20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TM TRAVEL AWARDS

Nieuwe sponsor: Club Med

We hebben het genoegen om een nieuwe sponsor aan te kondigen voor de TM Travel Awards! Club Med zal tijdens de 21ste editie de Award Incentive Travel Agency uitreiken!

Mystery shoppers onderweg

Net zoals bij de vorige edities stuurt Travel Magazine dezer dagen zijn mystery shoppers er opnieuw op uit om de reiskantoren te bezoeken en de finalisten te bepalen van de TM Leisure Travel Agency Award 2018, zoals ieder jaar gesponsord door Sunny Cars. Alle kanshebbers mogen alvast 9 oktober in hun agenda noteren, want op deze dag gaat namelijk de finale van de wedstrijd door met dit jaar als gastheer Thomas Cook. De finale gaat door in hun hoofdkwartier in de Tramstraat 63, 9052 Gent. De jury bestaat uit Dirk Dom (Thomas Cook), Jan Van Steen (Omnia Travel, ABTO), Olivier Giacomini (Sunny Cars) en Yves Slabbinck (Travel Magazine). Deze felbegeerde award zal uitgereikt worden tijdens de prestigieuze gala-avond van de 21ste editie van de TM Travel Awards op vrijdag 16 november in het Hilton Antwerp Old Town. Ondertussen zijn de professionals op de baan om de vakbekwaamheid en de service/kwaliteit van uw kantoor extra na te trekken aan de hand van concrete dossiervoorstellen. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finaleproef, waarvan de laureaten uiteindelijk de felbegeerde TM Award in de wacht zullen slepen. In TM 417, dat volgende week verschijnt, kan u de interviews lezen met de winnende reisagenten van vorig jaar: Veronique Cuppens (Selectair De Reisboetiek, Dilsen-Stokkem) en Heidi Kaldaoui (TUI Kraainem, Kraainem).

PEOPLE ON THE MOVE

Sam Verhaegen naar PONANT

Sam Verhaegen © Ponant

Sam Verhaegen (28) is vanaf nu de nieuwe Sales BELUX voor PONANT. Sinds midden augustus versterkt Sam Verhaegen het PONANT-team België in Brussel. Hij volgt momenteel een opleiding in Marseille en zal vanaf 3/09/2018 in België bereikbaar zijn. Sam wordt het nieuwe contact voor reisbureaus in België en Luxemburg.

“Ponant is momenteel bezig met een aantal belangrijke ontwikkelingen zoals enerzijds een nieuwe reeks schepen: de PONANT EXPLORERS, waarvan de eerste, Le Lapérouse, onlangs werd ingehuldigd, en anderzijds de ontwikkeling op de Belgische markt. Het nieuwe Flagship op de Louizalaan, dat begin september zal worden geopend, is daarvan een mooi voorbeeld. Ik ben zeer enthousiast om deze nieuwe professionele uitdaging aan te gaan en ik ben ervan overtuigd dat we met PONANT grootse dingen kunnen bereiken op de Belgische markt. ”

Sam Verhaegen kan gecontacteerd worden per mail: sverhaegen@ponant.com of telefonisch op +32 472 90 27 62.

EVENT

Wereld Toerisme Event

Op 27 september staat wereldwijd de internationale ‘World Tourism Day’ in de schijnwerpers. In ‘Groene Hoofdstad van de Wereld’ Nijmegen organiseren enkele vooraanstaande Nederlandse bedrijven het ‘Wereld Toerisme Event’. Tijdens dit evenement, met meer dan 25 presentaties en workshops, geven nationale en internationale sprekers hun visie en werken tientallen toeristische ondernemers ideeën uit over het ‘Samen creëren van betere bestemmingen’. En jij kunt daarbij zijn!

Iedere reiziger, elke avonturier wil tijdens zijn reis genieten van mooie natuur, schone stranden, prachtige steden en ervaringen uitwisselen met lokale, gastvrije bewoners op de bestemming. Zowel in eigen land als in het buitenland. Nederlanders gaan heel regelmatig op reis. Dat vraagt dus van reisondernemers, toeristische organisaties én de reiziger zelf creatieve oplossingen om bestemmingen aantrekkelijk te houden, en natuur en cultuur te beschermen. Zo zal keynotespreker Brian T. Mullis, lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, uitleggen wie welke rol heeft bij het aantrekkelijk maken en houden van de bestemming, komen ‘best practices’ aan de orde en worden tips gegeven over hoe je de consument kunt verleiden tot het maken van betere keuzes.
Dit Wereld Toerisme Event is bedoeld voor iedere reisprofessional: van touroperators, hoteliers en vakantieparken tot recreatie- en horecabedrijven, leveranciers, adviseurs, overheden en alle anderen die belangstelling hebben voor verantwoord & duurzaam reizen.

Reserveren?

Kijk op www.wereldtoerismeevent.nl voor alle informatie en voor ticketreservatie. ANVR, MVO Netwerk Toerisme, Vereniging van Kleine Reisorganisaties (VvKR), Recron, Green Destinations, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben alvast een inspirerend programma samengesteld. Laat je inspireren en kom op 27 september naar Nijmegen!

PEOPLE ON THE MOVE

Imagine Travel: benoeming

Bij Imagine Travel gaat Lieve Daniëls op 1 september aan de slag als Manager groups, incentives and special events Ze zal de ervaren Product Managers ondersteunen zodat al jouw groepsprogramma’s nog efficiënter uitgewerkt worden en je scoort door nog meer flexibiliteit en originaliteit te bieden aan je groepen allerhande. Ook wil Imagine Travel extra inzetten op incentives: nog meer beleving bieden, de meest geschikte locaties voor je uitzoeken en special events op de bestemming maximaal integreren in de reisprogramma’s.

