20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSES

BESTEMMING

Notre Dame: wat nu?

Na de zware brand afgelopen maandag is de Notre Dame de Paris, één van de drukst bezochte monumenten in Europa, tot nader order gesloten.

De toeristische dienst van Parijs blijft uiteraard ter beschikking om de reizigers en bezoekers verder te helpen. Ook aan de onthaalpunten (29 rue de Rivoli) of via de speciale hulplijn (+33 1 49 52 42 63) kunnen mensen terecht voor vragen en hulp. De website www.parisinfo.com en social media @parisjeteaime houden je in realtime op de hoogte over de heropening van Ile de la Cité en de monumenten, alsook over de ontwikkeling van het toerisme (cruises op de Seine, toeristische busritten,…).

François-Henri Pinault

Intussen worden de plannen voor de wederopbouw van de kathedraal steeds concreter. Zo hebben reeds meerdere zakenfamilies laten weten schenkingen te doen om de heropbouw te kunnen verzekeren. Onder meer de Franse familie Pinault (via hun holding Artemis hebben zij onder meer de luxecruiserederij PONANT onder hun vleugels, maar ook luxemerken als Yves Saint Laurent en Gucci) zou alvast 100 miljoen euro vrijmaken.

Op diverse B2C-media is eveneens te lezen dat er sinds de brand een massa mensen naar de kathedraal komt kijken. Duizenden mensen willen een glimp opvangen van de ravage. “Momenteel is er een grote perimeter rond de Ile de la Cité maar van overal valt de Notre Dame wel te zien. Langs de voorkant lijkt het in de verte alsof er eigenlijk niets gebeurd is, maar langs de zijkant is nu te zien hoe de brandweer de stellingen bovenop inspecteert en is de schade wel merkbaar,” aldus een journalist van Het Nieuwsblad.

Travel Magazine legde zijn oor te luisteren bij Transeurope, één van de topaanbieders wat citytrips naar Parijs betreft.

Kurt De Vreese (Transeurope): “Een dergelijk cultuur-historisch icoon te prooi zien vallen aan de vlammen was huiveringwekkend. De Notre Dame is een “monument incontournable” voor iedereen die Parijs bezoekt. De kathedraal, met uitgelezen ligging op Île de la Cité, is en blijft een onmiskenbaar oriëntatiepunt voor citytrippers. Parijs verdient beter nieuws. Wij zijn er van overtuigd dat de solidariteit die nu naar boven komt blijk geeft van een bewustwording dat het rijke Europese culturele erfgoed op duurzame wijze moet worden gekoesterd. Het hele Europese continent voelt zich verbonden naar aanleiding van deze ramp. De lichtstad blijft een bestemming die tot de verbeelding spreekt, ook voor zij die Parijs al meermaals bezocht hebben. Daar zal deze jammerlijke gebeurtenis niets aan veranderen. Vele reizigers zullen met eigen ogen willen vaststellen hoe groot de aangerichte ravage is. Gelukkig bleef de structuur van de kathedraal intact zodat dit monument ook in de nabije toekomst een baken voor de Franse hoofdstad zal blijven. Dat de Franse president vooropstelt de Notre Dame binnen de 5 jaar in zijn oorspronkelijke luister te herstellen kan alleen maar toegejuicht worden, en illustreert de veerkracht van de inwoners van deze schitterende citytrip bestemming.”

TRAVEL MAGAZINE

TM 427: De toekomst van de reisbrochure

De reisbrochure, ze heeft een iconische status en is onlosmakelijk verbonden met het reiskantoor en de georganiseerde reissector. Ze bestaat in verschillende vormen, kleuren en ja, soms zelfs geuren. Elke touroperator brengt ze uit met een geheel eigen visie en strategie: productcatalogus, inspiratiebron, paradepaardje, visitekaartje of een combinatie. Wie denkt dat reisbrochures niet meer relevant zijn in het digitale tijdperk, heeft het bij het verkeerde eind. De vakantiefoto’s mogen dan wel al ‘in the cloud’ staan, uit onze rondvraag bij enkele belangrijke touroperators blijkt dat de Belg nog steeds houdt van een papieren brochure bij het kiezen van zijn volgende reis. Het resultaat van onze rondvraag? Dat leest u in onze nieuwste Travel Magazine n° 427 die eerstdaags bij u in de bus zit.

