20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TM TRAVEL AWARDS

Finale TM Travel Award ‘Best Leisure Agent 2018’

Het hoofdkantoor van Thomas Cook in Gent was dit jaar het toneel voor de finale van de TM Travel Award voor beste Leisure Agent van het jaar 2018. Aan Vlaamse kant streden de volgende finalisten voor de overwinning: Katrijn Uten (TCTS Katrijns Reisboetiek, Paal), Tim Van Dun (Selectair Noorderkempen, Merksplas), Liesbet De Kimpe (TUI Zele, Zele), Jeroen Cauwelier (UniQuest Travellers, Poperinge), Mieke De Pestel (Selectair Excellence Travel, Sint-Martens-Latem). In Wallonië en Brussel waren de kandidaat-winnaars: Maïthée Barthélemy (TUI La Louvière Cora), Axelle Bourgeois (AS Voyages, Estaimpuis) en Antonio Rivituso (TUI Laken). De twee Vlaamse superfinalisten en de twee Franstalige superfinalisten worden uitgenodigd op de TM Travel Awards op 16 november 2018 in het Hilton Antwerp Old Town voor de ultieme ontknoping wie het beeldje mee naar huis neemt.

In de jury zetelden (zie foto): Dirk Dom (Thomas Cook), Yves Slabbinck (Travel Magazine), Annick Heirman (Sunny Cars), Jan Van Steen (Omnia Travel en BTO), Anne-Sophie Snyers (UPAV) en TM hoofdredacteur Robrecht Willaert.

YouPro < 35: stemhokjes gesloten

De afgelopen weken stemde u massaal op de genomineerden voor de TM Travel Award ‘Young Professional < 35’. Ondertussen zijn alle stemmen geteld en staan de partiële resultaten op de TM Facebook pagina, goed voor 40% van het stemmentotaal. De leden van het TM Travel Awards Steering Committee brachten individueel hun stem uit op basis van blind voting, goed voor 60% van het stemmentotaal. Op 16 november komt u tijdens de TM Travel Awards (Hilton Antwerp Old Town) te weten wie de uiteindelijke winnaar van deze prestigieuze award is geworden!

LUCHTVAART

Ryanair: 6 nieuwe bestemmingen ex-BRU/CRL

Ryanair kondigde deze week zes nieuwe routes aan vanuit België voor het zomerseizoen 2019. Het gaat om vier nieuwe routes vanaf Brussels Airport: Amman (2 keer per week)? Gerona (3 per week), Marrakesh (2 per week) en Pisa (3 per week); en twee nieuwe routes vanuit Charleroi: Banja Luka (2 keer per week) en Palermo (4 per week).

Topman Michael O’Leary was dinsdag zelf aanwezig op een persconferentie in het NH-hotel in Diegem. Daar benadrukte hij andermaal dat de algemene voorwaarden van de Ierse luchtvaartmaatschappij niet aangepast zijn. Test Aankoop maakte vorige week bekend een ingebrekestelling gestuurd te hebben naar Ryanair en ook de Europese Commissie gaf te kennen bezorgd te zijn over de aanpassing van de algemene voorwaarden. “Test Aankoop verkoopt onzin. Belgische passagiers moeten met klachten helemaal niet naar de rechter in Ierland, maar kunnen daarvoor naar een Belgische rechtbank trekken”, aldus O’Leary.

Lees verder via de TM-website.

REISINDUSTRIE

Olivier Gordenne lanceert Trafundo

O. Gordenne presenteerde Trafundo tijdens het UPAV-congres in Egypte.

Elke week worden heel wat passagiers getroffen door geannuleerde vluchten, vertragingen of is zelfs inchecken niet mogelijk wegens overboeking. Dit alles gebeurt niet enkel binnen de luchtvaart, maar ook bij treinen, autocars, cruises,… Meestal kennen de passagiers hun rechten, noch de wetgeving niet en durven ze geen klacht indienen of een schadevergoeding te eisen. Ook weten ze niet dat ze drie jaar na het incident nog steeds hierop aanspraak kunnen maken. Aan de andere kant zullen de aanbieders (luchtvaartmaatschappijen, rederijen,…) niet twijfelen om hierover weinig te communiceren en om aanklachten af te wijzen, door een ingewikkelde, technische uitleg te geven die moeilijk te achterhalen is voor de consument. Terwijl reisagenten hun plicht vervullen door hun klant goed te informeren over hun rechten en plichten, verdwalen ze soms eveneens in het kluwen van ingewikkelde klachtenprocedures. Trafundo ondersteunt de reisagent om schadevergoedingen voor hun klanten te krijgen. Deze professionele service is snel en zonder risico (20% – 25% van het schadebedrag gaat naar Trafundo wanneer de klacht wordt aanvaard, indien de klacht niet wordt aanvaard, zal er ook niets worden aangerekend). De reisagent is dankzij Trafundo in staat om een complete diensverlening te bieden aan zijn klanten, gratis en efficiënt! De reisagent kan de klant doorverwijzen naar www.trafundo.com, waar hij zijn aanvraag zelf indient. Of hij kan dit samen met de klant doen. Het indienen duurt slechts enkele minuten!

Trafundo is de enige website die alle transportmodi omvat, en dus niet enkel luchtvaart, waarop de Europese wetgeving wordt toegepast. Trafundo past ook de niet-Europese wetgeving toe wat luchtvaart-cases betreft. Trafundo kan rekenen op een internationaal netwerk van advocaten, gespecialiseerd in passagiersrecht (op Europees en Internationaal niveau), toerismeprofessionals en andere experten binnen de sector.

