20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TM AWARDS

TM Travel Awards 2018: stemformulieren online!

Vanaf  vandaag, 7 september,  kan  u  via  de  mini-site  van  TM, www.travelawards.be/Voting uw stem uitbrengen voor de jaarlijkse laureaten voor de TM Travel Awards. Vul het online stemformulier hier in en geef op deze manier iedereen uit de reiswereld blijk van uw appreciatie voor hun inspanningen.

Reisprofessional, uw stem telt!

Voor het bepalen van de laureaten voor de prestigieuze TM Travel Awards 2018 roept Travel Magazine alle reisprofessionals op om massaal te stemmen en op die manier een zo representatief mogelijke uitslag te bekomen. Het is immers de reisindustrie die bepaalt welke touroperators, airlines, etc. recht hebben op een TM Travel Award. Opgelet: enkel bonafide reisprofessionals kunnen een geldig formulier invullen!

U dient zich eerst te registreren door uw voornaam, achternaam, organisatie, e-mailadres en sector op te geven. Vervolgens wordt u doorverwezen naar het formulier van uw sector/beroep. U ontvangt eveneens een e-mail met uw bevestiging van registratie, met daarin uw logingegevens en paswoord. Let op: de volgorde waarin u de namen vermeldt, is ook van belang. Deze telt immers mee in de puntentelling. Nadat u het formulier heeft ingevuld, dient u onderaan het formulier op de “submit”-knop te klikken. Na het doorlopen van de stemprocedure, ontvangt u een bevestigingsmail op het door u opgegeven e-mailadres. U dient de link in deze e-mail aan te klikken om uw formulier definitief in te dienen. Geen bevestiging ontvangen? Kijk dan zeker ook even in uw ‘spam’-folder.

Stemming YouPro <35

We mochten weer massaal veel nominaties ontvangen voor talrijke jonge reisprofessionals, die volgens jullie de mooie erkenning van toptalent uit de reissector verdienen. Inmiddels werd de top 5 in ranking van geregistreerde ‘Young Professionals <35’ opgemaakt, al blijft deze nog even een groot geheim. Deze topkandidaten worden vanaf woensdag 12 september tot 11 oktober alfabetisch geafficheerd en gepresenteerd op de TM Facebookpagina, waarna de collega-reisprofessionals via likes hun voorkeur kunnen uitspreken, goed voor 40% van het stemmentotaal. De uiteindelijke winnaar van de TM Travel Award ‘Young Professional <35’ zal tijdens de 21e editie van de gala-avond op vrijdag 16 november in Hilton Antwerp Old Town bekendgemaakt worden. De Young Professional Award <35 wordt gesponsord door Amadeus.

VAKBEURS

TM-Charter Top Resa: last seats

​Van 25 tot 28 september opent de vakbeurs IFTM – Top Resa haar deuren en dit al voor de 40ste keer! Net zoals de vorige jaren is de venue ‘Porte de Versailles’ in Parijs. Op woensdag 26 september 2018 organiseert Travel Magazine, in samenwerking met Thalys, zijn charter naar deze beurs. Voor 225 euro (hetzelfde tarief als vorig jaar!) kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter. Let op! Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar, de inschrijvingen sluiten maandag 10 september.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

– de heen- en terugreis met Thalys in Comfort 1-klasse
– vertrek in Brussel-Zuid om 8u13; retour Parijs om 18u25
– transfer van en naar de beurs
– toegangskaart voor IFTM Top Resa 2018
– lunch aangeboden door Travel Magazine

Om u in te schrijven, dient u uw persoonsgegevens voor 10 september in te vullen via onze website en het gewenste bedrag te storten op het rekeningnummer van Travel Productions N.V.: BE48 4050 1071 8127.

INFLIGHT

Inflight Qantas: Londen – Perth

Deze week verschijnt samen met TM Newsletter 1040 het inflight report met Qantas op het traject London Heathrow naar Perth met een 787-9 Dreamliner.

  • De Australische flagcarrier, lid van Oneworld, ging de voorbije jaren door een moeilijke periode. Vele langeafstandsvluchten werden afgeschaft, de technische stop van de roemrijke Europa-Australiëlijn –de Kangoeroe-Route- werd onder druk van helpende hand Emirates van Singapore naar Dubai verlegd, de code share-druk met de Emiratencarrier was groot. But things change. Lees het volledige inflight report verder hier.

STUDIEREIS

Latina Experience: deelnemers bekend!

Maak kennis met de deelnemers van de Latina Experience Colombia! De reisagenten die dit jaar meedingen naar de hoofdprijs tijdens de Latina Experience trip van Sudamerica Tours naar Colombia zijn bekend!

–        Kristin Huleu (Event Travel)
–        Katrien Destoop (Travelconsulting)
–        Delphine Jacquin (Voyages Copine)
–        Elien Verheye (Amazing Destinations)
–        Lisa Devos (World of Travel)
–        An De Smedt (Archeon Travel)
–        Sylviane Allaime (Neosphère)
–        Veerle Deruyck (Uniquest)
–        Carine Ury (We Love To Travel)
–        Estelle Jendrejac (Voyages Helios)

De opvolger van de Travel Trophy focust zich op mode, dans en gastronomie en zal opnieuw een bijzondere studiereis zijn, waarbij originele proeven worden afgewisseld met bijzondere ervaringen. Dit jaar koos de niche touroperator ervoor om, in samenwerking met KLM en Allianz Global Assistance, naar Colombia te reizen, een land dat steeds meer populariteit geniet dankzij zijn enorme diversiteit aan landschappen en cultuur.

Net zoals bij de Travel Trophy, blijft ook het programma van de Latina Experience een goed bewaard geheim. De tien gelukkige deelnemers zullen gedurende de reis, dag per dag, verrast worden door het gevarieerde programma!