Lieve brengt meer dan 20 jaar ervaring en kennis mee. In 1996 startte ze bij Jetair/ TUI Belgium een veelzijdige carrière als o.a. contracts & product manager, sales & marketing manager en CRM manager. Lieve: “Ik heb het enorme voorrecht gehad om opgeleid te worden binnen touroperating door de ‘grande dame’ van de sector, Annemie Brackx. De lat lag dus hoog van bij de start en dat is zo gebleven tijdens mijn hele loopbaan. Kwalitatieve reisprogramma’s in elkaar steken en ervoor zorgen dat geen enkel detail van een vakantie aan de aandacht ontsnapt, is altijd mijn missie gebleven. De voorbije 3 jaar heb ik mee een nieuwe generatie toerismeprofessionals opgeleid bij Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen – Bachelor Toerisme en Recreatiemanagement) maar de roep van de sector bleek te sterk. Dus ik sta klaar om al jullie aanvragen voor groepen en incentives kwaliteitsvol in te vullen.”

Je kan Lieve contacteren via lieve@imaginetravel.be of bellen op 050 40 80 45.

STUDIEREIS

GP Sunny Cars: bestemming bekend

Sunny Cars heeft iedereen in spanning gehouden, maar vanaf nu mag de hele wereld weten waar de Grand Prix Sunny Cars 2018 zich gaat afspelen! Marokko, Cyprus, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Turkije, ze hebben allerlei bestemmingen langs zien komen. De een al wat warmer dan de ander. Wat dachten jullie? Klopt een van de genoemde bestemmingen of zit iedereen er naast? Welke autohuurbestemming de 32 deelnemers gaan ontdekken aan de hand van superleuke (GPS-)opdrachten, kom je te weten door dit filmpje met Suzanne Al, director of marketing Netherlands, Belgium & France te bekijken: https://vimeo.com/286006338

STUDIEREIS

Belco Travel & Tours: studiereis

© BelcoTravel & Tours

Belco Travel & Tours nodigt uit op een 4-daagse studiereis Noord-Ierland van donderdag 11 oktober t.e.m. zondag 14 oktober 2018. Tijdens deze studiereis laat Belco Travel & Tours u kennis maken met het land. Rik Coppens: “Met het onvergetelijk landschap, vriendelijke mensen, het lekkere eten en de prachtige cultuur. Dat alles op 1u30 vliegen uit Zaventem! Aan dat ‘onbekend is onbemind’ kunnen we hiermee een eind maken! We logeren in Belfast, Derry en aan de mooie kusten van Antrim. We bezoeken o.m. aan The Giant’s Causeway, Titanic Museum Belfast, The Gobbins Cliff path, Bushmills Whiskey Distillery en enkele sets van The Game of Thrones. Na deelname aan deze studiereis wordt u zonder twijfel specialist Noord-Ierland!” Het aantal deelnemers is beperkt! Eén persoon per kantoor (actief in de verkoop of management) kan inschrijven. De deelname in de kosten bedraagt 125 euro. Meer info en inschrijven via: tours@belcotravel.com

REISINDUSTRIE

Davidsfonds Cultuurreizen: 15 jaar

Davidsfonds Cultuurreizen viert haar 15de verjaardag, nadat in juni 2003 de allereerste reisbrochure verscheen en op 19 december 2003 de allereerste Davidsfonds Cultuurreis vertrok. Dat viert de organisatie met de lancering van een nieuwe website, www.cultuurreizen.be, een verjaardagscruise op de Loire en een culturele verwendag.

De lancering van Davidsfonds Cultuurreizen in 2003 kwam niet uit de lucht vallen. Al sinds de oprichting in 1875 had het Davidsfonds interesse om reizen te organiseren. Vanuit de Davidsfonds hoofdzetel is gaandeweg Davo-reizen opgericht, laagdrempelige reizen voor grote groepen deelnemers naar de klassieke bestemmingen binnen Europa. Tot er in de jaren 90 een nieuw idee ontstond. Een aantal personen zoals Walter Deschepper, Peter Verlinden, Marleen Reynders en Wilfried Corten wilden cultuurreizen organiseren, niet alleen naar de typische bestemmingen, maar ook naar verre landen als Zuid-Afrika en Iran.

Sinds de oprichting is het concept van Davidsfonds Cultuurreizen zo goed als onveranderd gebleven en het succes is alleen maar toegenomen. Naast de nieuwe website pakt Davidsfonds Cultuurreizen ook uit met een primeur: een cruise op de Loire in september 2019 met een schip van CroisiEurope met uitsluitend Davidsfonds Cultuurreizigers. De reis wordt begeleid door vier reisleiders: Mia Doornaert, Gido Van Imschoot, Ronny Delbaere en Piet J. Swerts. De reis is een van de meer dan 100 nieuwe reizen voor het voorjaar en de zomer van 2019 die op de nieuwe website worden aangekondigd.

Daarnaast organiseert Davidsfonds op zaterdag 6 oktober een culturele verwendag naar aanleiding van de 15de verjaardag van Davidsfonds Cultuurreizen en de 25ste verjaardag van Davidsfonds Academie. Er staat onder andere een debat over de toekomst van het reizen op het programma en de lancering van de nieuwe missie van Davidsfonds vzw. Het evenement is op uitnodiging en is voor reisleiders en docenten, reizigers en cursisten.

