20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSES

TRAVEL MAGAZINE

TM 430: out now!

Het jongste nummer van Travel Magazine, TM 430, valt vandaag bij jullie in de bus! Een nummer boordevol B2B-reisnieuws! Waaraan mag u zich verwachten?

 • Drie dossiers: Cruises – Airports & Coach Tourism
  Een overzicht van het toerisme ‘ter land, ter zee en in de lucht!’

Het Cruise-dossier besteedt heel wat aandacht aan het milieu en de duurzaamheid, twee thema’s die de volgende jaren de cruise-industrie zullen domineren. Daarnaast gaan we dieper in op de Nieuw Statendam en Celebrity Edge. Travel Magazine had eveneens een exclusief interview met Neil Palomba, de voorzitter van Costa Cruises over de toekomst van de rederij, het overtoerisme en de plannen van Noorwegen met betrekking tot de historische fjorden. Tot slot belichten we de grootste cruisefamilies. Reisagenten zien door de bomen soms het bos niet meer en weten niet welke rederijen tot de Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises, Norwegian Cruise Line Holding of TUI behoren.  Daarnaast zijn er uiteraard nog rederijen als Ponant, Hurtigruten, SeaDream, Viking of Fred. Olsen die op zichzelf staan en waar de naam meteen de volledige lading dekt.

 • Coverinterview met Marcel Buelens (CEO Antwerp & Ostend-Bruges Airport) over het belang van de regionale luchthavens.

Nvdr. In het coverinterview stelt TM een vraag over de vluchten van de Russische vliegtuigmaatschappij Pobeda vanuit Oostende-Brugge. Na het ter perse gaan van Travel Magazine 430 bereikte ons echter het bericht dat Pobeda vanaf 29 juni haar vluchten vanaf Oostende-Brugge opschort tot na de zomermaanden.

 • Een kijkje bij de TUI Care Foundation in Mexico
 • Uw vertrouwde actua-pagina’s met daarin een overzicht van de voorbije events.
 • En nog veel meer…

Bijgevoegd bij dit nummer leest de reisagent eveneens meer over de tweede editie van de Latina Experience. Benieuwd waar de tweede editie van deze studiereis van Sudamerica Tours dit jaar heengaat maar Travel Magazine n° 430 nog niet ontvangen? Scrol dan zeker ook nog een beetje verder in deze nieuwsbrief.

Meer over het cruise-aanbod van Silverjet, vindt u terug in de speciale Silverjet Cruises bijlage!

Tot slot leest u in de MisterFly-pro bijlage voor reisagenten meer over de Mobitrip App, de nieuwe producten en de B2B-investeringen van MisterFly. Waag zeker je kans met de MisterFly-wedstrijd en maak kans op twee tickets naar de Dominicaanse Republiek!

Nog geen abonnement op Travel Magazine? Contacteer Marleen via abo@travel-magazine.be en laat je informeren over onze verschillende abonnementsformules.

TRAVEL RALLY

Travel Rally 2019: deelnemersveld compleet

De organisatie van de Travel Rally kondigde deze week via de website aan dat de inschrijvingslimiet voor de editie 2019 was bereikt. Eerder werd al duidelijk dat de inschrijvingen een monstersucces zouden worden, waarna de registraties enkel nog onder voorbehoud van de beschikbare accommodatie/transport konden gebeuren. De organisatie zocht en vond extra capaciteit, waardoor alle reisprofessionals die zich inschreven kunnen deelnemen aan de Travel Rally 2019. Alle deelnemers ontvingen intussen een bevestigingsmail. Op die manier reizen van 20 tot 22 september 45 reisprofessionals af naar Berlijn en Brandenburg. De Travel Rally is een organisatie van Touring, Interhome, Sunny Cars, NMBS Internationaal, Travel Magazine en organisatiepartner Het Garantiefonds Reizen, VisitBerlin en Brandenburg Tourism. We zetten deze week de twee bestemmingspartners in de kijker.

Berlijn: hartelijke charme

© VisitBerlin – Dagmar Schwelle

Wat heeft Berlijn dat andere wereldsteden niet hebben? In de eerste plaats de Berlijners zelf, die de stad met hun ruwe maar hartelijke charme zijn typische, geheel eigen sfeer geven. En natuurlijk een ongelooflijk aanbod aan bezienswaardigheden, die niet alleen de grootse historie en de drama’s van de 20ste eeuw weerspiegelen, maar ook een sfeer van verandering en de geest van de tijd uitademen. Wie Berlijn zegt, denkt waarschijnlijk als eerste aan de Brandenburger Tor, het beroemdste bouwwerk van de Duitse hoofdstad. De Kurfürstendamm als toonbeeld van een elegante stadsboulevard, het Kaufhaus des Westens, beter bekend als ‘KaDeWe’, trendy boetieks en chique winkelgalerijen zijn in het westen van de stad al even sfeer- en beeldbepalend als de prachtige burgerwijken en natuurlijk het beroemde Berlijnse nachtleven. De Travel Rally trekt er dit jaar op uit in deze kosmos!

Brandenburg: natuur, cultuur en water

© Brandenburg – Steffen Lehmann

Rondom het stedelijk landschap van de hoofdstad ligt het uitgestrekte natuur- en cultuurlandschap van Brandenburg. Diep ademhalen. Natuur beleven. Actief bezig zijn. Dat is typisch Brandenburg.  Dankzij de vele meren in de regio beleef je een stukje Finland in Duitsland. Zo veelzijdig: ‘Toscane van het noorden’, de dun bevolkte regio Uckermark. ‘Klein Venetië’, het Spreewald met een dicht netwerk van kanalen en stroompjes. En de UNESCO-werelderfgoedstad Potsdam, ‘Arcadia van de Mark Brandenburg’ genaamd. Rijk aan luisterrijke kastelen, weelderige landschapsparken en met een ruim 1000-jarige geschiedenis. Om het even waarheen de reis gaat: Brandenburg is altijd groen! Meer dan 3.000 glasheldere meren en 30.000 kilometer lange rivierlandschappen maken Brandenburg tot de deelstaat met de grootste oppervlakte aan binnenwater. De hoofdstadregio is een paradijs dat tot het grootste watersportgebied van Europa behoort.