Vanaf volgende week laten we je elke week kennismaken met twee kandidaten! Ook in ons Travel Magazine 417 die vandaag verschijnt lees je meer over de deelnemers.

FORUM

Forum Thomas More Mechelen: ‘Overtoerisme’

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement van Thomas More Mechelen nodigt u van harte uit op haar eerste forum van het nieuwe academiejaar, dat zal plaatsvinden op dinsdag 23 oktober 2018. Noteer deze datum alvast! De deelnemende sprekers proberen dit jaar antwoorden te vinden op het complexe vraagstuk ‘Overtoerisme’, een fenomeen waar meer en meer aandacht aan besteed wordt, niet in het minste door de recente anti-toerismeprotesten in steden zoals Barcelona, Amsterdam en Venetië. Het is van groot belang om hier op in te spelen en bewustzijn te creëren rond deze problematiek. Thomas More en Travel Magazine hebben ernaar gestreefd om opnieuw een uniek debat te creëren, waarbij een brede waaier aan sprekers aan bod zal komen. Zo zetelen Patrick Vancompernolle (purchasing director Car, City, Bus TUI Benelux), Jani Van Landschoot (Deputy of Category Management Belgium, Thomas Cook), Kevin Van Nieuwenhuyze (Transeurope), Bjorn Moriau (finance & administration manager, MSC Cruises) en een expert van Toerisme Vlaanderen in het panel. TM hoofdredacteur Robrecht Willaert is moderator van dienst. De studenten van Dominique Verbeeck, docente Hospitality, zorgen voor het goede verloop van de avond. Praktische informatie: het forum vindt plaats op de Thomas More Campus De Vest, Aula 2, Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. Aanvang is om 19u00 stipt. Het einde wordt verwacht rond 20u30. Meer info via dominique.verbeeck@thomasmore.be

HOTELLERIE

Outrigger Resorts koopt Honua Kai Resort & Spa

HONUA KAI RESORT, KAANAPALI, MAUI

Outrigger Hotels and Resorts heeft Honua Kai Resort & Spa (Hawai) gekocht. Deze beslissing onderlijnt het engagement van Outrigger Hotels & Resorts om zijn globale portefeuille uit te breiden en te verbeteren, met nu al 37 hotels, resorts en appartementen in Hawaï, Fiji, Thailand, Guam, Mauritius en de Malediven. Honua Kai Resort en Spa is 15 hectare groot en is gelegen aan zee, aan het bekende strand Ka’anapali North Beach op het eiland Maui. Er zijn luxestudio’s, suites met één, twee of drie slaapkamers, een conciërgeservice, restaurant Ho’ola Spa en restaurant Duke. Het resort wordt ook uitgebreid met 72 luxevilla’s die tegen 2020 afgewerkt zouden moeten zijn. “Het luxeresort Honua Kai is een resort dat in dezelfde lijn ligt als het merk Outrigger Resorts, die gespecialiseerd is in familieresorts gelegen aan zee. We zijn blij dat we dit hotel nu ook aan onze klanten kunnen aanbieden,” aldus Jeff Wagoner, ceo Outrigger Hotels & Resorts.

Outrigger is o.a. te boeken via Thomas Cook, Pegase, Silverjet, Travelworld, Go Chic,…

RAIL

NMBS Internationaal: ondersteuning reisagent

De zomervakantie ligt achter de rug, en NMBS Internationaal kijkt samen met de reismarkt uit naar een boeiende en uitdagende tweede jaarhelft. De verkoop van NMBS Internationaal naar de reismarkt doet het goed en de actuele verwachting is dat deze tendens blijft aanhouden. De topcarriers Thalys, Eurostar en ICE zijn de ‘drivers’ van het stijgend omzetcijfer, zowel in het vrijetijdssegment als het zakenreissegment. De hogesnelheidstrein is het meest duurzame transportmiddel bij uitstek. De HST-trein haalt het – op gebied van CO2-uitstoot – duidelijk van het vliegtuig en de auto (www.ecopassenger.org). Meer dan ooit is dit een reden om uw klanten te overtuigen van het comfort, de snelheid en de duurzaamheid van reizen met de hogesnelheidstrein.

Op gebied van treinaanbod is er goed nieuws. Thalys breidt het aanbod in 2019 uit naar de Franse bestemmingen Roissy-Charles de Gaulle, Marne-la-Vallée en Bordeaux (seizoensconcept). Tevens zal tegen 2022 de volledige Thalys-vloot gerenoveerd zijn. Eurostar blijft de referentie voor snel, duurzaam en zeer comfortabel reizen vanuit Brussel naar Londen. Daarnaast spoort Eurostar sinds april 2018 twee keer per dag tussen Londen, Brussel en Amsterdam.
Deutsche Bahn (ICE) startte op 1 augustus 2018 met een vernieuwd aanbod: in het FlexPreis of Sparpreis Europa tarief is het City-Ticket inbegrepen. Met dit City-Ticket kunnen ICE-reizigers, voor of na het internationale traject, genieten van gratis openbaar vervoer in 126 Duitse steden. Klanten met een ICE corporate contract (iCP/KAT) genieten nog steeds van 10% korting op het FlexPreis tarief zowel in eerste als tweede klasse en krijgen ook een gratis City-Ticket. Meer informatie over aanbod, tarieven en diensten kan u terugvinden in de productfiches.

Op technologisch vlak optimaliseren ze hun bestaande applicaties en zetten ze verder in op de integratie van de volledige NMBS-content (Thalys, Eurostar, TGV, ICE, NRT,…) in Amadeus, Travelport en Sabre.

