20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TRAVEL AWARDS

TM Travel Awards: 22e editie op 15-11-2019

Travel Magazine organiseert dit jaar de 22ste editie van de TM Travel Awards. Hét gala-event van de Belgische reisindustrie vindt ook dit jaar plaats in het Hilton Antwerp Old Town en dat op vrijdag 15 november 2019. We starten dit jaar opnieuw een halfuurtje vroeger, zodoende wordt u om 18u verwacht voor het ‘travel event of the year’.

Steering Committee: verlenging mandaat

Het TM Travel Awards Steering Committee, dat al jaar en dag de TM Travel Awards sectorieel onderschrijft, ondergaat dit jaar qua bezetting geen wijzigingen. Volgende leden nemen, net als voorgaande jaren, onveranderd hun mandaat in het comité op: Jan Van Steen (BTO/Omnia Travel), Piet Demeyere/Sarah Saucin (TUI), Olivier Giacomini (Sunny Cars), Dirk Dom (Thomas Cook), net als Koen van den Bosch (VVR/UPAV) en Anne-Sophie Snyers (UPAV/VVR) die als vakverenigingen de belangen van de reisagenten behartigen.

EVENT

Belgian Travel Summit volgende dinsdag van start

Komende dinsdag 28 mei reizen zo’n 60 Belgische reisprofessionals af naar Ras al-Khaimah voor de eerste editie van de Belgian Travel Summit, een gezamenlijk initiatief van de vakverenigingen VVR, UPAV, ABTO en CLIA. De Summit vindt tot en met 2 juni plaats en dat met de steun van Ras al-Khaimah Tourism Authority (RAKTDA) en Emirates. Travel Magazine onderschrijft als tweetalig vakblad voor de Belgische reisindustrie mee het project en zorgt voor een uitgebreide verslaggeving. De Belgian Travel Summit brengt alle actoren uit de outgoing reissector samen. Doel is om er tijdens een werk-vierdaagse een helder en gedragen visiedocument uit te schrijven dat een aantal belangrijke krijtlijnen op korte, middellange en langere termijn zal uittekenen. Op deze manier wil de Belgische reissector heldere krijtlijnen bepalen voor de komende jaren. De Summit werkt rond vier belangrijke thema’s: digitalisering, opleiding, business development en duurzaamheid. De deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst geïnspireerd worden door sprekers van topniveau en zullen werken rond specifieke thema’s tijdens diverse workshops.

Onder de deelnemers aan de eerste Belgian Travel Summit uiteraard vertegenwoordigers van de organiserende vakverenigingen, heel wat (niche)touroperators, technologieproviders, cruiserederijen, toeristische diensten, incentive houses, reisverzekeraars, autoverhuurders,… Ook BTExpo (Bernard Philippart de Foy en Ignace Vermeylen), dat dit jaar een metamorfose ondergaat, tekent present en is ‘open for business’.

Lees hier meer over het programma (met een bezoek aan Expo 2020 Dubai) en over de nieuwe sprekers.

Meer informatie via www.belgiantravelsummit.be

TRAVEL RALLY

Travel Rally 2019: klaar om in te schrijven?

Volgende week maken we bekend waar de Travel Rally dit jaar zal neerstrijken! De 7e editie van de Travel Rally zal dit jaar plaatsvinden van 20 – 22 september. De Travel Rally is een informele studiereis georganiseerd door Interhome, NMBS Internationaal, Sunny Cars, Touring en Travel Magazine. Ook het Garantiefonds Reizen is al enkele jaren trouwe partner van de organisatie. Deelnemers aan de vorige edities kennen als geen ander de ingrediënten van deze succesvolle Rally.

De organisatie maakt de bestemming(en?) bekend op 31 mei 2019! Vanaf dan zal het ook mogelijk zijn je in te schrijven. Meer info hierover in Travel Magazine n°429, de Travel Rally Facebookpagina, de TM-Newsletter en de Travel Rally website.

BESTEMMING

Vietnam: nieuwe visumprocedure Belgen

Sinds enkele maanden heeft de overheid van Vietnam een nieuwe visumprocedure toegankelijk gemaakt voor Belgen. Het gaat hierbij om het zogenaamde e-visum. Dit visumtype was al langer beschikbaar voor Nederlanders en reizigers uit tal van andere landen en heeft vooral voordelen ten opzichte van het oude Visum on Arrival. Lees meer via onze website.

REISINDUSTRIE

Tanzania bant plastic

Vanaf 1 juni 2019 bant Tanzania plastic zakken. Zowel het maken, gebruiken als het importeren van plastic tassen (waaronder ook plastic vuilnis- en winkelzakjes) zijn illegaal en kunnen ook toeristen een serieuze boete opleveren. Toeristen worden aangeraden om geen plastic tassen in hun bagage mee te nemen. Ook wat je op de luchthaven koopt alvorens op het vliegtuig te stappen, mag geen plastic verpakking hebben. Ook de doorschijnende zakjes die je gebruikt voor je vloeistoffen, zijn niet langer toegelaten. Plastic tasjes van de duty-free zijn eveneens uit den boze.

IN MEMORIAM

Niki Lauda overleden

De Oostenrijkse autocoureur en luchtvaartondernemer Niki Lauda is maandag op 70-jarige leeftijd overleden, negen maanden nadat hij een longtransplantatie onderging. Lauda, die de wereldtitel in de Formule 1 won in 1975, 1977 en 1984, stond vooral bekend om het feit dat hij twee van die titels veroverde na een zware crash op de Duitse Nürburgring in 1976, waarbij hij bijna levend verbrandde. Aan dat ongeluk hield hij ernstige brandwonden over. Na zijn carrière als coureur werd Lauda luchtvaartondernemer. Hij stond aan de wieg van diverse luchtvaartmaatschappijen. Zo richtte hij Lauda Air op in 1979 met twee Fokker 50’s. In 2013 werden de activiteiten stopgezet. In 2003 richtte hij lagekostenmaatschappij NIKI op. Die maatschappij werd in 2011 overgenomen door het toenmalige Air Berlin. NIKI raakte vanwege financiële problemen verwikkeld in een overnamestrijd. Kort daarna ging Niki Lauda van start met Laudamotion (nu kortweg: Lauda). Al kort na de oprichting ervan verkocht hij in twee fases zijn aandelen aan Ryanair. Niki Lauda vloog zelf ook, als piloot van verschillende privéjets.