De hoofdzetel van Trafundo is gesitueerd in G.H. Luxemburg, dankzij deze centrale positie in Europa en hun perfecte kennis van de regelgeving, worden schade-aanvragen vergemakkelijkt en transparanter, zowel voor de klant als voor de reisagent. De website, www.trafundo.com heeft een gratis en snelle ‘check-functie’ waarmee je direct kan nagaan of een compensatie mogelijk is.

Meer info via Olivier Gordenne: olivier@trafundo.com / +352 661 16 16 94 en via deze video.

RAIL

Voyages-SNCF: start winterverkoop

Gisteren, op 11 oktober, is de verkoop voor het winterseizoen van start gegaan van de SNCF voor de treinen die rijden tussen 9 december 2018 en 7 januari 2019. Reserveren kan via de boekingstool GDS en www.voyages-sncf.eu! Grijp deze kans en plan de vakantie van uw klanten door hen de mogelijkheid te geven op pad te gaan om verschillende bestemmingen met de hogesnelheidstrein te ontdekken.

Hieronder vindt u nogmaals het overzicht van de verkoopdata:

  • Start van de verkoop vanaf 11 oktober: reizen tot 7 januari 2019
  • Start van de verkoop vanaf 6 november: reizen tot 10 maart 2019
  • Normale start op D-3 of D-4 maanden naargelang de vervoerders

Aarzel niet om deze data aan uw klanten mee te delen zodat ze zich zo goed mogelijk op hun reis kunnen voorbereiden.

Bijkomende gegevens en reservaties op www.voyages-sncf.eu

ATTRACTIEPARK

20e editie winter Efteling

Van 12 november 2018 tot en met 31 januari 2019 verandert de Efteling voor de 20e keer in een winterwereld vol lichtjes, verwarmende vreugdevuren en sfeervol entertainment. Elf weken lang is het Winter Efteling met speciale winterattracties. Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan in het overdekte IJspaleis. De Sneeuwprinses en de Vuurprins zorgen voor zang, dans en gezelligheid. Het Sprookjesbos hult zich in winterwarme sferen en bezoekers kunnen langlaufen op lange latten. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel. Tijdens de weekenden van de Winter Efteling is het park open van 11 tot 19 uur, in de Kerstvakantie (22 december t.e.m. 6 januari) zelfs tot 20 uur. Ook dit jaar wordt op 31 december oud en nieuw in de Winter Efteling gevierd.

Nieuwe familieachtbaan

© Efteling

In het voorjaar van 2020 opent op de plaats waar nu de bobsleebaan in de Efteling staat, een nieuwe attractie. Na ruim 34 jaar dienst gedaan te hebben als kinderachtbaan, maakt de Bob op dezelfde locatie volgend jaar plaats voor een nieuwe achtbaan speciaal gericht op kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. ‘Max & Moritz’ wordt een dubbele achtbaan, gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz. De huidige Zwitserse thematisering en het stationsgebouw van de bobsleebaan blijven behouden voor de nieuwe attractie. De Efteling start in september volgend jaar met de bouw van de familieachtbaan die 15 miljoen euro gaat kosten, tot die tijd blijft de Bob geopend.

Het verhaal Max & Moritz

Max & Moritz is een Duits geïllustreerd verhaal uit 1865, geschreven en getekend door Wilhelm Busch. Het bestaat uit tekeningen met bij elk prentje rijmende tekstregels, de beeldgedichten zijn de voorloper van het stripverhaal. Max & Moritz zijn twee kwajongens die hun dorp onveilig maken door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling laat in de attractie een vrije bewerking van het oorspronkelijke verhaal terugkomen; een vrolijke knipoog naar het verhaal over de twee kwajongens.

PEOPLE ON THE MOVE

MSC Cruises: nieuwe sales excecutive

© MSC Cruises

MSC Cruises is verheugd om Alexis Rons als Sales Executive in hun team te verwelkomen. Altijd gepassioneerd door de toeristische sector en de wereld van de zee, droomde Alexis er altijd van om te kunnen werken in de cruisebranche die ze bijzonder goed kent, zeker omdat ze al 7 cruises op de teller heeft. Haar rol bij MSC Cruises is in de eerste plaats om cruiseverkoop te ontwikkelen in Oost- en West-Vlaanderen en West-Vlaams-Brabant, niet alleen met reisagenten, maar ook om nieuwe kansen te vinden om cruises in het algemeen en het MSC-merk in het bijzonder in België nog meer bekendheid te geven.

Zij zal de reisbureaus bezoeken om hun kennis van het product te verruimen en hun vragen te beantwoorden. Verder zal zij het MSC-bedrijf vertegenwoordigen op beurzen, presentatie-avonden en netwerkevenementen. Het volledige MSC Cruises-team verwelkomt haar en bedankt u alvast om haar te verwelkomen bij haar volgende bezoeken in uw agentschap.

Natasja Bollen blijft uw aanspreekpunt voor Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaams-Brabant. Mélina Schumacher blijft uw contactpersoon voor Luik, Luxemburg en een deel van Henegouwen. Drew Descheemaeker blijft uw contactpersoon voor Brussel, Waals-Brabant en het andere deel van Henegouwen.

CRUISE

Silversea Cruises: drie nieuwe schepen

© Royal Caribbean

Royal Caribbean Cruises heeft een principesakkoord getekend voor de bouw van drie ultra luxueuze schepen voor haar dochter Silversea Cruises. Twee schepen van de nieuwe Evolution Class worden gebouwd op de Meyer Werft in Duitsland. Het eerste milieuvriendelijke vaartuig wordt in 2022 opgeleverd. Daarnaast heeft de rederij een contract getekend met Schipyard De Hoop in Nederland voor de bouw van een nieuw expeditievaartuig Silver Origin. Het schip zal cruises voor 100 gasten verzorgen in de Galapagoseilanden, waar momenteel de Silver Galapagos vaart. De oplevering van dit vaartuig is gepland voor maart 2020. De Hoop bouwt momenteel al de Celebrity Flora voor de Galapagos. Het is nog onduidelijk hoeveel gelijkenissen de twee schepen zullen tonen. Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Executive Chairman Silversea Cruises: “We verleggen met deze bestelling de grenzen voor ultra luxueuze cruises en expeditiereizen. Wij zijn ervan overtuigd dat de veeleisende reizigers de opwindende ontwerpen zullen omarmen die Silversea hen zal voorstellen.”