EVENT

Travelworld: Caribbean Latin Workshop

Op dinsdag 25 september aanstaande vindt de eerste Vlaamse editie plaats van de Caribbean Latin Workshop.  Tijdens dit event brengt Verre Reizen specialist Travelworld meer dan 20 Caribische en Latijns-Amerikaanse partners samen voor een fantastische netwerkavond.  De line-up werd ondertussen nog verder uitgebreid met de toevoeging van 2 toeristische diensten.  Zo zullen ook Jamaica en St. Maarten hun aanbod komen voorstellen tijdens de avond.  Voor St. Maarten betekent het een comeback nadat het eiland een jaar terug geteisterd werd door een verschrikkelijke orkaan. Vandaag bruist het eiland weer van de energie, (her)openen er hotels en zitten er heel wat projecten in de pijplijn.  De vertegenwoordigers van het eiland vertellen u er alles over. Daarnaast maakt u natuurlijk ook kennis met een 25-tal andere partners: van toeristische diensten over hotelketens tot luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen. Er zijn speeddates, workshops, presentaties, hapjes, drankjes en prijzen voorzien. Bovendien stelt Travelworld er haar nieuwe Verre Reizen brochure voor en wordt de Topseller van het jaar bekendgemaakt.  Komt u ook op 25 september naar het Felix Pakhuis te Antwerpen?  De inschrijvingen lopen als een trein en reeds 90% van de beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Wees dus snel en mis het niet!

Voor alle verdere info en inschrijvingen kunt u terecht op www.top-seller.be/caribbean.

TOUROPERATING

Thomas Cook: vroegboekvoordelen herfst/winter

Wil jouw klant deze winter op vakantie? Overtuig hem dan om snel te reserveren, want heel wat extra hotelkortingen op de Thomas Cook hotels en partnerhotels lopen af op 31/08! Bovendien geniet je klant momenteel van 1 van deze vroegboekvoordelen: € 100 korting bij vertrek vanuit Brussel, € 100 singlekorting OF gratis privéluchthavenvervoer op weekdagen. Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week. Snel zijn is de boodschap!

Je leeftijd in korting: actie verlengd

Goed nieuws! Omwille van het grote succes verlengt Thomas Cook de actie ‘Je leeftijd in korting’ voor 55+’ers nog t.e.m. 30/09. Bovendien is die actie voortaan geldig op zowel winter- als zomerafreizen. Aarzel dus niet om deze informatie door te geven aan je klant! In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je meer info en voorwaarden.

© Thomas Cook

Inspiratiereis: fietsvakantie op Mallorca

Is je klant gepassioneerd door zijn stalen ros of heeft hij zin om voor de eerste keer zijn fietsbenen te testen onder een stralende zon? Raad hem dan de 8-daagse fietsvakantie op Mallorca aan met vertrek op 9 maart 2019.

Hier alvast 5 troeven:

  • Je rijdt op full carbon fietsen van het merk Merckx (type Lavaredo 2019, Shimano 105, versnellingen 11/32 achteraan).
  • Je rijdt 5 ritten per week onder professionele begeleiding.
  • Deze fietsvakantie is toegankelijk voor elk niveau.
  • Na jouw fietstochten kom je tot rust in het adults-only hotel Astoria Playa in Alcudia.
  • De Thomas Cook Nederlandstalige reisbegeleid(st)er reist met je mee.

Bestemming van de maand: Jamaica

Elke maand staat bij Thomas Cook 1 bestemming in de kijker en daar mag elke klant van profiteren! Voor elke boeking die tijdens de maand september gemaakt wordt voor Jamaica krijgt jouw klant € 100 per dossier! Gebruik hiervoor in BTN4U de kortingscode ‘REGGAE’. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

EVENT

Travel in France: schrijf je nu in

Travel in France, dat is een heuse minibeurs met interactieve presentaties en tal van toeristische partners uit Frankrijk. Hét event bij uitstek over Frankrijk dat je echt niet mag missen. Laat je inspireren en ontdek de leukste adresjes om je volgende groepsreis te organiseren. Maak zeker ook van de gelegenheid gebruik om een praatje te slaan met de 28 exposanten en verkrijg insider-info over al het moois dat Frankrijk je te bieden heeft.

Kruis alvast 13 september aan in je agenda, je bent welkom vanaf 11u00 in de historische zalen van het Antwerpse Elisabeth Center, vlak bij het centraal station. Vul alvast het inschrijvingsformulier in. Als je met de trein komt, krijg je graag een gratis treinticket.

REISINDUSTRIE

BCD Travel: uitbreiding reizigersplatform

Vluchten zoeken en boeken via TripSource kan binnenkort dankzij TripSourceGo, de nieuwe functie die BCD Travel heeft toegevoegd aan haar reizigersplatform. De feature doorzoekt verschillende kanalen om zakenreizigers meer vluchtopties aan te kunnen bieden. De uitbreiding vloeit voort uit hun huidige strategische focus en investeringen van de zakenreisorganisatie met als doel een uitgebreider aanbod voor reizigers en kostenbesparingen voor bedrijven. De nieuwe functie werkt op ieder toestel met internettoegang, zoals een smartphone, tablet, computer of virtuele assistent. TripSourceGo is vooral handig voor klanten met eenvoudige reisprogramma’s en wordt nu al gebruikt voor hotelboekingen. De functie om vluchten te boeken wordt de komende maanden toegevoegd aan het platform. Boekingen voor spoor- en wegvervoer volgen in een later stadium. TripSourceGo wordt eerst uitgerold in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere landen volgen later.