Bent u op zoek naar een gedegen en efficiënte selfbooking-applicatie voor uw klanten? RailBook biedt o.a. 98% adoption rate, het volledig treinaanbod van NMBS Internationaal en de garantie dat u als reisbureau factureert aan uw klant.
Indien u een grondige analyse wenst van de railomzet van uw klant, aarzel dan niet om het NMBS Internationaal-team te contacteren via traveltrade@b-rail.be. Hun data-analytics tool laat toe om u een volledig advies te geven rond de optimalisatie van de railverkopen van uw klant.

Zin in een dagje shopping in Parijs of Londen? Reisagententarieven zijn aan te vragen via de website www.nmbs-internationaal.com/agent.

LUCHTVAART

VLM Airlines geen kandidaat-overnemer

Het Antwerpse VLM ging vorige week in vereffening, lees de volledige newsflash van afgelopen week hier. VLM Airlines, reageerde enkele dagen later op dit nieuws.

De op Brussels Airport gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM Airlines voert op dit moment geen onderhandelingen om VLM Regional van SHS Antwerp Aviation over te nemen. Dat laat de Brusselse maatschappij weten in een persbericht. SHS Antwerp Aviation, dat op de luchthaven van Antwerpen onder de naam VLM vloog, kondigde vorige week vrijdag aan in vereffening te gaan. Ondanks dezelfde merknaam is het Brusselse VLM Airlines NV een andere vennootschap dan SHS Antwerp Aviation, een dochtervennootschap van SHS Aviation, benadrukt de luchtvaartmaatschappij. “Er zal dan ook geen enkele impact zijn op de vluchten die VLM Airlines NV dagelijks vanuit Brussel en Hannover uitvoert met zijn Airbus A320 en A321”, zegt ceo Harm Prins. Lees dit volledige artikel hier verder.

LUCHTVAART

Flybe dagelijks op London Southend ex-ANR

Stobart Air, een Flybe franchise partner verhoogt de capaciteit op London Southend om het wegvallen van de London City route op te vangen. Vorige week vrijdag, 31 augustus 2018, werd SHS Aviation B.V., de hoofdaandeelhouder van de N.V. SHS Antwerp Aviation (VLM), tijdens een buitengewone algemene vergadering in vereffening gesteld en werd er beslist om de Belgische vennootschap te ontbinden. De verbinding Antwerpen – London City werd hierbij ook getroffen en zal niet meer bediend worden. Om dit verlies te compenseren, zal Stobart Air, een Flybe franchise partner, de vluchten verhogen tussen Antwerpen en London Southend tot dagelijks (uitgezonderd op zaterdag). Dit betekent een stijging van 50% in capaciteit op deze route en toont een hoge betrokkenheid tot deze route en tot Antwerp Airport. De reizigers naar Londen kunnen dit alternatief boeken met Flybe vanaf dinsdag 4 september 2018. Ciaran Smith, Network Development Manager bij Stobart Air: “De toename in frequentie is een directe weerspiegeling van de vraag van onze klanten. We zijn dan ook heel blij dat we onze klanten meer vluchten kunnen aanbieden en dat we kunnen verder bouwen aan onze geweldige relatie met Luchthaven Antwerpen”.

De Luchthaven van London Southend heeft een eigen directe treinverbinding naar hartje London met snelle en frequente treindiensten tot acht treinen per uur. De reistijd naar Stratford is ca. 45 minuten en naar London Liverpool Street ca. 51 minuten.

PEOPLE ON THE MOVE

Travelworld: teamuitbreiding

Travelworld bruist van de plannen en lanceert de komende maanden heel wat nieuws. Bovendien noteert de Verre Reizen specialist ook enorm mooie groeicijfers, want nooit eerder schoot een jaar zo stevig uit de startblokken als 2018. Om die groei én de verschillende nieuwe projecten verder bol te werken wordt het team dan ook versterkt met 2 ambitieuze werkkrachten: Sara én Sylvie!

Sara Vermoote (23) volgde de studies toerisme- en recreatiemanagement bij VIVES.  Na haar studies reisde ze een jaar lang de wereld rond met stops in o.m. Bali, Sri Lanka, Cambodja en Australië. Nu komt ze met al haar jeugdig enthousiasme, reiservaring en ambitie het Travelworld-team versterken. Sara is sinds begin deze week in dienst bij Travelworld. Sylvie De Cock (37) is dan weer een geboren reisagente.  Ze deed ervaring op bij o.m. Reizen De Toerist, Herbots Reizen en TUI Oostende. Haar 12 jaar ervaring als reisagente zal ze nu gebruiken om ook de reisagenten en klanten bij te staan. Sylvie maakt op 1 oktober haar intrede bij Travelworld.

Op dinsdag 25 september stellen Sara, Sylvie en de rest van het Travelworld-team zichzelf én het nieuwe Travelworld aanbod voor tijdens de 1e Caribbean-Latin Workshop.  De laatste plaatsen voor dit boeiende event in het Felix Pakhuis te Antwerpen, zijn nu beschikbaar via www.top-seller.be

TECHNOLOGIE

Vince Chirico © Amadeus

Amadeus en CWT: uitbreiding partnership

Amadeus en Carlson Wagonlit Travel hebben een meerjarige vernieuwing en uitbreiding aangekondigd van hun partnership. Door deze overeenkomst krijgen de CWT travel counselors over de hele wereld toegang tot Amadeus’ reiscontent via het Amadeus Travel Platform en het met de nieuwste technologie uitgeruste Amadeus Selling Platform Connect. “We zijn erg blij dat we ons partnership met Amadeus verder kunnen uitdiepen als onderdeel van onze CWT 3.0 strategie,” vertelt Vince Chirico, SVP Global network & technology partners bij CWT. “Werken met Amadeus zorgt voor een vereenvoudiging van onze eigen werking en maakt gezamenlijke innovering en vooruitgang mogelijk. Het kan ook een versnelling van onze continue globale groei teweegbrengen.” De CWT 3.0 strategie bestaat erin om al hun platformen en processen te stroomlijnen om zo efficiënter te werken en betere reiservaringen te bezorgen aan de klant. De implementatie van Amadeus’ nieuwste technologieën moet hierbij helpen.