AIR&RAIL

Brussels Airport test nu ook check-ins te Brussel-Zuid

Woensdag startte de tweede fase van het “Airport City Terminal” testproject van Brussels Airport, in samenwerking met NMBS. Voortaan kunnen ook passagiers die vanuit Brussel-Zuid sporen, inchecken voor hun vlucht terwijl ze wachten op hun trein naar Brussels Airport-Zaventem. Deze check-ins komen er twee maanden na de installatie van de eerste twee kiosken in Antwerpen-Centraal. Indien je enkel met handbagage reist, kan je op de luchthaven ineens naar de veiligheidscontrole gaan.

HOTELLERIE

Grecotel: Last Minutes

Terwijl het grijze weer in België blijft aanhouden, schijnt in Griekenland de zon! Klanten op zoek naar een zonnige last-minute bestemming, kunnen terecht in één van de Grecotel Hotels & Resorts! In heel wat heel hotels op o.a. Kreta, Rhodos, Corfu, Kos en de Olympische Riviera, kan je nu profiteren van kortingen tot wel -30% voor afreizen tot eind juni! Voor meer info & prijzen kan je terecht bij je vertrouwde touroperators.

PEOPLE ON THE MOVE

Costa Cruises: nieuwe sales manager

Eveline Vanderstraeten

Tijdens de Protagonisti del Mare kondigden Georges Azouze, directeur Costa Cruises France en Massimo Tedesco, sales directeur voor België en het Groothertogdom Luxemburg aan dat Eveline Vanderstraeten vanaf volgende week het team van Costa Cruises terug vervoegt. Ze was voor de sluiting van het Belgische kantoor dertien jaar lang aan de slag bij Costa Cruises, eerst als sales voor Vlaanderen en vervolgens als sales supervisor BeLux. De jongste twee en een half jaar was ze product manager bij All Ways Cruises. Met de terugkeer van Eveline als sales manager voor de BeLux haalt Costa Cruises een waardevolle medewerker binnen die niet alleen grondig vertrouwd is met de rederij en de cruisewereld, maar ook heel wat reisagenten in de BeLux persoonlijk kent. Eveline is te bereiken via eveline.vanderstraeten@fr.costa.it

Ignace Vermeylen naar Antipodes

Zoals we jullie reeds hebben meegedeeld, is Ignace Vermeylen sinds enkele maanden aan de slag als zelfstandige in de toeristische sector. Zo staat hij onder meer in voor de organisatie van BTExpo, in samenwerking met Bernard Philippart. Naast zijn functie bij BTExpo, is Ignace voortaan ook als sales manager aan de slag bij Antipodes. Deze  nichetouroperator is gespecialiseerd in Australië, Nieuw-Zeeland maar ook Vanuatu, Fiji-eilanden, Polynesië en Nieuw-Caleidonië. Ignace: “Het is een eer maar een grote uitdaging om voor Antipodes te werken. Deze touroperator is geen onbekende, en wordt erkent voor zijn professionalisme en expertise. Met de job als Sales Manager keer ik terug naar hetgeen ik het liefste doen: via menselijk contact de verkoop van een kwaliteitsvol product verder ontwikkelen. Ik zal begin juni de studiereis met Antipodes naar Australië begeleiden, de uitgelezen kans om meteen in de juiste sfeer te komen en deze bestemming grondig te leren kennen!”

Ignace is te bereiken via ignace@antipodes.travel en 0497/53.38.54.

VAKANTIEVERHUUR

Center Parcs: opening aquapark

© Center Parcs

Op 15 mei opende Waterskicentrum de Vossemeren in samenwerking met WaterCamp en Center Parcs de Vossemeren het nieuwe WaterCamp Aquapark. Het Aquapark kan gezien worden als een grote opblaasbare stormbaan op het water die zowel voor jong als oud een uitdaging vormt. De baan bestaat uit zowat 100 elementen zoals een grote piramide waar je overheen moet klimmen, een sprong door de lucht vanaf de ‘blob’ of een grote schommel waarmee je over het water zwiert. Het Aquapark zal van mei tot september open zijn. De officiële inhuldiging zal gebeuren op woensdag 5 juni door de burgemeester Bob Nijs.

RAIL

NMBS Internationaal: short-trip naar Den Haag

Op uitnodiging van NMBS Internationaal en in samenwerking met het ‘The Hague Marketing Bureau’ vertrokken 13 reisagenten, zowel leisure als business, op maandag 20 mei op tweedaagse naar Den Haag. De focus lag op alle mogelijke treinverbindingen naar Den Haag vanuit België en alles wat de stad te bieden heeft. De stad is met de trein namelijk makkelijk te bereiken vanuit België. Een eerste optie is de IC-trein die vertrekt van Brussel-Zuid en die daarna via Mechelen en Antwerpen naar Den Haag rijdt. Een tweede optie is de Eurostar die Brussel-Zuid en Rotterdam verbindt. Vervolgens is er tussen Rotterdam en Den Haag een makkelijke verbinding met de InterCity.

