20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Deze week leest u de volgende analyses bij de TM Newsletter:

De instorting van de Morandi-brug op de A10-autosnelweg in Italië die het leven kostte aan 43 personen, heeft weinig of geen invloed op het cruiseverkeer vanuit Genua. Alle schepen van MSC Cruises vertrokken afgelopen weekend normaal. Met de MSC Opera, MSC Divina, MSC Fantasia en MSC Seaview varen deze zomer elk weekend vier schepen van de maatschappij vanuit Genua. Wel heeft de rederij de inschepende passagiers aangeraden extra reistijd in te plannen omdat de onderbreking van de A10 voor extra verkeer en files kan zorgen op de alternatieve wegen. Lees hier verder.

De aarde schudt verder in Lombok. We volgen de situatie verder op met TM en vroegen ook om reacties bij de vakverenigingen. Lees hier verder.

TM TRAVEL AWARDS

Nieuwe sponsor: CroisiEurope

We hebben het genoegen om een nieuwe sponsor aan te kondigen voor de TM Travel Awards! CroisiEurope zal tijdens de 21e editie de Award Coach Tourism Product (Nederlands & Frans) uitreiken!

VAKBEURS

TM-Charter Top Resa: 26 september

​Van 25 tot 28 september opent de vakbeurs IFTM – Top Resa haar deuren en dit al voor de 40ste keer! Net zoals de vorige jaren is de venue ‘Porte de Versailles’ in Parijs. Op woensdag 26 september 2018 organiseert Travel Magazine, in samenwerking met Thalys, zijn charter naar deze beurs. Voor 225 euro (hetzelfde tarief als vorig jaar!) kan u als reisprofessional inschrijven voor deze charter.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

– de heen- en terugreis met Thalys in Comfort 1-klasse
– vertrek in Brussel-Zuid om 8u13; retour Parijs om 18u25
– transfer van en naar de beurs
– toegangskaart voor IFTM Top Resa 2018
– lunch aangeboden door Travel Magazine

Om u in te schrijven, dient u uw persoonsgegevens voor 10 september in te vullen via onze website en het gewenste bedrag te storten op het rekeningnummer van Travel Productions N.V.: BE48 4050 1071 8127

LUCHTVAART

Ultra-low cost vanuit Brussel naar USA

Brussels Airport krijgt er voor het eerst een ultra-lagekostenmaatschappij voor lange afstandsvluchten bij. De Noord-Europese maatschappij Primera Air, opgericht in Ijsland in 2003, gaat vanaf het voorjaar 2019 vanuit Zaventem rechtstreeks naar Boston Logan, Newark Liberty en Washington Dulles vliegen. Twee van de drie bestemmingen (New York en Washington) worden nu al door Brussels Airlines aangevlogen. Primera Air gaat de routes vliegen met het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, de B737 Max 9-jet die plaats biedt aan 192 tot 220 passagiers. Veel ruimte zullen de reizigers in elk geval niet hebben, want aan boord van de trans-Atlantische vluchten hebben de standaard economy seats een pitch van slechts 30 inch. Dergelijke zitplaatsen komen meestal standaard voor op korte afstandsvluchten maar niet op trans-Atlantische vluchten. Wie twee extra centimers wil moet daarvoor bijbetalen, maar die bieden nog steeds maar dezelfde beenruimte als in de standaard economy class bij de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Niettegenstaande de lage instapprijzen moet voor alle extra’s worden bijbetaald. De lijndienst Brussel – Newark gaat op 9 mei 2019 van start met een dagelijkse retourvlucht. De route van Brussel naar Washington begint op 2 juni 2019 met 3 vluchten per week. De vluchten van Brussel naar Boston starten eveneens op 2 juni met vier vluchten per week.

VAKVERENIGING

ABTO Travel Trends Rapport: Belg op reis

Wat doen de Belgen eigenlijk op vakantie? Het ABTO Travel Trends Report geeft inzicht in het reisgedrag van de Belg. En we zien deze zomer al enkele opvallende cijfers. Het warme weer zorgde dan wel voor een piek aan het strand en in waterpretparken, toch plant maar liefst 77% van de Belgen ook minstens één culturele activiteit tijdens zijn vakantie. “Dat maakt het ABTO Travel Trends Report nu zo uniek”, vindt Luc Coussement, voorzitter van ABTO.  “Dankzij een continue monitoring weten we meteen of uitzonderlijke omstandigheden of gebeurtenissen impact hebben op het reisgedrag van de Belg. In het geval van een uitzonderlijk hete zomer zoals dit jaar blijkt dat slechts gedeeltelijk de keuze van activiteiten te beïnvloeden.”

Cultuur met een grote C

62% van de Belgische toeristen bezoekt minstens één grote stad of groot dorp tijdens zijn vakantie. Dat is meteen de meest populaire activiteit voor de Belg op vakantie. Een ander opmerkelijk cijfer: 77% van de Belgen plant minstens één culturele activiteit tijdens zijn vakantie. Dat gaat van lokale bezienswaardigheden (35%) over musea, theatervoorstellingen, tentoonstellingen of kunstgalerijen (27%) tot het bijwonen van een lokaal cultureel event (18%).

