20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TM TRAVEL AWARDS

‘TM Leisure Travel Agency Award’

Als reisagent kunt u uzelf tot 31 augustus kandidaat stellen om mee te dingen naar de TM Leisure Travel Agency Award. Het volstaat om het inschrijvingsformulier op de website www.travelawards.be in te vullen om in aanmerking te komen voor het bezoek in september van één van onze mystery shoppers. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finale proef, dinsdag 9 oktober, op de hoofdzetel van Thomas Cook in Zwijnaarde, voor een vakjury onder het voorzitterschap van Jan Van Steen (BTO/Omnia Travel).

Dossiers indienen

Voor de awards ‘Man & Woman of the Year’, ‘Innovation of the Year’ en ‘Sustainable TO/Tourism’, ‘Best OTA’ en ‘Best Social Media’ kan u een dossier indienen via de speciale website www.travelawards.be/nominees. Kandidaturen kunnen worden ingediend tot en met 1 oktober.

LUCHTVAART

Air Belgium: nieuwe bestemmingen

Air Belgium, heeft plannen om dit najaar drie nieuwe bestemmingen in China toe te voegen. Dat zegt ceo Niky Terzakis dinsdag in Le Soir en L’Avenir. Air Belgium, dat in juni van start ging, zal vanaf september op Zhengzhou vliegen, een stad van dertien miljoen inwoners in de provincie Henan. “Een tweede bestemming komt er in oktober: Wuhan in de provincie Hubei. In november is Taiyuan in Shanxi aan de beurt”, zegt Terzakis. De verbindingen komen bovenop de drie wekelijkse langeafstandsvluchten naar Hong Kong. Terzakis hoopt vanaf oktober ook aansluitingen te kunnen aanbieden in Hongkong naar vier à zes andere bestemmingen, zoals Tokio (Japan), Seoel (Zuid-Korea) en Cebu in de Filipijnen. De precieze bestemmingen zullen afhangen van afspraken met andere maatschappijen, klinkt het. Air Belgium maakt een positieve balans op van de eerste maanden en verwacht dat de trafiek nog zal toenemen. De goede resultaten bewijzen dat het een goede keuze was om een Belgische maatschappij op te richten. “Ik ben tevreden dat acht op de tien passagiers in business class, vooral premium, Vlaamse zakenmannen zijn. De vraag die gesteld moet worden, is waarom er niet meer Walen zijn”, zegt Terzakis nog. Air Belgium was van plan om de frequentie naar Hongkong te verhogen naar vier vluchten per week, maar dat plan gaat niet door. “Er is te veel capaciteit in vergelijking met de vraag”, aldus Terzakis. Nochtans krijgt Air Belgium naar eigen zeggen zijn vliegtuigen goed vol. In juli bedroeg de bezettingsgraad 52 tot 60%. In augustus steeg dat cijfer naar 75 à 85%. De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag drie vliegtuigen. Die worden ook ingezet voor andere maatschappijen, zoals Air France. Air Belgium wil op termijn ook vluchten naar de VS verzorgen in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen.

Vierde toestel

Eergisteren landde in Oostende het vierde toestel van Air Belgium, een A340-300  met kenteken OO-ABD. Het toestel komt vanuit Rome Fiumicino, waar het een nieuw likje verf kreeg in de kleuren en stijl van Air Belgium, de jonge Belgische luchtvaartmaatschappij. Het toestel vloog voorheen voor Finnair.

VAKBEURS

Uitnodiging: Tashkent International Tourism Fair

De Ambassade van Oezbekistan nodigt de Belux reisprofessionals graag uit op de 24ste editie van de Tashkent International Tourism Fair (TITF), ‘Tourism on the Silk road’, van 3 t.e.m. 5 oktober 2018. “Het is dé kans voor de reisprofessionals om gedurende drie dagen persoonlijke ontmoetingen op te zetten met potentiële partners,” aldus Ulugbek Agzamov, raadgever bij de Oezbeekse Ambassade. “De deelnemers ontmoeten er lokale experts die graag de nieuwste trends bespreken en hun expertise delen op vlak van toerisme en hospitality.” Reisprofessionals kunnen nu registreren en krijgen 30% korting wanneer ze voor het eerst deelnemen aan de vakbeurs. Bovendien genieten deelnemers van een gratis visum en speciale kortingen op kamerprijzen.

Meer informatie via Ulugbek Agzamov van de Oezbeekse Ambassade via natomission@uzbekistan.be.

