20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TM TRAVEL AWARDS

TM Travel Awards: 15-11-2019

Travel Magazine organiseert dit jaar de 22ste editie van de TM Travel Awards. Hét gala-event van de Belgische reisindustrie vindt ook dit jaar plaats in het Hilton Antwerp Old Town en dat op vrijdag 15 november 2019. We starten dit jaar opnieuw een halfuurtje vroeger, zodoende wordt u om 18u verwacht voor het ‘travel event of the year’.

Zelf kandidaat?

Als reisagent kunt u uzelf tot 31 augustus kandidaat stellen om mee te dingen naar de TM Leisure Travel Agency award en de TM Business Travel Agency award. Het volstaat het inschrijvingsformulier op de website Best Leisure Agent pagina in te vullen om in aanmerking te komen voor het bezoek in september van één van onze mystery shoppers. Deze mystery shoppers zullen in de loop van september de vakbekwaamheid en de service-kwaliteit van uw kantoor natrekken aan de hand van concrete dossiervoorstellen. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finale proef, op donderdag 10 oktober in de Travelhouse in Brugge (elk jaar een andere locatie), voor een vakjury. Gastheer is Koen van den Bosch van de VVR. Jan Van Steen wordt in zijn hoedanigheid van voorzitter van de vakjury voor de gelegenheid vervangen door Dirk Dom (Thomas Cook). Olivier Giacomini (Sunny Cars) en Piet Demeyere (TUI) maken ook deel uit van de jury.

‘YouPro <35’

Young travel professionals: jullie zijn aan zet! Wie van de jonge professionals, die alomtegenwoordig zijn in de reisindustrie, verdient volgens jullie de ‘TM Travel Award Young Professional < 35’? Het is zonder twijfel iemand die voor de volle 100% met zijn vak bezig is, proactief communiceert, informeert en daarnaast ook het belang van de sector uitdraagt. Dit jaar verloopt de voting voor de ‘YouPro < 35’ top of mind via de TM Travel Awards miniwebsite (40% van de stemmen), en dat vanaf september. De alfabetische top 5 van genomineerden wordt vervolgens gequoteerd door het TM Travel Awards Steering Committee (60% van de stemmen). In tegenstelling tot de voorgaande jaren komt er voor de editie van 2019 dus geen Facebook-voting voor de ‘YouPro < 35’ Award. Die eer valt te beurt aan de genomineerden voor de Sales Excellence Award (zie onderstaand).

Sales Excellence Award & M&W of the Year

Zoals hierboven gesteld, komt er dus een wissel in de stemming van de ‘Young Professionals < 35’ Award en de Sales Excellence Award. Zo verlopen de Sales Excellence Award nominaties op basis van een dossier/webformulier, waarna de alfabetische top 5 van genomineerden van 10 september tot 9 oktober onderworpen worden aan een Facebook-contest (40% van de stemmen). Het steering committee zal de overige 60% van de stemming van de Sales Excellence Award bepalen. Alleen sales executives (en dus geen country managers) kunnen in aanmerking komen voor de Sales Excellence Award.

Ook dit jaar zal de award Man & Woman of the Year bepaald worden via dit dossier/webformulier, dat ten laatste op 1 oktober moet worden ingediend. In overeenstemming met het TM Travel Awards Steering Committee verdwijnt de Car Rental Company Award uit de serie TM Travel Awards. Bij de Supplier Awards wordt, naast Cruise Product en Ferry Product, de TM Travel Award voor River Cruise Product toegevoegd.

Procedure Company Awards

Zowel voor de Innovation of the Year, Best Social Media, Best OTA als Sustainable Tourism, zal via een wetenschappelijk verantwoorde jurering beslist worden wie de uiteindelijke laureaat wordt. Voor de Sustainable T.O./Tourism award komen to’s, producenten en suppliers in aanmerking die de jongste jaren projecten hebben opgezet waarbij duurzaam toerisme in ons land wordt gefavoriseerd. Een gelijkaardige procedure geldt voor de award Innovation of the Year, waarbij andermaal veel aandacht wordt geschonken aan innovatie als middel om een hogere toegevoegde waarde te creëren. Deze award wordt toegekend aan de onderneming of organisatie die een merkwaardige innovatie met een hoge impact voor producent, tussenpersoon en/of consument realiseert. Ook voor deze award kan iedere organisatie, actief in de reisindustrie, zijn kandidatuur indienen. Het is daarom van het grootste belang dat alle kandidaturen tijdig (uiterlijk op 1 oktober) toekomen.

VAKVERENIGING

VVR: Nieuwe Raad van Bestuur verkozen

Op donderdag 20 juni werd door de Algemene Vergadering van de VVR een nieuwe Raad van Bestuur verkozen. Er waren vier mandaten beschikbaar. Drie mandaten binnen de effectieve leden en één mandaat binnen het geheel van de toegetreden leden. Geheel volgens de geijkte procedure konden alle VVR-leden zich kandidaat stellen voor deze mandaten.

Voor de effectieve leden werden Dorine Naeye (DN-Reizen) en Stephanie Sap (Perlan) herkozen. Olivier Meyskens (Event Masters) is een nieuw gezicht binnen de Raad van Bestuur.

Voor de toegetreden leden werd Pieter Weymans (Sherwood Consult) verkozen.

Met de komst van Olivier Meyskens is meteen ook verzekerd dat de MICE-sector sterker vertegenwoordigd is binnen de Raad van Bestuur en zo de belangen van deze niet onbelangrijke groep leden nog beter vertegenwoordigd worden.

Koen van den Bosch (CEO VVR): “Ik was bijzonder verheugd dat we konden rekenen op zes zeer sterke kandidaturen. Daarvoor wil ik deze mensen allemaal bedanken. Uiteraard houd ik er aan alle verkozenen te feliciteren en kijk ik ernaar uit om samen met hen en de overige leden van de Raad van Bestuur verder te werken aan de uitbouw van onze vereniging. Met deze nieuwe benoemingen wordt eveneens duidelijk in de verf gezet dat de VVR vandaag veel meer is dan de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. De identiteit van de leden is vandaag zodanig divers dat de VVR steeds meer de Vereniging van Vlaamse Reisprofessionals wordt. De vertegenwoordiging binnen de Raad van Bestuur geeft dat ook steeds meer aan.”

