20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

BESTEMMING

Griekenland: update bosbranden

TUI: “Alle geëvacueerde reizigers uit hotel Ramada Attica die wensten terug te keren naar ons land zijn intussen teruggekeerd,” aldus Piet Demeyere (TUI). “Ze zijn de voorbije nacht in Brussel geland met een vlucht die TUI voor hen had geregeld. Deze vakantiegangers konden rekenen op psychologische bijstand van het TUI Care Team. Andere Belgische vakantiegangers verkozen hun verblijf in Griekenland verder te zetten tot de voorziene retourdatum. Hotel Ramada Attica, waar de TUI-reizigers verbleven, heeft alleen schade opgelopen aan de buitenkant. De bagage van de getroffen reizigers kon één dag na de evacuatie worden gerecupereerd zodat de gasten hun verblijf in een hotel in Athene konden voortzetten. Hotel Ramada Attica zal eerstdaags al opnieuw vakantiegangers ontvangen. Maar TUI zal alle reizigers die er tot 31 augustus een verblijf reserveerden, een alternatief hotel voorstellen. Zij worden eerstdaags door onze diensten gecontacteerd.”

Thomas Cook Belgium: “We hebben momenteel geen klanten die verblijven in hotels in het getroffen gebied, wel hebben we een tiental klanten die momenteel in het stadscentrum van Athene verblijven (1 uur rijden van het getroffen gebied) of een rondreis maken. Al deze klanten worden momenteel door ons gecontacteerd (indien geen antwoord, wordt sms gestuurd) om zeker te zijn dat ze in veiligheid zijn en om support te bieden indien ze dit wensen. Uiteraard volgen we de situatie verder op de voet.”

IN MEMORIAM

Christian Heinzmann overleden

© Gerrit Op de Beeck

Vorige week zondag overleed Christian Heinzmann na een moedige maar ongelijke strijd tegen een ongeneeslijke ziekte. Christian werd 65 jaar. Christian Heinzmann werd op 2 april 1953 geboren te Antwerpen. Na studies marketing en communicatie ging hij in deze hoedanigheid onder meer aan de slag bij British Leyland, Holiday Inn en Hertz. Zijn ware jongensdroom was echter de luchtvaart en hij zou uiteindelijk de rest van zijn leven actief blijven bij meer dan een handjevol airlines, waar hij telkens weer een primordiale rol – veelal die van redder – vervulde. Voor zijn laatste job in de luchtvaart streek Christian Heinzmann op 19 november 2012 neer in de Roemeense hoofdstad Boekarest als ceo van de staatscarrier Tarom. Zijn taak bestond erin om de luchtvaartmaatschappij te moderniseren, te privatiseren en vooral winstgevend te maken. “De moeilijkste, maar tevens de meest uitdagende job uit heel mijn loopbaan”, zei hij in een interview in Travel Magazine 332 van 10 mei 2013 (zie foto van Gerrit Op de Beeck).

De crematie vond begin deze week plaats in intieme kring. Vrienden en reisprofessionals die wensen een laatste boodschap uit te brengen, kunnen terecht op www.rememberingchristianheinzmann.com, een website die door Olivier, een van zijn zonen, online werd gezet. Midden september zal er in Brussel een speciale afscheidsceremonie worden georganiseerd, speciaal voor de vrienden en collega’s uit de sector. Meer informatie hierover, volgt via Travel Magazine.

Aan een aantal collega’s/vrienden vroeg Travel Magazine om een reactie n.a.v. van diens overlijden, die leest u hier.

TM TRAVEL AWARDS

Nomineer jouw YouPro <35

Young Travel Professionals: jullie zijn aan zet! Wie van de jonge professionals, die alomtegenwoordig zijn in de reisindustrie, verdient volgens jullie de TM Travel Award Young Professional <35? Dit jaar <35 en niet <40, want dit jaar zet Travel Magazine meer dan ooit in op de jonge generatie reisprofessionals. Dit jaar kunnen uitsluitend bedrijven, actief in de reisindustrie, een Young Professional voordragen. Dit kan nog tot en met 17 augustus via het inschrijvingsformlier op www.travelawards.be. Stemmen gebeurt ook dit jaar via Facebook en het Steering Comitee.