Dilyor Khakimov, ambassadeur van Oezbekistan in de Benelux

Oezbekistan: “banden met reisindustrie aanhalen”

Met haar schitterende natuur en intrigerende oude steden, wint Oezbekistan de laatste jaren aan populariteit als toeristische bestemming. De ambassade van Oezbekistan doet dan ook inspanningen om de banden met de reisindustrie aan te halen. Het wil daarmee het aantal reizigers, vanuit diverse Europese landen, aanwakkeren met de bedoeling de toeristische sector een boost te geven als groeimotor voor de lokale economische groei. “We zijn er zeker van dat Oezbekistan een enorm onbenut potentieel heeft om buitenlandse toeristen aan te trekken, met name uit de Benelux,” aldus Dilyor Khakimov, ambassadeur van Oezbekistan in de Benelux in een gesprek met Travel Magazine. “In het verleden vormde Oezbekistan het hart van de zijderoute tussen de Middellandse zee en China. De steden Samarkand, Khiva en Buchara lagen langs de route en veranderden zo langzaam van gewone karavaansteden in echte schatkamers van de wereld. Machtige rijken lieten er een indrukwekkend cultureel erfgoed achter.”

Oezbekistan en de Belgische to’s

Oezbekistan wordt op de Belgische touroperator-markt aangeboden door o.a. 7Plus, Asteria Expeditions, TUI, BT Tours, Imagine Travel, Joker, anders dan anders, Sovjet Reizen, Thomas Cook en Travel Sensations.

VAKVERENIGING

VVR: opleidingen pakketreizenwet

Dit bericht bereikte ons via de VVR, betreffende de komende opleidingen en documentatie rond de ondertussen in werking getreden pakketreizenwet. De VVR verzorgde reeds vier opleidingssessies waar deze nieuwe wet uit de doeken werd gedaan en waar op basis van praktijkvoorbeelden werd uitgelegd hoe je hier als reisagent mee dient om te gaan.
Om te beantwoorden aan de vraag voorziet VVR vier extra opleidingssessies:

  • 11 september Oost-Vlaanderen (Europahotel Gent)
  • 25 september West-Vlaanderen (regio Brugge)
  • 9 oktober Limburg (regio Hasselt)
  • 23 oktober Antwerpen (Bluepoint Berchem)

Inschrijven voor deze sessies kan via deze link.

Indien je voor jouw bedrijf een in-house opleiding wenst wil de VVR dit zeker bekijken en inplannen. Dit kan vanaf een minimum van 10 deelnemers. Indien je hiervoor kiest, neem je best contact op met het VVR-secretariaat via laure@vvr.be. Ze kunnen je dan de voorwaarden bezorgen en het geheel inplannen en bevestigen.

Op de website is er een aparte tab voor de PRW voorzien. Hier vind je alle relevante documenten terug.

TOUROPERATING

Thomas Cook: 8.000+ hotels reeds boekbaar

Thomas Cook heeft het aanbod citytrips uitgebreid: voor vertrekken winter ’18-’19 én zomer ’19 zijn al meer dan 8.000 hotels wereldwijd boekbaar! Welke bestemmingen zitten in het aanbod? Thomas Cook biedt niet alleen de klassiekers aan zoals Londen, Parijs, Barcelona en Rome, maar je zal ook tal van hotels terugvinden in wereldsteden als San Francisco, New York, Tokio, Singapore en  Dubai. Zelfs indien je het niet zo ver wil zoeken, kan je ook bij Thomas Cook terecht voor citytrips in eigen land, zoals Antwerpen, Brussel en Brugge, of spring je even over de grens voor een bezoek aan onze noorderburen in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Waar kan je deze producten boeken? Onder TCS XBED in BTN4U kan je vlot alle aanbiedingen terugvinden. Deze zijn ook eenvoudig te combineren met een ruim aanbod aan treinen en vluchten naar keuze. Waar kan ik ook zonder brochure meer informatie terugvinden? Neem een kijkje onder de city tab op www.thomascook.be waar je elk hotel kan terugvinden. Hier kan je beeldmateriaal, algemene informatie omtrent het hotel, de kamers en de ligging van het hotel terugvinden.