De Raad van Bestuur nam ook afscheid van Kathleen De Sutter (Europa Reizen) die na 15 jaar in het bestuur van de VVR het vaandel doorgeeft. Zij werd ook unaniem aanvaard als erelid voor haar vele jaren van dynamische ondersteuning en werken binnen de Raad van Bestuur.

Anke Schuermans: nieuwe uitdaging

Anke Schuermans heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen aangaan. Midden juli zal ze dan ook het VVR-team verlaten. Anke heeft als Accountmanager een zeer goede band opgebouwd met de verschillende leden. In deze rol heeft ze binnen het kader van heel wat belangrijke dossiers voor een sterke toegevoegde waarde gezorgd. De VVR wil haar dan ook graag bedanken voor haar inzet en wenst haar bijzonder veel succes bij al haar nieuwe uitdagingen.

LUCHTVAART

Gunther Hofman (TUI fly): “Technisch gezien heb ik het volste vertrouwen in de MAX”

Bijna vier maanden staat de Boeing 737 MAX wereldwijd aan de grond naar aanleiding van het neerstorten van een dergelijk toestel van Ethiopian Airlines en eerder ook al één van Lion Air. Bij de 376 reeds door Boeing geleverde toestellen zijn er zeven van TUI fly België en Nederland. Ze staan werkloos op het tarmac van Brussels Airport (4), Schiphol Airport (2) en de luchthaven Sofia (1). Aan de vooravond van het zomerseizoen maakt Travel Magazine met Gunther Hofman, managing director TUI fly Benelux, een balans op van de situatie rond de Boeing 737 MAX en de zomer 2019. Het volledige interview leest u hier.

VAKBEURS

BTExpo 2019: nieuwtjes

De nieuwe formule van BTExpo 2019  ‘twee vakbeurzen voor de prijs van één’ werpt zijn vruchten af, melden Bernard Philippart en Ignace Vermeylen.

We noteren volgende nieuwigheden:

 • Twee nieuwe data: 28 en 29 oktober van 12u tot 22u.
  • Een uitgelezen moment om nieuwigheden aan te kondigen
  • Een betere periode voor het onderhandelen van contracten
  • Een kalmere periode voor reisagenten
  • Een ‘veiligere’ periode qua slecht weer (minder kans op sneeuw of ijs)
 • Twee verschillende locaties
  • 28 oktober in Brussel – Jeux d’Hiver
  • 29 oktober in Mechelen – Lamot Congrescentrum
  • Beide plaatsen zijn vlot bereikbaar
 • Nieuwe naam
  • BTExpo staat nu voor Belgium Travel Expo

Tijdens het schrijven van deze tekst tekenden een dertigtal exposanten reeds present. En wel vanuit verschillende hoeken van de toeristische industrie: Belgische en buitenlandse touroperators, hotelbrokers, hotels, autoverhuurbrokers, cruisebrokers, technologiebedrijven, luchtvaartmaatschappijen, toeristische diensten. Kortweg, nu al een gevarieerd aanbod van professionele partners.

BTExpo heeft de reiskantoorgroepen en vakorganisaties uitgenodigd om aanwezig te zijn zowel in Brussel als Mechelen en stelt hen een tijdsbestek en enkele zalen ter beschikking om samen te komen en zo twee vliegen in één klap te vangen: opleiding en beursbezoek in een.

Mocht u het nog niet gedaan hebben, noteer dan zeker in je agenda: 28 oktober te Brussel van 12u tot 22u en 29 oktober te Mechelen van 12u tot 22u. De twee dagen zijn opgebouwd in drie delen: een networking lunch van 12u tot 14u, het workshopgedeelte met verschillende conferenties en workshops van 14u tot 20u en een walking dinner van 20u tot 22u.

Voor meer info, bezoek de site van BTExpo: www.btexpo.com 

COACH TOURISM

BSCA hernieuwt partnership met flibco.com

© Flibco

Flibco.com, partner van BSCA sinds 2010, verwelkomt op 2 juli twee nieuwe autocarlijnen naar Brussels South Charleroi Airport. De lijn Breda-Antwerpen-Charleroi en de lijn Maastricht-Luik-Charleroi met vertrek ongeveer om de twee uur. De twee nieuwe lijnen breiden het reeds bestaande netwerk van flibco.com uit, naast Brussel, Gent, Brugge, Rijsel, Namen, Marche, Aarlen en Luxemburg.

“De aantrekkelijkheid en de bekendheid van de luchthaven van Charleroi in Europa wordt elke dag groter. Om te beantwoorden aan de stijgende vraag naar mobiliteitsoplossingen voegen wij nieuwe transferroutes toe. Die nieuwe lijnen, die zo’n 35 jobs zullen creëren laten een nieuw publiek ook de ‘Carolo’ luchthaven ontdekken in het grootste comfort”, aldus Paul De Muynck, directeur van flibco.com België.

LUCHTVAART

Brussels Airport klaar voor de zomer

Brussels Airport is klaar om deze zomer miljoenen passagiers te verwelkomen in een feestelijke sfeer. Op Brussels Airport verwennen we onze passagiers, jong en oud, immers graag van zodra ze in de terminal aankomen. Concerten, animatie, spelletjes, mascottes: er is voor elk wat wils.

Vandaag worden meer dan 94.000 passagiers, waarvan 50.000 vertrekkende, op Brussels Airport verwacht. Met deze eerste topdag van het jaar wordt het startschot gegeven van een drukke zomervakantie waarin we meer dan 5 miljoen passagiers verwachten. Alleen al in juli zullen 2,7 miljoen passagiers via Brussels Airport reizen. De maand telt maar liefst zes dagen waarop we meer dan 90.000 passagiers welkom heten. 19, 26 en 29 juli zijn de drukste dagen van de maand. Uiteraard zijn Brussels Airport en haar partners er helemaal klaar voor om deze stroom aan passagiers te verwelkomen.

