20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TM TRAVEL AWARDS

Superfinalisten ‘Leisure Agent of the Year’

De twee superfinalisten in beide talen zijn bekend. De absolute winnaar zal worden bekendgemaakt op het TM Travel Awards gala op vrijdag 16 november 2018 in Hilton Old Town te Antwerpen. In Wallonië en Brussel zijn de twee beste reisagenten: Axelle Bourgeois (AS Voyages, Estaimpuis) en Antonio Rivituso (TUI Laken). In Vlaanderen zijn de twee uitverkoren reisagenten: Jeroen Cauwelier (UniQuest Travellers, Poperinge) en Mieke De Pestel (Selectair Excellence Travel, Sint-Martens-Latem). Dank aan de deelnemende finalisten en veel succes aan de superfinalisten!

TRAVEL MAGAZINE

TM 419: verrassend Lorraine

Vandaag verschijnt het nieuwste nummer van Travel Magazine, nummer 419! Naast uw vertrouwde magazine, met een duo-coverinterview met Koen Stuyts en Tobias Stuyts (Transeurope) en de dossiers ‘Citytrips & Shortbreaks Winter’ en ‘Cruises’, ontvangt u ook de bijlage ‘Verrassend Lorraine’. In deze informatiebrochure komt u meer te weten over de vele troeven van deze Franse regio. Meer info via info@tourisme-lorraine.fr

Lees de extra bijlage hier online.

VAKVERENIGING

BTO recht de rug tegen de plannen van IATA

“De jongste tijd maakt IATA het nogal bont. Er is de geplande overgang van een tweewekelijkse betaling van verkochte vliegtickets naar een wekelijkse. De New Distribution Capability (NDC) is op til, die in werkelijkheid een middel is om de rechtstreekse verkoop van de airlines aan te zwengelen én om de reisbureaus minder middelen te bieden waarmee een neutrale prijsvergelijking in het voordeel van hun klanten mogelijk is.” In een officiële mededeling bereidt BTO zich voor op de plannen van IATA. Lees verder via deze link.

EVENT

Caribbean Tourism Organization BE Roadshow

Op woensdag 17 oktober vond in het Van Der Valk hotel te Nazareth de Caribbean Tourism Organization roadshow plaats in samenwerking met Aviareps BELUX. Het werd een Caraïbische avond met meer dan dertig reisagenten en een tiental suppliers. Verschillende Caraïbische bestemmingen en hotels werden er toegelicht. Op het einde van de avond kon er ook letterlijk geproefd worden van de Caraïbische gastronomie met een heerlijk buffet.

Bekijk alle foto’s op de TM Website: https://travel-magazine.be/…/caribbean-travel-organization…/

CRUISE

MSC Cruises: bant eenmalig plastic

MSC Cruises verbindt zich ertoe tegen eind maart 2019 het plastic voor eenmalig gebruik te bannen. Gasten krijgen geen rietjes meer in hun dranken. Wie toch een rietje wenst, zal kunnen kiezen uit biodegradeerbare en composteerbare alternatieven. Het initiatief beperkt zich niet tot de schepen, maar geldt ook voor de kantoren van de rederij en het particuliere eiland in de Bahama’s. In het raam van haar programma om het gebruik van plastic te reduceren, zal de rederij ook het aantal plastic voorwerpen geleidelijk vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. De rederij denkt onder meer aan winkeltasjes, lepels, plastic bekers, botervlootjes, potjes yoghurt en confituur. MSC Cruises wil verder met de producenten aan tafel zitten om ook hen aan te zetten om waar mogelijk geen eenmalige plastic-verpakkingen meer te gebruiken.

DEBAT

Forum ‘Overtoerisme’ (Thomas More Mechelen)

Volgende week vindt het eerste forum van Thomas More Mechelen in samenwerking met Travel Magazine van het nieuwe academiejaar plaats, op dinsdag 23 oktober 2018. De deelnemende sprekers proberen dit jaar antwoorden te vinden op het complexe vraagstuk ‘Overtoerisme’, een fenomeen waar meer en meer aandacht aan besteed wordt, niet in het minste door de recente anti-toerismeprotesten in steden zoals Barcelona, Amsterdam en Venetië. Het is van groot belang om hier op in te spelen en bewustzijn te creëren rond deze problematiek. Thomas More en Travel Magazine hebben ernaar gestreefd om opnieuw een uniek debat te creëren, waarbij een brede waaier aan sprekers aan bod zal komen. Zo zetelen, Jani Van Landschoot (Deputy of Category Management Belgium, Thomas Cook), Kevin Van Nieuwenhuyse (Transeurope), Bjorn Moriau (finance & administration manager, MSC Cruises) en Jan van der Borg (KU Leuven) in het panel. Het panellid Patrick Vancompernolle (purchasing director Car, City, Bus TUI Benelux) is spijtig genoeg verontschuldigd en wordt vervangen door Wouter Gebruers (Operations Manager Overland, TUI). TM-hoofdredacteur Robrecht Willaert is moderator van dienst.  Administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde zal eveneens aanwezig zijn en zal de debatavond afsluiten. De studenten van Dominique Verbeeck, docente Hospitality, zorgen voor het goede verloop van de avond. Praktische informatie: het forum vindt plaats op de Thomas More Campus De Vest, Aula 2, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. Aanvang is om 19u00 stipt. Het einde wordt verwacht rond 20u30. Meer info of nog snel inschrijven via dominique.verbeeck@thomasmore.be.

