20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TM-CHARTER

TM-Charter Top Resa

Van 1 tot 4 oktober opent de vakbeurs IFTM Top Resa haar deuren, en dit al voor de 41e keer! Net zoals de vorige jaren is de venue ‘Porte de Versailles’ in Parijs. Op woensdag 2 oktober 2019 organiseert Travel Magazine, in samenwerking met Thalys en MisterFly, zijn charter naar de beurs. Voor 225 euro (hetzelfde tarief als vorig jaar) kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter. Om u in te schrijven, dient u zich online te registreren via onze website en door het gewenste bedrag te storten op het rekeningnummer van Travel Productions NV: BE48 4050 1071 8127.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

  • De heen- en terugreis met Thalys in Comfort 1-klasse
  • Vertrek in Brussel-Zuid om 8u13; retour Parijs om 18u25
  • Transfer van en naar de beurs
  • Toegangskaart voor IFTM Top Resa 2019
  • Lunch aangeboden voor MisterFly

TOUROPERATING

TUI UK: toch geen brochurestop

TUI UK keert terug op zijn ophefmakende beslissing om alle brochures te schrappen tegen 2020 in het Verenigd Koninkrijk. Deze beslissing dateerde van 2016 maar wordt nu dus ongedaan gemaakt. Het plan was om de brochures te vervangen door technologie in de winkel. Nick Longman, managing director, lichtte toen toe dat dit een gevolg was van de veranderende boekingsvoorkeuren van de klant. Nu zegt hij dat brochures toch nog steeds een belangrijk deel uitmaken van de customer journey. In 2016 printte TUI UK maar liefst 4,7 miljoen brochures.

VAKBEURS

BTExpo: inschrijvingen zijn geopend

De inschrijvingsmodule van BTExpo voor reisagenten en andere bezoekers is actief !

Deze module kan je bereiken via :

  • De website van BTExpo
  • De facebookpagina van BTExpo
  • Door te klikken op de banner hieronder

Op alletwee de dagen, voor de officiële opening van BTExpo en de networking lunch, vinden er twee belangrijke conferenties plaats :

  • UPAV conferentie te Brussel op 28 oktober van 11u-12u
  • VVR conferentie te Mechelen op 29 oktober van 11u-12u

De thema’s van de conferenties worden binnenkort gecommuniceerd.

Zowel in Brussel als Mechelen eindigen de beursavonden met een ‘pop-rock-and-groove’-concert door Romain Helvetius (Restel) en Jérôme Hohlweg, geen onbekenden in de wereld van het toerisme. Daarnaast sponsort NMBS Internationaal ook BTExpo door aan reisagenten tickets ‘elk Belgisch station’ aan te bieden.

CRUISE

Grote cruiseschepen voorlopig niet verbannen uit Venetië

© Venezia Terminal Passeggeri

Er zijn de jongste dagen tegenstrijdige berichten verschenen rond het bannen van grote cruiseschepen uit Venetië. Het nieuws volgde op een verklaring van de Italiaanse minister van Verkeer Danilo Toninelli dat volgend jaar een derde van de cruiseschepen moet uitwijken naar naburige havens op het Italiaanse vasteland. In het Italiaanse parlement heeft de minister het bericht intussen verduidelijkt en genuanceerd. Hij bevestigde dat er een werkgroep is samengesteld die de mogelijkheden moet onderzoeken om schepen om te leiden naar terminals in Fusina/Marghera en Lombardia. Hij voegde eraan toe dat er nog geen beslissing is genomen. Alle partijen moeten tegen eind deze week hun bevindingen meedelen. Eind augustus komt de werkgroep dan opnieuw bijeen om het resultaat te bespreken. Ook de Cruise Lines International Association heeft intussen bevestigd dat er voorlopig geen ban is op de cruiseschepen in Venetië. Volgens CLIA is de discussie over de toekomst van het Giudeccakanaal al jaren aan de gang, maar zonder resultaat.