Hier leest u alvast over de rol van de brochure bij luxe-touroperator Exclusive Destinations.

TOUROPERATING

TUI France: management verandering

Elie Bruyninckx © TUI

Elie Bruyninckx, CEO TUI Western Region, stelt een nieuwe topman voor TUI Frankrijk voor, m.n. Hans van de Velde. “Door mijn internationale verantwoordelijkheden binnen TUI kan ik niet voldoende permanent aanwezig zijn op het Franse hoofdkantoor in Levallois. Daarom stel ik op de volgende Raad van Bestuur van TUI France Hans van de Velde voor als kandidaat Président-Directeur Général,” aldus Elie Bruyninckx.

Hans werkt al drie jaar op het Franse hoofdkantoor, is al vijf jaar lid van de TUI Raad van Bestuur Western Europe en was gedurende tien jaar voordien een topfiguur bij Arkefly in Nederland. Op die manier vervangt Hans Elie Bruyninckx als topman Frankrijk, die als CEO TUI Western Region, ondersteund door zijn exective committee, zich verder zal blijven concentreren op zijn internationale taken. Hans van de Velde zal zich straks fulltime kunnen wijden aan de strategische leiding van TUI France, hij zal het executive committee Frankrijk voorzitten, waaraan Elie Bruyninckx, net zoals voordien, regelmatig zal blijven deelnemen. Wim Van Besien blijft ondertussen ook CFO van TUI France. Dirk Van Holsbeke, directeur touroperating Frankrijk, blijft voorzitter van het ManCom van TUI France en gaat samen met Hans van de Velde de prioriteiten voor TUI France op de agenda van de Western Region Board blijven zetten. Uiteraard blijft Dirk Van Holsbeke zijn functie als general manager van TUI Belgium verder uitoefenen.

LUCHTVAART

Jet Airways annuleert alle vluchten

© Jet Airways

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft woensdagavond alle vluchten wegens financiële problemen geannuleerd. De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in slaagde een akkoord te bereiken met zijn schuldeisers over de nodige fondsen. Jet Airways gaat gebukt onder meer dan een miljard dollar schulden. “Als gevolg daarvan is Jet Airways met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht vond woensdag plaats”, aldus de maatschappij met hoofdzetel in Mumbai. De eerste private luchtvaartmaatschappij van India kreeg de voorbije jaren steeds meer te maken met concurrentie van lagekostenmaatschappijen. Door de financiële problemen hield Jet Airways de voorbije weken al steeds meer vliegtuigen aan de grond. Jet Airways vloog tussen 2007 en 2016 op Brussels Airport, maar ruilde Brussel eind 2016 in voor Amsterdam Schiphol. De laatste vlucht vertrok om 22u30 lokale tijd van Amritsar naar Delhi via Mumbai met een Boeing B737 van dochterbedrijf JetLite.

CONGRES

Belgian Travel Summit: sprekers

VVR, UPAV, ABTO en CLIA hebben samen hun schouders gezet onder de eerste Belgian Travel Summit. De Summit heeft als doel om rond vier belangrijke thema’s – digitalisering, opleiding, business development en duurzaamheid – een helder omzetbaar visiedocument te creëren voor de sector. Op deze manier wil de Belgische reissector de duidelijke krijtlijnen uittekenen voor de komende jaren. De Summit vindt plaats in Ras Al Khaimah van 28 mei tot en met 2 juni met de steun van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en Emirates. Als mediapartner van de Summit stelt Travel Magazine u deze week de eerste sprekers voor. Klik hier.

Meer informatie over het opzet van de Belgian Travel Summit leest u in een speciale encart bij Travel Magazine 427, dat vandaag 19 april verschijnt.

TOUROPERATING

Live To Travel: live to learn

Voor deskundige tips & tricks over reizen naar Tanzania, Zuid-Afrika en Oceanië ben je meer dan welkom op één of meerdere van de zes avonden (19u-22u) die Live To Travel op drie locaties – Kortrijk, Aalst en Mechelen – organiseert. Mimika Spriet: “Als je dit najaar wenst deel te nemen aan de spectaculaire studiereizen naar Australië en Tanzania, is jouw aanwezigheid op één van deze avonden vereist (de bestemming overeenstemmend met de opleiding die je bijwoont). Meer info betreffende deze studiereizen volgt later dit jaar.”