Europa boven

Deze zomer voeren de Europese bestemmingen opnieuw de ranglijst aan. Bij TUI fly en Brussels Airlines zijn Spanje en de Canarische Eilanden populairder dan ooit, gevolgd door Griekenland. Andere bestemmingen die in de lift zitten bij TUI fly zijn Tunesië, Egypte, de sterkste groeier in vergelijking met de zomer van 2018, en Turkije, een favoriete bestemming voor gezinnen die willen genieten van all-inclusive pakketten ter plaatse. Bij Brussels Airlines doen Porto, Lissabon, Barcelona en Nice het ook heel goed.

TRAVEL RALLY

Partner in de kijker: Interhome

In het kader van de Travel Rally 2019, die van 20 tot 22 september zal plaatsvinden in Berlijn en Brandenburg, stellen we u deze week een volgende organisatiepartner voor: Interhome. Thibault Van Look (Commercial Sales Manager, Interhome): “In 2013 stonden we met Interhome aan de wieg van de Travel Rally. En ook dit jaar blijft ons engagement voor dit prachtige evenement onverminderd voortgaan. Wij vinden het geweldig dat dit concept ondertussen al aan zijn zevende editie toe is. Het feit dat de Travel Rally nog nooit zo snel uitverkocht was als dit jaar, toont ook de sectoriële appreciatie voor de formule. En dat blijft voor Interhome de motivator om keer op keer de Travel Rally te ondersteunen vanop de eerste rij. Vorig jaar verbleven we in de unieke appartementen van het SwissPeak Resort te Vercorin (Zwitserland). Iets wat duidelijk in de smaak viel bij de deelnemers. Maar dit jaar kiezen we met Interhome opnieuw voor vakantiehuizen. De deelnemers zullen verblijven te Schlosspark Bad Saarow 4* op amper een uurtje rijden van Berlijn. Het park ligt in hartje Brandenburg aan de Scharmützelsee. Een gigantisch meer omgeven door het groen. De huisjes zijn overigens opgetrokken in Scandinavische stijl. Met een beetje verbeelding zullen de deelnemers zich kunnen wanen aan de Finse meren. En om het helemaal af te maken, beschikt iedere woning over een sauna en een jacuzzi. Bij Interhome tellen we alvast af naar de Travel Rally. Met trots zullen we op 20 september de sleutels van onze accommodaties overhandigen aan de deelnemers. Wij kijken er naar uit!”

TOUROPERATING

Exclusive Destinations stelt voor: Cambodja

De kleine tropische eilandjes voor de kust van de Cambodjaanse Riviera bij de kuststad Sihanoukville tellen 2 nieuwe pareltjes. Hilde Huysman, contracting manager bij Exclusive Destinations heeft ze bezocht: Alila Villas Koh Russey en Six Senses Krabey Island . De luchthaven van Sihanoukville is o.a. te bereiken vanuit Phnom Penh (40 min), Kuala Lumpur (2 uur) en ook Bangkok (1u25 min).

© Exclusive Destinations

Alila Villas Koh Russey 5*GL

Van de luchthaven naar de Alila jetty (met lounge) is het 15 min. rijden en van de jetty naar het hotel 10 min. met de speedboat… Het stijlvolle design Resort met authentieke Khmer toetsen, heeft een breed lang zandstrand waar de bomen voor natuurlijke schaduw zorgen. Vanuit de ruime half open lobby kom je in het restaurant (uitstekende keuken) met uitzicht op het zwembad. Aan het strand liggen een 2de meer relax restaurant en de strandbar. Het grote zwembad heeft een speciale architectuur. De meeste pavilions & villa’s  liggen in 2 lange rijen met veel groen  evenwijdig met het strand. Er wordt hier echt ingezet op sustainability (zo weinig mogelijk plastic, etc…) en het personeel is supervriendelijk en zeer behulpzaam. …kortom een prachtig nieuw Alila Resort met een uitstekende service & keuken.

https://www.exclusive-destinations.be/trips/21502/view?key=alila-villas-koh-russey

Six Senses Krabey Island Oceanfront Pool Villa ©Exclusive Destinations

Six Senses Krabey Island 5*GL

Van de luchthaven naar de Six Senses jetty (met lounge) is het 15 min. rijden en van de jetty naar het hotel 10 min met de speedboat…

Op het idyllisch eilandje Koh Krabey heeft Six Senses een nieuw, ecologisch resort met 40 wondermooie villa’s met elk hun privé zwembad gelegen in een tropische jungle in volledige harmonie met de natuur. Naast de uitnodigende ruime open lobby, liggen de gezellige sunset bar en het hoofdrestaurant (uitstekende keuken). Het 2de restaurant (Tree Top) ligt, zoals het woord het zegt, in de boomtoppen. Het resort legt vooral de nadruk op ultieme wellness belevingen met zijn 2000 m² prachtige Spa en Alchemy Bar (waar je je eigen schoonheidsproducten kan samenstellen). Het resort heeft wel maar een zeer klein strandje, maar je kan via de boardwalk een lange wandeling maken langs de zee. Ook hier is het personeel zeer attent en uitzonderlijk vriendelijk en is de service top.

https://www.exclusive-destinations.be/trips/21500/view?key=six-senses-krabey-island

Meer info : 09/2340700 of reservations@exclusivedestinations.be

LUCHTVAART

Delta Air Lines nieuw ingerichte cabine Brussel

© Delta Air Lines

Delta Air Lines introduceert in januari 2020 zijn nieuw ingerichte cabines aan boord van de vluchten van en naar Brussel. Het gaat om een nieuwe businessclass stoel met meer comfort en privacy en een nieuwe premium economy cabine, Delta Premium Select. De vernieuwde stoelen komen op alle Boeing B767-400’s waarmee Delta Air Lines vanaf 31 januari 2020 van Brussel naar New York zal vliegen en vanaf 23 februari 2020 van Brussel naar Atlanta. De vier stoelproducten zijn Delta One, Delta Premium Select, Delta Comfort+ en economy. “De nieuwe Delta One-stoel is geïnspireerd op onze Delta One-suite en biedt extra privacy en comfort voor onze premium klanten”, aldus Corneel Koster, Delta’s senior vice president Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. “De nieuwe stoelen zijn gebaseerd op ons nieuwste ontwerp en bieden klanten meer keuze, comfort en ruimte in zowel Delta One als onze gloednieuwe Delta Premium Select-cabine. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen genieten van deze opnieuw ontworpen cabines, die deel uitmaken van ons bekroonde aanbod aan boord.”

