20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

EVENT

TM Future Day: twee nieuwe sponsors

Travel Magazine organiseert op maandag 30 september de 22ste editie van de TM Future Day (13h-18h30), traditiegetrouw in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels. Met als thema ‘tech innovations in business travel’ maken opnieuw diverse keynote speakers en panelleden hun opwachting. Het TM-team is best fier om tegelijk twee nieuwe sponsors aan te kondigen: Amadeus en American Express. Voor American Express zal Stephan Jacobs, general manager Belgium & Luxembourg – Global Commercial Services, zijn visie op de toekomst van betalingen in business travel delen met de reisprofessionals.

Amadeus levert een Europese top keynote speaker af voor dé technologische hoogmis van de Belgische reisindustrie. Het gaat om Paola Gariglio, Head of Customer Solutions Business Travel (WEMEA). Ze is één van de headliners van de 22ste editie van de TM Future Day, die zich alvast veelbelovend aankondigt.

Vanaf volgende week gaan we dieper in op het profiel van de diverse sprekers en panelleden. Nu al registreren? Dat kan!

Registreer nu ‘free of charge’

Wil jij deze TM Future Day ook niet missen? Reisprofessionals kunnen zich nu gratis inschrijven via dit inschrijvingsformulier. Plaats van afspraak: Radisson Blu Royal Hotel Brussels, Wolvengracht 27, Brussel. Bekijk het programma in detail en schrijf vandaag nog in! Het programma bestaat zoals steeds uit een drieluik: een workshop met diverse booths voor bachelor- en masterstudenten vanaf 13u, gevolgd door de workshop voor reisprofessionals vanaf 14u, de introductional speakers om 15u, gevolgd door de keynote speakers en een paneldiscussie. De closing cocktail is zoals steeds voorzien omstreeks 18u.

LUCHTVAART

Air Belgium Martinique-Guadeloupe

Air Belgium werkt, zoals eerder deze week gemeld, aan zijn comeback door de lancering in december van een nieuwe route vanaf thuisbasis Charleroi naar de eilanden Martinique en Guadeloupe. Deze zijn vanaf maandag aanstaande vindbaar en boekbaar in de GDS’en.

‘Extra miljoenen om Air Belgium in de lucht te houden’

Na het einde van het Hongkong-avontuur van Air Belgium, in september vorig jaar, en het bevriezen van de operaties vanaf de luchthaven Charleroi, volgde er een herziening van het businessplan. Tussendoor voerde Air Belgium wel vluchten uit voor derden, o.a. voor British Airways en Air France. De nu aangekondigde driehoeksvlucht is onderdeel van het businessplan dat tot stand kwam na een nieuwe kapitaalinjectie. Onderhandelingen tussen de aandeelhouders leidden ertoe dat SOGEPA (Société wallonne de Gestion et de Participations) bereid werd gevonden om zijn lening van 4 miljoen euro om te zetten in kapitaal. De andere aandeelhouders (SRIW, SFPI en Sabena Aerospace) hebben van hun kant één miljoen euro opnieuw geïnjecteerd.

De herfinanciering van het bedrijf dwingt de eigenaars ook om het kapitaal van het bedrijf open te stellen voor nieuwe particuliere aandeelhouders.  Volgens Renaud Witmeur, voorzitter van de raad van bestuur van SOGEPA, in de Franstalige krant L’ Echo gaat het om ongeveer 3 miljoen euro. “De keuze van deze aandeelhouder moet gebaseerd zijn op de toekomstige bestemmingen die zullen aangedaan worden”, aldus Witmeur. “De uiteindelijke beslissing is nog niet gemaakt.” Ingewijden menen te weten dat het zou gaan om een Chinese of Congolese aandeelhouder. Naast de schuldafschrijving stemde Airbus ermee in om de leaseprijs van de vier A340’s vliegtuigen met 200.000 euro per maand te verlagen. Air Belgium huurt de voormalige Finnair-toestellen van Airbus voor 1 miljoen euro per maand. Nog volgens Witmeur werkt Air Belgium aan een plan om ook twee keer per week naar Miami (Florida) en naar Kinshasa (Congo) te vliegen.

