20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Een rondreis waarbij alle blikvangers van het land aan bod komen en waar de touroperator de nadruk legt op unieke ervaringen. Het klinkt eenvoudig, maar bij Peru betekent dat meteen grote uitdagingen. Het land telt meer dan zomaar enkele hoogtepunten, dus TUI schotelde acht reisagenten een stevige studiereis voor met bezoeken aan de hoofdstad Lima, het hooggebergte rond Cuzcode Inca-ruïnes van Machu Picchu en de Uros-indianen aan het Titicacameer. Lees het volledige verslag hier. 

Ieder jaar organiseert Disneyland Paris de Disney Stars Live Experience, waarbij internationale reisprofessionals worden uitgenodigd om de magie van Disney te beleven. Meer over deze studiereis, leest u hier.

VAKBEURS

BTExpo: afspraak maandag & dinsdag

Brussels Travel Expo, beter bekend onder de naam BTExpo, is toe aan zijn 15e editie! Volgende week, op 10 en 11 december, kunnen reisprofessionals terecht in Jeux d’Hiver in Brussel voor de bijzondere verjaardagseditie van de enige professionele reisbeurs in België! Bezoekers mogen zich alvast opnieuw verwachten aan het nieuwe, innoverende beursconcept dat vorig jaar voor de eerste keer werd gelanceerd.

BTExpo is een mix van een beurs en een workshop, in een gemoedelijke, informele sfeer. De openingsuren zijn daarbij volledig aangepast aan de mogelijkheden en noden van de bezoeker. Net zoals in 2017 (maar hopelijk deze keer met minder sneeuw), opent de beurs de deuren op maandag 10 december van 17u tot 22u. Om de beurs feestelijk op gang te trekken, worden er cocktails geserveerd! Dinsdag 11 december zal er een networking lunch georganiseerd worden (12u30) in het restaurant van Jeux d’Hiver, vlakbij de beurs. Een onmisbaar moment dat in het verleden steeds erg populair bleek te zijn! Om 14u30 gaan de deuren opnieuw open, en dat tot en met 19u. Ook dit jaar sluit BTExpo af met een feestje (vanaf 20u).

Tijdens de slotavond van BTExpo, zal ook de winnaar worden bekendgemaakt van de Latina Experience naar Colombia. Sudamerica Tours organiseerde dit jaar van 25 november tot 2 december de eerste editie van deze studiereis rond mode, dans en gastronomie. De winnaar  sleept een reis naar Colombia in de wacht, inclusief retourvlucht!

Veertig exposanten hebben reeds hun deelname bevestigd, waaronder MSC Cruises, Travelport, Amadeus, Sunny Cars, NMBS Internationaal, Expedia, Teldar, All Ways, Classix Cruises, Antipodes, APG Air Agencies, Rainbow, Andrew Travel, Transmeeting, Servico, MisterFly, BSP,…

Meer info en inschrijvingen via www.btexpo.be

TM-CHARTER

© Vakantiebeurs Utrecht

TM-charter naar Utrecht

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Travel Magazine ook dit jaar een charter naar de vakbeurs van Utrecht. Noteer alvast 9 januari in uw agenda, want dan reizen we samen met de goede zorgen van NMBS Internationaal/Thalys vanuit Brussel naar Rotterdam. Sunny Cars toonde zich bereid om de Belgische delegatie te voorzien van een heerlijk ontbijt met lekker warme espresso, croissants en smoothies. Wij kunnen jullie een charterpakket aanbieden tegen een uitzonderlijk tarief van €75.

Wat is inbegrepen?

  • Heen- en terugrit met Thalys vanuit Brussel-Zuid tot Rotterdam-Centraal en Intercity-trein tot Utrecht Centraal;
  • Toegangskaarten tot de beurs;
  • Ontbijt aangeboden door Sunny Cars.

Meer info en reservaties via deze link.

PEOPLE ON THE MOVE

Fabienne Van Megroot

Icelandair: nieuwe sales BE

Vanwege de uitbreiding van het aantal vluchten Brussel-Reykjavik-Brussel ziet Icelandair belang bij het uitbreiden van het sales-team. Fabienne Van Megroot wordt voortaan account manager voor België. Zij is een bekende in de Belgische markt met maar liefst 23 jaar ervaring binnen de luchtvaartindustrie. Met het aannemen van Fabienne wil Icelandair de Belgische markt de aandacht geven die het verdient. Fabienne zal te bereiken zijn op fabienne@icelandair.is en op telefoonnummer +32 475 37 42 90. Voor al jullie support vragen kunnen jullie zoals altijd terecht bij Marcel op NLagents@icelandair.is

Patrick Lambrechts

Patrick Lambrechts ad interim ceo luchthaven Charleroi

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe ceo neemt huidig operationeel directeur Patrick Lambrechts de functie op zich van ad interim ceo van de luchthaven Charleroi. Zoals bekend vertrekt huidig ceo Jean-Jacques Cloquet bij BSCA op 31 december a.s. om operationeel directeur te worden van Pairi Daiza. De aanstelling van een nieuwe ceo zal nog even op zich laten wachten, omdat een headhunter pas sinds vorige week op zoek is naar een geschikte kandidaat om Cloquet op te volgen aan het hoofd van de Waalse luchthaven.

Erik Van Markus

Travelport: nieuwe managing director BeNeLux

Technologieprovider Travelport heeft een nieuwe managing director voor België en Luxemburg. Voortaan neemt Erik Van Markus, de huidige managing director van Travelport Nederland, ook de verantwoordelijkheid voor België en Luxemburg op zich. De wissel aan de top bij Travelport Belux komt er na het vertrek van Kurt Bostyn, die onlangs, na drie jaar activiteit bij Travelport, vertrok als country manager Travelport Belux. Erik Van Markus is sinds oktober 2016 aan de slag bij Travelport in Nederland. Voorheen was hij general manager sales & account management bij ATPI. In zijn nieuwe functie gaat Van Markus de klantervaring verder verbeteren en de oplossingen van Travelport, zoals Travelport Smartpoint verder uitrollen. Van Markus blijft rapporteren aan Paul Broughton, Vice President en Managing Director Noord-Europa bij Travelport.

