20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

LUCHTVAART

TAP: tweemaal per dag non-stop naar Porto

Sinds maandag 1 juli vliegt TAP vanuit Brussel rechtstreeks naar Porto. Het gaat om twee dagelijkse verbindingen met vertrek in Brussel om 11u.10 en 21u.50 met aankomst in Porto om respectievelijk 12u.50 en 23u.30. Op de luchthaven van Porto hebben passagiers doorreismogelijkheden naar 19 rechtstreekse bestemmingen in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië, een totaal van 288 wekelijkse frequenties. Tussen Porto en Lissabon zijn er 13 dagelijks vluchten en voorts kan men vanuit Porto ook via Lissabon naar Madeira, de Azoren of Faro vliegen. Het startschot voor de eerste vlucht van TAP gebeurde traditiegetrouw met het doorknippen van het lint en het aansnijden van de cake.

REISINDUSTRIE

Fusie NORTH & AWAY en Zuiderhuis

Maandag 1 juli, verhuisde NORTH & AWAY van haar kantoor in Kapellen naar het Antwerpse filiaal van Zuiderhuis op de Britselei 80. De nieuwe samenwerking kadert binnen een buitenlands avontuur van NORTH & AWAY oprichters Benjamin Taeymans en echtgenote Karin De Rooy. De afzonderlijke merknamen blijven bestaan tot er in de loop van 2020 een nieuwe naam en website worden gelanceerd.

Benjamin en Karin gaan in Noorwegen een kleinschalig hotel Rondane Gjestegård runnen. Achter de schermen zullen ze echter het team van NORTH & AWAY, bestaande uit Kiki, Laura en Tessa, blijven ondersteunen. Vanuit Noorwegen zullen ze eveneens de contacten met de lokale partners onderhouden en het reisaanbod verder ontwikkelen.

Zuiderhuis, met filialen in Gent en Antwerpen, specialiseert zich in reizen in groep of individueel naar bestemmingen wereldwijd. Ze hebben verschillende gespecialiseerde afdelingen waaronder IJslandreizen en Laplandreizen. Vanaf vandaag zullen deze twee brands samensmelten met NORTH & AWAY. De krachten en passie voor het hoge noorden blijven voortbestaan in een nieuw bedrijf.

Door de verhuis naar Noorwegen zal het kantoor in Kapellen wel ophouden te bestaan vanaf 1 juli 2019. Voortaan is NORTH & AWAY te vinden op de Britselei 80 – 2000 Antwerpen waar zich ook het Antwerps filiaal van Zuiderhuis bevindt. Daarnaast blijft het kantoor bij MOOSE in the CITY in Antwerpen eveneens geopend. Beide kantoren werken steeds op afspraak en zijn telefonisch bereikbaar van maandag t.e.m. zaterdag van 10u00 tot 18u00 via +32(0)485/79.36.67.

TOUROPERATING

GO TUI en Musement worden TUI Experiences

GO TUI, het aanbod excursies van reisorganisatie TUI, en Musement, een Italiaanse startup die wereldwijd excursies aanbiedt, worden samen TUI Experiences. TUI Experiences biedt 45 000 verschillende uitstapjes en activiteiten aan in 90 landen wereldwijd. Naast klassieke excursies kan je ook een tafel reserveren in een authentiek restaurant, een ontspannende wellnessbehandeling boeken in een spa of naar een sportwetrijd of museum. Met het nieuwe platform winnen de reizigers ook tijd: alle activiteiten kunnen op elk moment worden gepland, zowel voor als tijdens het verblijf. Alles is zowel online als bij de reisagent boekbaar.

Ruimer aanbod

GOTUI.com maakte deel uit van TUI Holding Spain en heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van excursies op belangrijke TUI-bestemmingen over de hele wereld, waarvan heel wat begeleide tours in het Nederlands. Musement is een Italiaanse startup die vijf jaar geleden werd opgericht en reeds uitgroeide tot het grootste online platform voor excursies, tours en activiteiten. Onder de activiteiten van Musement vallen ook steden. Nu bundelen de twee de krachten: met één druk op de knop krijgen de klanten toegang tot een kwalitatief, gevarieerd en eigen aanbod van bijzondere activiteiten en belevingen.

In totaal zijn er op het nieuwe platform meer dan 45.000 activiteiten en uitstapjes te boeken in 90 landen. Het gaat niet meer om alleen de klassiekere excursies op zonnige strandvakantiebestemmingen, ook steden voegen zich nu aan het aanbod toe. Bovendien zijn een groot aantal van de excursies beschikbaar in het Nederlands. Reizigers kunnen nu ook tickets boeken voor talrijke musea, sportwedstrijden en unieke tentoonstellingen. Zelfs een tafeltje reserveren in een lokaal restaurant in, bijvoorbeeld, hartje Firenze of een behandeling in een uniek spa-resort behoren tot de mogelijkheden.