CLIA stelt dat zij met alle partijen wil zoeken naar een aanvaardbare oplossing. De organisatie stelt echter vragen bij de alternatieven die vandaag op tafel liggen. Eerst en vooral zijn er in Marghera en op andere locaties tussen Venetië en Padua geen terminals die de schepen op een veilige manier kunnen ontvangen. Daarnaast stellen analisten zich de vraag hoe het transport van de passagiers naar Venetië moet gebeuren.

CRUISE

Vrees voor actief orkaanseizoen

De National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) zegt dat er kans is dat de Caraïben een vrij onstuimig najaar tegemoet gaan. In de eerste maanden van het orkaanseizoen – dat zich uitstrekt van juni tot november – hebben zich al twee stormen ontwikkeld. Voor het hele seizoen voorspelt de NOAA 10 tot 17 stormen die een naam krijgen met winden boven de 75 km per uur. Daarvan kunnen er 5 tot 9 uitgroeien tot orkanen met winden boven de 120 km per uur. Op basis van de huidige modellen kunnen 2 tot 4 stormen zich ontwikkelen tot hevige orkanen met winden boven de 180 km per uur. Tijdens een doorsnee-orkaanseizoen hebben 12 stormen een naam. Daarvan hebben er 6 een orkaankracht en groeien er 3 uit tot een zware orkaan. Deze cijfers slaan op de orkanen die zich boven de Atlantische Oceaan ontwikkelen en zeggen niks over het aantal stormen die ook effectief aan land zullen gaan in de Caraïben, Florida of de Golf van Mexico.

CRUISE

Ponant neemt Gauguin Cruises over

BPG © Paul Gauguin Cruises

Ponant verwerft Paul Gauguin Cruises die zich met de m/s Paul Gauguin al jaren specialiseert in cruises naar Tahiti, Frans-Polynesië, de Fiji-eilanden en de Stille Zuidzee. Dat gebeurt het hele jaar door met één luxeschip voor 332 passagiers. Het bedrijf werd in 1998 opgericht en was tot nu eigendom van Pacific Beachcomber, een van de belangrijkste toeristische groepen in Frans-Polynesië. De twee merken blijven bestaan en de huidige structuur in de Verenigde Staten blijft ongewijzigd waarbij directeur-generaal Diane Moore haar team in Seattle verder blijft aansturen.  “We zijn heel erg blij om Paul Gauguin Cruises in de Ponant-familie te mogen verwelkomen”, zegt Jean Emmanuel Sauvée, oprichter en voorzitter van Ponant. “Dankzij deze samenwerking zullen onze passagiers kunnen kiezen uit een steeds bredere waaier aan iconische cruisebestemmingen. Samen bieden Ponant en Paul Gauguin hun passagiers exclusieve reizen aan boord van een klein cruiseschip aan naar grote bekende havens en meer verborgen ankerplaatsen. Met dezelfde filosofie, dezelfde waarden en een uitmuntende operationele controle, komen we tot een veelbelovende synergie tussen onze maatschappijen, terwijl de fundamenten van de twee merken toch bewaard blijven.”

“Door lid te worden van de Ponant-familie, wijden we ons verder aan het delen van onze passie en het aanbieden van authentieke ervaringen met een eersteklas service en respect voor het milieu.  We verheugen ons ten zeerste om onze passagiers kennis te laten maken met de wereld van Ponant en andersom ook om zelf Ponant-passagiers te ontvangen aan boord van de m/s Paul Gauguin”, aldus Diane Moore van PG Cruises.

TECHNOLOGIE

Amadeus & CWT: uitbreiding partnership

CWT was een van de eerste bedrijven die NDC X in de armen sloot. CWT maakt nu ook gebruik van Amadeus’ nieuwe NDC-enabled API, om het verwerken van NDC-content in hun interne systemen mogelijk te maken. Het uitrollen van NDC zal ervoor zorgen dat de reiservaring verbeterd wordt en zal bijdragen tot CWT’s ‘B2B4E’-aanpak (business to business for employees). Daarnaast heeft CWT het gebruik van Amadeus cytric Travel uitgebreid naar meer markten waar ze actief zijn.