M. Vanhaverbeke

Marc Vanhaverbeke op zoek naar een nieuwe uitdaging

Sinds 1 november 2018 is Marc Vanhaverbeke (55), die voor bijna 10 jaar het gezicht was op de Belgische markt voor Aegean Airlines, beschikbaar voor een nieuwe uitdaging binnen de toeristische sector. In het kader van een interne reorganisatie moet een call center in Athene en een inside sales departement zorgen voor schaalvergroting en kostenbesparing bij de carrier. Marc is te bereiken via adrievanha@hotmail.com en op het nummer 0032 (0)476 374 195. Op verzoek is zijn cv verkrijgbaar.

LUCHTVAART

VLM: laatse Fokker weg uit Deurne

Op de luchthaven van Deurne is dinsdag de laatste Fokker van VLM vertrokken. Daarmee is na 26 jaar definitief het doek gevallen over de van oorsprong Antwerpse regionale luchtvaartmaatschappij. Nadat VLM afgelopen zomer in vereffening was gegaan, probeerden de advocaten nog een doorstart te forceren door de verkoop van bepaalde onderdelen. Met die verkoop kwam ook een einde aan een tijdperk. Na een afscheidssaluut van de brandweer steeg dinsdag het laatste vliegtuig van VLM op naar Malmö in Zweden. De Zweedse luchtvaartmaatschappij  Amapola nam de 3 laatste Fokker 50’s voor een prikje over. Het bedrijf voert luchtvrachtdiensten uit in Scandinavië. Amapola Flyg AB is voor 100% in handen van Salénia Air Cargo AB, dat op zijn beurt voor 100% eigendom is van het Zweedse bedrijf Salénia AB. Een tijdje geleden startte Amapola wel met twee lijndiensten voor passagiers van Hemavan via Kramfors naar Arlanda en van Vilhelmina via Lycksele naar Arlanda. Een aantal van de ontslagen ex-medewerkers van VLM in Deurne kan in Zweden nog even blijven vliegen voor Amapola.

VLM, een dochtermaatschappij van het Nederlandse SHS Aviation, ging eind augustus in vereffening. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1992, toen luchtvaartpionier wijlen Freddy Van Gaever een route opstartte tussen de luchthaven Antwerpen en London City Airport. Later kwam VLM in handen van de Nederlandse zakenman Jaap Rosen Jacobson die het op zijn beurt in 2007 verkocht aan Air France-KLM/CityJet. Na veel ups en downs, met vooral de laatste jaren een gammel management, volgde in juni 2016 een faillissement. Al snel kwam er belangstelling van het Nederlandse SHS Aviation, dat werkte met Chinees/Canadees kapitaal. Het duurde echter tot oktober 2017 voor de Belgische overheid een vliegvergunning afleverde. Het ‘nieuwe’ VLM leek ambitieus. Met de regelmaat van een klok werden nieuwe routes aangekondigd, zoals Genève, Birmingham, Aberdeen en Maribor. Afgelopen zomer moest SHS Aviation Antwerp de helft van de toestellen van de hand doen. In augustus bleven enkel de routes op Londen en Genève over. Een laatste stuiptrekking, want op 31 augustus volgde de vereffening.

REISINDUSTRIE

Selectair verrast TUI-medewerkers

© Selectair

Het is voor sommigen misschien al een vage herinnering, maar bij Selectair zijn ze niet vergeten dat de medewerkers van TUI tijdens de laatste staking van bagageafhandelaar Aviapartner op een bewonderenswaardige manier de handen uit de mouwen hebben gestoken om de passagiers toch een fijne vakantie te bezorgen. Selectair-Voorzitter Pieter Demuynck bezorgde daarom vorige week een persoonlijk bedankbericht aan alle TUI-medewerkers, en John Van Wulpen ging zowel in Oostende als in Zaventem met pralines langs bij de afdelingen die hebben geholpen tijdens de staking: van operations  en de airport desk tot TUI fly en het customer service center. Pieter Demuynck: “In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen. De klanten die wij aan TUI toevertrouwden, zijn allemaal perfect opgevangen en hebben van hun vakantie kunnen genieten. In naam van alle Selectair-kantoren wilden we daarom erkenning geven aan de mensen die zich met zo veel liefde voor het vak hebben ingezet.”

RAIL

NMBS Internationaal: digitale facturatie

NMBS Internationaal zet in op digitale facturatie: denken aan een duurzame toekomst. In het kader van het duurzaamheidsplan van NMBS, waarbij het papierverbruik tegen 2022 met 50% dient te verminderen, schakelt NMBS Internationaal vanaf januari 2019 over naar een digitale facturatie. Door een kleiner verbruik van papier, wordt het milieu minder zwaar belast. Bovendien kan je digitale facturen heel gemakkelijk opslaan, waardoor deze nog sneller te consulteren zijn binnen uw reiskantoor.

“Duurzaamheid is vandaag een zeer belangrijk en actueel topic geworden. Met digitale facturatie willen we ons steentje bijdragen. Daarnaast kan je er niet omheen dat we met de hogesnelheidstreinen een grote troef op het vlak van ecologie in handen hebben. De CO2-impact van een reis met de hogesnelheidstrein ligt 10 keer lager dan de equivalente reis per vliegtuig”, aldus NMBS Internationaal. Meer informatie via 02/528.27.06 of traveltrade@b-rail.be.

REISINDUSTRIE

Travel Counsellors: “Debby op wintertour”

Deze winter trekt Debby Joossens, Sales van Travel Counsellors België door Vlaanderen om ervaren reisprofessionals te informeren over wat Travel Counsellors precies doet en wat ze voor hen kunnen betekenen om een vervullende, zelfstandige job uit te oefenen.

