20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TM-CHARTER

WTM-Charter: praktische informatie

Volgende week dinsdag, 6 november, vertrekt opnieuw een delegatie Belgische reisprofessionals met de (W)TM-Charter naar WTM in Londen! De vakbeurs opent van 5 tot 7 november 2018 zijn deuren in de ‘ExCel Exhibition and Convention Centre’. Met de ondersteuning van NMBS Internationaal en Eurostar, treinen een enthousiaste groep reisprofessionals van Brussel naar Londen.

Be on time!

Voor de deelnemers aan de jaarlijkse (W)TM-Charter: afspraak in Brussel-Zuid om 7u15 uiterlijk, aan de Eurostar-Terminal (Sam’s Café). Trein vertrekt om 7u56, aankomst om 8u47 in London St. Pancras (lokale tijd). Met de metro reizen we door naar de beurs, dankzij de London Travelcard. ’s Avonds vertrekken we om 19u34 in Londen, aankomst om 22u38 in Brussel (lokale tijd).

Deelnemers aan de TM-Charter ontvingen allemaal een mail met daarin de vraag hun registratie te vervolledigen en hun E-badge te printen. Indien u zich heeft ingeschreven, maar nog geen mail ontving, gelieve marleen@travel-magazine.be te contacteren.

REISINDUSTRIE

Faillissement Maretours: reactie Garantiefonds Reizen

De Rechtbank van Koophandel van Leuven heeft maandag 29/10/2018 het faillissement uitgesproken van de NV MARETOURS. Er zijn twee curatoren aangesteld, beiden van het advocatenkantoor Lovius uit Leuven: Mr. Steven Nysten (016/22.26.38; steven.nysten@lovius.be) en Mr. Johan Mommaerts (016/22.26.38; johan.mommaerts@lovius.be). Wat betreft de eigen reisorganisatie door het reisbureau kunnen de reizigers alvast rekenen op een snelle en correcte tussenkomst van het Garantiefonds Reizen.Voor zover touroperators leveringsplicht hebben en lid zijn van het Garantiefonds Reizen, zullen zij van de B2B-dekking van het Garantiefonds Reizen kunnen genieten voor de nog uit te voeren reizen.

TECHNOLOGIE

©Travelport

Travelport: eerste GDS-content

Een Travelport reiskantoor in het Verenigd Koninkrijk, Meon Valley Travel, heeft op vrijdag 19 oktober zijn eerste boeking gemaakt volgens IATA’s nieuwe NDC standaard. De vlucht was een short-haul low cost vlucht van Londen naar Milaan. Gordon Wilson, president en ceo van Travelport reageert: “Dit is een mijlpaal voor de luchtvaartdistributie. We zijn erg blij met de stap die we zetten in het NDC era. Het is niet eenvoudig geweest om dit tot stand te brengen, maar we zijn tevreden dat het gelukt is en werken verder om dit te verbeteren en verder uit te bouwen.”

LUCHTVAART

© Belgocontrol

Belgocontrol: toekomst zonder verkeerstoren

Verkeerstorens op of rond luchthavens hebben wellicht hun tijd gehad. De toekomst moet gezocht worden bij de digitale verkeerstoren die nog meer (veiligheids-)voordelen biedt dan de klassieke ‘tower’. In de digitale versie kijkt een luchtverkeersleider niet meer door een raam naar buiten maar ziet hij op een reusachtig scherm een 360-graden beeld waarop alle operaties live te volgen en te sturen zijn. De schermen krijgen de beelden “in real time” door via een beveiligd camerasysteem. Belgocontrol wil de digitale verkeerstorens ook in ons land introduceren, wellicht eerst voor de luchthavens van Charleroi en Luik, later ook voor die van Antwerpen, Oostende en Wevelgem. Brussels Airport zou als laatste aan de beurt komen. Door met camera’s te werken en die beelden door te sturen naar een beveiligde controlekamer, hoef je de operaties ook niet meer dicht bij de luchthaven uit te voeren. De digitale verkeerstoren laat ook toe om meerdere luchthavens tegelijk vanop afstand te controleren. TM Aviation News bracht onlangs met ceo Johan Decuyper van Belgocontrol een bezoek aan Hungarocontrol, de Hongaarse luchtverkeersleiding die al bijna een jaar de zogenoemde digitale verkeerstoren gebruikt als back-up. Beginnende verkeersleiders worden er nu aan de band opgeleid.