TOUROPERATING

Sudamerica Tours: Ecuador-rondreis

Gezien het succes van haar 4Kids-programmatie breidt Sudamerica Tours opnieuw haar aanbod uit met een nieuwe ontdekkingsrondreis in Ecuador op maat van groot én klein. De touroperator komt hiermee tegemoet aan de specifieke wensen van gezinnen met kids. Tijdens dit 15-daagse programma (13 nachten) ontdekken ze de mooiste plekjes van Ecuador. Pret voor jong én oud verzekerd. De rondreis Ecuador4Kids start in het koloniale centrum van Quito, de prachtige hoofdstad van dit kleine land van Latijns-Amerika. Dan neemt je Engelstalige gids/chauffeur je mee op ontdekking van de natuur in Mindo. In dit bos kan je prachtige orchideeën en vogels bewonderen, maar je kan ook de rivier af gaan in ’tubing’, in grote boeien dus, of deelnemen aan een workshop van ambachtelijke activiteiten. Dan komt de ontdekking van het mythische Amazonewoud waar een indrukwekkende zipline op je wacht. Majestueuze vulkanen komen ook op je pad waar je lokale gemeenschappen ontmoet. Een onvergetelijke ervaring! Het is dan met de trein dat je het spectaculaire landschap van de ‘neus van de duivel’ zal ontdekken voordat je weer met de wagen naar de Inca-ruïnes van Ingapirca rijdt. Tijdens deze reis worden veel activiteiten aangeboden om het verblijf van kinderen, maar ook hun ouders, nog aangenamer te maken. Samen zullen jullie op paard, fiets of met een buggy wandelen. Jullie kunnen ook de inboorlingen aan het werk zien als ze het goud uit de rivier halen en de werking van hun techniek zelf testen, of zelfs een poging wagen om een kano te bouwen. Kortom, Ecuador heeft alle ingrediënten voor een meer dan geslaagde en onvergetelijke familievakantie.

Deze rondreis is mogelijk vanaf twee personen (gegarandeerd vertrek). Meer informatie en details vind je op www.sudamericatours.be

EVENT

Club Med: White Night-event

Club Med organiseert op woensdag 19 september in Het Arsenaal in Etterbeek een heuse White Night om er de winter 2018 en de opening van de reservaties voor de zomer 2019 te vieren. Tijdens dit B2B-event beleeft u een White Night zoals in de Club Med resorts! Op het programma staan een aperitief met champagne, Experience Corners, show cooking en een live DJ met dansvloer. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar clubmedwhiteparty@gmail.com (tot 12 september).

EVENT

Live To Travel event: 8 oktober

Een avond vol boeiende gesprekken, interessante presentaties en culinair genot in een gezellige omgeving op een uitzonderlijke locatie? Daar kan Live To Travel voor zorgen! Op maandagavond 8 oktober organiseren ze hun jaarlijks event voor de toegewijde reisagenten en leveranciers in discotheek Carré in Willebroek (gelegen direct aan de A12 centraal tussen Antwerpen en Brussel). Meer dan 50 exposanten uit binnen- en buitenland (Afrika, Oceanië en Indische Oceaan) en het voltallige Live To Travel team kunnen niet wachten jullie te ontvangen. Dit is de uitgelezen kans om kennis te maken met wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze de beste keuze zijn voor jouw klant! Maak direct ook kennis met de 3 nieuwe collega’s op de reservatiedienst: Chiara, Pieter-Jan en Cindy.

De workshop loopt van 17u30 tot 21u00 gevolgd door een speech met alle nieuwigheden bij Live To Travel en de trekking van de tombola. Live To Travel verwent jullie ondertussen met een lekkere walking dinner en de nodige drankjes. Wie deelneemt aan de workshop maakt zelfs kans om met één van de vele prachtige reizen naar huis te gaan. Deelnemen aan deze mega-tombola kan tot 20u00. De locatie is voor velen van ons wat dance-nostalgie, “so put on your dancing shoes” want ze eindigen deze avond met een leuk dansfeest, zoals dat hoort in Discotheek Carré.

Schrijf je nu al in voor dit event door je gratis inkomticket te boeken en breng de bevestiging mee op smartphone of afgedrukt!

Voor de reisagenten uit de noordelijke provincies is het misschien ook interessant om op dinsdag 09 oktober naar het Van der Valk Hotel in Eindhoven Zuid (NL) te gaan waar dezelfde workshop wordt herhaald. Om 16u is hier eerst een opleiding Australië en de workshop loopt van 18u tot 21u, gevolgd door een tombola waar u één van de vele prachtige reizen kan winnen. Vanuit Turnhout is dit trouwens maar 30 minuten rijden tot Eindhoven (Lommel 39 min, Geel 45 min, Genk 55 min, Bree 39 min, Hasselt 55 min en Antwerpen 60 min) en het hotel ligt direct aan de afrit van de snelweg. Indien interesse, gelieve hiervoor apart te mailen naar mimika@livetotravel.be.

LUCHTVAART

Ryanair: trolley niet langer gratis

Ryanair aanvaardt trolleys of rolkoffertjes niet langer als handbagage. Reizigers moeten dit stuk bagage vanaf 1 november tegen extra kosten laten inchecken als bagage voor het vrachtruim. Tassen en koffers tot een gewicht van maximum tien kilo mag men nu nog zelf in het vliegtuig meenemen. Binnenkort mogen alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat gratis mee het vliegtuig in. Passagiers met een zogeheten priority-ticket mogen ook in de toekomst nog met hun trolley bij de hand aan boord. Volgens Ryanair zijn de nieuwe regels nodig om passagiers vlotter aan boord te laten gaan, wat ook weer zal leiden tot minder vertragingen. De maatschappij zal een tarief van 6 tot 10 euro aanrekenen voor het inchecken van koffertjes en grotere rugzakken.

TOUROPERATING

TUI: Fins Lapland

© TUI

Het wondermooie Fins Lapland is terug van weggeweest. Nieuw voor het winterseizoen 2018/2019 zijn de TUI-pakketreizen naar Lapland (Kittilä): een waar winter wonderland met 100% sneeuwzekerheid. Perfect voor de skiliefhebber en voor de avonturier! Of je klant nu op zoek is naar een unieke skivakantie of droomt van avontuurlijke excursies in de winterse natuurpracht… Lapland heeft het allemaal. Maak husky- of rendiertochten, rijd met een sneeuwscooter over bevroren meren, ga op avontuur door besneeuwde bossen of bewonder het noorderlicht. Bij TUI bieden ze verschillende excursies aan en na een avontuurlijke, frisse dag vind je dankzij de Finse saunacultuur wat verwarming en ontspanning. Overnachten is mogelijk in Kittilä zelf (waar de luchthaven zich bevindt), in Levi of rond Ylläs waar je uitstekende accommodaties vindt. TUI fly vliegt tijdens het winterseizoen wekelijks naar Kittilä vanuit Brussel, in zo’n 3,5 uur.