Indien bevestigd zou de Congolese route van Air Belgium ook andere bestemmingen in Congo (o.a. Goma) kunnen aanbieden door de samenwerking met een lokale luchtvaartmaatschappij. En intussen zouden de zogenaamde ACMI-vluchten van Air Belgium voor derden gewoon verdergezet worden.

EVENT

Tomorrowland partyflights

Voor de 15de editie van ‘s werelds bekendste muziekfestival vliegen er dit jaar 25.290 Tomorrowland-passagiers op 293 Tomorrowland-vluchten. 56 vluchten worden omgevormd tot #TMLpartyflights en voor het achtste opeenvolgende jaar georganiseerd door Brussels Airlines. TM vloog mee, en zag dat ook deze editie zeer geslaagd was. Tomorrowland hult zich dit jaar in het thema ‘The book of wisdom – the return’. In een mum van tijd verkocht Brussels Airlines 13.083 vluchtpakketten aan muziekliefhebbers die naar België vliegen voor het festival  Bekijk zeker ook onze instagrampagina https://www.instagram.com/travmag/ waar we in-flight, leuke video’s gemaakt hebben. Hou verder ook onze overige kanalen in de gaten.

TM TRAVEL AWARDS

Utah nieuwe sponsor

Het Utah Office of Tourism heeft zonet haar deelname bevestigd aan de jaarlijkse TM Travel Awards. Zij zullen op vrijdag 15 november de Award voor Touroperating Excellence overhandigen. De dienst voor toerisme van deze staat in het zuidwesten van de Verenigde Staten – met 5 Nationale Parken, 7 Nationale Monumenten en 44 Staatsparken – benadert sinds vorig jaar actief de Belgische en Luxemburgse markt. Olivier Barthez vertegenwoordigt Utah trouwens al meer dan 12 jaar in Frankrijk, de tweede grootste incoming markt voor deze bestemming. “Wij gaan volop voor kwaliteit van onze reizigers, niet alleen voor volume. We merken daarbij dat de Belux-markt over een mooie koopkracht en een sterk groeipotentieel beschikt. De TM Travel Awards zijn eveneens een zeer goede gelegenheid om Belgische partners te bedanken voor de goede samenwerking van het voorbije jaar!”

Awards Best Agency: registreer je nu!

Als reisagent kunt u uzelf tot 31 augustus kandidaat stellen om mee te dingen naar de TM Leisure Travel Agency award en de TM Business Travel Agency award. Het volstaat het inschrijvingsformulier op de website www.travelawards.be in te vullen om in aanmerking te komen voor het bezoek in september van één van onze mystery shoppers. Deze mystery shoppers zullen in de loop van september de vakbekwaamheid en de service-kwaliteit van uw kantoor natrekken aan de hand van concrete dossiervoorstellen. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finale proef, op donderdag 10 oktober in de Travelhouse in Brugge (elk jaar een andere locatie), voor een vakjury onder het voorzitterschap van Jan Van Steen (BTO/Omnia Travel). Tijdens de awardceremonie, op 15 november, zullen de winnaars bekendgemaakt worden en komen we te weten wie de felbegeerde TM Travel Awards voor Best Leisure en Best Business Agency in de wacht slepen.

TOUROPERATING

Transasia: nieuwe brochure 2019-2020

Vietnam © Transasia

De Transasia brochure voor het seizoen 2019 – 2020 is klaar en wordt tijdens deze week door Connect2 verdeeld. Heeft Transasia nog geen reservatie van u mogen ontvangen, maar wenst u wel de brochure aan te bieden?  Bestel dan via de website en Connect2.

