20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Deze week leest u samen met de nieuwsbrief:

TRAVEL MAGAZINE

TM416: Next Generation ‘in the picture’

Vandaag vindt u de nieuwe Travel Magazine 416 in de bus. Het is een speciaal nummer ter afsluiting van onze feestelijke 25ste jaargang. In een speciaal dossier “NEXT GEN” laten we de jonge generatie reisprofessionals aan het woord. Ze delen hun visie over de manier waarop ze de reisindustrie zien in de toekomst. Ze praten vrijuit over hoe ze zichzelf zien evolueren in het bedrijf waarvoor ze werken en welke stappen hun organisatie nu al zet om ‘future proof’ te zijn.

TM & ABTO: exclusief rapport

In het kader van het speciale ‘NEXT GEN’ dossier pakken we op p.54-55 ook uit met een studie rond het reisgedrag van de millennial. Hoe reizen ze en hoe trekt u hun aandacht? We lichten tien belangrijke trends uit op basis van een onderzoek dat tot stand kwam dankzij de interactieve rapporteringstool ATTR, het ABTO Travel Trends Report. ATTR is uniek in België en Europa en geeft een zeer volledig beeld van de Belgische reismarkt. Verder leest u in TM 416 een interview met Benoît Dieu, algemeen directeur van touroperator BT Tours. We kijken terug op de geschiedenis van de to en werpen natuurlijk ook een blik op de toekomst. Daarnaast presenteren we u ons jaarlijks dossier Egypte en het eerste deel van dossier Winter ’18-’19.

Jij! Ja, Jij!

Travel Magazine wil u met een speciale back cover van het magazine graag bedanken. 25 jaar vakjournalistiek was nooit mogelijk geweest zonder de interesse van de lezer, de ondersteuning van talrijke partners en adverteerders. TM houdt er ook aan alle medewerkers te bedanken voor de afgelopen 25 jaar.

BESTEMMING

Frankrijk: tijdelijke milieuzones

Naar aanleiding van de hittegolf die zowat heel Europa in zijn greep houdt, heeft de Franse regering deze week enkele tijdelijke maatregelen afgevaardigd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het gaat om ‘tijdelijke milieuzones’ die gelden voor bepaalde steden of zelfs hele departementen. Voor bepaalde steden zoals Parijs, Lyon, Straatsburg, Grenoble of Annecy is een Crit’Air-vignet nodig om de stad binnen te mogen met de wagen of te passeren op doorreis. Daarnaast werd ook de snelheidslimiet op bepaalde snelwegen verlaagd naar 110 km per uur in plaats van de gebruikelijke 130 km per uur, of van 110 km per uur naar 90 km per uur. Behalve op de snelwegen kom je het departement Isère niet in zonder vignet.

Crit’Air-vignet?

Het Crit’Air-vignet is een luchtkwaliteitscertificaat, een ronde sticker, dat overeenkomt met de voertuigklasse, en is gedefinieerd op basis van de luchtverontreinigende emissies van de wagen. Het certificaat, telkens gelinkt aan de nummerplaat van het voertuig, is alleen verplicht in bepaalde steden of regio’s. Het vignet kan je uitsluitend bestellen via de website https://www.certificat-air.gouv.fr/en wordt enkel thuis geleverd. Uw autovakantie-klant doet er dus goed aan het vignet tijdig te bestellen. U kan uw klanten aanraden dat enkel te doen via bovenvernoemde website. Er zijn immers kapers op de kust die via malafide websites vignetten aanbieden aan een hoger tarief en zo munt trachten te slaan uit de verscherpte maatregelen.

Autovakanties

We vroegen Piet Demeyere, woordvoerder TUI, om een reactie: “We hebben de reisagenten zes maanden geleden al geïnformeerd over deze materie via een E-flash. Het is immers niet evident, ook voor ons niet, om met elk nieuw detail van deze regelgeving up-to-date te zijn. Om geen achterhaalde informatie te communiceren, kan de reisagent de klant inderdaad het beste doorverwijzen naar de website https://www.certificat-air.gouv.fr/ voor de allerlaatste nieuwtjes inzake vignetten voor de Franse wegen. Ook in de reisdocumenten verwijzen we de klant trouwens naar deze website.”

LUCHTVAART

Ryanair: ook Duitse stakingen

Ryanair-piloten die gestationeerd zijn in Duitsland en aangesloten zijn bij pilotenvakbond VC gaan (vandaag) vrijdag 10 augustus staken. Ze sluiten zich daarmee aan bij hun Ierse, Zweedse en Belgische collega’s. Nederlandse Ryanair-piloten overwegen ook een staking, maar daar is nog geen definitieve beslissing over genomen. Dat volgt waarschijnlijk later deze week. Als zij gaan staken zal dat tenminste 24 uur van te voren worden aangekondigd. Het is dus mogelijk dat ook zij zich nog aansluiten bij de staking van komende vrijdag. Eind juli staakte het cabinepersoneel uit Spanje, Portugal en België al. Ierse piloten staakten de afgelopen weken al meerdere malen.