‘TM Leisure & Business Travel Agency Award’

Als reisagent kunt u uzelf tot 31 augustus kandidaat stellen om mee te dingen naar de TM Leisure Travel Agency Award en de TM Business Travel Agency Award. Het volstaat om het inschrijvingsformulier op de website www.travelawards.be in te vullen om in aanmerking te komen voor het bezoek in september van één van onze mystery shoppers. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finale proef, dinsdag 9 oktober, op de hoofdzetel van Thomas Cook in Zwijnaarde, voor een vakjury onder het voorzitterschap van Jan Van Steen (BTO/Omnia Travel).

Dossiers indienen

Voor de awards ‘Man & Woman of the Year’, ‘Innovation of the Year’ en ‘Sustainable TO/Tourism’, ‘Best OTA’ en ‘Best Social Media’ kan u een dossier indienen via de speciale website www.travelawards.be/nominees. Kandidaturen kunnen worden ingediend tot en met 1 oktober.

Nieuwe sponsor: P&V – Center Parcs

We hebben het genoegen om een extra sponsor te melden voor de TM Travel Awards. Pierre&Vacances – Center Parcs zal tijdens deze 21e editie de Award voor Touroperating Excellence uitreiken.

TOUROPERATING

Footprints: Orient brochure

Footprints stelt zijn nieuwe “Asia Collection 2018-2020” voor, een aantrekkelijk aanbod van inspirerende individuele rondreizen met privégids, familiereizen, actieve ontdekkingen, City Inspirations, nostalgische treinreizen en riviercruises. Het authentieke Oman is al geruime tijd een succesvolle Footprints-bestemming, nieuw in deze editie is de combinatie ervan met de futuristische en haast sprookjesachtige Verenigde Arabische Emiraten. Het bestaand aanbod luxe glamping in Oman en Ladakh werd uitgebreid met Ubud. Glamping, ofwel ‘glamorous camping’, is dé trend op kampeergebied. Glamping staat voor het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een compleet ingerichte luxe- en sfeervolle tent.

Footprints app

Vorig jaar startte Footprints met een compleet nieuwe interactieve toepassing: Augmented Reality. Ondertussen hebben ze hun eigen Footprints Inspirations app ontwikkeld. Installeer de app via de QR code, die u vooraan in de brochure terugvindt of via de App of Play Store, open de app, richt de camera naar één van de foto’s voorzien van een ‘AR’ tag en hop, een leuke mini-setting biedt u een portaal naar extra foto- en videomateriaal in hoge resolutie.

Alle info bij Footprints in the Orient via 03/740.06.38 of 03/242.82.72 of orient@footprints.be

LUCHTVAART

Groot tekort luchthavenpersoneel

Het aantal vacatures op Belgische luchthavens is het afgelopen jaar sterk gestegen. Uit eigen cijfers van vacaturewebsite Indeed blijkt dat het aantal vacatures tussen juli 2017 en nu met 56,4 procent is gegroeid, en dat terwijl het aantal zoekacties op die jobaanbiedingen niet evenredig is gestegen. Door die grote mismatch blijven veel functies voor langere tijd openstaan. De vraag naar luchthavenpersoneel blijft toenemen. Vooral incheck-medewerkers, laders en lossers, vliegtuig- en onderhoudstechniekers, shuttle-chauffeurs, logistieke medewerkers en beveiligings- en passagiersagenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt.

Indeed verwacht dat de vraag naar werkkrachten in de Belgische luchthavenindustrie enkel nog zal toenemen. In de loop van 2015 en 2016 zijn er verschillende projecten opgestart voor de uitbreiding en de vernieuwing van de luchthaventerminal in Antwerpen, wat vorig jaar leidde tot de opening van een nieuwe vertrekhal. Ook Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport hebben uitbreidingsplannen.