Nieuwe website: www.transasia.com

Sinds kort is er een gloednieuwe website waar u alle rondreizen kunt terugvinden die Transasia aanbiedt Via de website kan u eveneens aanvullende rondreizen, handige reistips en must do’s consulteren. Bekijk de nieuwe website: www.transasia.com

2 Famtrips: Sri Lanka en Vietnam

Sri Lanka is safe! En dat gaat Transasia bewijzen met een 11-daagse famtrip naar Sri Lanka. U verkent er niet enkel de hoogtepunten maar ook enkele minder toeristische plekjes. De reis gaat door van 5 september tot en met 15 september. Schrijf je in, de plaatsen zijn beperkt: info@transasia.com

Vietnam is al langer razend populair. Het TV-programma De Mol heeft dat nog meer aangewakkerd. De deelnemers verkennen het prachtige groene noorden van Vietnam met Ninh Binh en Halong Bay, maar maken ook een tussenstop in Bangkok . De ideale combinatie! Bent u vrij tussen 17 en 26 september? schrijf je dan snel in: info@transasia.com

CONGRES

ANVR Congres: reeds 100 inschrijvingen

Ruim 100 personen hebben zich al aangemeld voor het ANVR-Congres in Belfast; jij ook? Je hebt nog tot 20 juli om je mét vroegboekkorting in te schrijven voor het ANVR-Congres ‘Een wereld te winnen’. Maak gebruik van de lage congresprijs en geniet van 21 t.e.m. 24 november van het complete en uitgebreide programma. Laat je 4 dagen inspireren door sprekers met een verhaal, verblijf in het fantastische 4* Grand Central Hotel Belfast en ontdek deze bruisende stad op de fiets, per taxi of te voet.
Als je Belfast zegt, zeg je Titanic, Troubles, Game of Thrones, Bushmills whisky, murals, Gullivers’ Reizen, Giants Causeway en … ANVR-Congres 2019!
En alles in een notendop is opgenomen in het 4-daagse congresprogramma.
Op www.anvrcongres.nl vind je alle in & outs van dit event; aspecten waarmee je als reisondernemer te maken hebt, maar ook als reiziger.

TOUROPERATING

Thomas Cook: reistrend streetfood en local

© Thomas Cook

Begin dit jaar heeft de Thomas Cook Group een grootschalig onderzoek gevoerd naar de reisgewoonten en trends van de Europese vakantieganger. In totaal hebben 32.500 Europeanen, waarvan zo’n 1.000 Belgen, deelgenomen aan de enquête.

Een van de opvallendste resultaten is de opkomst van streetfood en lokale ingrediënten op vakantie. Maar liefst 52% van de Belgen wil op vakantie lokale gerechten uitproberen. Hierbij verlangt men vooral naar verse, gezonde gerechten met kruiden en groenten van de boerderij in de streek. Ook vegetarische en veganistische opties zijn in opmars. Voor 7 op de 10 Belgen is het aanbod aan eten in de hotels dan ook doorslaggevend bij de keuze van hun vakantie.

Thomas Cook is zich sterk bewust van deze trend en voerde de laatste jaren al enkele veranderingen door in de restaurants van de eigen hotels. Zo werd bijvoorbeeld in veel SENTIDO hotels showcooking geïntroduceerd, waarbij de chefkoks de gerechten vers voor de klant bereiden.

Cook’s Club Lambi Kos © Thomas Cook

De hotelmerken Cook’s Club en Casa Cook gaan zelfs een stapje verder. Zo pakt Cook’s Club uit met verschillende food stations waar je eten voor je neus bereid wordt. Casa Cook volgt dan weer het farm to table concept. Dit betekent dat veel groenten gekweekt worden in de eigen tuin van het hotel of op een stuk landbouwgrond in de buurt. In beide hotels vind je zowel vegan gerechten met bv. quinoa, avocado en mango als vlees- en visgerechten zoals sappige rundsburgers met clubsaus en knapperige tempuragarnalen met een dip van wasabi.