Kortom, nu boek je makkelijk vooraf. TUI Experiences boeken kan via alle TUI-reisagenten.

HOTELLERIE

RIU koopt tweede hotel op Zanzibar

© RIU

Het nieuwe hotel de RIU-keten, dat deel zal uitmaken van hun Riu Palace-lijn, is gelegen in het paradijselijke Nungwi Beach naast Riu Palace Zanzibar. Het nieuwe hotel, gelegen in de Nungwi Beach zone, heeft alle voorzieningen die nodig zijn om van het paradijselijke Zanzibar te genieten. Het is gelegen aan de noordkant van Unguja, het hoofdeiland van de Zanzibar-archipel, iets meer dan een uur rijden van de luchthaven en de hoofdstad. De accommodatie met 149 kamers biedt de maximale luxe van een vijfsterrencategorie en het keurmerk van Riu Palace. Het hotel biedt 24 uur per dag All Inclusive, gratis wifi en een spectaculair restaurant boven zee waar uw klant kan genieten van de lokale keuken.

Samen met dit nieuwe hotel heeft RIU ook vijf hectare grond overgenomen, waarop ze van plan is een derde hotel op het eiland te bouwen. De totale investering van de aankoop bedroeg 56 miljoen dollar. Met deze nieuwe aankoop en de aankondiging van de aankoop van land in Senegal afgelopen juni verstevigt de RIU-keten haar inzet op het Afrikaanse continent als nieuwe toeristische bestemming voor het uitbreiden van haar aanbod van zon- en strandhotels. Met deze nieuwe vestiging heeft het hotelbedrijf er nu in totaal zeven hotels in eigendom (vijf in Kaapverdië en twee in Tanzania), naast de vijf in Marokko.

LUCHTVAART

Delta verbetert main cabin experience

Klanten die op een internationale vlucht van Delta Air Lines in economy class reizen, mogen zich vanaf november aan een verhoogde service verwachten. De Amerikaanse carrier verwelkomt voortaan reizigers met een gratis ‘Welcome Cocktail’ (bv. bellini’s, een cocktail van gepureerde perzik en prosecco), een warm doekje, betere snacks, grotere (keuze aan) voorgerechten en een chocolaatje ter afscheid. “Op deze manier willen we investeren in iedere gast die voor Delta kiest, ongeacht waar ze zitten in het vliegtuig”, klinkt het.

BESTEMMING

Pakistan: tentoonstelling duurzaam toerisme

Met een prachtige natuur – gaande van stranden en woestijnen tot pieken van meer dan 8.000 meter – en een rijk cultureel en historisch erfgoed, zet Pakistan in op duurzaam toerisme. In Brussel, in het hoofdkantoor van de European External Action Service (EEAS), opende de Ambassade van Pakistan een tijdelijke tentoonstelling over de prachtige bestemming. De exhibitie werd geopend door Pakistan’s Minister voor Buitenlandse Zaken Mr. Shah Mahmood Qureshi en de Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid en vicepresident van de Europese Commissie Ms. Federica Mogherini. Klik hier voor meer info.

LUCHTVAART

Brussels Airport verdubbelt recycling

Brussels Airport en Fost Plus slaan de handen in elkaar om meer afval te voorkomen, beter te sorteren en meer te recycleren. De verschillende luchthavenpartners hebben daartoe een afvalcharter van Brussels Airport ondertekend waarin zij de expliciete keuze voor een circulaire economie maken en zich engageren om het afval op de luchthaven te verminderen. Tegen 2023 willen alle partners minstens 50% van al het afval op de luchthaven recycleren, inclusief het afval afkomstig van passagiers. Dat is het dubbele van het huidige recyclagepercentage.

HOTELLERIE

Iberostar erkenning Tunesië

© Iberostar

Iberostar Hotels & Resorts werd tijdens de Tunisia Hospitality Awards geëerd als beste hotelketen in Tunesië. Ook won Iberostar Hotels & Resorts de derde prijs voor het beste vijfsterrenhotel en de tweede prijs voor het beste viersterrenhotel. De Tunisia Hospitality Award ‘Hospitality Excellence’ is een nieuw label waarmee de Tunesische Dienst voor Toerisme hotels wil eren voor hun dienstverlening, gastvrijheid en inzet voor het toerisme. Tijdens de voorbije gala-avond werden twintig hotels en één hotelketen geprezen voor hun kwaliteit. Zeventien hotels ontvingen de ‘Hospitality Excellence’ op basis van reizigersbeoordelingen op meer dan 175 websites wereldwijd, waaronder ook bekende websites zoals Booking.com en TripAdvisor. Daarvoor werd door ReviewPro gekeken naar de beoordelingen die tussen juni 2018 en mei 2019 op de websites werden geplaatst.