LUCHTVAART

Brussels Airlines: bijzondere ondernemingsraad op 24 juni

Bij Brussels Airlines vindt maandag 24 juni om 12.30 uur een bijzondere ondernemingsraad plaats. Het management zal dan de ‘bijkomende maatregelen’ toelichten die nodig zijn om Eurowings, waartoe Brussels Airlines behoort, uit de rode cijfers te halen. Dat staat in een uitnodiging die de vakbonden kregen. Na de bijzondere ondernemingsraad zal het personeel worden toegesproken op de hoofdzetel van Brussels Airlines, vernam het persagentschap Belga van verschillende bronnen. Er heerst weer onrust bij het personeel van Brussels Airlines sinds moedergroep Lufthansa zondagavond een nieuwe winstwaarschuwing de wereld instuurde. Daarin zei de top dat Eurowings ook dit jaar operationeel verlieslatend zal zijn, hoewel tot dan op break-even werd gemikt.

STUDIEREIS

Latina Experience: Panama & Ecuador!

Volg jij de laatste modetrends? Kan je dansen en hou je van koken? Twijfel dan niet langer, en schrijf je in en vertrek met Sudamerica Tours naar Panama & Ecuador van 17 tot en met 25 november 2019! Tijdens de Latina Experience studiereis (de opvolger van de bekende Travel Trophy), krijg jij de kans om kennis te maken met een origineel studiereisconcept waarbij mode, dans en gastronomie centraal staan. Sudamerica Tours laat met deze studiereis een andere kant zien van hun veelzijdig aanbod in Latijns-Amerika. Na de eerste editie naar Colombia, combineert Sudamerica Tours dit jaar twee bestemmingen.

Schrijf je in en wie weet word jij de winnaar van de tweede editie van de Latina Experience! Het programma blijft tot op de dag van vertrek een goed bewaard geheim, maar Sudamerica Tours stelt alvast alles in het werk om er een unieke reis van te maken. Originele proeven rond mode, dans en gastronomie zullen worden afgewisseld met ontroerende ontmoetingen en talloze onvergetelijke momenten.

Schrijf je nu in!

Inschrijven doe je door een mail te sturen naar randy@sudamericatours.be waarin je motiveert waarom jij één van de gelukkige deelnemers moet zijn! Laat je fantasie de vrije loop en gebruik eventueel een foto of video om je kandidatuur kracht bij te zetten. Inschrijven kan tot 15 juli. De gelukkige winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en worden deze zomer via de TM-kanalen aan u voorgesteld.
Deelnameprijs is 390 euro.

De Latina Experience Panama & Ecuador is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. Air Europa, Allianz Global Assistance, de Toeristische Diensten van Panama en Ecuador en Travel Magazine. Meer informatie in de speciale bijlage bij TM 430 van 21 juni.

EVENT

CLIA Cruise Trends Masterclasses

17 rederijen, 3 gespecialiseerde touroperators en 1 cruise bestemming ontmoeten je graag op maandag 24 juni in Antwerpen of dinsdag 25 juni in Brussel tijdens de CLIA Cruise Masterclasses. Tijdens de freeflow workshop zullen de cruisespecialisten al je mogelijke vragen beantwoorden. Spreker is Mike Louagie, gepassioneerd maritiem fotograaf en multimedia auteur. In  zijn logboek staan ondertussen meer dan 100 schepen (en elke maand komen er bij). Met een cruiseervaring van Antarctica tot Zweden weet Mike het zeker: “de wereld ontdekken per schip is machtig.”

Maandag 24 juni van 15u tot 20u in Antwerpen
Adres: Radisson Blu Astrid Hotel, Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen
Het hotel ligt vlakbij het station Antwerpen Centraal. Inschrijven via deze link.

Dinsdag 25 juni, van 15u tot 20u in Brussel
Adres: Hotel Sofitel Brussels Le Louise, 40 Avenue de la Toison d’Or, 1050 Bruxelles
Bereikbaar met metro en auto (parkeergarages in de buurt). Inschrijven via deze link.

Deelnemende rederijen:  Costa Cruises / AIDA Cruises, CroisiEurope, Cruise Connection (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Azamara Club Cruises), Crystal Cruises, Hapag-Lloyd Cruises, MSC Cruises, Oceania Cruises, Princess Cruises, NCL, Ponant, Regent Seven Seas Cruises, Seabourn & Holland America Line, SeaDream Yacht Club.
Deelnemende Touroperators: Classix Cruises, Footprints, All Ways Cruises (enkel in Brussel), Thalassa Cruises (enkel in Antwerpen).
Deelnemende bestemming: Cruise Norway.

Op de avond zelf organiseren de rederijen en CLIA België een tombola waarbij vijf agentschappen een gratis CLIA-lidmaatschap voor 2019 (voor een totale waarde van 1.000 €) kunnen winnen en zo automatisch toegang krijgen tot het leerplatform. De gelukkige winnaars ontdekken zo de 100 leermodules, die hen tot een erkend expert in de cruise-industrie vormen.

EVENEMENT

Woni Safaris: laatste plaatsen voor ‘The Lion King’

Woni Safaris nodigt op donderdag 18 juli honderd reisagenten en hun kinderen gratis uit voor de première van ‘The Lion King’. Deze geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau is een hoogstaand stukje baanbrekende filmtechniek. Woni Safaris heeft voor de reisagenten en hun kinderen een comfortabele bioscoopzaal in UGC Mechelen gehuurd om samen in première te genieten van deze film, maar ook van Afrika. Uiteraard kan iedereen ook genieten van gratis drankjes en popcorn!

Tevens stelt Woni Safaris op dit evenement een nieuwe brochure voor, met het nieuwe logo.

Wat moet je doen om de laatste plaatsen te bemachtigen? Allereerst de avond van 18 juli vrijmaken in je agenda uiteraard! Verder dien je de Facebookpagina van Woni Safaris Belgium te liken via deze link.

Meer info via sales@wonisafaris.be / Reservaties & offerte aanvragen via info@wonisafaris.be

CAR BROKER

Sunny Cars: vouchers eerder in hoogseizoen

Voor boekingen die in juli, augustus en september ingaan, past Sunny Cars de verzenddatum voor vouchers aan van 22 naar 42 dagen (6 weken) voor huuraanvang. Zo hebben de reisprofessionals in de drukke zomermaanden dossiers sneller compleet en kunnen ze die op tijd afronden. Deze nieuwe regeling is sinds deze week ingegaan.

Alle 1.484 krasloten verstuurd

Heb je toffe prijzen gewonnen bij de Grand Prix Sunny Cars kras & win actie? Als je een van de winnaars van een studiereisplek (geluksvogel!), een On a roadtrip reisboek of Sunnies bent, laat het dan aan Sunny Cars voor 8 juli weten. De gewonnen Sunnies worden dan uiterlijk half juli op je account bijgeschreven en de leuke reisboeken kun je ook rond die tijd verwachten. Je kunt je voorstellen dat Sunny Cars met bijna 500 deelnemers en dus veel mailtjes van winnaars niet iedereen persoonlijk kan beantwoorden. Voor de winnaars van de studiereisplekken maakt Sunny Cars wel een uitzondering!