Wandelvakanties

© Thomas Cook

Wil je klant een nieuwe bestemming leren kennen weg van de platgetreden paden? En is hij sportief aangelegd? Raad hem dan de Thomas Cook wandelvakanties aan naar Lanzarote, Gran Canaria of Marokko! Tijdens deze inspiratiereizen maak je in totaal 4 wandeltochten langs prachtige vulkaanlandschappen, pittoreske dorpen, hoge bergkammen en indrukwekkende watervallen. Deze wandelingen zijn licht tot middelzwaar en duren zo’n 3 à 4 uur. Een lokale wandelgids geeft je onderweg graag een woordje uitleg over de fauna en flora en de lokale gewoontes en bezienswaardigheden. Je verblijft er in Relaxia Olivina 4* op Lanzarote, Abora Continental 3* op Gran Canaria of Royal Decameron Tafoukt 4* in Marokko. Meer info vind je in de nieuwe Thomas Cook inspiratiereizenbrochure.

TECHNOLOGIE

MisterFly voegt YouTravel toe

MisterFly breidt het aanbod aan logies uit door de aanbiedingen van YouTravel op te nemen! YouTravel biedt zo’n 8000 hotels aan over de hele wereld met een voortdurend groeiende portfolio. Onder de huidige bestemmingen bevinden zich de populaire Mediterrane vakantiebestemmingen Spanje, Griekenland, Turkije, Cyprus en de Canarische Eilanden, Egypte, Marokko en Tunesië. Verre bestemmingen zoals de Verenigde Staten, Mexico, het Caribisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten. De accommodaties varieëren van riads en villa’s, over drie- en viersterrenresorthotels tot vijfsterren luxehotels. Er zijn verschillende maaltijdregimes mogelijk van logies tot all-inclusive!

TOUROPERATING

7PLUS: Egypte in de kijker

© 7PLUS

Egypte, een land waar de mogelijkheden eindeloos zijn! Het hartendiefje van 7plus… ze bieden deze bestemming al bijna 25 jaar aan op de  Belgische markt. Voor het seizoen 2019-2020 stellen zeniet alleen hun klassiekers voor; zoals ‘De Wonderen van Opper-Egypte’, een weeklange cruise waarbij er meerdere vertrekdagen mogelijk zijn en er maar liefst uit 8 verschillende boten, in elke stijl en in elk budget, kan gekozen worden; of het programma ‘Egypte van de farao’s’ waarbij de cruise wordt gecombineerd met Caïro en zijn fantastische piramides.

Hoewel dit aanbod al zeer volledig is, publiceert de to hiernaast ook enkele aangepaste, bijzondere programma’s én introduceren ze enkele nieuwe reizen. Deze kan je reeds terugvinden op de website www.7plus.be met alle info, tarieven en details.  Bv. het programma ‘Avontuur’, waarbij je overnacht aan boord van een feloek, of ‘Eeuwig Egypte’, ideaal voor wie, in één week, zo veel mogelijk wenst gezien te hebben. Of het programma ‘Toetanchamon, de jonge farao’, 11 dagen / 10 nachten waarbij je de voetsporen van de beroemdste Egyptische farao ooit volgt: van Luxor en de Vallei der Koningen naar Caïro en zijn museum, de laatste rustplaats van de ster van dit programma. Onderweg ontdek je het leven langs de oevers van de Nijl en  bewonder je het Nassermeer aan boord van een cruise.  Een compleet programma waarbij de ontdekking van deze unieke bestemming centraal staat. Al deze reizen met vertrekdata en tarieven staan ​​reeds op de 7plus site; de brochure kan u eerstdaags in de reiskantoren verwachten.