TUI fly: shortski in Tirol

Tirol, in het hart van de Alpen, heeft alles wat je klant van een wintervakantie verwacht. Je vindt er heel veel sneeuw, duizenden kilometers skipisten, de Tiroolse gastvrijheid en accommodaties van hoge kwaliteit. In het prachtige berglandschap vind je grote, levendige wintersportresorts, alsook tal van gemoedelijke familiebestemmingen. Wat handig is: vanaf 21 december tot 29 maart kunnen je klanten 2x per week – op maandag en op vrijdag – met TUI fly rechtstreeks vanuit Antwerpen naar Innsbruck (Tirol) vliegen! Zo staan ze in amper 1u15 met hun voeten in de sneeuw, na een comfortabele vlucht in plaats van een vermoeiende autorit. Met hun pakketjes in Innsbruck biedt TUI vluchten én hotel aan. Deze formule is ideaal voor shortskifanaten: vertrek op vrijdag en keer maandag terug, zonder tijd te verliezen.

TUI Garanties (nieuw)

TUI heeft de TUI Garanties in het leven geroepen. Met deze 4 garanties het hele jaar door overtuigen ze de klanten nóg meer om hun vakantie bij TUI te boeken, naast de seizoensgebonden vroegboekvoordelen. Bovendien geven deze garanties de klant meer flexibiliteit bij het boeken en het beleven van hun reis.

TUI garandeert we je klant maar liefst 4 keer een SMILE voor elke reis:

  1. Laagsteprijsgarantie
  2. Omruilgarantie
  3. We-lossen-het-op-garantie
  4. Niet-goed-geld-terug-garantie

Deze 4 garanties zijn geldig op TUI Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Auto- en Dichtbijvakanties en Citytrips, geboekt vanaf 24/08 met afreizen vanaf 25/10. Op deze pagina vind je meer uitleg en alle voorwaarden van de TUI Garanties terug.

TOUROPERATING

Footprints: MS Hanseatic Inspiration Maiden Voyage

In 2019 zal Hapag-Lloyd Cruises twee gloednieuwe expeditiecruiseschepen in de vaart nemen: de HANSEATIC Nature (12 april 2019- Hamburg) en de HANSEATIC Inspiration (13 oktober 2019 – Antwerpen). De lancering van deze schepen betekent een nieuw hoofdstuk voor het segment expeditiecruises. Beide schepen zijn kleinschalige, ultra luxueuze cruisers, die op hun routes de extremen zullen opzoeken: ze gaan immers op ontdekkingstocht naar de laatste geheimen van onze planeet, en laten uw klanten toe om de meest uitzonderlijke plaatsen te ontdekken in uitzonderlijk luxueuze omstandigheden. De MS Hanseatic Inspiration zal dus op 13 oktober 2019 gedoopt worden in Antwerpen, om dan de volgende dag haar maiden trip te starten. Programma: Antwerpen – Honfleur – Guernsey – La Coruna – Islas Cies – Lissabon (overnight) – Portimao – Casablanca – Porto Santo – Funchal (overnight) – Santa Cruz de Tenerife. Deze cruise is zo goed als volgeboekt, dus snel zijn is de absolute boodschap. De collega’s van Footprints in Blue Waters helpen je graag verder : 03/242.82.80 & 03/242.82.88 & cruises@footprints.be

EVENT

Travelmedia Congres 2018: jubileumeditie

Travelmedia bestaat 10 jaar en dat vieren ze met een vernieuwde formule van het Travelmedia congres. Noteer alvast 21 november 2018 in je agenda voor een dagvullend programma. Het congres gaat door van 9u tot 17u in het Van Der Valk hotel Brugge-Oostkamp. Verder zijn er voorzien: netwerking tijdens de breaks en lunch, gratis parking, wi-fi en véél collega’s.

Vernieuwd concept

’s Ochtends worden maar liefst vijf interessante keynote sprekers uit binnen- en buitenland voorzien. In de namiddag neem je deel aan twee workshops naar keuze. De hele dag door zijn er tal van mogelijkheden om te netwerken voorzien met collega’s uit de sector.

Sprekers en partners

Er worden topsprekers voorzien voor de aankomende editie van het Travelmedia Congres 2018, een overzicht:

Gerrie Smits: digitaal strateeg & auteur van ‘blockchain is wtf’
Alexander Dupont & Kris Vanderstappen: Accorhotels
Tessa aan de Stegge: trendwatcher
Katia Longeval: Emesa – vakantieveilingen.be
Sjantal Sillius: Toerisme Provincie Antwerpen

Deze editie wordt mogelijk gemaakt door de sponsors en partners: Touring, Sirius, Mediahuis Connect, Travel Magazine, Goodbye, Weblounge, Sirius.Legal en Qualifio.

CRUISE

PONANT & National Geographic Expeditions strategisch partnership

© PONANT

National Geographic Expeditions en PONANT hebben samen een uniek strategisch partnership aangekondigd om hun aanbod luxecruises samen verder uit te bouwen. Beide bedrijven delen een gelijklopende visie rond luxueuze ervaringen en duurzaam toerisme. National Geographic Expeditions en PONANT zullen samen een brede selectie aan expeditiecruises aanbieden in de hele wereld, in Europa en Afrika maar ook in Australië en Pacifisch Azië.