Inspannen en ontspannen

De extreem warme temperaturen hebben wel degelijk invloed gehad op de activiteitenkeuze van de reiziger. Op zoek naar water en afkoeling, zocht dit jaar maar liefst 37% het strand op en 32% deed er alles aan om te kunnen gaan zwemmen. 9% plande een bezoek aan een waterpark, dat zijn 900.000 Belgische bezoekers! Sport en avontuur of lekker lui niets doen? Een beetje van alles, zegt de Belg dan. Zon, zee en strand staan hoog aangeschreven: 37% stipt het strand aan als één van de activiteiten op vakantie. 33% plant zeker ook een activiteit in de bergen of bij het meer. 45% wil (blijven) sporten op vakantie en 44% wil wel eens een avontuurlijkere activiteit inlassen. De meest populaire sporten zijn zwemmen (32%) en
(berg-)wandelen (29%).

HOTELLERIE

Hotels onder prijs Booking.com

De wet die ervoor zorgt dat hotels een lagere prijs mogen aanbieden op hun eigen website dan op die van Booking.com, is van kracht gegaan. Deze wet zorgt ervoor dat hotels niet langer gebukt gaan onder een oneerlijke concurrentie met Booking.com. De boekingssite herinnerde er wel nog graag aan dat zij de ideale plaats blijven voor de consument om prijzen te consulteren en te vergelijken. Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters hoopt met deze wet de hotelsector meer slagkracht te geven en de band tussen de consument en de hotels te verbeteren.

LUCHTVAART

Air Malta & Ryanair bundelen krachten

Wat lange tijd voor onmogelijk werd gehouden wordt nu een feit. Voor het eerst gaat Ryanair een samenwerking aan met een zogenaamde legacy-carrier. Air Malta en Ryanair gaan gebruik maken van elkaars verkoopplatform om vluchten te verkopen van de beide carriers. Zo zullen de vluchten van Air Malta voortaan ook boekbaar zijn op de website van de Ierse lagekostenmaatschappij. Het gaat om 21 routes van Air Malta en 53 routes van Ryanair vanuit Malta. Daardoor bereikt Air Malta de circa 139 miljoen klanten van Ryanair die jaarlijks met de maatschappij vliegen. Daarenboven krijgen ze een grotere keuze aan bestemmingen. Volgens Ryanair is deze samenwerking het nieuwste initiatief in het kader van het “Always Getting Better”-programma. Deze samenwerking is de vierde in zijn soort van Ryanair, die dergelijke partnerships heeft met Aer Lingus, Air Europa en Laudamotion.

STUDIEREIS

Pegase: 30 jaar

Volgend jaar bestaat Pegase 30 jaar! En om het feestjaar goed in te zetten, organiseert de touroperator een exclusieve megatrip naar Dubai met maar liefst 30 reisprofessionals! Pegase is ervan overtuigd dat hun verhaal niet mogelijk zou zijn zonder u, trouwe partner/reisagent, en wil daarom in 2019 op een uiteenlopende manier de Pegase-partners in de bloemetjes zetten met talloze initiatieven en acties.

Dubai: exclusieve megafamtrip

Van zaterdag 8 december tot en met donderdag 13 december organiseert Pegase een exclusieve mega famtrip naar Dubai. Enkele (letterlijke en figuurlijke) hoogtepunten van de reis zijn een helikoptervlucht boven Dubai met vertrek op het Atlantis helipad, een woestijnsafari afgesloten met een barbecue onder de sterrenhemel, cocktails drinken en relaxen in Nikki Beach, diner in Palace Downtown en een heuse fonteinenshow,… Deelname aan de trip is gratis, want deze wordt geheel gratis aangeboden door Pegase ter ere van hun 30e verjaardag! U logeert in een tweepersoonskamer voor alleengebruik. De trip wordt georganiseerd in samenwerking met Visit Dubai.

Deelnemen? Registreer u en volg het Dubai Expert Programma voor 15 september. Ontdek hier de handleiding om het programma te volgen. Alle video’s van het Dubai Expert programma dienen bekeken te worden, en minstens 20 missies moeten voltooid worden om deel te kunnen nemen aan de trip. Stuur een mail naar contact@pegase.be nadat u het programma hebt gevolgd, zo vervolledigt u uw inschrijving. Het programma dient gevolgd te worden om een geldige inschrijving te hebben. Sales Steven Van Oost, contacteert de 30 uitverkorenen persoonlijk.

LUCHTVAART

Johannesburg: strenge controles op buitensporige bagage

De internationale luchthaven van Johannesburg wil de strijd aangaan tegen bagage met onregelmatige afmetingen. Dat doet ze om het blokkeren van de bagagebanden te voorkomen, omdat dit voor grote vertragingen zorgt in het verwerkingsproces van de bagage. Op die manier hopen de autoriteiten om de valiezen sneller en efficiënter tot bij de passagier te kunnen brengen. OR Tambo, de internationale luchthaven in Johannesburg zal deze nieuwe richtlijnen inzake bagage vanaf 1 november toepassen. Is de koffer of reistas rond, heeft die geen plat oppervlak, een onregelmatige vorm, of een lange draagriem of indien de koffer buiten de afmetingen valt, dan zullen alle spullen moeten overgeladen worden in een standaard valies. In de komende weken zal de luchthaven informatieve advertenties plaatsen, zodat reizigers weten wat de nieuwe bagagerichtlijnen zijn bij het inchecken en waar ze terecht kunnen bij eventuele problemen.

