20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Travelmedia Congres

Op woensdag 21 november werd in Hotel Van der Valk (Oostkamp) voor de tiende keer op rij het Travelmedia Congres georganiseerd. Opnieuw tekenden heel wat reisprofessionals, zo’n 140 deze keer, present. Tijdens het Travelmedia Congres wil Travelmedia de toeristische sector geïnformeerd houden over trends en ontwikkelingen binnen onze sector. Thema van deze tiende editie was ‘Vernieuwing’. Lees de volledige analyse hier.

Hallo Eurowings/Lufthansa Was ist los?

Kopzorgen aan de top van Lufthansa Group. De Duitse luchtvaartonderneming staat voor een wissel in het management, mogelijk een gevolg van een verschil in visie omtrent ‘zorgenkindje’ Eurowings. Of de onenigheid in de kaart kan spelen van Brussels Airlines, dat in 2009 en begin 2017 werd verkocht aan de Lufthansa Group, valt nog af te wachten. Lufthansa wil Brussels Airlines inlijven bij zijn lagekostendochterbedrijf Eurowings, maar daar sputtert de motor. Aanleiding voor de gespannenheid is het mogelijk vertrek van financieel directeur Ulrik Svensson (57) bij Lufthansa. Lees het volledige artikel hier.

Inflight Report

Deze week leest u het inflight report van Ethiopian Airlines Brussel – Addis Abeba – Johannesburg/Kaapstad – Addis Abeba – Frankfurt hier.

TOUROPERATING

Selectair gaat in zee met NORDIC

Selectair heeft de samenwerking met NORDIC goedgekeurd. Dat kondigt Selectair zelf aan in een persbericht. “Hiermee voegt NORDIC zich bij een aantal andere touroperators, die als geprefereerde partner een exclusief samenwerkingsverband met Selectair genieten,” klinkt het. “NORDIC is thuis in Scandinavië sinds 1980. Het is gespecialiseerd in een sterk zomeraanbod in Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland en exclusief vertegenwoordiger voor Hurtigruten. Daarnaast biedt het andere merk van NORDIC,  XPLORE THE NORTH, het puurste en meest ongerepte stukje van Zweeds Lapland aan in de winter, ver weg van het sterk gecommercialiseerde aanbod. Beide merken bieden samen een uitgebreid netwerk aan van rechtstreekse vluchten naar Kiruna (Zweden), Kittila (Finland) en Tromsø (Noorwegen).”

Wim Staelens (Selectair Reizen Staelens, hoofd van de commissie contracten): “We kozen voor NORDIC, omdat de to niet alleen een uitgebreid aanbod heeft, maar ook op maat werkt. Dit past perfect bij onze visie van persoonlijk reisadvies. Dankzij de samenwerking genieten onze reisagenten van een verhoogde commissie en uiteraard de uitgebreide kennis van de medewerkers van NORDIC.”

REISINDUSTRIE

TravelBird terug online

De website van Travelbird is opnieuw online, na het faillissement eerder en  de overname door de Britse Secret Escapes Group half november. De problemen voor TravelBird begonnen deze zomer al, toen de organisatie er niet in slaagde om de nodige financierders te vinden om extra cash op te halen. Bovendien zorgden de bijzonder mooie zomermaanden in Nederland en België voor een terugloop van de boekingen. Begin november moest de reisorganisatie bescherming aanvragen tegen zijn schuldeisers en kreeg het uitstel van betaling, waarna een faillissement uiteindelijk niet te vermijden was. “Secret Escapes neemt geen bestaande TravelBird boekingen over. De boekingen die tot en met 31 oktober 2018 gemaakt zijn bij TravelBird zullen door SGR verder worden afgehandeld,” staat te lezen op de website. De SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) is de Nederlandse organisatie die zorgt dat reisagenten en touroperators voldoende waarborg garanderen om de verplichtingen aan hun reizigers tegemoet te komen in het geval van insolventie.

Van de regen in de drop?

Waarnemers stellen zich echter heel wat vragen bij deze gang van zaken. Nog voor het SGR rond is met alle gedupeerde Travelbird-reizigers – o.a. in samenwerking met TUI die alle zaken afhandelt voor reizigers die al onderweg waren – staat de TravelBird website alweer online. Bovendien wringt Secret Escapes zich in zijn algemene voorwaarden in allerlei bochten om toch maar niet onder de EU-Richtlijn betreffende ‘pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen’ te vallen. Secret Escapes stelt zelf dat “het uitsluitend fungeert als intermediair tussen de klant en het hotel of de touroperator en kan alleen een factuur uitschrijven ter hoogte van de boekingskosten”. Nochtans ontvangen ze een deel van de reissom op hun rekening. Verder stelt Secret Escapes in zijn algemene voorwaarden dat het “op geen enkele manier verantwoordelijk is voor het verstrekken van de reisaanbiedingen van een reisaanbieder”.

TM FORUM

Thomas More forum: zin en onzin van reisbeurzen

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement van Thomas More Mechelen nodigt u van harte uit op haar tweede forum van het academiejaar, dat zal plaatsvinden op dinsdag 18 december 2018. Noteer deze datum alvast! De deelnemende sprekers proberen dit jaar enkele antwoorden te vinden op ‘De zin en onzin van reisbeurzen’. Aangezien er elk jaar vele reisbeurzen plaatsvinden, soms gericht op consumenten, soms gericht op professionelen, is het pertinent om stil te staan bij de zin (of onzin?) van deze evenementen, niet in het minst omdat er veel tijd en geld aan gespendeerd wordt. Thomas More en Travel Magazine hebben ernaar gestreefd om opnieuw een uniek debat te creëren, waarbij een brede waaier aan sprekers aan bod zal komen. Zo zetelen sprekers Frédéric François, deputy general manager FISA en organisator Vakantiesalon Brussel, Pieter Demuynck, voorzitter Selectair, Bruno De Lathauwer, zaakvoerder Live To Travel / Reizen De Lathauwer, en Jan Van Durme, sales representative All Ways Cruises in het panel en TM hoofdredacteur Robrecht Willaert is moderator van dienst. De studenten van Dominique Verbeeck, docente Hospitality, zorgen voor het goede verloop van de avond.