TOUROPERATING

Thomas Cook: First Minute zomer

Droomt je klant al van zijn volgende zomervakantie? Overtuig hem dan om nu te reserveren, want momenteel geniet hij van tal van interessante voordelen. Zo biedt Thomas Cook jouw klant 3 vaste voordelen (‘Je leeftijd in korting’, ‘Kleuters gratis’ en € 100 singlekorting) die het hele seizoen geldig blijven voor boekingen gemaakt tot 3 maand voor vertrek. Ook profiteert jouw klant momenteel van 1 van deze vroegboekvoordelen: € 200 Brussels Airport korting OF gratis privéluchthavenvervoer. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Zomerbrochure vliegvakanties

Deze week zijn de Thomas Cook vliegvakantiebrochures van de persen gerold! Deze nieuwe brochures worden in de week van 15/10 bij jou geleverd. Dit jaar gaat het om een groter aantal brochures in vergelijking met de vorige jaren. Thomas Cook wil namelijk maximaal inzetten op de vroegboekverkoop. Belangrijk om te weten: net als bij de winterbrochures worden er voor de zomerbrochures geen aparte prijsbijlagen meer opgemaakt.

Gran Canaria © Thomas Cook

Last Minutes:  Marokko & Canarische Eilanden

Wil jouw klant graag in oktober of november naar de zon vertrekken? Overtuig hem dan om als de bliksem bij Thomas Cook te boeken, want momenteel profiteert hij van straffe Last Minutes. Is het voor je klant moeilijk kiezen? Raad hem dan een vakantie naar Marokko of de Canarische Eilanden aan.

Herfst dicht bij huis

De herfst is het perfecte seizoen om dicht bij huis op vakantie te gaan en te genieten van de betoverende kleurenpracht. Of je nu wil uitwaaien aan zee of gaan wandelen in de  bossen, Thomas Cook biedt voor elk wat wils. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je alvast enkele hoteltips.

RAIL

NMBS Internationaal: eductour Keulen

NMBS Internationaal nodigt u – in samenwerking met The Leading Hotels of the World – uit op hun studiereis naar Keulen op dinsdag 4 december a.s. Het vertrek met ICE is voorzien om 8u23 vanuit Brussel-Zuid, de terugreis om 19u43. De lunch vindt plaats in Excelsior Hotel Ernst. Schrijf in via traveltrade@b-rail.be en geniet van de gezellige kerstsfeer in Keulen. Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

STUDIEREIS

Latina Experience: maak kennis met…

Sinds begin september laten we je elke week kennismaken met twee deelnemers aan de Latina Experience naar Colombia. Deze originele studiereis die zich focust op dans, mode en gastronomie, is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. KLM en Allianz Global Assistance. De Latina Experience belooft alvast een bijzondere studiereis te worden. Het programma blijft namelijk geheim waardoor de deelnemers gedurende de reis, dag per dag, verrast zullen worden door het gevarieerde programma!

Travel Magazine ging alvast eens polsen bij de tien deelnemers (allemaal vrouwen!): wat verwachten ze ervan? Hoe bereiden ze zich voor? En is deelnemen belangrijker dan winnen?

Deze week maken we kennis met Veerle Deruyck (Uniquest – Poperinge) en Benedicte Lejeune (Ornella Travel – Luik) .

Benedicte Lejeune

Benedicte Lejeune: “Ik heb me ingeschreven omdat de bestemming me erg interessant lijkt en nog vrij onbekend is. Ook het concept rond mode, gastronomie en dans is erg origineel! Natuurlijk sta ik dan ook te popelen om eind november te vertrekken! Hopelijk wordt het een fantastische reis, met veel mooie momenten. Als vrouwen onder elkaar zullen we over de drie thema’s heel wat ideeën kunnen uitwisselen. Voorlopig heb ik me nog niet echt voorbereid op deze reis, maar ik heb me wel al verdiept in de lokale dansen en de Colombiaanse keuken. Zoals Frans historicus Pierre de Coubertin ooit zei: ‘Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden’.

Veerle Deruyck

Veerle Deruyck: “Ikzelf heb werkelijk mijn hart verloren aan Latijns Amerika. De mensen, de natuur, de cultuur… van jongs af aan was ik erdoor geïntrigeerd. Op studiereis gaan is uiteraard leuk, maar vaak is het zo dat je hierbij bitter weinig van de bestemming ontdekt en voornamelijk hotels gaat bezoeken. Bij de Latina Experience ben ik er dan ook van overtuigd dat we het land zullen ontdekken uit verschillende en hopelijk onbekende hoeken. Wat ik dan ook verwacht van de studiereis is een onvergetelijke beleving met hopelijk veel “couleur locale” waarbij we een beter inzicht krijgen over het land en uiteraard ook over de bevolking en zijn gewoonten en tradities. Zelf ben ik zeer benieuwd om ook eens het Amazone gedeelte van Colombia te ontdekken, dus hopelijk komt dit ook voor in het programma.  De Travel Trophy staat reeds lang op mijn bucket list & bij de aankondiging van het nieuwe concept “Latina Experience” wou ik nu toch eens mijn kans wagen om deel te nemen. Een studiereis maken op basis van uitdagingen, opdrachten,… Ik zou zeggen laat maar komen! De highlights van Colombia ken ik reeds vrij goed, maar me speciaal voorbereiden zal ik niet doen, neen. Ik laat mij graag verrassen. Ik zoek graag altijd en overal het avontuur op – zowel culturele, culinaire of fysieke ontdekkingen! Geen uitdaging is me teveel, zolang ik maar naar huis kan gaan met een prachtig reisverhaal…”

We hebben de afgelopen vijf weken kennis kunnen maken met de tien deelnemers! Als vaste mediapartner aan deze studiereis, brengt Travel Magazine tijdens en na de reis uitgebreid verslag via de TM-Website, nieuwsbrief, Facebook, Instagram en ons magazine!

