20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyse van de week

Deze week bieden wij u samen met deze newlsetter een analyse over Bordeaux en de Cité du Vin.

La Cité du Vin – Het Guggenheim van de wijn

REISINDUSTRIE

Thomas Cook Group: Fosun reddingsboei 900 miljoen

Een substantiële reddingsdeal is in de maak tussen de noodlijdende Thomas Cook Group en de investeerders van de Chinese Fosun Tourism Group en de belangrijkste kredietverstrekkende banken van het bedrijf. Fosun, dat reeds hoofdaandeelhouder is van de reisgroepering, krijgt onder de nieuwe kapitaalinjectie van 450 miljoen pond 75% van de aandelen van de touroperator en 25% van de aandelen van de luchtvaartmaatschappij in handen. De belangrijkste leenbanken en obligatiehouders pompen eveneens 450 miljoen pond en zetten hun bestaande schuld om in ongeveer 75% van het eigen vermogen van de luchtvaartmaatschappij en 25% van de  touroperator. Thomas Cook verwacht dat de transactie voor het begin van het winterseizoen – begin oktober – afgerond zal worden.

EVENT

Tourism Ireland & VisitBritain reisagentenavond

Met veel genoegen nodigen Tourism Ireland en VisitBritain u uit om deel te nemen aan hun reisagentenavond op 7 november in Salons van Edel te Antwerpen. Dit is jouw kans om meer te leren over Ierland en Groot-Brittannië en om kennis te maken met de touroperators die geweldige reizen aanbieden naar deze bestemmingen. De twee organisatoren geven presentaties over diverse regio’s en je komt alles te weten over de pakketten die de touroperators verkopen tijdens speeddate sessies. Kortom de ideale gelegenheid om je te informeren en te laten inspireren zodat je nog meer reizen naar Ierland en Groot-Brittannië kunt verkopen.

Naast de toeristische diensten zijn ook de volgende touroperators aanwezig: Destination Green, Gallia, Belco Travel & Tours, Pharos Reizen en Buro Scanbrit.

De organisatie zorgt voor voldoende lekkere hapjes en drankjes!

 • Receptie: 18:45
 • Meetings & presentaties: 19:15 -22:15

Bovendien maak je ook nog kans op een mooie prijs. Meld je aan bij: marieke.vandijl@visitbritain.org voor 01/10/2019. Beperkt aantal plaatsen, first come/first served. Tourism Ireland & VisitBritain kijken er naar uit om je op 7 november te mogen begroeten in Antwerpen.

MEETINGS INDUSTRY

Event Masters: Master(s) move

Gisteren, donderdag 29 augustus, vond de officiële inhuldiging plaats van de gloednieuwe kantoren en magazijnen van Event Masters in Willebroek. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het events, incentive en destination management bureau. Event Masters viert tegelijk zijn 25ste verjaardag en dat werd meteen gepast gevierd. De genodigden kregen gisteren een persoonlijke rondleiding in de nieuwe kantoren en een uiteenzetting omtrent de opening van de nieuwe gebouwen. Voortaan is Event Masters werkzaam vanuit volgend adres: Brownfieldlaan 37-1, 2830 Willebroek. De klanten en relaties van Event Masters genoten er gisteren alvast van een sfeervolle en gastronomische avond.

EVENT

Curaçao roadshow: schrijf nog snel in

Op 2 september organiseert het Curaçao Toeristen Bureau Europa en diens hotelpartners de Curaçao Roadshow 2019 in De Natie (Antwerpen). Het wordt een informatieve avond met speeddating-sessies onder het genot van een drankje en lekker Caraïbisch eten, klaargemaakt op de BBQ. Tijdens het event maak je kennis met één van Curaçaos bekendste lokale kunstenaars, Francis Sling, die on-site een mooi kunstwerk zal maken en een presentatie over zijn werk zal geven.