EVENT

Travelmedia Congres 2018: jubileumeditie

© Travelmedia

Travelmedia bestaat 10 jaar en dat vieren ze met een vernieuwde formule van het Travelmedia congres. Noteer alvast 21 november 2018 in je agenda voor een dagvullend programma. Het congres gaat door van 9u tot 17u in het Van Der Valk hotel Brugge-Oostkamp. Verder zijn er voorzien: netwerking tijdens de breaks en lunch, gratis parking, wi-fi en véél collega’s. Reserveer nu je ticket mét korting: dankzij het voordelig early bird tarief. Snel, want het aantal tickets is beperkt! Klik hier om je Early Bird ticket te bestellen.

Vernieuwd concept

’s Ochtends worden maar liefst vijf interessante keynote sprekers uit binnen- en buitenland voorzien. In de namiddag neem je deel aan twee workshops naar keuze. De hele dag door zijn er tal van mogelijkheden om te netwerken voorzien met collega’s uit de sector.

Sprekers en partners

Er worden topsprekers voorzien voor de aankomende editie van het Travelmedia Congres 2018, een overzicht:

 • Gerrie Smits: digitaal strateeg & auteur van ‘blockhain is wtf’
 • Alexander Dupont & Kris Vanderstappen: Accorhotels
 • Tessa aan de Stegge: trendwatcher
 • Katia Longeval: Emesa – vakantieveilingen.be
 • Sjantal Sillius: Toerisme Provincie Antwerpen

Deze editie wordt mogelijk gemaakt door de sponsors en partners: Touring, Sirius, Mediahuis Connect, Travel Magazine, Goodbye, Weblounge, Sirius.Legal en Qualifio.

LUCHTVAART

VLM schrapt routes

VLM Airlines schrapt zeven van de negen lijnvluchten vanuit Antwerpen. SHS Aviation, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, biedt binnenkort enkel nog lijndiensten naar Londen City Airport en Zürich aan vanuit Antwerpen. “We willen meer inzetten op de markt van chartervluchten,” luidt het in een persbericht. De VLM-verbindingen vanuit Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock worden in de komende weken stopgezet. De eerder aangekondigde nieuwe verbinding naar Manchester vanuit Antwerpen en Oostende wordt uitgesteld. De nieuwe sanering betekent het einde van de ambities die VLM koesterde om vanuit Antwerpen en Zaventem een Europees netwerk van lijnvluchten uit te bouwen. De plannen om naar verschillende bestemmingen in China te vliegen werden eerder al opgeborgen.

EVENT

Air Austral & TGV AIR nodigen uit

Air Austral en TGV AIR nodigen reisagenten uit op een educational day op 27 september 2018. Tijdens deze dag kan je de TGV AIR faciliteiten ontdekken op de luchthaven van Charles de Gaulle en wordt er een bezoek gebracht aan het cateringbedrijf van Air Austral voor een blik achter de schermen en natuurlijk proeven we zelf ook! Bij interesse stuur je voor 20 augustus een email naar Evy van Aviareps via egordts@aviareps.com maar haast je wel, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen!

HOTELLERIE

© TUI

TUI Blue: eerste hotel op Zanzibar

TUI Group breidt het hotelconcept TUI Blue uit naar langeafstandsbestemmingen met de overname van een resort op het eiland Zanzibar in Oost-Afrika. Het ‘Dream of Zanzibar’ hotel wordt vanaf nu beheerd door TUI. In het winterseizoen 2019/2020 wordt het hotel omgedoopt naar TUI Blue Zanzibar. Het resort is ontworpen in een Afrikaans-Arabische bouwstijl. Naast TUI Blue Zanzibar opent TUI Group dit winterseizoen nog een ander hotel op het eiland, het RIU Palace Zanzibar. Ook TUI Care Foundation is actief in Tanzania. Sinds 2015 werkt de Foundation samen met het lokale Kawa Training Centre om jongeren uit Zanzibar de mogelijkheid te bieden voor een opleiding tot gids.

TOUROPERATING

Vayamundo USA & Canada kortingen

Nationale Parken, magische grootsteden, bloedstollende avonturenparken, uitgestrekte zandstranden, helderblauwe meren, werkelijk alles vind je terug in de Verenigde Staten en Canada. Eender wat je klanten willen ontdekken in dit fantastische continent, bij Vayamundo Travel ben je aan het juiste adres. In hun brochure staan enkele standaardprogramma’s zodat je klanten alvast wat ideeën kunnen opdoen. Maar ze werken vooral programma’s op maat uit, volledig samengesteld aan de hand van de wensen van uw klant! Een romantisch privédiner aan de rand van de Grand Canyon of met een zodiac op zoek naar orka’s nabij Victoria? Niets is onmogelijk bij Vayamundo Travel! Dit alles tegen competitieve prijzen. Momenteel valt er tot 100 euro korting per dossier te rapen! Meer info via Vayamundo Travel.

BESTEMMING

Utah: vertegenwoordigd in BE en LUX

Vanaf 1 juli 2018 wordt de Utah State Office of Tourism (UOT) officieel vertegenwoordigd in België. Deze taak wordt ter harte genomen door Olivier Barthez, die reeds instaat voor de vertegenwoordiging van UOT in Frankrijk. Olivier Barthez: “Ik ben erg enthousiast en vereerd om Utah’s wonderen te mogen vertegenwoordigen bij de Belgische en Luxemburgse travel trade. België en Luxemburg zijn een belangrijke markt voor ons. De reizigers naar Utah uit deze twee landen zijn meestal individuele reizigers met een bovengemiddelde verblijfsduur en uitgavenpatroon. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met partners in België en Luxemburg om Utah met zijn unieke programma’s en mogelijkheden verder te promoten.