Voor een ongeziene ervaring aan boord zal PONANT unieke routes creëren langs de meest afgelegen plaatsen op onze planeet. De passagiers van deze cruises worden – niet letterlijk dan – ondergedompeld  in alle luxe en comfort en verschillende innovaties aan boord. Zo beschikt één van de vaartuigen over een multisensorieel onderwatersalon genaamd Blue Eye. De expertise van National Geographic Expeditions wordt duidelijk door de aanwezigheid van hun experts aan boord met onder andere fotografen, die aan de zijde van de passagiers voor een unieke ervaring zorgen. De luxe-schepen van PONANT zorgen voor een intieme cruise-ervaring met passagiersaantallen tussen 180 en 240 per cruise. Deze cruises zijn speciaal voor de Europese markt ontworpen en zijn al beschikbaar voor reservatie sinds 28 augustus. Voor meer info consulteer uw PONANT-contactpersoon of National Geographic FR.

BESTEMMING

Empire State Building in de steigers

De Empire State Building blijft met voorsprong de populairste uitkijkpost in New York. Het observatorium van het Art Deco-gebouw krijgt jaarlijkse 4,2 miljoen bezoekers over de vloer. De andere twee observatoria, Top of the Rock en One World Trade Center, trekken respectievelijk ruim twee en drie miljoen toeristen. Deze week onthulde de Empire State Building de eerste fase van een ambitieus tienjarenplan voor de modernisering van het 87 jaar oude gebouw. Bezoekers komen vanaf nu binnen langs 20 West 34th Street, om de hoek van de oude ingang op 350 Fifth Avenue. In de nieuwe lobby staat een twee verdiepingen-hoog architecturaal model van de Empire State Building. De constructie weegt 577 kg. Het model is verlicht met 15.000 LED-lichtjes die de beroemde lichtshows van het gebouw recreëren. Het telt ook 6.514 raampjes, evenveel als de Empire zelf. Het observatorium is open van 8u tot 2u ‘s nachts, 365 dagen per jaar.

CONGRES

ANVR-congres: al 200 deelnemers!

Net terug van een heerlijke vakantie en nog niet ingeschreven voor het ANVR-Congres? Dat kan nog! 15 t/m 18 november 2018 lijkt ver weg, maar inmiddels hebben zich al 200 deelnemers ingeschreven voor het ANVR-Congres dat plaatsvindt in het rustige, karakteristieke Midden-Portugal. Het Melia Ria in Aveiro is volgeboekt, maar het fantastische en sfeervolle Vista Alegre-hotel in Ilhavo biedt nog plaats. En zowel Ilhavo, Aveiro als Coimbra zijn het toneel voor de zakelijke presentaties.

Het congresthema ‘people, purpose, passion!’ wordt op verschillende locaties door zo’n 12 sprekers  – visionair, inspiratievol, serieus, kritisch, beschouwend en soms met een vrolijke noot- belicht. Op www.anvrcongres.nl staan de speciaal voor dit thema uitgenodigde nationale en internationale ‘keynotes’ uitgebreid beschreven.

Het zakelijke programma, dat vraagt om discussie en met elkaar van gedachten wisselen, wordt afgewisseld met het sportief en cultureel ontdekken van deze -voor velen onbekende- regio van Portugal. Fietsen, kanoën, wijntasting, oesters proeven, ovos moles bakken, bezienswaardigheden bezoeken; excursiemogelijkheden te over! En wil je meer proeven van deze en andere regio’s, boek dan aansluitend de relaxte posttour die Isropa i.s.m. Sunny Cars heeft ontwikkeld.

Samen met de Portugese organisaties Apavt en Turismo de Portugal Centro, de enthousiaste bijdragen van de vele Nederlandse sponsors en de organisatorische inzet van GI Travel wil de ANVR ook dit jaar een inspirerend congres neerzetten voor de deelnemers. En zo lang er plaats is, kun je je nog inschrijven voor het altijd drukbezochte en succesvolle ANVR-Congres. Op de deelnemerslijst zie je precies welke 200 reisprofessionals zich al hebben aangemeld voor dit 5*programma. Dus wacht niet te lang meer!

REISINUDSTRIE

Travel Experts: Virtuoso Travel Fair

Travel Experts, het enige Virtuoso lid in België, was voor het vierde jaar op rij aanwezig op de grote Virtuoso Travel Fair in Las Vegas. Meer dan 2500 top hotels, alle bekende cruisemaatschappijen en verschillende ontwikkelaars van boekingssoftware nemen deel aan de Travel Week. Er worden onwaarschijnlijk veel contacten gelegd met de beste leveranciers over de hele wereld. Je gaat als het ware op speeddate met de meest fijne collega’s uit de Travel Business.

Vergis je echter niet, het is 6 dagen keihard werken. “We doen veel nieuwe kennis op, leren constant bij, passen strategieën aan en bouwen aan een betere kwaliteit”, zegt Mickey Creyf, oprichter van Travel Experts. “Kennis verbreden en kwaliteit nog meer uitdiepen zijn kort gezegd een must voor al wie iets wil betekenen in de reissector – althans als je de zaken aux serieux neemt. We stimuleren dit soort opleidings- en netwerkmomenten dan ook bij onze Travel Experts en gaan er prat op dat een hele resem van hen hier volgend jaar aan zal deelnemen.”

HOTELLERIE

AVIAREPS: samenwerking Rotana Hotels

© Rotana Hotels

AVIAREPS is per direct verantwoordelijk voor de sales activiteiten in de Benelux, Frankrijk en Italië voor de hotelketen Rotana Hotels.

Deze activiteiten richten zich op het ontwikkelen van het klantenbestand, het presenteren van de merken aan nieuwe klanten en het promoten van de hotels ter bevordering van de toegenomen vraag naar Abu Dhabi en Dubai. “Rotana heeft AVIAREPS aangeduid als GSA (General Sales Agent) vanwege haar ervaring, reputatie en aanwezigheid in belangrijke markten”, aldus Declan Hurley, Rotana Vice President of Sales. Binnen AVIAREPS is Alecia da Luz aangesteld als aanspreekpunt voor de Benelux.