BINNENLAND

Toerisme Vlaanderen gaat voor strengere aanpak Airbnb’s

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil een grote doorlichting van de Vlaamse Airbnb’s en pakt intussen de overtreders kordaat aan. Controleurs van de Vlaamse overheid controleerden afgelopen zomer de markt van deze logies uitvoerig en van de 106 gecontroleerde Airbnb-verhuurders kregen er maar liefst 56 een onmiddellijk stopzettingsbevel opgelegd. Dat is meer dan de helft. Het grootste deel moest de deuren sluiten omdat het niet in orde was met de brandveiligheidsnormen. Bij de algemene inspecties was maar liefst de helft van de Airbnb’s niet in orde met de brandveiligheid.

Eigenaars van de panden vaak onwetend over verhuur

Een nieuw decreet dat Vlaanderen midden 2017 uitvaardigde, legde eigenaars die in Vlaanderen logies verhuurt, in orde moet zijn met het nieuwe logiesdecreet. Maar veel Airbnb-verhuurders lijken zich daar echter niks van aan te trekken, hoe laagdrempelig ook. Veel verhuurders weten intussen maar al te goed dat het online verhuurbedrijf zelf pertinent weigert om hun gegevens over te maken aan de controlediensten van de Vlaamse overheid. Ben Weyts: “Ik benadruk dat we de adressen die we controleerden, zomaar kriskras van de Airbnb-website geplukt hebben. Over enkele van de gecontroleerde adressen waren ook klachten binnengekomen van buren, die de overlast van toeristen naast hun deur beu waren. Verschillende gecontroleerde adressen hebben hun verhuur intussen ook stopgezet. Het gaat meestal over verhuurders die geen toestemming hadden van andere eigenaars in het gebouw om aan vakantieverhuur te doen.”

BINNENLAND

IJssculpturenfestival Brugge: digitaal

Het komende IJssculpturenfestival in Brugge wordt iets heel speciaals. Organisator Alexander Deman gaat voor het eerst in de geschiedenis digitaal. Dat betekent één ijspaleis, 40 artiesten, 3000 ijsblokken, 100 projecties en een 523 m² LED-wall. Alexander: “Het wordt daarmee het eerste Digitaal IJsmuseum in de wereld. Net als zonlicht op water, is niks méér magisch, dan videoprojectie op kristalhelder ijs. De schittering van licht reist door het kristal van ijs, in een onwerkelijke en betoverende glans, en creëert een spectaculaire Glowshow.

100 videoprojecties verlichten het panorama van 60 ijssculpturen, op een hoogte van minstens 4 meter, voor het plezier van alle bezoekers.” Kom en ontdek deze grandioze, ijskoude productie, exclusief in het eerste Digitaal IJsmuseum ter wereld. Elke dag geopend vanaf 24 november 2018 tot en met 6 januari 2019, doorlopend vanaf 10 tot 19 uur.

LUCHTVAART

TUI fly: 6 nieuwe routes

© TUI fly

TUI fly lanceert voor het zomerprogramma 2019 zes nieuwe routes vanuit België. Drie daarvan vertrekken vanuit Antwerpen, twee uit Luik en één uit Charleroi. Tunesië, pas een goed jaar geleden heropgestart, is op korte tijd zo populair geworden dat TUI fly zijn netwerk erop uitbreidt: Enfidha wordt vanuit alle vijf Belgische luchthavens aangeboden.

Vanuit Brussel blijft het programma ongewijzigd ten opzichte van 2018. Bestemming Puerto Plata, reeds gelanceerd tijdens het winterseizoen, loopt door.