Dinsdag 23 april
“Eetcafé De 7 Zonden” – Kortrijk: Oceanië
Woensdag 24 april
“Eetcafé De 7 Zonden” – Kortrijk: Tanzania & Zuid-Afrika
Donderdag 25 april
“Cimorné” – Aalst: Oceanië
Maandag 06 mei
“ViaVia” – Mechelen: Tanzania & Zuid-Afrika
Woensdag 08 mei
“ViaVia” – Mechelen: Oceanië ** VOLZET **
Maandag 27 mei
“Cimorné” – Aalst: Tanzania & Zuid-Afrika

Inschrijven via deze link.

Studiereis Namibië

Live To Travel organiseert van 24 mei tot en met 2 juni een studiereis naar Namibië. Mimika Spriet: “Geniet van deze prachtige rondreis vol hoogtepunten! We beklimmen de hoogste oranje zandduinen in Sossusvlei, maken een leuke boottocht in Walvisbaai (dolfijnen, zeehonden, pelikanen, …) en genieten ondertussen van een lekker glaasje fonkelwijn en verse oesters. We brengen eveneens een bezoek aan een lokale Himba stam, bekijken de prachtige rotstekeningen in Twijfelfontein (Damaraland) en gaan op safari in Etosha Nationaal Park en het privé reservaat Erindi.” Het gedetailleerde programma bekijken of je inschrijven doe je via deze link. Inschrijven kan tot 23 april.

CRUISE

28,5 miljoen cruisepassagiers in 2018

© CLIA

Vorig jaar vertrokken wereldwijd 28,5 miljoen vakantiegangers op cruise. Dat waren er 6,7 procent meer dan in 2017. Noord-Amerika blijft de grootste cruisemarkt en was met 14,24 miljoen reizigers goed voor maar liefst 49,9 procent van de passagiers. Het aantal Amerikanen en Canadezen steeg vorig jaar met 9,4 procent. Europa had met 7,17 miljoen passagiers een aandeel van 25,1 procent. Ons continent zag vorig jaar een groei van de cruisepassagiers met 3,3 procent. Op drie staat Asia-Pacific met 5,7 miljoen passagiers of 20 procent. In Zuid-Amerika vertrokken vorig jaar 930.000 vakantiegangers op cruise. Uit de jaarresultaten van de Cruise Lines International Association (CLIA) blijkt verder dat de gemiddelde cruisepassagier 47 jaar oud is en zeven dagen cruiset.

Een opsplitsing per regio toont aan dat de Middellandse Zee nog steeds in de lift zit. Het aantal cruisepassagiers steeg er met 8 procent tot boven de 4 miljoen. De Caraïben registreerden een groei van 6 procent tot 11,3 miljoen vakantiegangers. De snelste klimmer is evenwel Alaska. Na een groei met 17 procent in 2017 was 2018 andermaal goed voor een stijging met 13 procent. De regio trok vorig jaar meer dan een miljoen cruisepassagiers aan.

Intussen beginnen ook de Europese CLIA-afdelingen hun cijfers te publiceren. CLIA UK & Ireland sloot 2018 af met een recordcijfer van 2,009 miljoen passagiers. De Britse Eilanden zijn daarmee na Duitsland de tweede Europese regio die de kaap van de 2 miljoen passagiers overschrijdt. Na een dipje in 2017 koos ook Frankrijk opnieuw voor een groei tot 520.800 passagiers. Dat waren er 3,4 procent meer dan in 2017.

En bij ons?

In ons land maakte CLIA woensdag de cijfers bekend op een bijeenkomst in Brussel. Paul Nuyens (CLIA Manager voor België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland): “We deden het vorig jaar beter dan in 2016. Alle statistieken wijzen op een stabiele markt, met een aantal duidelijke tendensen. Opnieuw blijkt hoe een cruisevakantie aanslaat bij een veel breder publiek, met nadruk op families met kinderen. Heel wat schepen zijn gebouwd met deze doelgroep voor ogen. Ondertussen is de gemiddelde leeftijd volgens de CLIA-statistieken gedaald tot 52 jaar.”

De Centrale en Westelijke Middellandse Zee blijven de eerste cruisebestemming met 25.000 passagiers (+15%). Op twee staat Noord-Europa (+9%). De Oostelijke Middellandse Zee (-18%) en de Caraïben/Bahama’s/Bermuda (-8%) deden het in 2018 minder goed.