ATTRACTIEPARK

Disneyland Paris: last minute aanbiedingen

De vakantie zit er bijna op, maar Disneyland Paris zomert volop verder met twee last minute zomeraanbiedingen, met aankomstdata tot en met 19 oktober 2018. Het is bovendien de laatste kans om superhelden als Iron Man, Spider-Man, Black Panther en Thor te bewonderen tijdens Marvel Summer of Super Heroes! Zij geven nog tot 30 september het beste van zichzelf in het Walt Disney Studios Park.

Verder op het programma in Disneyland Paris: plezier, magie en tal van shows! Sluit de zomer spetterend af en geniet van deze last minute aanbieding: Tot -25% op jouw verblijf + verblijf cadeau voor kinderen tot en met 11 jaar (onder voorwaarden) voor aankomsten van 22 augustus tot en met 30 september. Boeken voor 27 september.

Disney’s Davy Crockett ranch

Geniet van een verblijf boordevol avontuur en ontspanning in Disney’s Davy Crockett Ranch! Profiteer van de laatste zomeravonden in een uniek en ontspannen kader in het hart van de natuur: Verblijf tegen een scherpe prijs per persoon voor een verblijf van 1 nacht/2 dagen. Geldig voor aankomsten van 9 september tot en met 19 oktober. Boek vóór 19 oktober. Voor alle informatie, voorwaarden en details ga naar www.disneystars.com

PEOPLE ON THE MOVE

AF-KL: nieuwe topman

Voor het eerst in het 85-jarige bestaan komt er geen Fransman aan het roer van Air France-KLM, maar een buitenlander. De top van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft de Canadees Benjamin Smith vorige week benoemd als nieuwe ceo. Zijn naam circuleerde al een week in de media. Smith is nu nog de tweede man van Air Canada als chief operating officer. Uiterlijk 30 september treedt hij in dienst. De benoeming stond aanvankelijk gepland voor ergens in september, maar in de voorbije week zetten Franse piloten druk op het bedrijf onder dreiging van stakingen om zo snel mogelijk met een nieuwe topman te komen. Hij is Engelstalig maar zou zich ook goed redden in het Frans.

EVENT

Travel in France

Op 13 september kan je in Antwerpen terecht voor de minibeurs Travel in France, georganiseerd door Atout France. De ideale kans om jouw volgende individuele of groepsreizen vorm te geven en om bijzondere adresjes en originele plekken te leren kennen. Maak zeker ook van de gelegenheid gebruik om een praatje te slaan met de 28 exposanten en verkrijg insider-info over al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. De beurs start om 11u en eindigt om 16u30, de workshop start om 12u30. Je kan ervoor kiezen het hele programma te volgen, inclusief een interactieve presentatie, of een gericht bezoek brengen over de middag met workshops en een ontmoeting met de verschillende partners. Place to be is het Elisabeth Center in Antwerpen, vlakbij het Centraal Station. Inschrijven via deze link.

Wie met de trein reist, krijgt een gratis ticket aangeboden!

TOUROPERATING

Africa by Excellence: promoprijzen

Tot 2 september lopen er uitstekende vluchtpromoties bij Emirates en Qatar naar Zuid-Afrika voor afreizen tot 25 juni 2019 . Samen met de zwakke Zuid-Afrikaanse munt zorgt dit ervoor dat Zuid-Afrika bezoeken kan tegen zeer voordelige prijzen. Oktober en november zijn schitterende maanden om zowel safari’s in het Kruger Park, de Tuinroute als Kaapstad te combineren. Boek een van de Africa by Excellence groepsreizen of contacteer hen via info@africa-by-excellence.be of 09/395.10.20 om een fly & drive uit te werken voor jullie klanten. Kijk eens naar het Africa by Excellence programma South Africa on a Budget: je combineert de Panoramaroute, Kruger, Swaziland, Saint Lucia en Drakensbergen tijdens een 14-daagse reis tegen een superinteressante prijs. Ideeën vinden jullie in de brochure Africa by Excellence, uitgewerkte programma’s met prijzen op de gloednieuwe website www.africa-by-excellence.be. Uiteraard steeds aanpasbaar volgens de wensen van jullie klanten.

EVENT

Start to E-Com!