LUCHTVAART

SIA: nonstop Singapore – New York

© SIA Business class – Singapore Airline’s new A350-900 ULR.

Gisteren, donderdag 11 oktober, vloog Singapore Airlines opnieuw zonder tussenstop van Singapore naar New York-Newark Liberty Airport, een route die de langste ter wereld is. Het is niet de eerste keer dat SIA ultralange routes bedient. Tussen 2004 en 2013 vloog de maatschappij non-stop tussen Singapore en New York, met een Airbus A340. De viermotorige A340 was te duur in brandstofverbruik en onderhoud en inmiddels door SIA uit de vloot gehaald. Singapore Airlines gaat de route nu vliegen met een Airbus A350-900ULR (ultra-long-range), een aangepaste versie van de bestaande A350 die dankzij 24 ton extra brandstof (165.000 liter in plaats van 141.000) een afstand van 9.700 nautische mijlen (17.964 km) kan afleggen. Dat zou meer dan twintig uur non-stop vliegen zijn. De route tussen Singapore en New York bedraagt 16.700 km en heeft een reistijd van rond de 19 uur. Vanaf 2 november wordt een tweede A350-ULR ingezet op de erg lange route tussen Singapore en Los Angeles.

De carrier heeft de cabine wel sterk aangepast voor de ultralange afstandsvluchten. Zo is er geen economy class aan boord maar wel een business class (67 stoelen) en een premium economy class (94 stoelen). Dat om te voorkomen dat er fysieke problemen ontstaan voor passagiers door te krappe stoelen. Een andere reden is het reduceren van het gewicht, noodzakelijk om de afstand te kunnen overbruggen.

TOUROPERATING

© Travel2Sports

Travel2Sports: WK Veldrijden Denemarken

Zoals altijd zullen de Belgen weer een hoofdrol spelen op het WK Veldrijden, van 1 tot 3 februari 2019 in het Deense Bogense. Travel2Sports heeft hiervoor een pakket samengesteld incl. vluchten, hotelovernachtingen, dagelijkse transfers en toegangsticket. Snel zijn is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

Mountainbike vakanties

Travel2Sports biedt vanaf nu ook Mountainbike vakanties aan naar o.a. Spanje, Madeira, Italië… We bieden pakketten aan inclusief hotel, Mountainbike huur, begeleide tochten… Er is een aanbod voor elke moeilijkheidsgraad. Contacteer hen met al uw vragen!

FC Barcelona Pakketten

Na een dipje vorig jaar door de politieke problemen in Catalonië, is FC Barcelona dit seizoen weer de absolute nummer één in het aanbod qua verkoop. Er zijn voor de rest van het seizoen nog ruime contingenten beschikbaar. Klanten die ervan dromen om Messi live aan het werk te zien? Eén adres: Travel2Sports!

CRUISE

Thomas Cook Cruises: nieuwe jaarbrochure

Thomas Cook Cruises start aanstaande maandag met de verdeling van haar nieuwe jaarbrochure voor de zomer 2019 en winter 2020. In het drukwerk stelt de touroperator haar partnerrederijen voor met hun sterke punten en kan je per bestemming de meest interessante routes terugvinden. Stefanie Desmet, Head of Cruises: “De brochure is er om te inspireren en te informeren. Er staan geen prijzen in aangezien die bij cruises dagelijks wijzigen. Bij elke rederij staat aangegeven in welk prijssegment deze zich bevindt via euro-tekens. Voor concrete prijsaanvragen kunnen de reisagenten terecht bij de cruise-experts.” Het aanbod werd ook uitgebreid met rederijen die eerder kleine schepen hebben en zich in het duurdere segment bevinden. Die zijn te herkennen aan het ‘luxe label’ waarbij er een pak voordelen aan verbonden zijn voor de klant die bovendien standaard inbegrepen zijn.  Een ander onderdeel van de brochure zijn de begeleide cruises met vanaf-prijs. Dit zijn pakketten met vele extra’s reeds inbegrepen waarbij er ook een Thomas Cook-begeleider van vertrek tot retour aanwezig is. Meer info bij Sophie Kuppens op sophie.kuppens@thomascook.be.

TOUROPERATING

Club Med: zonvakantie

De winter bij Club Med, dat zijn ook verre reizen naar de zon. Stel aan uw klanten de nieuwigheden voor zoals La Pointe aux Canonniers, Cefalù en Les Boucaniers! Breng Club Med’s mooie bestemming op Martinique weer onder de aandacht: Les Boucaniers.

Het Resort ‘Les Boucaniers’ start het winterseizoen met een volledig vernieuwd product, een investering van 3 miljoen euro voor de renovatie van de keukens en het buffet, een aangepast gastronomisch aanbod met een evenwicht tussen lokale gastronomie en de moderne keuken om aan ieders verwachtingen te voldoen. De nieuwe Beach Lounge “L’O” zorgt voor een ervaring die zeer in de smaak valt bij de klanten.