CRUISE

“Teveel cruisetoeristen in Brugge”

© Port of Zeebrugge

In haven- en cruisemiddens zijn sommige mensen niet te spreken over recente berichten rond de zogenaamde ‘overrompeling’ door cruisetoeristen in Brugge. In berichten in Het Laatste Nieuws en op de VRT waarschuwen politici voor een overrompeling. De Brugse burgemeester overweegt zelfs om het aantal cruisebussen te beperken. Dat het cruisetoerisme voor overlast zorgt in Brugge is een brug te ver. Vorig jaar bezochten 400.000 cruisetoeristen Zeebrugge. Het gros daarvan trok inderdaad richting Brugge. Maar op een totaal van 8 miljoen toeristen per jaar vertegenwoordigen deze cruisepassagiers nog geen 5 procent van de bezoekers. Bovendien bezoeken de gasten de musea, bevolken de binnenstad of maken een boottocht op de Reien vooral in de voormiddag. De grootste toeristische drukte situeert zich in de namiddag, wanneer de meeste cruisepassagiers al terug aan boord van de schepen zijn. Brugge investeert enerzijds mee in een cruiseterminal, maar wil anderzijds het aantal cruisepassagiers beperken. Waar zit de logica?

Weinig of geen rendement

Recente cijfers maakten nog maar eens duidelijk dat, van alle toeristen, de cruisetoeristen het minste opbrengen. Tijdens een blitzbezoek van een paar uur, wordt er enkel iets uitgegeven aan een kleine snack, een chocoladedoosje (Brugge telt momenteel 62 chocoladezaken) of een souvenir. Bovendien zorgen de grote groepen niet zelden voor hinder in de smalle historische steegjes en winkelstraten van ‘die Scone’. Renaat Landuyt: “Het voornaamste doel van de nieuwe regeling is om niet nog meer bussen vanaf de cruiseschepen naar Brugge te brengen dan nu. We gaan dus uit van de bestaande situatie.” Wat de alternatieven zijn? Naar Brussel, Gent, Ieper, de kust (Knokke moet ook niet veel hebben van cruisetoeristen, red), Damme en het kasteel van Loppem zijn mogelijkheden. Vorig jaar waren de alternatieve bestemmingen al goed voor een derde van alle dagexcursies en het ziet er naar uit dat dit de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. “Op die manier kan heel Vlaanderen mee profiteren van het cruisetoerisme”, aldus Landuyt.

HOTELLERIE

Grecotel: Rhodos Royal

© Grecotel Rhodos Royal

Het waterparadijs Rhodos Royal (bij Faliraki) verwelkomt alle gasten in een uniek bungalow resort. Een nieuw infinity zwembad tussen de bungalows voor extra waterfun (naast het bestaande animatiezwembad met 2 glijbanen), nieuwe gelijkvloers familiekamer in bungalow, nieuwe standaard bungalow, gratis wifi in het hele domein en in de kamers en eindeloos veel activiteiten voor de familie… Daarnaast is de standaardkamer opgefrist en de superieure (familie-)kamer in het hoofdgebouw is nieuw sinds 2015. Alle vernieuwde kamers hebben een stijlvolle combinatie van witte muren/meubels met houten vloer/afwerking. Deze kamertypes zijn willekeurig verspreid over 2 TUI-hotelcodes, maar het gaat dus over hetzelfde hotel. www.rhodosroyal.com

EVENT

Exclusive Destinations: gastronomische Ontmoeting Kerzner

© One & Only The Palm

In samenwerking met hun trouwe hotelpartner Kerzner nodigt Exclusive Destinations u uit voor een gastronomische avond op 24 september in Gent. Ditmaal werd gekozen voor Jan Van den Bon, een vaste waarde aan het Gentse Citadelpark en bekroond met één Michelin Ster. Klinkt Kerzner niet meteen bekend in de oren, dan weet u zeker waar ze voor staan; Atlantis The Palm, One&Only Resorts en Mazagan. In een bondige presentatie nemen ze u mee van Marokko tot in Dubai, en van de Malediven tot in Cape Town. Nadien heerlijk tafelen met de hoteliers en het team van Exclusive Destinations. Inschrijving per mail: karim@exclusivedestinations.be, met vermelding van voornaam/naam + reisbureau.