Meer informatie in de Travel Magazine Mailing van 8 augustus!
Inschrijven kan nog steeds via https://curacaoroadshow.app.rsvpify.com/ . Meer informatie naar info@ctbe.nl

HOTELLERIE

Oostendse hotelschool maakt plaats voor hotel

Aannemers zijn gestart met de afbraak van de bekende hotelschool in Oostende. Zes jaar geleden al kocht Vastgoed Degroote de gronden van de hotelschool voor 40 miljoen euro. In de plaats daarvan komen er twee gigantische torens op de site, in een vergelijkbare verhouding als De Mast. Deze twee SkyTowers zullen immers 100 en 85 meter hoog zijn, goed voor respectievelijk 29 en 26 bouwlagen, en zij zullen straks de skyline van Oostende volledig hertekenen. Het totale project behelst een vijfhonderdtal woonappartementen, een viersterrenhotel met 120 kamers, 3.000 vierkante meter kantoren, 2.000 vierkante meter aan winkels en een publiek toegankelijke skybar en health center. Sky District zal in vier fases afgewerkt worden over een looptijd van ongeveer tien jaar.

TOUROPERATING

Woni Safaris: groepsreizen boekbaar

Woni Safaris, lanceerde recent  4 unieke Nederlandstalig begeleide groepsreizen voor 2020, en deze staan nu open voor reservatie.

© Woni Safaris

Voor 2020 heeft de touroperator de volgende Nederlandstalig begeleide groepsreizen voorzien:

 • Het Andere Kenia”: Een 12-daagse groepsreis met vertrek op 21 mei 2020
 • Botswana Untouched”: een 11-daagse groepsreis met vertrek op 23 juni 2020
 • Oeganda Ontdekken”: een 12-daagse groepsreis met vertrek op 12 september 2020
 • Het Andere Tanzania”: Een 11-daagse groepsreis met vertrek op 8 november 2020.

Deze reizen  omvatten de lijnvluchten (vanuit BRU of AMS), verblijf in 4*+ accommodaties, alle maaltijden in volpension; toegangsgelden en fees voor de parken en voor alle inbegrepen activiteiten, vervoer in luxueuze Safari voertuigen, erkende professionele gids en Nederlandstalige begeleiding tijdens de hele reis.  De groepen zijn kleinschalig en intiem met een maximum van 12 deelnemers per afreis.

De brochure “Nederlandstalig begeleide reizen 2020” van Woni Safaris kan bekomen worden op eenvoudige aanvraag via sales@wonisafaris.be
Meer informatie op www.wonisafaris.be

COACH TOURISM

FlixBus verwerft Turkse Kamil Koç

Internationale mobiliteitsaanbieder FlixBus en investeringsmaatschappij Actera Group hebben een akkoord bereikt met de bekendste langeafstandsbusdienst in Turkije, Kamil Koç, die zich aansluit bij het FlixBus-netwerk. Kamil Koç doet 61 steden aan in heel Turkije en vervoerde in 2018 meer dan 20 miljoen passagiers. Het bedrijf zal geleidelijk worden geïntegreerd in het uitgebreide netwerk van FlixBus, dat al meer dan 350.000 dagelijkse verbindingen aanbiedt naar meer dan 2.000 bestemmingen in 28 Europese landen en de VS. De overeenkomst zal in werking treden na de goedkeuring van de autoriteiten en zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond.

TOUROPERATING

Footprints: Chefs@Sea Dinner

© Footprints

Footprints en de 33 Masterchefs van België nodigen je uit op één van de ‘Chefs@Sea Dinner Events’. Footprints stelde een uitgelezen aanbod samen van 3 culinaire topcruises in de Middellandse Zee en Zuid-Afrika/Namibië, omkaderd door één van de 33 Masterchefs van België die mee aan boord gaat.