HOTELLERIE

Grecotel: Club Marine Palace

© Grecotel

© Grecotel Hotels & Resorts

Recent werd het Grecotel Club Marine Palace op Kreta gerenoveerd. Dit familiehotel heeft zowel kamers in het hoofdgebouw als bungalows in traditionele Mediterraanse stijl die rustig gelegen zijn. Alle kamers en bungalows hebben nieuwe lichte meubels zoals getoond op de foto. Daarnaast zijn er ook splinternieuwe kamers in het Casa Marina bijgebouw, gelegen vlak aan de ingang van het aquapark. Eva Van Herbruggen (Grecotel Hotels & Resorts): “Club Marine Palace is een zeer geliefd hotel bij de Belgische klanten omwille van het veelzijdige waterpark én een goede all-inclusive formule met maar liefst 5 inbegrepen restaurants en mogelijkheid om buiten te eten met prachtig uitzicht op zee. Daarnaast is ook het uitgebreide entertainmentaanbod een grote troef. Alle kids kunnen zich uitleven met activiteiten per leeftijdsgroep. Nederlandstalige TUI animatoren zorgen voor de kinderen in de zomervakantie (Kids Club by TUI Family Life). Het ‘Kingdom of Poseidon’ waterpark is een topper: een speelstructuur over verschillende niveaus met waterstralen en glijbanen bezorgt de kleintjes de tijd van hun leven. Er zijn ook vijf spectaculaire glijbanen voor wie houdt van een stevige adrenalinestoot.”

REISINDUSTRIE

Nieuw: rouwvakanties voor volwassenen

In april 2019 wordt de eerste rouwvakantie voor volwassenen door de Izegemse vzw ‘Rouw en Verlies Vlaanderen’ georganiseerd. Organisator Mieke Deltomme: “Volwassenen hebben het vaak moeilijker dan kinderen bij een overlijden. Volwassenen houden zich sterk, verbergen vaak hun verdriet voor de buitenwereld of komen in een isolement terecht net omdat ze zich niet begrepen voelen. Tijd om dit te doorbreken, vinden we bij ‘rouw en verlies Vlaanderen’, een vzw die rouw en verlies bespreekbaar wil maken. De rouwvakantie die wij organiseren is bedoeld voor iedere volwassene die vastzit in zijn of haar verdriet en voor iedereen die wel vooruit wil maar niet weet hoe. Stap voor stap worden de deelnemers meegenomen doorheen hun rouwproces en de rouwtaken en leren ze hoe ze weer sterker worden in zichzelf, de herinneringen aan hun dierbare voor altijd verankerd in hun hart.”

Ook bij reisbureaus

De activiteiten tijdens de rouwvakantie zijn zowel individueel als in groep, daarom werd bewust gekozen voor maximum 10 deelnemers. De eerste georganiseerde rouwvakantie in België gaat door tijdens de paasvakantie in de streek van Vresse-sur-Semois. De vijfdaagse rouwvakantie kost 450 euro, begeleiding, activiteiten, overnachting en maaltijden zijn allemaal inbegrepen. Mieke Deltomme: “We willen, zoveel mogelijk, het niet-commerciële karakter behouden. Mochten er reisbureaus interesse hebben om klanten mee te laten gaan, kunnen zij vrijblijvend contact met me opnemen en voorzien wij uiteraard een commissie. Heb je klanten die behoefte hebben om klaarheid te scheppen in de wirwar van gevoelens en lijkt de rouwvakantie iets voor hen, neem dan gerust contact op met ‘Rouw en verlies Vlaanderen’ via info@rouwenverliesvlaanderen.com of neem een kijkje op de website www.rouwenverliesvlaanderen.com”.

TOUROPERATING

TUI Tool Ski: perfecte skivakantie

De zomervakantiedagen smelten weg, hoog tijd om aan die verfrissende skivakantie te denken voor je klant! Maar welke skivakantie past het best bij jouw klant?

Met vrienden in een appartement, met de partner in een gastronomisch hotel of met het gezin naast skiplezier ook animatie in het hotel hebben? Wil je klant vooral kilometers skiplezier op de pistes of vooral uren après-skiplezier naast de pistes? Kiest hij voor de klassieke landen Frankrijk en Oostenrijk of voor eens iets anders in de Spaanse Pyreneeën? Waar vind je die gratis skipassen ook alweer? Op welke bestemming kan ik een stuk voordeliger dan ter plaatse skimateriaal en skipassen bijboeken?
Veel vragen, maar vooral veel antwoorden, dankzij de TUI Tool Ski Winter 2018-2019 – Filter & find the perfect Ski Holiday! Door gebruik te maken van de filters in deze tool, klik, filter en vind je in een mum van tijd de ideale vakantie voor jouw klant! De manual werd meegestuurd in de TUI E-flash van 09/08, samen met een korte verklarende manual.