Het verslag leest u hier.

LUCHTVAART

Jewel Changi Airport: opening

Na vier jaar bouwen is op woensdag 17 april Jewel Changi Airport geopend, een compleet nieuwe zone in de al bestaande Changi luchthaven in Singapore. Naast de indrukwekkende architectuur is het vooral de indoorwaterval van 40 m die de aandacht trekt. Het is de grootste indoorwaterval ter wereld. Reizigers kunnen in Jewel relaxen in de jungle-achtige tuinen, winkelen, uit eten gaan of zelfs een film meepikken in de cinema! Ook wie geen vliegtuigticket heeft, kan in het complex terecht. De Jewel is dus geen luchthaven terminal, maar verbindt wel rechtstreeks drie van de vier terminals. Er is een treintje dat reizigers snel en efficiënt naar de terminals brengt. Een shuttlebus is voorzien voor wie naar de vierde terminal moet. Er zijn incheckbalies voorzien voor passagiers die veel te vroeg op de luchthaven zijn maar toch al willen inchecken. Wie in de Jewel wilt rondlopen zonder bagage kan die kwijt in opbergplaatsen. Reizigers die daar geen zin in hebben, kunnen terecht in het hotel van de Jewel.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: ‘Toscane op zijn best!’

Castel Monastero

Marc Van Zeveren: “Castel Monastero, een oud middeleeuws gehucht omringd door stevige muren, is tijdloos en combineert perfect het verleden met het heden. Gebouwd als een afgelegen klooster gehuld in de stilte van de Toscaanse heuvels in de 11e eeuw, werd het een toevluchtsoord van de adellijke familie Chigi Saracini. Vandaag is het een verfijnd resort, lid van The Leading Hotels of the World. Zoals het zijn adellijke oorsprong betaamt, biedt het resort ware Italiaanse gastvrijheid, een hartelijke, traditionele en onberispelijke ontvangst, uitstekende maaltijden die perfect samengaan met de lokale DOC wijnen en een mooie Spa die je weer in vorm brengt. Hier tussen de glooiende heuvels, volgt alles een rustiger tempo. Siena ligt vlakbij, met de prachtige bas-reliëfs in de kathedraal, de verbeten strijd tussen de 17 wijken van de stad tijdens de Palio, de Piazza del Campo met de Torre del Mangia en de vele musea… Maar ook het historische Arezzo, bekend van Benigni’s La Vita è Bella, en Firenze, bakermat van de Renaissance en daarmee ook één van de bekendste cultuursteden, zijn niet ver. 74 kamers & suites en één villa; 2 restaurants – het stijlvolle gourmetrestaurant “Contrada” en het Toscaanse “La Cantina” in de 13e eeuwse kelder; de mooie Spa met een “water-wellness” zone en 3 buitenzwembaden die trapsgewijze in elkaar overvloeien, vormen de perfecte setting voor een relaxerend verblijf vol ontdekkingen. Castel Monastero is dit alles, en veel meer. Info, prijzen en promo’s: klik hier.”

Famtrip Algarve

Bij Exclusive Destinations dragen ze productkennis hoog in het vaandel. Daarom nodigt de niche touroperator u i.s.m. Brussels Airlines uit voor een korte roadtrip in de Algarve van 1 – 5 juni. Exclusive Destinations laat u kennis maken met de streek en met de hotels uit het aanbod. Overnachten doen ze in Anantara Vilamoura Algarve Resort, Vila Vita Parc Resort & Spa, Martinhal Sagres Beach Family Resort en Hotel Quinta do Lago. Deze studiereis is ‘een unieke kans om deze toppers uit het aanbod van Exclusive te ontdekken,’ aldus Exclusive Destinations. Max 8 deelnemers. Op basis van dubbele kamers. Inschrijven voor 26 april. Voor meer info: sales@exclusivedestinations.be of 09/234.07.00

BINNENLAND

Westtoer: milieuvriendelijke treinvakanties

Westtoer, De Lijn en NMBS lanceren gezamenlijk de vakantieformule Happy Trip. Hiermee spelen ze in op de vraag naar meer duurzame vakanties. Wie logies reserveert, kan meteen ook een voordelig trein/tram/bus-ticket boeken. Voor het logiesaanbod in West-Vlaanderen werkt Westtoer samen met 100 hotels en b&b’s in de provincie. Happy Trip biedt het perfecte antwoord voor wie voordelig, comfortabel en duurzaam op vakantie wil.