EVENT

Travelworld: Caribbean Latin Workshop

Workshop 2018

Lieven Bossaert: “Na een succesvolle eerste editie in 2018 brengt Travelworld de Caribbean Latin Workshop ook in 2019 weer naar Vlaanderen.  Deze keer verhuist het event van Antwerpen naar Gent en werd als locatie gekozen voor de hippe Gaston Rooftop Bar. Daar vindt de workshop op 1 oktober plaats. Er werd hard gewerkt om het concept nog te verbeteren en zo wordt het een boeiende mix van flitsende presentaties, afwisselende speeddates, extra Caribische sfeer en aangepaste catering met streetfood en een Caribisch buffet. ” Net zoals vorig jaar maakt Travelworld tijdens het event ook haar ‘Topseller van het jaar’ bekend en vallen er voor alle aanwezigen prijzen (en reizen) te winnen.  De line-up ziet er alvast veelbelovend uit met de aanwezigheid van o.m. de toeristische diensten van Costa Rica, Belize, Curaçao en Dominica.  Verder ook heel wat hotels en cruiserederijen zoals Iberostar, Star Clippers, Bucuti, Divi, Renaissance, Sandos en zoveel meer.  De inschrijvingen openen eerstdaags via het reisagentenplatform Travelworld Topseller: www.top-seller.be.

Travelworld beloont Mauritiusboekingen

De Indische Oceaan zit meer dan ooit in de lift bij Travelworld. Lieven Bossaert: “De parel van de Indische Oceaan is en blijft het groene Mauritius en dit eiland lokt dan ook alsmaar meer Travelworld klanten.  Om dit te vieren pakt Travelworld, in samenwerking met de toeristische dienst van Mauritius, uit met een incentive waarbij elke Mauritius boeking beloond wordt.  Boek uw Mauritius dossier via Travelworld en u krijgt onmiddellijk een geschenk naar keuze.  Registreer uw boeking voor 15 september en kies uw geschenk meteen via het Travelworld reisagentenplatform Topseller.  Op het einde van de incentive wordt de allerbeste Mauritius boeker zelfs beloond met een reis voor 2 richting het exotische eiland.  Travelworld & Mauritius boeken loont!”

REISINDUSTRIE

Zakenreizigers voldoen niet aan de Europese richtlijn

Wanneer uw klant op zakenreis gaat binnen de Europese Unie, bent u verplicht een formulier A1 bij zich te hebben waarmee u aantoont dat u bent verzekerd bij sociale verzekeringen. De procedure is zowel omslachtig als duur – bedrijven betalen gemiddeld 70 euro per formulier.

De richtlijn is duur en wordt maar door enkelen in acht genomen: ook al moeten zakenreizigers op elk moment een A1-formulier (ook bekend onder de Engelse naam ‘Portable Document A1’) kunnen laten zien bij reizen naar een ander Europees land, heeft slechts 27% van hen het formulier daadwerkelijk altijd bij zich. Dit blijkt uit een onderzoek door AirPlus International. Het doel van het verplichte A1-formulier is om sociale dumping te voorkomen: het is bewijs van de status wat betreft sociale zekerheid van de reiziger in zijn/haar thuisland. Wie het formulier niet kan laten zien, moet een socialezekerheidspremie betalen in het land van bestemming.

Bijna helft van zakenreizigers in overtreding

Sinds mei 2010 moet u verplicht het A1-formulier bij zich hebben, wanneer u reist naar een EU-land of naar Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen of IJsland. Sinds het begin van dit jaar geldt voor werkgevers de verplichting om A1-formulieren elektronisch aan te vragen. De nieuwe procedure heeft de kwestie meer aandacht gegeven. Hoewel ze het risico lopen op controles en boetes in de afzonderlijke lidstaten, geeft 44% van de zakelijke reizigers nog steeds aan dat ze niet op de hoogte waren van deze verplichting. 4% van de reizigers wist wel van de richtlijn, maar nam deze niet in acht. Dit betekent dat bijna 50 % van de reizigers nooit een A1-formulier bij zich heeft, terwijl minder dan één op de vier reizigers (24%) aangeeft soms wel het vereiste formulier bij zich te hebben.