PEOPLE ON THE MOVE

Jet Airways BeLux: nieuwe sales

Paul Venneker wordt de nieuwe sales contactpersoon voor de Belgische markt bij Jet Airways. Vanaf 1 augustus volgt hij in deze functie Emmanuel de Smeth op die Jet Airways verlaat. Paul Venneker is verantwoordelijk voor corporate sales continentaal Europa voor Jet Airways. Venneker is een ervaren Sales Manager en heeft internationale ervaring in de toerismesector en het werken voor airlines. Je kan Paul bereiken via Paul.venneker@jetairways.com of telefonisch via +31 6 21278606

LUCHTVAART

Wizz Air: CRL-Craiova

Wizz Air vliegt vanaf 15 december twee keer per week vanaf de luchthaven Charleroi naar Craiova (Roemenië). De vluchten op dinsdag en zaterdag worden gevlogen met een Airbus A320. Eerder dit jaar werden al drie nieuwe bestemmingen aangekondigd vanuit Charleroi: de Roemeense steden Sibiu en Iasi alsook Chisinau (Moldavië). Daarmee komt het totale aantal routes vanuit Charleroi op twaalf. Andere nieuwe routes die Wizz Air eerder deze week heeft aangekondigd zijn Boedapest-Doncaster Sheffield, Tirana-Dortmund, Vilnius-Lviv, Pristina-Mulhouse, Pristina-Dortmund, Pristina-Memmingen, Warschau-Wenen, Gdansk-Kharkiv, Wroclaw-Kharkiv en Lviv-Bratislava.

STUDIEREIS

Turespaña: studiereizen op het programma

De Spaanse Dienst voor Toerisme en zijn regionale partners organiseren verschillende studiereizen en professionele ontmoetingen voor TO’s en reisagenten met de bedoeling om u te helpen om nieuwe toeristische plekjes in Spanje te laten ontdekken en contacten te leggen met lokale partners. Elk van deze reizen bestaat uit professionele ontmoetingen en workshops met lokale stakeholders en een ontdekking van de regio. Hierbij een overzicht van de diverse studiereizen:

OKTOBER
Van 1 tot 4 Taaltoerisme: Spaans leren gedurende uw vakantie in Cantábria
Van 3 tot 6 Cultuur, wijn en gastronomie in Castilla y León
Van 3 tot 7 Tenerife No Limits (actief toerisme en teambuilding)
Van 22 tot 25 Gemeenschap van Valencia: Land van Tempeliers (actief toerisme)
Van 22 tot 25 Ecotoerisme in Andalusië: School en jongerentoerisme
Van 25 tot 28 Natuur- en interieurtoerisme in Andalusië (Jaén)

NOVEMBER
Van 19 tot 24 Taaltoerisme: Spaanse leren gedurende uw vakantie in de Provincie Cádiz
Van 21 tot 24 Intur Negocio Castilla y León
Van 28 tot 30 Cultureel toerisme in Andalusië
Van 20 tot 23 Golf in Andalusië: Andalucia Sol Cup

Voor elk van deze reizen biedt Turespaña het retourvliegtuigticket vanuit België, accommodatie ter plaatse op basis van eenpersoonskamer alsook het programma van ontmoetingen en bezoeken met inbegrip van maaltijden en dranken gedurende de maaltijden aan. Alle persoonlijke uitgaven die niet voorzien zijn in het programma zijn uiteraard voor uw eigen rekening. Deze reizen worden internationaal georganiseerd. Interesse voor uzelf of een van uw medewerkers? Aarzel dan niet om contact met Turespaña op te nemen. De plaatsen zijn beperkt.

Voor meer info: danielle.huby@tourspain.es

CAR BROKER

Sunny Cars: nieuwe Smile Society top 100 bekend

Ellen Hermé

Sunny Cars heeft de 100 leisure reisagenten bekend gemaakt die het afgelopen Sunny kwartaal de meeste autohuurboekingen hebben gemaakt. De absolute nummer 1 van de lijst is Ellen Hermé van Thomas Cook Travel Shop LetsBook.be (Dendermonde). Zij is als teamcaptain gegarandeerd van een plek op de Grand Prix Sunny Cars studiereis in september. De Smile Society is een club speciaal voor de beste individuele verkopers van Sunny Cars autohuur. De eerdere kwartaalwinnaars Tineke Rymenants, Leen Leemans en Kristof Joosen waren als teamcaptain al zeker van een studiereisplek. Samen met de 28 kraslotenwinnaars zijn nu alle studiereisplekken weggegeven. Niet getreurd voor de reisagenten die er dit keer niet bij zijn, de teller staat vanaf nu weer op nul. Begin november wordt de nieuwe top 100 bekend gemaakt.

