20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

EVENT

TM Future Day: 01/10/2018

Maandag 1 oktober 2018. Save the date! Travel Magazine organiseert op die dag de 21ste editie van de TM Future Day in het Radisson Blu Royal Hotel Brussels, i.s.m. Travelport, Hahn Air, BTO en NMBS Internationaal. Met als thema ‘Corporate Travel: a transforming industry’ maken opnieuw diverse (inter)nationale keynote speakers en pannelleden hun opwachting.

“Corporate Travel: a transforming industry”

Hyperloops, autonome voertuigen, vliegende taxi’s,… We staan aan het begin van een nieuw tijdperk in zakenreizen! Wanneer we de tijd 15 jaar terug draaien, belanden we in een tijdperk waarin smartphones en apps nog niet bestonden. Deelplatformen zoals Uber, Airbnb of BlaBlaCar moesten nog worden uitgevonden. Er is dus heel wat veranderd, ook op vlak van de organisatie en afhandeling van zakenreizen. In een omgeving waarin zowat alles wordt aangedreven op de golven van de technologische ontwikkelingen, kunnen we ons amper voorstellen waar we over 15 jaar zullen staan. Eén ding is zeker: mensen uit het bedrijfsleven zullen nog altijd moeten reizen om vertrouwen op te bouwen met hun zakelijk relaties. In een hyper-geconnecteerde omgeving, waarin alles naadloos op mekaar moet aansluiten in functie van een dynamische reiservaring, zal de zorgplicht van de travel managers alleen maar toenemen. Gestuwd door geautomatiseerde processen, op basis van artificiële intelligentie, zal in lijn met het reisbeleid de risicofactor voortdurend gemonitord én geminimaliseerd worden. In een tijdperk waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en goed bestuur eens te meer de agenda uitmaken, zal de functie van de travel manager – onder impuls van hedendaagse en toekomstige technologische mogelijkheden en een kostenefficiënt beleid – meer en meer evolueren naar die van dynamische ‘zorgmanagers’. En dat allemaal in functie van een duurzame groei van het bedrijf én een uitdagend maar haalbaar traject voor de medewerkers. Welkom aan boord voor een reis naar de toekomst!

Registreer nu ‘free of charge’

Wil jij deze TM Future Day ook niet missen? Reisprofessionals kunnen zich nu gratis inschrijven via de Travel Magazine website. Plaats van afspraak: Radisson Blu Royal Hotel Brussels, Wolvengracht 27, Brussel. Bekijk het programma in detail en schrijf vandaag nog in!

ANALYSE

Spitsbergen en ijsberen

De (social) media staan momenteel bol van reacties op het feit dat een ijsbeer op Sjuøyane, een van de eilanden van Spitsbergen (Svalbard) werd doodgeschoten nadat hij een ‘ijsbeerbewaker’ had aangevallen en verwond.“Het zijn de toeristen die de indringers zijn en de dieren in hun natuurlijke biotoop komen storen”, luidt het alom.

Travel Magazine is net terug van een 11-daagse cruise met Asteria Expeditions rond Spitsbergen en bovenstaande problematiek is herhaaldelijk aan bod gekomen en besproken tijdens de reis. Het is zo dat ieder expeditieschip een expeditieteam aan boord heeft dat in voorbereiding tot een zodiaclanding, steevast de kust gaat scouten en mocht er een ijsbeer in het vizier komen, dan wordt de geplande landing onmiddellijk afgelast. Op ‘goedgekeurde’ landingen gaan daarenboven telkens twee gewapende ‘ijsbeerbewakers’ mee die zich dermate positioneren dat er bij onheil onmiddellijk kan ingegrepen worden. Doemt er dan toch een ijsbeer op dan kan het dier indien nodig toch geneutraliseerd worden, maar dat is telkens het onderwerp van een grondig gerechtelijk onderzoek, want ijsberen zijn uiteraard een beschermde diersoort. De ijsbeerbewakers zijn zelf regelmatig verplicht om tijdens de enkele uren dat ze tussen twee cruises in Longyearbyen aan wal gaan, schietoefeningen te verrichten om de alertheid bij problemen te optimaliseren. Tijdens de cruise met de M/V Sea Spirit van 18 tot 28 juli ll. werden daar waar ijsberen zaten in zeldzame gevallen met de zodiac tot op enkele tientallen meters van de kusten gevaren om toch een beeld van het dier te kunnen maken. Dichter was absoluut onmogelijk, want een ijsbeer is een goede zwemmer en kan zich belaagd voelen en derhalve agressief uithalen. Bij vakkundige begeleiding is het risico van een ijsbeeraanval zo goed als nihil en onbestaande. Lees het volledige artikel hier.