Een kostbare ergernis voor bedrijven

Op dit moment moet u het A1-formulier tonen iedere keer dat u de grens overgaat voor een zakelijke reis. Denk maar aan reizen naar handelsbeurzen, zakendiners of besprekingen met collega’s van filialen van uw bedrijf. “De procedure kost bedrijven veel tijd: zakenreizigers moeten het formulier aanvragen vóór iedere reis en andere werknemers moeten ervoor zorgen dat de ziektekostenverzekering een elektronische aanvraagprocedure heeft”, vertelt Michael Fürer, Algemeen Directeur België bij AirPlus. De kosten voor de aanvraag worden geschat op ongeveer 70 euro per reis per reiziger. Binnen de EU hebben mensen zich ingezet om de verplichting tot het tonen van het A1-formulier bij zakenreizen af te schaffen en de regels te herzien. Dit voorjaar heeft de Europese Raad echter geweigerd de overeenkomst aan te nemen die de Europese Commissie al had toegezegd. Michael zegt hoop te hebben: “Nu de EU-instellingen – Commissie, Parlement en Raad – zijn samengesteld na de Europese verkiezingen van eind mei, kunnen ze zo snel mogelijk een nieuwe regeling in het leven roepen.” Zijn advies: “Tot dat gebeurt, moet iedere zakenreiziger altijd een A1-formulier bij zich hebben, om boetes en nabetalingen te voorkomen.”

AirPlus vroeg meer dan zevenhonderd zakenreizigers in negen Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en het VK, of en hoe ze Portable Document A1 gebruiken.

TOUROPERATING

TUI: Tenerife

Weer of geen weer, op Tenerife schijnt de zon gegarandeerd. Wie een Spaanse zonvakantie zoekt, maar eens wat anders wilt dan de Spaanse Costa’s, kan terecht op dit Canarische Eiland. Een van de populairste badplaatsen in het zuiden is Costa Adeje. Je bent er meteen aan het strand, kan er wandelen op de boulevard of shoppen in het winkelcentrum Mirador. Op zoek naar waterpret? Het Siam Waterpark is net om de hoek. Tenerife staat ook bekend om de zwarte lavastranden en de Pico del Teide. Een leuke manier om dit unieke landschap te bekijken is per kabelbaan. De Teleférico brengt je in minder dan 10 minuten naar de top.

3 hotels op Tenerife in de kijker zijn Adrián Hoteles Jardines de Nivaria 5*, Jardin Tropical 4*SUP en Compostela Beach Golf 3*

Beperkingen vervoer 15 inch Macbook Pro Mid

Als gevolg van een terugroepactie van Apple voor de 15-inch MacBook Pro Mid, uitgebracht tussen 2015 en 2017, heeft de Europese luchtvaartautoriteit EASA restricties opgesteld voor het vervoer van dit type apparaat. Op basis van de richtlijnen van EASA heeft TUI fly uit veiligheidsoverwegingen besloten dit type laptop voorlopig niet toe te staan in de handbagage of ruimbagage. Heeft de klant toch een laptop van dit type bij, dan zij wij helaas genoodzaakt het apparaat te weigeren aan boord. Adviseer je klanten dus dringend uit voorzorg om laptops van dit type niet mee te nemen. Meer informatie in de FAQ van TUI.

TUI-balie op Brussels Airport

Sinds vrijdag 9 augustus worden reizigers van touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij TUI fly ontvangen aan een gloednieuwe TUI-balie op Brussels Airport. Deze bevindt zich zoals vroeger in Hall 2, tegenover de check-in balies 11 tot 14.

De splinternieuwe balie is met zijn 84m² veel groter dan de vroegere balie die slechts 54m² besloeg. Deze extra ruimte zal volledig worden ingezet voor een optimale service van de TUI Customer Service Agents. Zo zullen reizigers die met een ernstig probleem worden geconfronteerd, in een afgesloten ruimte professioneel worden opgevangen.