Vakantiegangers kunnen met Happy Trip niet alleen naar de badplaatsen aan de Kust maar ook naar steden als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Poperinge en Veurne.

Meer informatie is ook terug te vinden via www.nmbs.be/happytrip.

LUCHTVAART

Icelandair: Buddy Hotline

Icelandair lanceert een Buddy Hotline die reizigers in contact brengt met buddies in IJsland voor persoonlijk reisadvies. Met deze nieuwe service ondersteunt de luchtvaartmaatschappij reizigers tijdens het plannen van hun reis, maar ook ter plekke in IJsland met betrouwbare tips en adviezen van locals. Reizigers met Icelandair kunnen vanaf vandaag een persoonlijke Buddy bereiken per telefoon of online messenger. De Buddies zijn medewerkers van Icelandair en helemaal op de hoogte van de laatste ins & outs op het gebied van duurzaam toerisme in IJsland.

LUCHTVAART

OST: gewijzigde parkeersituatie

© Ostend-Bruges Airport

Vanaf 1 mei worden 8 straten in Raversijde blauwe zone. Dat maakt Schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA) bekend: “Door de nabijheid van de luchthaven neemt de parkeerdruk in Raversijde steeds meer toe. Om het ‘luchthavenparkeren’ uit de woonwijk te weren, wordt er een blauwe zone ingevoerd in een belangrijk deel van Raversijde. Bewoners kunnen er onbeperkt blijven parkeren, voor bezoekers wordt de parkeerduur beperkt tot 8 uur.”

Het stadsbestuur van Oostende staat erg positief tegenover het stijgend aantal passagiers van de luchthaven.  Ondanks de groei dient het stadsbestuur te waken over de leefbaarheid van de wijk Raversijde als het op ‘parkeren’ aankomt. De volgende straten worden blauwe zone: de Emiel de Smitlaan, Pareloesterlaan, Strandschelplaan, Mijterlaan, Wulklaan, Kinkhoornlaan, Luchthavenstraat en de Nieuwpoortsesteenweg (gedeelte tussen de Emiel de Smitlaan en de Schoolstraat).

In concreto wil dit zeggen dat luchthavenpassagiers niet langer kunnen parkeren in de hierboven vermelde zone, maar uiteraard terecht kunnen op de diverse parkings van de luchthaven zelf, gezien er voldoende capaciteit is.

Marcel Buelens (ceo luchthaven Oostende-Brugge): “Met 1.300 parkeerplaatsen is er voldoende beschikbaarheid op elk moment van het jaar.  In Oostende biedt Parking 1  260 plaatsen (recht tegenover de vertrekhal), Parking 2 biedt 500 plaatsen en Parking 3  550 plaatsen. Alle parkings zijn permanent beveiligd met camera’s. Passagiers ervaren het gebruik van de luchthavenparking als positief omwille van de korte wandelafstanden tot aan de check-in balies”.

BESTEMMING

Amsterdam: parkeren steeds duurder

In een van de vorige TM Newsletters kon je al lezen dat je vanaf 1 mei zal moeten betalen om het centrum van Amsterdam binnen te wandelen. Welnu, ook parkeren wordt met onmiddellijke ingang plots 50% duurder. In het historische centrum kost een uur op straat de auto parkeren 7,50 euro/uur of een verhoging van maar liefst 2,50 per uur. Het Amsterdamse stadsbestuur wil de binnenstad zoveel als mogelijk autoluw maken en mensen op de fiets of in het openbaar vervoer krijgen. Ook worden er duizenden parkeerplaatsen in de centrumstraten geschrapt.

SERVICE FACILITATOR

EURAM: webinar Sicilië

EURAM werkt permanent aan haar productaanbod. Er worden heel de tijd nieuwe extra diensten en accommodaties aangeboden: van klassiek tot extravagant, van avontuurlijk tot relax. Via de TM-Newsletter houdt EURAM je op de hoogte!

Olivier Dewit: “Onze collega Audrey (Engelstalig) neemt je mee op ontdekkingsreis door het prachtige Sicilië. Ze deelt graag haar tips en bijzondere routes met jou zodat dit eiland geen geheimen meer zal hebben. In 45 minuten leer je alles wat je moet weten om een maatwerkreis op Sicilië te creëren!”