Tijdens onze recente vlucht met Delta Air Lines tussen LAX en ATL konden we de nieuwe Premium Select stoelen alvast even testen. Je leest er meer over in ons recente inflight report. Lees het hier.

HOTELLERIE

RIU opent Riu Palace Sunny Beach

© RIU

RIU Hotels & Resorts heeft een nieuw vijfsterrenhotel geopend in Bulgarije in de categorie Palace, Adults Only met All Inclusive service en gratis wifi. Het ligt in het Sunny Beach gebied en is het derde hotel van de keten op deze zon- en strandlocatie en het zevende hotel van RIU in Bulgarije. Het complex ligt in het kustgebied van de Zwarte Zee en beschikt over een privé-strand met directe toegang alleen voor klanten, waar zij kunnen genieten van alle voorzieningen van RIU hotels met ligstoelen en parasols tot hun beschikking.

Het hotel telt 335 kamers volledig uitgerust met airconditioning, een waterkoker, minibar en zicht op zee.

LUCHTVAART

Lufthansa haalt Brussels Airlines weg bij Eurowings

Brussels Airlines wordt uit de Eurowings-groep gehaald. Dat heeft moederbedrijf Lufthansa maandagmorgen laten weten in een persbericht. De Belgische luchtvaartmaatschappij wordt niet meer geïntegreerd in lagekostenmaatschappij Eurowings van het Duitse Lufthansa. Brussels Airlines werd tweeënhalf jaar geleden volledig overgenomen door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Sinds vorig jaar werd Brussels Airlines volledig geïntegreerd in de Lufthansa Group en viel daar onder de lagekostenmaatschappij Eurowings. Die beslissing wordt nu teruggedraaid: Brussels Airlines wordt uit de Eurowings-groep gehaald en zal in de toekomst aansluiten bij de andere netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, zijnde Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. In het derde kwartaal wordt wel een “turnaroundplan” voorgesteld voor Brussels Airlines. Het Duitse Eurowings zal zich verder concentreren op korte vluchten binnen Europa, de lange afstandsvluchten komen onder de paraplu van de netwerkcarriers.

STUDIEREIS

Latina Experience 2019: schrijf je in!

Dit jaar organiseert Sudamerica Tours in samenwerking met Air Europa en Allianz Global Assistance de tweede editie van de Latina Experience! Na een geslaagde editie vorig jaar naar Colombia, kiest Sudamerica Tours dit jaar om twee bestemmingen te combineren: Panama en Ecuador! Zoals steeds blijft het programma van deze trip een goed bewaard geheim, maar de Latina Experience combineert alvast activiteiten rond mode, dans en gastronomie. Het is dan ook een studiereis die zijn gelijke niet kent! De tweede Latina Experience vindt plaats van 17 – 25 november 2019, en wordt mee ondersteund door de toeristische diensten van Panama en Ecuador.

Ben jij één van die tien gelukkige reisagenten die dit jaar meedingt naar de hoofdprijs? Stuur je motivatie (creativiteit vereist) voor 15 juli naar randy@sudamericatours.be en wie weet ben jij er dit jaar bij! Meer informatie in de bijlage ‘Latina Experience’ in TM 430 van 21 juni 2019.

EVENT

Exclusive Destinations: Gastronomische Ontmoetingen 9 & 10 September

Geert Vandevelde: “Reeds meer dan 15 jaar organiseert  Exclusive Destinations met succes deze befaamde diners. Je maakt er niet enkel kennis met het ED team, maar ook met een fijne selectie van hoteliers. Op maandag 09 september  staat ’t Aardsparadijs in Merendree op de agenda, dinsdag 10 september  kiezen we terug voor Restaurant Kommilfoo aan het Antwerpse Zuid.”

De hotelpartners van de partij zijn: Sheraton La Caleta Resort & Spa (Tenerife), Bahia Del Duque (Tenerife), The St. Regis Saadiyat Island Resort (Abu Dhabi), Jumeirah Hotels (Dubai en Abu Dhabi), The Oberoi Beach Resort Al Zorah Hotel  (Ajman), Le Bristol Paris (Frankrijk), The Ritz-Carlton Abama (Tenerife), JA Manafaru (Malediven), Hard Rock Hotel Tenerife (Tenerife), Alila Hotels (Bali).

De reisagent is welkom vanaf 18.15 en de aanwezige hotelpartners starten hun presentatie stipt om 19.00. Inschrijving per mail : sales@exclusivedestinations.be, met vermelding van Voorkeur datum/locatie+voornaam/naam+reisbureau (1 persoon/kantoor).

TECHNOLOGIE

Misterfly: nieuw passief GDS element

Ben u een IATA-agentschap? Gebruikt u MisterFly Pro voor uw hotelboekingen?

Het systeem van Misterfly genereert een passief GDS-segment dat beschikbaar is voor Amadeus, Galileo & Sabre. Kopieer het en voer dit in in uw GDS-reservering. Zo vindt u uw vlucht en hotel-boeking op uw systeem!

MisterFly & Cathay Pacific

MisterFly in samenwerking met Cathay Pacific, biedt u de kans om de nieuwe Premium Economy klasse in vluchten naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en veel meer landen te ontdekken.