TOUROPERATING

Live To Travel: nieuw kantoor & nieuwe brochure

Hans Van der Stock en Bruno De Lathauwer.

Er beweegt wat bij niche-touroperator Live To Travel uit Aalst. Zo nam de to recent zijn intrek in zijn nieuwe kantoren langs de Gentsesteenweg in Aalst. Bruno De Lathauwer (Live To Travel): “De vorige locatie langs de Leopoldlaan in Aalst werd echt wel te krap. Onze nieuwe kantoren liggen verspreid over twee verdiepingen en bieden voldoende ruimte voor alle medewerkers.” Daarnaast lanceert Live To Travel in september een zesde Afrika brochure (Afrika Collectie) die zich focust op het luxe-segment. “We zijn verheugd op de komst van een zesde Afrika-brochure. Na Namibië, Zuid-Afrika, Afrika, Droomstranden en Drifters is er vanaf september de Afrika Collectie,” aldus Hans Van der Stock. Het jaarlijkse Live To Travel event zal dit jaar plaatsvinden in discotheek Carré in Willebroek! Heel wat nieuwtjes waar u meer over leest via de TM-website.

CRUISE

Royal Caribbean Cruises: overname Silversea compleet

© Silversea

Sneller dan verwacht hebben de mededingingsautoriteiten de overname van Silversea Cruises door Royal Caribbean Cruises Ltd goedgekeurd. RCC verwerft 66,7 procent van de aandelen van de luxerederij ter waarde van circa 2 miljard USD. Manfredi Lefebvre d’Ovidio blijft de executive chairman van Silversea met een aandeel van 33,3 procent. Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises noemt het samengaan van beide maatschappijen een ‘explosieve combinatie’. “We staan te popelen om samen met Manfredi Lefebvre, CEO Roberto Martinoli en het volledige Silversea-team de rederij naar een nog hoger niveau te tillen.”

In een gezamenlijk communiqué kondigden beide maatschappijen deze week ‘Project Invictus’ aan, een meerjarenprogramma om het luxeproduct verder te upgraden en de schepen te revitaliseren. Al op 19 augustus lanceert de maatschappij aan boord van de Silver Muse een nieuw champagne en kaviaar-programma. De volgende maanden volgen nog meer initiatieven om de gastenbeleving te optimaliseren. Verder willen Royal Caribbean en Silversea de hardware fors upgraden. De renovatie van de Silver Whisper die eerder al was aangekondigd voor december 2018, wordt omvangrijker dan gepland waarbij eveneens de kajuiten gedeeltelijk worden vernieuwd. Dezelfde maand gaat ook de Silver Wind naar de werf. De bedoeling is beide schepen in lijn te brengen met de Silver Muse, het vlaggenschip van de maatschappij. In de loop van 2019 ondergaat ook de Silver Shadow haar ‘Mustification’.

REISINDUSTRIE

Europ Assistance: balans juli

  • Tussen 29/06 en 25/07 ontving Europ Assistance meer dan 43.000 bijstandsaanvragen, hetzij een stijging met 5% in vergelijking met dezelfde periode in 2017.
  • Medische problemen in het buitenland vertonen een daling (-4%) terwijl het aantal gevallen van autopech in het buitenland hetzelfde blijft als in 2017 (-0,1%).
  • Frankrijk en Spanje blijven deze zomervakantie de meest populaire vakantiebestemmingen en tekenen het grootst aantal medische en technische interventies op.
  • Stijging van het aantal autoproblemen in België (+9%), door het aanhoudende warme weer en door de latere vertrekken in vergelijking met vorig jaar.
  • Europ Assistance verwacht een heel druk weekend tijdens het weekend van 28 en 29 juli 2018, zowel voor vertrekkend als voor terugkerend verkeer.

TOUROPERATING

7PLUS: Japan

© 7Plus

7PLUS merkt een stijgende vraag voor  Japan, een bestemming die al enkele jaren ‘à la carte’ bij 7PLUS te boeken is. Vanwege de vele Japan-dossiers die 7PLUS heeft, besloot de touropeator verder te surfen op deze golf van succes, en lanceren ze nu drie nieuwe producten.

7PLUS werkt samen met de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA en profiteert van de ervaring van Laurence Daniels, die al meer dan een jaar bij 7PLUS werkt en specialist is op de bestemming. Dankzij haar grondige kennis van de bestemming en de vele verblijven ter plaatse, kan 7PLUS nu drie nieuwe producten voorstellen voor uw klanten:

– een verzekerde afreis van 10 dagen met een internationale groep voor min. 2 personen met een Engelssprekende gids.