Wanneer? Donderdag 25 april – 10u – 10u45
Inschrijven via deze link.

© EURAM

New York: begeleide wandeling

Olivier Dewit: “Nieuw in New York is de begeleide wandeling ‘West Side Story & Whitney Museum’, zowel in het Engels als in het Frans. Ontdek te voet de nieuwe features van West Manhattan! Van de gloednieuwe Hudson Yards-buurt met het buitengewone Vessel, het Meatpacking District, tot Chelsea Market en de High Line. Maak een artistieke, landelijke en gastronomische wandeling door Lower West Manhattan. Sluit je tour af met een bezoek aan het prachtige Whitney Museum. Elke vrijdag, van april tot oktober, als het weer het toelaat.”

Meer informatie via Olivier Dewit – olivier@euram.eu

LUCHTVAART

© Ryanair – BSCA

BSCA: nieuwe transitzone

Brussels South Charleroi Airport wordt een hub en stelt zijn passagiers de transitzone voor. Sinds vorige week startte Ryanair met verbindingen via Brussel-Charleroi vanuit 15 steden van het Ryanair-netwerk waaronder Alicante, Budapest, Milaan-Bergamo en Praag. Passagiers kunnen voortaan aankomen en weer vertrekken vanuit Brussels South Charleroi Airport terwijl ze in een nieuwe transitzone blijven, die speciaal hiervoor werd ontworpen. Dankzij dit nieuwe circuit voor de passagiers met een aansluitende vlucht, wordt hun ervaring veel eenvoudiger en het biedt ook nieuwe opportuniteiten om binnen Europa te vliegen via BSCA.

TOUROPERATING

Club Med: Djerba la Douce

Na vijf jaar is sinds begin deze maand de zone ‘Douce’ weer geopend in Club Med Djerba la Douce. Club Med heeft allerlei nieuwigheden in petto met nog meer comfort en service voor je klanten. Het resort mag elk jaar op heel wat repeaters rekenen. 202 bungalows kregen een volledige opknapbeurt en zijn weer beschikbaar vanaf juni, het zwembad en alle gemeenschappelijke ruimtes werden opgefrist, de hoofdbar werd volledig gerenoveerd en heeft nu ook een terras met zeezicht en ook de Wifi is beter dan voorheen. Club Med prijst dit resort aan voor zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding.

PEOPLE ON THE MOVE

Jörg Herrmann © Interhome

Interhome: nieuwe ceo

Jörg Herrmann is de nieuwe ceo van HHD (Holiday Home Division), waar Interhome en Inter Chalet deel van uitmaken. Hij volgt Thomas Stirnimann op (ceo Hotelplan Group). Voorheen was Jörg Herrmann reeds werkzaam bij Interhome waar hij verantwoordelijkheden had zowel bij Sales & Marketing als bij het Product departement. In zijn jeugdjaren bracht hij overigens veel tijd door in vakantiehuizen aan onze eigen Belgische kust, een bestemming die nog steeds van groot belang is voor Interhome. Op de Belgische markt blijft Thibault Van Look nog steeds het aanspreekpunt voor Interhome.

RIVIERCRUISE

CroisiEurope: B2B reservatiesysteem

CroisiEurope lanceert een nieuw online B2B reservatiesysteem. Via dit nieuwe systeem kunnen reisagenten voortaan “in real time” beschikbaarheden nakijken, opties nemen en eigen dossiers beheren. Er volgt ook nog een handleiding, en indien interesse kunnen reisagenten een opleiding voor het nieuwe reservatiesysteem krijgen van sales contactpersoon Kendra Maes (kmaes@croisieurope.com). Een inlogcode voor het gloednieuwe reservatiesysteem kan je als reisprofessional verkrijgen via deze link.

LUCHTVAART

© SAS

SAS: straks ook ex-BRU naar Tromsø

SAS Scandinavian Airlines gaat tijdens het winterseizoen een lijndienst uitvoeren tussen Brussel en Tromsø, in het uiterste noorden van Noorwegen. Tussen 18 januari 2020 en 14 maart 2020 is er elke zaterdag een vlucht met een Boeing B737-700 (149 stoelen). De lijndienst is vooral gericht op toeristen. Tromsø, op slechts 350 kilometer van de poolcirkel, wordt steeds populairder tijdens de wintervakanties als uitvalsbasis voor het verkennen van het gebied. De SAS-vlucht vertrekt in Brussel om 14 uur met aankomst om 17u25 in Tromsø.