Winnaars van bol.com cadeaubonnen: er is helaas iets misgegaan met het drukken van de kaartnummers. Als je een scan/foto van het kraslot met daarop de bol.com pincode naar GrandPrix@sunnycars.be stuurt, kunnen ze alsnog het juiste kaartnummer voor je achterhalen.

Verhoging omzet en boekingen

© Sunny Cars

Sunny Cars heeft de eerste helft van het boekjaar positief afgesloten. Gemiddeld is er voor de groep een eencijferige groei genoteerd, zowel voor het aantal boekingen als de omzet. Kai Sannwald, oprichter en directeur van Sunny Cars, is tevreden met de resultaten tot nu toe. Hij voorspelt een groei van vijf procent voor het boekjaar 2019/2020.

De Verenigde Staten en Canada zijn de uitschieters in de eerste helft van het boekjaar (1 november 2018 tot en met 30 april 2019). Het aantal boekingen is in Canada gemiddeld met 21 procent toegenomen, in de VS is dit 7 procent. In Europa is Griekenland populair, daar heeft autohuur via Sunny Cars een groeipercentage van 5 procent.  Opvallend is dat het afgelopen half jaar de huurauto in alle markten eerder werd geboekt. Het moment van reserveren van de huurauto is met een dag gestegen naar bijna 90 dagen voor vertrek. “De trend naar langetermijnplanning voor de huurauto zet zich voort”, zegt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk.

TOUROPERATING

WeTravel2: overname ‘Zorgvakanties’ van Aro-Travel

WeTravel2, marktleider in reizen voor personen met een beperking, neemt de merknaam ‘Zorgvakanties’ en de hieraan gelinkte activiteiten over van ARO-Travel, de niche touroperator uit Nijlen. ‘Zorgvakanties’ als merk blijft bestaan, maar op heden dus als onderdeel van Wetravel2. De overname werd begin juni afgerond.

Kristof Steegmans, zaakvoerder WeTravel2: “In het kader van de gestage groei van WeTravel2 en de grotere diversiteit die wij in dit marktsegment willen aanbieden, biedt ‘Zorgvakanties’ een toepasselijke naam en dito potentieel. Dankzij onze ervaring en expertise zullen wij, naast de brede waaier aan meer klassieke toegankelijke reisaanbiedingen die WeTravel2 vandaag aanbiedt, onder deze sub-brand een doelgroepgericht aanbod in de markt zetten.”

Marc Van den Eynde, tot twee jaar geleden actief als hoofd van de TUI Specialists als director specialist division & VTB reizen (dat was hij meer dan 15 jaar lang) is bij dit project betrokken als consulent.

PEOPLE ON THE MOVE

Magali De Wijngaert

NMBS Internationaal: versterking Rail Service Center

Het Rail Service Center van NMBS Internationaal werd sinds begin juni versterkt door Magali De Wijngaert. In haar vorige job bij Voyages-SNCF.com heeft Magali gedurende 12 jaar een parate treinkennis vergaard als sales agent binnen de groepsafdeling. Treinreizen verkopen is voor Magali een passie en met haar ruime ervaring zal zij u dagelijks bijstaan in de wereld van de treinen. Thalys Corporate Fares, Thello, Boarding Pass, Ticketless Thalys, Split DNR: het zijn maar enkele termen binnen het spoorwegjargon waar u dagelijks als treinboeker mee in aanraking komt en waar Magali u graag bij ondersteunt en helpt.  Magali wordt heel snel ingewerkt door haar collega’s Valérie en Rik en ze kijkt er alvast naar uit om binnenkort met u in contact te staan.

REISINDUSTRIE

BCD Travel: Stay by BCD Travel

Inspelend op de veranderende dynamiek in de zakenreisbranche, introduceert BCD Travel ‘Stay by BCD Travel’, een nieuwe aanpak voor het beheer van hotelprogramma’s. Het bedrijf creëerde een speciale wereldwijde hoteldivisie, geleid door April Bridgeman, die onlangs benoemd werd tot Senior Vice President Hotel Solutions bij BCD Travel.

De wereldwijde hoteldivisie helpt klanten hun innovatievermogen te versnellen en biedt daardoor vele voordelen. De divisie is samengesteld uit nieuwe en bestaande medewerkers van BCD Advito. Het team is gespecialiseerd in uitgavenbeheer, content-aggregatie, zoeken en boeken, virtuele betalingen, digitaal factuurbeheer, prijsgaranties, beschikbaarheid van hoteltarieven, analyses, bewustwordings- en adoptiecampagnes, merchandising en het gebruik van voortdurend bijgewerkte marktconforme tariefdoelstellingen. De hotelaanpak van BCD Travel gaat verder dan de traditionele tijdrovende seizoensgebonden hotelinkoop. Het richt zich op strategieën voor uitgavenbeheer zoals merchandising, marktconforme tariefdoelstellingen en prijsgaranties. Deze unieke aanpak maakt gebruik van digitale marketing en merchandising om reizigers bewust te maken van het hotelprogramma, de adoptie van programma’s te vergroten en aankoopbeslissingen te beïnvloeden. Kortom: meer toegevoegde waarde met minder inspanning.

TOUROPERATING

TUI Insights on Tour: what’s new in de winter ?

Op de TUI Insights on Tour deze en volgende week konden de aanwezige reisagenten meer bijleren over de TUI-producten voor de winter 2019-2020. De nadruk ligt deze keer op het vroegboeken. Dit zorgt ervoor dat de klant van vele voordelen geniet, zoals kortingen en bepaalde garanties. Relatief nieuw in het aanbod van TUI zijn ook de Small & Friendly-hotels, voor een cliënteel die graag wegblijft van de grote resorts en intiemere hotels verkiest. Ook het TUI Sports-product geniet succes. Fiets-, voetbal- marathon-, en fietsliefhebbers hoeven niet stil te zitten maar trekken er gewoon op uit. Zoals eerder aangekondigd zal TUI een agenda met voetbalontmoetingen in Spanje en Engeland aanbieden. TUI is eveneens de officiële touroperator van de marathon van New York en Berlijn. De Destination Experiences (met 45.000 activiteiten) kenden ook een vliegende start. Binnen het segement TUI Overland maakt Istanbul zijn terugkeer als citytripbestemming met 13 hotels. Nog een laatste nieuwtje : het trouwe systeem van TUI, Jetnet, verandert binnenkort zijn naam naar TUI Pro, na een testfase.