“Wil jij als reisprofessional meer vrijheid om het ritme van je leven zelf te bepalen? Ben je ambitieus en heb je een passie voor je vak? Wil je hard werken, fulltime ondernemen en er ook van genieten? En wil je hierbij professioneel ondersteund worden door een internationale organisatie van gelijkgestemden? Tijdens een oriënterend en vrijblijvend gesprek bekijken we samen of dit de juiste carrièrestap voor je is en is er voldoende tijd om al je vragen te stellen. En uiteraard is alle discretie gegarandeerd. Ik kijk alvast uit naar onze ontmoeting.”

Ga naar deze website om te weten te komen in welke steden Debby deze winter zal vertoeven.  Je kan haar ook contacteren voor een persoonlijke afspraak! Eerstvolgende stop: BTExpo in Jeux d’hiver, Brussel op 11 december!

CRUISE

MSC: ‘Cirque du soleil at sea’

© MSC Cruises

De samenwerking tussen MSC Cruises en ‘Cirque du Soleil’ ging van start in 2013 en heeft sindsdien live entertainment op zee naar een hoger niveau zonder weerga getild. Maar liefst 8 unieke shows, nergens anders ter wereld vertoond, zullen exclusief te bewonderen zijn aan boord van MSC CRUISES’ nieuwste generatie Meraviglia-schepen, die in de vaart worden gebracht tussen 2017 en 2020. MSC Meraviglia had de eer het nieuwe Cirque du Soleil at Sea-concept in juni 2018 te lanceren met de voorstelling van 2 shows, VIAGGIO en SONOR. Ook voor 2 zusterschepen zijn er spektakels in volle voorbereiding. De eerstkomende première is voor MSC Grandiosa in november 2019. En aansluitend is het de beurt aan MSC Virtuosa, in oktober 2020.

MICE

SITE global conference in Bangkok: nog een maand te gaan

Van 11 tot 14 januari vindt in de Thaise hoofdstad Bangkok de SITE global conference plaats, het jaarlijkse topevenement van SITE, de Society for Incentive Travel Excellence, de  wereldwijde organisatie van incentive travel specialisten. Wij kondigden deze conferentie al aan in onze Newsletter 1048 van 1 november.

Zowat 550 professionals uit de meeting- en incentive sector nemen er aan deel. Het hoogste aantal ooit voor een SITE-event buiten Noord-Amerika. Daarbij een aantal Belgen zoals Hugo Slimbrouck (Ovation global dmc), Brigitte Boone (@dmire) en Sophie Coumont (Hotel de la Source)

De place to be is het bekende Shangri-La hotel aan de Chao Phraya rivier.

Deze conferentie is de plaats bij uitstek voor networking & relationship building, formele en informele bijscholing, rondetafelconferenties, interactieve sessies, keynote sprekers, het uitdiepen van kennis van bestemmingen, award ceremonies en het kennismaken met andere culturen.

Voorafgaand aan de eigenlijke conferentie, is er een tweedaagse Certified incentive specialist workshop. Daarna volgen, gedurende twee dagen, een 25-tal sessies, conferenties en workshops met in totaal een dertigtal gerenommeerde sprekers. Waaronder mensen als Carina Bauer (CEO IMEX), Roger Simons (Marina Bay Sands Singapore), Benoit Sauvage (CEO Connect dmc), Zan Wu (CEO Atlas), Catherine Jones (The Edventives Group), Judi Froehlich (BCD Meetings & Events), Shawna Suckow (The Buyer Insider) en Ken Lyons (KL Communications)

Bangkok Manifesto

TCEB, het Thai Convention and Exhibition Bureau, zet volop in op dit event en de organisatie van enkele sessies en randevenementen. Daarbij gaat heel veel aandacht naar de authenticiteit van de Thaise cultuur, de wereldberoemde Thaise keuken en de knowhow van het land op het gebied van MICE events. TCEB ondersteunt ook het Bangkok Manifesto. De bedoeling hiervan is om met de incentive travel specialisten uit de hele wereld die aan de conferentie deelnemen, voor de eerste maal een tien punten manifest op te stellen dat de naam Bangkok Manifesto zal meekrijgen. Een uniek credo dat het collectief geloof van de SITE leden in de kracht en de doelstellingen van de incentive travel moet samenvatten.

Wat & hoe

Alle info over SITE vindt u via de link Society for Incentive Travel Excellence. Voor info over de lokatie en het lokale host committee kan u terecht op Shangri-La Hotel en op  Thailand Convention & Exhibition Bureau (TCEB). Registreren voor de SITE global conference kan nog tot uiterlijk 7 december, vandaag dus via de volgende link: SITE Global Conference 2019. Bijkomende vragen kan lmen stellen via het mailadres SITEevents@conferencepartners.com.

VAKANTIEVERHUUR

Pierre & Vacances: nieuwe skibestemmingen

© P&V

Deze winter stelt Pierre & Vacances drie nieuwe ski-ervaringen voor. Nieuw in Spanje is Hotel premium Himalaia Baqeira (4*), geopend sinds 30 november 2018. Dit hotel ligt op 1800m hoogte, in Val d’Aran en telt 157km piste. Het hotel telt 141 kamers en duplex-kamers die twee tot vijf personen kunnen ontvangen. Dit hotel is eveneens uitgerust met een binnenzwembad, sauna en fitnesszaal. In Andorra stelt Pierre & Vacances Hotel Premium Grand Pas (4*) voor, dat op 14 december pas de deuren zal openen. Gelegen aan de Pas de la Casa op slechts 50m van het skistation van Grandvalira, het grootste skistation van de Pyreneeën en in het zuiden van Europa! Dit hotel telt 99 kamers en heeft een spa waar je heerlijk kan ontspannen na een dagje op de latten. Laatste nieuwigheid is Résidence Villaggio Olimpico (3*) in Italië. De residentie in Sestriere, die ter ere van de Olympische Spelen in 2006 werd gebouwd, ligt midden in de Italiaanse Alpen en biedt een scala aan services voor een aangenaam verblijf. De residentie beschikt over een zwembad en een spa, een fitnesszaal, een amfitheater voor animatie, een Kidsclub,… De residentie opent op 19 december 2018.