TECHNOLOGIE

Travelport: tips voor succesvol zakenreismanagement

In navolging van de TM Future Day laat technologieprovider Travelport, bij monde van country manager Belux Kurt Bostyn, zijn licht schijnen op de toekomst van de Travel Management Companies (TMC). “Meerwaarde creëren door individuele dienstverlening – deze magische formule garandeert zakenreisorganisaties dat ze zich ook in de toekomst met succes kunnen handhaven in een branche waar de concurrentie steeds heviger wordt,” aldus Kurt Bostyn. “Daarbij is het van het grootste belang om een inzicht te hebben in het klantengedrag van nu en dat van de toekomst. Want met de groeiende technische mogelijkheden veranderen ook de voorkeuren en wensen van de zakenreiziger. Hij/zij wil niet alleen dat de reisorganisatie vooraf het beste advies geeft: maar verwacht ook een perfecte communicatie tijdens de reis en een pakket dat exact aan de verwachtingen voldoet. Dit zijn weliswaar grote uitdagingen voor het reismanagement, maar tegelijkertijd ook reële kansen. Want wie erin slaagt op dit vlak een optimale service te bieden, kan niet alleen zijn omzet verhogen – denk bijvoorbeeld aan uitgekiende up- en cross-selling – maar kan ook klanten winnen door een competente dienstverlening en perfect op elkaar afgestemde aanbevelingen. “De technologische oplossingen van Travelport stellen toekomstgerichte travel managers in staat om zakenreizigers op elk moment optimaal te ondersteunen en ze tot trouwe, vaste klanten te maken. Het is belangrijk dat je de technische mogelijkheden van vandaag kent en ze correct gebruikt. Dat baant voor zakenreisorganisaties een veilige weg naar een succesvolle toekomst. Zakenreizigers zullen ook in de toekomst een persoonlijke, individuele service honoreren, op voorwaarde dat je hen precies aanbiedt waar ze naar op zoek zijn en wat aan hun eisen voldoet. Travel management companies die zich richten op zakenreizen profiteren duurzaam van deze win-winsituatie.”

Nieuw e-book

In samenwerking met professionals uit de industrie heeft Travelport een nieuw e-book gepubliceerd. Het geeft gedetailleerde informatie over hoe het reisgedrag van klanten verandert en hoe zakenreisorganisaties hun toekomst succesvol uitbouwen. Download het e-book vandaag nog.

TOUROPERATING

Travel Butler & Emozioni

Consultingbureau Travel Butler (van oprichter en bekend gezicht uit de incentive-wereld Didier Schmidt) heeft zich sedert 1 oktober bij nichetouroperator Emozioni gevoegd. Samen zullen ze de bestemming Italië en Spanje verder uitbouwen en een nieuw product op de markt brengen, namelijk ‘Emozioni Travel With Taste’: smaakvolle reizen. Dit op basis van direct selling en via een aantal reiskantoren in Vlaanderen. Er wordt sterk de nadruk gelegd op de knowhow van Italië in het bijzonder, aangevuld met de kennis van à la carte reizen wereldwijd. Je kan de ‘smaakvolle reizen’ leren kennen tijdens het gratis event ‘Waregem Culinair’ op 11 november in de Hippodroom in Waregem. Meer info via www.travelbutlerconsulting.be 

REISINDUSTRIE

Amadeus: Southwest Airlines betere vluchtschema’s

Southwest Airlines tekende een 10-jarig akkoord met Amadeus en Optym om hun vluchtschema’s te kunnen optimaliseren. Een goed vluchtschema is van essentieel belang voor een luchtvaartmaatschappij, daarom is het gebruik van efficiënte technologie erg belangrijk. Southwest zal gebruik maken van Amadeus Sky Suite by Optym om een betere planning te maken van hun vluchten maar ook om simulaties te maken, voorspellingen te doen en te optimaliseren waar nodig. De technologie zal worden toegepast op Southwest Airlines’ 4.000 dagelijkse vluchten in de VSA en de vluchten naar de tien andere landen waar ze actief zijn.

TOUROPERATING

Pegase: zomer 2019 boekbaar

“Als eerste op de markt”, aldus Pegase, “is het aanbod voor zomer 2019 volledig boekbaar!” Ook dit jaar ontdekt uw klant met Pegase de mooiste plaatsen onder de zon. Op Griekenland, de Canarische Eilanden en Turkije was het Pegase-aanbod zelden zo veelzijdig, terwijl ze hun hotelselectie op Mallorca, Ibiza, Bodrum en in de Algarve aanzienlijk hebben vernieuwd. U ontdekt het allemaal in het zomerreisboek, dat vanaf 15/10/2018 geleverd wordt bij u op kantoor. Pegase heeft opnieuw een ijzersterk aanbod én enkele exclusieve voordelen voor uw klant. Wenst uw klant liever nu nog te vertrekken om wat te genieten van de winterzon? Boek nu en geniet van mooie last minutes kortingen! Ook indien uw klant een exotische vakantie wenst, kan deze nu reeds vastgelegd worden. De brochure Exotische Vakanties is een jaarbrochure, die geldig is voor zowel winter 2018-2019 als voor zomer 2019. Lees meer hierover in de Pegase nieuwsbrief.