Dit bericht bereikte ons via de FBAA. Op dinsdag 18 september (14u-17u30) kan je in Sint-Niklaas terecht voor de eerste workshop Start to E-Com van het e-BUS-iness-project (VLAIO, BAAV, VRA en Thomas More). Het is de eerste workshop uit een reeks van 8 – één halve dag per maand – die tussen september 2018 en april 2019 zullen georganiseerd worden. De deelnemers hoeven niet noodzakelijk alle workshops te volgen. Afhankelijk van het thema kunnen ook andere medewerkers van uw bedrijf afgevaardigd worden. Hier vindt u het gedetailleerd programma van alle 8 workshops. De eerste workshop geeft de aanzet voor het stappenplan om te starten met E-commerce. Dit betekent vooral omzet realiseren via uw website en eventueel later zelfs via bookingsplatformen. Er is geen bepaalde voorkennis vereist. Men doorloopt een praktische vragen- en actielijst, u kan zien zien hoe reis- en autocarbedrijven hier resultaten mee halen, en u kan rekenen op het advies van twee experten (Greet De Kocker en Jelle Van Winckel). Tenslotte worden u de tools aangeboden om de stappen toe te gaan passen in uw eigen bedrijf. Dankzij de steun van de Vlaamse Administratie voor Innovatie en Ondernemerschap kunnen deze workshops u gratis aangeboden worden. Een twintigtal bedrijven zijn nu reeds ingeschreven. Schrijf u ook in via info@baav.be

LUCHTVAART

Brussels Airport: Sky Hall-renovatie

Brussels Airport is gestart met de renovatiewerken van het dak van de Sky Hall, de vroegere transithal op de luchthaven. Een merkwaardige architecturale keuze uit de jaren 50 was om het dak te laten steunen op pilaren in het midden van de ruimte zodat het dak lijkt te zweven op de hal. De ingenieurs van Brussels Airport Company hebben een eigen out-of-the-box oplossing gevonden voor de renovatie zodat het dak kan blijven zweven en de iconische look van de Sky Hall zo bewaard blijft.

Niettegenstaande de ingenieuziteit van de dakconstructie uit de jaren 50 was het dak van de Sky Hall niet meer stabiel, noch brandveilig volgens de huidige normen en wetgeving. Zo zou het aluminium dak bijvoorbeeld te snel doorbuigen bij een brand. Om de Sky Hall opnieuw te kunnen gebruiken, moet het dak dus vernieuwd worden.

BUSINESS TRAVEL

BCD Travel: impact digitale technologieën

BCD Travel publiceert een nieuwe paper over de impact van opkomende technologieën op sourcing in de zakenreissector. Zakelijke travelbuyers leren dankzij de paper hoe ze nieuwe technologieën zoals machine learning, AI en chatbots kunnen inzetten om hun inkoopactiviteiten te verbeteren. BCD Travel wil hiermee de kenniskloof in de reisindustrie omtrent digitale technologie helpen dichten. “Met de jaarlijkse leveranciersonderhandelingen voor de deur, vonden we sourcing een goed onderwerp voor onze eerste paper in de Inform-serie“, zegt Miriam Moscovici, director Emerging Technologies bij BCD en leider van het onderzoeksteam, “De paper helpt travelbuyers beter te begrijpen hoe ze digitale technologieën als AI en chatbots kunnen gebruiken bij hun inkoopscenario’s. Dit is real-world informatie voor real-world programma’s.”

De paper over sourcing is de eerste paper in een zesdelige serie over opkomende technologieën en zakenreismanagement. Elke paper onderzoekt de gevolgen van blockchain, Internet of Things, virtuele realiteit, machine learning, chatbots en artificial intelligence op de zes kernonderdelen van zakenreismanagement:

  1. Sourcing
  2. Beleid
  3. Communicatie
  4. Zorgplicht
  5. Betalingen en onkosten
  6. Prestatiemanagement

De volledige paper lees je hier.

LUCHTVAART

Luchtvaartjobs: verwachte groei

De International Air Transport Association (IATA) heeft de resultaten gepubliceerd van een wereldwijd onderzoek van Human Resources diensten in de luchtvaartsector. Meer dan 73% van de respondenten verwacht dat de belangrijkste banengroei verwacht wordt bij de grondoperaties, klantenservice en bij het cabinepersoneel. 48% meldt dat het vinden van nieuw talent een grote uitdaging is, zowel vanwege het gebrek aan beschikbaarheid van kandidaten met de juiste vaardigheden en kwalificaties als, in sommige gevallen, de soms te hoge looneisen van nieuwe kandidaten. Naast het loon- en uitkeringspakket van elke medewerker, identificeerden de HR-professionals doorgroeimogelijkheden (49%) en ontwikkeling en training (33%) als hoge prioriteit in arbeidstevredenheid en -behoud. Slechts 28% van de respondenten gaf aan dat de huidige training effectief is. Daarom proberen veel bedrijven en organisaties hun interne training met externe partners te verbeteren. Ongeveer 75% van de respondenten verwacht de komende twee jaar een aanzienlijke toename van het aantal jobs in de diensten klantenservice, grondoperaties en cabinepersoneel. In het rapport wordt geen melding gemaakt van het groot tekort aan piloten maar ook dat gegeven is algemeen bekend.