Nieuw

 • TUI fly zal 2x/week Charleroi verbinden met Antalya.
 • Vanuit Luik vliegt TUI fly 2x per week naar Izmir en Antalya (Turkije) en naar Rhodos (Griekenland).
 • Met Tanger (Marokko) en Lublin (Polen) worden er vanuit Antwerpen 2 nieuwe bestemmingen aan het bestaande aanbod toegevoegd.
 • Door de grote vraag van het Belgisch publiek wordt ook vanuit Antwerpen een vlucht ingelegd naar Enfidha (Tunesië)Op Alicante en Malaga worden extra vluchtdagen ingelast. Beide hebben daardoor 5 vertrekdagen per week. Door het overaanbod in België wordt de lijn naar Barcelona afgeschaft. Antwerpen wordt de thuisbasis van 2 vliegtuigen uit de TUI vloot:  2 toestellen E-Jet 190 Embraer
 • Op Oostende worden enkele succesvolle routes verder uitgebreid. Naar topbestemmingen Alicante en Malaga kan vanuit Oostende 6x per week worden gevlogen. Ook op Ibiza en Corfu komt er een extra vluchtdag bij. De lijnen Barcelona en Nice worden afgeschaft. Oostende wordt de thuisbasis van 3 vliegtuigen uit de TUI vloot: 2 toestellen 737 NG en 1 toestel 737 Max.

VAKANTIEPARK

Landal GreenParks: Dundee

Landal GreenParks heeft een vijfde vakantiepark geopend in Groot-Brittannië, Landal Piperdam. Het nieuwe park is gelegen in het Angus-landschap bij Dundee, op anderhalf uur rijden ten noorden van Edinburgh. Het is het eerste park op Schotse bodem.

Landal Piperdam is een vakantieresort met een verscheidenheid aan types accommodaties, variërend van 2- tot 12-persoons, waaronder gloednieuwe luxe lodges aan het Piperdam Loch. Gasten kunnen gebruik maken van het zwembad, sauna, stoomcabines en fitnessruimte. Ook beschikt het park over een indoor speelparadijs voor kinderen, een uitgebreid activiteitenprogramma en een restaurant.

LUCHTVAART

Air Transat 2019: nieuw vluchtschema

Air Transat, stelt het nieuwe vluchtschema voor zomer 2019 voor en kondigt daarbij aan dat Belgische reizigers vanaf 1 mei 2019 naar zes Canadese bestemmingen kunnen vliegen. Air Transat biedt wekelijks drie directe vluchten vanuit Brussel naar Montreal, waar reizigers aansluiting genieten op de binnenlandse vluchten naar Toronto, Vancouver, Calgary en Québec. Vanuit Amsterdam biedt de luchtvaartmaatschappij directe vluchten aan naar Toronto, Vancouver en Calgary. De doorverbinding naar Edmonton via Toronto is nieuw vanaf 2019.

DUURZAAM TOERISME

John Snyder (BCD Travel): Responsible CEO of the Year

BCD Travel zet zich al meer dan tien jaar wereldwijd in voor duurzaamheid. Die inzet werd erkend tijdens 3BL Forum (Washington DC), het toonaangevende evenement voor professionals op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. CR Magazine riep John Snyder, President en ceo van BCD Travel, vorige week uit tot ‘Responsible CEO of the Year for a Private Company’ tijdens de Excellence in Leadership Awards. De awards erkennen bedrijfsleiders die zich inzetten voor een vooruitstrevende Environmental Social Governance-agenda (ESG).