Geniet van volgende voordelen:

 • Instappen met prioriteit
 • Een mildere bagagefranchise om meer spullen mee te nemen
 • Een service met hogere klasse

Welkomstdrankje, snacks, drank à volonté en vooral méér beenruimte voor uw beste comfort! Dit allemaal in éénzelfde klasse.

Bovendien kan u tot 30 juni (vertrekdatum voor 11 juli) genieten van Low Season Premium Economy Fares naar Azië (inclusief China en Hong-Kong). Om u te bedanken, bieden MisterFly & Cathay Pacific u 8 aircrafts aan zodanig dat u zelf kan oordelen over de kwaliteit van het product. Hoe deelnemen? Boek bij Cathay Pacific op https://www.misterflypro.be

TOUROPERATING

Club Med: Punta Cana investering

Nog tot eind 2019 investeert Club Med we 3 miljoen dollar in het Resort van Punta Cana. Dankzij een breed aanbod spelen ze zo nog beter in op de verwachtingen van hun klanten:

 • Renovatie van de kamers (nieuwe look, nieuw beddengoed…)
 • Renovatie van de restaurants en nieuwe gastronomische ervaringen
 • Renovatie van de faciliteiten voor kinderen
 • Nieuw ‘Amazing Family’-concept
 • Nieuwe sportinfrastructuur
 • Nieuwe infrastructuur voor Meetings & Events
 • Vernieuwde Exclusive Collection Zone ‘Tiara’

EVENT

Live To Travel: Lion King

Live To Travel nodigt alle reisagenten uit op woensdag 07 augustus om 20u in Cinema Cameo in St-Truiden om samen de nieuwe Disney Live-Action versie van de film ‘The Lion King’ te komen bekijken. The Lion King is een musical fantasy-dramafilm geregisseerd door Jon Favreau en geproduceerd door Walt Disney Pictures. Het is een realistische computer geanimeerde remake van Disney’s animatieklassieker uit 1994. Engelstalige versie – tweetalig ondertiteld.
Wil jij graag aanwezig zijn samen met je gezin, schrijf je dan in via volgende link: https://livetotravel.fikket.com/event/filmvoorstelling-the-lion-king.
Enkel geldig voor reiskantoren die de producten van Live To Travel aanbieden en boeken.

De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang. Hakuna Matata!

TOUROPERATING

TUI: nieuwe Regional Sales Manager

© TUI

Zoals eerder aangekondigd op de Travel Magazine Facebookpagina heeft TUI een nieuwe Regional Sales Manager, Samyra Schuermans. Samyra: “Graag neem ik via deze weg even de tijd om me aan je voor te stellen. Mijn naam is Samyra Schuermans en ik ben recent gestart als Regional Sales Manager voor de eigen hotelmerken van TUI, namelijk: TUI BLUE, TUI MAGIC LIFE en ROBINSON. Ik ben intussen een zestal jaar werkzaam bij TUI en wie weet hebben we elkaar al ontmoet op kantoor, de Insights on Tour die momenteel gaande zijn, afgelopen Experience Trip in Antalya of via een Educ Visit. Ik heb in het verleden namelijk de bestemmingen Ibiza en Corfu toegelicht bij verschillende reiskantoren.

Ik nodig je uit om de Facebook pagina ‘TUI Hotels & Resorts Benelux’ te volgen, waar binnenkort meer informatie op komt omtrent de drie merken, alsook de veranderingen binnen TUI BLUE voor zomer 2020. Dus… Stay tuned!”

Nieuw op Puerto Plata: Emotions Playa Dorada

© TUI

TUI biedt een nieuw hotel aan in Puerto Plata: Emotions Playa Dorada by Hodelpa 4* Dit nieuwe hotel ligt vlak aan een zandstrand en wordt omringd door het Playa Dorada golfterrein. Verder zijn er verschillende watersporten, een voetbalveld en zelfs een klimmuur beschikbaar. Klanten op zoek naar een luxevakantie in een tropisch kader zijn hier aan het juiste adres. Emotions Playa Dorada by Hodelpa is een modern hotel met hedendaagse kamers en swim-upkamers. Op vlak van gastronomie kunnen klanten genieten van verschillende restaurants en bars. Naast het buffetrestaurant is er een Italiaans, Dominicaans/fusion en Mexicaans restaurant. Ook is er buffet aan het strand en grill met kreeft. Leuk meegenomen is het ijssalon, het bierhuis en de kaas- en wijnbar.

VAKANTIEACCOMODATIE

Holiday Suites nieuw park bij Nice

Afgelopen weekeinde opende in het Zuid-Franse Vence vlakbij Nice het nieuwe vakantiepark van Holiday Suites, meteen het twaalfde van de West-Vlaamse onderneming die amper acht jaar geleden van start ging. Het nieuwe park in Vence bevindt zich op 13 km van de luchthaven van Nice en beschikt over 97 comfortabele suites voor 2 tot 8 personen, een zwembad en flexibele aankomst- en vertrektijden. Dit najaar breidt ook Nieuwpoort nog uit en in 2021 opent er een nieuw vakantiepark in Sainte-Cécile Carniers aan de Franse Opaalkust.

Foto: Lionel Vandecasteele (rechts), financieel directeur Industrie Hôtelière, mocht tijdens de officiële opening o.a. Pauline Czartoryska, plaatsvervangend burgemeester van Vence en andere hoogwaardigheidsbekleders ontvangen.