Praktische informatie: het forum vindt plaats op de Thomas More Campus De Vest, Aula 2, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. Aanvang is om 19u00 stipt. Het einde wordt verwacht rond 20u30. Inschrijven via deze link.

EVENEMENT

Glenaki Workshop Slovenië: op een kruispunt

Op maandag 26 november nodigde Glenaki reisagenten en enkele journalisten uit in het Pullman Hotel Brussels Midi voor een workshop rond Slovenië. Dit in het bijzijn van de ambassadeur van Slovenië in België. Een vijftiental vertegenwoordigers van de bestemming, hotels, resorts, lokale toeristische diensten, luchtvaartmaatschappijen en de nationale dienst voor toerisme tekenden present om hun land voor te stellen. Naast de vele spa en wellness-oorden beschikt Slovenië ook over skigebieden (van begin december tot maart) en tal van sportieve en ludieke activiteiten, vooral interessant voor actieve reizigers of families. Daarenboven is Slovenië makkelijk bereikbaar per vliegtuig, op slechts 1 uur 45 minuten vliegen, en met de wagen (zo’n 1000 kilometer). Slovenië stond ook aan de wieg van de Europese wijnbouw. Het land heeft de oudste wijngaard ter wereld. Sloveense wijnen worden wereldwijd erg geapprecieerd. Op het einde van de avond werden nog enkele mooie prijzen uitgereikt, waaronder Sloveense wijnen en een vlucht met Adria Airways naar Ljubljana.

REISINDUSTRIE

Kiwi.com lanceert Tequila

Kiwi.com gebruikt ‘virtual interlining’ om vluchten van luchtvaartmaatschappijen die niet traditioneel samenwerken te verbinden met elkaar. Kiwi.com ontwikkelde er een heel systeem rond. Dat systeem wordt nu ter beschikking gesteld als Tequila. Tequila laat elk bedrijf toe om alle content van kiwi.com of andere content die kiwi ontwikkeld heeft te gebruiken, en dat gratis, in een paar kliks. Zowel de technische fundamenten als de content zoals de meer dan 500 virtually interlined airlines en de meer dan 150 niet-GDS-airlines worden ter beschikking gesteld, maar ook bussen, treinen en hotels. Ook de meer dan 2000 customer service agents staan ter beschikking. Registreren en proberen kan via https://tequila.kiwi.com/portal/login/register

REISINDUSTRIE

© TUI

TUI Mein Schiff nu ook boekbaar voor 3rd party reisagenten

Sinds kort is TUI’s cruiseproduct Mein Schiff ook boekbaar voor niet-TUI-reisagenten. Voorheen kon het product enkel geboekt worden bij TUI-agenten, maar daar stapt TUI nu van af. Mein Schiff zet zich in de markt als een premium all-inclusive cruiseconcept waarbij alle extra’s inbegrepen zijn. Er wordt een perfecte service beloofd van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, veel ruimte, culinaire verwennerij en kajuiten van minimum 17 m². Er is aan boord ook een kinderopvang voorzien, de cruise is immers geschikt voor families. Voor meer info kunt u contact opnemen met TUI Specialists.

CAR BROKER

Sunny Cars lanceert inspiratiemagazine voor uw klant

© Sunny Cars

Sunny Cars heeft de eerste editie van On your way uitgegeven, een inspiratiemagazine dat reisagenten aan klanten kunnen meegeven. Het magazine geeft een compleet beeld van de all-inclusive formule van Sunny Cars, maar laat vakantiegangers vooral zien wat je allemaal met een huurauto kunt doen en hoeveel vrijer je bent als je kunt gaan en staan waar je wilt.

Zo staan in het magazine tips voor slimme autohuur, rijden in de bergen, autohuur met kinderen en wat de voordelen zijn van de servicepakketten van Sunny Cars, zoals het ‘Geen waarborgpakket’. Ook vindt de lezer wat standaard bij het all-in pakket is inbegrepen, hoe de eerlijke tankregeling werkt, wat bedoeld wordt met terugbetaling van het eigen risico en wat de BA-verzekering en dekking van schade aan glas, bodem, banden en dak inhoudt. Maar bovenal vind je in het magazine veel informatie over en mooie foto’s van bestemmingen die je met een huurauto kunt verkennen. Een uitgebreide rondreis door Kroatië, leuke uitstapjes rondom Málaga en een verhaal over de perfecte roadtrip in West-Amerika.

Suzanne Al, Director of Marketing the Netherlands, Belgium & France bij Sunny Cars, over On your way: “On your way is echt een leuk magazine geworden met interessante en inspirerende reisartikelen. Ideaal als promotiemateriaal voor reisagenten om klanten te laten weten hoeveel leuker hun vakantie wordt met een huurauto. En omdat we elk half jaar een nieuwe uitgave maken met andere reisinspiratie, blijft het leuk om mee te geven. Juist die verhalen over de bestemmingen vinden we belangrijk, want daar draait het om tijdens het verkoopsgesprek: kijk eens wat een leuke dingen je allemaal kunt doen met een huurauto.”