BESTEMMING

St. Maarten Airport: hoofdterminal

Het bestuur van Princess Juliana International Airport (PJIA) heeft bekend gemaakt dat de vertrek- en aankomsthal van de luchthaven op St. Maarten per november 2018 terug zullen verhuizen naar een tijdelijke plek op de begane grond van het bestaande hoofdterminalgebouw. Sinds orkaan Irma er in september aan land ging en de hoofdterminal beschadigde, zijn vertrek- en aankomsthal verplaatst naar speciaal daarvoor aangelegde, tijdelijke paviljoens. “Het verhuizen van de vertrek- en aankomsthallen naar de oorspronkelijke terminal is een vrij grote stap voorwaarts”, verklaarde de Chief of Operations (COO), Michel Hyman.

TOUROPERATING

TUI: kleinschalige hotels in opmars

Uit analyse van de boekingen voor de zomermaanden merkt TUI dat een toenemend aantal mensen zich laat inspireren door kleinschaligheid (+15%). Dit is opmerkelijk, want grootschalige hotels met veel faciliteiten waren jarenlang in opmars bij het Belgische publiek. Concepten met een duidelijk profiel zijn overigens systematisch meer in trek: uitgesproken sport- en animatiegericht zoals TUI Magic Life, ‘koppels’-hotels met idyllische setting zoals TUI Sensimar of met het hele gezin in een designappartement onder het concept TUI Time To Smile.

Een formule die sterk in de lift zit, is het ‘Small & Friendly’ concept: kleinschalige hotels met maximum 50 kamers die gemoedelijke gezelligheid uitstralen. Hier wordt extra aandacht besteed aan een kalme sfeer, een rustige ligging, een persoonlijke service en een authentieke keuken. Deze hotels worden vooral gekozen door koppels.

TUI merkt ook op dat een toenemend aantal hotels hun imago op die waarden afstemmen: ze investeerden de voorbije jaren extra in de aanleg van tuinen en buitenterrassen en in de verfijning van de keuken, eerder dan in bijvoorbeeld glijbanen, ruime buffetten en animatie.

De ‘Small & Friendly’ hotels zijn vooral aanwezig in Griekenland, gevolgd door Italië en Portugal. Ook in Spanje begint deze trend te bewegen.

PEOPLE ON THE MOVE

Annelies Grietens

Nieuwe country manager Efteling België

Margreet Paauwe, sinds meer dan een 10 jaar actief bij Efteling België (waarvan de laatste drie jaar als country mgr België), verlaat het bedrijf om een nieuwe uitdaging aan te gaan in de sector. Zij wordt opgevolgd door haar jarenlange marketingcollega Annelies Grietens, al zeven jaar verantwoordelijk voor de realisatie van ‘succesvolle sales-marketing pr-activiteiten voor de Efteling in België’.

Wim Verplancke

Nieuwe CFO Thomas Cook

Davy Claerhout, sedert 6 jaar actief bij Thomas Cook Belgium, eerst als controlling manager en sinds 4 jaar financieel en sinds drie jaar ook operationeel directeur Thomas Cook Belgium, is sedert februari dit jaar CFO Continental Europe Thomas Cook. Zijn opvolger in Gent is Wim Verplancke (39 jaar) die vorige week zijn job begon uit te oefenen. Wim was voordien werkzaam bij o.a. Sioen Industries en BekaertDeslee, waar hij drie jaar als Finance Directeur werkte.