Incentive TUI Sneeuwvakanties

© TUI

Reisagenten die de komende vier maanden volop de kaart trekken van TUI Overland Holidays, strijden mee voor een shortski naar Tirol of een citytrip ter waarde van 1.000 euro! TUI beloont jou met een vroeg kerstcadeau. Je wint nl. een reisbudget van 1.000 euro. Wat kun je daarmee boeken? Een TUI shortski met TUI fly of een TUI citytrip met TUI fly! Je kiest zelf of je gaat shortskiën of gaat citytrippen. Wat je bovenop het hotel uit het TUI aanbod en de vlucht met TUI fly bijboekt, kies je ook helemaal zelf.

Met deze incentive zal TUI de vijf verschillende reisagenten belonen die de hoogste omzet realiseerden in de periode 16/08 – 15/12. Eind december maakt TUI de namen van de gelukkigen bekend. Succes! Meer info en voorwaarden vind je terug in de E-flash van 16 augustus.

TOUROPERATING

Corendon lanceert Instagramrondreis

Corendon lanceert een rondreis waarbij de vakantiegangers zoveel mogelijk Instagramwaardige foto’s kunnen maken. De eerste rondreis van dit nieuwe concept wordt een reis door het prachtige Anatolië met onder andere een bezoek aan het #instagrammable Cappadocië. Tijdens de rondreis worden diverse highlights bezocht zoals grotten, watervallen, mooie landschappen en zeldzame natuurverschijnselen. Corendon speelt met deze reis in op de behoefte van de vakantieganger om zoveel mogelijk foto’s van bijzondere plekken te delen op social media. De eerste rondreis vindt plaats op 16 november.

De route van deze #Corendon Instagram rondreis door een uniek stukje Turkije start en eindigt in de badplaats Antalya waar onder andere een bezoek gebracht wordt aan het oude centrum en de watervallen. De route loopt door het indrukwekkende Taurusgebergte, langs de spectaculaire druipsteengrot Tınaztepe naar de streek Cappadocië, gelegen in Centraal Anatolië.

BUSINESS TRAVEL

BCD Travel: app met spraakbesturing

BCD Travel breidt haar reismanagementplatform TripSource uit met spraakbesturing. Hiermee kunnen zakenreizigers hun reizen beheren op Alexa-apparaten zoals Amazon Echo, Echo Plus, Echo Dot en smartphones met de Alexa-app. Gebruikers van apparaten waarop TripSource en Alexa zijn geïnstalleerd, kunnen vanaf september met de nieuwe Alexa-functie details opvragen over aankomende zakenreizen, zoals datum en tijd van vertrek en aankomst, hotelreserveringen of het adres waar ze hun huurauto kunnen ophalen.

“We willen dat zakenreizigers via hun favoriete tools overal toegang hebben tot hun reisinformatie, of ze nu op kantoor zijn, thuis of onderweg”, zegt Yannis Karmis, Senior Vice President Product Planning & Development bij BCD Travel.

STUDIEREIS

7PLUS studiereis Vietnam

7PLUS organiseert een studiereis naar het noorden van Vietnam. Op het programma staan, naast het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden, ook de ontdekking van prachtige landschappen en typische dorpjes. De reisperiode is van 11/11/18 tot 19/11/18. Er zijn overnachtingen in luxueuze hotels maar ook in een unieke ecolodge, een homestay en een prestigieuze jonk! Wie (her)ontdekt met 7PLUS deze prachtige bestemming? Inschrijven kan via: info@7plus.be

TOUROPERATING

Thomas Cook: winter 2018-2019: vroegboeken voordelig boeken

De zomervakantie loopt stilaan op zijn einde. Maar niet getreurd, want ook deze winter schijnt de zon volop op de zuiderse bestemmingen van Thomas Cook! Overtuig je klant om nu al te reserveren, want vroeg boeken is voordelig boeken. De vroegboekkortingen lopen momenteel op tot wel 700 euro per dossier. Bovendien geniet je klant bij Thomas Cook nog steeds van tal van inbegrepen diensten en garanties. Daarbovenop krijgt je klant de keuze uit een van de volgende vroegboekvoordelen: 1) € 100 korting bij vertrek vanuit Brussel 2) € 100 singlekorting of 3) gratis privéluchthavenvervoer op weekdagen. Op de Thomas Cook Agentsite vind je alle info en voorwaarden.

Totale uitverkoop: last minutes tot -60%

© Thomas Cook

Wil jouw klant nog snel de zon opzoeken? Laat hem dan profiteren van de totale uitverkoop bij Thomas Cook op de Last Minutes voor deze zomer. De kortingen lopen hierbij op tot wel 60%!