TM-CHARTER

Charter WTM-Londen: 6/11/2018

Van 5 tot 7 november 2018 opent de vakbeurs WTM zijn deuren. Net zoals de vorige jaren is de venue ‘ExCel Exhibition and Convention Centre’ in Londen. Net als vorig jaar – dankzij de ondersteuning van NMBS Internationaal en Eurostar – treinen we op dinsdag 6 november, tussen Brussel-Zuid en London St. Pancras. Voor 120€ kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

 • Heen- en terugreis Brussel-Zuid – London St. Pancras met Eurostar;
 • We reizen in alle comfort in Standard Premier;
 • Een ‘Elk Belgisch Station’-ticket om vlot naar en uit Brussel te geraken, als extraatje aangeboden door NMBS Internationaal;
 • Tube en DLR van en naar de beurs, d.m.v. London Travelcard;
 • Toegangskaart voor WTM 2018.

Vertrek Brussel-Zuid: 07u56 + aankomst London St. Pancras: 08u47 (lokale tijd).
Vertrek London St. Pancras: 19u34 + aankomst Brussel-Zuid: 22u38 (lokale tijd).
Samenkomst in de Eurostar-terminal, ten laatste om 07u15.

Inschrijven via deze link.

TOUROPERATING

Stéphane Esher

7PLUS: benoeming

Begin september is Stéphane Esther een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij 7PLUS begonnen. Hij beschikt over een grote ervaring in de sector (20 jaar ervaring bij Dar Tours en ExpairTours) en is dus zeker geen onbekende. Stéphane wordt verantwoordelijk voor de reservaties en de à la carte aanvragen, voornamelijk voor Azië, Rusland en Marokko. Hij zal ook betrokken worden in het productieproces van de toekomstige brochures. U kan Stéphane bereiken via stephane@7plus.be of via 02/777.01.30

TOUROPERATING

USA Travel: wildernis cruises Alaska & Hawaii

© USA Travel

Als exclusieve partner in België van UnCruise heeft USA Travel enkele unieke cruises boordevol avontuur in haar aanbod. “Uw klanten genieten van een onvergetelijke all-in cruise op kleine schepen met 22 tot 88 medepassagiers met de nadruk op een actieve verkenning van de wildernis en dit steeds in kleine groepjes om de prachtige actie van erg dichtbij te ontdekken,” aldus USA Travel. Door de wendbaarheid van de schepen die gepaste namen dragen zoals o.a. ‘Wilderness Adventurer’ en ‘Wilderness Explorer’ heeft de kapitein de mogelijkheid om plots te beslissen om naar een regio te varen waar orka’s of walvissen vertoeven. Uw klanten ontdekken tijdens deze cruises een schat aan wildlife, de ongerepte natuur van Alaska, getijdengletsjers, ijsvlaktes, de ruige kustgebieden, de verborgen plekjes van Glacier Bay en misschien wel het donderende geluid van een afkalvende ijsberg. Al dit moois gaat uiteraard gepaard met de nodige activiteiten met de kajak, skiff boot of al paddelend de verborgen baaitjes en nauwe fjorden ontdekken, wandeltochten in het nationaal bos Tongass of langs een gletsjermorene en ijsvlaktes, de inheemse cultuur proeven van de Tlingit en zelfs ochtendyoga en genieten in een bubbelbad en een glaasje champagne. Verschillende cruises worden voorgesteld vanuit Juneau in Alaska of rond de prachtige eilanden van Hawaii. UnCruise heeft ook als enige maatschappij het privilege om in Molokai aan te meren. Aan boord worden uw klanten vergezeld door lokale bemanningsleden die hen met plezier de Aloha sfeer zullen doen ontdekken! Deze cruises zijn nu al te boeken voor 2019, stuur een mailtje naar info@usatravel.be voor bijkomende informatie. Zij stellen u graag een op maat samengestelde reis voor waarbij één van deze cruises centraal staat tijdens een onvergetelijke droomreis. Bekijk alvast de programma’s op hun website.

CRUISE

MSC Cruises Nederland: gratis vluchten en transfers

MSC Cruises Nederland lanceerde een promotie met tot midden december (of zolang de voorraad strekt) gratis vluchten en transfers op de zomervertrekken 2019 met de MSC Bellissima, MSC Fantasia en MSC Divina vanuit Genua en de MSC Magnifica en MSC Opera vanuit Venetië. De titel is heel opvallend, maar bij nazicht in de reservatiesystemen blijkt dat de KLM-vluchten verrekend werden in de cruiseprijzen die in Nederland 100 tot 200 euro per persoon hoger liggen dan in België en het Groothertogdom Luxemburg. In een reactie wijst MSC Cruises België-woordvoerster Vinciane Jacquiez erop dat elk land eigen promoties kan uitwerken. België van haar kant kent op bepaalde ogenblikken kortingen toe van 50 procent op de tweede passagier. Zij sluit niet uit dat met de tarieven die MSC België samen met Emirates uitwerkte voor haar cruises vanuit Dubai misschien Nederlanders in België boeken. Het promotiebeleid in België en Luxemburg is afgestemd op Frankrijk. Zo lanceert de rederij voor het winterseizoen in de Antillen bijvoorbeeld promoties met Air Caraïbes met vertrek vanuit Parijs. Ook die prijzen zijn dan weer beter dan wat MSC Cruises Nederland haar vakantiegangers kan aanbieden.