– een flexibel verblijf op basis van 4 nachten in Tokyo en de mogelijkheid te verblijven in hotels naar keuze. Combinaties zijn mogelijk. –

– een volledige rondreis, met of zonder Engelssprekende gids

Aarzel niet om contact op te nemen met Laurence (laurence@7plus.be), de Japan-specialist bij 7PLUS.  Zij beantwoordt graag al uw vragen! De Azië-brochure wordt weldra verdeeld in de reiskantoren maar is nu reeds gedeeltelijk beschikbaar op de website.

RIVIERCRUISE

CroisiEurope: nieuwigheden 2019

CroisiEurope heeft zijn gloednieuw programma voor 2019 bekend gemaakt. Nieuw is de lancering van het premiumschip MS Amalia Rodrigues op de Douro, het zesde premium schip van de maatschappij. In Frankrijk werden een vierdaagse cruise in Parijs en een zesdaagse rondvaart op de Seine aan het aanbod toegevoegd. In Nederland kunnen klanten vanuit Amsterdam naar het IJsselmeer. Ook combinaties ‘Frankrijk, Duitsland, Luxemburg’ zijn mogelijk. In Centraal-Europa kan men een vijfdaagse cruiserondreis vanuit Wenen maken, naar Boedapest en Bratislava.Wat de Franse kanalen betreft, zijn er ook heel wat nieuwe cruisemogelijkheden, waarbij de fietsen aan boord zorgen voor een actieve cruise. Je klant heeft voor 2019 nu ook de keuze uit de Loire, Marne, Marne-Rijnkanaal, Rhone-Rijnkanaal en het Kanaal van Bourgondië. Tot slot werd het aanbod verder uitgebreid met wandelcruises (Seine en Po), themacruises (Sevilla en De Rijn) en een kustcruise in Kroatië. Meer informatie via +32 2 514 1154.

HOTELLERIE

Grecotel: Pella Beach

© Pella Beach

De ligging aan het strand vlakbij het aangename stadje Hanioti, het aflopende strand dat bekroond is met een Europese Blauwe Vlag, de uitzonderlijk vriendelijke personeelsleden die je je meteen thuis doen voelen en de lekkere keuken, zorgen ervoor dat het familieresort Pella Beach (4*) op het groene Kassandra schiereiland in Chalkidiki veel terugkerende gasten heeft. Vanaf nu worden alle gasten helemaal overdonderd in dit volledig vernieuwde hotel, met ondermeer een nieuw restaurant en lobbybar, een heraangelegde tuin en aangename zwembadzone. Ook de standaardkamer, superieure kamer en superieure familiekamer zijn helemaal nieuw en modern afgewerkt, de familiekamer is opgefrist. Dit hotel is een ideale uitvalsbasis voor een uitstap naar o.a. de levendige stad Thessaloniki vol culturele bezienswaardigheden, of naar de berg Athos waar orthodoxe kloosters op de rotsen gebouwd zijn. TIP van Eva: Een bezoek aan de witte toren in Thessaloniki is de moeite waard, zowel voor geschiedkundige info als voor het prachtige uitzicht. Hou je meer van ‘down to earth’, ga dan wandelen in de grotten van Petralona waar overblijfselen van de eerste Grieken gevonden zijn. Meer info via deze link.

LUCHTVAART

Thomas Cook bestudeert verkoop van minderheidsbelang in eigen luchtvaartmaatschappijen

Thomas Cook Group plc heeft gesprekken gevoerd over de verkoop van een belang in zijn eigen luchtvaartmaatschappijen. Dat meldt The Sunday Times zonder bronnen te vermelden. Volgens de krant hebben er interne discussies plaatsgevonden over het splitsen van de luchtvaartmaatschappijen van de touroperator om zo contanten vrij te maken. Financiële zuurstof die dan zou aangewend worden om de schuldenlast aan te zuiveren. Thomas Cook worstelt al geruime tijd met het terugbetalen van schulden en met een tekort aan middelen om de noodzakelijke groei te financieren. De groep ondervindt onder meer felle concurrentie van lagekostenmaatschappijen en van reiswebsites voor het boeken van vakanties. Thomas Cook plc heeft eerder al de weg geëffend voor een potentiële splitsing door zijn verschillende merken van luchtvaartmaatschappijen samen te voegen tot één zelfstandig bedrijf. Het verkopen van een minderheidsbelang zou alvast kapitaal vrijmaken om de touroperatoractiviteiten uit te breiden en eventueel meer vliegtuigen te kopen. Het Chinese conglomeraat Fosun, voor 12% aandeelhouder in Thomas Cook, zou volgens The Sunday Times een mogelijke belegger kunnen zijn. In ons land hield luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) eind vorig jaar op te bestaan. De klanten van de gelijknamige touroperator en van Neckermann en Pegase worden sedertdien met vliegtuigen van Brussels Airlines naar hun bestemming gevlogen. De nog resterende maatschappijen van de groep zijn: Thomas Cook Airlines UK, Condor Germany, Thomas Cook Airlines Scandinavia en Thomas Cook Airlines Balearics. Thomas Cook topman, Peter Fankhauser, spreekt de geruchten tegen over een verkoop. Er zijn volgens hem geen plannen om de maatschappij te verkopen.