Het magazine bijbestellen kan via Connect2, ook de flyer kan je daar bijbestellen.

HOTELLERIE

Iberostar: eerste buitenlandse groothandel Cuba

Iberostar Hotels & Resorts en het Cubaanse bedrijf AT Comercial S.A. hebben toestemming gekregen van het hoogste uitvoerende orgaan van de Cubaanse regering om Logística Hotelera del Caribe (LHC), een naamloze vennootschap en joint venture op te richten. Iberostar heeft een belang van 70% in het bedrijf, een unicum voor Cuba. Het bedrijf is gevestigd in de speciale ontwikkelingszone van Mariel in het noorden van het eiland, waar een opslagruimte van 20 000 m² voorhanden is. Het streefdoel is de kwaliteitsnormen van Cubaanse hotels te verbeteren. Iberostar heeft met ingang van 7 december 2018 een bedrijf voor de invoer van hotelbenodigdheden.

De nieuw opgerichte LHC zal algemene logistieke diensten verlenen, waaronder de import, groothandel en distributie van goederen, evenals de export naar grote toeristische resorts in Cuba. Aanvankelijk zal het bedrijf zich toeleggen op hotelbenodigdheden. In de startfase zullen alle Iberostar hotels toegang krijgen tot 58 voedingsproducten die tot op heden niet aanwezig zijn op het eiland.

Hotelportfolio uitgebreid

Iberostar Hotels & Resorts heeft ook haar hotelportfolio op het eiland uitgebreid, waardoor het totale aantal Iberostar hotels momenteel op 22 staat. Belangrijke projecten in 2018 op het eiland zijn Iberostar Riviera en de opening in September van Iberostar Grand Packard, in Havana; alsook de opening in November van Iberostar Holguín. Verder is er tevens een uitbreiding in het segment Heritage Hotels, hotels met een uniek karakter. In Santiago de Cuba werden Iberostar Casa Granda, Iberostar Imperial en Iberostar San Felix toegevoegd. In de oostelijke regio Holguín vervolledigen de kleine boetiekhotels in het stadje Gibara het portfolio: Iberostar Ordoño, Iberostar Arsenita en Iberostar Plaza Colon. Iberostar Hotels & Resorts is volop in expansie om het aanbod boetiekhotels in Cuba uit te breiden, uiterst geschikt zijn voor rondreizen.

TOUROPERATING

Thomas Cook: kinderen gratis

Wil je klant graag met het hele gezin naar de zon vertrekken? Overtuig hem dan om als de bliksem bij Thomas Cook te boeken, want de ‘Kinderen gratis’ actie loopt af op donderdag 6 december! Ook de Sinterklaaskorting van 200 euro extra korting per familie loopt stilaan op zijn eind. Je klant doet er dus goed aan zo snel mogelijk te boeken voor het te laat is.

Trek deze zomer naar Menorca

SunConnect Los Delfines © Thomas Cook

Is je klant op zoek naar een familievakantie voor volgende zomer? Raad hem dan een verblijf op Menorca aan. Dit eiland ligt namelijk op maar 2 uurtjes vliegen, je geniet er van heerlijke zomertemperaturen én je kiest er uit tal van toffe gezinsuitjes zoals waterpretparken en dolfijnexcursies. Bovendien biedt Thomas Cook momenteel tal van familiepromoties aan. Een aanrader is het vernieuwde viersterrenhotel SunConnect Los Delfines met haar grote zwembaden, ruime familiekamers en uitgebreide kinderanimatie.

Exotische bestemming van de maand: de Caraïben

Elke maand staat één exotische bestemming in de kijker en daar mag elke klant van profiteren! En goed nieuws, want deze keer zet Thomas Cook een volledige regio in de kijker: de Caraïben. Voor elke boeking die tijdens de maand december gemaakt wordt voor de Caraïben krijgt jouw klant 100 euro korting per dossier! Gebruik hiervoor in BTN4U de kortingscode ‘PIRATE’.

Wist je trouwens dat Jamaica veel meer te bieden heeft dan enkel parelwitte stranden? Tal van toffe excursies wachten op jouw klant, van avontuurlijk tot culinair en romantisch. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je een top 10 van de must do’s op Jamaica.

Minibustransfers boekbaar bij Thomas Cook

Sinds deze week zijn bij Thomas Cook nu ook privétransfers per minibus (4 tot 7 personen) boekbaar voor zomer 2019. Deze minibussen zijn beschikbaar op de 50 grootste bestemmingen. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je een handig overzicht van alle codes.

TECHNOLOGIE

Amadeus, Chrome River en Bosch partnership

De bedrijven Amadeus, Chrome River en Bosch sluiten een samenwerkingsverband af. Het bedrijf Bosch met zo’n 402.000 werknemers wereldwijd zal de online booking tool cytric Travel invoeren, met de toevoeging van de uitgaventool EXPENSE van Chrome River. Dit zal er toe bijdragen dat Bosch zijn uitgaven voor reizen nauwgezet kan bijhouden. Daarnaast zullen de werknemers van Bosch gebruik maken van het Amadeus Mobile platform om zo elke stap van hun reis te kunnen volgen.