TOUROPERATING

TUI: trends en cijfers

Steeds meer Belgen kiezen voor een vliegvakantie om er tijdens de herfstvakantie op uit te trekken. TUI noteert een stijging van 20% ten opzichte van de herfstvakantie 2017. Spanje blijft de onbetwiste favoriet bij onze landgenoten. Maar ook de niet-Europese bestemmingen zijn helemaal terug: het aantal reizigers naar Egypte verdubbelt t.o.v. de vorige herfstvakantie, terwijl Tunesië en Turkije 50% stijgen. Egypte is helemaal terug van weggeweest en kan deze herfstvakantie zijn aantal reizigers zelfs verdubbelen na een reeds sterke herfstvakantie 2017. Verre bestemmingen als Mexico, de Dominicaanse Republiek of Florida zijn voor velen nog de vakantieplek bij uitstek voor een exotische week onder de zon. De vluchttijd en een gevoelig tijdsverschil van minimum 6 uren doen meerdere Belgen evenwel besluiten om de Caraïben eerder te bezoeken tijdens langere vakantieperiodes.

De herfstvakantie in België of een buurland doorbrengen blijft, dankzij de korte verplaatsing en de kleurrijke natuur in de herfst, evenwel ook zeer populair. In België ontvangen de Ardennen nog net iets meer vakantiegangers dan de kust. In Duitsland is de Eifel veruit de meest gekozen streek. Het Nederlandse Zeeland lokt het meeste bezoekers en in Frankrijk is de Elzas de onbetwiste nummer 1.

Het gemiddelde budget dat de Belg aan de herfstvakantie spendeert, is € 1.200 per persoon voor vliegvakanties, € 250 voor autovakanties en € 320 voor een citytrip.

Top 10 vliegvakanties

 1. Spanje
 2. Egypte
 3. Turkije
 4. Marokko
 5. Tunesië
 6. Kaapverdië
 7. Dominicaanse Republiek
 8. Cyprus
 9. Portugal
 10. Mexico

Top 5 autovakanties

 1. Duitsland
 2. België
 3. Frankrijk
 4. Nederland
 5. Spanje

Top 5 citytrips

 1. Londen
 2. Barcelona
 3. Parijs
 4. Lissabon
 5. Rome

REISINDUSTRIE

BCD Group: overname Travix

BCD Group heeft Travix International BV overgenomen nadat het alle uitstaande aandelen van minderheidsaandeelhouder ING Corporate Investments aankocht. Travix werd begin 2011 opgericht door de online merken CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama te laten samensmelten. BCD Group ziet veel potentieel voor de verdere groei van Travix, dat momenteel in 38 landen operatief is en kantoren heeft in Nederland, Duitsland, India, Singapore, Australië en de V.S. Travix kijkt ernaar uit met de nieuwe aandelenstructuur nog sneller te reageren op de veranderende wensen van de klanten op de snel evoluerende online reismarkt.

TOUROPERATING

VTB-Reizen lanceert zes nieuwe bestemmingen

VTB-Reizen, onderdeel van TUI, pakt in zijn volgende jaarbrochure – zomer 2019 & winter 2019-2020 – uit met zes nieuwe bestemmingen. Dat vernam Travel Magazine in een interview met Kim Meskens, Head of Tours & Cruises TUI Benelux. Het gaat o.a. om Colombia, Iran, Lapland, Georgië en Oeganda (in combinatie met Rwanda). VTB-Reizen trekt ook naar Antarctica, in samenwerking met Celebrity Cruises. “We zijn bijzonder fier om opnieuw een reeks nieuwe bestemmingen te kunnen voorstellen aan onze trouwe klanten. Topper is uiteraard Antarctica, maar ook Oeganda zit als bestemming al een tijdje in de lift,” aldus Kim Meskens. “We stellen voortaan de bestemming voor in combinatie met Rwanda. We slapen o.a. een nacht in het legendarische Hôtel des Mille Collines in de Rwandese hoofdstad Kigali.” In TM 420 van 9 november e.k. leest u een uitgebreid interview met Kim Meskens. Hij heeft het daar in hoofdzaak over de lancering van TUI Tours, het concept van ‘rondreizen in groep’.

REISINDUSTRIE

BCD Travel: nieuw onderzoek ACTE Global

Jaarlijks geven bedrijven wereldwijd $ 1,3 miljard uit aan zakenreizen. Travelmanagers zijn er niet van overtuigd dat de cijfers die momenteel gebruikt worden om het succes van zakenreizen te meten, daadwerkelijk weergeven of dat bedrag ook echt bijdraagt aan de bedrijfsresultaten. Dat blijkt uit een recent onderzoek van ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives) en BCD Travel.