Op basis van die reisbeoordelingen werd:

 • Iberostar Hotels & Resorts gelauwerd als beste hotelketen in Tunesië
 • Iberostar Royal El Mansour in Mahdia werd uitgeroepen tot het derde beste vijf sterrenhotel
 • Iberostar Averroes in Hammamet werd geprezen als tweede beste viersterrenhotel in Tunesië.

De excellente ligging van de Iberostar Hotels & Resorts in Djerba, Hammamet, Mahdia, Monastir en Port-el-Kantaoui is niet alleen een troefkaart voor vakantiegangers. De locaties laten hen ook toe om zowel de architecturale als culturele pareltjes in de regio te bezoeken evenals te genieten van de vaak uitzonderlijke natuur. De verschillende Iberostar Hotels & Resorts in Tunesië geven je klanten de mogelijkheid om er te genieten van zowel een ontspannende en rustige vakantie als van een actief verblijf aan de rand van de Sahara.

STUDIEREIS

Latina Experience Panama & Ecuador: schrijf je in!

Dit jaar organiseert Sudamerica Tours in samenwerking met Air Europa en Allianz Global Assistance de tweede editie van de Latina Experience! Na een geslaagde editie vorig jaar naar Colombia, kiest Sudamerica Tours dit jaar om twee bestemmingen te combineren: Panama en Ecuador! Zoals steeds blijft het programma van deze trip een goed bewaard geheim, maar de Latina Experience combineert alvast activiteiten rond mode, dans en gastronomie. Het is dan ook een studiereis die zijn gelijke niet kent! De tweede Latina Experience vindt plaats van 17 – 25 november 2019, en wordt mee ondersteund door de toeristische diensten van Panama en Ecuador. Ben jij één van die tien gelukkige reisagenten die dit jaar meedingt naar de hoofdprijs? Stuur je motivatie (creativiteit vereist) voor 15 juli naar randy@sudamericatours.be en wie weet ben jij er dit jaar bij! Meer informatie in de bijlage ‘Latina Experience’ in TM 430 van 21 juni 2019.

STUDIEREIS

Horizon Select: Sri Lanka – Malediven

Horizon Select organiseert van 6 tot 15 september een exclusieve studiereis naar Sri Lanka en de Malediven, in samenwerking met RIU Hotels & Resorts en Emirates. Peter Warlop (Horizon Select): “Nu het reisadvies voor Sri Lanka terug aangepast is zoals voor de betreurde aanslagen van paasmaandag, is het hoog tijd om deze bestemming weer vol vertrouwen aan uw klanten voor te stellen. Net als in het verleden zullen wij, Horizon Select, het toerisme naar Sri Lanka terug volop steunen. En hoe kunnen we dit beter doen dan er zelf naar toe te trekken? Wil ook jij tonen aan jouw klanten hoe de Sri Lankezen na de aanslagen niet bij de pakken blijven zitten zijn, maar zich meteen ingezet hebben om hun land terug veilig open te stellen voor het toerisme? Neem dan zeker deel aan deze unieke studiereis, een samenwerking tussen Horizon Select & RIU Hotels & Resorts & Emirates.”

Het volledige programma van de reis kan u hier bekijken. Inschrijven kan tot en met 10 juli. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

VAKANTIEPARK

Center Parcs Les Ardennes opent Action Factory

© Center Parcs

Center Parcs Les Ardennes opent voor de zomervakantie de splinternieuwe Action Factory: een overdekt speel- en klimparadijs, goed voor 2.100 m² aan klim- en speelplezier. Deze tempel vol bijzondere ervaringen staat in het thema van ‘Dieren in het bos’. Gasten die van actie en sensatie houden, ongeacht de leeftijd, zullen in de nieuwe Action Factory in Center Parcs Les Ardennes zeker hun gading vinden: 3 klimmuren die eruit zien als gigantische bomen; een speleotunnel die zeker niet onderdoet voor de vele grotten die in de regio te vinden zijn; een interactieve minigolf met blacklights; een BALUBA speelwereld voor de allerkleinsten met glijbanen, trampolines en ballencanons; squash; Lazer Labyrinth; badminton… en ook nog boogschieten (indoor en outdoor) alsook een nieuwe Adventure MiniGolf die je net buiten de Action Factory vindt!