HOTELLERIE

Riu Garoe Hotel volledig gerenoveerd

RIU Hotels & Resorts heeft het vernieuwde Riu Garoe, gelegen in het noorden van Tenerife, na de volledige renovatie heropend. Het viersterrenhotel beschikt over 190 kamers in heldere tinten, allemaal met een balkon met een uitzicht op de oceaan, de bergen en de vulkaan El Teide. Rond het zwembad dat het hele jaar door verwarmd is en een kinderbad ligt een tuin van 2.800 vierkante meter. Op twee kilometer afstand ligt het strand van Martiánez, dat met zijn 330 meter een van de meest karakteristieke baaien van Tenerife is vanwege het zwarte vulkanische zand. Daarnaast biedt Riu Garoe een nieuwe Spa met jetstreambaancircuit, jacuzzi, ijswaterbron, sensatiedouches, zoutsauna, Finse sauna en een stoombad. Daarnaast is er een zone met verwarmde bedden en zijn er beauty-, schoonheids- en kappersfaciliteiten beschikbaar.

RIU Hotels & Resorts blijft zich inzetten voor de volledige renovatie van haar gehele hotelketen met als doel de klanten de beste kwaliteit te bieden, op basis van hun eisen en behoeften. Met deze nieuwe hervorming van de vier hotels die RIU heeft op het eiland Tenerife blijft, na de hervorming van Riu Buena Vista in 2015, Riu Palace Tenerife en Riu Arecas, alleen nog Riu Buena Vista over voor een renovatie

LUCHTVAART

Ryanair heeft te veel piloten door problemen met de B737 MAX

Ryanair zal mogelijk een aantal vestigingen tijdelijk moeten afbouwen of sluiten. Dat heeft Peter Bellew, chief operating officer van de Ierse luchtvaartmaatschappij, aangekondigd. Daarbij wordt piloten onbetaald verlof aangeboden. Bellew wijst er tegenover het personeel op dat vele Europese luchtvaartmaatschappijen problemen kennen. Hij verwees daarbij naar knelpunten zoals dalende vliegtuigtarieven, de stijgende olieprijzen en de onzekerheden rond de brexit. Daarnaast is er ook de vertraging met de levering van nieuwe vliegtuigen. Dat is gelinkt aan de moeilijkheden met de B737 MAX van de Amerikaanse constructeur Boeing. Normaal zou al een 50-tal toestellen tijdens de laatste drie maanden van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar geleverd worden. Die plannen zijn echter gedwarsboomd door twee dodelijke crashes met de MAX. De B737 Max staat sinds maart wereldwijd aan de grond. Boeing denkt dat het vliegtuig in de herfst opnieuw in gebruik zal kunnen worden genomen. Het uitstel van de leveringen betekent echter dat Ryanair voorlopig geen beroep kan doen op zijn nieuwe vliegtuigen. Intussen hebben United en American Airlines beslist om de jongste Boeing-telg niet vòòr 4 november in de planning op te nemen. “De problemen met Boeing zullen wellicht een aanzienlijke impact hebben op de vloot vliegtuigen die Ryanair tijdens de volgende winter zal kunnen inzetten,” erkent Bellew. “Mogelijk zal een gedeelte van die gevolgen ook nog de volgende zomer worden gevoeld. De problemen kunnen op de activiteiten van Ryanair dan ook een domino-effect hebben. Door een gebrek aan voldoende vliegtuigen zal de maatschappij mogelijk zijn operaties op een aantal luchthavens moeten inperken. Dat zou kunnen leiden tot de beslissing om een aantal basissen te sluiten of toch grotendeels af te bouwen. Het gebrek aan nieuwe vliegtuigen zorgt er echter ook voor dat Ryanair ook met een overschot aan piloten moet afrekenen.” Volgens Peter Bellew zouden er bij de Ierse maatschappij momenteel driehonderd piloten op overschot zijn. De aanwerving van nieuwe piloten is dan ook al stopgezet. Er is immers al voldoende personeel beschikbaar om het vertrek van een aantal piloten op te vangen. Piloten krijgen de gelegenheid om onbetaald verlof te nemen. Maar ook dat zal volgens Bellew niet voldoende zijn om het overschot weg te werken. Inmiddels is aangekondigd dat Peter Bellew (54) eind dit jaar Ryanair zal verlaten. Dat nieuws blijkt uit een boodschap die vrijdag door Michael O’Leary, ceo van Ryanair, onder het personeel werd verspreid.