CRUISE

Azamara Cruises wordt Azamara

19-AZA-logo-SM+®-CMYK-vertical

Azamara Club Cruises heet voortaan kortweg ‘Azamara’. De nieuwe, ingekorte naam dekt beter de lading. Azamara wil immers meer zijn dan een cruiserederij en haar gasten nog intensiever onderdompelen in de ruim 300 bestemmingen en 70 tot 80 landen die de Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest jaarlijks bezoeken. De maatschappij kondigt hiervoor het grootste pré- en posttours-programma in de cruise-industrie aan. De drie boetiekschepen voor 700 gasten stellen maar liefst 1.700 landprogramma’s voor. Die vullen de cruises aan en brengen de reizigers nog dichter bij het hart van de bestemmingen. CEO Larry Pimentel: “Op al onze cruises vanaf oktober 2019 zullen we een verscheidenheid aan samengestelde producten aanbieden. Dat gebeurt in samenwerking met gerenommeerde, onafhankelijke reisexperts die de Azamara-reiziger een volledig nieuwe wereld laten ontdekken.” Azamara werkt voor haar landtours van 3 tot 6 dagen samen met Cox & Kings die meer dan 75 procent van de programmering voor haar rekening neemt. Andere gevestigde luxe-reisorganisaties zijn onder meer Micato, PerryGolf, COLTUR Peru en Furlong Incoming. Meer info over Azamara’s-landprogramma is te vinden op www.azamara.com/land.

ATTRACTIEPARK

Efteling: zomeravondopeningen

In de maanden juli en augustus is het zomer in de Efteling. Het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens is dan dagelijks open tot 20 uur. Eindeloos de tijd dus om op audiëntie te gaan bij de koning in Symbolica, de koele schaduw van het Sprookjesbos op te zoeken of de elfjes in Droomvlucht te begroeten. De parkshows Raveleijn en Sprookjesboom zijn meerdere keren per dag te beleven. De late zomeropenstelling biedt de mogelijkheid voor een extra rondje in lievelingsattracties zoals Joris en de Draak, Python of Baron 1898. En daarna opfrissen in wildwaterbaan Piraña. Wie nog één keer een ritje in de Bob wil maken, kan dat deze zomer voor de laatste keer doen.

TOUROPERATING

Thomas Cook: Last Minutes tot -60%

SunConnect Kipriotis Aqualand © Thomas Cook

Heeft je klant dringend nood aan verkoeling? Laat hem dan profiteren van de Last Minutes tot -60% bij Thomas Cook! Deze vakanties zijn namelijk de ideale manier om aan de hitte te ontsnappen. Zo geniet je klant er onder andere van een verfrissende zeebries, kamers met airco, lekkere ijsjes, exotische cocktails én een frisse duik in het zwembad.

Bovendien pakken heel wat hotels uit met een aquapark waar je je dagenlang kan uitleven op de waterglijbanen en in de coolste waterattracties. Enkele aanraders voor waterratten zijn alvast SunConnect Kipriotis Aqualand (4*) op Kos en Relaxia Lanzasur Club (3*) op Lanzarote.

Yogavakantie aan de Rode Zee

© Thomas Cook

Wil je klant deze winter even weg van de dagelijkse drukte en stress? Dan staat de Thomas Cook yogavakantie aan de Rode Zee hem op het lijf geschreven! Tijdens deze 8-daagse inspiratiereis verblijf je in het gloednieuwe Cook’s Club El Gouna en ben je elke dag welkom tijdens een pittige ochtendles Vinyasa yoga en een rustgevende avondsessie Yin yoga. Ideaal om even de batterijen op te laden! Bovendien zijn de yogasessies geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Overdag geniet je van vrije tijd aan het zwembad of het strand en kan je gaan snorkelen, watersporten beoefenen of deelnemen aan excursies. De heerlijke keuken met gezonde gerechten maakt het plaatje helemaal af. Bovendien vergezelt een Nederlandstalige reisbegeleider de groep vanaf de luchthaven in Brussel tot bij terugkomst in Brussel.

Dominicaanse Republiek © Thomas Cook

Caraïben: 100 euro extra korting

Parelwitte stranden, wuivende palmbomen en overheerlijke cocktails. Elke maand zet Thomas Cook 1 exotische bestemming in de kijker en deze keer gaat het om de Caraïben! Elke klant die in juli of augustus 2019 een vakantie naar de Caraïben reserveert, krijgt 100 euro extra korting op zijn dossier. Gebruik hiervoor de kortingscode ‘PIRATE’ in BTN4U. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

TOUROPERATING

Footprints groepscruises: Noble Caledonia

© Footprints

De kick-off van de Footprints groepscruises is een feit. Een zorgvuldig samengestelde selectie van 4 zee-, 8 expeditie- en 3 culinaire cruises, onder begeleiding van doorwinterde Footprints tourleaders. Deze week stelt Footprints Noble Caledonia en de twee geselecteerde expeditiecruises uit hun aanbod voor. Eric Morren: “Deze rederij kunnen we in exclusiviteit op de Belgische markt aanbieden. Noble Caledonia heeft 3 schepen met maximaal 114 passagiers aan boord. Hun kleinschaligheid laat toe om de mooiste plekken van de wereld te ontdekken. De 2 Footprints groepscruises gaan door met de MS Caledonian Sky, voorzien van 57 ruime en mooi ingerichte suites. In november 2018 werden ze trouwens allemaal gerenoveerd. ‘Russian Far East’ is een 16-daagse cruise van 01/06 tot 16/06/2020 (Brussel/Brussel). Een expeditiecruise voor ervaren expeditieklanten waarbij de natuurbeleving helemaal centraal staat. Eén van de bestemmingen op deze route is het Russische schiereiland Kamchatka. Hier vind je een ongerepte natuur, beren, vossen en lynxen. Juni is de beste periode om hier te zijn vanwege de midzomerzon en de lange dagen. ‘Tanzania-Seychelles’ is een 14-daagse expeditiecruise van 07/11 tot 20/11/2020 (Brussel/Brussel). Een fantastische ontdekking vanuit Tanzania, via Zanzibar naar de verrassend mooie eilanden van de Seychellen. Voor een expeditiecruise is dit een unieke route met ook weer veel aandacht voor de natuur. Deze cruise heeft nóg een speciale troef: de mogelijkheid tot prachtige pré- en postverlengingen.

Footprints stelt een 5-daagse pré-verlenging (05/11 – 09/11/2020) voor in Selous Game Reserve waar je kan overnachten in Roho ya Selous Lodge (met inbegrip van safari’s per 4×4, wandel- en bootsafari’s). Het postprogramma is ook niet te versmaden: 4 dagen/3 nachten in een paradijselijk resort (keuze uit Constance Ephelia, The H Beau Vallon Beach of Maia Luxury Resort & Spa) van 20/11 tot 23/11/2020.”