“We weten al heel lang dat callcenter- en boekingsstatistieken geen verband houden met hoe een zakenreis bijdraagt aan de bedrijfsresultaten of aan de inspanningen om de beste medewerkers te werven en te behouden”, zegt Miriam Moscovici, Senior Director Research & Corporate Innovation bij BCD Travel. “Toch blijven travelmanagers deze parameters nog steeds meten, omdat er in onze branche nog geen nieuwe standaard is ingevoerd om kwaliteit te meten. En dat ondanks het feit dat nieuwe technologieën het nu mogelijk maken om te bepalen welke onderdelen van de reis tot zakelijk succes leiden.”

In het algemeen zijn travelmanagers sterk afhankelijk van externe bronnen om de programmakwaliteit te meten. 94% van de travelmanagers vertrouwt op hun TMC en 81% op leveranciers. Daarnaast geeft 71% aan interne onkostendeclaraties te gebruiken, 67% gebruikt creditcardgegevens en slechts 61% kijkt naar de resultaten van reizigersenquêtes. Het prioriteren van externe bronnen wijst op een mogelijke overwaardering van harde feiten en onderwaardering van kwalitatieve feedback. Hierdoor is het succes van een programma niet goed meetbaar.

Lees het volledige rapport op www.bcdtravel.com

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: wereldsteden

Ontdek de grote wereldsteden als Washington D.C., Philadelphia en New York; rijk aan prachtige monumenten als het Witte Huis, Independence Hall of Empire State Building; en met een waaier aan musea en bezienswaardigheden! Met de treinen van Amtrak reist je klant comfortabel van de éne naar de andere stad. “Elk verblijf per stad begint met een begeleide privé wandeling met één van de Vlaamstalige gidsen: Hélène Toye laat je in Washington D.C. de National Mall met haar prachtige monumenten ontdekken, in Philadelphia leer je over het ontstaan van de Verenigde staten samen met Daisy Van den Hooff en in New York leidt Jacqueline Goossens je graag langs de vele bezienswaardigheden,” aldus Exclusive Destinations. De overnachtingen gebeuren in één van de Kimpton hotels, de preferred hotelpartner voor de USA van Exclusive Destinations. “Kimpton Hotels & Restaurants is de meest toonaangevende collectie van boutique hotels en restaurants in de Verenigde Staten. De hotels zijn beroemd om de manier waarop ze hun gasten echt het gevoel geven onderweg toch thuis te zijn. Hip en trendy zijn kenmerkend voor de Kimpton Hotels, evenals de gratis  ‘winehours’, gratis koffie en thee ‘s ochtend in de hotellobby, yogamatjes in elke hotelkamer en gratis fietsen bij vele hotels.” Voor meer informatie of reservatie: kris@exclusivedestinations.be

West-Canada: winter

Als je klant naar West-Canada op vakantie wil, is de kans groot dat je de wintermaanden liever vermijdt. Nochtans kan je tal van leuke activiteiten doen tijdens de winter.

De droge poedersneeuw in West-Canada wordt aanzien als de beste ter wereld.

Ga je skiën in Whistler, het bekendst skigebied in West-Canada of gaat je voorkeur eerder naar de Rockies met Banff of Jasper, waar je kan genieten van prachtige vergezichten op de bevroren meren en besneeuwde bossen? Aan sneeuw is er hier zeker geen tekort! Er valt jaarlijks minstens 7 meter in de bergen, in sommige gebieden zelfs 12 meter per winter!

Naast skiën, kan je ook deelnemen aan tal van andere winteractiviteiten, zoals snow shoeing, sneeuwscooter of heli-dogsledding. Voor meer informatie of reservatie: kris@exclusivedestinations.be

OFFICE ON THE MOVE

Sunny Cars on the move

Sunny Cars verhuist haar activiteiten van Hoofddorp naar Haarlem, vanwaar ze vanaf maandag 22 oktober actief is in het Oostpoort Center. Het gloednieuwe kantoor is uitgerust met nog meer werkplekken en van alle gemakken voorzien.

Hans Knottnerus (Managing Director Netherlands, Belgium & France): “Sunny Cars is al ruim 25 jaar on the move. Dagelijks werken we met veel plezier aan het ontzorgen van onze klanten door de beste autohuurdeal voor ze te regelen. Dat doen we vanaf maandag vanuit een prachtig nieuw kantoor. In Hoofddorp hebben we de afgelopen 10 jaar mooie mijlpalen bereikt, maar nu is het tijd voor een frisse nieuwe start. Het gaat goed met Sunny Cars en om ons hoge servicelevel ook de komende jaren te kunnen garanderen, hebben we gekozen voor een nieuw kantoor met meer werkplekken. Maar liefst 26 voor de reserveringsafdeling! Zo gaan we 100% voorbereid de toekomst in.”