LUCHTVAART

Europa onderzoekt boekingssystemen vliegtickets

De Europese Commissie gaat de boekingssystemen voor vliegtickets van naderbij bekijken. Ze wil weten of bepaalde afspraken in de sector in strijd zijn met de Europese concurrentieregels en de prijzen van tickets doen stijgen. De Commissie lanceerde een diepgaand onderzoek naar Sabre en Amadeus. Deze bedrijven voorzien computerreserveringssystemen voor vliegtickets. Ze verzamelen gegevens over vluchtschema’s, de beschikbare plaatsen en prijzen. Zo kunnen reisagenten en websites namens hun klanten boekingen uitvoeren. De Commissie wil nagaan of bepaalde voorwaarden in de contracten van Amadeus en Sabre het voor luchtvaartmaatschappijen en reisagenten moeilijker maken om over te stappen naar potentiële concurrenten. Dat zou de komst van nieuwe spelers op de markt belemmeren. “We zijn bezorgd dat dergelijke beperkingen obstakels voor innovatie in de hand kunnen werken en de kosten voor ticketdistributie verhogen, wat uiteindelijk de ticketprijzen voor de reizigers doet stijgen”, zei eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager.

TOUROPERATING

TUI: TUI en TUI fly vanuit Lille

© TUI

Lille (Rijsel) werd toegevoegd aan het TUI netwerk, vanaf boekingen voor Zomer 2019. Vanuit deze luchthaven zullen zowel Seat Only als Pakketreizen aangeboden worden. Sterke troef van TUI: TUI biedt als enige Turkije aan vanuit Lille!

Welke bestemmingen worden er aangevlogen uit Lille?

  • Pakket + Seat Only: Palermo, Heraklion, Malaga, Mallorca, Ibiza, Tenerife, Rhodos
  • Enkel Pakket: Enfidha, Djerba, Izmir, Antalya

TUI heeft vanuit de luchthaven van Lille 23 vluchten per week in het hoogseizoen van Zomer 2019 en zet 2 toestellen exclusief in voor deze luchthaven. De grootste volumebestemmingen zijn Tenerife, Mallorca en Malaga met 3 vluchten per week.

TOUROPERATING

Club Med: rondreizen 2019

Sinds 20 november zijn de rondreizen 2019 bij Club Med boekbaar. Club Med biedt 98 rondreizen aan op vijf continenten. Er wordt telkens gezorgd voor kwalitatieve en exclusieve rondreizen. De benamingen “Privilège” en “Essentiel” verdwijnen en er komen 4 nieuwe thema’s voor de Rondreizen (Cultuur, Natuur, Geheime Routes en Onvergetelijke Ontmoetingen) om uw klanten beter te helpen bij hun keuze. Club Med heeft ook de vermelding “Ideaal voor Gezinnen” toegevoegd om sneller de rondreizen te herkennen die geschikt zijn voor een vakantie met kinderen. Nieuw is Happy First op alle Rondreizen voor bepaalde vertrekdata en afhankelijk van de beschikbaarheid -15% op de prijs zonder vervoer, dat betekent tot maximaal 500 euro korting persoon, en dat tot 5 april.

TECHNOLOGIE

BCD Travel & Lufthansa (LH) Group: pilootproject voor NDC-boekingen

BCD Travel heeft een overeenkomst gesloten met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group (Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS en Brussels Airlines) voor een test met het boeken van LH Group’s NDC content. De overeenkomst benadrukt BCD’s multi-source contentstrategie, die zorgt voor een naadloze reizigerservaring en voor efficiënte processen voor boekingen, expense management en veiligheid. Dankzij het pilootproject kan BCD bepalen of de belangrijkste elementen van het NDC-proces wel kosteneffectief zijn voor klanten. Door de sterke positie van beide partijen in Lufthansa Group’s thuisbasis Duitsland, was een samenwerking met de groep een logische stap om een volledig inzicht te krijgen in de meerwaarde van NDC voor klanten. De LH Group slaagde erin om de eerste obstakels en uitdagingen van NDC in de afgelopen drie jaar succesvol het hoofd te bieden. Ook dat speelde een rol in de beslissing van BCD om met de Lufthansa Group samen te werken aan hun eerste NDC-kanaal.

TOUROPERATING

Transeurope: Charmings 1 maand vroeger

Deze week verschenen de nieuwe edities van Charming France, Italia, España en Portugal. Dat is één maand vroeger dan de voorbije jaren. Brand Manager Kevin Van Nieuwenhuyse: “We stellen vast dat klanten almaar vroeger boeken. Dat heeft bij ons niet zozeer met de prijs te maken, hoewel vroege boekers vrijwel altijd mooie voordelen genieten, maar vooral met de kleinschaligheid van het product. Klanten willen zeker zijn van een plek in hun geliefkoosde hotel. Bijkomend voordeel van de vervroeging is dat er ruimte ontstaat voor onze inkopers om het call center te versterken in de belangrijke boekingsperiode die nu van start gaat. Met een complexe aanvraag kan je als reisagent rechtstreeks bij de betrokken bestemmingsspecialist terecht. Een onmiskenbare troef.” De niche-to programmeert dit jaar een pak meer strandhotels, buiten de toeristische drukte weliswaar. Dat is deels het resultaat van een samensmelting tussen Transeurope en Go Chic. “We hebben gemerkt dat Transeurope en Go Chic nog te weinig in combinatie met elkaar worden voorgesteld, terwijl veel Go Chic resorts een perfecte afsluiter van een Charming rondreis kunnen zijn. Om de kruisbestuiving tussen onze beide huismerken te bevorderen, besloten we alle resorts uit Go Chic dit jaar in de Charmings te integreren. Zo komen we tot allesomvattende brochures, waarin de resorts ook uitgebreider beschreven staan. De Charmings worden in zekere mate een verkooptool van Go Chic voor de reisagent.” Voor een optimale bediening van het pure high-endclienteel blijven de Go Chic brochures parallel bestaan. De nieuwe edities worden rond de feestdagen verwacht. In afwachting kunt u de Charmings bijbestellen op www.connect2.be.