BESTEMMING

Jamaica: forse groei hotelaanbod

© Jamaica Tourism Board

De komende jaren verwacht Jamaica een enorme uitbreiding van de hotelcapaciteit. Naar verwachting zullen binnen vijf jaar rond 12.000 nieuwe hotelkamers worden gebouwd, waarmee miljoenen investeringen gepaard gaan. De Spaanse hotelketen H10 is momenteel van plan om $ 250 miljoen te investeren in 1.000 kamers in Trelawny. De Amaterra Group is in dezelfde regio ten oosten van Montego Bay begonnen met de werkzaamheden voor een hotelproject met in eerste instantie 1.200 kamers. Naar verwachting komen er later nog ongeveer 5.000 bij. De totale investering wordt geschat op $ 500 miljoen. Bij de westelijk gelegen parish Hanover, wordt door Princess Hotels & Resorts $ 500 miljoen geïnvesteerd in een hotel met 2.000 kamers, terwijl Hard Rock 1.100 kamers in Montego Bay wil bouwen. In St. Ann, ten westen van Ocho Rios, wil de hotelketen Karisma in een eerste ontwikkelingsfase 200 miljoen dollar investeren in de bouw van 800 kamers. Ondertussen steekt Moon Palace in Ocho Rios $ 160 miljoen in 700 nieuwe kamers. In januari 2019 werd het S Hotel aan de Hip-Strip van Montego Bay met 120 kamers geopend. Later dit jaar wordt in Kingston het Wyndam Hotel met ongeveer 250 kamers geopend. Hotel AC Marriott, een samenwerking tussen Marriott International en Sandals Resorts International, opent binnenkort in New Kingston met bijna 220 kamers. Minister van Toerisme Edmund Bartlett verscheen op een recente bijeenkomst voor leden van het Jamaicaanse parlement en hij was verheugd de huidige investeringshausse te kunnen presenteren: “Jamaica’ s toerisme beleeft momenteel een recordgroei in aantal aankomsten en opbrengsten. Dit heeft geleid tot meer investeringen in ons veelgevraagde product. Het resultaat zijn nieuwe hotels en de uitbreiding van verschillende bestaande ketens die van Jamaica een winstgevende bestemming maken.”

CRUISE

Ponant: opening boekingen Le Commandant Charcot

© rendering PONANT – Stirling Design International

Ponant opent deze week de boekingen voor het grote publiek voor haar ijsbreker Le Commandant Charcot. Eerder konden de trouwe klanten van de rederij al hun afvaart reserveren. Naar aanleiding van de start van de reservaties publiceerde Ponant zopas een brochure, integraal gewijd aan het polaire expeditieschip. De uitgave bevat niet alleen renderings van de publieke ruimtes en suites, maar ook alle afvaarten en prijzen voor de zomer 2021 en het winterseizoen 2021-2022. Le Commandant Charcot wordt de allereerste recreatieve ijsbreker in de wereld. Het vaartuig zal 150 meter lang zijn en over 135 hutten en suites beschikken. Het hybride schip zal op vloeibaar aardgas en batterijen kunnen varen, op het eerste gezicht niet zo evident in afgelegen poolgebieden. Volgens Sam Verhaegen zal de bevoorrading tijdens het winterseizoen in Antarctica gebeuren in Ushuaia en tijdens het zomerseizoen rond de Noordpool in Reykjavik.

THEMAPARK

Europa-Park: opening ‘Krønasår – The Museum Hotel

© Europa-Park

Het 6de themahotel van Europa-Park is geopend! In Europa-Park huist het grootste samenhangende hotelensemble van Duitsland met zo’n 5800 bedden. Hotelgasten van het nieuwste hotel krijgen in ‘Krønasår – The Museum Hotel’ het gevoel dat ze terechtgekomen zijn in de film ‘Night at the museum’. Hotel ‘Krønasår’ is namelijk vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Het Scandinavisch gethematiseerd hotel telt daarnaast enkele bijzondere restaurants en bars. Enkele dagen voor de opening ontving ‘Krønasår – The Museum Hotel’ de classificatie ‘viersterren superior’.

Op een steenworp afstand van Europa-Park wordt momenteel nog hard gewerkt aan waterpark ‘Rulantica’. Eind november zal dit tweede park openen. ‘Krønasår’ telt 276 kamers en 28 suites en ligt vlakbij Rulantica. Via een brug hebben de hotelgasten straks een exclusieve toegang tot het waterpark. Frappant detail: de bezetting van de hotels in Europa-Park ligt sinds jaren telkens boven 90%. Ook Europa-Park zelf doet het goed. Het park noteert ieder jaar meer bezoekers, met een recordjaar in 2018 van 5,6 miljoen bezoekers.

CRUISE

Holland America Line: Westerdam naar Azië

© Holland America Line

Holland America Line zal met de Westerdam acht emblematische landen van Azië ontdekken. Vanaf september tot april kunnen 1.964 passagiers naar Cambodja, China, Japan, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam varen. De klanten kunnen kiezen uit negen verschillende routes tussen de 13 en 16 dagen. De grote internationale steden en de tradities van het Verre Oosten zullen door deze cruise met elkaar verbonden worden. Gedurende de cruise zal het contrast tussen de verschillende landen zichtbaar zijn. Aan boord komen de passagiers ook in een Aziatische sfeer terecht door de traditionele cultuur en gastronomie. Meer informatie op www.HollandAmerica.com

TOUROPERATING

Footprints: groepscruises

© Footprints

Footprints voegt een belangrijke collectie toe aan haar “Blue Waters” portfolio: groepscruises. Een zorgvuldig samengestelde selectie van 4 zee-, 8 expeditie- en 3 culinaire cruises, onder begeleiding van een doorwinterde Footprints tourleader.  Alle werelddelen komen aan bod: van Arctisch Canada, de Falkland Eilanden tot Antarctica, van Frans-Jozef Land, de Middellandse Zee tot Zuid-Afrika en de Seychellen, van Kamchatka en Japan tot Australië en Nieuw-Zeeland. Vanzelfsprekend zijn er tijdens de cruise geen groepsverplichtingen. Deze cruises zijn en blijven individuele vakanties waarbij de Footprints reisleiding zorgt voor een persoonlijke omkadering en meerwaarde tijdens de hele reis van Brussel tot Brussel. Ook voor deze groepscruises opteert Footprints voor de kleinere, zogenaamde boetiekschepen. Deze hebben het voordeel dat ze kleine havens kunnen aandoen. Ze staan bovendien voor een grotere beleving, een persoonlijke service, open seating bij het dineren en intens genieten. Meer weten over de groepscruises? Contacteer dan de cruise collega’s. Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.be