Den Haag: volwaardige citytripbestemming

Den Haag wil zich profileren als een volwaardige bestemming voor citytrips. De stad biedt namelijk een combinatie van strand en cultuur aan en is daarenboven de enige grote stad aan de Nederlandse kust. Bezoekers kunnen in Den Haag genieten van vele winkels, koninklijke paleizen, een voortreffelijke keuken, de pier en het strand. Ook kunstliefhebbers zullen hun weg vinden doorheen de stad. Den Haag beschikt namelijk over verschillende musea, waar zowel moderne kunst als oude meesters vertegenwoordigd worden. Zo heeft het Mauritshuis een unieke collectie van onder andere Rembrandt Van Rijn, Vermeer en Rubens in bezit. Ander voorbeelden zijn het museum ‘Escher in Het Paleis’ en het Panorama Mesdag.

Overnachten deden de reisagenten in het ‘Ibis Styles The Hague City Center’ hotel. Dit hotel opende onlangs haar deuren. Vooral de ligging in het hartje van de stad werd door de reisagenten sterk gewaardeerd. Een ander hotel dat in de smaak viel bij de reisagenten is het Hotel Des Indes. In dit 5*-hotel is de historische grandeur nog steeds zichtbaar en is de luxe prominent aanwezig. Bovendien is het hotel ook centraal gelegen.

In tegenstelling tot Amsterdam is Den Haag een heel kalme stad. Mede dankzij de rust vielen de reisagenten voor de charme van de stad. Den Haag wordt vandaag vaak aangeboden als een optionele verlenging van Amsterdam, maar de reisagenten waren het erover eens dat de stad als een volwaardige citytrip kan worden aangeboden.

Meer info over de treinverbinding via https://agent.b-europe.com/nl.
Wie meer interesse heeft om Den Haag te verkennen, kan hier terecht. Klik hier voor meer foto’s.

TECHNOLOGIE

Amadeus: testproject biometrisch boarden

Terwijl het aantal passagiers jaar na jaar blijft stijgen, worden luchthavens tot het uiterste gedreven om het infrastructuur aan te passen om tegemoet te komen aan de stijgende passagiersstromen en de steeds langere wachtrijen. Luchthavens zien veel potentieel in biometrische technologie als één van de oplossingen, omdat deze verschillende processen op de luchthaven kan versnellen. Amadeus heeft op de luchthaven van Ljubljana en in samenwerking met Adria Airways en LOT Polish Airlines een geslaagd testproject achter de rug. Ze creëerden een gezamenlijk platform waar biometrische gegevens worden verzameld. De twee carriers hebben dankzij dit platform een zeer geslaagde boarding kunnen uitvoeren bij 175 passagiers, en dat in een recordtempo. De passagiers registreerden zich met behulp van de Amadeus app via hun smartphone. Er werd een selfie genomen alsook een foto van hun paspoort en boardingpass. Deze werden op een veilige manier op een server opgeslagen. Vervolgens werd aan de gate een foto van de passagier genomen en vergeleken met deze op de server om zo de identiteit van de passagier te controleren en te valideren. Wanneer de gegevens overeenstemmen, wordt een bericht gestuurd naar het controlesysteem en kan de passagier aan boord gaan van het vliegtuig. De biometrische gegevens worden na 48u verwijderd, om GDPR-proof te zijn. Tijdens deze test is de gemiddelde boardingtijd verminderd met ongeveer 75%! Dit wil zeggen dat elke passagier slechts 2 seconden de tijd nodig had om te boarden, in plaats van 5 – 10 seconden bij een ‘klassieke’ boarding.

LUCHTVAART

KLM: rechtstreeks AMS – St. Maarten

Vanaf komend winterseizoen biedt KLM weer twee directe vluchten per week aan tussen Amsterdam Schiphol en St. Maarten. De tussenstop op Curaçao vervalt, waardoor reizigers in iets meer dan negen uur vanuit St. Maarten weer terug zijn in Amsterdam. Tot orkaan Irma in september 2017 over het eiland raasde, vloog KLM rechtstreeks van en naar St. Maarten. Het aantal reizigers liep terug en KLM besloot een stop te maken op Curaçao, om extra passagiers op te pikken. Maar het afgelopen jaar heeft St. Maarten gewerkt aan de wederopbouw waardoor er weer meer toeristen komen. De tussenstop op de KLM-vlucht in Curaçao is niet langer nodig.

RAIL

NMBS Internationaal: ‘succesvol Spring Event’

NMBS Internationaal blikt tevreden terug op het Spring Event!

Op donderdag 16 mei organiseerde NMBS Internationaal haar jaarlijks Spring Event in Hof ter Musschen te Sint-Lambrechts-Woluwe. Bart Geeroms: “Het Spring Event werd bijgewoond door heel wat enthousiaste reisagenten en wij wensen hen dan ook te bedanken voor de aanwezigheid en de belangstelling in onze ‘treinwereld’.” Tijdens de workshop, die startte om 18u, stelden Thalys, TGV, ICE en Eurostar hun laatste nieuwigheden aan de reisagent voor. Ook aanwezig waren Accor, Expedia TAAP, Holidays Extras, Worldhotels en Groupe Barrière. Uiteraard werden er ook dit jaar enkele prachtige prijzen weggeschonken. Het volledige NMBS Internationaal team kijkt alvast uit naar de editie van volgend jaar.

LUCHTVAART

Nederlands rechter verklaart Jet Airways failliet

© Jet Airways

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways is door een Nederlandse rechter failliet verklaard. Dat meldde de Nederlandse krant De Telegraaf eerder deze week. “Jet Airways werd bij verstek veroordeeld, dus het is nog niet duidelijk of het bedrijf van het faillissement op de hoogte is en of het daartegen in verzet wil. Het faillissement geldt volgens het Nederlandse recht in alle landen, maar het is niet direct duidelijk of het Indiase recht dat erkent,” aldus curator Rocco Mulder aan De Telegraaf. De curator gaat in gesprek met de onderneming, die ook in haar thuisland een erg grote schuldenberg meesleept. Tegelijk berichten diverse media in India dat de Hinduja Group een bod zou overwegen op de luchtvaartmaatschappij, waarna de koers van het Jet Airways aandeel ietwat opveerde. Een kandidaat-overnemer zal hoe dan ook te maken krijgen met schulden die ver uitstijgen boven de Rs11,261 crore (1,6 miljard dollar) die Jet Airways sowieso moet terugbetalen aan het consortium van elf banken, geleid door de State Bank of India (SBI). Jet Airways vloog voor het laatst op 17 april en schortte zijn operaties tijdelijk op nadat banken een nieuwe noodlening hadden afgewimpeld.