EVENT

Zadar cocktailevent: save the date

De Kroatische Dienst voor Toerisme, in samenwerking met de toeristische dienst van regio Zadar in Kroatië en de Kroatische Kamer van Koophandel, organiseert een presentatie van regio Zadar en een cocktailnetwerk op 2 oktober 2018 in het Van der Valk hotel, in Diegem. Er zullen verschillende hoteliers en inkomende touroperators aanweizg zijn op het evenement. In de komende weken volgen meer details, maar u kunt dit evenement nu dus al aanstippen in uw agenda!

LUCHTVAART

Air Transat: Indian Summer in Canada

De Indian Summer is een warme nazomerse periode die garant staat voor blauwe luchten, zonnige dagen en prachtige kleurtaferelen. Dit meteorologisch fenomeen dankt zijn bijnaam o.a. aan het liedje “L’été indien” van Joe Dassin, die er de unieke warme weken van de Noord-Amerikaanse & Canadese herfst in omschrijft. Afhankelijk van de regio, komt dit kleurspektakel tot een hoogtepunt tijdens de laatste weken van september tot en met half oktober. Dankzij Air Transat kunnen uw klanten genieten van de voordelige prijzen voor vluchten naar Montreal (directe vlucht) en Toronto, Quebec, Calgary en Vancouver (rechtstreeks vanaf Amsterdam of met een stop in Montreal vanaf Brussel). Air Transat vluchten kunnen geboekt worden via GDS, het aantal plaatsen is beperkt.

HOTELLERIE

Radisson Blu Brugge geopend

Aan het station van Brugge werd afgelopen weekend het tot de internationale hotelketen behorende Radisson Blu geopend. Opvallen doet het hotel zeker, want met twaalf verdiepingen vormt het één van de hoogste gebouwen van Brugge. Kris De Man is aangesteld als manager: “We kunnen de meeste van onze gasten een uniek uitzicht bieden over Brugge. We beschikken over 106 kamers en drie nog niet afgewerkte suites. Die zijn pas midden oktober klaar. Onze eerste gasten waren Nederlanders. Ze vormden een testpubliek. Sedert afgelopen week staat ons hotel op de bekende zoekwebsites zoals Booking.com en zal ons cliënteel nog internationaler worden.” Radisson Blu heeft ook een eigen restaurant dat de naam Black Swan kreeg, verwijzend naar de zwarte zwaan die enkele jaren geleden op de reien in Brugge zwom. Het is de Limburgse franchisenemer GL Hospitality die de uitbating van het hotel voor zijn rekening neemt.

REISINDUSTRIE

Europ Assistance: balans zomer 2018

Tussen 29/06 en 29/08/2018 ontving Europ Assistance 97.500 bijstandsaanvragen per telefoon, mail of de applicatie, een stijging met 8% in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Het aantal gevallen van autopech stijgt in het buitenland met 2,5%. Frankrijk en Spanje bleven deze zomervakantie de meest populaire vakantiebestemmingen en tekenen het grootst aantal medische en technische interventies op. In België was er een stijging van het aantal autoproblemen met  7% door het aanhoudende warme weer van de eerste vakantieweken en door de latere vertrekken dit jaar.

PEOPLE ON THE MOVE

© Finnair

Finnair: nieuwe ceo

Finnair heeft Topi Manner (44) aangetrokken om vanaf 1 januari 2019 als ceo de leiding te nemen over de Finse luchtvaartmaatschappij. Manner heeft er een lange carrière in managementfuncties opzitten bij Nordea, de grootste financiële groep in de Scandinavische landen. Sinds 2016 is hij lid van het Group Executive Management van Nordea. Momenteel is hij Head of Personal Banking. De huidige ceo van Finnair, Pekka Vauramo, die overstapt naar Metso Group, verlaat nu Finnair. Tot de komst van Manner neemt Pekka Vähähyyppä, chief financial officer, de functie van interim ceo waar.

TOUROPERATING

Africa By Excellence: 4 Kids familiereizen

© Africa By Excellence

De grote vakantie is voorbij, de kinderen zijn terug naar school en vele ouders plannen hun gezinsvakantie voor de komende maanden. Meer en meer merken ze bij Africa by Excellence de tendens om met het hele gezin naar verdere bestemmingen te reizen om zo de kinderen een ruime blik op de wereld te bieden. Voor vele ouders is Afrika een ideale gezinsbestemming: het toont de kinderen dat de comfortabele evidenties thuis niet overal evident zijn en dat op andere plaatsen in de wereld mensen het met heel wat minder moeten stellen. Het leert de kinderen ook weer respect voor Moeder Natuur op te brengen. Het voordeel van reizen naar Afrika is dat er geen jetlag is en dat je op een comfortabele manier kan reizen.

Maak reclame bij uw klanten voor Afrika als gezinsbestemming en laat hen kennis maken met de 4 Kids programma’s op www.africa-by-excellence.be. Africa by Excellence biedt 4 Kids gezinsreizen aan op Marokko, Senegal & Gambia (deze laatste kunnen ook gecombineerd worden). Ideaal voor een Allerheiligen-, Krokus- of Paasvakantie, maar ook juli is mogelijk. Kenia en Tanzania zijn excellent in alle vakantieperiodes, ook in de Paasvakantie, wat velen niet weten. Namibië is een schitterende bestemming die in alle vakanties perfect te bezoeken valt en die zeker in juli en augustus aan te raden is. Opgelet: wegens de grote vraag is snel reserveren hier de boodschap. En uiteraard is Zuid-Afrika een uitstekende bestemming om een gezinsvakantie met huurwagen in alle vrijheid door te brengen. Het noorden van het land is ideaal in de Paasvakantie en de grote vakantie, de Tuinroute en Kaapstad zijn aan te raden in de Kerstvakantie (maar 1 jaar op voorhand reserveren is dan echt aangewezen) en de Paasvakantie. Meer info op www.africa-by-excellence.be, info@africa-by-excellence.be of contacteer een van de 4 reisconsulenten Manu, Anne, Virginie & Daniela op 09/395.10.20.