TOUROPERATING

Imagine Travel lanceert 2019 programma’s

De eerste Imagine Travel brochures worden binnenkort in de reiskantoren verdeeld, maar zijn nu reeds online te raadplegen. Azië, het Nabije Oosten en Egypte zijn de eerste brochures die klaar zijn, met programma’s en prijzen tot oktober 2019. Paul Ryckaseys (Imagine Travel): “Na enkele jaren van kalmte lijkt Egypte dit jaar weer klaar voor een goede winter. Imagine brengt verschillende programma’s met 4 klassen schepen: een klassieke 5*, een moderne 5*, een 5* luxe en een gamma van Dahabyia’s (kleine zeilboten met 4 à 6 cabines). Nieuwe bestemmingen in de brochure Nabije Oosten dit jaar zijn Armenië en Georgië met een aanbod aan individuele en groepsreizen aan zeer aantrekkelijke prijzen. In Azië heeft Imagine al jaren een zeer uitgebreid gamma aan bestemmingen en programma’s en dat is dit jaar niet anders. Daarbij ook heel wat ideeën voor het aanmaken van een à la carte reis. Programma’s en brochures nu online op www.imaginetravel.be en binnenkort in uw reisbureau via Connect2.”

PEOPLE ON THE MOVE

Footprints Cruises: nieuwe collega

© Footprints

Op 1 augustus is Lynn Vleugels aan de slag gegaan als kersverse collega van Chris Ganseman op de cruise-afdeling van Footprints. Zij is net afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool, richting Toerisme en Recreatie Management.

Lynn: “Dit is dus mijn eerste job, en dat maakt het allemaal bijzonder spannend, maar ik heb al wel ervaring met het werken voor een touroperator dankzij mijn stage in het mooie Zuid-Afrika. Ik ben dus heel blij dat ik het team van ‘Footprints In Blue Waters’ mag versterken. Zelf ben ik al enkele keren op cruise-vakantie geweest. Met deze ervaring, plus de resem opleidingen en geplande scheepsbezoeken hoop ik jullie allemaal goed te kunnen helpen! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!” Je kan Lynn bereiken via cruises@footprints.be of 03/242.82.88

RAIL

Thalys: nieuwe formule voor twee

Met ‘Premium Mini’ opent Thalys de deuren van Premium voor alle vakantiegangers. Ze genieten van een korting (-30% ten opzichte van de normale instapprijs) en kunnen, met uitzondering van de flexibiliteit betreffende omruil- en terugbetalingsmogelijkheden, profiteren van alle Premium-diensten: een maaltijd geserveerd aan de zitplaats, een taxireservering, het comfort van een eersteklas zitplaats, internationale pers en gratis wifi.

Details:

Start verkoop: 7 augustus 2018 voor reizen vanaf dinsdag 4 september
Bestemming: alle bestemmingen (uitgezonderd binnenlandse- of seizoensbestemmingen)
Distributie: De reisagent kan deze nieuwe formule reserveren via de gekende boekingskanalen.
Aantal personen: van 2 tot 6 personen

TOUROPERATING

TUI: vroegboekkorting skivakanties

Bij TUI zijn de skivakanties voor het winterseizoen 2018-2019 boekbaar. Willen je klanten er snel bij zijn en zeker zijn van hun plekje in hun favoriete hotel of skigebied? Spoor hen dan aan om nu te boeken en te profiteren van 50 euro extra korting bij boekingen vóór 15/08! Dit geldt voor een verblijf in de paasvakantie van minimum 7 nachten, op het volledige ski-aanbod.

Kinderen gratis!

Voor de vroege boekers heeft TUI nu een extra voordeel, namelijk ‘kinderen gratis’ kortingen! Deze vind je zowel bij de exotische-, dichtbij- en sneeuwvakanties. Zo vliegen kinderen gratis naar alle exotische bestemmingen met TUI fly, buiten de schoolvakanties. En voor een dichtbij- of sneeuwvakantie vind je tal van hotels die het volledige winterseizoen gratis verblijf aanbieden voor kinderen. Hou de TUI website en het aanbod in de gaten om te genieten van deze actie.

EVENT

Carribean Latin Workshop by Travelworld

Na 7 edities in Nederland brengt Travelworld de Caribbean Latin Workshop voor het eerst naar Vlaanderen. Meer dan 20 partners uit de Caraïben en Latijns-Amerika komen op 25 september naar het Felix Pakhuis te Antwerpen voor een heerlijke avond.

Lieven Bossaert (Travelworld): “Tijdens de avond ontmoet u gedurende speeddate sessies vertegenwoordigers van bestemmingen, hotels, cruises en luchtvaartmaatschappijen. Er zijn ook enkele boeiende presentaties voorzien en de ganse avond lang wordt u verwend met smakelijke versnaperingen en lekkere drankjes, vanzelfsprekend geïnspireerd door de Caraïben en Latijns-Amerika. Daarnaast maakt de reisagent kennis met de nieuwe Travelworld ‘Verre Reizen’ brochure, zijn er heel wat prijzen te winnen, ontmoet u het ganse Travelworld team én wordt de Travelworld ‘Topseller van het jaar’ bekendgemaakt. Voor deze eerste editie tekenen meteen 20 kwalitatieve bedrijven uit de Caraïben en Latijns-Amerika present.”

Bekroning Travelworld Topseller van het jaar

Tijdens de Caribbean Latin Workshop komt u ook te weten wie zich kroont tot de Travelworld ‘Topseller van het jaar’. 10 genomineerden werden het afgelopen jaar geselecteerd en één van hen schiet de hoofdvogel af. Wie wordt de opvolger van Tessa (BTS Travel), Valérie (Lotus Travel) en Ilse (Travel Experts)? Schrijf u in voor de Carribean Latin Workshop via het Travelworld Topseller platform en kom het live te weten.