TOUROPERATING

Footprints: groepscruises Oceanwide Expeditions

Bovenop het aanbod individuele zee-, rivier-, yacht-, zeil- en expeditiecruises, heeft Footprints nog een collectie toegevoegd: exclusieve groepscruises, begeleid door ervaren tourleaders. Het werd een zorgvuldig samengestelde selectie van 4 ontdekkings-, 8 expeditie- en 3 culinaire cruises met Holland America Line, Celebrity Cruises, Hapag-Lloyd Cruises, Oceanwide Expeditions, Noble Caledonia, Poseidon Expeditions, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Deze week stelt Footprints Oceanwide Expeditions en de geselecteerde expeditiecruise uit hun aanbod voor. Oceanwide Expeditions heeft meer dan 24 jaar ervaring met kleinschalige expeditiecruises naar het Noordpoolgebied en Antarctica en heeft in die tijd een grondige kennis van deze gebieden opgebouwd. In juni 2019 komt het nieuwste schip, de Hondius in de vaart (met een maximum van 176 passagiers). De stabiele zodiacs, rubberen landingsboten, zijn snel beschikbaar voor landingen op afgelegen kusten of voor excursies tussen de ijsschotsen, op zoek naar bijvoorbeeld walvissen en zeehonden.

De expeditieschepen zijn comfortabel en bieden een gezellige, informele sfeer en staan vooral bekend vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de dienstverlening aan boord. De chefs bereiden uitstekende internationale gerechten waarbij aan de meeste dieetvoorkeuren kan worden voldaan.

Spitsbergen’ is een 10-daagse expeditiecruise van 02/06 tot 11/06/2020 (Brussel/Brussel). De prachtige fjord Raudfjorden wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek voor ringelrobben, baardrobben en vaak ook ijsberen. Indien mogelijk wordt de Liefderfjord bezocht en vaart u richting de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. U maakt een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvoya en uw klant spot vanaf de zodiacs de vogelkliffen van Alkerfjellet. Het zijn slechts enkele hoogtepunten tijdens deze expeditiecruise die volledig in het teken staat van de natuur: ijsberen, walrussen en diverse vogelsoorten. Meer weten over onze groepscruises? Contacteer dan de cruise specialisten Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.be, www.footprints.be of de diverse sociale media kanalen.

INCENTIVE

All Ways Cruises: winnaar Douro incentive

In de maanden mei en juni organiseerde All Ways Cruises een incentive voor de reisagenten om een laatste push te geven aan de verkoop van de prachtige Douro cruises in Portugal. Wie minstens 3 dubbele kajuiten verkocht voor bepaalde afvaarten tijdens de zomer en het najaar 2019 kreeg een gratis kajuit op de Douro. Tal van reisagenten hebben deelgenomen en kajuiten verkocht. Uiteindelijk is het Martine Claeys van het agentschap ‘Voyage Unique’ uit Sint-Martens-Latem die een cruise van een week op de Douro Serenity aan de haak slaat.

Laurent Baetens, General Manager All Ways Cruises, heeft haar persoonlijk de reisvoucher overhandigd.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: interessante citytrips

Porto

The Yeatman © Exclusive Destinations

Deze zomer biedt TAP Air Portugal u de ideale mogelijkheid om het gezellige Porto te ontdekken: 2 vluchten per dag, rechtstreeks vanuit Brussel. Exclusive Destinations werkt samen met het 6-sterrenhotel The Yeatman, een exclusief hotel te midden van de vroegere Portoherbergen dat magnifieke panorama’s biedt over de Douro-rivier en historisch Porto met zijn mooie kerken, de bekende boekenwinkel Livraria Lello en de charmante Zona Ribeirinha. Het hotel biedt niet alleen de mogelijkheid om de stad te ontdekken, maar ook om te onthaasten dankzij de talrijke topfaciliteiten: een privédomein van 1,3 ha met mooie tuinen, een Spa onder de noemer van Caudalie Vinotherapie met Romeinse baden en een binnenzwembad en, niet te versmaden een toprestaurant gelauwerd met 2 Michelinsterren.