Connect2 verdeelt op dit moment de 6 groepscruisefolders. Misschien heb jij wel klanten die graag eens willen proeven van een vakantie aan boord van een luxueus cruiseschip, maar er toch graag een begeleiding bij wensen om hen een beetje of juist veel bij te staan. Aan het reeds bestaande aanbod van onze ‘Cruise Collection’ verandert uiteraard niets. Meer weten over onze groepscruises? Contacteer dan onze cruise collega’s Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.be www.footprints.be en de diverse sociale media kanalen.

TECHNOLOGIE

Airtrade & Amadeus NDC X partnership

Airtrade, marktleider in de Benelux bij airline consolidation en boekingsoplossingen op maat zal samenwerken met Amadeus om NDC te integreren in de Airtrade Hub. Dit zorgt ervoor dat gebruikers van Airtrade NDC content kunnen zoeken, vergelijken en boeken, naast de content van andere bronnen (zoals EDIFACT en andere API’s).

Jeroen Martron (CEO van Airtrade): “NDC is een technologische verandering die beantwoordt aan de steeds evoluerende noden in de reisindustrie. Zo kunnen we onze klanten en reizigers beter dienen in de toekomst. Amadeus en Airtrade zijn al jaren strategische partners. We zijn nu ook blij dat we kunnen deelnemen aan het NDC X programma met Amadeus.”

Amadeus: nieuwe travel app

Amadeus kondigt een ‘service optimizer application’ aan via Salesforce AppExchange, zodanig dat airlines kunnen contact leggen met hun klanten, partners of werknemers op een nieuwe manier. De app integreert mogelijkheden van zowel Salesforce als Amadeus. Op die manier wordt data vanuit beide platformen gecombineerd.

EVENT

Turespaña: dag van de tapa event

Op 3 juli wordt er een nieuwe editie van de Dag van de Tapa in Brussel gehouden in Excellis Passion for Food. De Spaanse gastronomie zal nog een jaar centraal staan in de acties van de Spaanse Dienst voor Toerisme om Spanje te promoten als culinaire vakantiebestemming. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met  de Spaanse Vereniging die instaat voor de promotie van de gastronomie “Saborea España” en het Economisch en Commercieel kantoor van de Spaanse Ambassade. Tijdens deze viering zullen er tapas gecreëerd worden door chef-koks uit alle Spaanse regio’s met unieke ingrediënten van elke bestemming, gecombineerd met heerlijke Spaanse wijnen en bieren. Elke bestemming zal een speciaal tapasmenu serveren aan de professionals uit de Belgische toeristische sector.

Voor bijkomende informatie over de tapas: www.spain.info/tapas

CONGRES

Naar Belfast? Registreer je nu voor het ANVR-Congres 2019!

Van 21 t/m 24 november 2019 strijkt het ANVR-Congre sneer in Belfast. Vanuit het 4* Grand Central Hotel Belfast – het nieuwste hotel in de Hastings groep gelegen in het centrum van Belfast – zullen de reisprofessionals deze moderne stad en de congreslocaties bezoeken. Onder het thema ‘Een wereld te winnen’ gaan de sprekers en deelnemers in op tal van onderwerpen tijdens deze congresdagen. Gisterenmorgen werd de congres-website gelanceerd. Op www.anvrcongres.nl vind je het uitgebreide programma en de namen van de sprekers. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door Tourism Northern Ireland.

Je kunt je nu al – mét vroegboekkorting die geldt tot 20 juli – inschrijven en registreren op www.anvrcongres.nl. Vluchten, hotel, lunches, diners, excursies, presentaties, etc. maken dit event tot een inspiratievol congres. Wacht dus niet te lang, want vol is vol.

REISINDUSTRIE

Travel Counsellors: succesvol halfjaar

Travel Counsellors sluit de eerste 6 maanden van het financiële jaar af met groei. Year-to-date loopt Travel Counsellors met haar omzet voor op vorig jaar. In mei is er zelfs ruim 10% meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Deze groei komt voornamelijk voort uit de positieve ontwikkeling van de inspanningen van iedere Travel Counsellor en dankzij de vele nieuwe Travel Counsellors.

Milka van Dam, General Manager Travel Counsellors: “We zien een zeer positieve omzetgroei over de gehele linie maar ook zeker voor winterseizoen boekingen 2019/2020. Voor ons een goede indicatie van hoe we er voor staan en hoe onze Travel Counsellors ook in deze uitdagende marktomstandigheden zeer goed lopende ondernemingen kunnen runnen.”

PEOPLE ON THE MOVE

Omnia Travel verwelkomt Sabine Loots

Omnia Travel verwelkomt Sabine Loots als nieuwe collega in het departement Groepsreizen en Incentives. Sabine wordt Group Business Development Manager. Het is een nieuwe functie die werd gecreëerd om de verdere expansie van het departement Groepsreizen te verzekeren. Sabine heeft een grote kennis en ervaring opgebouwd bij American Express. “Omnia is ervan overtuigd dat Sabine met deze expertise nieuwe horizonten zal openen voor ons bedrijf. Omnia’s team van Groepsreizen bestaat nu uit 20 collega’s die samen met Sabine de ambitie hebben om de groei te bestendigen en nieuwe klanten aan te trekken,” klinkt het in een mededeling.

 

INCENTIVE

RAINBOW & Mauritius incentive

Maak een reservatie bij één van Rainbow’s geselecteerde hotelpartners en ontvang 100 euro per reservatie ongeacht verblijfsdatum of duur.

Om het u nog makkelijker te maken, en uw klanten ook een financieel voordeel te kunnen aanbieden, bieden Rainbow’s hotelpartners (goed voor maar liefst 25 verschillende hotels op Mauritius) 6 weken lang superpromoties en voordelen aan. Meer info over de deelnemende hotels en de specifieke acties vindt u hier.