VAKBEURS

Fitur 2020: 40ste editie

De Spaanse vakbeurs Fitur, georganiseerd door IFEMA, zal van 22 tot 26 januari 2020 plaatsvinden in de Feria de Madrid. De trade beurs is toe aan zijn 40ste editie en breidt zijn beursoppervlakte opnieuw uit. Zo biedt het, verdeeld over tien beurshallen, de wereld onder één dak. De beurs krijgt ook een nieuwe indeling. Zo zal de Afrika hall verhuizen naar Hall 1, waardoor Hall 6 uitsluitend voor Azië-Pacific wordt voorbehouden. De focus van de beurs ligt op het promoten van de B2B-meetings en het gespecialiseerde Fitur MICE programma. Verder blijft Fitur inzetten op thema’s zoals duurzaamheid, technologie en specialisatie. De professionalisering en internationalisering van deze nieuwe editie zal resulteren in meer dan 11.000 exposanten uit meer dan 160 landen. De beurs verwacht voor de 2020 editie niet minder dan 250.000 bezoekers.

COACH TOURISM

BlaBlaCar lanceert BlaBlaBus in België

© BlablaBus

Het Franse autodeelplatform BlaBlaCar lanceerde afgelopen maandag 17 juni officieel het BlaBlaBus-netwerk in België met een eerste busrit van Amsterdam Sloterdijk, via Brussel naar Parijs. De nieuwe busdienst rijdt deze zomer via 16 verschillende routes door de Benelux. In België biedt BlaBlaBus negen verschillende routes aan die Brussel verbinden met Amsterdam Sloterdijk, Schiphol, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, alsook met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, Parijs en Londen. Dit jaar opent BlaBlaCar met BlaBlaBus meer dan 70 routes in Europa. Hierdoor kunnen passagiers binnenkort naar meer dan 400 verschillende bestemmingen in tien Europese landen reizen.

“We merkten dat onze leden een sterk toenemende vraag hadden naar verschillende bestemmingen, bijvoorbeeld op de route Brussel – Parijs. Met de lancering van BlaBlaBus willen we hierop inspelen. Ons netwerk met BlaBlaCar-gebruikers geeft ons een solide basis om het netwerk snel uit te rollen in Nederland en uit te breiden naar de rest van West-Europa”, aldus Audrey Wolfovski, Country Manager France & Benelux bij BlaBlaCar.

In november vorig jaar raakte bekend dat BlaBlaCar Ouibus had overgenomen van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Ouibus werd al snel geïntegreerd in de activiteiten van BlaBlaCar, waarvan de coach-activiteiten geleidelijk onder het merk van BlaBlaBus worden gelanceerd. De BlaBlaBussen houden halt aan het Brusselse zuidstation, in tegenstelling tot de concurrenten van FlixBus en Eurolines (in maart van dit jaar overgenomen door FlixBus) die aan het noordstation halt houden.

TOUROPERATING

Club Med: Amazing Weeks

De Amazing Weeks van Club Med – nog tot augustus 2019 – zijn een extra kans om uw klanten in de watten te leggen. Klanten kunnen een nieuwe passie ontdekken tijdens de 21 themaweken rond sport, fotografie, muziek, sterrenkunde en wellness.  Experts, atleten en artiesten van wereldklasse uit allerlei disciplines verwelkomen uw klanten in de Club Med Resorts en leiden deze Amazing Weeks in goede banen. Club Med nodigt uw klanten uit om zich te meten aan topsporters en om uit eerste hand professionele technieken te leren tijdens deze eventweeks. Met de Last Minute-aanbiedingen van Club Med kunt u uw klanten bovendien een zeer interessante prijs voorstellen.

Amazing Weeks: de pluspunten voor uw klanten

 • Unieke ervaringen met topatleten, experten en bekende artiesten.
 • Originele activiteiten zoals een workshop fotografie, een muziekfestival en work-out programma’s die vaak volledig door de topsporters zelf ontworpen zijn.
 • Bovendien krijgt iedereen advies op maat, zowel beginners als gevorderden.

De zes thema’s zijn: ‘Onder de sterrenhemel’ (Nieuw), ‘We Are Family’ (Nieuw), ‘Sportieve Ontmoetingen’, ‘Het Perfecte Plaatje’, ‘Wellness Rituals’ en ‘Music Scene’. Meer info via www.clubmedpartners.be

LUCHTVAART

Qatar Airways: Airbus A350-1000

Qatar Airways zal twee toestellen van de ultramoderne vloot tentoonstellen tijdens de Paris Air Show, die van 17 tot 23 juni plaatsvindt in Le Bourget, Frankrijk.
Het eerste nieuwe vliegtuig is de A350-1000. Het wordt beschouwd als het meest geavanceerde technologische toestel met onovertroffen ambiance en design. Het vliegtuig Qatar is daarenboven uitgerust met de Qsuite. Hiermee biedt Qatar Airways het eerste tweepersoonsbed ooit in Business Class en privacy panelen die opgeborgen kunnen worden, zodat naast elkaar zittende passagiers hun eigen privékamer kunnen creëren. Dit is uniek in de luchtvaart. Vervolgens wordt de Gulfstream G500 ook voorgesteld. Deze ultramoderne jet van de maatschappij beschikt over één van de stilste cabines en een optimale cabinedrukhoogte. Het toestel wordt beheerd door Qatar Executive, de charterdivisie voor privéjets van Qatar Airways Group, en is uitermate geschikt voor passagiers die het maximale uit hun reistijd willen halen terwijl ze genieten van ultiem comfort en privacy.

Qatar Airways voegt in 2019 een aantal nieuwe bestemmingen toe aan haar netwerk, met vluchten naar Davao (Filipijnen), Mogadishu (Somalië), Langkawi (Maleisië), Izmir (Turkije), Rabat (Marokko), Malta en Lissabon (Portugal).