TOUROPERATING

Footprints: Oceania Cruises Incentive

© Footprints

Footprints en Oceania Cruises lanceren een nieuw hoofdstuk rond het ‘Take me to Tahiti’ verhaal. Elke boeking bij Footprints tot 30/11/2018 van een Polynesië-cruise uit het aanbod van Oceania Cruises levert een aankoopcheque op ter waarde van maar liefst 200€ waarmee je kan gaan (Christmas) shoppen in één van de deelnemende shoppingcentra naar keuze: Maasmechelen Village, Wijnegem Shop-Eat-Enjoy, K in Kortrijk, Dockx Bruxsel en Médiacité Liège. Oceania Cruises heeft trouwens mooie aanbiedingen lopen op deze bestemming, het zogenaamde OLife Ultimate inclusive package: gratis fooien, gratis internet aan boord, gratis House Select Beverage Package, 300USD boordkrediet per persoon en 3 gratis excursies per persoon. Dat levert een mooi voordeel op. Om te inspireren stelt Footprints deze week 3 programma’s voor met vertrek in 2019 aan boord van de Marina. De collega’s van Footprints in Blue Waters helpen je graag verder: 03/242.82.80 & 03/242.82.88 & cruises@footprints.be

CRUISE

MSC opent boekingen voor MSC Grandiosa

MSC Cruises heeft de boekingen geopend voor de MSC Grandiosa. Vanaf heden kunnen leden van de MSC Voyagers Club hun plaatsen reserveren. Op 22 oktober starten de reservaties voor het grote publiek. Het eerste schip van de Meraviglia Plus-klasse wordt op 9 november 2019 in Hamburg gedoopt. De daaropvolgende dag vertrekt de Grandiosa naar de Middellandse Zee. Onderweg zal het schip in elke aanloophaven overnachten. Op 23 november start het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises zijn winterseizoen met weekcruises tussen Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille. De MSC Grandiosa volgt op de MSC Meraviglia en MSC Bellissima en zal alle typische eigenschappen en voorzieningen van deze scheepsklasse omvatten. Het schip zal echter een extra 10.000 brutoton meten en in een dubbele bezetting 4.850 in plaats van 4.400 passagiers accommoderen. De extra ruimte zal onder meer resulteren in een grotere binnenpromenade met led-hemel.

CRUISE

Cruiseworkshop in Gent en Luik

Na Brussel en Antwerpen vorig jaar, organiseerde Glenaki Tourism Consultancy in samenwerking met 16 cruisebedrijven deze week cruiseworkshops in Gent en Luik. Zo’n 80 reisagenten woonden maandagavond de workshop in Gent bij. In Luik werden op dinsdagavond een 40-tal agenten verwacht. Deze workshops zijn samen met het Cruise Event in Antwerpen zowat de enige initiatieven in ons land die passen in Oktober Cruisemaand. De Cruise Lines International Association (CLIA) roept oktober wereldwijd uit tot cruisemaand. Het is dan ook spijtig dat CLIA Belgium Luxemburg niet meer aandacht besteedt aan dit initiatief, al was maandagavond te horen dat CLIA deze workshops vanaf 2019 opnieuw naar zich toe wil halen. Dat België niet inspeelt op Oktober Cruisemaand is ook minder goed nieuws voor de reisagenten. In Nederland, dat wel deelneemt aan het CLIA-initiatief, bieden diverse rederijen de agentschappen deze maand extra commissies aan.

TOUROPERATING

TUI: Big Smile Weeks

Het zijn Big Smile Weeks bij TUI! Boek nu jouw winterzonvakantie, skivakantie, weekendje weg of citytrip, en profiteer van straffe kortingen en prijzen voor jouw winterbreak. Houd onze website in de gaten, want iedere week heeft TUI een nieuw thema.

TUI toppers ski

Ontdek de TUI toppers ski: topaanbiedingen voor een fantastische skivakantie in 8 geselecteerde hotels en residenties in populaire skigebieden. Het Franse Paradiski, Les 2 Alpes en Le Grand Massif, het Zwitserse Davos Klosters Mountains en het Oostenrijkse Ischgl zijn onder andere van de partij. In deze TUI toppers ski vind je zowel (luxe)residenties in logies, als clubhotels en shortski’s.

© TUI

Skiën onder de Spaanse zon!

Voor een toffe sneeuwvakantie denk dan eens aan Aragón, dé upcoming winterbestemming in de Spaanse Pyreneeën. Zon, verzorgde skipistes in een weergaloos natuurdecor, een gastvrije bevolking aangevuld met de lekkerste cava, tapas en churros op de piste. En dit tegen een voordelige prijs! TUI geeft op een selectie hotels in dit aanbod een extra korting van € 150 met de reductiecode ARAGON150. Geldig op boekingen tussen 28/09 en 29/10.

HOTELLERIE

Utopian Hotel Collection

Afgelopen maand lanceerde de Belgische ondernemer Paul Cordier een gloednieuw luxehotelinitiatief. Met de Utopian Hotel Collection, een assortiment onafhankelijke luxehotels op maat, wil hij vooral reizigers bereiken die op zoek zijn naar onvergetelijke vakanties en geavanceerde hedendaagse luxe. De snelgroeiende portfolio telt momenteel 28 hotels, in België (Brugge), Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Tsjechië en Zwitserland. Kenmerken van de Utopian-hotels zijn de jeugdige flair en de intrigerende verhalen achter de locaties. Elk hotel is zich bewust van het belang van naadloos geïntegreerde technologie.

Medeoprichter en voorzitter Paul Cordier kondigde de lancering van de Utopian Hotel Collection als volgt aan: “De sector voor luxereizen staat op een belangrijk keerpunt. Utopian Hotel Collection is bij uitstek geknipt om een nieuwe luxebeleving aan te bieden die reizigers verrijkt, verrast en hun passie voor avontuur weer doet oplaaien.”