BEURS

Vakantiesalon Brussel: Italië gastland

Het Vakantiesalon van Brussel, dat van 7 t.e.m. 10 februari 2019 plaatsvindt in Brussels Expo, stelt Italië voor als gastland. Dat vernam de redactie van Travel Magazine in primeur. “De jongste jaren hadden we met Thailand, Japan en Peru telkens een verre bestemming als gastland (met uitzondering van gastland België in 2017). Op zich was dat fantastisch, maar we zijn toch heel tevreden om opnieuw een dichtbijbestemming in de kijker te kunnen zetten. We zetten samen met gastland Italië in op de thema’s zon, zee en natuur, carnaval, familie- en groepsreizen.” Verder zet het Vakantiesalon ook een ‘Travel Tomorrow’ zone op. Het wil daarmee inspelen op de ontwikkelingen die de komende jaren de reismarkt gaan bepalen. Het salon verwacht voor de editie van 2019 meer dan 100.000 bezoekers. Zij kunnen gedurende vier dagen terecht bij zowat 350 exposanten, verdeeld over drie paleizen. Op de eerste dag van het salon, donderdag 7 februari, vindt van 10.00 tot 18.00u met Brussels Travel Top een volwaardige B2B-dag plaats. Geen traditionele standen, wel gezellige loungezetels waarin de standhouders hun B2B-partners kunnen verwelkomen.

PEOPLE ON THE MOVE

Paloma: exit Jean-Pierre Neus

Jean-Pierre Neus (foto) is sinds deze week niet langer werkzaam bij Paloma Hotels & Resorts, waar hij sinds mei 2017 aan de slag was als sales-en marketingmanager Paloma Benelux & Frankrijk. Başak Erel (Chief Commercial Officer Paloma): “Jean-Pierre was een belangrijke schakel in ons team. Het management wil hem dan ook bedanken voor zijn werk. In overleg met Jean-Pierre hebben we beslist de samenwerking stop te zeggen.” Lieselotte Huyghe (sales manager Benelux & Frankrijk) doet voortaan de folluw-up. Lieselotte is te bereiken via lieselotte.huyghe@palomahotels.com

TOUROPERATING

© TUI

TUI Sneeuwvakanties: vroegboekkorting skimateriaal

Je klanten boeken hun skimateriaal samen met hun verblijf in Frankrijk nóg langer tegen een voordelige prijs. De vroegboekkorting van 10% op het skimateriaal wordt verlengd tot 27/10 (boeken t.e.m. 26/10). Een grote troef voor je klanten om hun skivakantie in Frankrijk nu te boeken!

Vliegvakanties: Now Larimar Punta Cana

Now Larimar Punta Cana (5*) biedt Unlimited-Luxury in een pittoreske omgeving. Gelegen aan het strand van Bavaro met het azuurblauwe water van Punta Cana kunnen je klanten hier hun ideale (familie)vakantie beleven. Het hele complex is modern ingericht met ruime kamers met bubbelbad, 6 à-la-carterestaurants en een mooi zwembadencomplex. Voor wie houdt van nét dat ietsje meer, is er het exclusieve ‘Preferred Club’-gedeelte. In dit gedeelte vind je twee exclusieve lounges, zwembaden, bars en nog meer extra’s. Ontspannen kan bovendien in de Spa by Pevonia.

Troeven van Now Larimar Punta Cana:

 • Zeer uitgebreide all-in: 6 à-la-carterestaurants en 11 bars
 • Veel (water)sportmogelijkheden: muurklimmen, fitness, zeilen, duiken en vele andere
 • Gratis introductieles scubadiving in het zwembad
 • Animatie overdag en ’s avonds: films, marktjes, bowling, casino en meer,…
 • Explorer’s Club (3-12 jaar) en Core Zone (13-17 jaar)
 • Unlimited-Luxury® formule, met 24u/24u roomservice
 • Op slechts 30 minuten / 20 km van de luchthaven

Weetje:
Klanten van Now Larimar Punta Cana hebben ook toegang tot de faciliteiten en restaurants van het aangrenzende Now Garden Punta Cana. Vanaf 23/12 zullen beide hotels één resort vormen, zodat je klant gemakkelijker gebruik kan maken van beide.

LUCHTVAART

TUI fly: rechtstreeks naar Mombasa

Vanaf vrijdag 26 oktober vliegt TUI fly opnieuw naar Mombasa. Vanaf Brussel zal het gebeuren in combi met Zanzibar (BRU – ZNZ – MBA – BRU). De vluchten zullen eenmaal per week uitgevoerd worden met een Dreamliner. Tot einde maart 2019 blijft de route zeker operationeel. Dat is goed nieuws want de laatste TUI-vlucht naar Mombasa dateert intussen al van bijna vier jaar geleden (02/03/’15). Piet Demeyere, Head of Communications TUI Belgium: “TUI is verheugd Mombasa opnieuw aan te bieden. Het is een unieke bestemming en wereldwijd bekend omwille van de wildparken die de mooiste safari’s toelaten. Samen met Zanzibar is Mombasa overigens een mooie aanvulling op de exotische bestemmingen die tot voor een jaar enkel richting de Caraïben gingen. We hebben in de buurt van Mombasa negen hotels (acht viersterren- en één vijfsterrenhotel), allemaal in een zeer exotische setting.”