VAKVERENIGING

ECTAA: overeenkomst Ras Al Khaimah Tourism Authority

Haitham Mattar en Michel de Blust. © ECTAA

ECTAA (European Travel Agents and Tour Operators Associations) heeft een overeenkomst getekend met de Ras Al Khaimah Tourism Authority als ‘Preferred Destination’ voor 2019-2020. Het partnership is in lijn met de globale inspanningen die de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority levert in de belangrijkste Europese doelmarkten. Zo is Ras Al Khaimah ook de bestemming van de eerste Belgian Travel Summit (28 mei t.e.m. 2 juni). In het geval van ECTAA betreft het een Memorandum of Understanding met de doelstelling om het Europese uitgaande toerisme naar Ras Al Khaimah te promoten bij de 70.000 aangesloten reisagenten en touroperators in heel Europa. De overeenkomst werd op 11 april 2019 ondertekend in Ras Al Khaimah door Haitham Mattar, CEO van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority en Michel de Blust, secretaris-generaal ECTAA. Het Preferred Destination Programme omvat o.a. twee halfjaarlijkse vergaderingen, waarvan de eerste in de eerste week van juni 2019 in Polen zal plaatsvinden. Haitham Mattar zal er als een van de hoofdsprekers aanwezig zijn. De tweede bijeenkomst zal half december 2019 in Ras Al Khaimah zelf plaatsvinden, de ideale gelegenheid voor de Europese leden van ECTAA om de bestemming te ontdekken.

TOUROPERATING

TUI: Bahía Príncipe

© TUI

De hotelketen Bahía Príncipe Hotels & Resorts heeft kwalitatieve hotels op de Dominicaanse Republiek, Mexico, Jamaica, de Canarische eilanden en de Balearen. Elk jaar ontvangt deze keten verscheidene internationale, prestigieuze prijzen voor de kwaliteit van hun hotels. Wist je dat ze ook een mooi aanbod hebben voor familievakanties? TUI licht vier hotels uit.

Fantasia Bahía Príncipe 5* op Tenerife, geopend in november en meteen het 25ste hotel van de keten, is perfect voor families. Met een groot kleurrijk kasteel als miniclub, een waterpark speciaal voor kinderen en een Teens Club beleven de jongsten hier een supertoffe vakantie. Volwassenen kunnen genieten van een rustig plekje, de bubbelbaden of het spacentrum.

Een Caraïbisch resort met een sprookjesachtig decor en een waaier aan heerlijke restaurants. Zo kan je het luxueuze familieresort Fantasia Bahía Príncipe Punta Cana 5* het best omschrijven. Eén van de kastelen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen, huisvest een geweldige kidsclub waar koken, verkleedpartijtjes in prinsen of prinsessen tot de geliefde kinderactiviteiten behoren. Het hotel is gelegen aan een poederwit strand, afgescheiden van gezellige straatjes door tropische tuinen.

Reizen met een klein of groot gezin. In het gezellige familiehotel Grand Bahía Príncipe Turquesa 5* heeft iedereen het naar zijn zin. Familiekamers tot 8 personen met een extra attentie voor de kinderen op de kamer, een waterpark voor de kleintjes, en allerlei activiteiten. Alle troeven dus voor een exotische strandvakantie met het hele gezin.

Grand Bahía Príncipe Coba 5* in Mexico maakt deel uit van het Riviera Maya Resort, een groen domein aan het witte zandstrand van de Riviera Maya. Doorheen het domein rijden shuttles, dus je kan gemakkelijk naar het strand vanaf Grand Bahía Príncipe Coba. Extra leuk voor gezinnen: aquapark voor kinderen, tal van sporten inbegrepen en een ruim gastronomisch aanbod!

TIP: Je klanten genieten van sterke promoties op de Bahía Príncipe hotels!