REISINDUSTRIE

TUI: Meer vakantie, zelfde budget

Piet Demeyere: “Voor steeds meer Belgen is die ene grote zomervakantie verleden tijd. Ook Pasen, Kerstmis en zelfs de herfst- en krokusvakantie zijn intussen als volwaardige vakantieperiodes ingeburgerd. De Belg kiest voor meerdere vakanties, maar wil zijn vakantiebudget onder controle houden. Dit resulteert steeds meer in een andere kijk op de reisinvulling van de grote vakantie: korter en prijsbewuster, met een groeiende aandacht voor de verhouding kwaliteit/prijs. Zomer 2019 bevestigt deze trend nog meer dan de jaren voordien. De reisduur wordt korter en de goedkopere niet-Europese bestemmingen zijn de grote winnaars van dit seizoen. 75% van de Belgen kiest voor een all-in-hotel, waar ter plaatse geen extra budget moet worden voorzien.” TUI merkt ook een golf van last-minute boekingen aan sterk gereduceerde prijzen. Tijdens deze zomervakantie kiest 80% van de TUI-vakantiegangers een vliegreis, 20% reist per auto of maakt een citytrip.

TUI’s topbestemmingen

Top 5 vliegvakanties

 1. Spanje 2. Griekenland 3. Turkije 4. Tunesië 5. Egypte

Top 5 autovakanties

 1. Frankrijk 2. Spanje 3. Oostenrijk 4. Italië 5. Duitsland

Top 5 citytrips

 1. Londen 2. Barcelona 3. Parijs 4. Rome 5. Lissabon

EVENT

Sani Festival

Het Sani Festival vindt dit jaar plaats van 6 juli tot 17 augustus, met optredens van grote namen en met de Egeïsche Zee als decor. Het jaarlijkse muziekfestival dat de zomer van Sani Resort opluistert, staat bekend als een van de meest gerespecteerde evenementen en het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland. Een belevenis om mee te maken in het hoogseizoen voor de cultuurliefhebbers onder de klanten! Een mooie selectie internationale artiesten en Griekse talenten werd uitgenodigd en tekent present voor de 27e editie. Sani Hill, de groene heuvel met de middeleeuwse Byzantijnse toren die kenmerkend is voor Sani Resort, wordt opnieuw het bruisende epicentrum van Sani Festival.
Het 27e Sani Festival volgt verder het pad van de verbinding tussen cultuur en toerisme dat van bij het ontstaan van het festival werd ingeslagen. De nadruk ligt op het internationale karakter en het brengen van levende legendes, terwijl een brug wordt geslagen met het Griekse publiek en internationale artiesten die Griekenland voor het eerst bezoeken. Verschillende secties bespelen verschillende genres en culturen: Jazz on the Hill, Classical Waves, International Sounds, Familiespektakel en Griekse Variaties. Het volledige programma van Sani Festival is beschikbaar op www.sani-resort.com/en_GB/festivals/sani-festival.

PEOPLE ON THE MOVE

Monique Gerner benoeming Roompot Group

Monique Gerner  is aangesteld als Director Marketing bij Roompot Group. Ze begint op 1 juli in deze nieuwe directiefunctie en komt van bij LeasePlan. Voorheen deed zij al ervaring op in de reisbranche bij TUI.

In lijn met de sterke groei en de internationale ambities die Roompot Group heeft, creëerde Roompot een nieuwe directiefunctie om de marketingstrategie van de groep te professionaliseren en verder uit te bouwen.

DUURZAAM TOERISME

Brussels Airport geen CO2 in 2050

Samen met 193 andere luchthavens ondertekende Brussels Airport de resolutie van luchthavenvereniging ACI Europe om geen CO2 meer uit te stoten, ten laatste in 2050. De luchthavensector heeft zich op het 29e jaarlijkse Congres van ACI Europe in Cyprus verenigd achter ambitieuze klimaat- en andere duurzaamheidsdoelstellingen. De luchthavens zetten zo een baanbrekende stap in het klimaatplan van de eigen industrie in lijn met het Akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde ruim onder de 2 graden te houden. Onder de noemer ‘NetZeroCarbon2050’ engageren 193 luchthavens uit 24 landen zich om netto geen CO2 meer uit te stoten, ten laatste tegen 2050. Om dat te bekomen, zullen de luchthavens hun CO2-uitstoot tot nul herleiden. Ook Brussels Airport ondertekent met overtuiging deze resolutie van de luchthavenindustrie. “Brussels Airport engageert zich al sinds 2011 om haar C02-uitstoot sterk te verminderen. Sinds 2018 zijn we ook CO2-neutraal volgens het Airport Carbon Accreditation Program van ACI Europe. Het is de hoogste tijd om als industrie en als individuele speler de volgende stap te zetten en een CO2-nuluitstoot te gaan implementeren zonder offsetting. We zijn ervan overtuigd dat dit een haalbare kaart is, dankzij research en innovatie, verdere eigen investeringen, kennisuitwisseling en partnerships in onze sector”, zegt Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport Company.

BESTEMMING

MoMa in Manhattan hele zomer gesloten

Kunstliefhebbers die deze zomer New York willen bezoeken, houden er best rekening mee dat  MoMA, het beroemde Museum of Modern Art in Manhattan tot 15 oktober gesloten is. Afgelopen week zijn er ingrijpende verbouwingswerken gestart. Met een investering van 450 miljoen dollar hoopt het museum de bezoekers meer ademruimte te geven, het gelijkvloers en de nieuwe galerijen gratis toegankelijk te maken en 3.700 m2 meer tentoonstellingsruimte te creëren voor de vaste collectie. Nog belangrijker: het huidige verhaal van modernisme -lineair en gedomineerd door Europese mannelijke genieën – zal radicaal herzien worden. Met andere woorden: meer Amerikaanse kunst van voor WO II en meer kunst – Amerikaanse en niet Amerikaanse – van vrouwen en niet-blanken.

© Foto Jacqueline Goossens, Vlaamse gids in New York