TOUROPERATING

Imagine Travel: slow travel in Egypte

© Imagine Travel

Egypte staat weer hoog op het lijstje van wie op zoek is naar betaalbare winterzon. Bij Imagine Travel vind je een traditionele Nijlcruise aan boord van de Farah (5*), een luxecruise met The Oberoi Zarah (5*), combinaties van Nijlcruises met Cairo… en alle mogelijke à-la-carteprogramma’s op maat van je klant.

Maar Imagine Travel biedt ook de ideale optie voor wie op zoek is naar een combinatie van slow travel, authenticiteit en winterzon: een Nijlcruise aan boord van een Dahabiya zeilboot. Een Dahabiya heeft geen motor, waardoor de landschappen op de oevers van de Nijl in stilte voorbijschuiven.

Deze charmante zeilschepen hebben maar 4 tot 6 kajuiten, elk met badkamer. Wie meer luxe zoekt, kan kiezen voor een van de twee suites met een privéterras.

Door zijn kleinschaligheid kan een Dahabiya aanmeren op unieke plekken, afgelegen eilandjes en bij Nijldorpjes waar andere cruiseschepen voorbij varen. Het leven aan boord speelt zich grotendeels af op het bovendek. Ook het ontbijt, de lunch en het avondmaal worden hier meestal opgediend. De chef trakteert hier op heerlijke traditionele Egyptische gerechten. Onvergetelijk zijn ook de barbecues en de picknicks op de oevers van de eilanden in de Nijl en dagelijks wordt er zelfs een ‘High Tea’ geserveerd aan boord. Charmanter dan dit wordt een Nijlcruise niet.

Topper bij Imagine Travel – Authentic Egypt: 10-daagse charmerondreis met afvaart van de Nijl per Dahabiya.

HOTELLERIE

Grecotel: Elite-club

Per definitie duidt het woord “ELITE” op een relatief kleine groep met een bevoorrechte status, die wordt gezien als hoger gekwalificeerd dan gemiddeld. De Grecotel ELITE Club bestaat uit reisbureaus met een hoge standaard en kwaliteit, enorme know-how en superieure hoeveelheid hotelboekingen (gemeten op basis van kamernachten Grecotel Counter Club). Grecotel dankt hen voor het vertrouwen, de loyaliteit en de uitstekende samenwerking! Deze ELITE reisagenten ontvangen een officieel certificaat, een unieke Grecotel strandtas, Agreco Farms producten en een uitnodiging voor de exclusieve ELITE reis. Volgende Belgische kantoren mogen zich voor één jaar ELITE reisagent noemen, dankzij hun verkoop voor zomer 2018: TUI agent Voyages Olivier (Woluwe), CIC Travel (Brussel), Voyages Ligne Bleue (Liège), TUI agent Reizen De Munter (Hamme), Selectair Travelness (Merelbeke), Avitour Apollo Travel (Deinze),Gigatour Tour du Monde (Rochefort) & Selectair De Reispas (Geel), TUI Waterloo, TUI Westland, TUI Woluwe Plaza, TUI Namur, TUI Archimede, TUI Halle en TUI Mouscron.

CAR BROKER

Sunny Cars: extra vroegboekactie: 15 euro korting

Reisbureauklanten die nu alvast een huurauto reserveren voor hun zomervakantie profiteren nu ook van 15 euro vroegboekkorting. De 15 euro vroegboekkorting geldt voor alle nieuwe boekingen gemaakt in de periode van 1 t/m 10 december met huuraanvang tussen 1 april en 31 oktober 2019 en met minimaal 5 huurdagen. Daarnaast profiteren klanten met een zomerboeking ook van de gratis Flexservice. Daarmee kan de klant zijn huurauto tot vier uur voor huuringang kosteloos annuleren, zonder een reden te hoeven opgeven. Vroegboekers zijn bovendien zeker van het gewenste type auto en hebben ook nog volop keuze uit ophaal- en afleverlocaties en tijdstippen. Vooral voor reserveringen in het hoogseizoen of als de klant bijvoorbeeld specifiek een cabrio, een stationwagen of een minivan wil, kan vroeg boeken veel verschil maken. De gratis Flexservice geldt van 1 november 2018 t/m 31 januari 2019 voor alle klanten die bij een reisagent een huurauto reserveren voor een huurperiode tussen 1 april en 31 oktober 2019. Hans Knottnerus, managing director Belgium, The Netherlands & France, over de vroegboekactie: “Met de 15 euro vroegboekkorting en gratis Flexservice bieden we de reisagent een extra verkoopargument om de klant te overtuigen de huurauto nu al vast te leggen. Als reisagent weet je dat het beter is om vroeg te reserveren zodat de gewenste auto voorradig is. Maar soms heeft de klant een extra zetje nodig. Die geven we met de korting en gratis Flexservice. Hiermee kan je kosteloos van de boeking afzien tot vier uur voor huuringang. Je blijft super flexibel dus.” De 15 euro korting en gratis Flexservice actie zijn automatisch in het boekingssysteem verwerkt. Voor meer informatie: http://b2b.sunnycars.nl

COACH

FBAA: autocar- en bussector ontmoet EU-parlementairen

Vorige week woensdag verzamelden vertegenwoordigers van de autobus- en autocarsector in het Europees parlement mede onder impuls van de IRU, om commissie-leden, EU-parlementairen en hun medewerkers te ontmoeten. Ook FBAA-ondernemers woonden deze meeting bij. Op de agenda: de toegang tot de markt voor autobus- en autocardiensten, en de nieuwe detacheringsregels. De rapporteurs van de belangrijkste dossiers – Roberts Zile (toegang tot de markt), Merja Kyllönen (detachering) en Wim van de Camp (rij- en rusttijden) – kwamen de werkzaamheden persoonlijk toelichten. Ze blijven zoeken naar compromissen, maar het water blijft diep. “Onze sector riep opnieuw op om de specificiteit van het personenvervoer niet uit het oog te verliezen en ons niet te straffen met vrachtvervoermaatregelen”, aldus de FBAA.