LUCHTVAART

Garuda niet meer naar Londen

Garuda schrapt op 28 oktober de lijndienst (drie vluchten per week) tussen Jakarta en Londen Heathrow. Op die manier blijft Amsterdam Schiphol nog de enige Europese bestemming waar Garuda Indonesia rechtstreeks op vliegt. De Boeing B777-300ER die voor de vlucht naar Londen wordt gebruikt, wordt vanaf november ingezet op de route naar Tokio Haneda. Garuda vliegt dagelijks, behalve op maandag, rechtstreeks vanuit Soekarno Hatta International Airport naar Schiphol met een Boeing B777-300ER. Op de terugvlucht wordt er drie keer per week een stop gemaakt in Singapore, de andere drie wekelijkse vluchten zijn rechtstreeks. Vanaf 28 oktober komt de tussenlanding op de drie vluchten te vervallen.

TOUROPERATING

TUI: ‘vakantieterugkeer zorgt voor goedkope vliegtickets’

De prijzen voor vliegtickets naar bijna alle populaire vakantiebestemmingen lijken de laatste week van augustus, in volle hoogseizoen, te kelderen. Deze opvallende prijsdaling heeft alles te maken met het einde van de schoolvakantie. Dat betekent minder vertrekkers, maar volgeboekte retourvluchten. Uit cijfers van de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly blijkt dat bijna de helft van alle vertrekkende passagiers de laatste week van augustus jongeren en jongvolwassenen zijn.

Ook al is er in de laatste week van de grote vakantie een laatste piek in de vertrekkersaantallen uit België, de vertrekkende vakantiegangers zijn minder talrijk dan de landgenoten die -net voor de start van het schooljaar- naar huis terugkeren. Dat onevenwicht in de bezettingsgraad van vliegtuigen (minder vertrekkers versus volgeboekte retourvluchten) zorgt ervoor dat ticketprijzen in vrije val zijn. Vanaf september ontstaat er opnieuw een evenwicht in de bezetting van heen- en retourvluchten, waardoor vertrekken eind augustus en terugvliegen in september mogelijk is tegen de laagste tarieven van het seizoen.

CRUISE

NCL: uitbreiding Europa-aanbod

© NCL

Norwegian Cruise Line presenteert haar nieuwe brochure met afvaarten tot april 2020. Met zes schepen lanceert de rederij voor het zomerseizoen 2019 haar breedste Europa-aanbod ooit. Belangrijk voor onze regio is dat de Norwegian Pearl vanaf 11 mei 2019 vier cruises van/naar Amsterdam zal verzorgen. Een zeer gevarieerde 15-daagse reis voert de gasten op twee vertrekdata via Newhaven (Edinburgh) en Invergordon (Inverness) naar Bergen, Geiranger en Hellesylt in Noorwegen, met tevens stops in Dublin, Le Havre, Tilbury bij Londen en Zeebrugge. Op de tweede route vaart het schip naar de toeristische hoogtepunten van de Oostzee met bezoeken aan Helsinki, Stockholm, Tallinn, Riga en Kopenhagen, een tweedaags verblijf in St. Petersburg en stops in kleinere bestemmingen zoals Gdingen (Danzig) en Klaipeda. Andere nieuwigheden in de brochure zijn de routes van de Norwegian Joy die volgende zomer de kleinere Norwegian Pearl vervangt en samen met de Norwegian Bliss in Alaska vaart en de Norwegian Encore die vanaf november 2019 vanuit Miami de Oostelijke Caraïben doorkruist. De nieuwe brochure is online te bekijken en te bestellen via www.ncl.eu/brochure.

PEOPLE ON THE MOVE

LEM: nieuwe pers-, PR- en marketingveranwoordelijke

De 42-jarige Vanessa Flamez (afkomstig uit Brugge) wordt vanaf de herfst de nieuwe woordvoerster (pers, PR en marketing) van de twee regionale luchthavens OST en ANR in navolging van Catherine Stuyck. Zij was de jongste zes jaar commercieel directeur bij de Basketbalclub BC Telenet Oostende en voordien werkzaam bij VOKA. Vanessa is te bereiken via vanessa.flamez@antwerpairport.aero

TOUROPERATING

Travel Sensations: nieuwe brochures 2018-2019

De nieuwe brochure 2018-2019 ‘De wereld van Sensations – individuele reizen’ wordt vanaf eind deze week verdeeld bij de reisagent. In 132 bladzijden stelt Travel Sensations zijn benadering voor van belevingsreizen naar verre bestemmingen verdeeld over Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Pacific en USA. Op blz. 2 vind je de lijst met alle landen waarop Travel Sensations met kennis en passie reizen (op maat) kan uitwerken voor individuele reizigers of voor privégroepjes.

De grote nieuwigheid is het aanbod van familiereizen naar Bali, Japan, Borneo, Sri Lanka, Thailand, Kenia, Senegal, Tanzania, Zuid-Afrika, Brazilië, Costa Rica, Ecuador, Yucatan, Peru, Egypte, Israël, Oman, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast vinden jullie nog 44 reisprogramma’s van de formule ‘Kant-en-klaar’. Deze formule kan gereserveerd worden zoals voorgesteld, maar is meestal een inspiratiebron om originele reizen op maat uit te stippelen. Raadpleeg de brochure op de website.

Senegal en Kaapverdië

Eind deze week wordt bij de reisagent de 2de editie van de brochure ‘Senegal en Kaapverdië’ geleverd. In het eerste deel (recto) worden 19 bladzijden besteed aan de lievelingsbestemming van Simon Lemaire (travel designer Centraal en Westelijk Afrika).Hij wordt op de Belgische markt aanzien als een referentie voor Senegal. Sensations is bijzonder vernieuwend en biedt zeer competitieve prijzen op deze veel gevraagde bestemming.