BINNENLAND

Vlaanderen: toeristisch record

Toerisme Vlaanderen blijft de gunstige resultaten opstapelen. Uit een onderzoek dat afgelopen maandag gepubliceerd werd, blijkt dat tijdens de eerste 6 maanden van 2018 Vlaanderen 8 procent meer bezoekers ontving dan in dezelfde periode in 2017. Ook het aantal overnachtingen steeg met 7 procent. Er waren in totaal maar liefst 1,3 miljoen overnachtingen meer dan in de eerste 6 maanden van 2017. Opvallend is o.m. dat er niet alleen meer bezoekers komen uit onze buurlanden, maar dat ze

© VISITFLANDERS

ook langer blijven. Binnenlandse vakantiegangers en zakenreizigers realiseerden bijna 345 000 overnachtingen meer, een stijging met 4 procent. Maar de grootste groei zit bij de buitenlandse vrijetijds- en zakentoeristen. Die boekten ongeveer 941.000 overnachtingen meer, een stijging met 11 procent en een nieuw record.

“Vlaamse Meesters, eten en drinken, de wielercultuur”

De culturele meerwaardezoekers bezoeken Vlaanderen ook buiten het klassieke toeristische seizoen, en ze zijn in meer geïnteresseerd dan enkel in de klassieke toeristische trekpleisters. “Vlaanderen dankt dit toeristisch succes o.m. aan een uitgekiende strategie die inzet op onze sterkste troeven: de Vlaamse Meesters, eten en drinken, de wielercultuur,” aldus Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Vlaanderen verleidt zo een groeiende groep van culturele meerwaardezoekers die komen proeven van ons weergaloze erfgoed. Dat zijn bezoekers die zich niet beperken tot het klassieke toeristische seizoen of de vaste toeristische trekpleisters, en doorgaans ook veel spenderen in Vlaanderen. Maar de aanhoudende groei is in de eerste plaats de verdienste van de toeristische sector zelf. Het is een buitengewoon veerkrachtige sector, waar keihard wordt gewerkt. Amper 2 jaar geleden ging het toerisme nog door een dal, nu scheren we opnieuw hoge toppen”.

TOUROPERATING

Thomas Cook: First Minute voordelen verlengd

Omwille van het grote succes heeft Thomas Cook de volgende First Minute voordelen verlengd t.e.m. 4/11: €200 extra korting bij vertrek vanuit Brussel of gratis privéluchthavenvervoer. Als je klant last heeft van een herfstdipje, dan is nu het ideale moment om zijn zomervakantie te reserveren! Deze First Minute voordelen zijn trouwens ook geldig voor exotische vakanties, net als de 55+ leeftijdskorting en de €100 singlekorting. Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

SENTIDO: verjaardagskorting

In 2019 bestaat SENTIDO 10 jaar en dat mag gevierd worden! Daarom schenkt Thomas Cook jouw klant een verjaardagskorting van 100 euro op zijn SENTIDO-vakantie voor volgende zomer. Bovendien zal in elk SENTIDO hotel gedurende het

Senegal © Thomas Cook

hele zomerseizoen een wekelijks verjaardagsfeest plaatsvinden met een feestelijke maaltijd en lekker veel taart! Ontdek in de Thomas Cook newsletter van deze week alles over deze verjaardagskorting.

Senegal

Bij Thomas Cook staat elke maand 1 exotische bestemming in de kijker en daar mag elke klant van profiteren. Voor elke boeking die tijdens de maand november gemaakt wordt voor Senegal krijgt jouw klant €100 euro korting per dossier! Gebruik hiervoor in BTN4U de code ‘DAKARA’.

REISINDUSTRIE

TravelBird: aanvraag surseance

 TravelBird heeft surseance van betaling aangevraagd. De reisorganisatie kampte al langer met betalingsproblemen. Via de Nederlandse krant Het Parool berichtte de Nederlandse Consumentenbond eerder deze week dat enkele vakantiegangers die hun vakantie hadden geboekt via TravelBird, hun hotel niet in konden omdat de reisorganisatie de hotels niet had betaald. De Consumentenbond ontving heel wat klachten van reizigers. Enkele hotels lieten de gasten uiteindelijk toch binnen en namen zelf contact op met Travelbird. Maar de meeste reizigers moesten eerst het geldbedrag overmaken alvorens de hotelkamer te mogen betrekken. “SGR is op dit moment bezig om een operatie op te zetten om TravelBird-gedupeerden in het buitenland te helpen.” Dit meldde directeur Erik Jan Reuver aan het Nederlandse B2B-vakblad TravMagazine.