THEMAPARKEN

Puy du Fou: ‘beste attractiepark Frankrijk & Europa’

© Puy du Fou

De TripAdvisor Travellers’ Choice Ranking Awards van 2018 zijn bekend! Grote winnaar is het Franse themapark Puy du Fou, dat verder klimt en nu wereldwijd op nummer 3 komt te staan. Op de Europese ranglijst klimt het één plaats vooruit en stoot hiermee Europa-Park in Duitsland van de troon.

Ook de Belgen ontdekken het populaire themapark meer en meer. “We zijn zeer blij dat we een stijging van ruim 45% meer onlineboekingen van Belgen hebben kunnen optekenen. Met deze internationale herkenning hopen we dat nog meer Belgische toeristen de weg vinden naar ons themapark, ze zijn alvast welkom.” aldus David Nouaille, Directeur Marketing & Communication van Puy du Fou.

ZAKENREIZEN

BCD Travel: Inform-serie

BCD Travel publiceert binnenkort een serie papers om bedrijven voor te bereiden op nieuwe en opkomende technologieën die de reisindustrie ingrijpend zullen veranderen. De Inform-serie bestaat uit een reeks begrijpelijke en relevante papers, bedoeld om zowel grote als kleine bedrijven te doen nadenken over hoe ze opkomende technologieën kunnen gebruiken om hun zakenreisprogramma’s te optimaliseren. Elke paper in de Inform-serie focust op de gevolgen van blockchain, Internet of Things, virtuele realiteit, machine learning, chatbots en artificial intelligence op een van de zes kernonderdelen van zakenreismanagement: sourcing, beleid, communicatie, zorgplicht, betalingen en onkosten, en prestatiemanagement.

De Inform-serie wordt gepubliceerd door het BCD Travel Research & Intelligence team, dat ook de jaarlijkse Industry Forecast, white papers en andere artikelen produceert.

TOUROPERATING

Silverjet: Zanzibar (nieuw)

Het eiland Zanzibar, gelegen op ongeveer 35 km voor de kust van het vasteland Afrika, heeft zijn naam niet gestolen! Letterlijk betekent het: ‘Prachtig is het eiland’. Ontdek de unieke culturele mix, een smeltkroes van Afrikaanse, Engels en Arabische invloeden. De vele ongerepte koraalriffen maken van Zanzibar de plek bij uitstek om te snorkel of te duiken. Ook voor de actievelingen is er aanbod genoeg (windsurfen, kitesurfen,..). Stone Town is het oude centrum, waar je talrijke kleurige moskeeën, Engelse landhuizen en traditionele bouwwerken vindt. Hier selecteerde Silverjet het centraal gelegen Hyatt hotel. Verder kozen ze in het zuidwesten van Zanzibar The Residence Zanzibar uit om zijn unieke locatie, midden in een schitterende plantage. Aan de zuidoostkust liggen de White Sand Luxury Villa’s. Luxe villa’s aan parelwitte zandstranden omgeven door een weelderige tuin. Ontdek alle hotels op deze bestemming in de Silverjet winterbrochure 2018-2019.

TOUROPERATING

TUI: pakketreizen Fins Lapland

© TUI

Nieuw voor het winterseizoen 2018/2019 zijn de TUI pakketreizen naar Lapland. Lapland is een waar winter wonderland én biedt 100% sneeuwzekerheid. Perfect voor de skiliefhebber en voor de avonturier. Fins Lapland is naast een wintersportbestemming ook een winters paradijs om onder andere het noorderlicht te bewonderen, husky- of rendiertochten te maken, of met de sneeuwscooter over bevroren meren te rijden. TUI biedt verschillende excursies aan voor ieder wat wils. Na een avontuurlijke en frisse dag biedt de Finse saunacultuur wat verwarming en ontspanning. Overnachten is mogelijk in Kittilä zelf (waar de luchthaven zich bevindt), in Levi of rond Ylläs waar je uitstekende accommodaties vindt voor je klanten. Vakanties in Lapland zijn te vinden bij TUI Vliegvakanties, en zijn dus enkel boekbaar via JITS of BTN.