RAIL

Voyages-sncf.eu: Italië: discover the unexpected

Vertrekken uw klanten voor zaken of plezier naar Italië? Denk dan aan voyages-sncf.eu in combinatie met de Hilton groep om het onverwachte te verwachten. Een seminarie, een congres of een bedrijfsevent in Italië? Je klant krijgt het beste van twee werelden met voyages-sncf.eu en Hilton. Vanuit Rome of Milaan kan je klant verder reizen naar een waaier aan Italiaanse steden met Trenitalia. Meer info vind je op www.voyages-sncf.eu en op www.hiltonhotels.com voor accommodatie en MICE-aanbod.

BINNENLAND

2 miljoen Kusttramreizigers in juli

Het was een drukke vakantiemaand voor de Kusttram. Niet minder dan 2 miljoen reizigers spoorden in juli tussen De Panne en Knokke. Ramingen wijzen op een stijging van het aantal reizigers met 4% ten opzichte van juli 2017. Topdag was 28 juli met, volgens ramingen, bijna 80.000 reizigers. Toeristische vervoerbewijzen gingen vlotjes over de toonbank. Afgelopen maand werden bijna 370.000 dag- en meerdagenpassen ontwaard. “We hebben 13 trams vanuit Antwerpen en Gent naar de Kust gehaald voor de zomer”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Zo kunnen al die extra Kustbezoekers genieten van de snelle en comfortabele dienstverlening van de Kusttram”.

Kwart meer combitickets voor Plopsaqua

Heel wat mensen zakten in juli af naar de kust waar ze meteen ook dankbaar gebruik maakten van de Kusttram om zich te verplaatsen. Dat zorgde volgens tellingen en ontwaardingen voor extra reizigers en bovendien voor bijna 30% meer ontwaardingen van toeristische dag- en meerdagenpassen ten opzichte van juli 2017. Ook de combitickets ofwel Kusttram+ voor Plopsaland, het Zandsculpturenfestival in Oostende en Plopsaqua in de Panne waren populair. Een opmerkelijke stijging viel te noteren voor Plopsaqua. Een vierde meer combitickets, waarbij zowel de toegang tot het waterpark als het vervoer met de Kusttram inbegrepen zijn, werden verkocht dan in juli vorig jaar.

TOUROPERATING

Thomas Cook: Laatste dagen ‘1+1 gratis’

Wil jouw klant graag naar de zon met 2 voor de prijs van 1? Overtuig hem dan om bliksemsnel bij Thomas Cook te reserveren, want het zijn de laatste dagen van de actie ‘1+1 gratis’! T.e.m. nu zondag 12/8 profiteert jouw klant nog van deze straffe actie op een selectie van Last Minutes in augustus en september. Snel zijn is de boodschap, want de klok tikt! Ontdek in de Thomas Cook newsletter van deze week alle 1+1 gratis Last Minutes.

Septembertip: Menorca en Macedonië

© Thomas Cook

Wil jouw klant in september op vakantie en is hij op zoek naar iets anders? Raad hem dan een vakantie aan in de minder gekende bestemmingen Menorca of Macedonië. Menorca is het meest authentieke eiland van de Balearen en is een waar paradijs voor elke vakantieganger die houdt van prachtige stranden, gezellige dorpen en toffe steden zoals Mahón en Ciutadella. Of trek naar Macedonië en bewonder er met eigen ogen de ongerepte natuur. Je vindt er namelijk tal van indrukwekkende nationale parken en fantastische meren, met als absolute topper het Meer van Ohrid. Ook de nabijgelegen stad Ohrid vlak bij het Nationaal park Galicica is zeker een bezoekje waard. Enkele hotelaanraders? Het familievriendelijk driesterrenhotel Isla Paraiso op Menorca en het viersterrenhotel Inex Gorica met zicht op het Meer van Ohrid, Macedonië.

© Thomas Cook

Kitesurfen op Sal, Cabo Verde

Staat jouw klant stabiel op zijn zeebenen of is hij gewoon avontuurlijk aangelegd? Raad hem dan de Thomas Cook inspiratiereis kitesurfen aan en laat hem op 21/2 of 21/3 met de wind in de zeilen vertrekken naar het zonovergoten Cabo Verde. De troeven van deze inspiratiereis? 1) Je klant leert kiten van een ex-wereldkampioen. 2) Dankzij de passaatwinden is Sal the place to be om te kitesurfen. 3) Voor zowel beginners, gevorderden als pro’s. 4) Verblijf in all-inclusive in het viersterrenhotel Ponta Sino Beach. 5) Een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er reist met je klant mee. Een inspiratiereis kitesurfen? Da’s adrenaline van de bovenste plank! Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Wintersport: kortingen!

Heeft je klant zin in een koud kunstje tijdens deze zomerse dagen? Laat hem dan snel de afdaling inzetten naar het Thomas Cook wintersportaanbod! Bij Thomas Cook sneeuwt het namelijk kortingen tot wel 700 euro per dossier! Bovendien kan je klant heel wat extra’s op voorhand reserveren, zoals skimateriaal, skilessen en skipas. Zo bespaart je klant niet alleen tijd ter plaatse, maar geniet hij ook van een voordelige prijs! Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

HOTELLERIE

Grecotel LUX.ME concept breidt uit

© Grecotel Hotels & Resorts

LUX.ME, het Luxury Made Easy-concept van Grecotel, wordt wegens succes vanaf zomer 2018 uitgebreid naar Daphnila Bay Dassia (Corfu). Het concept ‘Luxe All Inclusive Living’ vertrekt van een lifestyle-visie aan de kust en startte in 2017 in White Palace (Kreta).