LUCHTVAART

A4E & NET: ‘Samen tegen staken’

De eerste helft van 2018 werden Europese reizigers geconfronteerd met 29 stakingsdagen van ATC (Air Traffic Control), waarvan 22 in Franrkijk, met als gevolg dat miljoenen passagiers te maken kregen met vertragingen en geannuleerde vluchten. Deze week vervoegde NET (Network  for the European Private Sector in Tourism, een groepering van o.a. CLIA, ECTAA, ETOA, EUROGITES, HOTREC, IAAPA en IRU) zich met belangenorganisatie Airlines4Europe (A4E) om de stakingsgevolgen voor reizigers zo miniem mogelijk te maken. Zo stelt A4E voor dat werknemers die wensen te staken, dit verplicht 72u op voorhand moeten melden en dat er een verbeterde continuïteit wat de service voor de passagiers betreft, moet komen. Thomas Reynaert (Managing Director A4E): “2018 lijkt wel het ergste stakingsjaar te zijn door ATC in Europa. Samen met NET, zijn leden en de Europese toerisme industrie, willen we de autoriteiten vragen om meteen actie te ondernemen om de situatie te veranderen en het tij te doen keren.” Huidige leden van A4E zijn Aegean, airBaltic, AF-KL, Cargolux, easyJet, Finnair, icelandair, IAG, Jet2.com, LH-group, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Travel Service en Volotea.

INCENTIVE

Bedsonline: incentive

Bedsonline heeft een mooie boek- en spaaractie voor de reisagenten in elkaar gezet! Als je tot en met 31 augustus een paar mooie zomerboekingen maakt, spaar je al snel een mooi saldo aan bol.com cadeaubonnen. Altijd handig zo’n cadeaubon, en het aanbod is er net als bij Bedsonline enorm. Klik hier voor het deelnameformulier.

BINNENLAND

Mechelen: Plopsaqua

Nu de Vlaamse regering haar goedkeuring gegeven heeft voor de bouw van Plopsaqua in Mechelen, staat niets nog dit grootste waterpark van België in de weg. Het idee voor de komst van een nieuw Plopsaqua aan Technopolis in Zuid-Mechelen dateert al van veel langer, maar omdat Technopolis de gronden in erfpacht kreeg van de Vlaamse Regering moest die er een definitief standpunt over innemen. Toch zal het wellicht nog twee à drie jaar wachten worden alvorens de eerste bezoekers een plons kunnen wagen. Maar dat het zwembad – met een prijskaartje van zo’n veertig miljoen euro – er zal komen, is nu wel een zekerheid. Volgens Plopsa Group moet het nieuwe zwembad het grootste waterpark worden in België. “Met zowel een recreatief- als instructiebad, verschillende glijbanen en zowel een indoor als een outdoor 25-meterbad”, klonk het eerder al.

LUCHTVAART

Ryanair: besparingen in vloot thuisland

De raad van bestuur van Ryanair liet woensdag weten dat ze de vloot in Dublin voor het winterseizoen 2018 zal inkrimpen van 30 naar 24 vliegtuigen. Dit is onder meer het gevolg van de recente stakingen van de Ierse piloten en hun invloed op het gedaalde aantal boekingen in dat land.

Ryanair Sun, de Poolse tak van Ryanair, zal een deel van de Ierse vloot overnemen en aanbieden aan Poolse touroperators. Ongeveer tweehonderd leden van het cabinepersoneel en honderd piloten in Ierland worden getroffen. Vanaf 28 oktober zijn zij misschien helemaal overbodig… Ryanair zal voor deze winter echter overplaatsingen aanbieden naar Polen en andere landen voor de in Dublin gevestigde medewerkers om het aantal ontslagen te beperken, zo meldden onze Nederlandse collega’s van TravelPro.