REISINDUSTRIE

GFG: oudste Vlaams lid in de bloemetjes

Het Garantiefonds Reizen (GFG) zet zijn oudste lid langs Vlaamse kant, Transeurope, graag in de bloemetjes. Transeurope en GFG hebben reeds méér dan 22 jaar een hechte vertrouwensrelatie. Transeurope is sedert 1 oktober 1996 bij GFG verzekerd tegen financieel onvermogen. Transeurope was de vijfde reisorganisatie om een polis bij GFG te onderschrijven. De twee eersten waren CIT Belgium en Idéal Tourisme, vennootschappen die vandaag niet meer bestaan. De derde was Voyages Léonard die al eerder langs Franstalige kant in de bloemetjes werd gezet. Seagull, het vierde lid, ging uiteindelijk op in Jetair/TUI. Mark De Vriendt, al 22 jaar algemeen directeur van GFG, had het genoegen om de zaakvoerders, vader Koen en zoon Tobias Stuyts, persoonlijk te danken voor hun vertrouwen. Sedert 1996 biedt het Garantiefonds Reizen de reizigers bescherming tegen het financieel onvermogen van reisorganisatoren en doorverkopers.

TOUROPERATING

Sunway Botswana Chobe boat cruise © Africa By Excellence

Africa By Excellence: prijsgunstig Botswana

Doorgaans is Botswana gekend als een duurdere en exclusieve bestemming. Africa by Excellence stelt echter 2-weekse rondreizen door Botswana voor die zeer prijsaantrekkelijk zijn en Botswana toegankelijk maken voor iedereen. In een klein internationaal groepje van maximum 12 personen, vertrek je vanuit Johannesburg naar de Okavango Delta. Na een 4-daags verblijf in dit unieke ecosysteem zak je via het Moremi wildreservaat en de Makgadikgadi Zoutpannen naar het olifantrijke Chobe National Park om tenslotte bij de Victoria Watervallen aan te komen. Africa by Excellence biedt maar liefst 52 afreizen aan, waarvan ongeveer de helft gegarandeerd doorgaat, ongeacht het aantal deelnemers. Voor de overige afreizen is een minimum van 4 personen vereist. Twee belangrijke tips: (1) juli & augustus zijn absoluut de beste maanden om Botswana te bezoeken & (2) deze reis is uiterst geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar. Consulteer het programma Wildparken van Botswana en The Wildside of Botswana under canvas op www.africa-by-excellence.be. Wacht dus niet langer en contacteer het ABE team op 09/395.10.20 of info@africa-by-excellence.be.

TOUROPERATING

Pegase: Regnum Carya Golf & Spa Resort

© Pegase

Één van de meest luxueuze hotels aan de Turkse Rivièra is boekbaar bij Pegase. Pegase is blij te kunnen meedelen dat Pegase voor zomer 2019 toch het hotel Regnum Carya Golf & Spa Resort (40304A) aan de Turkse Rivièra kan aanbieden. “Is uw klant op zoek naar luxe, comfort, service en ultiem genieten? Dan is hij bij het 5-sterren deluxe hotel Regnum Carya aan het juiste adres. De smaakpapillen zullen hier niets te kort komen. Uw klant geniet van de overheerlijke buffetten in het buffetrestaurant of kan zich verwennen tegen een kleine toeslag in 1 van de 4 à-la-carterestaurants. Tijdens het ontbijt wordt er versgeperst fruitsap geserveerd en in de Ierse pub kan men van een authentieke Guiness genieten. Ook de patisserie mag u zeker niet over het hoofd zien: diverse soorten koffie, thee, taarten, koekjes, cakes, muffins en ijs, kortom smullen!”

Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er het aquapark, aparte kinderbaden, een kinderrestaurant, cartoon zenders op de tv in de kamers, een miniclub waar van alles wordt georganiseerd en in de kamer zijn er tevens badjassen en slippers voor de kinderen.

Bij vragen omtrent dit hotel, aarzel niet om het Pegase dedicated service center te contacteren!

Uitzonderlijke korting op LUX* Grand Gaube

LUX Grand Gaube © Pegase

Is uw klant geïnteresseerd in een vakantie richting het exotische bounty eiland Mauritius? Stel dan zeker het hotel LUX* Grand Gaube voor. Bij reservaties gemaakt voor 15 december 2018 geniet uw klant van uitzonderlijke kortingen. Het met pijn- en palmbomen omzoomde LUX* Grand Gaube zit sinds 2017 volledig in het nieuw en met die make-over schakelde het hotel meteen een versnelling hoger in faciliteiten en service. De spa is ruim en veelzijdig, de vijf restaurants putten uit het beste van de wereldkeuken, de infinitypool kreeg een schitterend plaatsje pal aan de blauwe lagune waarop het hotel uitgeeft. Bovendien heeft LUX* Grand Gaube een exclusieve overeenkomst met de recent geopende Mont Choisy Golfbaan. Oefent u alvast uw slag.

REISINDUSTRIE

‘Martin’ © Interhome

Interhome breidt aanbod uit

Interhome heeft recent het aanbod wellnesswoningen vergroot. Daarmee beantwoordt de vakantiewoningexpert aan de groeiende vraag. Zo boeken Belgen de laatste jaren vaker vakantiewoningen met sauna en/of jacuzzi, perfect om een sportieve vakantie te combineren met een vleugje wellness.