HOTELLERIE

Parkhotel: grootste private hotel Vlaanderen

Het Kortrijkse Parkhotel gaat nog dit jaar uitbreiden en investeert miljoenen in onder meer een ondergrondse parking met 70 plaatsen en een aanbod van 180 kamers. Begin oktober 2019 moet alles klaar zijn. Het aanbod gaat van 150 naar 180 kamers zodat straks in Kortrijk het grootste private hotel van Vlaanderen zal staan. De nieuwe ingang van het hotel komt in de Koning Albertlaan net als de toegang tot de ondergrondse parking. Zaakvoerder Luc Vandewalle geeft toe dat, door een samenloop van omstandigheden, de werken een jaar vertraging opgelopen hebben, maar dat nu volop gewerkt wordt om de ouverture tijdens het najaar 2019 rond te krijgen. “Wij hebben nu een bezetting van 72 procent. Daar zijn we tevreden mee”, aldus Vandewalle. “Tijdens de week hebben we genoeg zakenlui die reserveren. In de weekends zitten we nog met een groeimarge. Daar willen we werk van maken.”

PEOPLE ON THE MOVE

Woni Safaris Belgium: nieuwe Sales

Door de aanhoudende groei van touroperator Woni Safaris Belgium, kondigen zij de komst aan van Gregory Lamoot aan als Sales Manager BeNe. Hij wordt het contactpunt van de reisprofessional voor Woni Safaris, Chehobo en TravelXL.

Verder zal Gregory instaan bij het verder ontwikkelen van de diensten en producten naar de Belgische en Nederlandse reisprofessional toe. Door zijn bijna 20-jarige loopbaan in de reis- en cruisesector is hij een graag gezien en bekend gezicht.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Gregory meer dan een versterking is van ons team en dat Woni Safaris zich zo verder gaat verankeren op de Belgische en Nederlandse markt”, aldus Yves Coppens.

Je kan Gregory bereiken op het nummer +32 493 511 221 of via sales@wonisafaris.be

TOUROPERATING

Live To Travel: nieuwe brochures 2018-2019

Live To Travel pronkt dit jaar niet alleen met haar gloednieuwe ‘Afrika Collectie’, een zorgvuldig geselecteerde verzameling van exclusieve rondreizen en accommodaties, maar heeft deze week haar vijf andere Afrika brochures gelanceerd: Zuid-Afrika, Namibië, Afrika, Droomstranden en Drifters. Deze bevatten talrijke rondreizen, zowel individueel als in groep, aangevuld met huurwagens en een mooi aanbod lodges en strandhotels in alle prijsklassen, geldig van 01/11/18 t.e.m. 31/10/19. Nieuw is de introductie van Soedan en Gabon, nog relatief ongekend als toeristische bestemmingen, maar voor de ervaren reiziger ongetwijfeld verrassend. Live To Travel koos ervoor om de bestverkopende rondreizen voor Zuid-Afrika en Namibië in de kijker te zetten door deze op twee pagina’s te spreiden, vergezeld van één imposant beeld. Verder heeft ‘Tok Tokkie Trails’, een driedaagse wandeltocht in de Namibwoestijn, een plaats in de Namibië brochure gekregen. Inzake Droomstranden zijn er tien nieuwkomers: op Mauritius werden Sofitel L’Imperial en One& Only Le Saint Géran toegevoegd aan het aanbod, voor Zanzibar zijn dit Zuri Zanzibar en Tulia Zanzibar en voor Mozambique is dit Sentidos Beach Retreat geworden. Enkele oude bekenden zijn Blue Margouillat, Iloha Seaview Hotel, Palm Resort & Spa en Diana Dea Lodge op La Réunion en Coco Ocean Resort & Spa in Gambia. Live To Travel blijft bovendien trouwe vertegenwoordiger van Drifters, een Zuid-Afrikaans bedrijf dat nog steeds garant staat voor bijzondere, avontuurlijke kampeerervaringen in Zuidelijk en Oost-Afrika. De brochures worden in de week van 17/09/18 verdeeld bij de meeste Vlaamse reiskantoren. Heb je ze eind september nog niet ontvangen? Bestel ze dan via Connect2 of geef Live To Travel een seintje via mimika@livetotravel.be

PEOPLE ON THE MOVE

Vincent Coste naar Gulf Air

Krešimir Kučko, Gulf Air Chief Executive Officer verwelkomde de heer Coste in zijn nieuwe functie

Gulf Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van het Koninkrijk Bahrein, heeft Vincent Coste aangetrokken als nieuwe chief commercial officer (CCO). Coste bekleedde tot voor kort dezelfde functie gedurende twee jaar bij Kenya Airways. Bij Gulf Air gaat hij onmiddellijk aan de slag. Met meer dan 25 jaar ervaring in de luchtvaartsector was Coste werkzaam bij verschillende luchtvaartmaatschappijen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Gulf Air heeft een grondige omwenteling ondergaan. Het management heeft 2018 gedefinieerd als de #YearOfChange omdat er heel wat veranderingen worden doorgevoerd zoals een nieuwe branding, een nieuwe livery, een vernieuwde vloot, nieuwe uniformen, nieuwe bestemmingen en een nieuwe strategie. Tegen het einde van 2018 ontvangt de carrier in totaal vijf Boeing B787-9 Dreamliners en één Airbus A320neo. Afgelopen zomer introduceerde Gulf Air rechtstreekse vluchten naar zes nieuwe bestemmingen: Bangalore en Calicut in India, Alexandrië en Sharm El Sheikh in Egypte, Casablanca in Marokko en Baku in Azerbeidzjan.