TUI fly vliegt tijdens het winterseizoen wekelijks naar Kittilä vanuit Brussel, in zo’n 3,5 uur.

© TUI

Dukes’ Palace Brugge: 5* superior

Het beste hotel van Brugge, Dukes’ Palace, behoort nu met zijn 5* superior tot de beste hotels in België en Europa! Geniet hier van een fantastisch ontbijt, royaal aangeklede kamers, het terras met ruime tuin en de persoonlijke service. Te boeken bij TUI België in het Dichtbij-aanbod. In Dukes’ Palace 5*SUP (78053) in hartje Brugge geniet je klant van gratis wellness en ontbijt met cava!

Stad in de kijker: Venetië

Vanaf 1 augustus is TUI’s ‘Stad in de kijker’ Venetië. Voor de klanten houdt dit in dat ze profiteren van € 40 korting per dossier op hun citytrip naar Venetië, bij boekingen van 01/08 t.e.m. 03/09. Deze korting is geldig op een minimumverblijf van 3 nachten tussen 01/08 en 21/04 aan de hand van de kortingscode VENICE40.

Skivakanties: vroegboekkorting

Bij TUI zijn de skivakanties voor het winterseizoen 2018-2019 boekbaar. Willen je klanten er snel bij zijn en zeker zijn van hun plekje in hun favoriete hotel of skigebied? Spoor hen dan aan om nu te boeken en te profiteren van € 50 extra korting bij boekingen vóór 15/08! Dit geldt voor een verblijf in de paasvakantie van minimum 7 nachten, op het volledige ski-aanbod.

Kinderen gratis!

Voor de vroege boekers heeft TUI nu een extra voordeel, namelijk ‘kinderen gratis’ kortingen! Deze vind je zowel bij de long haul vakanties, als dichtbij- en sneeuwvakanties. Zo vliegen kinderen gratis naar alle long haul bestemmingen met TUI fly, buiten de schoolvakanties. En voor een dichtbij- of sneeuwvakantie vind je tal van hotels die het volledige winterseizoen gratis verblijf aanbieden voor kinderen.

EVENT

Travel Tribute: 23 augustus

Travel Tribute is een nieuw event-concept, dat werd gelanceerd door Debby Joossens en Wilfried Lauwers. “We zijn beiden gepassioneerd door toerisme, brengen graag mensen samen en drinken af en toe wel graag een glaasje (lacht). We wilden deze 3 aspecten in een mooie vorm gieten en tegelijkertijd een eerbetoon neerzetten aan de reisindustrie.”

Op 23 augustus vindt de eerste editie plaats in zomerbar Barra Bunda in Asse. Vanaf 18u zijn alle Belgische reisprofessionals welkom voor een welkomstdrankje en een heerlijke BBQ. De avond wordt om 20u feestelijk verder gezet met een 80’s live band gevolgd door een live DJ-set. Onder meer Sunny Cars, Touring, Teldar en BTExpo zullen als partner aanwezig zijn.

Praktisch: inschrijven via deze link. Deelname bedraagt € 25 (drankje, BBQ en muziek). Meer info via de Travel Tribute Facebookpagina.

REISINDUSTRIE

CWT: Travel Consolidator

Carlson Wagonlit Travel introduceert CWT Travel Consolidator, een analysetool die alle reiskosten en -onkosten registreert. Met behulp van deze tool kunnen klanten op hun reiskosten besparen en het helpt Travel Managers de juiste beslissingen te nemen voor het reisbeleid. “Het verzamelen, vergelijken en koppelen van reis- en kostengegevens is een hele uitdaging en het is vaak bijzonder lastig om een volledig beeld te krijgen van de totale kostprijs van een reis”, zegt Christophe Renard, Vice President van de CWT Solutions Group. “CWT Travel Consolidator maakt dit inzichtelijk en kan zo tot 7% op de reiskosten besparen.”

Het web-based platform combineert de transacties van vliegtickets, hotels en grondtransport die via de reisagent zijn geboekt met credit card-, declaratie- en HR-gegevens. Dit biedt zo inzicht in de verborgen kosten van zakenreizen en boekingen die buiten de officiële verkoopkanalen zijn gemaakt. Voor Travel Managers worden zo de gemiste besparingen inzichtelijk, kan het navolgen van het reisbeleid worden verbeterd en wordt de onderhandelingspositie met leveranciers versterkt.