 • Hapag-Lloyd Cruises Malta – Lissabon 15/09 – 24/09/2020. Met chef Lieven Demeestere (Arenberg)
 • Oceania Cruises Rome – Monte Carlo 4/11 – 11/11/2020. Met chef Koen Devos (La Cravache)
 • Regent Seven Seas Cruises Zuid-Afrika – Namibië – Mozambique 8/12 – 22/12/2020. Met chef Bert Recour (Pegasus)

De Masterchef staat garant voor een welkomstcocktail, showcooking, kookworkshops met de chef in het Culinary Center van het schip, exclusief diner met de chef in één van de à la carte restaurants, wijnproeverij door de chef, begeleid door de sommelier aan boord en culinaire excursies, uitgewerkt in samenspraak met de chef. Geen betere manier om over culinaire cruises te praten dan tijdens een succulent 3-gangen diner. Dat doet Footprints op 4 verschillende plaatsen, telkens in een restaurant van één van de 33 Masterchefs:

 • Woensdag 02 oktober 2019 – Restaurant Arenberg (Heverlee)
 • Dinsdag 22 oktober 2019 – Restaurant La Cravache (Menen)
 • Woensdag 13 november 2019 – Restaurant Le Château du MyLord (Ellezelles/Elzele)
 • Maandag 18 november 2019 – Restaurant Pegasus (Poperinge)

Elke avond start om 18u30.

Betrek je klant

Betrek je klanten mee bij deze “Chefs@Sea Dinner Events” en verzeker je zo van een succesvol persoonlijk initiatief. Kom je met tenminste 5 klanten, dan is het event gratis voor jou. Je klanten betalen elk 80 euro per persoon. In dat geval kan Footprints jouw tafel in het restaurant privatiseren, zodat jullie over een eigen tafel beschikken. Boekt je klant één van de voorgestelde culinaire cruises binnen de 3 weken na de event-datum, krijgt hij/zij het betaalde bedrag teruggestort. Verkies je om zonder klanten te komen of kom je met minder dan 5 klanten, dan betaal jij, als reisagent, slechts 65 euro.

Deelname is pas bevestigd na betaling op rekeningnummer BE39 0016 3019 3619 met vermelding van restaurant, datum en het aantal personen waarmee je komt. Geef een seintje en mail naar Jan Van Durme via jan@footprints.be

TECHNOLOGIE

MisterFly: Thai

Het is bijna opnieuw de eerste schooldag maar vooraleer we zo ver zijn brengen THAI & Misterfly alvast goed nieuws! De ‘Early winter Sales promo’ van Thai Airways is terug tot 20 september op MisterFly Pro.

Ontdek Thailand van noord naar zuid en passeer langs Bangkok. Laat je verwennen door de lekkernijen in Vietnam. Neem de tijd om de historische tempels te verkennen in Cambodja zoals Angkor Wat. Ontdek de authenticiteit van Laos, een smeltkroes van exotisme, rust en pracht. En, last but not least, Myanmar ofwel ‘het gouden land’.

Boek THAI bij MisterFly tot 20 september, doe mee aan de e-learning http://bit.ly/2Zb4vdH en maak kans op 4×1 BONGO ‘Aziatische Keuken’!

LUCHTVAART

LATAM Airlines lanceert Premium Business

Deze week heeft LATAM Airlines zijn nieuwe Premium Business service uitgerold aan boord van de eerste Boeing 777 in de vloot. Zo wordt er een nieuwe beleving gecreëerd. Deze nieuwe dienst maakt deel uit van een investering van 500 miljoen dollar, bedoeld om de passagierservaring te verbeteren. De nieuwe Premium Business omvat een nieuw gastronomisch concept en laat de reiziger toe om te genieten van meer comfort en privacy aan boord. Zo komt de passagier uitgerust en relaxt toe op zijn bestemming. De nieuwe service zal beschikbaar zijn op alle internationale vluchten van LATAM.

Cabines: nieuwe standaard

De eerste Boeing 777 van LATAM Airlines Brazilië die heropgefrist werd, wordt de nieuwe norm voor de langeafstandstoestellen van de luchtvaartmaatschappij. Het gaat over één van de 200 die gemoderniseerd worden in de loop van de twee komende jaren. Het vliegtuig krijgt nieuwe Premium Business stoelen met directe toegang tot het gangpad, een gerenoveerde Economy-cabine met LATAM+ stoelen met meer ruimte, een apart bagagerek voor premiumklanten en prioritair boarden.