CRUISE

Princess Cruises: Tahiti herfst 2020

© Pacific Princess

Princess Cruises keert in het najaar van 2020 terug naar Tahiti met de Pacific Princess en de 10-daagse ‘Tahiti & Frans-Polynesië’ cruises. De verkoop is sedert 17 april van start gegaan. Pacific Princess maakt een rondreis vanuit Tahiti langs de eilanden van Frans-Polynesië. Tijdens de cruise overnachten klanten zowel in Tahiti’s hoofdstad Papeete als op Bora Bora en is er een late afvaart vanuit Raiatea. Andere aanleghavens zijn Huahine, Rangiroa en Moorea. “Frans-Polynesië met haar vulkanische en koraaleilanden is altijd een populaire bestemming geweest”, vertelt Tony Roberts, Princess Cruises’ vice president Europa. “Een ‘must-see’ voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke en unieke ervaring.” Dankzij de vier beschikbare ’Grand Adventure & Crossings’ routes, variërend in reisduur van 19-35 dagen, biedt Pacific Princess ook langere cruises aan.

TOUROPERATING

Thomas Cook: winter boekbaar

© Thomas Cook

De vliegvakanties voor winter 2020 zijn boekbaar bij Thomas Cook. Zowel de Canarische Eilanden, Egypte als Marokko zijn nu al beschikbaar in BTN4U. De komende weken wordt het aanbod continu verder uitgebreid. Ook de exotische vakanties en cruises zijn al boekbaar voor komende winter.

Momenteel lopen de Thomas Cook vroegboekkortingen op tot € 700 per persoon. Bovendien geniet je klant van straffe vroegboekvoordelen zoals gratis privéluchthavenvervoer of € 50 First Minute korting per persoon.

Daarnaast geniet je klant bij Thomas Cook steeds van een compleet vakantiepakket met tal van standaard inbegrepen diensten, zoals 12 kg handbagage en 23 kg ruimbagage, gratis Fastlane op Brussels Airport, gratis stoelreservatie, besteprijsgarantie, First Minute garantie en omruilgarantie. Dankzij het inbegrepen Fuel Protection Program hoeft je klant ook nooit meer brandstoftoeslagen te betalen.

Alanya: “parel aan de Turkse Rivièra”

© Thomas Cook

Tussen het imposante Taurusgebergte en de kristalheldere Middellandse Zee verrast Alanya jong en oud. De kilometerslange zandstranden nodigen je uit voor een dagje strandplezier terwijl het 13e-eeuwse Kasteel van Alanya je omver blaast met haar indrukwekkende stadsmuren en wachttorens. Probeer eens af te dingen in de toffe winkeltjes in het centrum, installeer je op een zonnig terrasje met een glaasje raki of probeer je coolste dansmoves uit in een van de vele openluchtdiscotheken. Bovendien profiteer je bij Thomas Cook momenteel van erg scherpe Last Minutes voor afreizen in april, mei en juni. Enkele warme aanraders zijn alvast SENTIDO Numa Bay (5*) en het gloednieuwe Cook’s Club Alanya (4*).

Groepspromoties

Op zoek naar een scherpe groepsprijs voor deze winter? In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je tal van straffe groepspromoties naar Antalya, Djerba, Agadir, Hurghada en Tenerife voor deze winter met een all-in verblijf in een 4- of 5-sterrenhotel. Deze promoties blijven geldig t.e.m. 31/08.

PEOPLE ON THE MOVE

Hertz: uitbreiding managementteam

Glenn Jacobs © Hertz

Autoverhuurder Hertz Benelux breidt zijn managementteam uit met Antwerpenaar Glenn Jacobs. Hij gaat per direct aan de slag bij Hertz als Fleet & Car Sales Director Benelux, vanuit het kantoor in Zaventem. In zijn nieuwe functie wordt Jacobs verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van de Benelux-vloot en het opzetten van een Hertz Car Sales-structuur. De benoeming van Jacobs is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Hertz binnen de Benelux.

Glenn Jacobs is een ruim ervaren vlootmanager. In zijn carrière bekleedde hij meer dan vijf jaar de functie van Fleet Manager voor Avis Budget Group, waar hij verantwoordelijk was voor fleet procurement, fleet rotation, damage en maintenance. Daarvoor bekleedde hij de functie van operationeel manager. Henk van den Helder (general manager Hertz Benelux): “Door zijn jarenlange ervaring en kennis van de markt in de Benelux is Jacobs beslist een waardevolle aanvulling voor het team van Hertz. Hij is een commerciële teamplayer met een sterke focus op people development en stelt de klant voorop.”