Eva Van Herbruggen (Grecotel Hotels & Resorts): “Je klant beleeft er de gastvrijheid van Grecotel ten top. Ze bieden een grote keuze aan restaurants en bars (24/7 geopend), een patisserie & chocolaterie, een creperie & gelateria, internationale drankmerken, vele snacks, service aan het zwembad en het strand, een 24u WhatsApp conciërge, luxe kamer aanbod, meer dan 150 wijnen aan tafel geserveerd door een sommelier, nog meer eten en drinken op maat van de kids, professioneel entertainment overdag en ‘s avonds (met elke avond kids disco, show en live muziek) en fitness, spa center, en nog veel meer Grecotel verwennerijen.

Klanten kunnen kiezen tussen het vernieuwde ruime hoofdrestaurant met leuke kids-corner, en maar liefst 6 specialiteitenrestaurants dankzij de Dine Around: Griekse Tavernaki, Italiaans beach restaurant, Fine Dining restaurant, Aziatische keuken (in Corfu Imperial), Mediterraans buffet (in Corfu Imperial), Surf & Turf (in Eva Palace). Reis gratis en in stijl tussen de verschillende Grecotel Hotels & Resorts met de nieuwe luxueuze Pontoon boot of met een shuttle bus.

De ruime Paradiso Family Bungalow (familiekamer zeezijde) is grondig vernieuwd, met respect voor de typische stijl van Corfu: 50m² groot, stenen vloer met houten meubels geschilderd in lichte tinten, extra aparte inloopdouche, 2m50 breed luxebed voor de ouders, afgescheiden kinderkamer aan het terras. De Paradiso Family Bungalow frontrow seaside (familiekamer in bungalow op de eerste lijn aan de kant van de zee) is dezelfde kamer maar vlak aan zee gelegen. Hier krijgen de gezinnen een welkom met versnaperingen en wijn, en Eau de Grèce badkamerproducten. Meer info op www.daphnilabay.com

TOUROPERATING

Silverjet: Winterzon brochure 2018-2019

In week 34 wordt de nieuwe Silverjet Winterzon brochure geleverd! Graag verklapt Silverjet dat Zanzibar, Maleisië en Vietnam aan het assortiment worden toegevoegd.
Verder breidt Silverjet hun bestaand aanbod uit met een aantal absolute tophotels van de volgende ketens: Ritz-Carlton, Rosewood, Oberoi,…

© Silverjet

Hotel in de kijker: Six Senses Ninh Van Bay

Altijd al eens het echte Robinson Crusoe-gevoel willen ervaren? In Six Senses Hideaway Ninh Van Bay kan het! Het is idyllisch gelegen tegen een begroeide bergflank en aan de Ninh Van-baai, met witte zandstranden en rotsformaties. Geheel in harmonie met de mooie natuurlijke omgeving, liggen hier 59 zeer exclusieve en designvilla’s. ‘Back to nature’, maar wel met alle hedendaagse comfort en een sublieme service. Een behandeling in de befaamde Six Senses Spa is een zeer bijzondere ervaring. Het resort ligt zo afgelegen dat het alleen per boot bereikbaar is. Wat betreft de faciliteiten, heeft het hotel een open lounge met bibliotheek, juwelier en een boetiek. Voorts beschikt het resort over een algemeen zwembad, terras met ligbedden en parasols, tennisbaan en diverse watersportfaciliteiten. Het resort heeft een eigen PADI-duikcenter. De omringende heuvels lenen zich prima voor wandeltochten door de natuur. Er worden regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd, zoals een sunsetcruise of Vietnamese kookles. Kort gezegd, een verblijf in Six Senses Hideaway Ninh Van Bay is gelijk aan een uiterst bijzonder ervaring!

STUDIEREIS

Travel Rally: nog 3 teams welkom!

De Travel Rally vindt dit jaar plaats in Straatsburg & Val d’Anniviers (Vercorin, regio Wallis) in Zwitserland, en dat van 21 t.e.m. 23 september. De inschrijvingen voor de inmiddels zesde editie liepen heel vlot binnen, maar er is nog plaats voor drie teams (in duo). Vorm samen met een collega-reisprofessional een team, surf naar www.travelrally.be, vervolledig het inschrijvingsformulier en ga met ons mee! De bescheiden deelnamekost bedraagt 50 euro per persoon. Klik hier om je in te schrijven!

De Travel Rally is een organisatie van Interhome, Travel MagazineSunny CarsAllianz Global AssistanceNMBS Internationaal en de bestemmingspartners Atout France en Toerisme Zwitserland. Daarnaast is ook het Garantiefonds Reizen al enkele jaren vaste partner van dit event.