STUDIEREIS

Exclusive Destinations: famtrip Abu Dhabi

Exclusive Destinations laat u kennis maken met Abu Dhabi van 14 tot 20 september. Elke nacht verblijf in een 5* tophotel: Emirates Palace, Park Hyatt Abu Dhabi, Anantara Qasr Al Sarab, Rixos Saadiyat en Ritz Carlton Abu Dhabi. Er is een gevarieerd programma met hotelbezoeken, excursies en vrije tijd. Alles op basis van een 2 persoonskamer. Kortom de ideale update voor uw productkennis. Vluchten dankzij medewerking van Etihad Airways. Deelname prijs 450 euro, voor meer info geert@exclusivedestinations.be

STUDIEREIS

Travel Rally 2019: Sunny Cars

De Travel Rally vindt dit jaar plaats van 20 – 22 september. Dit jaar strijken we neer in Berlijn en Brandenburg – Duitsland. Deze week plaatsen we Sunny Cars in de kijker! Als dé autohuurpartner voor de reisbranche zorgt de specialist ook tijdens de Travel Rally voor de perfecte wagens.

© Sunny Cars

Sunny Cars zorgt voor de wagens tijdens de rally. Heel fijn, want zonder wielen komen de deelnemers niet ver. Na het eerste traject per trein te hebben afgelegd, wordt de route per huurauto vervolgd. Tijdens die roadtrip zien de deelnemers meteen waarom hun klanten meer uit de vakantie halen met een huurauto. Want in alle vrijheid kun je gaan en staan waar en wanneer je wilt. Tijdens de rally kun je overigens beter niet te vaak stoppen. Mocht een van de deelnemers iets te enthousiast zijn en schade rijden, dan hebben we goed nieuws: bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen, een extra BA-dekking van € 7,5 miljoen, glas-banden-bodem en dakschadedekking en terugbetaling eigen risico standaard bij de all-in prijs inbegrepen. Daarmee ga je toch geruster zo´n rally in. En verdwaal je onderweg? Geen probleem, bij Sunny Cars krijg je ongelimiteerde kilometers. Zorgeloos genieten van een prachtige route in Duitsland. Daar gaan we voor!

BUSINESS TRAVEL

BCD Travel investeert in Japan

BCD Travel heeft een overeenkomst getekend om een meerderheidsbelang in Japan te nemen. De overeenkomst geeft BCD een controlerend belang in de Japanse activiteiten, een van de belangrijkste zakenreismarkten in de regio Azië-Pacific.

“Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige langetermijnplanning en een bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific,” zegt Greg O’Neil, president BCD Travel Asia Pacific. “Als hoofdaandeelhouder in onze Japanse activiteiten met partner Hitachi Travel Bureau, kijken wij er naar uit om ons product- en serviceaanbod voor zowel wereldwijde als lokale klanten in deze belangrijke markt te verbeteren.”

Hitachi Travel Bureau is een van de grootste reismanagementbedrijven in Japan, met 280 medewerkers, kantoren in Japan en China en een jaaromzet van meer dan 330 miljoen dollar. De grote verscheidenheid aan exportsectoren, zoals auto’s, consumentenelektronica, farmaceutica, biotechnologie, halfgeleiders, scheepsbouw, ruimtevaart en verwerkte voedingsmiddelen, maken van Japan een lucratieve corporate hub. Het land is dan ook bekend als een van Azië-Pacific’s belangrijkste economieën.

STUDIEREIS

MalaysiaPro

Dit najaar organiseert Imagine Travel haar fameuze ‘Pro’-reis reeds voor de zesde keer en net als de voorbije drie jaar slaan ze de handen in mekaar met Emirates. Travel Magazine heeft opnieuw de eer om de experience fam trip als officiële mediapartner te ondersteunen.

De eindbestemming bevindt zich op het schiereiland van een wondermooi land in Zuidoost-Azië: Maleisië! De reisperiode is ondertussen gekend, dus noteer alvast 15 t.e.m. 23 oktober 2019 in jullie agenda. De deelnameprijs bedraagt 590 euro met een single-supplement van 270 euro.

Schrijf je in voor 15 juli!

Om je kandidaat te stellen, vragen we jullie om op onze webpagina een kort vragenlijstje in te vullen om uw kennis over Maleisië en het Emirates-netwerk te testen. Bereid zeker ook een goede en originele motivatie voor. In een tweede fase van het selectieproces dient u Imagine- en Emiratesboekingen naar Azië te maken. Zijn het Maleisië-dossiers? Des te beter, maar het is niet verplicht. Indien je alle stappen goed doorloopt, krijg je eind juli te horen of je geselecteerd bent of niet. Veel succes!