Ook het inflight-entertainmentsysteem in Economy en het design van de cabine worden heropgefrist en verbeterd. Voor meer info kunt u terecht op de website van LATAM.

LUCHTVAART

Boeing aangeklaagd voor MAX

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is aangeklaagd door een klant die een bestelling voor 35 B737 MAX-modellen open heeft staan. Het gaat om de Russische leasemaatschappij Avia Capital Services. Avia klaagt Boeing aan vanwege contractbreuk, en wil op deze manier onder de bestelling van de vliegtuigen uitkomen. De MAX-toestellen staan al sinds half maart wereldwijd aan de grond als gevolg van een vliegverbod na twee crashes in korte tijd, waarbij 346 personen om het leven kwamen. De bestelling van Avia dateert van daarvoor. Boeing probeert het softwareprobleem dat de ongelukken veroorzaakte sindsdien op te lossen. Die oplossing moet vervolgens nog worden goedgekeurd en het lijkt erop dat dit mogelijk pas volgend jaar zal gebeuren. Volgens het Russische Avia waren de ongelukken het gevolg van “nalatige handelingen en beslissingen van Boeing”. De vliegtuigbouwer zou niet alleen “defecte” vliegtuigen hebben ontworpen, maar ook “kritieke informatie” achtergehouden hebben tijdens de certificering van de B737 MAX door de Amerikaanse veiligheidsautoriteit FAA. Vervolgens zou Boeing volgens Avia ook voor klanten moedwillig informatie hebben achtergehouden, aldus de aanklacht. Het leasebedrijf stelt dat het 35 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro) voorschot betaalde voor de bestelling. Avia Capital Services wil dat bedrag nu terug, met rente, en eist daarbij een bedrag van 75 miljoen dollar voor misgelopen winst. Daarbovenop wil het dat Boeing een boetebedrag betaalt.

EVENT

MSC Grandiosa-feest!

De MSC Grandiosa wordt op 8 & 9 november 2019 in Hamburg ingehuldigd, maar waarom zo lang wachten met een feestje? MSC Cruises wil u daarom graag uitnodigen voor het feest dat ze in anticipatie op deze heuglijke gebeurtenis organiseren in de haven van Rotterdam op 4 & 5 november aanstaande.  Op het programma staat een kennismaking met dit prachtige schip tijdens een onvergetelijke avond met onder meer de traditionele uitreiking van de trofeeën tijdens de ‘All Stars of the Sea’ Award-ceremonie die afsluit met een spectaculaire “Special Act” die MSC nu nog even geheim houdt. Kortom, een evenement dat u niet mag missen !  Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wacht niet langer en schrijf u in!
Reisagenten die zich reeds van te voren hebben aangemeld voor dit evenement ontvangen midden september een link om de benodigde gegevens door te geven. https://form.jotformeu.com/91703956729368

TOUROPERATING

TUI: Luxueuze all-in: Lujo Bodrum

Hotel Lujo Bodrum 5*LUXE is een fonkelnieuw hotel geschikt voor families, maar ook voor koppels en actieve vakantiegangers. Het hotel heeft een indrukwekkende all inclusive:

 • Lujo © TUI

  8 à-la-carterestaurants: Turks, Aziatisch, mediterraans, Italiaans, wereldkeuken, Mexicaans, steakhouse, visrestaurant

 • Alcoholische dranken van premium merken
 • Zwembaden (verwarmd lente en herfst) en een aquapark
 • Chocolade, ijsjes en frozen yoghurt om te smullen
 • Heel veel sporten: pingpong, basketbal, fietstochten, pilates, zumba, kano, zwemles…
 • Spacentrum met sauna, Turks bad, zoutkamer en stoomruimte
 • Animatieprogramma overdag, ’s avonds live optredens
 • Voor kids: babyclub, miniclub, minidisco, game room, teenclub

Lujo Bodrum ligt aan een 1 km lang witzandstrand, waar je bovendien de Indigo Beach Club en een Adults Only zone vindt. Door de gunstige locatie van het hotel hebben 80% van de kamers volledig zeezicht. De kamers zijn stijlvol en luxueus. Er zijn ook swim-upkamers met directe toegang tot het zwembad.