TOUROPERATING

Club Med: Kerst & Nieuwjaar in de bergen

De eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen in de bergen en de teams in de Club Med Resorts maken zich klaar voor de Feestdagen! Er zijn nog een paar plaatsen in de Club Med Wintersportresorts met de Last Minute aanbiedingen. In bepaalde Resorts, zoals Alpe d’Huez, hebben ze interessante aanbiedingen met 15% korting op de 2 weken van Kerst en Nieuwjaar. Daarnaast organiseert Club Med eveneens een eindejaarsactie, met kortingen tot 400 euro! Meer info via deze link.

TOUROPERATING

7PLUS: famtrip Japan

© 7PLUS

Om het jaar goed in te zetten, organiseert 7PLUS van 2 tot 9 februari een studiereis naar Japan voor een selectie reisagenten. “We hebben een programma klaar van 8 dagen/6 nachten waarbij u niet alleen Tokyo, Kyoto en Osaka ontdekt, maar waarbij er ook tijd is om te ontspannen in een Onsen en dat op een steenworp afstand van de berg Fuji. Rechtstreekse vluchten van All Nippon Airways zullen u reeds vanaf het begin van de reis in de juiste stemming brengen. Tijdens deze studiereis worden de mooiste culturele ontdekkingen zoals Japanse kastelen en de mooiste tempels afgewisseld met natuurwonderen zoals Lake Ashi en de bamboeplantage van Arashiyama.

Wacht niet langer, want de plaatsen zijn zeer beperkt!” Neem contact via info@7plus.be om het inschrijvingsformulier te krijgen. “Wij kijken er alvast naar uit om samen met jullie deze prachtige bestemming te ontdekken,” aldus 7PLUS.

Armenië

Einde oktober, heeft Florence van 7PLUS een bezoek aan Armenië gebracht. Deze bestemming, op amper enkele uren van België, heeft ontzettend veel te bieden. De 7PLUS specialiste Europese bestemmingen is helemaal betoverd door de schoonheid en rijkdom van dit land en heeft geprofiteerd van enkele vrije dagen om Haghartin, één van de mooiste kloosters van het land en een echte architecturale parel genesteld in een groene omgeving, te herontdekken. De cultuur en de tradities hebben een belangrijke plaats in het leven van de Armeniërs en dat komt tot uiting in de verfijnde, artisanale werken, het tapijt van Megeryan is hier een perfect voorbeeld van. Het advies van Florence: “geniet van het meer van Sevan! Een omgeving die volledig bewaard en uniek is gebleven. ‘De Blauwe Parel’, één van de hoogst gelegen meren ter wereld, heeft verscheidene dichters en schrijvers geïnspireerd en wordt beschreven als ‘een stukje hemel dat neergedaald is ter aarde langsheen de bergen.” Wil je meer weten over deze authentieke bestemming, Florence is ter uwer beschikking om u het programma ‘Armenië, tussen legenden en mythen’ verder toe te lichten, en u te helpen een programma op maat uit te werken voor uw klanten. Aarzel niet contact op te nemen met Florence op het nr 02/743 13 45 of per mai Florence@7plus.be

TOUROPERATING

Thomas Cook: Mitsis Rodos Village Beach Hotel

Mitsis Rodos Village Beach Hotel © TC

Is jouw klant op zoek naar een welverdiende relaxvakantie onder de Griekse zon? Stel hem dan een Mitsis hotel voor. Deze hotelpartner van Thomas Cook scoort namelijk erg hoog bij de Belgische klanten op vlak van service, comfort en gastronomie.

Hoteltip: het prachtige viersterrenhotel Mitsis Rodos Village Beach Hotel op Rhodos. Dit pas vernieuwde hotel telt maar liefst 3 zwembaden, 4 à-la-carterestaurants, een ijssalon, een wellnesscenter én een theater. De schitterende ligging op een heuvel vlak bij het strand maakt het plaatje helemaal af. Bovendien doet dit hotel mee aan de ‘1+1 gratis’ actie van Thomas Cook. Zo vertrekt je klant naar de zon met 2 voor de prijs van 1! Wees er wel snel bij, want OP = OP.

Kerstmarkten in Europa

De geur van gepofte kastanjes, een beker warme glühwein en sfeervolle kerstkraampjes… De kerstmarkten in Europa behoren zonder twijfel tot de mooiste ter wereld. Wil jouw klant ook een paar dagen ertussenuit knijpen? Raad hem dan aan om bij Thomas Cook zijn kersttripje te reserveren. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je enkele leuke hotelideeën.

HOTELLERIE

RIU: nieuw hotelconcept

© RIU Palaca Costa Mujeres

RIU Hotels & Resorts heeft vorige week het nieuwe Riu Palace Costa Mujeres ingewijd, waarmee ook een nieuw architectonisch concept wordt gepresenteerd. Dankzij de innovatieve situering van de bars en restaurants, kan genoten worden van een prachtig uitzicht op zee. Dit is het tweede hotel van de keten in Costa Mujeres na de opening in december 2017 van Riu Dunamar in de Mexicaanse Caraïben en het negentiende van de internationale hotelketen in Mexico. Luis Riu, ceo van RIU Hotels & Resorts, legt uit dat het meest in het oog springende kenmerk van het nieuwe hotel de vernieuwde (ligging van de restaurants, bars en pleinen in de hogere gedeeltes van het complex is. Hierdoor wordt direct zicht geboden op de zee, de zwembaden en de tuinen van het hotel en het uitgestrekte strand. Dit breekt met de meer traditionele indeling met alle diensten en gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. “In dit nieuwe hotel wilden we tegemoetkomen aan de wens van onze meest trouwe klanten om met ruim uitzicht op de Caribische Zee te kunnen genieten van hun maaltijden en cocktails. Om dit te kunnen bieden, is de opzet van het gebouw vernieuwd en zijn op de eerste verdieping terrassen, eetzalen en gezellige hoekjes gecreëerd. De ervaring van onze gasten zal hierdoor verbeterd worden.”