Het succesvolle ‘experience’-concept, zoals het zes jaar geleden ontworpen werd door de Brugse niche-to, blijft aan de basis onveranderd. Verwacht je dus maar aan een lading lokale elementen en vervoersmethoden, versmolten met enkele sportieve, culinaire, culturele, maar vooral uitdagende opdrachten. Hierdoor leren jullie het prachtige Maleisië en haar bevolking veel beter kennen en mogen jullie je na deze belevingsstudiereis met recht en reden ware “Pro’s” noemen! Bekijk de belevenissen van de BaliPro’s van vorig jaar:

TOUROPERATING

Footprints groepscruises – Poseidon Expeditions

Footprints behoudt uiteraard haar volledige aanbod individuele zee-, rivier-, yacht-, zeil- en expeditiecruises, maar voegt er vanaf nu een belangrijke collectie aan toe: exclusieve groepscruises, begeleid door ervaren tourleaders. Het werd een zorgvuldig samengestelde selectie van 4 zee-, 8 expeditie- en 3 culinaire cruises.

Deze week stelt Footprints Poseidon Expeditions en de 2 geselecteerde expeditiecruises uit hun aanbod voor.

Poseidon Expeditions werd opgericht in 1999 en is een toonaangevend bedrijf op gebied van poolexpedities in de cruise industrie. Deze rederij staat bekend om haar expertise, passie en unieke routes in de Arctic en Antarctica. Door de kleinschaligheid van het schip is met 1 landing meteen iedereen tegelijkertijd per zodiac aan land gebracht, wat veel tijd spaart. ‘Franz-Jozef Land’ is een 16-daagse cruise van 12/08 tot 27/08/2020 (Brussel/Brussel). Leuk om weten is de mogelijkheid tot het huren van een kajak (mits toeslag). ‘Antarctica’ is een 17-daagse cruise van 26/11 tot 12/12/2020 (Brussel/Brussel) met een kort Footprints voorprogramma (2 nachten) in Buenos Aires. In Ushuaia is een verlenging na de cruise voorzien met o.a. een stadswandeling, een excursie naar Estancia Harberton op Birds Island waar jouw klanten de Magellaan Pinguins kunnen spotten en krabben kunnen vangen in Puerto Almanza.

Meer weten over de Footprints groepscruises? Contacteer dan de Footprints cruisemedewerkers. Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.bewww.footprints.be en de diverse Footprints sociale media kanalen.

MEETING INDUSTRY

P. Van Avermaet met pensioen

Vorige week ging Peter Van Avermaet (Event Masters) officieel met pensioen. Peter heeft er een onafgebroken loopbaan in de reisindustrie opzitten sinds 1976, en dan voornamelijk in de MICE-business. Hij was achtereenvolgens aan de slag bij Furness Travel, Odysseus Travel, Hebo en Yotran. In 2011 ging Peter aan de slag als accountmanager DMC bij Event Masters in Willebroek, die zijn laatste officiële werkgever zou worden uit zijn actieve carrière. Peter Van Avermaet: “Ik ben enorm dankbaar dat ik de kans had om deel uit te maken van het fantastische team van Event Masters. Ik had me geen mooiere ‘fin de carrière’ kunnen wensen.” Peter blijft wel nog even actief. Hij gaat aan de slag in het betere gidswerk, o.a. aan boord van het schip Magnifique III, als gids op de route Amsterdam-Brugge-Amsterdam. Daarnaast zal hij als chauffeur en stadsgids met vergunning privétours met een VIP-busje organiseren in Antwerpen of andere steden in België. Meer info? peter@belgiumauthentic.be

BESTEMMING

Japan Best Incentive Awards

De Japan Best Incentive Travel Awards, die georganiseerd worden door Japan National Tourism Organization (JNTO), zijn nu open voor deelname. Kandidaten kunnen hun dossier insturen tot 2 augustus 2019. Elk jaar erkennen de Japan Best Incentive Travel Awards meeting en incentive planners van over de hele wereld. Op basis van hun werk op het vlak van unieke ervaringen en uitstekende programma’s in Japan en voor het showcasen van de bestemming als een ideale incentive bestemming, worden de best performerende bedrijven bedankt voor hun inspanningen. Drie awards worden uitgedeeld – één Hoofdprijs en twee Awards voor Excellentie. De laureaten zullen uitgenodigd worden om hun prijs in ontvangst te nemen tijdens een awardceremonie in de Osakay Central Public Hall op 23 oktober 2019. Winnaars ontvangen een gratis reis naar Japan (inclusief businessclass vluchten). Daarnaast mag het bedrijf gedurende een periode van 3 jaar het logo ‘Japan Best Incentive Travel Awards 2019’ gebruiken voor al hun advertenties en communicaties.

Details over een mogelijke kandidatuur, op basis waarvan je in aanmerking kan komen en de manier om deel te nemen, kan gevonden worden op de website samen met alle details over de awardceremonie.