VIP Selection: golftas gratis mee

VIP Selection klanten hebben de kans om hun golftas gratis mee te nemen (1 per passagier, max. 25 kg) op de vluchten van TUI fly en Freebird Airlines. Het transport van de golftas moet wel vooraf gereserveerd worden. Dan ontvangt de klant een voucher bij de reisdocumenten. Zonder deze voucher kan de golftas niet gratis aanvaard worden en is het niet zeker dat er nog plaats is in het bagageruim. Vergeet deze dus zeker niet op voorhand bij te boeken!

CRUISE

Costa versterkt zich in de Middellandse Zee

Costa Cruises stelt tijdens de winter 2020-2021 twee nieuwe vaarschema’s van 14 dagen voor met de Costa Fortuna en keert daarbij terug naar Turkije en Israël. Op het programma staan onder meer aanlopen in Izmir, Kusadasi, Istanbul en Haifa. In Istanbul en Haifa zal de Costa Fortuna bovendien overnachten. Neil Palomba, voorzitter van Costa Cruises: “Onze strategie is gebaseerd op een duurzame ontwikkeling en wil tegelijk inspelen op de tendensen en vragen vanuit de markt. Deze aankondiging ligt in lijn met deze strategie. Ons doel is altijd om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Om die reden werken we aan een versterking van onze aanwezigheid in de Middellandse Zee, waardoor deze regio meer dan ooit onze ‘thuisbestemming’ wordt.”

Twee nieuwe schepen

De Italiaanse rederij versterkt haar positie verder met de lancering van twee nieuwe schepen: de Costa Smeralda, die in november in de vaart komt en onder meer cruises vanuit Marseille voorstelt, en de Costa Toscana, die in 2021 de vloot vervoegt en eveneens in de Middellandse Zee zal varen. Beide schepen gebruiken bovendien vloeibaar aardgas als brandstof. Ook in Azië versterkt Costa Cruises haar positie met de Costa Firenze, het zusterschip van de Costa Venezia. Het schip komt op 30 september 2020 in de vaart en vertrekt meteen naar Azië. In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd, zal de Costa Firenze tijdens het najaar niet in de Middellandse Zee varen.

Deze aanpassingen brengen wijzigingen in het winterprogramma 2020-2021 met zich mee. Gasten die al een cruise hadden geboekt op de Costa Fortuna vanuit Singapore worden overgezet naar de Costa Mediterranea. Ook plant de rederij aanpassingen aan het programma van de Costa Victoria in India en de Malediven, Costa Mediterranea in de Indische Oceaan en de Costa Luminosa in de Caraïben. De reisagenten worden ingelicht en de getroffen gasten krijgen de kans een andere afvaart te kiezen. Ze genieten bovendien van een korting van 10% op hun cruise naar keuze.

EVENT

anders dan anders infodagen

Celesta Snelders: “Het is weer tijd voor de anders dan anders infodagen op zaterdag 7 en zondag 8 september in ons ADA-salon.  We nodigen onze klanten & reisagenten (samen met hun klanten) uit voor onze presentaties en een hapje & drankje. Het programma van de infomomenten per bestemming vind je alvast op onze website: https://andersdananders.be/agenda/infodagen-september-2019

Ook hebben we een facebookevenement aangemaakt: https://www.facebook.com/events/262110337996455/

Er staan weer heel wat bestemmingen op het programma!  Onze Product Managers & enkele tourleaders zullen aanwezig zijn. De ideale manier om alles over een bepaalde bestemming te weten te komen & rechtstreeks in contact te staan met onze specialisten!”