TOUROPERATING

© Blackfish

Thomas Cook: stop verkoop orka-shows

Peter Fankhauser, CEO Thomas Cook, maakte deze week bekend dat de touroperator volgende zomer geen tickets of reizen naar dierenparken met orka’s verkoopt. Thomas Cook liet het voorbije anderhalf jaar 49 dierenattracties doorlichten, en 29 daarvan voldeden niet aan de standaarden. Concreet schrapt Thomas Cook twee parken uit zijn aanbod: Loro Parque (Tenerife) en de SeaWorld-parken. In een mededeling op de website van de touroperator, staat te lezen dat ‘meer dan 90% van de klanten aangeeft dat ze het belangrijk vinden dat hun touroperator dierenwelzijn ter harte neemt.’

LUCHTVAART

AF-KL: joint venture Air Europa?

Air Europa en Air France-KLM hebben plannen om een nieuwe joint venture op te richten waardoor ze samen over de Atlantische Oceaan vliegen naar Centraal- en Zuid-Amerika. Nu al hebben beiden een jarenlange samenwerking binnen Europa. KLM en de Spaanse maatschappij hebben sinds 2002 codeshare-overeenkomsten en Air France stapte een jaar later met Air Europa in zee. In 2007 werd Air Europa lid van SkyTeam. Nu willen de maatschappijen samen de Atlantische Oceaan over. De samenwerking moet meer capaciteit opleveren op vluchten tussen Europa en Centraal- en Zuid-Amerika, maar ook een basis vormen voor nieuwe routes en directe verbindingen tussen beide continenten. Het plan is de joint venture tegen de zomer 2019 van start te kunnen laten gaan.

TOUROPERATING

Thomas Cook: ‘1+1 gratis’ september

Goed nieuws! Omwille van het grote succes is de ‘Last Minute actie 1+1 gratis’ nu ook geldig voor afreizen in september. Als jouw klant in augustus of september vertrekt, mag hij de 2de persoon gratis meenemen op vakantie! Deze actie is geldig op een selectie van Last Minute vliegvakanties (pakket hotel + vlucht) en is verrekend in de prijs onder de vorm van 50% korting op hotel en vlucht van beide volwassen deelnemers (niet geldig op luchthaventaksen en extra’s). Ontdek in de Thomas Cook newsletter van deze week alle ‘1+1 gratis Last Minutes’!

Gratis privéluchthavenvervoer

De vroegboekactie ‘gratis privéluchthavenvervoer’ is ondertussen afgelopen voor winter 2018-2019, maar tegelijk lanceert Thomas Cook dit voordeel als vast voordeel voor alle winterboekingen met vertrek op weekdagen die minimum 3 maanden voor vertrek gemaakt worden. Dit voordeel is voortaan dus enkel geldig voor boekingen met vertrek op een weekdag. De dag van retour speelt hierbij geen rol.

Laat jouw klant dus zeker profiteren van het gratis privéluchthavenvervoer en raad hem een vertrek op een weekdag aan! Gebruik hiervoor de nieuwe code ‘PTAXID’. Bij ophaling in het buitenland gebruik je de code ‘PTAXIF’. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je meer info en voorwaarden.

© Calista Luxury Resort

Calista Luxury Resort: win een gratis verblijf

Wil je graag de Turkse zon opzoeken? Bij Thomas Cook kan je momenteel een gratis verblijf winnen in het luxueuze vijfsterrenhotel Calista Luxury Resort in Antalya! Boek hiervoor minimum 6 dossiers in dit hotel met afreis tussen 01/08/2018 en 30/11/2018. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

EVENT

China Southern & NMBS Internationaal: studiedag AMS

China Southern Airlines en NMBS Internationaal nodigen u uit voor een studiedag naar Amsterdam Airport Schiphol om er de nieuwe CZ-vloot op de route CAN (A330) en BJS (A380 seizoensvluchten) vanuit Amsterdam te ontdekken.

Praktisch

Wanneer: 27 augustus 2018.
Vertrek om 7u51 met de Thalys vanuit Brussel-Zuid, terugreis om 16u35 vanuit Schiphol naar Brussel-Zuid. Inschrijven (voor 10 augustus) via egordts@aviareps.com met vermelding van naam, voornaam, geboortedatum, gsm-nummer en paspoort- of ID-nummer. U krijgt voor 16 augustus een bevestigingsmail met een gedetailleerd dagprogramma (o.a. tour op de luchthaven, lunch, vliegtuigbezoek,…)

STUDIEREIS

Grand Prix Sunny Cars: winnaars bekend!