Enkele aanraders: Menorca, Ibiza, Kos, Gran Canaria en Fuerteventura! Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Sardinië: nieuwe tophotels in het aanbod

Is jouw klant nog op zoek naar een mooie last minute? Raad hem dan een vakantie op Sardinië aan!  Dit Italiaans eiland is de ideale bestemming voor een deugddoende strandvakantie, maar ook het binnenland van Sardinië is zeker de moeite waard. Bovendien heeft Thomas Cook sinds dit jaar enkele nieuwe, belangrijke hotels in het aanbod. Zo is Baia Aranzos een gezellig viersterrenhotel in typisch Sardische stijl, gelegen in een prachtige privébaai op wandelafstand van het strand. Het viersterrenhotel Liscia Eldi is dan weer ideaal voor families dankzij de ruime familiekamers, de miniclub en de grote speeltuin.

© Thomas Cook

Wandelvakanties op de Canarische Eilanden

Houdt je klant van een stevige wandeling op vakantie? Raad hem dan de Thomas Cook wandelvakanties op de Canarische Eilanden aan. Daarbij krijgt hij de keuze tussen Tenerife (25/1/2019 en 12/2/2019) of Gran Canaria (30/11/2018 en 25/1/2019). Tijdens deze inspiratiereis maak je telkens vier wandelingen in verschillende regio’s op het eiland, verblijf je in het viersterrenhotel SENTIDO Gran Canaria Princess (Gran Canaria) of Best Jacaranda (Tenerife) terwijl een Nederlandstalige begeleider ervoor zorgt dat alles vlot verloopt. Haal dus maar snel die wandelschoenen van zolder!

HOTELLERIE

© Radisson

Radisson/Rezidor krijgt nieuwe eigenaar

De HNA Group Holding, in financieel moeilijke wateren, had zich eerder ingekocht in de Amerikaans-Europese Radisson/Rezidor Group maar verkoopt nu zijn aandelen in bovengenoemde. De nieuwe eigenaar van Radisson Hotels wordt Jin Jiang, de groep die ook achter Groupe du Louvre zit, met merken als Campanile, Kyriad en Golden Tulip. Jin Jiang zelf wordt aangestuurd door de lokale overheid van Shanghai. De overgang kan van Jin Jiang de zevende grootste hoteluitbater maken met zo’n 344.000 kamers, schat STR Global. De Radisson Hotel Group beschikt over meer dan 1.400 bestaande hotels of hotels in ontwikkeling gespreid over zijn acht merken. De deal bestaat erin dat Jin Jiang 51,15 procent van Radisson Hospitality’s aandelen overneemt.

LUCHTVAART

Emirates zkt personeel

Emirates biedt cockpit- en cabinepersoneel in België kansen om aan de slag te gaan in Dubai. Op zondag 19 augustus wordt vanaf 8 uur in het Renaissance Hotel in Brussel een ‘Open Jobdag’ georganiseerd. Emirates is één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en is vooral actief op de lange afstand. Het cabinepersoneel werkt vanuit Dubai. Aan boord komt men in een multinationale werkomgeving terecht. Emirates schermt ook met gunstige voorwaarden, zoals belastingvrije inkomsten, gratis gedeelde accommodatie en gratis transport van en naar het werk. Emirates is op zoek naar extra personeel als gevolg van uitbreidingsplannen. De maatschappij biedt meer bestemmingen aan of vliegt met een hogere frequentie op bepaalde bestemmingen. De groep telt al 100 piloten en 80 cabinepersoneelsleden uit België.

AUTOCARISME

De Zigeuner oldtimer bus & coach rally

Via de FBAA’s ‘nieuws in ’t kort’ bereikte volgend bericht ons. In het kader van haar 70ste verjaardag, organiseert Reizen De Zigeuner van donderdag 23 tot zondag 26 augustus de 4e Internationale Oldtimer Bus & Coach Rally in Diepenbeek. Liefhebbers van  vintagebussen zakken dan af naar Limburg om oldtimers te bewonderen. Er zijn deelnemers van over heel Europa!