TOUROPERATING

ImagineTravel: nu ook naar Taiwan

© ImagineTravel

Vicky Deschepper, product manager Azië en Midden-Oosten: “India, Nepal, Sri Lanka, China, Japan, Thailand… Wie op vakantie wil naar Azië, kan niet om ImagineTravel heen. We blijven heel erg focussen op Azië en denken dat het moment rijp is om ook Taiwan te lanceren als nieuwe bestemming. Taiwan is een nog onontgonnen paradijs. Het heeft ontzettend veel te bieden, terwijl er nog maar weinig toeristen komen. De natuur is er ontroerend mooi en veelzijdig. Naast bergen heb je er ook prachtige stranden. Tijdens een individuele rondreis van 13 dagen met auto, chauffeur en Engelstalige gidsen word je ondergedompeld in de cultuur en overweldigd door de natuurpracht: Taroko NP, Kenting NP, Sun Moon Lake… Ik was zelf ontzettend aangenaam verrast door de veelzijdigheid en het ongerepte van Taiwan.

De herwerkte 15-daagse rondreis Karnataka in Zuid-India, die het beste combineert wat natuur, cultuur en strand in het zuiden te bieden hebben, brengt je nu ook naar een koffieplantage en het Nationale Park Nagarhole. Beide bezoeken zijn een absolute meerwaarde voor het programma.

Bij de rondreizen in Sri Lanka, leggen we nog meer de nadruk op de weelderige natuur met een bezoek aan o.a. Lipton’s Seat, de plek waar Sir Thomas Lipton in 1890 het eerste theezaadje plantte. Vandaag is thee het meest succesvolle exportproduct van Sri Lanka. Tijdens de 15-daagse individuele rondreis met Engelstalige gids/chauffeur is er ook extra tijd voorzien in Ella om rustig de Nine Arches Bridge te bewonderen en zelfs om je te wagen aan een ziplineparcours.”

De programma’s in de brochure blijven belangrijk voor de reisagent om in een oogopslag te weten wat mogelijk is en zeker ook als prijsindicatie, maar weet dat ImagineTravel vooral een maatwerkspecialist blijft voor groepen en individuele reizigers. Ook in Azië.

De brochure ‘Azië’ van ImagineTravel mag je in de week van 2 september verwachten in je reiskantoor samen met de brochures ‘Nabije Oosten’ en ‘Egypte’. Wil je de programma’s nu al bekijken? Dat kan op www.imaginetravel.be

BINNENLAND

Brugge gaat voor duurzaam toerisme met strategische visienota

Het stadsbestuur van Brugge heeft afgelopen dinsdag een strategische visienota voor het toerisme uitgewerkt. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met UNIZO, de Brugse hotellerie en Horeca Brugge. Veertig actiepunten moeten het toerisme, maar vooral ook de leefbaarheid versterken. ‘We gaan niet voor méér, wel voor beter’ is de slogan die dat alles moet waarmaken. Liefst 8,3 miljoen bezoekers (waarvan 6 miljoen dagtoeristen) kreeg de Brugse historische binnenstad vorig jaar over de vloer. Dagtoeristen spenderen 74,5 euro p.p. per dag, verblijfstoeristen 145 euro p.p. per nacht. Goed voor een omzet van 703 miljoen euro en dat levert 6000 jobs op.

Tegen 2030 nog 30% meer

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie zou dat aantal tegen 2030 stijgen naar 11 miljoen. Om het toerisme de komende jaren min of meer te beheersen, heeft het Brugs stadsbestuur nu een plan klaar met veertig actiepunten. Het doel: niet méér maar wel kwalitatiever toerisme. Met andere woorden: Brugge investeert niet langer meer in het voor de stad zwaar belastende dagtoerisme, maar wel in het lucratieve verblijfstoerisme. Burgemeester Dirk De fauw “Voor alle duidelijkheid: iedereen blijft welkom in onze stad en we zullen ook geen toegangsgeld vragen zoals Venetië. We gaan trachten om de excursionisten te weren. Het gaat om bezoekers die een andere verblijfplaats, zoals Brussel, Parijs en zelfs Londen combineren met een korte uitstap naar Brugge. Hun aantal is de voorbije jaren sterk gestegen, tot ongeveer een tiende van alle bezoekers. Ze brengen maar weinig meerwaarde, en deze stroom zullen we toch wat proberen af te remmen.”