EVENT

France Inspirational Afterwork

Op woensdag 2 juli organiseert Atout France samen met tal van partners zijn France Inspirational Afterwork-event in restaurant Les Papilles in Brussel. Tijdens deze zomerse afterwork kan je heel wat inspiratie opdoen! Volgende partners zullen aanwezig zijn: Air France, Bourgogne-Franche-Comté Séminaires & Events, Campus Serge Kampf Les Fontaines, Destination Lorraine, Destination Nancy, Disneyland Paris, Hauts-de-France Tourism & Convention Board, H8 Collection, NMBS  Internationaal, Office de Tourisme Grand Roissy, Tiara Château Hôtel Mont Royal Chantilly en Club Grand Versailles Destination Affaires. Inschrijven via deze link.

TOUROPERATING

Travel2Sports: Premier League 2019-2020

© Travel2Sports

De Champions League Finale is nog maar enkele weken geleden gespeeld, maar het volgende voetbalseizoen staat alweer voor de deur! Deze week werd de kalender voor het Premier League Seizoen 2019/2020 bekend gemaakt en Travel2Sports biedt volgend voetbalseizoen pakketten aan naar maar liefst 11 (!) verschillende ploegen in de Premier League (Chelsea – Arsenal – Tottenham – Manchester United – Manchester City – Liverpool – Everton – Newcastle – West Ham – Crystal Palace & Watford). Wesley Swinnen: “Dit is bij uitstek het grootste aanbod naar Engels voetbal op de Belgische markt. En dat al voor het 14e jaar op rij! Alle info en prijzen staan online op www.travel2sports.be. Voor alle vragen, bel ons via 059/41.46.02.”

Ligue 1: PSG

Naast de Engelse Premier League staan de prijzen van de Franse Ligue 1 ook reeds online. Klanten die vb. Parijs willen combineren met een bezoek aan het ‘Parc des Princes’ van Paris Saint Germain, kunnen bij Travel2Sports terecht.

© Travel2Sports

NFL: live in Londen

De Amerikaanse sport bij uitstek, het American Football of de NFL, komt dit najaar weer naar Londen. Spektakel gegarandeerd! Wesley: “Wij bieden pakketten aan voor zowel de matchen op Wembley, als deze in het gloednieuwe Tottenham Stadium. Alle info en prijzen staan online op www.travel2sports.be.”

WK Veldrijden 2020 Zwitserland

Het WK Veldrijden wordt in 2020 in Zwitserland gereden en Travel2Sports heeft hier een pakket voor in elkaar gestoken. Het pakket is inclusief vluchten, transfers, hotel en tickets. Van Aert tegen Van der Poel! Alle info op de website.

LUCHTVAART

Icelandair: BRU-KEF

© Icelandair

Icelandair vliegt nog tot en met oktober dagelijks tussen Brussel en Keflavik, nabij de IJslandse hoofdstad Reykjavik. In de maanden november en december loopt de frequentie terug tot vijf keer per week, van januari tot en met maart wordt dat vier keer per week. Vlucht FI555, Brussel BRU – Keflavik KEF, vertrektijd 12u50, aankomsttijd 15u20. Vlucht FI554, Keflavik KEF – Brussel BRU, vertrektijd 07u40, aankomsttijd 11u50. Van 4 november tot 29 december wordt op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag gevlogen. Van 30 december tot 29 maart 2020 verdwijnt ook de zaterdagvlucht uit het schema. Vanuit Amsterdam Schiphol en Parijs Charles de Gaulle blijft Icelandair tijdens de wintermaanden dagelijks naar Keflavik vliegen.

BINNENLAND

IJssculpturenfestival Brugge stopt

Vorige week kon je al lezen dat het stadsbestuur van Brugge het ‘snelle’ toerisme wil afremmen. Toch kwam het als een verrassing dat ook het populaire IJssculpturenfestival geen toelating meer krijgt om het event te laten doorgaan. Organisator Alexander Deman moet na 17 edities voor deze winter een nieuwe stad opzoeken om zijn jaarlijks evenement te organiseren. Het stadsbestuur van Brugge noemt het een ‘energievervuilend’ evenement en ook de schaatspiste zullen de Bruggelingen en toeristen komende winter niet langer meer op de Markt aantreffen. Er komt een duurzame versie aan het Minnewater. Komende winter zou het Ijssculpturenfestival van Bruggeling Alexander Deman helemaal in het teken staan van Frozen 2, de langverwachte opvolger van de beroemde Disney-film.

Zandsculpturenfestival Oostende

Intussen opent morgen het Zandsculpturenfestival op het Klein Strand van Oostende. Artiesten uit de hele wereld leggen momenteel de laatste hand aan een sprookjeswereld in zand. 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van 85 verschillende beroepen en gebouwen. De reusachtige sculpturen zijn 2 tot 12 meter hoog. Het wandelparcours is ongeveer één kilometer lang en reken op minstens één uur voor een bezoek en dat elke dag vanaf morgen zaterdag 22 juni tot en met zondag 8 september 2019 (doorlopend van 10 tot 19 uur).

TOUROPERATING

Cook’s Club en SENTIDO: cocktail en diner

© Thomas Cook

Ben je tijdens jouw vakantie of prospectie in de buurt van een Cook’s Club of SENTIDO hotel? Breng deze hotels dan zeker een bezoekje en geniet van een premium cocktail in de Cook’s Club hotels of een diner voor 2 personen in de SENTIDO hotels. Naast deze verwennerijen ontvang je ook een gratis rondleiding zodat je de sfeer in de Cook’s Club en SENTIDO hotels kan opsnuiven. Je vindt de vouchers in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week.

Winterzonvakanties: kortingen

© Thomas Cook

Wil jouw klant deze winter zijn zetel ruilen voor een strandstoel? Goed nieuws, want Thomas Cook lanceert kortingen tot wel 50% op tal van winterzonvakanties! Deze kortingen zijn geldig op een selectie van vliegvakanties met vertrek tussen 01/10/2019 en 01/04/2020. De deelnemende hotels en vertrekdata vind je gemakkelijk terug op de website van Thomas Cook. Daarbovenop geniet je klant van deze vroegboekvoordelen waaruit hij kan kiezen: gratis privéluchthavenvervoer (code: PTAXIA) OF € 50 extra korting per persoon (code: 050EUR) OF zijn leeftijd in korting voor 55+’ers (code: RED55A t.e.m. RED55Q). Uiteraard biedt Thomas Cook jouw klant nog steeds de beste garanties en diensten aan, zoals de vroegboekgarantie, besteprijsgarantie, omruilgarantie, annuleringsgarantie en de 24u tevredenheidsbelofte.