Enkele hoogtepunten van het programma: aankomst van de deelnemers op het marktplein in Diepenbeek; daguitstap naar Van Hool & galadiner; rondrit in Limburg, met namiddagstop in Genk centrum. Wenst u zelf deel te nemen met uw oldtimerbussen of –cars?  U vindt een inschrijvingsformulier, foto’s, video’s en het volledige programma op www.iobcr.be

TECHNOLOGIE

Amadeus: CWT vervoegt NDC-X

Amadeus en Carlson Wagonlit Travel (CWT) kondigen aan dat CWT het Amadeus’ NDC-X programma vervoegt. Het NDC (New Distribution Capability) programma geeft CWT de kans om reisverkopers en airlines te verbinden. Gianni Pisanello, vice president van het NDC-X programma: “Het is fantastisch om CWT aan boord te hebben als onderdeel van NDC-X. Samenwerken met vooruitstrevende en innovatieve partners als CWT zal ons toelaten ook onze content beter af te stemmen op onze klanten. Ons NDC-X programma wint de laatste tijd aan momentum met een hele reeks nieuwe aankondigingen.”

Amadeus: BCD Travel sluit aan bij NDC-X

BCD Travel sluit zich eveneens aan bij het Amadeus NDC-X programma. Amadeus vergaart zo heel wat momentum met het oog op de industriewijde implementatie van volgend jaar, met meer en meer bedrijven die zich aansluiten bij NDC-X. “Ons doel is om een naadloze klantenervaring aan te bieden die de boeking, het uitgavenbeheer en de veiligheidsprocessen  bundelen en toegevoegde waarde geven voor de klant.” zegt Thane Jackson, vicepresident, global distribution & channel strategy BCD travel.

Amadeus neemt TravelClick over

Amadeus heeft een akkoord bereikt met Thoma Bravo, een private equity investeringsbedrijf, om TravelClick te kopen voor 1,52 miljard dollar. TravelClick is een hospitality provider met hoofdkantoor in New York City die meer dan 25.000 klanten bedient in 176 landen. TravelClick biedt cloud-oplossingen aan waaronder een onafhankelijk en middelgrote-hotels CRS en Guest Management Solution (GMS). “TravelClick heeft een zeer goed team, goede technologie en een vast klantenbestand. We kijken er naar uit om zo’n succesvol bedrijf te verwelkomen bij Amadeus,” aldus Luis Maroto, president en ceo van Amadeus. De circa 1.100 werknemers van TravelClick worden verwacht bij Amadeus aan de slag te gaan.

PEOPLE  ON THE MOVE

Air Canada nieuwe sales

Deze week startte Kenneth Usewils (37) als nieuwe Sales Account Manager Leisure Belux bij Air Canada na een korte passage als sales manager Belux in de cruise-wereld voor Costa & AIDA Cruises. Voordien was hij vijf jaar aan de slag bij airberlin als country manager Belux/Frankrijk & global corporate sales. Kenneth beschikt dus over een pak relevante ervaring en was reeds actief in de luchtvaart bij o.a. Icelandair, Olympic Air, Austrian Airlines en American Airlines.

Kenneth zal zich voortaan concentreren op de verdere ontwikkeling van het leisure-segment bij Air Canada en kijkt er naar uit om alle Canada specialisten en de leisure spelers te ontmoeten. Samen met Gina (Corporate sales Benelux), Wim Jaap (Leisure sales NL), Sophie en Valerie (Sales Support & Groups) is het Benelux-team olv Steven De Bisschop nu compleet. Air Canada verhoogt de frequentie op Brussel-Montreal ook in het winterseizoen naar een dagelijkse frequentie met de ‘state of the art’ Boeing 787 Dreamliner.

Neem gerust contact op met Kenneth of het team via Kenneth.Usewils@aircanada.ca of Benelux.Sales@aircanada.ca

EVENT

Exclusive Destinations: gastronomische avond

In samenwerking met hun hotelpartner Kerzner nodigt Exclusive Destinations u uit voor een gastronomische avond op 24 september in Gent. Ditmaal werd gekozen voor Jan Van den Bon, een vaste waarde aan het Gentse Citadelpark en bekroond met één Michelinster. Klinkt Kerzner niet meteen bekend in de oren, dan weet u zeker waar ze voor staan; Atlantis The Palm, One&Only Resorts en Mazagan.

In een bondige presentatie nemen ze u mee van Marokko tot in Dubai, en van de Malediven tot in Cape Town. Nadien heerlijk tafelen met de hoteliers en het team van Exclusive Destinations.

Inschrijving per mail: karim@exclusivedestinations.be, met vermelding van voornaam/naam+reisbureau.