HOTELLERIE

Iberostar Selection Bávaro: renovatie

Junior Suite © Iberostar

Op 25 augustus 2019 zal het vijf-sterren hotel Iberostar Selection Bávaro haar deuren sluiten met als doel de kamers grondig te renoveren. Davy Van Acker: “Het complex zal 162 nieuwe high-end kamers toevoegen aan het bestaande hotel om een ongeëvenaarde Star Prestige-ervaring waarbij ook families welkom zijn aan te bieden.” Star Prestige is het exclusieve concept van Iberostar om een uniek verblijf te garanderen aan de meest veeleisende gasten. “Het biedt superieure diensten en geoptimaliseerde voorzieningen om gasten het comfort, gemak en intimiteit te bieden van een boetiekhotel.” De opening van het nieuwe gedeelte is verwacht voor november 2019.

TOUROPERATING

Woni Safaris: duurzaam toerisme

© Woni Safaris

Touroperator én DMC Woni Safaris zal vanaf het zomerseizoen 2019 eco-friendly, herbruikbare waterflessen aanbieden bij al hun gegidste tours in Oostelijk en Zuidelijk Afrika.  Voorheen werden plastic waterflessen voor éénmalig gebruik gehanteerd. De aankondiging komt er niet toevallig nu de klimaatdiscussie op volle toeren draait en duurzaam toerisme een belangrijke plaats inneemt op de internationale reismarkt. Historisch gezien werden alle rondreizen voorzien van een voorraad plastic waterflessen voor het comfort en de verfrissing van de klant. Yves Coppens (oprichter Woni Safaris): “Het aanbieden van onze eco-friendly waterflessen stelt toeristen in staat om actief deel te nemen aan duurzaam toerisme door een herbruikbare fles te krijgen tijdens hun reis naar Afrika en opnieuw te gebruiken tijdens hun volgende vakantie. Door over te stappen van plastic waterflessen voor éénmalig gebruik naar een duurzaam alternatief, kan Woni Safaris er nu op vertrouwen dat we helpen de ecologische voetafdruk van onze klanten in Afrika, te verkleinen. Onze klanten kunnen de mooie waterfles blijven hergebruiken, zodat de ecologische voetafdruk ook in andere delen van de wereld zal verkleinen.”

HOTELLERIE

Ikos Resorts: opening Ikos Aria

© IKOS Resorts

Ikos Resorts heeft officieel Ikos Aria geopend op het eiland Kos. Met deze lancering voegt Ikos Resorts een vierde resort toe aan haar collectie resorts. “Het vijfsterrenresort Ikos Aria is met zijn elegant ingerichte kamers en eigentijds interieur dé plek voor een luxueuze droomvakantie. Ikos Aria ligt aan een idyllisch strand met een indrukwekkend uitzicht op de Egeïsche Zee. Met acht toprestaurants, zeven bars en maar liefst 850m privéstrand voorbehouden voor de gasten, ontbreekt het hen aan niet. Ook voor de iet wat avontuurlijke gasten is er een ruim aanbod inbegrepen. Families met kinderen zijn zeker welkom. Voor de kinderen zijn er namelijk clubs voorzien die activiteiten organiseren aangepast aan hun leeftijd,” aldus Liesbeth Balthazar (Into The Sails).

TOUROPERATING

© Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa

Exclusive Destinations: Aguas de Ibiza

Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa verwelkomt een nieuwe topchef! Op 12 april opende dit vijfsterren superior hotel in Ibiza opnieuw zijn deuren met een totaal vernieuwd gastronomisch aanbod. Zo telt het hotel nu een dakterras met panoramisch zicht op de baai van Santa Eulàlia. Tijdens het zomerseizoen, van 1 juli tot 29 oktober, zal dit terras plaats voorzien voor het meest trendy restaurant in Ibiza waar de Peruviaanse chef Omar Malpartida alle populaire Spaanse tapas in een modern jasje zal steken. Aguas de Ibiza is te boeken via Exclusive Destinations. Meer info via deze link.

GRAND PRIX SUNNY CARS

GP Sunny Cars: Opdracht 2

De inschrijving voor de kraslotenactie is afgesloten. Doe jij mee? Dan kun je nog t/m 31 mei krasloten verdienen. Hoe meer je er spaart, hoe meer kans op een van de 28 studiereisplekken voor dé Grand Prix Sunny Cars (van 15 t/m 19 september) of de vele andere prijzen. Je kan nu weer een extra kraslot aan je verzameling toevoegen door het oplossen van een nieuwe puzzel! Ga er maar even voor zitten, want voor een correct opgeloste opdracht ontvang je 1 kraslot! Stuur jouw antwoord inclusief je licentie- en persoonlijke agentennummer uiterlijk 31 mei naar GrandPrix@sunnycars.be o.v.v. Grand Prix opdracht 2. Veel succes!

Interview teamcaptain 2

De teamcaptains voor de Grand Prix Sunny Cars hebben hun speciale positie dubbel en dik verdiend. Maar hoe gaan ze dit aanpakken? Wat zijn hun sterktes of zwaktes? We laten hen in de TM Newsletter zelf aan het woord.