Medeoprichter Ronald Homsy voegde daaraan toe: “We hebben ervoor gezorgd dat ons hotelselectieproces vanaf dag één nauwgezet en consistent was. De perfecte hotels opnemen in ons assortiment is van cruciaal belang. Zodra een hotel deel uitmaakt van de Utopian Hotel Collection, kunnen gasten rekenen op een authentiek verblijf van wereldklasse, vol vitaliteit en animo.” Meer info via https://www.utopianhotels.com/home

HOTELLERIE

Thermae Palace Oostende: investering

De familie Vanmoerkerke wil niet langer wachten op de overheid en investeert zelf een half miljoen euro in het hotel Thermae Palace in Oostende. Intussen is het nog steeds niet geweten wie de nieuwe eigenaar van het hotel wordt, maar daar willen de huidige uitbaters, de familie rond Mark Vanmoerkerke, niet op wachten. Het hotel aan de Koninklijke Gaanderijen moet immers dringend gerenoveerd worden. 60 kamers krijgen nu een grondige opknapbeurt en daar wil men snel aan beginnen. Vijf jaar geleden nam de familie Vanmoerkerke de uitbating van het hotel over. Toen werden de lobby, de feestzalen en het restaurant grondig vernieuwd. Ondertussen is er nog steeds niet beslist wie de eigenaar wordt van Thermae Palace. Een adviescommissie zou de groep Willemen naar voren geschoven hebben, maar het zijn de Vlaamse regering en de stad die moeten beslissen.

Regering wijst hotel niet toe en wil snelle restauratie Koninklijke Gaanderijen

De regering besliste op 4 mei 2016 om samen met de stad Oostende een openbare procedure op te starten voor de toewijzing van Thermae Palace. “Het dossier is grondig bestudeerd en afgewogen. Maar, de opgesomde aandachtspunten in de conclusie van de beoordelingscommissie tonen aan dat de voorstellen van de kandidaten het doel van het project, namelijk het thermencomplex als architecturale parel opnieuw de glans en uitstraling te geven die het verdient, niet behalen. De Vlaamse regering besliste daarom om het project niet toe te wijzen”, aldus minister-president Geert Bourgeois. “In eerste instantie zal de stad Oostende een aanvraag indienen voor een erfgoedpremie voor de restauratie van de Koninklijke Gaanderijen die Vlaanderen met hoogdringendheid zal toekennen. De Vlaamse Regering erkent daarmee expliciet de nood om de huidige staat van dit beschermd erfgoed aan te pakken”, vervolgt minister-president Geert Bourgeois.

Eind 2021 streefdoel van een volledige restauratie

Er gebeurde in 2012-2013 een proefrestauratie van de Koninklijke Gaanderijen gefinancierd door de Stad Oostende met middelen uit het programma sociaal impuls fonds. De verdere aanpak voor de restauratie van de Koninklijke Gaanderijen vloeit voort uit de bevindingen en resultaten van deze proefrestauratie. “De stad Oostende bereidde het restauratiedossier al voor. Gelet op de hoogdringendheid maar ook op de grote toeristische impact en de belangrijke erfgoedwaarde, wordt eind 2021 als streefdoel van een volledige restauratie van de Gaanderijen aangehouden”, zegt Bourgeois. “Voor de restauratie van het thermencomplex onderzoekt de Vlaamse regering in overleg met de stad Oostende de optie van een meerjarenpremieovereenkomst”, besluit Bourgeois.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: presentatie Canada

Canada is bekend om de Rockies met zijn talrijke meren en nationale parken, voor de Franse charme van de steden in het Oosten, de indrukwekkende Niagarawatervallen,  de kleurenpracht tijdens Indian Summer, de grillige kust van de Atlantische Oceaan,…! Maar hoe werk je nu de perfecte reis naar Canada uit voor de veeleisende klant? Welke reisroute is nu het beste? Welke bezienswaardigheden moet je zeker in de reis opnemen?

Op 8 november geeft Exclusive Destinations je graag, samen met hun airlinepartner Air Canada en onze lokale agent Sentiers Privés, meer informatie over de bestemming, evenals praktische tips en weetjes, de bezienswaardigheden die je niet mag missen, de uitstappen en excursies die je zeker moet reserveren. Meer info of inschrijving: kris@exclusivedestinations.be

Praktisch

Wanneer? Donderdag 8 november 2018.
Waar? Sint-Martens-Latem: PLEASURES Boutique.
Wat? Lunch 12.00 + workshop, aanvang presentatie is stipt om 13.00. Einde voorzien om 16.00.

OF

Wanneer? Donderdag 8 november 2018
Waar? Antwerpen: Ellis Gourmet Burger Zuid
Wat? Diner 18.00 + workshop, aanvang presentatie stipt om 19.00. Einde voorzien om 22.00.

‘Ma cabane au Canada’

In de winter verandert Oost-Canada in één groot wit wonderland! In de steden zorgen de sfeervolle verlichting en ijsbanen voor een gezellige sfeer, terwijl in de natuurgebieden het witte landschap je uitnodigt tot allerlei activiteiten. Temperaturen van -20° Celsius onder een stralend helderblauwe hemel neem je er graag bij. Met het programma “Ma Cabane au Canada” verblijf je 5 nachten in de Auberge Couleurs de France en neem je deel aan unieke winteractiviteiten zoals een tocht met sledehonden, snow-shoeing, een rit per sneeuwscooter, ijsvissen, glijden op een binnenband of langlaufen. Nadien ontdek je nog de ondergrondse stad van Montréal tijdens een begeleide wandeling en 1 nacht verblijf. Je kan ook opteren voor meerdaagse programma’s met de sneeuwscooter. Je rijdt dan per sneeuwscooter van de éne auberge naar de andere. Meer informatie of reservatie: kris@exclusivedestinations.be

PEOPLE & OFFICE ON THE MOVE

Maritim Hotels: versterkt BeNeLux salesteam en nieuw kantoor

Maritim Hotels kondigt de versterking van hun BeNeLux salesteam aan en verwelkomt Kathleen Christiaensen terug als sales manager. Kathleen kijkt er naar uit om nieuwe contacten te leggen in de komende maanden. Daarnaast is er nog een tweede vernieuwing bij Maritim Hotels. Ze verhuisden naar een centrale locatie. De nieuwe contactgegevens zijn als volgt:

nieuw adres: Rue des colonies 56, 1000 Brussels, Belgium
nieuw telefoonnummer: +32 2 669 27 92
e-mail: info.vkbenl@maritim.com

REISINDUSTRIE

Gault&Millau: Chocolatier of the Year

Gault&Millau maakt voor de derde keer een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Dit jaar werd er door middel van anonieme degustaties een selectie gemaakt van de beste chocolatiers in België en, voor de eerste keer, in Luxemburg. Bovendien bekroonde de bekende gids de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië.