Hotelstop in binnenstad blijft van kracht

De volgende jaren blijft Brugge vasthouden aan de bekende gouden driehoek, de toeristische kernzone. Initiatieven gericht op verblijfstoeristen en meerwaardezoekers wil het stadsbestuur dan weer wel spreiden over de hele binnenstad maar ook daarbuiten, zoals Damme. De hotelstop in het centrum van Brugge blijft van kracht en het verbod op vakantiewoningen wordt daarentegen uitgebreid naar de omliggende stadsrand. Het stadsbestuur krijgt wekelijks twee nieuwe aanvragen binnen om vakantiewoningen uit te baten en daardoor komt de woningmarkt steeds meer onder druk te staan.

LUCHTVAART

Corendon breidt aanbod Maastricht uit

Luchtvaartmaatschappij Corendon van de gelijknamige touroperator breidt het aantal bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport deze winter uit. Maandag en donderdag zijn er vluchten naar Antalya (Turkije), dinsdag en zaterdag naar Banjul (Gambia), woensdag en zondag naar Hurghada (Egypte) en vrijdag een gecombineerde vlucht naar Tenerife en Las Palmas (Canarische Eilanden). Vorige winter werd er al vanaf Maastricht Aachen Airport naar Turkije en Gambia gevlogen.

INCENTIVE

MSC: reserveer 3 cruises en win er 1

MSC Cruises komt met een speciale ‘Winterwave’ aanbieding voor nieuwe reserveringen van 26/08 tot 11/10 op een aantal schepen en routes.

Maak minimaal 3 individuele reserveringen en win een droomcruise voor twee, inclusief heen-en terugvlucht naar de Emiraten! Vertrek 3 april 2020. De gelukkige winnaars worden bekend gemaakt tijdens het feest dat MSC geeft aan boord van de MSC Grandiosa (4-5/11) ter ere van de aanstaande inhuldiging en waarvoor u zich kunt inschrijven via deze link: https://form.jotformeu.com/91703956729368

EVENT

Travelworld: 25 partners voor 2e Caribbean Latin Workshop

Workshop 2018.

De line-up voor de 2e Travelworld Caribbean Latin Workshop blijft groeien. Ondertussen bevestigden reeds 25 hotels, toeristische diensten en cruiserederijen hun komst voor het bruisende event op 1 oktober aanstaande in GASTON te Gent. De nieuwste toevoegingen zijn de hotelketens Sandals en Beaches, beiden gerenommeerd voor hun fantastische All Inclusive product in de Caraïben.  Sandals werd al meermaals verkozen tot de #1 adults only All Inclusive keten ter wereld en zustermerk Beaches is dan weer de referentie op het vlak van familievriendelijke All-in resorts.  Nog toegevoegd is het nagelnieuwe luxehotel Cabrits Kempinski, dat in oktober haar deuren opent op het kleine eilandje Dominica.  Het is meteen het eerste 5-sterrenhotel op het eiland.  Naast deze nieuwkomers zijn er nog 22 andere partners aanwezig, gaande van Belize over Costa Rica tot Royal Caribbean en Iberostar.  De inschrijvingen lopen als een trein, want reeds 90% van de beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Wil u deze avond niet missen? Schrijf u dan nog snel in via www.top-seller.be/caribbeanlatin.

Travelworld Topseller: Wie wordt Topseller v/h jaar?

Op 1 oktober reikt Travelworld ook voor de 5e maal haar felbegeerde Topseller van het jaar trofee uit aan de ultieme Travelworld verkoper.  De 10 genomineerden zijn ondertussen bekend en dit zijn ze in willekeurige volgorde: Jan (Selectair Rantour), Laurence (BTS Travel), Martine (Selectair Boone Travel), Sofie (Ticket2Travel), Eva (Heide Travel), Sofie (Travel-Zone), Nadine (TUI Halle), Ines (Colours of the World), Tim (Selectair Reizen Noorderkempen) en Menno (Multi Travel). De ultieme winnaar krijgt naast de titel en de bijhorende trofee ook, een heus prijzenpakket overhandigd.  De uitreiking gebeurt op 1 oktober live tijdens de Caribbean Latin Workshop.  Meer info en inlichtingen via www.top-seller.be