LUCHTVAART

Air Algérie ex-CRL

Air Algérie gaat vanaf volgend winterseizoen niet enkel op Brussels Airport vliegen, maar ook naar de luchthaven Charleroi Brussels South Airport. Vanaf Charleroi gaat het om twee vluchten per week, op dinsdag en zondag. De lijndienst gaat op 28 oktober van start en wordt uitgevoerd met een Boeing B737-600. De vlucht vanuit Algiers komt om 19u10 aan in Charleroi en vertrekt er weer om 20u10 met aankomst omstreeks 22u55 uur plaatselijke tijd in Algiers. Vanuit Charleroi vliegt ook TUI fly naar Algerije, tijdens het zomerseizoen zelfs naar vijf verschillende bestemmingen.

HOTELLERIE

Accor: JO & JOE Open House

De AccorHotels zijn met Novaxia in Parijs begonnen aan de bouw van een nieuw en 1465 m2 groot hotelconcept. Onder de naam JO & JOE Open House wil de hotelgroep stedelijke locaties promoten om beter te kunnen reageren op veranderende trends in reisgedrag, evenals het aanbieden van openbare ruimtes die openstaan voor de lokale inwoners. De Franse hoofdstad komt als eerste aan de beurt met een JO & JOE die over ruim twee jaar moet openen. Na de première in Parijs komen nog meer toonaangevende Europese en internationale steden aan de beurt zoals Rio, Boedapest, Londen en Krakau.

TOUROPERATING

TUI wintercampagne 2018-2019

Het last minute seizoen loopt bijna op zijn einde en het is tijd voor onze reizigers om te denken aan hun wintervakantie. Kiezen ze voor winterzon of een skivakantie? Een weekendje citytrippen of er even tussenuit dichtbij? Wat de vakantiewens van je klant voor deze winter ook is, TUI heeft een ruim aanbod aan winterbreaks. Bovendien genieten uw klanten nu nog van interessante vroegboekvoordelen, voor zowel vliegvakanties als sneeuwvakanties. Van luchthavenvervoer, tot kinderen gratis, tot gratis skipassen. Laatste kans om te profiteren van de voordelen! Luchthavenvervoer met Billo aan een verlaagd tarief van 25 euro per dossier geldt nog tot en met 31/08.

Kenia & Puerto Plata: nieuw

Deze winter biedt TUI twee nieuwe long haul bestemmingen aan: Kenia en Puerto Plata. Beiden zijn terug van weggeweest en worden zowel in flight-only als in pakketformule aangeboden. Kenia biedt een mooie combinatie van safari en strandvakantie. Het is een paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers, met de 48 nationale parken en natuurlijk de Kilimanjaro net over de grens in Tanzania waar je de Big Five kan spotten. Geniet daarna van een cocktail onder een palmboom op het mooiste strand van Oost-Afrika, Diani Beach. TUI fly vliegt één keer per week op vrijdag naar Mombasa. Hoteltip in Kenia: familieresort Leopard Beach Resort & Spa 4* aan Diani Beach. Het paradijs vind je ook terug in Puerto Plata, aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek en aan de Caribische Zee biedt Puerto Plata een tropische winterzonvakantie. TUI fly vliegt er twee keer per week op woensdag en op zondag heen. Hoteltip in Puerto Plata: Be Live Collection Marien 5*.

LUCHTVAART

ANA meer capaciteit ex-BRU

All Nippon Airways (ANA) zet bij de aanvang van het winterseizoen, eind oktober, een groter toestel in op de dagelijkse lijndienst tussen Brussel en Tokio. Op dit ogenblik vliegt ANA de route met een Boeing B787-8 Dreamliner (169 stoelen). Vanaf 28 oktober wordt overgeschakeld op de grotere B787-9 (215 stoelen) met plaats voor 48 passagiers in busines sclass plaatsnemen, 21 in premium economy en 146 in economy. ANA vliegt sinds 25 oktober 2015 elke dag tussen Brussel en de Japanse hoofdstad.

EVENT

Debat Reizen van de toekomst (Davidsfonds Cultuurreizen)

Reizen in/van de toekomst: familievakantie naar Mars of een VR-bril op je neus. Zaterdag 6 oktober 2018 organiseert Davidsfonds Cultuurreizen een debat over de toekomst van het reizen. Reizen we over enkele decennia met z’n allen naar Mars of blijven we net thuis en beleven we alles in VR? Het wordt ongetwijfeld een boeiend gesprek met panelleden Peter De Wilde (Toerisme Vlaanderen), Rudi Peeters (KBC), Anne-Marie Van Broeck (KU Leuven), Paul Peeters (Centre for Sustainability, Tourism & Transport (CSTT) van de Breda University of Applied Sciences) en Johan Smeuninx (Davidsfonds Cultuurreizen). Vincent Nijs van Toerisme Vlaanderen geeft vooraf een inleiding en Robrecht Willaert (Travel Magazine) modereert. Praktisch: zaterdag 6 oktober 15.30 – 17 uur in de Witte Zaal van ’t Arsenaal, Hanswijkstraat 63, 2800 Mechelen, prijs: 10 euro, inclusief drankje achteraf. Wilt u er graag bij zijn? Stuur dan snel een mailtje naar cultuurreizen@davidsfonds.be met vermelding ‘Debat 6/10’. Het aantal plaatsen is beperkt.