Meer info vindt u op https://www.exclusive-destinations.be/trips/11601/view?key=the-yeatman.

Valencia

Vanaf 17 februari 2020 vliegt Brussels Airlines naar Valencia. Dit is uitstekend nieuws omdat Valencia een fantastische bestemming is om er eens tussen uit te knijpen. Exclusive Destinations biedt 2 mogelijkheden aan.

Qasr Al Sarab © Exclusive Destinations

Wenst u in het stadscentrum te vertoeven en de bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden van de stad te voet te ontdekken, dan raadt Exclusive Destinations het 4-sterren ‘L’-hotel Hospes Palau de la Mar aan. Dit hotel biedt een combinatie van hedendaagse elementen en 19de eeuwse klassieke interieurtoetsen aan, een goede keuken en aangename minimalistische kamers. Gaat uw voorkeur uit naar het strand, dan stelt Exclusive Destinations het 5-sterren ‘L’ Hotel Las Arenas voor, ondergebracht in een 19de eeuws balnearium, met buitenzwembad en binnenzwembad. 8000 m² tuinen en terrassen om te relaxen na een dagje sightseeing of shopping. Dit hotel biedt dan ook meer mogelijkheden voor families. Nu boekbaar tot 31/10/20.

Last Call Famtrip Abu Dhabi

Dit is de allerlaatste kans om in te schrijven voor deze kennismakingtrip naar Abu Dhabi van 14 – 20 september. Elke nacht verblijf in een 5* tophotel: Emirates Palace, Park Hyatt Abu Dhabi, Anantara Qasr Al Sarab (foto), Rixos Saadiyat en Ritz Carlton Abu Dhabi. Er is een gevarieerd programma met hotelbezoeken, excursies en vrije tijd. Alles op basis van een 2-persoonskamer. Kortom de ideale update voor uw productkennis. Vluchten dankzij medewerking van Etihad Airways. Deelnameprijs 450 euro , voor meer info geert@exclusivedestinations.be

LUCHTVAART

Lufthansa ziet geen effect van ‘vliegschaamte’

Het groeiende ongemak in de samenleving over de impact van de luchtvaart op klimaatverandering, leidt vooralsnog niet tot minder boekingen. Dat zei Carsten Spohr, ceo van Lufthansa, afgelopen zondag in een interview in de Neue Zürcher Zeitung. “De discussie over klimaatverandering leidt niet tot terughoudendheid. Mensen willen vliegen”, aldus Spohr in de Zwitserse krant. Hij verwacht dat zijn eigen luchtvaartmaatschappij Lufthansa dit jaar 4% meer passagiers vervoert dan in 2018. De oproep om minder te vliegen en te kiezen voor duurzamere alternatieven, zoals de trein, wordt de laatste maanden steeds luider. In veel Europese landen is een discussie ontstaan over de bijdrage van de luchtvaart aan het tegengaan van klimaatverandering. Sommige politici en milieugroeperingen vinden dat de sector te weinig doet en te veel uitzonderingsposities heeft. Verschillende Europese lidstaten hebben inmiddels een tickettaks ingevoerd, of gaan dat nog doen. Nederland heft vanaf 2021 een vliegbelasting, Frankrijk kondigde onlangs aan dat het vanaf volgend jaar een ecotaks gaat invoeren op vluchten vanaf Franse luchthavens. De luchtvaart is op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 2,5% van de mondiale CO₂-uitstoot. Carsten Spohr stelt in de NZZ dat de sector vooral een imagoprobleem heeft. “We slagen er niet in uit te leggen dat vliegen de wereld veel goeds brengt. We verbinden landen, economieën en mensen met elkaar. Bovendien slagen we er al enkele jaren in om de CO₂-uitstoot per passagier terug te dringen.”