LUCHTVAART

BSCA: nieuw digitaal platform

Brussels South Charleroi Airport lanceert zijn nieuw digitaal platform. Met behulp van het nieuwe digitaal platform van Brussels South Charleroi Airport zullen de toekomstige reizigers over de mogelijkheid beschikken om op een eenvoudige manier toegang te krijgen tot alle informatie met betrekking tot hun reis en de producten die worden aangeboden op de luchthaven. Naast de mobiele app, die werd gelanceerd in juni 2018, wordt er nu ook een volledig vernieuwde website online geplaatst waarop een webshop werd geïntegreerd zodat de reizigers op een snelle en eenvoudige manier inherente diensten voor hun reis met het vliegtuig kunnen kopen.

Brussels South Charleroi Airport wilt een 3.0-luchthaven worden. Met behulp van verschillende partners kon de luchthaven een reeks digitale tools ontwikkelen met het oog op het personaliseren van de relatie die de reizigers verbindt met de luchthaven. De reizigers kunnen voortaan een overzicht krijgen van elke stap van hun reis dankzij de verschillende informatiekanalen die hen ter beschikking worden gesteld.

Philippe Verdonck (CEO BSCA): “De luchthaven werd verschillende keren geprezen voor de kwaliteit van haar dienstverlening, de infrastructuur of de stiptheid. De reputatie van de luchthaven wordt gebouwd op haar operationele ervaring. Het laat ons dus verder in de toekomst kijken om te kunnen bouwen aan een geprivilegieerde relatie met onze reizigers. Naast de goede werking van de luchthaven, hopen we te kunnen beantwoorden aan de behoeften en de eisen van de gebruikers van de luchthaven, zodat ze van hun reis kunnen genieten vanaf het moment waarop ze onze faciliteiten beginnen te gebruiken.”

TOUROPERATING

Club Med: Sunny Days Incentive

Club Med organiseert de Sunny Days Incentive: een zonnige incentive waarmee reisagenten een Club Med-verblijf voor deze zomer kunnen winnen. Tijdens de ‘Sunny Days’-actie van 10 tot en met 31 mei 2019 kunt u uw klanten een zomervakantie aanbieden met kortingen tot € 600 per persoon. “Maar bovenop deze ‘Sunny Days’-aanbieding kunt ook ù een reis winnen,” aldus Club Med. “Wij organiseren namelijk een zonnige ‘Sunny Days’-incentive voor al onze reisagenten!”

Hoe deelnemen?
Voor ieder verkocht dossier tijdens de ‘Sunny Days’-actie, krijgt u een tombolanummer. Op het einde van de verkoopperiode organiseert Club Med een loting. De Sales Vertegenwoordigers bewaren de tombolanummers tot de grote dag. Hoe meer dossiers u verkoopt, hoe groter de kans om te winnen!

Welke prijzen zijn er te winnen?

  • Eén week voor 2 personen in een tweepersoonskamer, zonder vervoer, in een bergresort in de zomer of voor een zonvakantie in Europa, met een vertrek van juni tot december, buiten de schoolvakanties.
  • Een weekend van 3 dagen / 2 nachten in Frankrijk (inclusief bergresorts in de zomer), met een vertrek van juni tot december, buiten de schoolvakanties, zonder vervoer.

Hoe en wanneer worden de winnaars van de incentive bekendgemaakt?
De twee winnaars worden getrokken op 10 juni. Voor meer informatie, ga naar www.clubmedpartners.be

SERVICE FACILITATOR

EurAm: Central Park Bike Tour met NL-gids

© EurAm

EurAm werkt permanent aan haar productaanbod. Er worden heel de tijd nieuwe, extra diensten en accommodaties aangeboden: van klassiek tot extravagant, van avontuurlijk tot relax. Via de TM Newsletter houdt EurAm je regelmatig op de hoogte. Olivier Dewit: “Central Park Bike Tour in New York is nu te boeken met Nederlandstalige gids. Fiets aan een ontspannen tempo door het park en verbaas je over de mooie sculpturen en bijzondere natuur middenin Manhattan. De tour duurt ongeveer 2 uur, inclusief verschillende (foto-)stops bij bezienswaardigheden als Strawberry Fields en het Imagine Mosaic, beiden een eerbetoon aan John Lennon, Bethesda Fountain, Belvedere Castle en Shakespeare Garden. Je fietst ongeveer 11 km en deze tour is geschikt voor elke fietser.” Meer info via EurAm.

VAKANTIEVERHUUR

P&V: opening reservaties winter ’19-‘20

P&V L’Hévana © Pierre & Vacances

Het is sinds vorige week donderdag mogelijk om een verblijf bij Pierre & Vacances te boeken voor de herfst-winter 2019-2020 (van 16 november 2019 tot en met 10 mei 2020). Meer dan 360 residenties en meer dan 26 000 overnachtingsmogelijkheden in 11 landen. Komende winter opent in Méribel de nieuwe Premium Residentie L’Hévana 5*. De residentie is gelegen in het hart van het skigebied Les Trois Vallées, in het centrum van Méribel. Meer info via deze link.

HOTELLERIE

RIU presenteert Malediven hotels

© RIU Hotels & Resorts

De RIU-keten heeft onlangs twee nieuwe hotels in de Malediven geopend, gelegen op twee eilandjes van het atol Dhaalu met stijlvolle suites boven het water. Riu Atoll en Riu Palace Maldivas zijn de eerste hotels van de Spaanse hotelketen in deze paradijselijke archipel. Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts: “Dit is een heel mooi moment, nadat meer dan zeven jaar geleden het plan ontstond om een hotel in de Malediven te openen. Om twee hotels tegelijkertijd te kunnen openen en zeker met de uitdagende logistieke en technische problemen vanwege de geografische ligging, is dit voor mij zowel persoonlijk als professioneel een droom die uitkomt.” De twee hotels liggen op twee verschillende eilanden en zijn verbonden door een 800 meter lange loopbrug boven het water met aan weerszijden de 72 suites boven het water. Riu Atoll ligt op het privé-eiland Maafushi. Het is een 4-sterren Riu Classic met 264 kamers, waarvan 36 suites boven het water zijn gebouwd. Op het naburige eiland Kedhigandu, ook privé, ligt Riu Palace Maldivas, een 5-sterren resort met 176 kamers.