Privéluchthavenvervoer inboeken via Taxi2airport

Heel wat klanten genoten enkele maanden geleden in de vroegboekperiode van een interessant voordeel voor hun zomervakantie, nl. gratis privéluchthavenvervoer. Naast het inboeken van dit vroegboekvoordeel in BTN4U moet je het gratis privéluchthavenvervoer nog inboeken via Taxi2airport. Deze stap is uiterst belangrijk want anders wordt jouw klant niet opgehaald. Je kan het gratis privéluchthavenvervoer inboeken tot 3 dagen voor afreis op deze website: https://www.thomascook.be/gratispriveluchthavenvervoer.aspx. Je kan inloggen met de vertrekmaand en het boekingsnummer.

OPLEIDING

Howest: 1 miljoen euro onderzoeksmiddelen

Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) diende onlangs verschillende voorstellen in voor praktijkgerichte onderzoeksprojecten. De Vlaamse Regering gaf er drie groen licht, samen goed voor één miljoen euro aan onderzoeksmiddelen voor de opleidingen Toerisme en Recreatiemanagement en Digital Arts and Entertainment. De zogenaamde TETRA-projecten zijn kortlopende projecten voor praktijkgericht onderzoek. Naast een economische moeten de projecten ook een maatschappelijke meerwaarde hebben.

Scan4Stories is het project dat voor de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement werd goedgekeurd. Met dit project willen ze 3D-applicaties ontwikkelen voor erfgoed en toerisme die in het teken staan van beleving en ervaring.

HOTELLERIE

Park Inn by Radisson: nieuwe vestiging

© Park Inn by Radisson

Park Inn by Radisson opende op 17 juni een nieuwe vestiging in Berchem, na succesvolle lanceringen in onder meer Leuven, Brussel en Antwerpen. Het hotel speelt in op de toenemende verkeersdrukte in de stad door zich te positioneren aan de rand, op wandelafstand van het trein- en busstation en op een boogscheut van de luchthaven van Deurne en de Antwerpse haven. De 142 kamers zijn stijlvol en hedendaags ingericht met een design dat afgestemd is op de locatie in het midden van de zakelijke HUB. Elke kamer heeft comfortabele meubels, bedden, vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. Het RBG Grill-restaurant ter plaatse biedt ook voor de culinaire liefhebbers een aangename eet- en drinkervaring.

Park Inn by Radisson Berchem zal geschikt zijn voor zakelijke bezoeken, meetings en conferenties. Van de vijf beschikbare meetingruimtes zullen er twee directe toegang hebben tot het ruime terras, perfect voor pauzes en recepties.

THEMAPARK

Puy du Fou: beste vrijetijdspark

Donderdag 13 juni heeft Puy du Fou voor het tweede jaar op rij de prijs in de wacht gesleept van het Beste Amusementspark van het jaar op de vijfde ceremonie van de Victoires du Tourisme. Deze prijs bevestigt het succes van het themapark, dat al is uitgeroepen tot beste park van Europa en bekroond werd met verschillende internationale onderscheidingen. Hij beloont de creativiteit en inzet van de teams van Puy du Fou, die de 2,3 miljoen bezoekers een onvergetelijke ‘Puy du Fou’-ervaring bezorgen.

TOUROPERATING

Fietsen door de Bomen

Met ‘Fietsen door de Bomen’ beschikt Limburg over een nieuwe attractie voor de fietsliefhebbers. Het gaat om een dubbele lus met een diameter van 100 meter en een totale lengte van 700 meter. Op het hoogste punt op 10 meter fiets je door de kruinen van de bomen. Met een stijgingsgraad van drie tot vier procent kan iedereen de helling vlot aan. Voor de veiligheid gebeurt het fietsen in één richting. Met een breedte van 3 meter kunnen twee fietsers er vlot naast elkaar rijden. De fietsbrug rust op 449 kolommen in weervast staal, die de stammen van de dennen symboliseren. Het traject van  ‘Fietsen door de Bomen’ sluit aan op het Limburgs Fietsroutenetwerk. Het ligt vlakbij knooppunt 272 aan het Pijnven in het natuurgebied Bosland. Vanop het netwerk peddel je naar het nieuw aangelegde traject, dat gratis toegankelijk is. Bosland is het grootste avonturenbos in Vlaanderen. Het gebied van 5137 ha strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt en de steden Lommel en Peer. Info: www.visitlimburg.be/fietsendoordebomen

TOUROPERATING

TUI: RIU Hotel op de Malediven

Op 17 mei hebben de twee gloednieuwe RIU hotels op de Malediven hun deuren geopend. In Riu Atoll 4* en Riu Palace Maldivas 5* kunnen jouw klanten paradijselijk logeren op de parelwitte stranden van de Malediven. Sommige kamers hebben zelfs een ligging boven de zee. Beide hotels hebben 24/24u all inclusive service en bieden authentieke gastronomische ervaringen. Benieuwd naar deze twee nieuwe hotels? In deze video kan je de sfeer al even opsnuiven.

TRAVEL AWARDS 2019

TM Travel Awards 2019

Travel Magazine organiseert dit jaar de 22e editie van de TM Travel Awards. Hét gala-event van de Belgische reisindustrie vindt ook dit jaar plaats in het Hilton Antwerp Old Town, en dat op vrijdag 15 november 2019. We starten dit jaar opnieuw een halfuurtje vroeger, zodoende wordt u om 18u verwacht voor het travel event of the year. De uitnodigingen voor de awards mag u in de loop van de maand juli in uw brievenbus verwachten.

Meer informatie over de Awards, de categorieën, de voting en dossiers,… leest u op pagina 4 in Travel Magazine 430 van 21 juni én volgende week in Newsletter 1080 van 28 juni 2019.

HOTELLERIE

© C-Hotels

Legendarisch Continental Hotel De Panne: Art Nouveau-stijl

Na de opstart van het nieuwe viersterrenhotel Cocoon in Oostende half mei, lanceert de C-Hotels Groep nu ook een eerste hotel in De Panne. Met dit nieuwe hotel is C-Hotels toe aan hun negende hotel langs de Belgische kust. Het majestueuze Continental Hotel stond vooral bekend als vakantieverblijf voor de Liberale Mutualiteiten. In de zomermaanden van de jaren ’50 verbleven er meer dan 1.700 kinderen in het hotel. Het voormalig Grand Hotel Osborne werd door architect Albert Dumont gebouwd in 1904. Het is centraal gelegen in de bekende Albert Dumontwijk, tussen de andere monumentale parels in de gekende eclectische art nouveau stijl en vlakbij de zee. Achter de historische gevel schuilen 45 elegante kamers, voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten. Meer info via www.continentalhotel.be