THEMAPARKEN

Jurassic World – The Ride at Universal Studios Hollywood © Universal Studios

Universal Studios Hollywood: opening Jurassic World – The Ride

Vorig weekend opende Universal Studios Hollywood haar mega-attractie “Jurassic World – The Ride”. In de waterattractie met speciale effecten, gebaseerd op de nieuwe franchise blockbusterfilms, kom je de iconische monsters Indominus Rex en Mososaurus én de sterren uit de film, waaronder Chris Pratt, tegen. In het nieuwe themagedeelte kan jouw klant de ‘geliefde’ Velociraptor “Blue” persoonlijk ontmoeten tijdens de “Raptor Encounter”, terwijl de jongste kinderen kunnen spelen en een reusachtige dinosaurus kunnen uitgraven in het “Dino Play”-gebied. Ten slotte kan je er proeven van de Costa Ricaanse keuken en de populaire Tiki-cocktails in het Jurassic Café en de tropische Isla Nu-Bar.

TOUROPERATING

TUI: vernieuwd TUI SENSATORI Resort

TUI SENSATORI Resort Atlantica Caldera Palace 5* (Kreta) kreeg voor deze zomer vernieuwde kamers en badkamers. Je kan de foto’s van de vernieuwde, moderne kamers bekijken op de website. In TUI SENSATORI Resort Atlantica Caldera Palace kunnen klanten de hele dag sporten, of zalig nietsdoen. Voor zowel jong als oud biedt het hotel tal van faciliteiten, sporten, animatie en ontspanningsmogelijkheden. Ook op culinair vlak worden klanten hier echt verwend. In het gourmetrestaurant proeven ze een schitterend menu, samengesteld in samenwerking met de Belgische topchef Kristof Coppens. Maar ook de 7 andere restaurants bieden voor elk wat wils.

BESTEMMING

© ADPhotography

Park Inn Berchem opent deuren

Park Inn by Radisson opent in Berchem een nieuw hotel met 142 kamers. Dit hotel brengt het totaal aantal hotels van de Radisson Hotel Group op 14 hotels in België, goed voor een totaal van 1.900 kamers. Daarnaast zijn er nog eens 110 kamers gepland. Richard Moore, area senior vp UK, Ireland & Western Europe: “We zijn erg blij onze aanwezigheid in België en specifiek in Antwerpen te kunnen versterken. Het nieuwe hotel is goed gelegen voor zowel business als leisure. De parkeerplaatsen zijn gunstig geprijsd en het openbaar vervoer is ook dichtbij. Tegelijkertijd is Berchem ook een stille en groene hub net buiten Antwerpen.” Laurent Heusdens, gm Park Inn by Radisson Berchem voegt daaraan toe: “We zijn verheugd om aan onze gasten een volledig nieuwe ervaring te kunnen bieden. Onze grootste troeven zijn toegankelijkheid, de faciliteiten van onze meeting- & conferentieruimtes en onze kamers.”

Voor meer info: https://www.parkinn.com/hotel-berchem

BESTEMMING

Peru favoriete bestemming

Deze week heeft Reputation Institute haar jaarlijkse rangschikking van de meest gereputeerde landen ter wereld bekendgemaakt. Peru staat daarbij op de eerste plaats van de Latijns-Amerikaanse landen in 2019. Volgens deze rangschikking steeg het Inca-land twee posities in vergelijking met het rapport van vorig jaar toen het derde eindigde. Ook staat het land op de 25ste plaats in de globale wereldrangschikking, waarbij het o.m. Mexico, Brazilië, Argentinië, Colombia en Chili achter zich laat. Ook bij FutureBrand Country Index – die de sterkte van de perceptie van landen meegeeft zoals bij consumenten- of bedrijfsmerken gebeurt – is Peru een van de absolute stijgers. Zij staan in de vijfjaarlijkse FutureBrand’s 2019 Country Index 12 plaatsen hoger ten opzichte van de afgelopen meting in 2014 (van 49 naar 37). Samen met landen als Slowakije, Roemenië, Hongarije en ook Turkije is Peru de