TOUROPERATING

Footprints: wijncruise Toscane

Footprints heeft een begeleide wijncruise langs gerenommeerde Toscaanse wijnhuizen met tal van proeverijen in petto. Daarvoor werken ze samen met SeaDream Yacht Club. Ook deze luxueuze jachtcruise is voorzien van Belgische begeleiding van Brussel tot Brussel, maar er zijn tijdens de cruise geen groepsverplichtingen. Onze begeleide cruises zijn en blijven individuele vakanties waarbij onze reisleiding zorgt voor een persoonlijke omkadering en meerwaarde tijdens de hele reis van Brussel tot Brussel.

© Footprints

Vertrek op 26/09/20 vanuit Nice met aankomst in Rome op 03/10/2020 aan boord van de SeaDream I. Deze wijncruise is, net als alle andere wijncruises van SeaDream Yacht Club, bedoeld om je culinaire ervaringen te vergroten. Je ontmoet de personaliteiten achter ’s werelds meest gereputeerde wijnhuizen alsook de eigenaars van minder bekende, maar toch notabele wijngaarden. Op de begeleide wijncruise staan de eigenaars van de Toscaanse wijnhuizen Banfi en Desderi in voor de wijnproeverijen, de rondleidingen en aan boord de Winemaker’s Dinners. waar het degustatiemenu van de executive chef van SeaDream wordt aangevuld met top cuvées van het bezoekend wijnhuis. Je proeft hier enkel de beste, meest exclusieve en memorabele rode & witte wijnen en champagnes.

Eric Morren: “We hebben een overzichtelijke folder klaar met duidelijke informatie over deze gastronomische cruises. Neem deze folder eens rustig door want ook jij hebt vast klanten die graag eens willen proeven van een culinaire vakantie aan boord van een luxueus cruiseschip, maar er toch graag een begeleiding bij wensen om hen bij te staan. Aan het reeds bestaande aanbod van onze individuele cruises verandert uiteraard niets.” Meer weten over de groepscruises? Contacteer dan de Footprints cruise-medewerkers: Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.be

EVENT

LH Group Escape Truck on tour

Van 26 tot 30 augustus 2019 gaat de Lufthansa Group Escape Room Truck de weg op! De uiterst interactieve vrachtwagen waaruit je met een team moet proberen te ontsnappen doet verschillende steden aan. Op 26 augustus is Antwerpen aan de beurt. Op 27, 28 en 29 augustus is Brussel de place to be. Afsluiten gebeurt in Gent, op 30 augustus. Wil je deelnemen aan dit speciale event, registreer je dan hier.

STUDIEREIS

Latina Experience: deelnemers gekend!

De tien reisagenten die dit jaar meedingen naar de hoofdprijs tijdens de Latina Experience Trip van Sudamerica Tours naar Panama & Ecuador zijn bekend! De nichetouroperator ontving ook dit jaar opnieuw tal van inschrijvingen en koos op basis van originaliteit en motivatie voor de volgende tien reisagenten. In september laten we jullie in de TM Newsletter elke week kennismaken met één van de kandidaten.

En de tien deelnemers zijn…

An De Smedt (Archeon Travel), Corinne Genart (Gulliv’air), Géraldine Dugardin (Ligne Bleue), Laura Van Impe (Reizen De Lathauwer), Laurie Chartz (We Love To Travel), Melanie Debrabandere (Hoppetravel), Sabrina Baclène (Voyages Mosans), Sofie Verresen (Travel Zone), Solange Hijnens (Dimension Experts) en Yanica Feyen (World of Travel).

De tweede editie van de Latina Experience vindt plaats van 17 tot 25 november 2019. Aan de hand van enkele bijzondere proeven rond de thema’s dans, mode en gastronomie ontdekken de reisagenten deze twee bijzondere bestemming op een uitzonderlijke manier!

De Latina Experience is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. Air Europa, Allianz Global Assistance en de toeristische diensten van Panama & Ecuador.