STUDIEREIS

Club Med: Djerba La Douce

Barbara Kantor: “Djerba La Douce kan elk jaar opnieuw heel wat klanten bekoren met zijn lang paradijselijk goudgeel strand met prachtige palmbomen die bijdragen tot een écht vakantiegevoel. Na vijf jaar is vanaf deze zomer de zone ‘Douce’ weer open. Dit historische deel van het Resort heeft bungalows in typisch Tunesische stijl, kleine straatjes met bloemen en een supergezellig centrum aan de zee. En omdat Club Med altijd op zoek is naar nieuwe ervaringen voor haar klanten, wordt voortaan Kitesurfen voorgesteld als ‘à la carte’-activiteit in het Resort.”

BUSINESS TRAVEL

Amex GBT neemt DER Business over

American Express Global Business Travel (GBT) gaat DER Business Travel (DER), de zakenreistak van de DER Touristik Group, overnemen. De overname is onder voorbehoud van antitrustgoedkeuringen en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. Het reismanagementaanbod van DER wordt uitgebreid met de internationale schaal en het wereldwijde netwerk van GBT. Bovendien krijgen de zakelijke klanten van DER toegang tot het reis- en onkostenecosysteem en het kerntechnologieplatform van GBT.

Elyes Mrad, GBT’s Senior Vice President en Managing Director International: “Gezien de complementaire aard van onze activiteiten, is de overname een geweldige kans voor alle betrokkenen. GBT bedient vele internationale bedrijven en multinationals, terwijl DER zich richt op middelgrote en kleine ondernemingen die in Duitsland actief zijn.”

TOUROPERATING

TUI: Bioboerderij TUI SENSIMAR Oceanis

TUI SENSIMAR Oceanis Beach Resort & Spa 4* op Kos verwent haar gasten met heerlijke maaltijden en uitgebreide buffetten. Een belangrijk voordeel is dat dit hotel, erkend met duurzaamheidslabel, een eigen biologische boerderij heeft waar ze een groot deel van fruit, groenten, wijn, olijfolie, etc. vandaan halen. Deze producten worden organisch gekweekt en gaan direct naar de tafel van de gasten. Zo draagt TUI SENSIMAR Oceanis bij aan duurzaamheid en voedselveiligheid. Deze biologische boerderij is zeker het vermelden waard aan je klanten.

© TUI

Ultra last minutes

Deze week genieten klanten van een ultra last minute korting van 200 euro per boeking voor hun TUI Vliegvakantie of VIP Selection vakantie. Deze korting a.d.h.v. code 19ULTRA200 geldt bovenop de last minutes en solden, en is voor afreizen t.e.m. 11/07. De korting is dus heel voordelig voor de snelle vertrekkers. Meer info op www.tui.be.

Dichtbijvakanties Winter: boekbaar

Vanaf vandaag is het volledige aanbod TUI Dichtbijvakanties boekbaar voor Winter 19-20. Je klant heeft een ruime keuze aan winterse vakantie-adresjes in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

TIP: Vroeg boeken is de boodschap, want dan geniet de klant van vroegboekkortingen tot -20%.

TIP: Inbegrepen extra’s in Frankrijk

 • NEW: Airborne Museum (museum over de Amerikaanse parachutisten die werden gedropt boven Sainte-Mère-Eglise tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944): 1 betalen + 1 gratis
 • Centre Juno Beach (museum over de Canadese bevrijdingstroepen tijdens WOII): 1 betalen + 1 gratis
 • Calvados Experience (bezoek en degustatie Calvados): 1 betalen + 1 gratis

TIP: Overnachten in een kasteel, paleis, kerk, klooster of een ander bijzonder pareltje ? Raad je klant een van de accommodaties aan die het TUI-label ‘uniek logeren’ kreeg.

TIP: Belevingsarrangementen: proeven, vieren, beleven en genieten; 4 thema’s op maat

IN DE KIJKER:

 • Beleef nu ook Phantasialand in de winter: Phantasialand Wintertraum, dat is een magische winterwereld, topattracties, spectaculaire shows, winterse lekkernijen en elke dag vuurwerk. Logeren doe je in Phantasialand Hotel Ling Bao of Phantasialand Hotel Matamba.
 • Kom helemaal tot rust in Hotel Sanadome, een 4-sterren wellnesshotel aan de rand van het historische stadscentrum van Nijmegen.
 • Een weekendje shoppen en een bezoekje aan de kerstmarkt in Rijsel? Novotel Lille Centre Grand Place in het hartje van Vieux-Lille is de plek bij uitstek voor een voordelige gezinsuitstap: een kind t.e.m. 15 jaar verblijft hier namelijk gratis in halfpension in een ruime, comfortabele familiekamer.