Drie chocolatiers werden bekroond met de titel ‘Chocolatier of the Year’. De zaken die dit jaar het meeste indruk maakten op het proefpanel en dus de winnaars van de awards zijn:

–       Vlaanderen: Zuut te Leuven

–       Brussel: Frederic Blondeel te Brussel

–       Wallonië: Sigoji in Ciney

De gids voor Chocolatiers 2019 telt 52 pagina’s om van te smullen en kost 9,95 euro via shop.gaultmillau.be (gratis verzending). De volledige selectie staat online op www.gaultmillau.be en op www.chocolatierpatissier.be. Via de gratis Gault&Millau APP zijn alle adressen bovendien gemakkelijk te vinden in de buurt waar men zich bevindt.

TECHNOLOGIE

Amadeus: acquisitie TravelClick

Technologieprovider Amadeus maakte deze week de acquisitie bekend van TravelClick, dat voor een bedrag van 1,52 miljard dollar overkomt van Thoma Bravo. “De overname is een belangrijke stap voor Amadeus in de hospitality sector,” klinkt het in een mededeling. TravelClick, gevestigd in New York, is een toonaangevende hospitality provider met meer dan 25.000 klanten in 176 landen. Het biedt innovatieve cloud-gebaseerde oplossingen, waaronder een onafhankelijk hotelreserveringssysteem (CRS), evenals toepassingen voor bedrijfsinformatie en media-platformen. Als onderdeel van de deal zullen zo’n 1.100 TravelClick-medewerkers met onmiddellijke ingang overstappen naar Amadeus. TravelClick krijgt meteen ook het onderschrift ‘an Amadeus company’ mee. “Door de overname van TravelClick breiden we onze productportfolio opnieuw uit. In een sterk gefragmenteerde markt heeft Amadeus nu de mensen, de knowhow en de technologie om hoteliers te helpen bij de geweldige uitdagingen waar ze voor staan,” aldus Luis Maroto (CEO Amadeus).

HOTELLERIE

Pillows Grand Hotel Reylof: heropening

Roger Langhout

Na een lange en ingrijpende renovatie opende afgelopen dagen Pillow Grand Hotel Reylof in hartje Gent opnieuw de deuren. Een stap door de deuren van het prachtig gerenoveerde Pillows Grand Hotel Reylof voelt als thuiskomen. Het Pillows Hotels team en Lot Sturm, binnenhuisarchitect, maakten van dit hotel een warm verwelkomende en inspirerende plek in hartje Gent. Terwijl je wagen veilig geparkeerd wordt, brengt de imposante draaitrap je naar The Living, het hart van het hotel, waar ontspanning en All Day Dining centraal staan. Dit is ook de plek waar een Pillows-host je verwelkomt en je alles te weten komt over het hotel en de Gentse binnenstad. Daarnaast heet het vernieuwde LOF restaurant je van harte welkom met een uniek menu dat werd samengesteld door chef Jasper Maatman en de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw. Roger Langhout bleef op post als hotelmanager.

Een zesde komt er volgend jaar aan

Het boetiek hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en eind 2019 opent Pillows Amsterdam Mauritskade de deuren.

BESTEMMING

Martinique: groeiend bezoekersaantal

In het kader van IFTM Top Resa in Parijs gaf La Martinique groeiende bezoekersaantallen mee voor de eerste heflt van 2018. Het eerste semester van 2018 ziet er alvast veelbelovend uit met een groei van maar liefst 22,9 procent in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. Het aantal cruisetoeristen neemt toe met maar liefst 54,7 procent.

Verder stelde La Martinique op Top Resa ook hun vernieuwde website www.martinique.org voor en daarnaast ook nog eens de nieuwe applicatie Martinique Tour, het onlineplatform Atawane, om transport en activiteiten te reserveren, en tenslotte de app Jo, ontwikkeld door Jumbo Car.

CRUISE

Topman Hurtigruten wil nieuw beleid

© Hurtigruten

Daniel Skjeldam, de topman van Hurtigruten, wil dat Noorwegen een nieuw cruisebeleid voert en een beperking stelt op het aantal schepen en passagiers dat tegelijk dezelfde bestemmingen bezoekt. Ook vindt de topman dat de schepen die Noorwegen aanlopen verplicht moeten worden om een deel van hun diensten en bevoorrading lokaal in te kopen. In een interview in de Noorse media staat Skjeldam achter het voorstel van de Noorse overheid voor een nul-uitstoot in de Noorse fjorden vanaf 2025 en wil hij dat er nog strengere milieuregels komen voor schepen boven de 10.000 ton. Naar het model van Antarctica moeten de overheid en de sector volgens Skjeldam verder richtlijnen afspreken voor de meer afgelegen gebieden van Noorwegen. Zo worden de schepen die Spitsbergen aanlopen te groot en zijn reddingsoperaties in die afgelegen wateren zeer moeilijk voor vaartuigen met 3.000 tot 5.000 opvarenden (gasten en crew).