TOUROPERATING

TUI: premium met TUI Cruises

© TUI

TUI Cruises staat voor puur genieten in premium-formaat. Het Premium All Inclusive concept van deze cruises biedt je klanten perfecte service de hele dag door op het hele schip. Meer plaats in de kajuiten en in/aan het 25m lange zwembad, en meer personeel om de gasten te verwennen. Bovendien genieten de gasten er van een hogere culinaire ervaring: geen drukke buffetten, maar eersteklas tafelbediening. Ontdek de vele inbegrepen cocktails in de bars met een prachtig zicht op zee. Ook werd er rekening gehouden met de jongere gasten, die zich meer dan ooit amuseren tijdens een cruise.

VTB Reishappening 2019

De volgende editie van de VTB Reishappening vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019. Van 10 tot 18u kunnen bezoekers genieten van een gezellig weerzien met reisleiders en reisgenoten, interessante presentaties bijwonen over de komende VTB rondreizen en rondwandelen op de beurs met infostandjes. Er is opnieuw de mogelijkheid om tegen een voordeeltarief tickets voor ZOO Antwerpen en voor het lichtspektakel China Light aan te kopen. Bekijk alle informatie over de VTB Reishappening op www.reishappening.be

Beste skistation ter wereld: Val Thorens

© TUI

Val Thorens werd voor de vijfde maal verkozen tot beste skistation ter wereld. Gelegen op 2300 meter hoogte is Val Thorens het hoogst gelegen skistation van Europa. Breng je klanten dichter bij de sterren en boek nu nog een Overland skivakantie met voordelig skimateriaal! Vergeet ook niet de skipas en het skimateriaal tegen extra voordelige voorwaarden. Enkele van TUI’s favorieten, mét 4 sterren: Hotel Le Val Thorens (60611), Hotel Club MMV Les Arolles (60628), Residence Village Montana (60613).

TOUROPERATING

Footprints: Myanmar op zee

Footprints: “Ontdek de Mergui Archipel in de Andaman Zee op een hoogst originele manier aan boord van de MY Andaman Explorer. De Andaman Zee strekt zich uit van de tropische stranden van Phuket over de mystieke kusten van Myanmar tot aan de ongekende Andaman Eilanden van India. In dit exclusief stukje Indische Oceaan vindt u de uitgestrekte Mergui Archipel. Deze archipel is uniek door een onvoorstelbare etnografische mix, maar ook door een unieke biodiversiteit en een divers onderwaterleven. Het geheel vormt een aaneenschakeling van al dan niet bewoonde eilanden, die worden beschermd als natuurreservaat.” Het MY Andaman Explorer schip heeft reeds een lange staat van dienst. Het schip is in 1963 in gebruik genomen door de Noorse kustweg. Via vele omwegen is het schip uiteindelijk terechtgekomen in de Mergui Arcipel, waar het de standaard zet in luxe en ontdekking van deze unieke eilandengroep. Footprints biedt een 9-daags programma aan met 1 nacht verblijf in het Victoria Cliff Resort en 7 nachten verblijf aan boord van de My Andaman Explorer. Mogelijke vertrekdata: 10 en 24/02/2019, 14/04/2019, 13 en 27/10/2019, 22 en 29/12/2019. Meer info via orient@footprints.be

Zuid-Afrika Special

Met het oog op het Zuid-Afrika Event nu 12 december in het Afrika Museum in Tervuren lanceert Footprints in december zijn Zuid-Afrika Special. Zo kan je via Footprints enkele nostalgische treinreizen doorheen Zuid-Afrika boeken. De Shongololo Express is een gerestaureerde trein, de meer betaalbare versie van de Rovos Rail groep – een echte avontuurlijke treinreis met stijl en charme! In navolging en met soortgelijke inrichting als de Rovos, heeft de trein veel van zijn oorspronkelijke artefacten, die de koloniale sfeer uitstralen, behouden. Met de Rovos Rail ervaren je klanten de romantiek van het gouden tijdperk van de luxe treinreizen aan boord van Rovos Rail’s “Pride of Africa” terwijl je klanten enkele van de mooiste landschappen van Afrika doorkruist. De trein bestaat uit prachtige historische rijtuigen, die liefdevol werden gerestaureerd. Sinds 1946, brengen de opmerkelijke blauwe rijtuigen van de luxe trein Blue Train, reizigers in stijl door gans zuidelijk Afrika. De wereldberoemde Blue Train, die synoniem staat voor ultieme luxe, biedt uw klanten een voortreffelijke reiservaring, badend in luxe en comfort en genietend van de schitterende landschappen die aan u voorbij glijden. Er zijn korte en lange treinreizen, helemaal zoals uw klanten dat wensen. Footprints kan op basis van zo’n treinreis een Zuid-Afrika programma voorstellen. Meer info bij de collega’s van Footprints in Africa via africa@footprints.be

SERVICE FACILITATOR

EurAm: Jamaica (nieuw)

Sinds begin deze week kunnen reisprofessionals EurAm ook gebruiken voor het samenstellen van maatwerkreizen op Jamaica. Net als voor de USa, Canada, Spanje, Portugal,… maak je als reisagent zelf je route, voeg je producten toe, maak je snel een mooie (digitale) offerte en ontvang je na boeking gratis (digitaal) het roadbook. Op de website vind je een groot aantal accommodaties van tien online aanbieders tegen concurrerende prijzen. Daarnaast zijn er vele extra producten zoals rafting op de Martha Brae rivier, ziplinen, kajakken, catamaran cruises en diverse tours te vinden.

HOTELLERIE

Iberostar Hotels & Resorts upgrade all-inclusive in Cancún

Junior Suite Ocean Front © Iberostar

Iberostar Hotels & Resorts onthulde een high-end aanbod bij het bestaande 5-sterren Iberostar Cancun. Het nieuwe complex, bekend als Iberostar Cancún Star Prestige, is een Adult Only gedeelte en beschikt over 156 kamers, verdeeld over 13 verdiepingen, allemaal met jacuzzi en uitzicht over de oceaan. Star Prestige is het concept van Iberostar om een verblijf te garanderen aan de meest veeleisende gasten. Het biedt superieure diensten en verbeterde voorzieningen om gasten het comfort, gemak en intimiteit te bieden van een boetiekhotel.