TOUROPERATING

Thomas Cook: vroegboekvoordelen winter

Faro Hotel © Thomas Cook

Wil je klant deze winter aan de kou ontsnappen? Dan is het nu of nooit! Enkel nog t.e.m. 31/08 profiteert je klant bij Thomas Cook van kortingen tot 700 euro per persoon en één van de volgende vroegboekvoordelen: 150 euro extra korting per persoon (150TCA) OF gratis privéluchthavenvervoer (PTAXIA). Snel zijn is de boodschap!

Faro, a Lopesan Collection Hotel

Op een unieke locatie vlak aan de vuurtoren van Maspalomas vind je het vijfsterrenhotel Faro, a Lopesan Collection Hotel met zijn vele troeven. Koppels komen er tot rust in de ruime, moderne kamers of aan een van de twee openluchtzwembaden, waarvan één zich op het dakterras bevindt. Ook kan je er heerlijk flaneren op de promenade, lekker gaan shoppen of watersporten beoefenen aan het strand. De verfijnde keuken van het hotel verleidt ook vele klanten.
Tip van Thomas Cook: je vindt momenteel erg scherpe vanafprijzen voor vertrek in januari!

Digitale groepsbrochure zomer 2020

Ben je op zoek naar inspiratie voor groepsvakanties voor zomer 2020? Neem dan zeker een kijkje in de nieuwe groepsbrochure van Thomas Cook! Je vindt die terug in de Thomas Cook newsletter van deze week.
Deze digitale brochure bevat een selectie van hotels die geschikt zijn voor groepen. Naast algemene bestemmingsinfo en een korte beschrijving van de hotelfaciliteiten, geeft de brochure ook aan voor welk type groepen welk hotel geschikt is.
Daarnaast vind je in de Thomas Cook newsletter ook een greep uit de Thomas Cook groepstarieven voor zomer 2020 met tal van scherpe aanbiedingen, ook voor juli en augustus. Deze prijzen blijven nog geldig tot eind september.

TECHNOLOGIE

Amadeus en United Airlines: meer NDC samenwerking

Amadeus heeft aangekondigd dat ze hun partnership met United Airlines gaan verderzetten en uitbreiden om NDC te industrialiseren en te implementeren. Er zal nieuwe content ontwikkeld, getest en op de markt gebracht worden, zoals United’s nieuwe Corporate Bundles en Dynamic Bundled Fares. Op deze manier kan de reis met United verder gepersonaliseerd worden door bijvoorbeeld Premier Access, ingecheckte bagage, of United Club toegang toe te voegen. United is ondertussen al meer dan een jaar een actief lid van Amadeus’ NDC [X] programma.

HOTELLERIE

Van Der Valk Hotels’ eerste 5*

Het Arresthuis in Roermond heeft als eerste Van der Valk hotel een vijfsterrenstatus weten te behalen. Op 30 september aanstaande wordt deze status officieel aangenomen door het Arresthuis. De hotelsterren worden uitgereikt door de Hotelstars Union, de houder van de Europese Hotel Classificatie.

“We zijn zeer trots en verheugd op het behalen van vijf sterren”, aldus Rob Polman van Het Arresthuis. Al sinds de opening in 2011 streeft het team van Het Arresthuis, onder leiding van Hotel Manager Rianne Balkestein, naar een hoge mate van kwaliteit, beleving en gastvrijheid met een toegankelijke benadering. “Tevens strookt het met de ambities die wij nastreven met ons restaurant Damianz, waar chef-kok Jeroen van Gansewinkel en maître Martijn Bakker de scepter zwaaien” aldus Polman.

Het Arresthuis is het tweede hotel in Limburg dat de vijf-sterrenstatus heeft weten te behalen. In Nederland zijn in totaal 31 hotels met dezelfde status. Om deze status te behalen voldoet het hotel aan de hoge criteria eisen van service en diensten die hieraan verbonden zijn.