TOUROPERATING

Thomas Cook: PALOMA straffe prijzen

Paloma, staat voor een uitstekende service en een topgastronomie met organische producten. Voor afreizen tijdens de herfst en winter raadt Thomas Cook de volgende 3 hotels aan: SENTDIO Perissia managed by Paloma : “dit volledig gerenoveerd hotel met een moderne en elegante stijl ligt op een prachtige locatie: direct aan het strand en een schitterend uitzicht op zee. Nieuw zijn de verfijnde gerechten en de authentieke smaken uit de Turkse keuken. Paloma Foresta:  het hotel ligt in een prachtige setting en is omringd door bossen. Het hotel biedt jouw klant schitterende à-la-carterestaurants. De kamers zijn luxueus ingericht en in de elegante spa komt je klant helemaal tot rust. Paloma Oceana: dit hotel is ideaal voor koppels én families met kinderen. Klanten waarderen de uitstekende keuken en de talrijke activiteiten voor 55-plussers.”

Voordelen herfst/winter 2019-2020

Het wisselvallige Belgische weer van deze week is al een voorsmaakje voor de volgende herfst en winter. Raad je klant daarom aan om zijn vakantie tijdens de herfst en winter onder een stralende zon door te brengen. Momenteel geniet je klant nog t.e.m. 31/8 van vroegboekkortingen tot 700 euro op zijn winterzonvakantie (vliegvakanties, pakket hotel + vluchten) en 1 van deze 3 voordelen: 100 euro extra korting per persoon (code TC100A) OF gratis privéluchthavenvervoer (code PTAXIA) OF je leeftijd in korting voor 55-plussers (code RED55A t.e.m. RED55Q). Thomas Cook raadt volgende winterzonbestemmingen aan: Cabo Verde, Marokko, Tunesië, Egypte, Turkije, Canarische Eilanden, Thailand, Cuba en de Dominicaanse Republiek.

© Thomas Cook

Bestemming in de kijker: Jamaica

Jamaica is misschien wel de meest bijzondere en toch onderschatte bestemming van het Caraïbische gebied, volgens Thomas Cook. Overtuig je klant met deze 3 troeven. De tropische natuur is gevarieerd: bergen in de Blue Mountains tot 2254 meter, lange rivieren, veel watervallen, lange zandstranden en idyllische baaien. Jamaica betekent niet voor niets ‘het land van hout en water’. Door de mix van Afrikaanse, Britse en Aziatische roots is de cultuur bijzonder kleurrijk, muzikaal en vooral relaxed. Er is zoveel te beleven en te zien dat het voor je klant een uitdaging wordt te kiezen uit de meer dan 120 bezienswaardigheden. In de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week vind je een algemene brochure van de Jamaica Tourist Board. Wil je kans maken op een fles Jamaicaanse rum? Stuur dan ten laatste op 29 augustus een e-mail naar info@ontdekjamaica.nl en geef in 2 zinnen door waarom jij 1 van de 3 flessen wil ontvangen.

INCENTIVE

Woni Safaris: gratis filmtickets

Na het succes van de filmvoorstelling van ‘The Lion King’ op 18 juli heeft Woni Safaris besloten de reisagenten én hun klanten verder te belonen. Voor reservaties vanaf 17 augustus tot en met 31 december 2019, biedt Woni Safaris GRATIS filmtickets aan voor alle klanten die een safari via de reisagent reserveren.  Tevens krijgt de boekende reisagent zelf ook 2 tickets voor hem/haarzelf met partner. “Uiteraard raden wij hiervoor in eerste instantie “The Lion King” aan. Klanten/reisagenten kunnen kiezen tussen alle Belgische filialen van UGC en Kinepolis. Na elke reservatie zal er contact worden opgenomen door ons sales departement om deze incentive te bevestigen,” aldus Woni Safaris.

De touroperator, gespecialiseerd in groepsreizen, invididuele reizen en maatwerk naar oostelijk en zuidelijk Afrika, heeft recentelijk 2 exclusieve nieuwe brochures voor de reisagenten gelanceerd.  Brochures kunnen op eenvoudige vraag besteld worden door een mailtje te sturen naar sales@wonisafaris.be

STUDIEREIS

MalaysiaPro 2019

Kuala Lumpur

Voor de zesde belevingsreis van Imagine Travel en airline-partner Emirates vertrekken de deelnemers op 15 oktober voor hun deelname aan de MalaysiaPro. De terugvlucht is voorzien op 23 oktober. De reisroute is reeds gekend, al wordt die voorlopig nog even geheimgehouden. Om het magische land nóg beter te leren kennen, zal de nadruk ook dit jaar gelegd worden op ‘beleving’ door middel van originele opdrachten. Hierdoor leren de deelnemers het prachtige Maleisië en haar bevolking beter kennen en mogen ze zich na deze belevingsstudiereis met recht en reden ware “Pro’s” noemen!