TOUROPERATING

TUI: kinderen gratis!

© TUI

Heb je klanten die hun winter(zon)vakantie met het gezin nog moeten boeken? Dan genieten ze bij TUI van de ‘kinderen gratis kortingen’! Deze vind je zowel bij de TUI exotische vakanties, als bij dichtbij- en sneeuwvakanties. Zo vliegen kinderen gratis naar alle exotische (long haul) bestemmingen met TUI fly, buiten de schoolvakanties. Check met de zoekmodule op welke reisdata er nog gratis plaatsen voor kinderen beschikbaar zijn. Bovendien geldt er gratis hotelverblijf op een selectie van hotels. Belangrijk: dit voordeel is ook toepasbaar op eenoudergezinnen! Ook een kind dat met 1 ouder/volwassene reist, geniet van deze korting. Voor een dichtbij- of sneeuwvakantie vind je in het TUI-aanbod tal van hotels die het volledige winterseizoen gratis verblijf aanbieden voor kinderen, zelfs tijdens de schoolvakanties!

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: dagtrip Parijs 25/9

Deze keer gaat Exclusive Destinations voor zijn Gastronomische Ontmoetingen op verplaatsing naar de lichtstad Parijs, dankzij de medewerking van NMBS Internationaal.

Het exclusieve hotel Four Seasons George V ontvangt met open armen een selecte groep reisagenten. Schrijf u snel in en maak kennis met dit schitterende Palace hotel. Niet minder dan 13 Four Seasons Hotels worden voorgesteld tijdens een aangename lunchmeeting.

Na de lunch kan je Parijs op eigen houtje gaan verkennen of andere hotels bezoeken uit het aanbod van Exclusive Destinations. Heenreis om 9u13 vanuit Brussel-Zuid in 1ste klasse Premium, retour om 18u49 met aankomst in Brussel Zuid om 20u16. Deelnamekost is 49 euro per persoon. Inschrijven bij karim@exclusivedestinations.be

Abu Dhabi: famtrip 10-17 oktober

In samenwerking met Etihad Airways nodigt Exclusive Destinations u graag uit om samen Abu Dhabi te ontdekken. Zes nachten lang kan u genieten van de luxehotels uit het aanbod van Exclusive: Ritz Carlton Abu Dhabi, Yas Viceroy, The Westin, St Regis Saadiyat Island Resort, Park Hyatt Abu Dhabi en als afsluiter de ultieme woestijnbeleving in het Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort. Ook de nieuwkomers worden bezocht, zoals het Saadiyat Rotana Resort & Villas, The Edition Abu Dhabi en het Jumeirah at Saadiyat Island Resort. Er is een gevarieerd programma met hotelbezoeken, vrije tijd, bezoek aan het Louvre, Sheikh Zayed Moskee,… Het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer info over deze studiereis en het incentive programma: thomas@exclusivedestinations.be

TOUROPERATING

© Silverjet

Silverjet: luxe cruise vakantie 18-20

Deze week wordt de Silverjet brochure Luxe Cruise Vakanties 2018-2020 verdeeld! Ze hebben terug de beste cruises naar de mooiste bestemmingen in de wereld, speciaal voor uw klanten geselecteerd. In deze brochure vindt u cruisevakanties van luxerederijen met kleinere schepen en een uitmuntende service: Seabourn, Crystal Cruises, Silversea, SeaDream Yacht Club, Regent Seven Seas Cruises, Hapag-Lloyd Cruises en Oceanwide Expeditions. De bestemmingen zijn onder meer Noord-Europa, de Middellandse Zee, Azië, de Caraïben, het Panamakanaal, de Amazone, de Stille Oceaan, Alaska, de Indische Oceaan, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika. Op zoek naar een bijzondere ervaring voor je klanten? Kijk dan zeker eens naar de expeditie-cruises!

LUCHTVAART

Nederlandse luchthavens: sterk halfjaar

Amsterdam-Schiphol heeft in het eerste half jaar meer passagiers verwelkomd. In totaal deden in de eerste zes maanden van het jaar 34 miljoen passagiers de Nederlandse luchthaven aan. Dat is 5,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook andere luchthavens van de Schiphol Group kregen meer reizigers over de vloer. Op Eindhoven Airport, dat voor meer dan de helft in handen is van Schiphol, nam het aantal passagiers met 9,4% toe tot 3 miljoen. Rotterdam The Hague Airport had het eerste halfjaar 882.000 passagiers, 3,6% meer dan een jaar eerder. Door de groei aan passagiers streek de Schiphol Group meer op aan havengelden. Meer reizigers betekende ook voor winkels en horecagelegenheden meer opbrengsten, waardoor de inkomsten uit deze concessies stegen. De totale omzet van de Schiphol Group dikte met 2,2% aan tot 714 miljoen euro. Ook de kosten stegen, omdat door de toegenomen drukte extra maatregelen nodig waren om alle passagiersstromen in goede banen te leiden. Zo waren er extra beveiligers, schoonmakers en begeleiders van passagiers met een beperking nodig.

TOUROPERATING

Thomas Cook: nazomeren in oktober

Helaas, de zomer loopt op zijn einde en de herfst doet stilaan zijn intrede. Maar niet getreurd, want ook in het najaar schijnt de zon volop op de zuiderse bestemmingen van Thomas Cook! Enkele aanraders voor oktober? Tenerife, Egypte, Kreta, Marokko en Kos! Overtuig je klant dus om snel zijn plekje in de zon te reserveren.