INCENTIVE

Club Med incentive Malediven

Bij Club Med is een incentive van start gegaan waarmee je een verblijf kan winnen in het Club Med Resort Kani op de Malediven. De incentive loopt van 15 augustus tot 15 oktober 2018. Je kan deelnemen door zo veel mogelijk Club Med-verblijven te verkopen, winter, zomer, ski of zon, het maakt niet uit! De beste agentschappen uit iedere categorie mogen op incentive. Er zijn 10 winnaars bij de GOLD-agentschappen, 10 winnaars bij de SILVER-agentschappen en 5 winnaars bij de TURQUOISE-agentschappen. De kantoren met de hoogste Club Med-omzet kunnen één persoon uit het agentschap naar Kani op de Malediven sturen.

REISINDUSTRIE

Travel Counsellors: Phenix

Debby Joossens (Travel Counsellors): “Travel Counsellors heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in haar eigen boekingssysteem Phenix en dat werpt haar vruchten af. Inmiddels wordt meer dan een kwart van alle boekingen ondergebracht in Phenix en vooral in de drukke last-minuteperiode vinden Travel Counsellors nog volop beschikbaarheid voor de zomer in hun eigen dynamic packaging systeem.”

Travel Counsellor Greetje Bosmans uit Tongeren weet: “Als nieuwe Travel Counsellor kan ik alleen maar laaiend enthousiast zijn over ons eigen dynamic packaging systeem, Phenix. Een geslaagde vakantie voor een klant uitwerken, begint bij het vinden van de geschikte vluchten. Door ons vernieuwde Phenix Flight-systeem krijg je dankzij het flexibele overzicht binnen enkele seconden alle mogelijkheden te zien. Voor de gekozen periode staan alle luchtvaartmaatschappijen overzichtelijk geordend, met alle vluchttijden, tarieven, classes en eventueel extra opties en mogelijkheden erbij. Dat scheelt een hoop aan zoektijd! Eens je de perfecte vluchten voor je klant gevonden hebt, kan je gelijk op zoek gaan naar de accommodatie die het best aansluit bij de wensen van de klant. Ook hier krijg je meteen een overzicht van alle mogelijkheden én de correcte prijzen. Geen vervelende meldingen meer dat iets toch niet meer beschikbaar is wanneer je op ‘boeken’ klikt!”

EVENT

Tahiti Get Together

Footprints, Tahiti Tourisme en Regent Seven Seas Cruises nodigen je op donderdag 6 september 2018 vanaf 18u30 uit voor een gezellige informele babbel rond Polynesië, in Lazy Jack te Antwerpen. Footprints-medewerker Manuelle (Sands Brand Manager) is pas terug van Polynesië en heeft heel wat ideeën opgedaan voor een specifieke Footprints ‘touch’.

Cathy Van Sande van Tahiti Tourisme haalt handige verkoopsargumenten aan en Marcel Von Roth van RSSC geeft inspirerende programma’s voor deze bestemming prijs. Benieuwd naar het Tahiti van Footprints? Kom dan tafelen in het hippe “Lazy Jack” op het trendy Eilandje. Footprints voorziet drankjes en een overvloed aan hapjes. Einde tussen 21u en 21u30. Deelnemen kan door je in te schrijven via e-mail naar Maartje van Footprints via maartje@footprints.be

ATTRACTIEPARK

© Europa-Park

Europa-Park: wederopbouw na brand

Europa-Park gaat de darkride Piraten in Batavia en het Scandinavische gebied volledig heropbouwen. Ook opnamestudio Calren, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van Piraten in Batavia, liet weten dat een wederopbouw van de attractie perfect mogelijk is. Een deel van het Duitse park in Rust werd eind mei volledig verwoest door een grote brand die tientallen miljoenen euro’s schade berokkende. Aanvankelijk waren er nog twijfels of de originele versies zouden terugkeren maar er kwamen emotionele oproepen van Batavia-fans om de attractie in volle glorie te herstellen. Nu nog is het 12.000m² grote gebied, waarop de brand op 26 mei woedde, nog steeds een puinveld maar het tijdschema voor de heropbouw is ambitieus. Tegen het winterseizoen van 2020 zal het gehele Nederlandse gebied met de gebouwen en darkride Piraten in Batavia volledig terug opgebouwd zijn. Een jaar ervoor, in 2019, zou het Scandinavische themagebied, dat bij de brand tot aan de grond was afgebrand, weer open zijn voor het publiek.