De aankomst van die eerste vlucht Brussel-Mombasa op vrijdag 26 oktober zal extra luister krijgen door toedoen van Frederik Vanderhoeven. Hij baat al enkele jaren het luxe-resort Msambweni House & private villas (Live to Travel) in Mombasa aan de Indische Oceaan uit. Hij trommelde de Belgische ereconsul Lou Dierick op om de eerste landing met zijn aanwezigheid kracht bij te zetten. Ook een groep met dansers en muzikanten uit een nabijgelegen dorpje zullen de aankomst van deze eerste directe lijn extra sfeer meegeven. Frederik Vanderhoeven: “Voor ons is deze rechtstreekse verbinding met België van groot belang en dat ervaren we ook al in ons groot aantal boekingen. Intussen is het in Kenia al vele jaren bijzonder veilig, dankzij een gezond en economisch goed klimaat.”

TOUROPERATING

Footprints: Robinson Crusoe op Mayotte

© Footprints

Mayotte is de absolute nieuwkomer in het Footprints-aanbod Afrikaanse strandverlengingen.

Gelegen in de straat van Mozambique in de zuidwestelijke Indische Oceaan is dit het meest zuidelijke eiland van de Comoren en uitzonderlijk rijk en gevarieerd, met veel inheemse planten- en dierensoorten. Het eiland leent zich uitstekend tot mooie wandelingen met vergezichten over de vele baaien. Baobabs, Afrikaanse tulpenbomen en wilde orchideeën zijn overal te zien. Mayotte telt maar liefst 50 orchideesoorten. Ook de fauna is er overweldigend, denk aan de maki, een inheemse lemurensoort. Maar één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mayotte wordt gevormd door zijn koraalriffen. Het fenomeen van het dubbele rif is uniek en creëert een bijzonder kalme lagune. Het vormt een natuurlijk aquarium waar veelkleurige zeedieren in harmonie met elkaar samenleven.

Een ander spektakel van Mayotte is de bultrugwalvis. Hier is zelfs goed en van dichtbij te zien hoe dit gigantische zeezoogdier haar pasgeborene de eerste levenslessen bijbrengt. Binnen en buiten de lagune leven diverse soorten dolfijnen en zeeschildpadden. Zwemmen met dolfijnen is trouwens één van de vaste programmapunten van het eiland.

Mayotte kan in de eerste plaats gecombineerd worden met het naburige Madagaskar met vluchten vanaf Nosy Be, maar evenzeer met Kenia en Tanzania met vluchten vanuit Nairobi of zelfs met Ile de la Réunion per Air Austral. In de nieuwe Afrika-brochure stelt Footprints een 8-daagse catamarancruise voor om de troeven van deze Robinson Crusoe-bestemming in alle comfort te kunnen ontdekken. Vorige week plaatste Footprints een 12-daagse combinatiereis Kenia-Mayotte in de kijker om een paar hoogtepunten als Lake Naivasha, Lake Nakuru en de Masai Mara National Reserve te combineren met het snorkel- en duikparadijs Mayotte en zijn hartelijke bevolking. Footprints’ gouden tip: combineer een rondreis op Madagaskar met een safarireis in Kenia en een catamarancruise langs Mayotte… Meer weten over Mayotte en de combinatiemogelijkheden? Contacteer de Footprints Afrika collega’s: Veerle Van Damme 03/242.82.84 – Saskia De Groof 03/242.82.83 – Karin Potargent 03/242.82.78 – africa@footprints.be

Oceania 2020 & Monaco Call

© Footprints

Oceania Cruises lanceert ‘Summer 2020’ met hun aanbod cruises in de Middellandse Zee, Noord- en Zuid-Amerika. En dat laten ze bij Footprints niet onopgemerkt voorbij gaan. Met elke Oceania boeking bij Footprints tussen 17/10 en 17/11/2018 verhoog je je kansen om je plekje te winnen voor de ‘Monaco Call’ op 29 en 30 april 2019. Footprints en Oceania Cruises nemen 10 reisagenten mee voor een 2-daagse naar Monaco met vlucht naar Nice, overnachting in Nice, scheepsbezoek met diner op de Riviera die op dat moment in Monaco is. Footprints geeft je alvast voldoende tools in handen om er een succesvolle boekingsperiode van te maken. Oceania Cruises zet koers naar meer dan 400 plaatsen, alle prijzen zijn op basis van de O’Life Choice inclusief gratis internet, 10 afvaarten naar Turkije, 3 programma’s naar het Heilig Land aan boord van de Riviera, Serena en Nautica, 7 wijncruises met een overnachting in Bordeaux, meer en langere Alaska-programma’s met de Regatta, 2 nieuwe Reykjavik afvaarten met de Insignia New York-Reykjavik en Reykjavik-Londen.

Meer weten over Oceania 2020? Raadpleeg Footprints in Blue Waters: 03/242.82.80 & 03/242.82.88 & cruises@footprints.be

TOUROPERATING

© Thomas Cook

Thomas Cook: First Minute

Kijkt je klant al uit naar zijn volgende zomervakantie? Overtuig hem dan om nu te reserveren, voor de volgende First Minute voordelen die aflopen op zondag 28/10: 200 euro extra korting vanuit Brussel OF gratis privéluchthavenvervoer. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je meer informatie alsook promotiemateriaal om deze First Minute voordelen extra in de kijker te zetten.