LUCHTVAART

Air Antwerp: opvolger VLM Airlines op ANR

De luchthaven Deurne bij Antwerpen krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Antwerp. De maatschappij wil in een eerste fase Antwerpen verbinden met een drietal bestemmingen waaronder Londen City Airport. De regionale luchtvaartmaatschappij hoopt ook een aantal ex-werknemers van VLM aan te trekken. De aandeelhouders van het pas opgerichte bedrijf zijn niet de minste: KLM en het Ierse CityJet. Zij brachten een startkapitaal samen van 61.500 euro, waarvan één derde door KLM en de overige twee derden door CityJet dat zijn hoofdzetel heeft in Dublin. Bij de federale overheidsdienst Mobiliteit loopt een aanvraag voor een vliegvergunning, ook wel AOC (Air Operator Certificate) genoemd, die een maatschappij moet toelaten om commercieel luchtvervoer te organiseren. Air Antwerp hoopt dit najaar van start te kunnen gaan met één Fokker 50, een toesteltype met plaats voor 50 passagiers dat destijds ook door VLM Airlines werd gebruikt op de korte verbindingen naar steden in o.a. Groot-Brittannië, Zwitserland en Duitsland. Lees verder via deze link.

TOUROPERATING

© Thomas Cook

Thomas Cook: Last Minutes

Thomas Cook lanceert sinds donderdag 23/05 kortingen tot wel 50% op tal van vliegvakanties met vertrek in juni, juli en augustus. De deelnemende hotels en vertrekdata vind je terug op de website van Thomas Cook. Hierbij wordt het principe van ‘OP = OP’ gehanteerd. Snel reserveren of een optie nemen is dus de boodschap.

Vroegboekvoordelen winter

Is de winter voor jouw klant hét moment om de zon op te zoeken? Laat hem dan snel profiteren van de vroegboekvoordelen bij Thomas Cook:

  • Vroegboekkortingen tot € 700 p.p.
  • Gratis vluchten
  • Gratis privéluchthavenvervoer (PTAXIA) OF € 50 extra korting p.p. (050EUR) OF je leeftijd in korting voor 55+’ers (RED55A t.e.m. RED55Q)

Ook voor deze winter biedt Thomas Cook nog steeds een compleet vakantiepakket met tal van inbegrepen diensten, zoals 23 kg ruimbagage en 12 kg handbagage, transfers van en naar het hotel, annuleringsgarantie, Fast Lane, gratis stoelreservatie en Fuel Protection Program. Dankzij de besteprijsgarantie, optie tot gratis wijzigen en de 24u tevredenheidsbelofte vertrekt je klant helemaal zorgeloos op vakantie.

CAR BROKER

Sunny Cars: ‘transparante autohuur’

‘Wie een auto huurt, wil het liefst een vooraf ingevuld huurcontract om zo snel mogelijk de auto op te halen. Ook is de waarborg vaak nog te onduidelijk.’ Dat blijkt uit een poll van Sunny Cars onder ruim 2300 respondenten. Daarom gaat Sunny Cars gratis online check-in toevoegen met als doel deze service uiteindelijk op 70 tot 80 procent van haar 8000 bestemmingen aan te bieden. Daarnaast werkt de autohuurspecialist aan Nederlandstalige huurcontracten en gegarandeerde modellen.

“Wat betreft het imago van autohuur is er nog een lange weg te gaan. Wij streven altijd naar transparantie en duidelijkheid. Daarom hanteren wij al bijna 25 jaar een all-in formule”, zegt Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. “Bij ons staat de klantervaring altijd voorop. We vinden het dan ook heel belangrijk om de behoeften van autohuurders in kaart te brengen en hier ook echt iets mee te doen.” Daarom heeft Sunny Cars ruim 2300 respondenten gevraagd naar hun ergernissen en wensen. 35 procent van de respondenten heeft aangegeven graag online te willen inchecken zodat het huurcontract klaarligt op de bestemming. Dit houdt in dat alle gegevens van de klant vooraf worden doorgegeven en het ophalen van de auto aan de balie sneller verloopt. De autohuurspecialist is bezig deze check-in gratis uit te rollen.

Van de ondervraagden vindt 23 procent het belangrijkste dat ze het lokale huurcontract altijd in het Nederlands ontvangen. “Een huurcontract is vrijwel altijd in de taal van het land van bestemming. Als je bijvoorbeeld een Spaanstalige overeenkomst krijgt, is de kans dat je per ongeluk voor ongewenste extra’s tekent uiteraard groter dan wanneer het contract in het Nederlands zou zijn.” De Nederlandse huurcontracten staan volgens Knottnerus ook op de agenda. “We zijn momenteel met lokale partners aan het kijken hoe we vertaalde huurcontracten vooraf inzichtelijk kunnen maken. We hopen binnenkort een pilot te starten.”

TOUROPERATING

7PLUS: incentive Vietnam

Laurence Daniels: “7PLUS startte het jaar in stijl met diverse mooie studiereizen, (onder meer naar Sint-Petersburg, het verslag hiervan leest u hier, nvdr.) en andere famtrips zullen zeker volgen. Nu lanceert 7PLUS, in samenwerking met Vietnam Airlines, de “Ontdek Vietnam”-campagne. Van 15 mei tot 15 november 2019, ontvangen reisagenten voor elke geboekte passagier met Vietnam Airlines naar Vietnam, een punt. Aan het einde van de periode wint de bestverkopende reisagent twee vliegtuigtickets, om dit authentieke land zelf te ontdekken! Laat uw klanten dus genieten van de landschappen, cultuur en keuken van Indochina. Raadpleeg onze brochure en onze website, u zult hier extra tools vinden om uw klanten te overtuigen. Aarzel niet om contact op te nemen met Stéphane, onze specialist Indochina, hij helpt je ook graag bij al uw maatwerk. Om deze incentive ‘Ontdek Vietnam’ nog een extra boost te geven, bereidt hij ook een promotie voor! Deze zal je eerstdaags ontvangen.” Stéphane is te bereiken op stéphane@7plus.be

REISINDUSTRIE

Online reis boeken? #WeetWatJeKoopt!