Meer informatie over het programma en de bestemmingen via www.travelrally.be

EVENT

anders dan anders infodagen

anders dan anders nodigt je van harte uit tijdens hun infodagen op 1 en 2 september! Kom langs samen met je klanten om alles te weten te komen over de ADA groepsreizen naar verschillende bestemmingen.  Er zijn twee infodagen voorzien in het ADA-salon te Hessenstraatje 25 bus 2.2 – 2000 Antwerpen, er wordt aangeraden om te parkeren op parking Q-park aan de Godefriduskaai. De reisleiders staan er klaar en geven boeiende presentaties over rondreizen naar de meest adembenemende bestemmingen. Rechtstreeks je vragen stellen aan de reisleider; dat is toch super?! Ook de ADA product managers zullen aanwezig zijn met een antwoord op al jouw reisvragen. Er is gratis toegang en inschrijven is niet nodig.

Meer info en het volledige programma vind je via: https://andersdananders.be/agenda/infodagen-september-2018 en op facebook via: https://www.facebook.com/events/626935747674371/

TOUROPERATING

© Travel2Sports

Travel2Sports: grootste voetbalaanbod in België

De diverse buitenlandse voetbalcompetities beginnen stilaan weer op gang te komen, en zodoende ook de reservaties bij Travel2Sports.

Travel2Sports heeft het grootste aanbod aan reizen naar voetbalwedstrijden in België. Zo bieden ze pakketten aan naar maar liefst 31 buitenlandse ploegen aan, waaronder FC Barcelona, Chelsea, Real Madrid, AC Milan, PSG, Manchester City… Heel het aanbod staat op de website www.travel2sports.be

WK Veldrijden in Denemarken

Zoals altijd zullen de Belgen weer een hoofdrol spelen op het WK Veldrijden, van 1 tot 3 februari 2019 in het Deense Bogense. Travel2Sports heeft hiervoor een pakket samengesteld incl. vluchten, hotelovernachtingen, transfers en toegangsticket. Snel zijn is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

HOTELLERIE

500ste Novotel is een feit

© Accor

Met de opening van Novotel Ambassador Seoul Dongdaemun in hartje Seoul heeft Novotel de kaap van 500 hotels wereldwijd bereikt. Het is meteen ook het eerste Novotel Hotels & Residences-concept met 523 kamers die allen over state-of-the-art digitale faciliteiten beschikken. Ook het design verschilt enigszins van het gekende Novotel interieur. Het nieuwe hotel ligt dicht bij historische sites zoals Heunginjimun, één van de ‘Eight Gates of Seoul’. Vandaag zijn er dus wereldwijd 500 Novotel hotels in 58 verschillende landen, en de regio Asia Pacific telt meer dan 143 hotels met bijna 36.000 kamers. AccorHotels heeft een stevig portfolio van 23 hotels en 6.551 hotelkamers in Zuid-Korea, waaronder acht Novotel hotels.

TOUROPERATING

7PLUS: Egypte en Marokko online

De 7PLUS afdeling Egypte heeft de laatste jaren weer veel terrein herwonnen. Zo ontwikkelde 7PLUS een exclusief programma waarbij een verblijf in een luxueus 5*-hotel wordt gecombineerd met een cruise aan boord van het schip MS Oberoi Philae. Laurence Daniëls (7PLUS): “Met de komst van Frederique anderhalf jaar geleden zijn er nieuwe ideeën ontstaan aan de oevers van de Nijl. Transfers worden zowel uitgevoerd per wagen met airco als per ezel, kameel of fiets!”

“In Marokko stelt Florence een vernieuwde versie van de klassieker ‘keizerlijke steden’ voor, dit keer met verblijven in charme accommodaties. De riads die ze met zorg heeft uitgekozen, zijn steeds gelegen in het hart van de medina en zijn ideaal om tot rust te komen. Ze geven je, tussen de bezoeken aan de mooiste steden van Marokko door, een moment van totale ontspanning.”

“Deze twee bestemmingen, met hun ‘klassieke’ programma’s en hun nieuwigheden hebben alles in huis om uw klant over de streep te trekken. Wilt u de details van de programma’s? De brochures worden binnenkort verspreid in de reiskantoren. In tussentijd kan u al terecht op de 7PLUS website, waar u alle reisdetails, data en tarieven al kan raadplegen tot het volgende voorjaar.”

EVENT

Caribbean Tourism Organization Roadshow 2018

Save the date! Op 17 oktober 2018 vindt in het Van Der Valk hotel Gent (Nazareth) de Caribbean Tourism Organization Roadshow plaats. Vergroot als reisagent of reserveringsmedewerker je kennis over het Caraïbisch gebied! Proef de swingende en kleurrijke sferen en maak kennis met de bijzondere kleine en grote eilanden. Van ontspannende vakanties aan één van de vele witte stranden tot aan actieve vakanties: je kunt het allemaal beleven in de Caraïben!

Aanwezige partners:

 • Bahamas Tourist Office
 • Barbados Tourism Authority
 • British Virgin Islands Tourist Office
 • Curaçao Tourist Office
 • Condor
 • Jamaica Tourist Board
 • Maarten Tourist Bureau
 • Martinique Tourism Authority
 • More to come…

Programma van de avond: 18:00 – 22:30 uur

Tijdens de roadshow worden presentaties gegeven door de Caraïbische eilanden en andere partners en is er een diner in Caraïbische sferen. Na de presentaties is er ruimte om te netwerken met de aanwezige partners tijdens de speeddate-sessies. Als afsluiter van de avond maak je ook nog kans op mooie prijzen!