Inspiratiereizen: extra kortingen

Wil jouw klant een zorgeloze vakantie met Nederlandstalige begeleiding én een unieke ervaring beleven? Dan zijn Thomas Cook’s inspiratiereizen hem op het lijf geschreven. Momenteel profiteert je klant bij Thomas Cook van extra kortingen op tal van inspiratiereizen. Ontdek ze allemaal in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Fuerteventura in de kijker

Lange witte zandstranden, een vulkanisch landschap en gezellige vissersdorpjes. Dat zijn maar enkele van de troeven van het Canarisch Eiland Fuerteventura. Hoteltip van Thomas Cook: het uitstekende viersterrenhotel Esencia de Fuerteventura. Dit rustig gelegen hotel ligt vlak bij het fijnzandstrand van Esquinzo en biedt een ruim aanbod aan faciliteiten. Bovendien kan je er heerlijk buiten dineren met zicht op zee.

TOUROPERATING

Africa By Excellence: Madagaskar

© AbE

Op de website www.africa-by-excellence.be staat een gezinsreis door Madagaskar met vertrek 7 april 2019. Een ideale bestemming om tijdens de Paasvakantie te ontdekken. De vluchtverbinding met Ethiopian of Turkish Airlines naar Madagaskar is vlot en je logeert in eenvoudige doch aangename hotelletjes (standaard of superior-versie). De reis wordt privé begeleid door een Engels- of Franstalige chauffeur-gids. Op het menu: wandelen aan het kratermeer van Tritriva, wandeltochten in het regenwoud op zoek naar de zeldzame lemuren die je alleen in Madagaskar vindt. Tijdens een trektocht door de canyon van het Isalo-massief kan je zwemmen in natuurlijke meertjes en watervalletjes. Per prauw vaar je op de Ranobe-lagune. En aan het einde kan je een paar daagjes relaxen aan het exotische strand van de Indische Oceaan. Meer info op www.africa-by-excellence.be, info@africa-by-excellence.be , 09/395.10.20 bij Manu, Anne, Daniela en Virginie. Het aantal plaatsen is beperkt.

Voodoo Festival (Benin): nog enkele plaatsen

© AbE

Maak je klaar voor een inspirerende reis naar het magische Ouidah, de Voodoo hoofdstad van West-Afrika. Tijdens een groepsreis in internationaal gezelschap (max. 16 personen) ontdek je de veelzijdigheid van de 3 boeiendste landen van West-Afrika namelijk Ghana, Togo en Benin. Met als hoogtepunt het Voodoo Festival op 10 januari in Benin. Op het ritme van de Afrikaanse djembés ben je getuige van de adembenemende rituelen waarbij de dansers de goden om gunsten vragen. Je reist in internationaal gezelschap doorheen Afrikaanse metropolen zoals Accra en Lomé en slaapt in comfortabele accommodaties. Op het menu: mysterieuze vuurdansen, Afrikaanse architectuur, artisanale markten en koninklijke parades. Deze reis zal vast en zeker het hart van elke Afrikaliefhebber bekoren. Meer info via deze link.

BESTEMMING

Toeristisch Zweden in Brussel

In de historische residentie van de Zweedse Ambassade in Brussel – vlak bij de vijver van Elsene – in de jaren ‘20 het verblijfsoord van de Zweedse prinses Astrid, later Koningin Astrid, echtgenote van Koning Leopold III, vond vorige vrijdag een ongewone workshop plaats met zo’n 30-tal Zweedse reisprofessionals om hun gevarieerd aanbod aan reisproducten vakkundig te presenteren aan de Belgische gespecialiseerde Scandinavische nichetouroperators en gespecialiseerde media. Anne Tusveld, area rep. voor Visit Sweden Nederland en België (anne.tusveld@visitsweden.com) organiseerde in de residentie van de Zweedse ambassadrice Belux, Annika Hahn-Englund, een succesvolle business to businessmeeting.

Sprekers van Belgische zijde waren o.a. Jeroen Sleurs, stichter van het unieke hotelproject Stilleben (2 uur van Stockholm), en hoofdredacteur en Scandinavië-expert Robrecht Willaert. Samenwerkingspartners van Visit Sweden, Nordic en North & Away, tekenden o.a. present evenals nieuwkomer Destination Green. Dit alles kadert in een samenwerkingsverband RESA (samarbete in het Zweeds) tussen to’s en regionaal geïnteresseerde Zweedse RESA-regio’s. Op dit ogenblik loopt het eerste jaar van een drie jaren project (2017-2019). Foto’s van deze meeting via deze link.