De FOD Economie en het Europees Centrum voor de Consument (ECC) België voeren samen een sensibiliseringscampagne over fraude en oneerlijke praktijken. Thema dit jaar: online aanbiedingen voor een spotprijsje. Het advies: wees op je hoede, doe de Webshop Check en #WeetWatJeKoopt! Met enkele kliks vind je op het internet een brede waaier aan reisaanbiedingen voor pakketreizen, vliegtuigtickets, verblijf of recreatieve activiteiten, soms ook aangeboden via een online veilingsite. De prijzen kunnen erg verschillen. Een prachtige én goedkope reis ontdekt online? Hoe weet je nu of een heel mooi aanbod echt een buitenkans is of een onbetrouwbaar koopje? Doe de Webshop Check en #WeetWatJeKoopt!

Nuttige tips, een leuke video en informatie over je rechten vind je op de campagnewebsite www.weetwatjekoopt.be en www.eccbelgie.be

PEOPLE ON THE MOVE

Philippe Peere (TUI) met pensioen

De 63-jarige Philippe Peere is gisterenavond in de Vlaschaard (Oostende) gepensioneerd uitgewuifd door een beperkte groep vrienden, collega’s van de TUI-groep. Philippe Peere heeft er een carrière van 27 jaar opzitten bij Jetair World. Eerst als tourleader, later als contracting Jetair World. Sinds meer dan 20 jaar woont en werkt hij vanuit Kuala Lumpur als purchasing manager Asia Long Haul TUI Western Europe. Sofie Vandendriessche, purchasing director long haul TUI Group en Dirk Van Holsbeke, MD TUI België waren de ceremoniemeesters. Arjan Kers, MD TUI Nederland was omwille van familiale redenen op het laatste ogenblik verhinderd.

CRUISE

All Ways: twee nieuwe brochures

© All Ways

All Ways heeft net de nieuwe brochures van zee- en riviercruises voor volgend jaar gelanceerd. 2020 is trouwens een feestjaar, want dan viert All Ways haar dertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid organiseert All Ways vier jubileumcruises:  een riviercruise op de Donau en de Douro en twee zeecruises: ‘De charmes van de Britse Eilanden’ en ‘De Wijnroute’.

Voor het zomerseizoen 2020 is All Ways op zoek gegaan naar een ander schip. Dat is de Astoria geworden, een traditioneel cruiseschip dat geschikt is om in optimale omstandigheden op ontdekkingsreis te gaan. Het is nog een van die passagiersschepen op mensenmaat, met slechts plaats voor 500 gasten. Twee van de drie zeecruises behoren ook tot de jubileumcruises van All Ways. Ontdek de nieuwe brochure rond zeecruises hier.

In een tweede catalogus presenteert All Ways een rijk aanbod aan riviercruises, zowat overal ter wereld, en een aantal kleinschalige cruises met jachten of kustvaarders. Ook in deze brochure staan twee jubileumcruises naar aanleiding van 30 jaar All Ways.

TOUROPERATING

TUI: hoteltips Egeïsche Kust

Dalaman © TUI

Aan de Egeïsche Kust kan je terecht voor strand, cultuur en natuur, onder een stralende zon. Deze Turkse bestemming is ideaal voor een strandvakantie met historische en culturele excursies. Twee TUI hoteltips in deze regio zijn Blu Bay Platinum 5* en SUNEOCLUB Mersoy Bellavista 3*. Blue Bay Platinum 5* is een stijlvol hotel met moderne kamers. Je geniet er van uitgebreide en lekkere buffetten, en je bent zo in het stadscentrum van Marmaris, met het strand om de hoek. Ben je fan van animatie en een gezellige sfeer? In SUNEOCLUB Mersoy Bellavista 3* beleeft je klant een budgetvriendelijke all-in vakantie, waar waterpret gegarandeerd is. Voor wat meer rust kan je terecht in het adults only gedeelte vanaf 16 jaar.

Blue Diamond: kortingen en incentives

Bij de aftrap van de winterverkoop biedt TUI ook kortingen aan de klanten voor een vakantie bij Blue Diamond. Op alle Blue Diamond hotels gelden er verhoogde Boek-Nu kortingen voor het winterseizoen. Ook voor reisagenten is er iets extra’s voorzien, namelijk 2 incentives in samenwerking met deze hotelketen:

Smileys incentive TUI & VIP Selection
T.e.m. 02/09 schenkt TUI per gemaakte boeking in één van de Blue Diamond hotels 20 Smileys (= € 10). Deze actie is geldig voor zowel TUI als VIP Selection boekingen voor winter 2019-2020.

Free stay incentive VIP Selection
De best boekende reisagent voor Blue Diamond tussen 16/05 en 02/09 wint een verblijf van 7 nachten voor 2 personen in all inclusive in één van de Blue Diamond VIP Selection hotels naar keuze. Geldig op het VIP Selection aanbod winter 2019-2020.