Kenzi hotels: genieten in Marokko

Is jouw klant op zoek naar een relaxvakantie onder de Marokkaanse zon? Raad hem dan de hotelketen Kenzi aan. Deze familievriendelijke vier- en vijfsterrenhotels staan gekend voor hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, geweldige service en ruim aanbod aan sport- en ontspanningsfaciliteiten. Is het voor jouw klant moeilijk kiezen? Raad hem dan het vijfsterrenhotel Kenzi Club Agdal Medina aan in Marrakech. Dit hotel beschikt over een fantastisch lagunezwembad met glijbanen, heerlijke buffetten met dagverse producten én een verzorgd wellnesscentrum om helemaal tot rust te komen.

© Thomas Cook

Inspiratiereis: wellness Turkse Rivièra

Heeft je klant zin in een deugddoende vakantie om de batterijen weer op te laden? Raad hem dan de Thomas Cook wellnessvakantie aan de Turkse Rivièra aan met vertrek op 12/1, 26/1 of 9/2/2019. Je klant komt ongetwijfeld als herboren terug!

De troeven van deze inspiratiereis?

  • Je krijgt de keuze tussen 2 wellnesspakketten, het Well-Being pakket en het Slimming & Beauty pakket, met tal van schoonheidsbehandelingen en massages.
  • Je verblijft 7 nachten in all-inclusive in het uitstekende vijfsterrenhotel Paloma Foresta Resort & Spa. Alleenreizenden betalen geen supplement voor een eenpersoonskamer.
  • Een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er reist met je mee.

Cruises: gratis upgrade!

Wil jouw klant graag de trossen losgooien? Laat hem dan profiteren van de tijdelijke actie ‘GRATIS UPGRADE’ op een selectie van cruise & fly afvaarten. Als je klant vóór 1/10 reserveert, dan ontvangt hij een balkonkajuit voor de prijs van een buitenkajuit. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je alle info over deze cruise-actie.

BINNENLAND

Uitzonderlijke topzomer voor Belgische Kust

Westtoer maakte afgelopen week de cijfers van onze Belgische Kust van de voorbije zomer bekend. De resultaten zijn verbluffend te noemen want in juli en augustus hebben bijna 6,8 miljoen dagtoeristen de Kust bezocht of maar liefst tien procent meer dan vorig jaar. Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De zomer van 2018 is voor het dagtoerisme één van de beste zomers ooit. Juli was dé topper, met een record van gemiddeld 11 uren zon per dag. Ook de hotels noteren een mooie zomer, met een gemiddelde hotelbezetting tot 90 procent. Bij de vakantiewoningen heeft augustus beter gescoord dan vorig jaar”.

Hotelbezetting 90 procent en meer

Enkel in 2003 (ruim 7 miljoen) trok de Kust meer dagtoeristen toen er tijdens de zomervakantie nog meer warme dagen waren. Maar 2018 zal in de geschiedenis geboekstaafd blijven als een uitzonderlijke topzomer. Juli was dé topmaand. De eerste drie zondagen van juli lokte de Kust telkens meer dan 200 000 dagtoeristen. Bijna 3,6 miljoen dagtoeristen trokken naar zee in juli, ruim 20% meer dan in 2017. Augustus begon veelbelovend maar de tweede helft van de maand was voor dagtoerisme minder goed. Door het wisselvallige weer kreeg de Kust in augustus uiteindelijk minder zon dan gemiddeld. Voor augustus zijn 3,2 miljoen dagtoeristen genoteerd. Ook de hotels zijn uiterst tevreden over de zomermaanden. Veel hotels noteerden een gemiddelde bezettingsgraad tot 90 procent of meer.

Huurvakantiewoningen: status quo

De sector van de huurvakantiewoningen aan onze Kust is dan weer gematigd positief over de zomervakantie. Gemiddeld bekeken over beide zomermaanden zijn de cijfers qua bezetting vergelijkbaar met 2017 en dat is vreemd na zulk een uitzonderlijk zomerweer. De vroege boekingen in het voorjaar zijn volgens de sector moeilijker op gang gekomen, maar het uitstekende zomerweer, zeker in de eerste zes weken, heeft dit nog grotendeels kunnen goedmaken.

TOUROPERATING

Transeurope: nieuwe brochure Citytrips

Vorige week verscheen de nieuwe Europese stedengids van Transeurope. Het integrale stedenaanbod in Europa van de Brugse T.O. staat voortaan verzameld in één overzichtelijke brochure, inclusief Londen en Parijs. Daarin ook enkele nieuwe, opkomende steden zoals Bordeaux (met de vermaarde Cité du Vin), Lyon en Bologna. Het inkoopteam wist een resem nieuwe hotelpareltjes te scoren voor volgend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de Locanda Vivaldi, de voormalige woning van componist Vivaldi in Venetië. Algemeen is het hotelaanbod in de steden hedendaagser geworden. Veel hotels investeerden in een meer eigentijdse look en pakken vandaag bijvoorbeeld uit met een rooftop bar of een buitenzwembad. Alles om de beleving te verhogen. Vooral Rome onderging in de voorbije jaren een metamorfose. Als niche-T.O. houdt Transeurope permanent de vinger aan de pols om in te kunnen spelen op die nieuwe trends. Ook op technisch vlak zitten ze in Brugge niet stil. Reisagenten kunnen sinds kort hun eigen commissie instellen op het aanvullende hotelaanbod tegen dagprijs. En de boekingsmodule kreeg een update met filters op hotelfaciliteiten. Zo kan je als reisagent gerichter zoeken in functie van specifieke klantenbehoeften. Tijdens de winter ligt de focus traditioneel op cultuur. Onder andere voor deze toptentoonstellingen biedt de stedenspecialist fast lane tickets aan: Claude Monet (tot 6 januari in de Weense Albertina), Picasso (tot 6 januari in het Musée d’Orsay in Parijs), Pieter Bruegel de Oude (tot 13 januari in het Kunsthistorisches Museum in Wenen) en Michael Jackson (tot 14 februari in het Grand Palais in Parijs).