LUCHTVAART

BRU: nauwelijks groei in mei, onder meer door stakingen

© Brussels Airport

In mei verwelkomde Brussels Airport 2.280.205 passagiers, een toename met 0,7% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Net als in april werden de resultaten in mei negatief beïnvloed door specifieke gebeurtenissen, aldus de luchthaven. “Zo kregen we te maken met heel wat stakingen, zoals die bij de luchtverkeersleiding skeyes in de ochtend van 14 mei, stakingen in Italië en Frankrijk en een staking bij de piloten van luchtvaartmaatschappij SAS.” Verder legde de Britse regionale maatschappij flybmi legde de boeken neer, tekende WOW Air voor faillissement en moest Emirates het aantal vluchten naar Europa terugschroeven door onderhoudswerken aan de startbaan in Dubai. Dat alles speelde een belangrijke rol bij de lagere groeicijfers van mei. Daarnaast is mei typisch een rustige maand die de paasvakantie en de zomervakantie overbrugt. Er zijn dus minder mensen die op reis vertrekken. Ten slotte vond de ramadan dit jaar volledig plaats in mei, wat ook een negatieve impact had op de cijfers. Het aantal lokaal opstappende passagiers groeide lichtjes met 0,9% tegenover mei 2018. Het aantal transferpassagiers kende een spectaculaire toename van 10,2% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, toen er gestaakt werd bij Brussels Airlines. Door het verlengde weekend van 1 mei en het Hemelvaartweekend, merkte men ook een groot verschil tussen het aantal passagiers dat vertrekt en aankomt op Brussels Airport.

LUCHTVAART

Skytrax World Airline Awards 2019: winnaars bekend

De resultaten zijn bekend: Qatar Airways staat weer met vlag en wimpel op de eerste plaats van de Skytrax World Airline Awards 2019. De Golfcarrier mag voor de vijfde keer de prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen na overwinningen in 2017, 2015, 2012 en 2011. De Skytrax-awards worden aanzien als een van de meest prestigieuze in de sector omdat ze door de consument worden gestemd.

World’s Best Airlines voor 2019

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. ANA All Nippon Airways

Alle resultaten leest u hier.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: Nobu Hotel Barcelona

Op 19 oktober opent in Barcelona het nieuwe juweeltje uit de Nobu keten: Nobu Hotel Barcelona 5*L. Exclusive Destinations: “Met een uitzonderlijke ligging, vlakbij de Plaza de España en op 300 meter van een trein- en metrostation, zal deze aanwinst zeker heel wat fans kunnen lokken. Ook hier worden de klanten ondergedompeld in een minimalistische wereld met Japanse invloeden. Maar de nadruk ligt natuurlijk op de keuken. Het prachtige Nobu Restaurant, op de 23ste verdieping, met panoramisch zicht op de stad en de Middellandse zee stelt de typische signatuurgerechten van Nobu voor, maar met een Catalaanse twist. Ter hoogte van de lobby heeft het hotel een Japanse cocktail bar, Kozara (‘kleine gerechtjes’ in het Japans), waar klanten kunnen proeven van Japans geïnspireerde tapas. Kortom: een gastronomisch getaway in Barcelona. Meer info en bijzondere voorwaarden (kortingen bij reservatie vóór 31/07/19) via deze link.

Ikos Andalusia

In mei 2020 opent aan de Costa del Sol een nieuw Ikos resort: Ikos Andalusia 5*L. Exclusive Destinations: “Naar het voorbeeld van de Griekse zusterhotels herdefinieert dit luxueuze resort all inclusive als “Infinite Lifestyle”: een ongeëvenaard luxeconcept voor kwaliteit, elegantie, sereniteit en warme gastvrijheid (met menu’s gecreëerd door Michelinsterrenchefs en een keuze uit zo’n 300 verschillende wijnen). Het All Inclusive Concept omvat alle maaltijden (ook in de à la carte restaurants) en een dine-around formule met inbegrip van lokale restaurants, een ruime selectie van (alcoholische) dranken, een dagelijks aangevulde minibar, en zelfs, 1 dag gratis gebruik van een Minicooper om op verkenning te gaan. Dit allemaal aan het prachtige zandstrand van Playa de Guadalmansa op een privé-domein van maar liefst 7 ha met 6 buitenzwembaden. De ideale locatie voor een top familieverblijf. Kortingen indien u reserveert vóór 31/07/19 via de ED-website!”

REISINDUSTRIE

BCD Travel: ‘Technologie vereenvoudigt de verwerking van onkostendeclaraties’

Elke zakenreis omvat een taak waar niemand op zit te wachten en waar maar weinig reizigers—van directeur tot nieuwste collega—onderuit komen: een declaratie indienen. Net zoals runflatbanden het grotendeels overbodig hebben gemaakt om langs de weg een band te verwisselen, kunnen opkomende betaal- en declaratietechnologieën reizigers volledig verlossen van declaraties. Zo blijkt uit het nieuwste rapport in de Inform-serie over opkomende technologie van BCD Travel. Payment and Expense, Emerging Technology and Travel Management onderzoekt hoe nieuwe innovaties betalingen en declaraties zullen veranderen.

Het rapport over betalingen en declaraties biedt inzicht in hoe technologieën zoals machine learning, blockchain, chatbots, virtual reality en Internet of Things de ervaring van reizigers, travelmanagers en boekhouding verbeteren. Daarnaast biedt het rapport lezers meer informatie over opkomende technologieën en best practices om in hun eigen programma op te nemen.

Payment and Expense is het vijfde rapport in de zesdelige Inform-serie over opkomende technologieën en zakenreismanagement. Eerdere rapporten namen de impact van nieuwe en opkomende technologieën op sourcing, beleid, communicatie en zorgplicht onder de loep. Het laatste rapport onderzoekt hoe opkomende technologieën ervoor kunnen zorgen dat zakenreisprogramma’s beter presteren.

Ga voor alle zes rapporten naar www.bcdtravel.com/inform/

LUCHTVAART

Dienst voor Toerisme van Catalonië: beste marketing video

De campagne video, The Route of Fate, van de Dienst voor Toerisme van Catalonië heeft de prijs ‘Best City- & Regional Marketing Video’ op het Belgian Corporate Video Festival gewonnen. De video maakt deel uit van de marketingcampagne gewijd aan cultuur. Het doel van de video is emoties oproepen door verhalen te vertellen en de schoonheid en karakteristieken te tonen die van Catalonië een unieke bestemming maken. Op die manier proberen ze potentiële toeristen te inspireren om niet enkel Barcelona te bezoeken, maar ook de omliggende gebieden vol cultuur en tradities.