 

 

 

TOUOPERATING

Travel by Excellence: 2de 4KIDS brochure

© Travel by Excellence

Deze week werd de nieuwe 4 KIDS brochure van Travel by Excellence geleverd. Imagine Travel, Wings ’n Wheels, Africa by Excellence en Sudamerica Tours sloegen weer de handen in elkaar om de wereld te openen op maat van gezinnen met kinderen. Hier vind je kidsproof vakanties vol beleving. Een brochure boordevol leerrijke familievakanties met boeiende activiteiten voor ouders en kinderen. In de brochure 4KIDS vind je niet alleen verre bestemmingen als Thailand, Sri Lanka, Florida, het Westen van de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Namibië, Mexico of Cuba… op kindermaat. Maar ook binnen Europa kunnen kinderen en hun ouders op ontdekkingstocht vertrekken met Imagine Travel. Wat dacht je van Lapland? Logeren in het sneeuwhotel en er de Kerstman ontmoeten. Of zeezoogdieren gaan spotten en een wauw-dag beleven in een wildwaterpark in Tenerife? Een wandeltocht langs kraters en stomende geisers op de Azoren en met wat geluk kom je naar huis met foto’s van indrukwekkende walvissen. De Egyptische farao’s en piramides bieden verhalen die ontzettend boeiend en toegankelijk zijn voor kinderen. Of laat gezinnen kennis maken met het Vikingverleden van Ierland en de overweldigend mooie natuur. Inspiratie genoeg dus. Zoekt je klant toch nog een andere bestemming? Weet dan dat alle rondreizen van Travel by Excellence kunnen afgestemd worden op kinderen, met aangepaste activiteiten, kindvriendelijke hotels en een haalbaar tempo voor alle leeftijden. Meer info via de verschillende Travel by Excellence-leden.

TOUROPERATING

Silverjet: incentive Réunion

Verkoop La Réunion met Silverjet en win 2 tickets voor Air Austral. La Réunion is terug van weggeweest bij Silverjet: strandvakantie, fly&drive, combinatiereizen… alles is er mogelijk. Silverjet biedt o.a. volgende hotels aan: Lux* St Gilles, The Palm Hotel, Diana Dea Lodge, Blue Margouillat… Silverjet biedt in samenwerking met Air Austral 2 tickets aan (excl. taksen) om dit eiland in de Indische Oceaan te ontdekken. Hoe kunt u winnen? Simpel: verkoop 2 dossiers op deze bestemming vóór 31/12 en misschien ben jij de gelukkige winnaar! Veel succes met de verkoop vanwege Silverjet!

HOTELLERIE

Corendon koopt KLM 747-400

© Corendon

Corendon neemt begin 2019 de voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ over. De eindbestemming van het 29-jarige toestel met registratienummer PH-BFB is de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol. Corendon koopt het toestel van het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS, die de Boeing 747 van KLM overneemt. In samenwerking met AELS, transportbedrijf Mammoet en Schiphol wordt de Boeing 747 na aankoop van luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoerd. Deze spectaculaire laatste reis van het toestel vindt naar verwachting plaats in februari 2019. Details over deze bijzondere gebeurtenis worden op een later tijdstip door Corendon, namens alle participerende partijen, bekend gemaakt. De manier waarop de Boeing uiteindelijk door het hotel in gebruik wordt genomen, houdt Corendon nog even geheim. Het artikel over het Corendon Village Hotel dat eerder op de TM-website verscheen lees je hier.

TOUROPERATING

Live To Travel Event: winnaars

Mimika Spriet: “Graag willen wij alle 210 aanwezige reisagenten bedanken voor hun enthousiaste aanwezigheid op het Live To Travel event op maandagavond 8 oktober 2018 in de Carré in Willebroek, alsook de 70 reisprofessionals uit Nederland en België die op dinsdagavond 9 oktober in het Van der Valk Hotel in Eindhoven aanwezig waren. Wij hopen dat jullie heel wat opgestoken hebben tijdens de workshop en ook hebben kennis gemaakt met een aantal van 57 leveranciers en het ganse Live To Travel Team.”

Tijdens het event deelde Live To Travel maar liefst 14 reizen uit! Dit zijn de drie grote winnaars:

Zuid-Afrika : 2 vliegtickets Emirates + 12 hotelnachten en 13 dagen huurwagen
Brigitte Heymans – Rantour

Namibië: 2 plaatsen op de Nederlandstalige groepsreis + 2 vliegtickets Air Namibia
Nadine Claes – TUI Halle

Zuid-Afrika: 2 vliegtickets British Airways + 6 hotelnachten (Modidlo River Lodge/Grand Daddy Hotel/Twelve Apostles)
Elke Dewolf– Bizet Reizen

In 2019 plant Live To Travel een nieuwe editie!

REISINDUSTRIE

Ctrip: Rezen Hotels Group

Reistechnologiebedrijf Ctrip stelde onlangs zijn hotelmanagementmerk Rezen Hotels Group voor op het World Cultural & Tourism Forum (Xi’an). De groep mikt erop aanwezig te zijn in China’s grootste en tweede grootste steden. Het is de bedoeling dat de efficiëntie en kwaliteit van de diensten verbeterd wordt door big data analysis door Ctrip. De Rezen Hotels Group sloot meteen ook een strategisch akkoord met Shanghai Jinmao Hotel Management. De twee bedrijven zullen samenwerken bij het branden, het toepassen van big data en het verbeteren van de conversie. In de komende drie jaar plannen ze samen meer dan 30 co-branded hotels te openen samen goed voor meer dan 6.000 kamers.