ZAKENREIZEN

BCD Travel: Policy paper

BCD Travel: “Hedendaagse zakenreizigers zijn niet geïnteresseerd in beleidsdocumenten. Ze boeken gemakkelijk buiten het reisbeleid om en zien geen reden om de regels te volgen. Toch vertrouwen bedrijven op hun reisbeleid om het meeste uit hun reisbudget te halen en ervoor te zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen. Hoe overwinnen zakelijke travelmanagers die uitdaging?”

Door het huidige statische en vooraf gedefinieerde reisbeleid te vervangen door een dynamisch, intuïtief en gepersonaliseerd reisbeleid. BCD’s nieuwe paper “Emerging technology and travel management: Policy” legt uit hoe opkomende technologieën daarbij kunnen helpen.

De Policy paper is de tweede publicatie van BCD’s zesdelige Inform-serie. Elke paper onderzoekt de gevolgen van blockchain, Internet of Things, virtuele realiteit, machine learning, chatbots en artificial intelligence op de zes kernonderdelen van zakenreismanagement.

FERRY

P&O Ferries: spetterende oudejaarsavond

Ook op de laatste dag van het jaar zal de ‘Pride of York’ van P&O Ferries uitvaren, hoewel het schip deze keer geen koers zet naar het Britse Hull. Vanuit de haven van Zeebrugge brengt het feestvierders voor het derde jaar op rij naar Oostende voor een unieke eindejaarsbelevenis. “De passagiers kunnen genieten van onder meer een heerlijk diner, heel wat bubbels en een dansavond tot in de vroege uurtjes op de tonen van coverband De Fellas. Kers op de taart: het beste uitzicht op het spectaculaire vuurwerk in Oostende,” aldus P&O. Meer info via www.poferries.com of 02 808 50 20

OFFICE ON THE MOVE

Travelmedia nv: van Brugge naar Gent

Het Brugse media- en marketingbedrijf met focus op Toerisme, Travelmedia, is sinds kort verhuisd van Brugge naar Gent. Voortaan bevinden de kantoren zich in de Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 126 – 9000 Gent.

CRUISE

Princess Cruises: grootste Europese vaarseizoen

© Princess Cruises

Princess Cruises heeft bekend gemaakt dat 2020 haar grootste vaarseizoen in Europa ooit zal worden met vijf schepen en een capaciteitstoename van 15 procent ten opzichte van 2019. Voor het eerst laat Princess Cruises drie schepen een volledig seizoen in Europa varen. In totaal zullen 1,4 miljoen cruisenachten worden aangeboden. De Enchanted Princess, het nieuwste schip van de rederij, wordt eind juni 2020 gedoopt in Southampton. Het nieuwe vlaggenschip is het eerste Princess-schip dat na de Royal Princess in 2013 in Europa gelanceerd wordt. De Enchanted Princess verzorgt tijdens de zomer cruises in de Middellandse Zee. De 3.080 gasten tellende Crown Princess vaart in de periode mei tot november 150 dagen vanuit Southampton. Op het programma staan reizen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en Noord-Europa. Van juni tot oktober koerst Island Princess naar Noord-Europa. De Regal Princess staat in mei tot september gepland met cruises rond Groot-Brittannië.  De Sky Princess voor 3.660 passagiers, die volgend jaar gelanceerd wordt, zal tijdens haar eerste lente-en zomerseizoen vanuit Kopenhagen rondreizen naar Scandinavië & Rusland maken.