De Transeurope Top 60

Transeurope bestaat 60 jaar en laat die mijlpaal niet zomaar voorbijgaan. Zestig dagen lang, van 10 september tot 10 november, deelt de T.O. dubbele incentivepunten uit op zestig hotels uit de nieuwe citybrochure. De ‘top 60’ van Transeurope zeg maar: een selecte mix van vertrouwde favorieten en pas ontdekte juweeltjes. Allemaal exclusief boekbaar aan T.O.-voorwaarden bij Transeurope. Met de ludieke actie staat Transeurope stil bij de kiem van hun succesverhaal: citytrips.

TOUROPERATING

USA Travel: unieke glampings

© USA Travel

Een onvergetelijk avontuur glamping of glamoureus kamperen in het hart van Noord-Amerika? Uw klanten genieten van meer luxe dan bij traditioneel kamperen en eveneens van de vrijheid in de natuur. USA Travel biedt uw klanten een all-in glamping ervaring in het legendarische Monument Valley Navajo Tribal Park. Tijdens een op maat samengestelde doorreis genieten de gasten van een jeeptour om de prachtige zonsondergang en zonsopgang boven dit oeroude landschap en de beroemde rotsformaties te bewonderen. Ook ontdekken zij hun unieke en eigen Hogan, het traditionele huis van de Navajo indianen en een authentieke Pow Wow bijeenkomst met de nodige zang, dans en drums. Uw klanten kunnen daarna of ervoor in alle comfort genieten van het unieke The View Hotel of in de lodges net buiten het park. Ook een glampingverblijf in Yellowstone en ontwaken met de geuren en kleuren van deze unieke omgeving behoort tot de mogelijkheden. Uw klanten ontdekken een schat aan wildlife en bizons die nog steeds vrij in de natuur grazen, verbluffende geiser bassins, één van ’s werelds krachtigste supervulkanen en de wereldberoemde en kleurrijke Grand Prismatic Spring. Prachtige ervaringen voor al wie op zoek is naar een onvergetelijk avontuur. Deze glamping ervaringen en nog vele anderen zoals bijvoorbeeld in Moab zijn nu al te boeken voor 2018-2019. Stuur een mailtje naar info@usatravel.be voor bijkomende informatie. USA Travel stelt u graag een op maat gemaakte, samengestelde reis voor.

ATTRACTIEPARK

Nog één keertje Meli Park

Zoals je vorige week in avant-première kon lezen, wordt Plopsaland De Panne

voor twee opeenvolgende weekends opnieuw Meli Park. Tijdens de Meli Park Revival Weekends zal het park uitpakken met een unieke actie gericht op 50-plussers. Op 1 & 2 en 8 & 9 september keert Plopsaland De Panne terug naar de vorige eeuw en wordt het park voor even terug Meli Park. Bezoekers worden er ondergedompeld in de sfeer van toen met de terugkeer van de originele Papegaaienshow, de authentieke Meli Bij en het vrolijke deuntje van Apirama.

Steronthulling familie Florizoone

De familie Florizoone, stichters van Meli Park, verkochten in 1999 het park aan Studio 100 dat het in 2000 omtoverde tot Plopsaland De Panne. Om de familie te bedanken voor hun jarenlange inspanningen kregen ze op 1 september, tijdens de eerste dag van de Meli Park Revival Weekends, een huldigingsplaats in het park in de vorm van een ster. De ster werd in het bijzijn van Roland, Robert en Nicole, zonen en dochter van Meli-stichter Alberic, uitgereikt vlak voor het originele Meli-huisje in Plopsaland De Panne.

REISINDUSTRIE

Bike & Fun Andalucia start negende seizoen

Op 29 september start Bike & Fun haar negende seizoen. Dit jaar is Guido Haentjes met zijn team, na zeven jaar Turkije, neergestreken in het viersterrenhotel Playa Granada (Motril) tussen Granada en Malaga. Het gaat om een all-inclusive fietsvakantie die dit jaar uitzonderlijk vroeg start. Guido Haentjes: “Door een zwaar fietsongeval van mezelf hebben we afgelopen winter uit noodzaak een jaartje moeten overslaan. Uitzonderlijk beginnen we dit jaar op 29 september, om nog meer fietsroutes te ontdekken. De eerste drie weken geven wij daarom €50 korting op het fietspakket. Op woensdagmiddag 26 september zullen de eerste fietsers die een fietsvakantie geboekt hebben, arriveren (vlucht Zaventem-Malaga). Op Kerstdag en Nieuwjaar zal Bike & Fun, indien er voldoende belangstelling is (nu reeds enkele aanvragen), eveneens een arrangement inlassen.” www.bikefunandalucia.be

HOTELLERIE

Recordcijfers voor Brusselse hotellerie

Het aantal overnachtingen in het Brusselse haalde afgelopen zomer opnieuw recordcijfers. Goed nieuws na de magere jaren die volgden op de terreuraanslagen van maart 2016. Grote evenementen zoals de NAVO-top, Tomorrowland en het Bloementapijt op de Grote Markt zorgden ervoor dat het toerisme helemaal terug is in de hoofdstad. Op de dagen van het dancefestival liep de bezettingsgraad in onze hoofdstad op tot 93% of 40.000 extra overnachtingen. De bezettingsgraad in juli 2018 bedroeg maar liefst 77%, wat een absoluut record is tegenover de 73% van 2015, het jaar voor de aanslagen. Dat alles blijkt uit cijfers van Brussels Hotel Association en visit.brussels.