  • Star Prestige-kamers: elke kamer is stijlvol ingericht en beschikt over een balkon met een bubbelbad, 24-uursconciërge en roomservice, turn down service, Bluetooth-geluidssysteem en Smart TV.
  • Star Prestige Beach Club: privéstrand uitgerust met Balinese ligbedden, conciërge service, premium muzieksysteem en open bar.
  • Star Prestige Lounge: gigantische flat screen-tv, een open bar met premium dranken en gratis hors d ‘oeuvres.

First-Class gastronomische ervaringen

Het uitgebreide gastronomische aanbod van het hotel omvat een nieuw en exclusief buffet en restaurant, een nieuwe lobbybar en een snackbar. In het all-inclusive concept genieten de gasten ook de toegang tot vijf restaurants van Iberostar Cancún, waar ondermeer de Mexicaanse, Japanse en Franse keuken vertegenwoordigd zijn. Naast het hedendaagse entertainmentprogramma biedt Iberostar Cancún Star Prestige ook wine tasting, food pairings ervaringen en speciale evenementen. Gasten kunnen ook genieten van de Iberostar Cancún Golf Club, een 18-holes golfbaan, ontworpen door Isao Aoki. De golfbaan biedt een golfervaring van topkwaliteit in een prachtige omgeving.

TOUROPERATING

USA Travel: begeleide rondreizen

USA Travel biedt dit seizoen 4 begeleide rondreizen in het Nederlands met gegarandeerd vertrek en aan boord van een comfortabele touringcar. Deze prachtige reizen van 9 tot 14 nachten leiden uw klanten naar de mooiste gebieden van Noord-Amerika, van de legendarische canyons van het zuidwesten, doorheen de tijd en de rijke geschiedenis van het noordoosten tot op de parelwitte stranden van Miami en Key West. Voor elk wat wils. De inbegrepen excursies en optionele activiteiten zoals helikoptervluchten over de Grand Canyon of Niagara Falls, een Silverton-Durango treinrit in authentieke stoomtrein, een walvissencruise in Monterey Bay, het ontdekken van de amish gemeenschap, de themaparken van Orlando en een tocht op de moerasboot doorheen de Everglades maken van deze circuits een werkelijk onvergetelijke ervaring. U ontvangt zeer binnenkort de nieuwe brochures waarin u alle details kan ontdekken en ook een splinternieuwe Alaska brochure! Op de USA Travel website vindt u alvast een voorsmaakje. Voor al uw andere vragen en op maat gemaakte reizen kan u USA Travel contacteren per mail op info@usatravel.be of telefonisch op 02/734.97.00.

Brochures 2019

Reisagenten ontvangen zeer binnenkort de nieuwe brochures waarin u alle details kan ontdekken alsook een splinternieuwe Alaska brochure! Op de website vindt u alvast een voorsmaakje. En dit is lang nog niet alles… want er komt nog een verrassing aan voor begin 2019.

Daarbij kreeg USA Travel ook versterking binnen het team van Lesley Rogmans. Lesley Rogmans werkte vroeger bij Travel Worldwide en bij de Reisspecialist en staat mee in voor alle support bij de reservaties van de Nederlandstalige klanten. U kan haar bereiken op 02/734.97.00 of per mail naar info@usatravel.be.

LUCHTVAART

United met grootste Dreamliner tussen Brussel en Newark

United zet vanaf 22 mei 2019 de Boeing B787-10 op de route tussen Brussel en Newark Liberty International Airport nabij New York. Brussels Airport is daarmee één van de eerste internationale bestemmingen voor United’s nieuwste toesteltype, ook de grootste Dreamliner in de reeks. De B787-10 zal vanaf 30 maart 2019 ook worden ingezet op de routes naar Frankfurt en Tel Aviv, vanaf 29 april naar Parijs Charles de Gaulle en Barcelona, en tot slot ook naar Dublin, net zoals Brussel vanaf 22 mei. Op al deze routes vliegt United dagelijks. United nam begin zijn eerste B787-10 Dreamliner begin deze maand in ontvangst. Daarmee is de Amerikaanse maatschappij de enige ter wereld die alle drie de versies van de Dreamliner in haar vloot heeft. De grootste B787 Dreamliner is 68 meter lang en biedt plaats aan 318 passagiers: 44 in businessclass, 21 in premium plus, 54 in economy plus en 199 in economy class.

LUCHTVAART

Brussels Airlines vervangt oudste A330’s

Brussels Airlines vervangt, zoals eerder aangekondigd, de komende twee jaar zeven van zijn tien Airbus A330 langeafstandsvliegtuigen. Het oudste toestel heeft intussen de vloot verlaten en de eerste twee jongere toestellen zijn operationeel. De vliegtuigen werden door moederbedrijf Lufthansa tweedehands aangekocht bij Cathay Pacific Airlines (4) en Singapore Airlines (3) en zijn tussen de zeven en negen jaar oud. Het gaat om A330-300CEO’s met een grotere actieradius dan de huidige Airbus A330-vloot en een hoger maximaal startgewicht dat zorgt voor meer vrachtcapaciteit. Terwijl de huidige toestellen verschillende motortypes hebben, zullen de ‘CEO’-vliegtuigen uitgerust worden met Rolls Royce Trent 700 motoren. Dit motortype dat minder brandstof verbruikt, minder lawaai maakt en CO2 uitstoot, wordt reeds gebruikt bij verschillende andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group. De allereerste A330 met staartnummer OO-SFN verliet intussen op 13 november de vloot.