VAKANTIEBEURS

Vakantiesalon Antwerpen: 3 nieuwe beurzen

Vanaf de volgende editie van het Vakantiesalon Antwerpen worden de dichtbij-bestemmingen in Hal 1 verzameld en alle verweg-bestemmingen in Hal 4. Daarnaast heeft de organisatie beslist om drie nieuwe beurzen te lanceren, gericht op nichemarkten: B&B Days, Let’s Camp en Aventuria. B&B Days is een unieke beurs in België die 100% gewijd is aan B&B, gîtes en charmeverblijven, terwijl Let’s Camp zich richt op kampeerliefhebbers. Aventuria tenslotte, focust zich op de actieve en avontuurlijke reizigers. Deze drie nieuwe beurzen zullen in de eerste plaats kunnen steunen op het verworven bezoekersaantal van het ervaren Vakantiesalon Antwerpen, in die zin dat ze op dezelfde data zullen plaatsvinden.Bezoekers krijgen wel toegang tot de andere beurzen bij de aankoop van een ticket. Het Vakantiesalon Antwerpen vindt plaats van 24 – 27 januari 2019 in Antwerp Expo.

PEOPLE ON THE MOVE

Ignace Vermeylen © Travel Magazine

Ignace Vermeylen: exit Sunny Cars

Na 11 jaar voor Sunny Cars te hebben gewerkt, neemt het Sunny Cars salesteam afscheid van Ignace Vermeylen. Ignace was als District Sales Manager het aanspreekpunt voor reisagenten in Wallonië en Brussel. Naar een opvolger wordt gezocht. Olivier Giacomini, Head of Sales Belgium bij Sunny Cars, over het vertrek van Ignace: “Natuurlijk is het jammer als een collega na zo’n lange tijd vertrekt. Maar soms is het tijd om met een frisse blik en nieuwe energie de toekomst in te gaan. Gelukkig zijn we daar in overleg goed uitgekomen. Ignace is een collega met veel kennis en deskundigheid op het gebied van autohuur. Mede dankzij zijn inzet verkopen reisagenten in Wallonië en Brussel steeds meer all-in huurauto’s. We bedanken Ignace dan ook voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. We starten binnenkort met de werving van een nieuwe collega voor de functie van District Sales Manager Wallonië & Brussel. Zodra we een opvolger hebben, maken we deze uiteraard bekend. Tot die tijd zijn ik en Annick Heirman het aanspreekpunt voor de gehele Belgische markt.”

Ignace Vermeylen : “Ik wens mijn opvolger veel succes! Het is een erg gevarieerde en verrijkende job. Ik ben erg blij dat ik heb kunnen bijdragen aan het succes van Sunny Cars op de Franstalige markt. Doorzettingsvermogen, flexibiliteit en bereikbaar zijn, hebben ervoor gezorgd dat ik het vertrouwen van de markt heb gekregen. Graag wil ik al mijn relaties bedanken voor de samenwerking de voorbije jaren! Nu is het aan mij om verder mijn toekomst te bepalen. Tot binnenkort!”

Ignace contacteren kan via: voyagedui@hotmail.com GSM : 0497 53 38 54.

EVENT

Thomas Cook event: ‘Breakfast @Cook’

Het Thomas Cook Sales Team nodigt je uit om de nieuwigheden voor het komende zomerseizoen 2019 te ontdekken! Met een nieuw concept ‘Breakfast @Cook’ trekken ze samen met het Iberostar Sales Team naar 12 verschillende locaties in België. Nog voor de opening van het kantoor krijg je tijdens een gezellig ontbijt de laatste nieuwtjes en must knows mee om de dag goed te beginnen. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! De ontbijtsessies starten om 8u, gevolgd door een presentatie van Thomas Cook & Iberostar omstreeks 8u30. Einde is voorzien om 9u30.