Deelnemers bekend

De 12 gelukkige reisagenten die het prachtige schiereiland van Maleisië zullen gaan ontdekken, zijn: Lesley Aerts (Day One Travel Kruibeke), Jerome Bodin (We Love to Travel Pommerloch), Karolien Deconinck (Hoppetravel Poperinge), Elke Derudder (Selectair D-Travel Wervik), Inge Gerrits (Omnia Travel Antwerpen), Estelle Jendrejac (Voyages Helios Doornik), Hanane  Ouakhchach (Helios Voyages Elsene), Kevin Roche (RTK Travel Center La Louvière), Ellen Serweytens (Uniglobe Smart Travel Gent), Karin Spaepen (Uniglobe Robins Travel), Laura Van Impe (Reizen De Lathauwer Aalst), en Sandra Vantongerloo (Centrum Coach – Conny Cars Westerlo). Proficiat!

In september zullen ze een eerste opdracht krijgen, waarmee ze al een voorsprong kan verdienen.

TOUROPERATING

Africa By Excellence: Namibië

Manu Donck: “In de sector kennen we allemaal de Namibië-frustratie: “het heeft geen zin om voor deze bestemming een aanvraag te doen, het zit altijd vol. Zeker in de maanden augustus tem oktober”. Dit is echter maar gedeeltelijk juist. Vele hotels en lodges zitten zogezegd vol wegens voorlopige boekingen, bijvoorbeeld voor groepsboekingen. Maar veel van deze kamers die geblokkeerd waren sedert begin van het jaar komen nu weer vrij. De realiteit is dan ook dat er nu weer schitterende accommodaties en lodges vrijkomen en er dus wel degelijk nog à la carte boekingen mogelijk zijn voor het najaar. Een schitterende gelegenheid dus om klanten te contacteren waarvan u denkt dat Namibië hen ligt, of klanten tegen wie jullie in het verleden moesten zeggen dat Namibië niet ging omdat het vol zat. Let wel: klanten die geïnteresseerd zijn in Namibië voor de grote vakantie 2020 dienen nu hun reisplannen voor die periode te concretiseren!

Contacteer de Namibië-specialisten op info@africa-by-excellence.be of op 09/395.10.20.

Laat u alvast inspireren door ons Namibië-aanbod op www.africa-by-excellence.be

HOTELLERIE

RIU: opening Riu Plaza España

© RIU Hotels & Resorts

RIU Hotels & Resorts opent het nieuwe Hotel Riu Plaza España in het emblematische gebouw Edificio España in Madrid. Dit is het eerste hotel van RIU in Madrid en het eerste Riu Plaza stadshotel in Spanje. Bij het interieurontwerp is zorgvuldig rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw, dat oorspronkelijk in 1953 werd opgeleverd.

Het Riu Plaza España bevindt zich aan de Gran Vía, is een 4-sterren hotel en heeft 585 kamers. Het beschikt over een fitnesscentrum, verwarmd buitenzwembad op de 21e verdieping, een restaurant en een lobbybar. Het heeft daarnaast ook twee sky bars.

Met de opening van dit hotel beschikt de keten nu over zeven Riu Plaza stadshotels in de wereld, met drie hotels in aanbouw in Londen, Toronto en het tweede hotel in New York.

TOUROPERATING

Eurostar: resultaten Q2

Eurostar rapporteert groei in passagiersaantal en in omzet in het tweede kwartaal van 2019. Het aantal passagiers nam toe met 3% (2019: 2,88 miljoen; 2018: 2,80 miljoen). De omzet bedraagt 263 miljoen Britse pond, een stijging van 2%.