Informeer je klant en gebruik deze info om nu al de eerste winterboekingen binnen te halen.

PEOPLE ON THE MOVE

RAKTDA: opvolger voor H. Mattar

Raki Phillips

De Ras al-Khaimah Tourism Development Authority kondigde vorige week de opvolger aan voor zijn voormalige CEO Haitham Mattar, die volgens RAKTDA “een nieuwe professionele uitdaging aangaat”. Haitham Mattar, die vier jaar in dienst was als CEO, verzorgde eind mei nog een bestemmingspresentatie tijdens de eerste editie van de Belgian Travel Summit. Zijn opvolger wordt de hospitality-veteraan Raki Phillips. Hij werkte voor ’s werelds meest gerenommeerde merken, waaronder Ritz-Carlton Hotels, Fairmont Hotels & Resorts en Universal Studios Orlando. Hij is voortaan verantwoordelijk voor het uitrollen van de Ras al-Khaimah bestemmingsstrategie ‘2019-2021’. Dankzij die strategie moet Ras al-Khaimah tegen 2021 zo’n 1,5 miljoen bezoekers aantrekken, en 3 miljoen tegen 2025. In januari 2020 zal het Emiraat Ras al-Khaimah het gastland zijn van de 50ste editie van De Vakantiebeurs.

TOUROPERATING

Thomas Cook: alle zomeracties op een rij!

© Thomas Cook

Het Last Minute seizoen draait op volle toeren en tal van zomeracties schieten als paddenstoelen uit te grond! Bij Thomas Cook geniet je klant van de volgende Last Minute acties:

 • Last Minutes tot -60%
 • Zonbon Ultra Last Minutes: 100 euro extra korting per dossier
 • 200 euro familiekorting per dossier (juli/augustus)
 • Gratis privéluchthavenvervoer OF 100 euro extra korting per persoon (i.p.v. 50 euro p.p.!)

Bovendien zijn deze acties allemaal cumuleerbaar! Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Recreatieve fietsvakantie naar Mallorca

© Thomas Cook

Houdt je klant van fietstochten, azuurblauwe baaien en de Spaanse zon? Raad hem dan de recreatieve fietsvakantie van Thomas Cook aan! Tijdens deze 8-daagse reis op Mallorca fiets je op een rustig tempo langs gezellige promenades, leuke steden en pittoreske dorpjes. Bovendien wordt er ook ruim de tijd genomen voor een stadsbezoek, een zonnig terrasje of een lunch in een lokaal restaurant.

De Nederlandstalige reisbegeleider stippelt graag enkele fietsroutes voor je uit, maar je kan ook zelf eropuit trekken. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Dan kan je ook een supplement van euro 120 betalen voor een elektrische fiets.

Afreisdata: 26/04/2020 en 10/05/2020. Ontdek alle info in de nieuwe Thomas Cook inspiratiereizenbrochure of op de website!

Topdeals cruises Middellandse Zee

© Thomas Cook

Thomas Cook pakt uit met tal van topdeals op een selectie van cruises naar de Middellandse Zee met vertrek dit najaar. Zo verkent je klant in september, oktober en november tegen een extra voordelige prijs tal van zuiderse steden en vermijdt hij de drukte en hitte van de zomermaanden.

In het aanbod vind je o.a. verschillende cruises aan boord van de Costa Fortuna, Costa Favolosa, Norwegian Epic, AIDAnova en Celebrity Constellation. Meer info en prijzen vind je in de Thomas Cook newsletter en bij de cruise-experts op het nummer 09 248 47 44.

INCENTIVE

Teldar Travel: “Teldar verwent de reisagent”

BtoB reserveringsplatform Teldar Travel heeft dus een super genereuze actie met geschenkcheques op poten gezet om de reisagenten te belonen. Deze actie, die op 1 juli startte, zal 2 maanden duren, tot 31 augustus 2019. De actie is geldig op alle boekingen met een verblijf tussen 1 juli en 30 september 2019. De regels zijn eenvoudig:

– Dossier van 400 euro tot 800 euro = 5 euro

– Dossier van 801 euro tot 1 500 euro = 10 euro

– Dossier vanaf 1 501 euro = 15 euro

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: gratis overnachten Tenerife

© Exclusive Destinations

Het meest exclusieve hotel van Tenerife, onder management van The Ritz-Carlton Hotel Company, laat topklanten genieten van een bevoorrechte ligging te midden van een 160 ha groot privédomein met golf, eigen exclusief strand, toprestaurants & spa. Service en Privacy zijn de sleutelwoorden van The Ritz-Carlton, Abama!