MICE

CWT Solutions Group: predictive analytics

Carlson Wagonlit Travel heeft Predictive Analytics gelanceerd. Deze voorspellingsalgoritmen verbeteren de nauwkeurigheid van reisprognoses, reisstatistieken en geven reizigers meer inzicht in hun reiskosten. CWT Solutions Group (de consultancy-afdeling van CWT) heeft een geavanceerd datamodel ontwikkeld. Dit datamodel doorzoekt historische reisdata, grondstofprijzen, macro-economische indicatoren en gegevens over weersomstandigheden en feestdagen. Predictive Analytics analyseert deze gegevens om patronen en correlaties te ontdekken en zo betrouwbare voorspellingen te kunnen doen over de omvang van zakenreiskosten van een bedrijf. Met name op het gebied van het aantal reizigers en de kosten per reis. “Met deze nieuwe, geavanceerde algoritmen, kunnen we de toekomstige reiskosten van een bedrijf nauwkeurig voorspellen”, zegt Christophe Renard, vice president van CWT Solutions Group. “Predictive Analytics geeft waardevolle inzichten en laat zien dat zelfs kleine wijzigingen in het reisbeleid op lange termijn tot grote besparingen kunnen leiden. Als één van ’s werelds grootste spelers op het gebied van zakenreizen, beschikken we over een schat aan data. Met Predictive Analytics kunnen we deze data echt laten werken voor onze klanten.”

BESTEMMING

‘i amsterdam’ definitief verbannen

Wie vanaf dit weekeinde Amsterdam bezoekt, zal het zonder de welkomstwoorden ‘i amsterdam’ moeten doen. Voor deze manshoogte letters werden de afgelopen jaren duizenden en duizenden selfies gemaakt. De bovenkant van de beroemde slogan was helemaal kaal geworden omdat nogal wat toeristen boven op de letters klauterden. Dat kan nu niet meer. Het stadsbestuur heeft sinds deze week de beroemde rood-witte slogan op het Museumplein laten weghalen. De klus was in nog geen halfuur geklaard. De ontmanteling kwam er op voorstel van de grootste partij in de Amsterdamse gemeenteraad, GroenLinks. Die vond de populaire letters een symbool van ‘doorgeslagen individualisme’. Het voorstel kreeg veel kritiek, maar een meerderheid van de raad stemde er toch mee in.

TOERISME OPLEIDINGEN

Chinese vice-minister van Onderwijs bezocht Travel Store van Spermalie

Afgelopen maandag bezochtt H.E. Mr SUN Yao, de Chinese Vice Minister van Onderwijs, de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. De 7-koppige Chinese delegatie was geïnteresseerd in zowel het secundair onderwijs als het volwassenenonderwijs. Na een uiteenzetting over de specifieke werking van de school, werden de praktijklokalen bezocht. De rondleiding nam een start in de Travel Store, die vorig schooljaar officieel geopend werd. Een uniek concept in Vlaanderen waarbij het eigen reisbureau Stuvenberghe, gelegen aan de ingang van de school, inspeelt op de nieuwe trends in toerisme en de reisindustrie. Het genoot de volle belangstelling van de buitenlandse delegatie. In de rustieke Middeleeuwse wijnkelder werd het bezoek afgerond. Op het einde van het bezoek konden de gasten nog nagenieten met de degustatie van een sabayon, klaargemaakt door de leerlingen van het 4e jaar restaurant & keuken.

HOTELLERIE

Leonardo Royal hotel Amsterdam 4*+: april 2019

© Leonardo Royal Amsterdam

18 verdiepingen, 490 kamers en een balzaal van 900m2 met uitzicht over het water. Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is de volgende stap in de groeistrategie van de internationale Fattal Hotel Group. Het nieuwe hotel in Amsterdam is het eerste Leonardo Royal in Nederland en kenmerkt zich door uitgebreide meeting faciliteiten en interessante netwerkmogelijkheden. Het hotel ligt centraal, met een goede bereikbaarheid van de RAI, de Zuidas, het centrum en Schiphol. Van de meer dan 190 hotels op meer dan 100 bestemmingen wordt deze gloednieuwe aanwinst in Amsterdam het grootste hotel van de groep.

1.200m² vergaderruimte

Met elf vergaderzalen en een totale oppervlakte van 1.200m², is het Leonardo Royal Hotel Amsterdam uitgerust voor meetings en evenementen van elk kaliber. De balzaal is zes meter hoog en biedt daglicht te over dankzij de drie zijden met ramen van vloer tot plafond. Er is plaats voor 800 personen en het aangrenzende terras van 400m² biedt een indrukwekkend uitzicht over het water. Het is mogelijk een auto de ballroom in te rijden, wat de zaal uitermate geschikt maakt voor automotive presentaties. Naast de ruime conferentie- en event-faciliteiten, onderscheiden Leonardo Royal Hotels zich door de interessante netwerkmogelijkheden voor Royal Network leden, zoals inspirerende sprekers en benefietevenementen. Om het contact tussen de gasten te bevorderen, nodigt de opzet van de lounge uit tot een praatje en wordt er bijna iedere avond live muziek gespeeld.

Focus op interactie

Jakob-Jan Blaauw – GM

Jakob-Jan Blaauw wordt de General Manager van het Leonardo Royal Hotel Amsterdam: “Bij ons ligt de focus op interactie. Iedere reis is een kans om inspiratie te vinden, mensen te ontmoeten en de zakendeal van je leven te sluiten. In het hotel faciliteren we dit waar en wanneer we maar kunnen, tijdens meetings en daarbuiten. We gaan werken met echte conversation starters, op culinair gebied maar ook vanuit ons Break & Play-concept waardoor iedereen weer vol nieuwe energie verder kan. Ook het bieden van exclusieve buitenruimte is een goed voorbeeld van hoe de gasten en onderling contact bij ons op de eerste plaats staan. Daniel Roger, managing director van Fattal Hotel Group, Europe & UK, vult aan: “Met het Leonardo Royal Hotel Amsterdam breiden we onze merkbekendheid verder uit en we blijven inzetten op groei – in Europa, in Nederland en in Amsterdam. Deze toevoeging brengt het aantal hotels van de Fattal Hotel Group op 6 in Amsterdam, samen goed voor ongeveer 2.000 kamers.”