TOUROPERATING

Davidsfonds Cultuurreizen: nieuwe brochure

Volgende week komt de nieuwe reisbrochure van Davidsfonds Cultuurreizen uit, met een aanbod van ruim 100 reizen voor het voorjaar en de zomer van 2019. Reizigers kunnen de brochure reeds in avant-première ontdekken via www.davidsfonds.be/reisbrochure. Wanneer ze boeken via cultuurreizen@omniatravel.be, worden hun aanvragen met voorrang behandeld.

STUDIEREIS

NMBS Internationaal Eductour ICE & Maritim Hotels

NMBS Internationaal, Maritim Hotels, Frankfurt Airport en de dienst van Toerisme en Congressen van Frankfurt nodigen u uit voor een eductour naar Frankfurt op 5 en 6 oktober 2018. Ontdek Frankfurt met de ICE hogesnelheidstrein (Brussel-Frankfurt in 3u). Op het programma staan onder andere een bezoekje aan de onderhoudswerkplaats van de ICE treinen, een city tour en een bezoek aan Frankfurt Airport ‘behind the scenes’. Vrije tijd wordt voorzien. De overnachting in het Maritim Hotel en de maaltijden worden aangeboden door de partners. Meer informatie en inschrijven via traveltrade@b-rail.be.

BESTEMMING

Duitsland lanceert German Summer Cities

De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) ontwikkelt voor 2019, naast de reeds geïntroduceerde campagne ‘100 jaar Bauhaus’, een tweede wereldwijde virale campagne. De DZT start onder de naam ‘German Summer Cities’ een digitale campagne die wordt aangevuld met actieweken en pop-upevenementen in diverse doelmarkten. Partners kunnen aan de meerdaagse evenementen in het buitenland en aan alle online activiteiten deelnemen. De hashtag #GermanSummerStories wordt gebruikt bij alle activiteiten op sociale media.

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus vertelt hierover: “Als marktleider op het gebied van steden- en cultuurtrips willen wij door middel van vijf clusters een verhaal vertellen. Naast de cluster ‘Urban City’ met het accent op grootstedelijke flair, shoppen of rooftop bars, richten we ons vooral ook op activiteiten buiten de stad. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de cluster ‘Romantiek’, waarin kleine historische plaatsen, kastelen en parken, wijngebieden en traditionele gastronomie de boventoon voeren. In de cluster ‘Vakantie aan het water’ wordt verteld over andere aantrekkelijke manieren om vakantie door te brengen in Duitsland. Hier gaat het om het heerlijke leven aan de kust, zwemmen in rivieren, beachclubs, eilanden, recreatieplassen, bootvakanties, plezierjachten, vaartochten op een vlot en nog veel meer.”

WEBINAR

Travel Counsellors webinar

Op 28 augustus om 15u30 organiseert Travel Counsellors een webinar. Vanuit het comfort van je eigen huis kan je de infosessie mee volgen, vragen stellen en alles te weten komen over wat Travel Counsellors jou kan bieden als reisprofessional. Marina Snijders en Debby Joossens stellen samen met één van de Travel Counsellors hun bedrijf voor. Aan de hand van de 10 meest gestelde vragen door intredende Travel Counsellors kom je reeds een heleboel te weten. Heb jij ervaring in de reissector en wil je voor jezelf een zaak uitbouwen? Je hebt een leuk netwerk en ben je ambitieus, dan ben je een geknipte kandidaat!

Inschrijven kan via deze link.

TOUROPERATING

Thomas Cook: Egypte Meraki Resort 4*

Wil je klant op vakantie graag uitgaan en relaxen? Raad hem dan het Meraki Resort in Hurghada aan! Dit viersterrenhotel werd onlangs in een nieuw kleedje gestoken, waardoor je klant er geniet van een hip en trendy interieur in bohemian style. Op het uitgestrekte domein direct aan het strand vind je tal van loungebars en restaurants. Ook organiseert het hotel geregeld feestjes op het strand. Het Meraki Resort is boekbaar bij Thomas Cook voor zowel zomer 2018 als winter 2018-2019.

Last Minute incentive winnaars bekend!

Thomas Cook lanceerde begin juni een incentive op de verkoop van Last Minutes voor zomer 2018. Hierbij maak je als reisagent kans op gratis duovliegtickets van Brussels Airlines. Benieuwd naar de winnaars van fase 2? Neem dan zeker een kijkje in de Thomas Cook newsletter van deze week!

Thomas Cook Inspiratiereizen voor 55+

Ook voor 55+’ers biedt Thomas Cook tal van interessante inspiratiereizen aan. Of je klant nu houdt van natuur, cultuur, stedenbezoeken of pure ontspanning, de inspiratiereizen bieden voor elk wat wils. Bovendien zorgt een Nederlandstalige begeleider ervoor dat alles perfect verloopt. Enkele aanraders? Wellnessvakantie aan de Turkse Rivièra, rondreis ‘Keizerlijke steden’ in Marokko en singlevakanties voor 55+ in Antalya. Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

SSR bij Brussels Airlines

Wil je graag een Special Service Request (SSR) aanvragen voor je klant voor vluchten van Brussels Airlines? In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je ter herinnering nog eens de correcte procedure.