TOUROPERATING

Transasia: nieuwe brochure Dubai – Abu Dhabi

Transasia, het Azië-merk van touroperator Transeurope, pakt uit met een gloednieuwe brochure rond Dubai en Abu Dhabi. Naast kwalitatieve hotels staat de brochure boordevol toffe extra’s, excursies en interessante bestemmingsinfo. Het hele gamma aan hotels komt in de brochure aan bod: van betaalbaar over prestigieus tot legendarisch en van downtown over strand tot woestijn. Elk reiskantoor dat actief Dubai en Abu Dhabi afneemt bij Transeurope/Transasia ontvangt binnenkort de nieuwe brochure. Het afgelopen jaar (nog) geen Dubai en Abu Dhabi verkocht? Geen probleem: vraag de brochure aan via info@transasia en er komt iemand bij u langs.

De voornaamste nieuwigheden

De brochure 2018/19 telt maar liefst 100 bladzijden. Er werden niet minder dan 38 hotels in Dubai en 20 hotels in Abu Dhabi geselecteerd. Online vindt u nóg meer hotels. Leuk detail: boekt u online aan dagprijs, dan beslist u autonoom over de rentabiliteit van uw dossier. De layout van de brochure werd herzien, met een sterke visuele focus: u wordt meteen ondergedompeld in de sfeer van het hotel en de bestemming. De meeste hotelfaciliteiten en kamervoorzieningen worden voortaan aangeduid met pictogrammen. In één oogopslag adviseert u uw klant bij zijn selectie. Ook twee andere emiraten uit de VAE komen aan bod: het authentieke emiraat Ras al-Khaimah en de verborgen parel Ajman.

Service en expertise

Transeurope/Transasia heeft zich in korte tijd geprofileerd als expert op Dubai en Abu Dhabi, dankzij de verscheidenheid en het uitgebreid karakter van het aanbod. Service is het motto. Wanneer u de vluchten (heen en terug) in het pakket onderbrengt bij Transasia, dan geniet uw klant van een persoonlijk onthaal op de luchthaven van Dubai of Abu Dhabi en een gratis transfer van de luchthaven naar het hotel en terug. De transfers worden standaard uitgevoerd met een Lexus. Bent u zelf niet vertrouwd met Dubai of Abu Dhabi, dan kunt u rekenen op een team van gedreven bestemmingsspecialisten met Xavier Samyn voorop. Via info@transasia.com vraagt u een offerte aan op maat van uw klant.

Louvre Abu Dhabi

Het toekomstgerichte Saadiyat Island, net ten noorden van het centrum van Abu Dhabi, heeft een mooi langgerekt zandstrand. Jaarlijks komen de zeeschildpadden hier hun eieren leggen. Deze bedreigde diersoort was één van de inspiratiebronnen achter de fascinerende architectuur van het Louvre Abu Dhabi. Het museum opende eind 2017 de deuren en is het grootste van het Arabisch Schiereiland. Een unieke collectie kunstwerken uit de regio en meesterwerken van over de hele wereld. Op wisselende basis bewonderen uw klanten klinkende namen als Da Vinci, Van Gogh, Matisse, Monet, Gaugin of Magritte. Tickets via Transasia.

STUDIEREIS

Exclusive Destinations: dagtrip Parijs

Parijs, stad van romantiek, maar vooral een topper van een citytrip! En in 1u20 minuten bereikbaar met de Thalys. Het team van Exclusive Destinations en NMBS Internationaal nodigt een select gezelschap uit voor een dagje Parijs op 25 september 2018. Vertrek is om 09.13 vanuit Brussel-Zuid en retour voorzien om 20u16. Eenmaal aangekomen in Paris Nord gaat het richting Four Seasons Hotel George V voor een hotelpresentatie en site inspection, gevolgd door een lunch! Na de middag krijgt u de mogelijkheid om op eigen tempo de stad te verkennen. Heb je interesse? Voor meer info : Karim@exclusivedestinations.be

Famtrip Dubai, Ajman & Ras al-Khaimah & Dubai

Exclusive Destinations laat u van 21-27 september kennis maken met Ajman en Ras Al Khaimah. Natuurlijk worden ook de toppers bezocht in Dubai. Kortom, de ideale update voor uw productkennis. Vluchten dankzij medewerking van Emirates. Deelnameprijs: 450 euro met incentive programma. Voor meer info els@exclusivedestinations.be

TECHNOLOGIE

AmEx GBT sluit aan bij Amadeus NDC-X

Amadeus heeft aangekondigd dat American Express Global Business Travel zich aansluit bij het Amadeus NDC-X programma om zo de NDC standaard aan te scherpen. AmEx GBT zal gebruik maken van Amadeus’ NDC-enabled solution om het systeem zelf te testen en om te wennen aan de nieuwe flow ‘shop, order, pay’. Dit helpt GBT om de implementatie van de industriewijde versie van de Amadeus-oplossing in gebruik te nemen in 2019. De overeenkomst tussen American Express GBT en Amadeus zorgt ervoor dat AmEx GBT toegang krijgt tot alle NDC content bovenop Amadeus’ extensieve reiscontent in de GDS. “Door te werken met Amadeus hebben we reeds toegang tot een scala aan travel content, met NDC daarbovenop kunnen we nog meer aanbieden aan onze klanten. Deze content zal beschikbaar zijn bij alle verkoopspunten, digitaal via self-service en via reisagenten.” Voegt Michael Qualantone, executive vice president of Global SupplierRelations American Express Global Business Travel toe.