Data & locaties

 • Dinsdag 6 november 2018 – Zwijnaarde – Thomas Cook hoofdkantoor – NL
 • Woensdag 7 november 2018 – Affligem – The New Fox – NL
 • Donderdag 8 november 2018 – Mechelen – Novotel Mechelen Centrum – NL
 • Maandag 12 november 2018 – Éghezée – Château Bayard – FR
 • Dinsdag 13 november 2018 – Brussel – Sofitel Le Louise – NL/FR
 • Woensdag 14 november 2018 – Luik – Blue Point – FR
 • Donderdag 15 november 2018 – Hasselt – Radisson Blu – NL
 • Maandag 19 november 2018 – Moeskroen – Blommerie – FR
 • Dinsdag 20 november 2018 – Antwerpen – Crowne Plaza – NL
 • Woensdag 21 november 2018 – Roeselare – Mercure Hotel – NL
 • Donderdag 22 november 2018 – Nijvel – FR
 • Maandag 26 november 2018 – Brasschaat – Open Golf van Brasschaat – NL

Inschrijven via deze link.

MICE

Registratie voor SITE global conference in januari in Bangkok is open

De Society for Incentive Travel Excellence (SITE) Global Conference is het jaarlijkse en belangrijkste event van deze wereldwijde organisatie van incentive travel specialisten. De conferentie vond dit jaar in Rome plaats, in een partnership met Meetings Professionals International (MPI), en 550 professionals uit de meeting- en incentive sector namen er aan deel. Het hoogste aantal ooit voor een SITE-event buiten Noord-Amerika.

In 2019 keert de SITE conferentie terug naar Azië, meer bepaald naar de Thaise hoofdstad Bangkok. En dat van 11 tot 14 januari. Plaats van het gebeuren is het gerenommeerde Shangri-La hotel aan de Chao Phraya rivier.

Naast bijna vier dagen networking is de Certified incentive specialist workshop, voorafgaand aan de eigenlijke conferentie, een belangrijke activiteit. Daarna volgen, gedurende twee dagen, een 25-tal sessies, conferenties en workshops met in totaal een dertigtal sprekers. Waaronder toppers als Carina Bauer, CEO van IMEX.

Belangrijk voor Thailand

TCEB, het Thai Convention and Exhibition Bureau, speelde een belangrijke rol bij de voorbereiding van de conferentie en de organisatie van enkele sessies en randevenementen. TCEB president Chirut Isarangkun Na Ayuthaya is chairperson van het lokale host committee: “Het is niet enkel een eer dat we deze belangrijke conferentie mogen hosten, het is tegelijk een unieke opportuniteit om mee te werken aan de realisatie van een uitzonderlijk educatief en sociaal programma. Waarbij we voor een smeltkroes van Thai cultuur, geschiedenis en gastronomie gaan. Met de nadruk op vernieuwen, versterken en innoveren. En daarbij kunnen we al de mogelijkheden tonen die Thailand heeft”.

Wat & hoe

Alle info over SITE vindt u via de link Society for Incentive Travel Excellence. Voor info over de lokatie en het lokale host committee kan u terecht op Shangri-La Hotel en op  Thailand Convention & Exhibition Bureau (TCEB). Registreren voor de SITE global conference kan tot uiterlijk 7 december via de volgende link: SITE Global Conference 2019. Bijkomende vragen kan men stellen via het mailadres SITEevents@conferencepartners.com.

TOUROPERATING

TUI & VIP Selection: lancering zomerseizoen

© TUI

Vanaf deze week is het zomerseizoen van TUI’s vliegvakanties en van VIP Selection boekbaar. Vroege planners die nu al wegdromen over de volgende zomer, kunnen hun zomervakantie met afreis tussen 04/04 en 03/11 boeken met interessante vroegboekvoordelen. Snel boeken is dus de boodschap!

TUI Vroegboekgarantie

Indien de geboekte vakantie van je klant 4 weken vóór afreis nog beschikbaar is tegen een lagere prijs, dan betaalt TUI hem/haar automatisch het verschil terug! Geldig op alle hotels, t.e.m. 08/01.

Gratis luchthavenvervoer met BILLO

Van thuis naar elke Belgische luchthaven en terug! Je klant betaalt helemaal niets. TUI partner BILLO komt je klant thuis afhalen en brengt hem/haar veilig terug. OP = OP! Bij VIP Selection genieten vroege boekers van gratis business privéluchthavenvervoer.