HOTELLERIE

Grecotel: Corfu Imperial

Deze week laten we je kennismaken met Grecotel Corfu Imperial. Van bij aankomst wordt je overdonderd door de natuurlijke setting, de unieke architectuur en de schitterende service. In de vernieuwde lobby vind je een mix van klassieke en moderne details, die gesofisticeerd drama uitstralen. Het zwembad is vergroot en opnieuw aangekleed, met rondom lounge- en eetgelegenheden. Er is zelfs een nieuw 2e zwembad aangelegd met meer zonnebedden. In de vernieuwde bungalows komt iedereen tot rust in een klassiek interieur: vernieuwde Junior Bunalow Suite en Corfu Family Bungalow Open Plan.

De Spa is verruimd en de fitness kreeg nieuwe toestellen en een prachtig zicht op zee. Er zijn 6 nieuwe massageruimtes en een aparte ruimte voor manicure – pedicure. Op de benedenverdieping zal eerstdaags ook een nieuw binnenzwembad met hammam en sauna openen. Klanten kunnen kiezen tussen het vernieuwde ruime hoofdrestaurant in koloniale stijl, en maar liefst 17 seafront à la carte restaurants dankzij de Dine Around. Reis gratis en in stijl tussen de verschillende Grecotel Hotels & Resorts met de nieuwe luxueuze Pontoon boot.

Voor de kids werd een nieuw Grecoland gebouwd vol nieuw speelgoed en met professionele begeleiding, ook Grecobaby materiaal blijft beschikbaar. Meer info via www.corfuimperial.com

TOUROPERATING

Nieuwe hotels in het aanbod

Exclusive Destinations heeft voor komende winter heel wat nieuwe hotels in het aanbod. De foto’s en hotelbeschrijvingen kan u terugvinden op de website. De tarieven werden ook opgenomen in de prijsbrochures winter 2018-2019. Voor Spanje zijn dat: The Level at Melia Barcelona Sky, Hotel Cala del Pi (Costa Brava), Oliva Nova Beach & Golf hotel (Costa Blanca), Iberostar Fuerteventura Palace, Las Terrazas de Abama (Tenerife). Via Exclusive Destinations Nederland kan je nu ook de Iberostar Grand Hotel Salomé, Iberostar Sabila en Jardin Tropical boeken. Voor Dubai verwelkomt Exclusive de W Dubai The Palm en het Zabeel House Al Seef by Jumeirah. In Abu Dhabi zijn de nieuwkomers terug te vinden op Saadiyat Island, namelijk Saadiyat Rotana Resort & Villas en het Jurmeirah at Saadiyat Island Resort. In de World Wide brochure vinden we volgende nieuwkomers: Zuri Zanzibar, C Mauritius, Kanuhura Island Resort in de Malediven, Le Grand Galle op Sri Lanka, Waldorf Astoria Bangkok en Hilton Curacao.

Huwelijksreizen en vroegboekkortingen

Via de banners op www.exclusive-destinations.be kan je met enkele klikken een volledig overzicht krijgen van alle mogelijke hotels die kortingen aanbieden voor huwelijksreizen. In sommige hotels is het verblijf van de bruid zelfs gratis. U kan er ook de lijst,van meer dan 250 hotels, met vroegboekkortingen downloaden. Deze kortingen kunnen oplopen tot -60% + gratis halfpension. Maak gebruik van deze fantastische tool en informeer je klanten hierover. Voor meer info: 09/2340700 of reservations@exclusivedestinations.be

TECHNOLOGIE

Amadeus/Optym helpt easyJet

Amadeus en Optym hebben deze week aangekondigd dat easyJet gebruik zal maken van hun diensten door hun Amadeus SkySYM by Optym systeem in gebruik te nemen. De digitale oplossing Amadeus SkySYM by Optym laat easyJet toe om betrouwbaardere vluchtschema’s op te stellen en om de stiptheid te bevorderen. Het plannen van een vluchtschema voor een airline met een complex routenetwerk is een monnikenwerk. Een uitgekiend schema zorgt er niet alleen voor dat het aantal vertragingen beperkt is, maar zorgt er ook voor dat er kosten gespaard worden. “Elke airline wil optimale vluchtschema’s uitwerken om zo de winstmarges te vergroten en om betrouwbaardere diensten aan de klant te kunnen leveren. Onze resultaten tonen dat het systeem een on-time performance (OTP) zal opleveren met een stiptheid van meer dan 95%, een verbetering van de stiptheid van tot 4%. We zijn ook trots dat we een nieuwe airline aan boord kunnen brengen bij de Amadeus-Optym partnership.” Aldus Renzo Vaccari, vice president Airline Solutions bij Optym.