De deelnemers aan de Grand Prix Sunny Cars studiereis zijn bekend. Maar liefst 28 studiereisplekken zijn verloot via een succesvolle actie waarbij op verschillende manieren krasloten konden worden verdiend. Sunny Cars heeft voor het eerst op deze manier studiereisplekken weggegeven. De studiereis van 11 t/m 14 september zelf ondergaat ook een spectaculaire make-over. In het gloednieuwe concept, de Grand Prix Sunny Cars, draait het nog meer om de roadtrip-ervaring.

In vier teams van acht personen wordt aan de hand van GPS-opdrachten een populaire autohuurbestemming ontdekt.

Teamcaptains

De kwartaalwinnaars van de Smile Society Top 100 verdienden hun plek op eigen kracht als allerbeste verkopers van een kwartaal en worden de vier teamcaptains. Onder de bezielende leiding van Tineke Rymenants, Leen Leemans en Kristof Joosen komen de teams gegarandeerd met een smile én meer autohuurkennis thuis. Begin augustus wordt de vierde kwartaalwinnaar bekend gemaakt, dus er is nog één allerlaatste studiereisplek beschikbaar en wel als teamcaptain.

Kraslotenactie

De teams van bovengenoemde captains worden samengesteld met de volgende 28 winnaars van de kraslotenactie: Laura van Impe (Reizen de Lathauwer), Annelies Vanvynck (TUI Brugge), Sheena Vandewiele (Connections), Dieter Cludts (Event Travel), Vania Delaet (Thomas Cook Travel Shop), Eef Dumarey (Connections), Anja Lecointre (Travel Partners), Vanessa Saelens (Selectair), Katrien Binst (The Travel Company), Philippe Van Binnebeek (Uniglobe Axon Travel), Stefan Moreau (New JLM Travel), Laurent Lemoine (Generaltour), Lynn Geirnaert (Uniglobe Smart Travel), Megan Vanvarenbergh (Jetexpress), Aurelie Mouthuy (HRG Belgium), Yves Meyers (Reizen Meyers), Geert Dereu (TUI), Jean Francois Beroudiaux (BTS Travel), Sammy Bonnewijn (Uniglobe VDK Travel), Geraldine Verhelst (Folies Voyages),  Sybren Van Immerseel (Neckermann), Tina Bauwens (Het Vakantiehuis), Polina Vaisman (KDM Reizen), Ken Naegels (Ticket2Travel), Geraldine Dugardin (Voyages Ligne Blue), Muriel Graillet (Temps Libre), Alexia Epis (Neckermann) en Shanna Petit (Degen Travel).

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: lunchmeeting Soneva

Om de week in stijl af te sluiten, nodigen Soneva en Exclusive Destinations op vrijdag 7 september een selecte groep reisagenten uit voor een productpresentatie van de Soneva hotels. In een bondige presentatie laten ze u kennis maken met de Soneva Kiri, Soneva Fushi en Soneva Jani. Één voor één luxeresorts uit het aanbod van de Exclusive Destinations World Wide brochure, die jouw meest veeleisende klanten wel kunnen bekoren. Aanvang is stipt om 12u. De presentatie en lunch gaan door in L’Homard Bizarre te Sint-Martens-Latem.

Inschrijving via karim@exclusivedestinations.be met vermelding van voornaam/naam + reisbureau.

Gastronomische Ontmoetingen 10 & 11/09

Bij Exclusive Destinations vinden ze productkennis belangrijk. En die kennis delen ze graag met de reisagenten. Daarom organiseren ze regelmatig Gastronomische Onmoetingen waarbij je in een leuk kader kennis maakt met het ED-team, maar ook met een fijne selectie hoteliers. Op maandag 10 september staat ’t Aards Paradijs in Merendree op de agenda, op dinsdag 11 september kiezen ze voor Restaurant Kommilfoo in Antwerpen. Voor de fijnproevers een vaste waarde en bekroond met 1 Michelin ster.

Deze keer vinden de Gastronomische Ontmoetingen plaats i.s.m. en in aanwezigheid van Jumeirah Hotels (Dubai & Abu Dhabi), The Ritz-Carlton (Tenerife), Hotel Quinta Do Lago (Portugal), Hotel St. Regis Saadiyat Island Resort (Abu Dhabi), Constance Hotels (Indische Oceaan), Hapag Lloyd Cruises, Grand Hotel Residencia (Gran Canaria), Hotel Sheraton La Caleta (Tenerife), Hotel Bvlgari Resort Dubai (Dubai) en Hotel Nikki Beach Resort & Spa (Dubai). Inschrijving via karim@exclusivedestinations.be, met vermelding van voorkeur datum/locatie + voornaam/naam + reisbureau.