Als voorbeeld geeft Interhome volgende vakantiewoning: “Martin”, vlakbij het charmante stadje Labin in Istrië. Je hebt niet alleen het prachtige zwembad en de grote tuin voor jou alleen, je kunt er ook naar hartenlust fitnessen en wellnessen in het poolhouse. Ideaal dus voor een sportieve én ontspannende vakantie.

EVENEMENT

Workshop Alicante Mechelen

Op donderdag 13 december organiseert de Spaanse Dienst voor Toerisme en de Dienst voor Toerisme van Alicante een workshop voor de reisprofessional. Het evenement vindt plaats in het Kasteel Tivoli in Mechelen en dat vanaf 18u. Je ontdekt er wat Alicante te bieden heeft voor events, incentives, leisure- en groepsvakanties. Wil je er graag bij zijn? Meer info en inschrijvingen kan via danielle.huby@tourspain.es.

REISINDUSTRIE

Bleisure in de lift

De tijd dat medewerkers tijdens een zakenreis alleen hotel en kantoor zien, is op zijn retour. Het aantal bleisure-trips is vorig jaar gestegen. Bleisure is de nieuwe norm: een manier van reizen waarbij zakendoen met de nodige sightseeing wordt gecombineerd. Zo blijkt uit actuele cijfers van SAP Concur. De cijfers van SAP Concur laten zien dat het aantal bleisure-trips in de EMEA-regio vorig jaar met 46 procent is gestegen, met Tel Aviv, Londen, Parijs, Dubai en Frankfurt als absolute topbestemmingen. Wereldwijd nam het aantal zakenreizigers dat business en leisure in één trip combineert van 2016 naar 2017 toe met 20 procent. De stijgende lijn tekent zich niet alleen af bij de grotere organisaties en multinationals, maar ook bij kmo’s. Want sinds SAP Concur in september Hipmunk lanceerde – een oplossing speciaal voor kleine- en middelgrote ondernemingen – boekte één op de vijf zakenreizigers in deze doelgroep een trip inclusief (extra) overnachting op zaterdagnacht.

TOUROPERATING

7PLUS: Japan

“Begin November is Laurence, de 7PLUS Japan-specialiste, met All Nipon Airways naar Tokyo gevlogen. Na een vlucht van 11 uur, werd zij ontvangen door de lokale agent, die, zoals voor ieder van de klanten, haar alle nodige informatie heeft gegeven voor een goed verloop van haar verblijf. Tijdens dit nieuwe verblijf onder de Japanse zon (reeds de zesde maal en zeker niet te laatste keer), heeft Laurence een aantal parels van deze unieke bestemming kunnen (her)ontdekken.”

Haar favorieten:

  • Fushimi Inari, op minder dan een uur van Kyoto, de tempel van de duizend torens brengt je naar het hart van de berg, de paden, omboord met rode poorten, nemen je mee naar een oneindig zicht over de vallei.
  • Kiyomizu-Dera, de tempel van het zuivere water, bevindt zich op twee haltes van het treinstation van Kyoto en is één van de meest bezochte en indrukwekkende tempels van de regio. Op het openingsuur van de tempel, rond 6uur ‘s ochtends, overheerst hier de rust. Het idee van alleen op de wereld te zijn wordt nog versterkt door de alom tegenwoordige natuur.

U vindt deze prachtige tempels evenals andere niet te missen bezienswaardigheden in hetprogramma ‘Ontdek Japan’; een 15-daagse reis met bezoek aan deze unieke plaatsen in het land van de zon. Het programma kan op maat worden aangepast. Aarzel niet contact op te nemen met Laurence op het nummer 02/743 13 49 of per mail: laurence@7plus.be

LUCHTVAART

Corendon Airlines: 737 op Curaçao

Het komende winterseizoen, dat voor Corendon Airlines op Curaçao start op 10 december, zal de luchtvaartmaatschappij een toestel stationeren op het eiland. Er wordt vijfmaal per week op Sint-Maarten gevlogen met een Boeing 737-800 vanuit Curaçao. Verder wordt ex-CUR ook Sao Paulo en Aruba aangevlogen. De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met Divi Divi Air, de Curaçao-based luchtvaartmaatschappij. Dit omdat de luchtvaartmaatschappij Divi Divi Air zelf niet over de nodige capaciteit beschikt.

TOUROPERATING

Imagine Travel: Dubai nu of nooit

© Imagine Travel

Of je klant nu houdt van steden, zon en strand, shoppen, moderne architectuur of geschiedenis… Dubai moet hij beleefd hebben, dat weten reisprofessionals maar al te goed. Imagine Travel biedt nu een heel straffe promo voor al wie er nog niet geweest is of voor iedereen die terug wil, want Dubai verandert voortdurend en uitgekeken geraak je er nooit.

Het is de meest vrije emiraat van de 7 Verenigde Arabische Emiraten. Je kan er rustig op straat lopen in een short of rokje en op veel plaatsen wordt er ook alcohol geserveerd. Ook tijdens de ramadan (5/5-4/6/2019) vind je er overdag overal eetgelegenheden, al zijn ze afgeschermd omdat je niet in openbare ruimtes of buiten mag eten of drinken overdag. Na zonsondergang ben je getuige van uitbundige eetfestijnen in restaurants en eetkraampjes op straat. Laat je klanten Dubai ontdekken, overdonderd zijn door het waanzinige panorama vanop Burj Khalifa, met zijn 828 m de hoogste toren ter wereld (gratis ticket!), en genieten van een woestijnsafari met BBQ in (ook inbegrepen). Vluchten met Emirates inbegrepen.