TOUROPERATING

© The Ritz-Carlton

Footprints deal met Ritz-Carlton Jacht Collection

Footprints tekende vorige week een samenwerkingsakkoord met The Ritz-Carlton Jacht Collection. The Ritz-Carlton brengt zijn legendarische service en luxe naar zee. Begin 2020 wordt gestart met het aanbieden van cruises op het eerste van drie splinternieuwe jachts. De twee andere schepen volgen in 2021 en 2022. Elk jacht staat garant voor een intieme zeereis met plaats voor slechts 298 gasten in 149 suites. De stijl en inrichting van The Ritz-Carlton hotels werd doorgetrokken naar de jachts. Naargelang het seizoen zullen de jachts de Middellandse Zee aandoen, Noord-Europa, de Caraïben en Latijns-Amerika. De eerste cruise start op 1 februari 2020 vanuit Fort Lauderdale voor een Caraïbische ontdekking, om daarna naar de Middellandse Zee koers te zetten. Op 14 juli 2020 is Londen het vertrekpunt voor een 10-daagse cruise die ook Zeebrugge zal aandoen op 16 juli en Antwerpen op 17 en 18 juli. Boekingen voor deze The Ritz-Carlton Jacht Collection zijn reeds open. Footprints in Blue Waters helpt je graag verder met alle mogelijkheden van The Ritz-Carlton Jacht Collection via 03/2428280 & 03/2428288 & cruises@footprints.be

© Hapag-Lloyd

Expeditiecruise for kids

Footprints selecteerde de expeditiecruise van Hapag-Lloyd Cruises die zich speciaal richt op jongeren van 10 tot 17 jaar. Wat een cruise aan boord van de MS HANSEATIC INSPIRATIONS speciaal maakt? De volledige bemanning doet er alles aan om het de young explorers naar hun zin te maken: speciale expeditiewandelingen of Zodiac-tochten, verrassend fossielonderzoek onder de microscoop, een bezoek aan de brug met een vragenuurtje over navigatie en het gebruik van radar en sonar. Laat de camera’s maar lopen voor een bioscoopavond – enkel voor kinderen, en met popcorn natuurlijk, bestel een pizza tijdens de pizza-avond en als je een getalenteerde verkenner bent, maak je misschien kans om een heuse rally door het schip te winnen. Er is een 14-daagse cruise met vertrek op 21/07/2020 : Kangerlussuaq – Westkust van Groenland – Noord-Westkust van Groenland – Kangerlussuaq. De collega’s van Footprints in Blue Waters helpen je graag verder: 03/242.82.80 & 03/242.82.88 & cruises@footprints.be

PEOPLE ON THE MOVE

Silverjet: nieuwe medewerker

Begin september begint Diane Géline aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière bij Silverjet België. Ze verdiende haar strepen in een reiskantoor (3 jaar) en bij Rainbow (7 jaar) en is dus zeker geen onbekende in de sector. Diane (30 jaar) wordt verantwoordelijk voor de reservaties, voornamelijk voor het Franstalige landsgedeelte, en zal ook betrokken worden in het productieproces van de toekomstige brochures. U kan Diane bereiken via diane@silverjet.be of via 050/700.965

CRUISE

MSC: Kerstmis en nieuwjaar

Denken uw klanten al aan de organisatie van hun eindejaarsfeesten en wensen ze dat ze weer magnifiek en buitengewoon zijn? Stel hen een speciale, voor Kerstmis en nieuwjaar ontworpen, cruise voor. Laat hen kiezen uit de selectie inschepingshavens, met of zonder vluchten inbegrepen. Vele verrassingen wachten hen op om hen magische momenten te laten beleven: van feestelijke maaltijden en parades tot shows en feestjes gewijd aan Kerstmis en Nieuwjaar. Het nieuwe jaar vieren met MSC is een onvergetelijke avond doorbrengen met aftellen en vuurwerk uit de hele wereld op het grote scherm! Nog te boeken tot 31 augustus 2018, via www.mscbook.be.

LUCHTVAART

Finnair naar LA

Finnair zet vanaf volgend jaar voor het eerst koers naar Los Angeles, meteen de vijfde Amerikaanse bestemming voor de Finse maatschappij. De nieuwe rechtstreekse lijndienst vanuit Helsinki gaat op 31 maart 2019 van start met drie vluchten per week, elk uitgevoerd met een Airbus A350-900. Finnair vliegt wel al twee jaar tijdens de zomermaanden naar San Francisco, volgend zomerseizoen zelfs vier keer per week. Hiermee wordt Californië volgende zomer dagelijks verbonden met thuisbasis Helsinki. Nu al vliegt de carrier in de Verenigde Staten op New York, Miami en Chicago, deze laatste bestemming weliswaar enkel tijdens de zomerperiode.

ATTRACTIEPARK

Plopsaland De Panne wordt (even) Meli Park

Tijdens de weekends van 1, 2, 8 en 9 september keert Plopsaland De Panne terug naar de vorige eeuw en wordt het park voor even terug Meli Park. In 1999 werd Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, gekocht door Studio 100 dat het omtoverde tot Plopsaland De Panne. Na 18 jaar vindt Plopsaland De Panne het hoogtijd om deze nostalgische gevoelens terug te brengen tijdens de Meli Park Revival Weekends. Bezoekers worden twee weekends teruggekatapulteerd naar de tijd van toen en meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van de bijen, het vrolijke deuntje van Apirama en De Papegaaienshow. Ook iconische verzamelitems en authentieke attributen worden er tentoongesteld. Bovendien zal de enige echte Meli mascotte na 19 jaar (!) opnieuw aanwezig zijn.