REISINDUSTRIE

Selectair & Unizo: Weekend van de Klant

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober organiseren UNIZO, UCM en Comeos Het Weekend van de Klant. De gaststeden zijn Gent en Waver. Dit jaar is er een samenwerking aangegaan met Selectair om een nationale wedstrijd te organiseren. In de deelnemende winkels ontvangt de klant tijdens het Weekend van de Klant bij aankoop een flyer met een unieke code. De klanten kunnen deze code ingeven op de wedstrijdpagina en hiermee prijzen winnen. De hoofdprijs is een reis naar Kenia, aangeleverd door Selectair. Voor Selectair is dit een mooie kans om de naamsbekendheid verder uit te breiden. Selectair-voorzitter Pieter Demuynck licht toe: “Het Weekend van de Klant is een initiatief waar we met veel plezier onze schouders onder zetten. Het is voor ons een perfecte match, gezien dit een weekend is waarin de klant centraal staat. En dat is iets dat wij een gans jaar met al onze leden nastreven.”

TOUROPERATING

USA Travel: Grizzlyberen en lodges West-Canada

Elke De Winne en Dario Coremans: “Tijdens een bezoek aan het Great Bear Rainforest, kunnen uw klanten naargelang het seizoen grizzlyberen ontmoeten die de rondtrekkende zalmen uit de rivier vissen, van de bessen smullen en met hun kleintjes stoeien. Ook de majestueuze walvissen, orka’s, dolfijnen en de Amerikaanse zeearend vertoeven vaak in dit ongerept gebied. Canada Travel biedt uw klanten een ruim aanbod aan drijvende lodges om een prachtig avontuur te beleven in het hart van de wildernis. Wie bijvoorbeeld voor het Knight Inlet Lodge resort kiest, zal de eerste nacht in een hotel in Campbell River verblijven en zijn kans kunnen wagen om in deze zalmhoofdstad zelf een mooi exemplaar op te hijsen. De volgende dag genieten uw klanten van een korte vlucht met het watervliegtuig en landen ze in het hart van dit weelderig regenwoud, genesteld tussen verbluffende bergpieken en donderende watervallen die gevoed worden door talrijke gletsjers. Deze exclusieve resorts, die de natuur met liefde en respect behandelen, bieden uw klanten een verblijf van 2 tot wel 7 dagen in volpension, met tal van inbegrepen activiteiten om de schat aan wildlife te observeren.” De lodges zijn nu al te boeken voor 2019. Stuur USA Travel een e-mail via info@usatravel.be voor bijkomende informatie. USA Travel stelt uw klant graag een op maat samengestelde reis voor waarbij één van deze lodges centraal staat.

DUURZAAM TOERISME

RIU Hotels: rapport duurzame ontwikkeling

RIU Hotels & Resorts publiceert voor de eerste keer een rapport over duurzame ontwikkeling. Het rapport verzamelt alle activiteiten die op poten gezet zijn door RIU Hotels & Resorts in 2017 om het milieu en sociale groepen te beschermen. Deze initiatieven zijn van start gegaan in 2012 en worden steeds verder uitgebreid sinds hun eerste rapporten in het kader van de corporate social responsability. De titel van het rapport is Focus on You en verwijst naar alle personen die betrokken zijn bij het bedrijf, de klanten en leveranciers, daarnaast wil RIU de omgeving rond zijn 92 accommodaties beschermen. Het document is informatief en visueel duidelijk. Je leest er over de interne politiek, de acties en de good practices die in 2017 werden opgezet en de behaalde resultaten. Het doel is om belangengroepen van RIU Hotels op een heldere manier duidelijk te maken hoe ze zich engageren qua duurzame ontwikkeling. Bij de aankondiging van het rapport verzekeren gedelegeerde bestuurders van RIU Hotels, Carmen en Luis Riu, dat “de laatste tien jaar mensen en het milieu centraal staan in de strategie van RIU Hotels op het gebied van corporate social responsability.” Het volledige rapport kunt u hier nalezen of downloaden.

ATTRACTIEPARK

Eén miljoenste bezoeker Plopsaqua

Groot feest in Plopsaqua De Panne! 16 augustus werd namelijk een mijlpaal in de geschiedenis van het allereerste waterpretpark van de Plopsa Group. Na drie fantastische jaren en een recent bezoekersrecord, bereikte Plopsaqua De Panne de magische kaap van 1.000.000 bezoekers, sinds de opening in 2015. Uiteraard werd dat uitgebreid in de bloemetjes gezet. Niemand minder dan de grote baas, Gert Verhulst, kwam, in het bijzijn van zijn dochter Marie, de geluksvogel verrassen. Die beleefde de rest van de dag nog van een onvergetelijk bezoek aan het park.