© Eurostar

Eurostar blijft aan populariteit winnen bij toeristen uit Noord-Amerika. Zij maken gebruik van de snelheid en het gemak van de hogesnelheidstrein om meer bestemmingen te kunnen bezoeken tijdens hun reis in Europa. Het aantal Noord-Amerikaanse klanten steeg met 20% in het tweede kwartaal van 2019 vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Mike Cooper, ceo Eurostar: “We hebben een aanzienlijke stijging van de ticketverkoop op de Noord-Amerikaanse markt gezien, reizigers kiezen voor de vlotte verbinding tussen Europese steden en het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein verkiezen boven het vliegtuig.”

25 jaar Eurostar

Eurostar viert zijn 25ste verjaardag op 14 november 2019 en laat zijn klanten mee genieten met de lancering van een ‘Press for Champagne’-knop in de Eurostar app. Reizigers die in augustus op vrijdagavond tussen Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam reizen, maken met een druk op de knop kans op een glas champagne dat tijdens de reis aan hun zitplaats wordt geserveerd.

TOUROPERATING

Imagine Travel: trots op M/S Imagine

Magali François (product manager): “Onze eigen boot M/S Imagine 5* Classic gaat weer in vaart op de Nijl vanaf eind oktober en daar zijn we trots op. De laatste werken van een volledige renovatie worden momenteel uitgevoerd. Er zal gratis WIFI aan boord zijn en de klanten kunnen zelfs kiezen voor een all inclusive-drankenpakket aan boord.

Voor alle programma’s met onze eigen M/S Imagine in combinatie met Cairo, logeren de klanten en Cairo in de Meridien Pyramids, in gerenoveerde premium kamers.

Ook de M/S Farah, een moderne 5*-boot, en de M/S Oberoi Zahra 5* Luxury Nile Cruiser, de meest luxueuze cruiseboot die de Nijl te bieden heeft, blijven in ons aanbod.

Voor een meer authentieke ervaring kan je het roemrijke verleden van Egypte induiken aan boord van een Dahabiya. Deze kleine zeilschepen hebben maar 4 tot 6 kajuiten, elk met badkamer. Achteraan op het schip bevinden zich 2 suites met een privéterras. Tijdens ons  programma ‘Authentic Egypt’ meert het schip ook aan op afgelegen eilanden, wat met een groter cruiseschip niet mogelijk is. De focus bij Imagine Travel blijft liggen op de rijke cultuur van Egypte, maar bieden ook verlengingen aan de Rode Zee voor wie wil duiken of gewoon relaxen. Dat onze programma’s à la carte aanpasbaar zijn, is niet nieuw. Maar het blijft wel een van onze grote sterktes, niet alleen op Egypte.”

De brochure ‘Egypte’ van Imagine Travel mag je in de week van 26 augustus verwachten in je reiskantoor samen met de brochures ‘Azië’ en ‘Nabije Oosten’. Wil je de programma’s nu al bekijken? Dat kan op www.imaginetravel.be

LUCHTVAART

TUI: pilootproject CRL

Begin juni hebben TUI fly en Brussels South Charleroi Airport een pilootproject opgestart dat een efficiënte check-in van bagage mogelijk maakt. Voor de terminals werden 8 automaten geïnstalleerd waarmee de reiziger zijn bagage zelf kan inchecken en zijn bagagelabels printen. Dankzij deze tool moet er niet langer worden aangeschoven om bagage te registreren en is er gegarandeerd voldoende tijd om voor het boarden nog taxfree te shoppen of te ontspannen bij een drankje.

Twee maanden na de invoering stelt TUI vast dat de automatische bagagecheck-in vooral wordt gebruikt op de drukste momenten, rond 4u en 11u ‘s ochtends. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag, de belangrijkste dagen op de luchthaven, kiezen meer passagiers voor de optie om hun koffer automatisch in te checken en zo de lange wachtrij aan de desk te vermijden.

Dit pilootproject werd samen met de luchthaven van Charleroi gerealiseerd. Na 6 maanden wordt het geëvalueerd voor verdere implementatie.