 800.000 kilogram plastic. Een ‘kleine’ verandering met een grote impact.

TOUROPERATING

TUI dichtbijvakanties: 50 euro korting

Nog even nagenieten van de zomer of je onderdompelen in die wondermooie herfstkleuren, dat kan het beste tijdens een heerlijk weekendje weg. Klanten krijgen deze week 50 euro korting op nieuwe boekingen van TUI Dichtbijvakanties. Nog t.e.m. maandag 9 september kunnen ze gebruik maken van de kortingscode 19WEEKEND50. Deze korting is geldig voor een verblijf vanaf 3 nachten tussen 15/09 en 12/11.

RIU actie: win een ‘Back to school’ waardebon

Met de start van het nieuwe schooljaar wil RIU Hotels & Resorts jullie graag verwennen met een ‘Back to school’ incentive. De 15 best verkopende reisagenten in de maand september worden beloond met een waardebon ter waarde van 35 euro bij Standaard Boekhandel. De incentive loopt voor alle reserveringen (zowel zomer 2019 als winter 2019/2020) tussen 01/09/2019 en 30/09/2019. Begin oktober worden de 15 winnaars via de TUI E-flash bekend gemaakt.

HOTELLERIE

NH Collection Antwerp Centre: opening

© NH Collection Antwerp Centre

NH Collection Antwerp Centre heeft op maandag 2 september haar eerste gasten ontvangen. Het centraal gelegen hotel in de Diamantenwijk heeft 186 kamers en suites, een meeting en eventcapaciteit tot 110 personen met zes zalen die volledig naar wens zijn in te delen. Daarnaast biedt het hotel eigen parkeergelegenheid. “Wij kijken er enorm naar uit om met NH Collection Antwerp Centre nu ook in de Vlaamse stad vertegenwoordigd te zijn en alle toeristen, zakenreizigers en lokale Antwerpenaren van onze bijzondere hotelervaring te kunnen voorzien,” aldus General Manager Claire Jeunhomme. “Het hotel heeft de look & feel van een boetiekhotel en voelt direct vertrouwd en comfortabel aan. Je stapt van een drukke stedelijke omgeving het hotel binnen en ervaart meteen de zachte rustgevende atmosfeer.”

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: budgetvriendelijke hotels

Exclusive Destinations heeft voor jouw klant een selectie gemaakt van zo’n 35-tal niet-Europese kwaliteitshotels met een uiterst vriendelijk prijskaartje. Vroegboeken is aangeraden: wie snel reserveert kan tot 60% korting krijgen! Ontdek de lijst op de banner van de website of bel het reservatieteam 09/234.07.00

American Workshop

Op 19 september organiseert Visit USA in Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden zijn American Workshop. Ook het team van Exclusive Destinations nodigt u graag uit voor dit event. Tijdens informatiesessies van 10 à 15 minuten, vertellen ze je graag over hun nieuwigheden voor 2019-2020. Hier alvast een tipje van de sluier: begeleide exclusieve Nederlandstalige “airtour” in het Westen, leuke citytrips en combireizen, ontdekkingsreis van Gaspésie, “rail & coach” reis in West-Canada, ijsberen spotten in Manitoba, en veel meer….

Bovendien maak je kans op een prachtige prijs. Hoe meer pakketten je bij Exclusive Destinations boekt voor vertrekken in 2020, hoe meer je kans maakt om de ‘incentive’ te winnen! Kom dus zeker langs voor meer info. Aarzel niet langer en schrijf je snel in voor dit evenement via deze link.

Nieuw e-mailadres USA & Canada

Vanaf vandaag is Exclusive Destinations voor al uw vragen en offerte voor USA en Canada bereikbaar op volgend e-mail adres: usacanada@exclusivedestinations.be.

HOTELLERIE

Corendon: Boeing 747 als eventlocatie

Corendon wil de Boeing 747-400 die sinds februari 2019 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Amsterdam staat, omtoveren tot een eventlocatie. Corendon gaf aan een horeca- of museumfunctie aan het vliegtuig te willen geven. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een eventmanager die operationeel invulling gaat geven aan de exploitatie van het vliegtuig. Een televisieprogramma zal de voortgang in beeld brengen en uitzenden voor een ‘grote commerciële familiezender’.

© Corendon