Superpromo Dubai 6 dagen:

  • Vertrek op woensdag: 1/5, 8/5,15/5, 22/5, of 29/5 voor 6 dagen / 5 nachten
  • Vertrek op zondag: 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 of 2/6 voor 8 dagen/ 7 nachten

Inbegrepen:
5 overnachtingen in Hilton Garden Inn Mall of Emirates 4* met ontbijtbuffet, transfers luchthaven-hotel-luchthaven, ingangsticket Burj Khalifa, woestijnsafari met BBQ-diner, vluchten met Emirates in economy class.

Andere hotels mogelijk mits toeslag. Alle info op www.imaginetravel.be – promoties

EVENT

Duitsland Workshop

© DZT – Thomas Blairon

De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme organiseerde op woensdag 21 november 2018 in Train World (Schaarbeek) een B2B & Press workshop om de laatste trends en producten in vakantieland Duitsland voor te stellen aan Belgische journalisten en reisprofessionals. De B2B & Press Workshop over vakantieland Duitsland is het belangrijkste platform dat elk jaar in België wordt georganiseerd. Dit was een unieke kans om 41 Duitse partners uit verschillende bestemmingen en sectoren te ontmoeten. Op de persconferentie informeerde DNDT de Belgische media over de laatste ontwikkelingen in het toerisme in Duitsland. Dit jaar was hun Premium partner het eiland Norderney en hun jaarlijks thema 2019: 100 jaar Bauhaus, vertegenwoordigd door de partners: Weimar, Berlijn en Celle. Naast de favoriete vakantiebestemmingen van de Belgen die het evenement bijwoonden, was DNDT ook trots op de “nieuwe partners” zoals Magdenburg, het Duitse spionagemuseum en de stoomtrein Brockenbahn in de Harz. Er waren ook toeristische attracties en cruisemaatschappijen aanwezig.

Norderney, oudste Duitse kuuroord

Norderney is na Borkum het grootste eiland in Oost-Friesland. 85% van het eiland maakt deel uit van het Nationaal Park Waddenzee van Nedersaksen, geclassificeerd door UNESCO. Ideaal voor sportliefhebbers: 80 kilometer aan fiets- en wandelpaden, door de duinen, langs zoutweiden en slikken. Norderney is de thuisbasis van het grootste kuuroord met thalassotherapie van Duitsland. Op een oppervlakte van meer dan 8.000 m² kunnen bezoekers kiezen uit verschillende zeewaterbaden en sauna’s en talrijke wellness- en zeewaterbehandelingen. Het eiland verleidt bezoekers ook met een rijke en gevarieerde evenementenkalender.

LUCHTVAART

Corendon-piloot helpt mensen van vliegangst af

Uit onderzoeken blijkt dat vliegangst wereldwijd veel voorkomt, met percentages die inmiddels oplopen tot 40% van de bevolking. Om die angst te overwinnen biedt Corendon-piloot Kelly Otte een oplossing met zijn boek ‘Overwin je vliegangst en word ook een wereldreiziger’. Het boek staat vol praktische tips en is wetenschappelijk onderbouwd omdat vliegangst te overwinnen is. De toename van vliegangst is te verklaren door recente ongelukken en de berichtgeving erover, met nu vers in het geheugen de Boeing 737-vliegramp in Indonesië. Na een ongeluk zijn er in de media schokkende beelden te zien, inclusief speculatieve animatiebeelden over de toedracht. Dat zorgt ervoor dat we een vertekend beeld krijgen van de risico’s van vliegen. Kelly Otte, piloot en gezagvoerder Boeing 737 en Airbus 320, bestrijdt al zes jaar succesvol dit vertekende beeld en helpt mensen van hun vliegangst af. Hij ontwikkelde in samenspraak met gespecialiseerde psychologen een methode, die hij al bij meer dan 1.000 mensen heeft toegepast. Maar liefst 98% van zijn cursisten overwon hun vliegangst.

REISBEURS

De wereld onder één dak: zondag 16 december

Zondag 16 december is er de jaarlijkse reisbeurs van Reizen De Cauwer. Van 11 tot 17 uur verzamelen 22 gespecialiseerde standhouders in vier volle zalen om hun nieuwste producten en arrangementen voor te stellen. Er zijn doorlopende product- en filmpresentaties, cruisevoorstellingen en anders dan anders stelt haar verre bestemmingen voor (11 uur Cambodja, 13 uur Oeganda, 14.30 uur Brazilië en 16 uur Vietnam). Er is ook nog een mooie waardebon te winnen. ‘De wereld onder één dak’ gaat door in Hotel Serwir in Sint-Niklaas op 1 km van de afrit E17 Sint-Niklaas/Temse.

MICE

MICE PLACE in Brussel

Op 21 en 22 november vond de achtste editie van MICE PLACE plaats. En voor de vierde keer gebeurde dat in Brussel, meer bepaald in het Crowne Plaza hotel aan het Rogierplein. MICE PLACE is een B2B workshop die focust op event-organisatoren enerzijds en op aanbieders van diensten anderzijds. Wat het aanbod betreft, gaat het vooral over Frankrijk en Noordwest Europa, lees: België en Luxemburg. Zowat 45 aanbieders waren aanwezig in Brussel, waaronder een twintigtal hotels en hotelgroepen. Evenals de convention & congresbureaus van Brussel, Brugge, Parijs, Deauville, Lille en Malta. Tijdens de tweedaagse stonden in de rand van het B2B event ook een aantal conferenties, meetings en events op het programma. Organisator Meet and Com is een communicatie- en marketing bedrijf met zetel in Parijs en gespecialiseerd in de promotie van zakentoerisme. Naast Brussel organiseert Meet and Com ook workshops in Parijs, Marseille, Biarritz, Bordeaux en Lyon en was het partner bij de organisatie van Meet Luxembourg in september dit jaar. Info: www.meetandcom.com

VAKANTIEPARK

Pierre & Vacances: zomer 2019 boekbaar

Pierre & Vacances opende reeds op 11 oktober de verkoop voor het zomerseizoen 2019. De verblijven lopen voor de periode tussen 11 oktober 2018 en 17 november 2019 en dit voor meer dan 260 bestemmingen in Frankrijk en daarbuiten.