LUCHTVAART

Air Belgium: boekbaar via Amadeus

Sedert woensdag 1 augustus 2018 zijn de vluchten van Air Belgium te boeken via Amadeus. Alle reisagenten in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Hongkong kunnen nu reserveringen plaatsen bij Air Belgium. De maatschappij vliegt twee keer per week (donderdag en zondag) tussen Charleroi en Hongkong met een Airbus A340 die plaats biedt aan 303 passagiers met 18 stoelen in businessclass, 21 in premium economy en 264 in economy. Air Belgium heeft nu drie dergelijke toestellen in de vloot.

TOUROPERATING

Footprints: Tahiti-incentive

De Tahiti-incentive ‘Take me to Tahiti’ van Footprints is afgelopen. Momenteel contacteren de Footprints sales alle kantoren met Tahiti-boekingen bij Footprints. Elke boeking voor deze bestemming gaf immers recht op 10 tickets in een Belgisch subtropisch zwemparadijs naar keuze. Aqualibi, De Vossemeren, Erperheide, Les Ardennes, Plopsaqua, Aquafun De Haan en Aquafun Kempense Meren vallen blijkbaar enorm in de smaak. Was je er deze keer niet bij? Geen nood, Footprints bereidt alweer nieuwe incentives voor om van te snoepen.

Expeditie-event: Dixie Dansercoer

Op zaterdag 6 oktober kan je je vanaf 17u in de Waagnatie in Antwerpen helemaal komen onderdompelen in de expeditiesfeer. Hapag-Lloyd Cruises en Footprints nodigen jou en je partner uit voor een onuitgegeven expeditie-beleving in aanwezigheid van niemand minder dan de Belgische poolreiziger Dixie Dansercoer. Er is tijd voor individuele fotomomenten met Dixie, we zorgen voor een heuse fotomuur, een Sansibar, ijsbar en originele expeditiehapjes. Om 18u geeft Dixie een presentatie over expeditiecruises, over zijn eigen ervaringen tijdens zijn expedities naar Antarctica en het Hoge Noorden en hij geeft ons zijn visie over hoe mensen deze gebieden ervaren en beleven. Tot slot kan iedereen deelnemen aan onze speciale expeditiequiz. De winnaar heeft meteen een ticket op zak voor de Shake Down Cruise van de HANSEATIC nature in april 2019. Einde is voorzien omstreeks 20u30.

Schrijf jezelf en je partner nu in voor dit expeditie-avontuur op 6 oktober in de Waagnatie in Antwerpen via onze sales via maartje@footprints.be

Dit speciale B2B event sluit aan op het jaarlijks cruise-event, dat eveneens doorgaat in de Waagnatie. Kom dus wat vroeger en bezoek eveneens het cruise-event.

Superdeluxe BBQ: winnaar

Footprints lanceerde van 4 juni t/m 27 juli de zomeractie “Nodig jij straks 15 vrienden uit voor een superdeluxe BBQ?” Elke boeking van een programma of aanbieding van één van de deelnemende partners (Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises, Etihad, Hapag-Lloyd Cruises, African Explorer, Mekong Cruises, Zambezi Rivercruises, L’Archipel Seychelles & Carana Beach Seychelles) verhoogde ieders kansen om dit originele BBQ festijn voor 15 personen te winnen.

De winnaar is bekend: Travel Zone uit Schilde krijgt van Footprints een BBQ-feest cadeau met alles er op en eraan voor 15 personen: vlees en vis, salades, pasta’s, bier & wijn. De grillmasterchef van cateraar ‘Very Food, Private & Corporate Catering’ komt ter plaatse voor 90 minuten BBQ-plezier. Footprints wenst de dames van Travel Zone alvast oprecht proficiat en een gezellig feestje toe.

CRUISE

Puerto Rico: helemaal terug

© San Juan Puerto Rico Tourism

Puerto Rico is helemaal terug na de dodelijke doortocht van de orkanen in het najaar 2017. Volgens gouverneur Ricardo Rossello breekt de cruise-industrie dit jaar alle records. Mei was de sterkste maand ooit met 107.390 cruisepassagiers. De Puerto Rico Tourism Company verwacht het fiscale jaar 2018-2019 af te sluiten met 1,7 miljoen cruisebezoekers. Vorig boekjaar waren er dat maar 1,2 miljoen. De groei wordt vooral gestuurd door de nieuwe megaschepen die Puerto Rico aanlopen. Met 544 bevestigde aanlopen rekent het eiland op een stijging van de schepen met maar liefst 41 procent. De cruise-industrie leverde de lokale economie maar liefst 152 miljoen USD op.