Kortingen tot meer dan 700 euro p.p.

Zoals elk jaar geldt er een vroegboekkorting en Boek-Nu korting voor TUI Vliegvakanties en Exotische Vakanties Zomer 2019. OP = OP!

2de persoon gratis

Voor een vakantie in het laagseizoen, buiten de schoolvakanties, profiteren vroege boekers van deze promotie en nemen ze de 2de persoon gratis mee op vakantie! OP =OP!

Kinderen gratis tijdens de schoolvakanties

Als je klant reist met een kind tussen 2 en 12 jaar, dan kan hij/zij misschien genieten van de free kids seats’ korting en mag hij/zij gratis mee op vakantie (exclusief luchthaventaksen). OP =OP!

TUI Garanties en VIP Selection Beloftes

Naast deze tijdelijke, seizoensgebonden vroegboekvoordelen heeft TUI ook garanties het hele jaar door. Met de 4 TUI Garanties overtuigt TUI de klant het hele jaar door nóg meer om hun vakantie bij TUI te boeken. Deze garanties geven de klant meer flexibiliteit bij het boeken en het beleven van hun reis. Ook als je klant een VIP Selection vakantie boekt, kan hij/zij rekenen op de VIP Selection Beloftes. Volgende vier Garanties & Beloftes kan je alvast meegeven in het verkoopsgesprek.

TUI Laagsteprijsgarantie

Als de klant zijn vakantie ergens anders goedkoper vindt, betaalt TUI het verschil terug. Sterker nog, je klant krijgt er een extra korting bovenop!

TUI Omruilgarantie/VIP Selection Omruilbelofte

Boek met een gerust hart je vakantie. Komt je klant op zijn eerste keuze terug, dan kan hij bij TUI tot 28 dagen vóór vertrek gratis wijzigen.

TUI We-lossen-het-op-garantie / VIP Selection 24/7 Belofte

Bij vragen of problemen op je bestemming kan de klant altijd terecht bij de 24/7 service.

TUI Niet-goed-geld-terug-garantie / VIP Selection Kwaliteitsbelofte

Als het hotel niet voldoet aan de beschrijving, stelt TUI binnen 48 uur een oplossing voor of vergoeden ze de volledige reis.

BESTEMMING

Bergisches Land wil meer bekendheid

Het team van het Bergisches Land tijdens de fam-trip: David Bosbach (das Bergische), Tobias Kelter (directeur van das Bergische), Sylke Lukas (die Bergischen Drei), Florian Conrad (Ibis Hotel Wuppertal), Petra Hoch (das Bergische), Tobias Eisenhut (die Bergischen Drei) en Esther Schmidt (vertaler-tolk).

Tijdens een famtrip voor Belgische en Nederlandse reisorganisatoren, toonde het Bergisches Land een aantal van zijn toeristische en MICE-troeven. Startpunt van de toer was Wuppertal, samen met Remscheid en Solingen beter bekend als de Bergische Drei. De drie steden hebben dan ook een toeristisch samenwerkingsverband.

Hoogtepunten van het programma waren in Wuppertal de bekende Schwebebahn (een hangende tram over een afstand van 13 km) en het unieke Wuppertaler Brauhaus, een voormalig zwembad. In de omgeving ging er aandacht naar het Müngstener Brückenpark (lang de hoogste stalen spoorwegviaduct ter wereld), Schloss Burg en de gotische dom van Altenberg, een van de mooiste in de wereld. Maar ook andere delen van het Bergisches Land kwamen aan bod, zoals de regio rond Bergisches Gladbach. Met het natuurbelevenis-park Panarbora, het Schloss Homburg, het openlucht heemkundig museum van Lindlar en het barokkasteel van Bensberg met zijn driesterren Michelin restaurant. De deelnemers aan de fam-trip logeerden in het Ibis City hotel Wuppertal en het historische Gut Hungenbach. Voor meer info over het Bergisches Land? klik hier: www.dasbergische.de