De nieuwigheden voor de zomer: focus op de Balearen

  • Residentie premium Menorca Binibeca 4*: Deze residentie kijkt uit op een klif en biedt een adembenemend uitzicht op zee voor een rustig en ontspannen verblijf in het zuidoosten van Menorca. De premium residentie biedt tweepersoonskamers, suites en appartementen voor vier personen. Op vlak van faciliteiten is er een spa met gratis sauna en stoombad, drie buitenzwembaden en een fitnessruimte (zowel binnen als buiten).
  • Residentie Mallorca Deya 3*: Deze residentie ligt in Santa Ponsa, in het westen van het eiland, op slechts drie minuten wandelen van het strand. Het biedt 181 volledig ingerichte appartementen van vier tot zes personen en heeft een buitenzwembad, een fitnessruimte en een disco! In de omgeving zijn vele nachtclubs en restaurants te vinden. Sportievelingen kunnen op zee hun hart ophalen tijdens het peddelen, kajakken of tijdens de vele aangeboden watersporten.

Early days aanbod: -30% op de verblijven, te reserveren vóór 31 januari 2019.

BESTEMMING

Krakau wordt Gastronomische Hoofdstad

Vanaf 1 januari 2019 mag Krakau zich een jaar lang de eerste Gastronomische Hoofdstad van Europa noemen. Bij de nominaties, georganiseerd door de Europese Gastronomische Academie, liet de Poolse stad onverwachts de Portugese hoofdstad Lissabon achter zich. Krakau heeft intussen al een aantal grote culinaire evenementen op het programma zoals het pierogi-festival of het obwarzanki-festival, dat draait om de typische ronde broodjes die op elke hoek van de straat in de regio verkocht worden. Daarnaast komen een aantal grote internationale culinaire feesten en bijeenkomsten van topchefs op de affiche. De tweede stad van Polen zal eveneens aandacht besteden aan traditionele recepten en bereidingswijzen, zoals recepten van het koninklijk hof, specialiteiten van de Krakause bourgeoisie en de Krakause academische wereld.

CAR RENTAL

Ubeeqo: hybride wagenpark

© Ubeeqo

Ubeeqo, onderdeel van de Europcar Mobility Group, lanceert deze week een nieuwe vloot van 40 hybride wagens in de regio Brussel. Het bedrijf heeft reeds een aanzienlijke vloot van deelauto’s in de regio Brussel, en verwierf recentelijk ook Scooty, een bedrijf van elektrische deelscooters operationeel in Brussel en Antwerpen. Sinds vrijdag 23 november zjin de deelwagens van het bedrijf niet langer enkel benzinewagens. De nieuwe auto’s zijn hybride Toyota’s van het model C-HR, Yaris en Auris en vervangen 40 benzinewagens. Ubeeqo is actief in verschillende grote Europese steden waaronder Madrid, Londen, Parijs, Berlijn, Milaan en breidde in 2016 uit naar Brussel. Vandaag biedt Ubeeqo 100 station based wagens aan die terug te vinden zijn op 45 specifieke “stations”. Dit wil zeggen dat ze moeten worden teruggebracht naar hun startlocatie op het einde van de reservatie. Voertuigen zijn beschikbaar in de stad, zakelijke districten, treinstations en parkeergarages. De klanten kunnen een auto boeken voor een tijdsperiode gaande van één uur tot drie dagen via de applicatie. Prijzen beginnen aan 3,5 euro per uur. De nieuwe hybride vloot zal 40 Toyota-wagens omvatten.

TOERISTISCHE OPLEIDINGEN

Studenten toerisme ontmoeten premier Michel

Acht studenten van het tweede en derde jaar toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge zijn samen met twee docenten op bezoek geweest in de Senaat tijdens de Dag van de Dynastie. Tijdens het bezoek, op uitnodiging van de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé, hadden ze een kort onderhoud met premier Charles Michel. De gouverneur wou daarmee vier studenten bedanken voor de mooie presentatie over de provincie West-Vlaanderen tijdens de Chinareis van vorig jaar. De gouverneur was er toen ook bij. Na toespraken door Charles Michel en Siegfried Bracke, in aanwezigheid van Koning Albert en Prinses Astrid, volgde een receptie waarbij de studenten een kort onderhoud hadden met premier Michel. Daarna volgde nog een bezoek aan de tentoonstelling ‘De Kleuren van de bevrijding’.

ATTRACTIEPARK

© Efteling

Efteling: bouw 30e sprookje gestart

In het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, is gestart met de bouw van het 30e sprookje: De zes Zwanen. Op 28 november plantte Gerd Leers, voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling, samen met Roodkapje, symbolisch de eerste asters op de bouwplaats van het sprookje. Naast alle investeringen die de Efteling in attracties en verblijfsaccommodaties doet, vindt zij het als ‘hoeder van het sprookje’ belangrijk ook dichtbij haar kern te blijven. Het Sprookjesbos is de plek waar sprookjes tot leven komen en vanaf volgend jaar ook het nieuwste sprookje: De zes Zwanen.