U kan zelf deze topklanten van u en van Exclusive Destinations vervoegen en genieten van de topgastronomie in de 10 restaurants met in totaal 3 Michelinsterren: M.B. (2*) en Kabuki (1*), ontspannen in de exclusieve spa of aan het unieke zandstrand of een balletje slaan op het 18 holes golfterrein. Bij 3 reservaties van elk min. 7 nachten in The Ritz-Carlton, Abama, gemaakt vóór 31/08, voor een verblijf van 05/07 tot en met 26/10/19, krijgt u drie nachten gratis verblijf in halfpension per reisagent. Dit gratis verblijf kan u verzilveren tot 26/12/19 naargelang beschikbaarheid. Voor meer informatie contacteer de salesverantwoordelijke, Nathalie De Vis sales@exclusivedestinations.be

HOTELLERIE

Romantik wordt partner van Miles & More

Romantik CEO Thomas Edelkamp en voorzitter Ralph Düker (rechts) zijn verheugd over de nieuwe samenwerking met het frequent flyer en premieprogramma Miles & More. © Romantik Hotels

Romantik Hotels & Restaurants gaat samenwerken met Miles & More. Het Europese frequent flyer en beloningsprogramma van Lufthansa verkrijgt daarmee de aansluiting van meer dan 200 hotels van dit Europese merk. Ook Brussels Airlines gebruikt dit programma. “Deze samenwerking moet een verdere impuls geven aan het in de markt zetten van Romantik. De voordelen, die tot nu toe voorbehouden waren aan overwegend keten- en concernhotels, zijn nu ook van kracht voor alle hotels en restaurants van Romantik. Het nieuwe partnerschap betekent een grote stap voorwaarts voor de positionering van onze hotels en restaurants op internationale markten,” aldus Romantik CEO Thomas Edelkamp. Miles & More deelnemers gaan 500 beloningsmijlen per nacht en één mijl per euro omzet in de restaurant- en spafaciliteiten sparen bij de in negen landen gevestigde Romantik Hotels & Restaurants. “De Romantik-beleving op gebied van Wellness en gastronomie komt tegemoet aan de verwachtingen van onze veeleisende doelgroep”, zegt Johann-Phillipp Bruns, hoofd Sales & Retail van Miles & More GmbH.

PEOPLE ON THE MOVE

Hahn Air: nieuw contact voor reisagenten

Christelle Boutec © Hahn Air

Sinds 1 juli 2019 is Christelle Boutec de nieuwe Director Global Accountmanagement bij Hahn Air. Zij zal reisagenten uit België, Luxemburg, Frankrijk, Monaco en Zwitserland ondersteunen in hun sales- en marketingfaciliteiten. Daarnaast zal Christelle ook trainingen en presentaties organiseren over de ticketingservices van Hahn Air. Ze neemt de rol over van Amine Bellamine die deze functie ad interim vervulde. “Iedereen bij Hahn Air is blij om Christelle Boutec te mogen verwelkomen in het team”, aldus Kimberley Long, vp sales & agency distribution. “We zijn er van overtuigd dat Christelle de toegewezen markten verder zal doen groeien en goed zal samenwerken met de reisagenten. We bedanken ook Amine Bellamine voor zijn toewijding en bijdrage tijdens de voorbije twee jaar. Hij kan nu terug zijn rol binnen het treasury revenu management team opnemen.”

PEOPLE ON THE MOVE

Rvb Eurostar benoemt Dominique Reiniche

Dominique Reiniche

Dominique Reiniche is de nieuwe voorzitter bij Eurostar. Dominique zal Clare Hollingsworth opvolgen, die voorzitter van Eurostar is geweest sinds 2013 en niet-uitvoerend bestuurder sinds 2010. De begeleiding en ondersteuning van Clare hebben in deze periode een belangrijke rol gespeeld en de raad van bestuur spreekt haar beste wensen uit voor de toekomst. Als nieuwe voorzitter van Eurostar zal Dominique Reiniche een schat aan internationale ervaring en complete expertise meebrengen, want zij was achtereenvolgens ceo van Europe Group of The Coca Cola Company en van Coca Cola Enterprises en niet-uitvoerend bestuurder van een aantal internationale beursgenoteerde bedrijven. Zij is voorzitter van Chr. Hansen, het wereldwijde bio-sciencesbedrijf, en non-executive director van Mondi, Paypal en Severn Trent. Dominique Reiniche: “Ik ben erg blij dat ik de rol van voorzitter van Eurostar op mij heb genomen en deel uitmaak van dit iconische bedrijf. In de afgelopen 25 jaar heeft Eurostar korte afstanden tussen het VK en het vasteland van Europa getransformeerd en ik zie ernaar uit het team te ondersteunen bij het aansturen van de toekomstige groei van het bedrijf.”