De vorige brochure Kaapverdië heeft ervoor gezorgd dat de verkoop sterk steeg op de prachtige archipel, die het hele jaar door kan bereisd worden. Simon kent eveneens goed de bestemming. In juni dit jaar organiseerde hij nog een boeiende famtrip die het “ware Kaapverdië” aan de deelnemende reisagenten heeft geopenbaard. Het is een bestemming voor liefhebbers van natuur, afwisselende landschappen, authenticiteit en wandelen. Ook in deze nieuwe editie zijn er 4 programma’s die eilanden combineren. Er is voor elk wat wils: groepsreis en individuele programma’s, al dan niet begeleid. Raadpleeg de brochure op de website.

PEOPLE ON THE MOVE

Philippe Saeys-Desmedt leidt verkoop Lufthansa Groep in Afrika

© Brussels Airlines

Philippe Saeys-Desmedt gaat vanaf 1 november de verkoops- en commerciële Afrika- activiteiten van de hele Lufthansa Groep op zich nemen. Het gaat om de 24 markten in Afrika ten zuiden van de Sahara. De aanstelling is het gevolg van de integratie van de Afrikaanse verkoopactiviteiten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS in één organisatie en de relocatie van het regionale verkoopkantoor voor de Sub-Sahara regio van Lagos (Nigeria) naar het hoofdkantoor van Brussels Airlines in Diegem. Philippe Saeys-Desmedt (57) is al lang werkzaam in verschillende Afrikaanse markten. De Belg begon zijn carrière bij Sabena in 1986 als cargo operations agent. Een jaar later verhuisde hij naar hun sales afdeling als vertegenwoordiger voor de luchtvaartmaatschappij bij Europese instellingen. In 1990 werd hij general manager voor Oeganda. Nadien ontwikkelde hij de sales activiteiten in Duitsland, Kameroen en Equatoriaal-Guinea voor zowel Sabena als Swissair. Bij opvolger Brussels Airlines werd hij verantwoordelijk voor de sales- en grondactiviteiten als general manager voor Oost-Afrika, Senegal en de Democratische Republiek Congo. Sinds 2013 leidt hij de verkoopsactiviteiten van Brussels Airlines in Afrika.

REISINDUSTRIE

V.l.n.r.: H. Hilbelink (Manager Industry Relations Airtrade Nederland), M. Rohring (Senior Account Manager Lufthansa Group Nederland), F. Wester (CFO Airtrade Nederland), J. Martron (CEO Airtrade Nederland) en R. Mamone (General Manager Sales Lufthansa Group Nederland).

Airtrade & LH-Group: NDC API

Sinds vorige week is de NDC API koppeling van Airtrade met de LH-Group live. Wie gebruik maakt van de Airtrade applicaties heeft voortaan dus ook toegang tot het NDC Partner Programma van de Lufthansa Group via FareFinder (toegang tot een ruim aanbod tarieven, keuzemogelijkheden en andere gunstige LH-Group voorwaarden). Roberto Mamone, General Manager Sales voor de LH-Group Nederland: “NDC ligt in de kern van de toekomstige distributiestrategie van onze groep. We zijn blij dat we onze Airtrade klanten producten kunnen aanbieden die anders niet beschikbaar zouden zijn.” Jeroen Martron, CEO Airtrade: “Dankzij de koppeling genieten onze klanten van een grotere prijstransparantie en een op maat gemaakt aanbod. Ons vermogen om snel onze technologie te veranderen naar gelang de verschuivingen op de markt, versterkt onze toppositie in de Benelux.”

TOUROPERATING

TUI: sterke zomer & veelbelovende winter

Ondanks het schitterende weer in België noteert TUI 9% meer vertrekkende passagiers tijdens het zomerseizoen dan in 2017. Spanje was opnieuw de vaakst gekozen bestemming: één Belg op 4 koos voor een vakantie aan de Costa’s of op een Spaans eiland. Griekenland is nummer twee, gevolgd door Turkije en Egypte, dat zijn aantal reizigers zelfs ziet verdubbelen.

September, de maand waarop het nieuwe schooljaar van start gaat, nadert met rasse schreden en is voor velen een ideaal moment om op reis te vertrekken. Waar juli en augustus bij uitstek de maanden zijn voor families (veel passagiers hebben de leeftijd 0 -18 jaar) is september de maand van de 19-30 jarigen en de 50+-ers. September is een prima maand voor vakantie: de rust keert overal terug, er is voldoende beschikbaarheid en de prijzen zijn gunstiger. Om aan de vraag te beantwoorden heeft TUI trouwens de capaciteit op Egypte, Turkije en de Canarische Eilanden verhoogd voor de herfst.

Qua prijs zit je nog beter met een vertrek tijdens de laatste week van augustus met retour in september: vooral studenten die hun vakantiejob of tweede zittijd achter de rug hebben, profiteren hiervan.

Officieel begint het winterseizoen eind oktober. De Belg reserveert steeds vroeger: TUI noteert reeds een groei van 4% tegenover vorig jaar. De klassieke winterbestemmingen Canarische Eilanden, Egypte en Kaapverdië zijn weer erg in trek. Tunesië en Turkije, die deze zomer al heel sterk in de lift zaten, zetten de trend verder voor de wintervakanties.

De herfstvakantie is ook de start van het skiseizoen. Vooral voor de paasvakantie 2019, goed voor 30% van de skiafreizen, wordt het drummen. Volgend jaar valt die vrij laat en vanaf 15 april, de tweede week, zijn veel hotels al gesloten, vooral in Oostenrijk. De eerste week, die bovendien voor alle Europese landen een vakantieperiode is, wordt dus heel veel geboekt en er dreigt snel een tekort aan hotelkamers. Door de ongewone paasvakantie boeken veel Belgen intussen de sneeuwzekere krokusvakantie. De favoriete skilanden bij de Belgen blijven Frankrijk, Oostenrijk en Italië.