Digitale informatie

Is het niet fijn om een welkomstbericht te ontvangen wanneer je op vakantie vertrekt? En om te weten dat iemand aan je denkt wanneer je vakantie er helaas terug op zit? Om ook jouw klanten dit gevoel te geven en hen bovenal op de hoogte te houden van praktische informatie zoals transfertijden en eventuele wijzigingen die zich voordoen, ontvangen zij steeds volgende servicegerichte berichten per SMS:

  • Welcome SMS: 3 uur vóór vertrek
  • Transfer SMS: 2 dagen vóór terugvlucht
  • Farewell SMS: dag van terugvlucht

Bovendien informeert TUI de klanten ook via deze weg in geval van een crisissituatie. TUI wilt u er daarom nogmaals aan herinneren om het correcte gsm-nummer van jouw klant, waarop hij tijdens zijn vakantie bereikbaar is, bij boeking in te geven. Enkel op die manier kan TUI hem perfect informeren over praktische zaken en wijzigingen. TUI benadrukt dat het gsm-nummer enkel gebruikt zal worden voor servicegerichte en belangrijke boodschappen.

TUI app: testfase IBZ

© TUI

TUI wil dat zijn klanten te allen tijde de correcte en meest recente informatie omtrent hun vakantie kunnen raadplegen. Ze streven naar efficiëntie en willen bovendien ook hun bijdrage leveren aan het milieu. Daarom zijn ze gestart met een testfase op de bestemming Ibiza, waar de informatieborden en -boeken niet meer aanwezig zijn in de lobby van de hotels en vervangen worden door de TUI app, waarin de klant nuttige informatie kan terugvinden zoals de bezoekuren van de reisleiding, de transfertijden en andere informatie over de bestemming.

De klant ontvangt daarom in zijn welkomstenveloppe een flyer die hem aanspoort om de app te downloaden en te gebruiken. Deze wijziging heeft geen enkele impact op de service op bestemming. De hosts/hostessen zullen nog steeds langskomen in de hotels voor de gebruikelijke welkomstmeeting en hotelbezoeken.

Contactmogelijkheden

Indien jouw klant met zijn reserveringsnummer inlogt in de TUI app, zal hij de contactgegevens van jouw kantoor terugvinden via ‘Contacteer ons’ en onmiddellijk kunnen klikken op het telefoonnummer of e-mailadres om een oproep met jou te starten of je een bericht te sturen. Ter plaatse kan jouw klant via de app ook rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van het TUI Experience Center (‘Contacteer je hostess’). Zo kan hij op elk gewenst moment en in alle comfort bij hen terecht omtrent eender welke vraag. TUI streeft ernaar om binnen de 30 min. een antwoord te geven.

RIVIERCRUISE

CroisiEurope: nieuw zeeschip

La Balle des Océans © CroisiEurope

La Belle des Océans, het nieuwe zeeschip van CroisiEurope,  gaat in juni 2020 zijn zomerbestemming in Canada, op de St. Lawrence, bereiken. Dit schip is de voormalige Silver Discoverer. Het schip telt 7 dekken, is 103 m lang en 15 m breed. Er is plaats voor 120 passagiers met 60 ruime suites, telkens met buitenzicht, waaronder 9 met privébalkon. In oktober begint la Belle des Océans met haar eerste retourreizen tussen Singapore en Phuket met uitzonderlijke 11-daagse cruises. Vanaf 17/10 en tot 28/12/2019 worden negen afreizen aangeboden tussen Thailand en Maleisië. Niet te missen tussenstops: Malacca, Port Klang / Kuala Lumpur (Maleisië), Penang (Maleisië), Langkawi (Maleisië), Ko Muk (Thailand), Koh Lanta (Thailand) en de Baai van Phang Nga (Thailand). Deze route wordt op 10 verschillende data gevaren (oktober: 17 en 25, november: 2, 10, 18 en 26, december: 4, 12, 20 en 28) Vervolgens, vanaf januari 2020, zal de Belle des Océans verschillende cruises aanbieden, waaronder India, Abu Dhabi – Oman, Jordanië, Griekenland, Portugal,…

Vanaf juni 2020 zal la Belle des Océans vanuit haar zomerhaven in Québec op de St. Lawrence en het Ontariomeer 11-daagse cruises aanbieden tot in oktober. Québec, Montréal, Thousand Islands, Toronto en Niagara-on-the-Lake zijn de tussenstops. De route eindigt met de Niagarawatervallen. Meer informatie via CroisiEurope.

TOUROPERATING

Africa By Excellence: avontuurlijke rondreizen

Manu Donck: “Niet iedereen is fan van de klassieke groepsrondreizen per bus. Avontuurlijke groepsreizen per safaritruck zitten bij ABE echter wel fors in de lift. Dat komt omdat klanten die niet graag individueel reizen op zoek zijn naar een rondreis-beleving in kleine groepjes. ABE biedt zo’n rondreizen aan in kleine groepjes van max. 12 personen in Zuidelijk Afrika. Deze rondreizen richten zich niet tot jongeren maar tot volwassenen jong van geest die op zoek zijn naar een wat alternatievere manier van reizen. Zo reis je bijvoorbeeld op een toffe manier gedurende 3 weken van Kaapstad naar de Victoria Watervallen door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Of neem je deel aan een wandelvakantie van 2 weken door Zuid-Afrika. Deze reizen kunnen in lodges of op kampeerbasis. Op zoek naar avontuurlijke vakantie-ideeën voor je klanten in het najaar? Surf dan naar onze website of naar deze pagina en vink in de zoekmotor bij thema ‘avontuur’ aan. Of neem contact op met ons team via info@africa-by-excellence.be of 09/395.10.20.”

BESTEMMING

De Kust: 17,9 miljoen dagtoeristen in 2018

In een nieuwe studie presenteert het provinciebedrijf Westtoer een actueel beeld van het dagtoerisme aan de Kust. In 2018 bezochten 17,9 miljoen dagtoeristen de Kust. Gemiddeld besteedt een dagtoerist 45 euro per persoon, goed voor circa 800 miljoen euro per jaar. Het aandeel van de Franstalige dagtoeristen stijgt en ook meer families met kinderen reizen voor een dag naar zee. “De Kust is dé topbestemming in Vlaanderen. Het blijft belangrijk om in te zetten op innovatie. De dagtoerist van vandaag is de verblijfstoerist van morgen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.