TOUROPERATING

TUI: Big Smile Weeks

De Big Smile Weeks zijn terug! Klanten die vanaf nu tot 16 augustus hun last minute vakantie boeken, profiteren van kortingen tot -50% op hun vlieg- of autovakantie in juli, augustus en september! Met het vliegtuig naar Tunesië, Mallorca of Turkije; of met de auto naar Andorra, Kroatië of Italië, en nog zoveel meer bestemmingen met korting en tegen mooie vanafprijzen. Daar krijgen ze toch een Big Smile van?

Holiday Suites

Verlangen naar frisse briesjes, warme sjaals en rode wangen? TUI staat voor je klanten klaar met haar Holiday Suites-aanbod in België en Noord-Frankrijk! Bekijk de nieuwe TUI Dichtbijvakanties-brochure, en laat je klanten nu al tijd inplannen voor elkaar, voor verse buitenlucht en samenzijn in de natuur. Even ontsnappen aan de winterblues kan in één van de vele moderne en bruisende vakantieverblijven. Laat de reizigers profiteren van een duurzame dichtbijvakantie: alles wat je nodig hebt aan comfort is aanwezig. Keuze uit studio’s, appartementen of villa’s, gelegen in de bossen of vlakbij het strand, voor het volgende gezellige familie-uitje.

Verken hun Holiday Suites-aanbod voor deze winter:

 • HS Blankenberge (78038): Ruime moderne studio’s, Sea Life op 3 km
 • HS La Brise des Dunes – Bray-Dunes (61429): Nieuwe residentie (2017), Plopsaland op 3 km
 • HS Bray-Dunes : Etoile de Mer, Etoiles des Dunes & Les Margats (61442): Op de zeedijk van Bray-Dunes, Plopsaland op ca. 5 km
 • HS Hardelot – Equihen Plage (61423): Rust & natuur, vlakbij het strand, 7 km van Boulogne-sur-Mer
 • HS Limburg (78157): Middenin de bossen, nieuwe appartementen
 • HS Opaalkust/Côte d’Opale – Platier d’Oye (61427): 100 m van het strand, vlakbij natuurreservaat
 • HS Westende (78020): Gloednieuwe residentie, rustige ligging

Quick Parking

© Quick Parking

Tijdens deze populaire vakantieperiode geraken de luchthavenparkings heel snel volzet en is het er erg druk. Stel jouw klanten voor om met een gerust hart op vakantie te vertrekken en boek voor hen via TUI een parkeerplaats aan de luchthaven via Quick Parking! Je kan parking reserveren bij de luchthaven van Zaventem, Charleroi, Eindhoven en Schiphol.

Waarom kiezen voor Quick Parking?

 • Parkings liggen dichtbij de vertrekhal
 • Veilige en voordelige parking
 • Gratis shuttlebus naar de luchthaven
 • Bewaakt parkeerterrein

Laten je klanten hun wagen liever thuis tijdens hun vakantie? Dan kunnen ze luchthavenvervoer bijboeken met TUI partner Billo, tussen hun woning en de luchthaven.

De TUI vroegboekactie voor winter 18/19 van het gratis luchthavenvervoer met Billo is nog 5 dagen geldig! Na 31 juli is het luchthavenvervoer beschikbaar tegen een verlaagd tarief van €25 per boeking (heen en terug). OP = OP! Overtuig je klanten dus om niet langer te aarzelen met het boeken van hun wintervakantie, want zo genieten ze nog van deze gratis service!

RAIL

DB: nieuw tarievengamma vanaf 1/8

Deutsche Bahn lanceert een nieuw tarievengamma, en dit voor verkoop en reizen vanaf 1 augustus 2018. De tarieven Super Sparpreis & Super Sparpreis Europa worden terug heropgevist en zijn opnieuw boekbaar. Daarnaast zal het City-Ticket (gratis openbaar vervoer op de reisdag) inbegrepen zijn in FlexPreis en Sparpreis tarieven. Het City-Ticket is geldig in 126 steden. De meest flexibele ‘FlexPreis’ tickets blijven terugbetaalbaar zonder kosten tot de dag voor vertrek. Vanaf de geldigheidsdag worden er 19€ kosten aangerekend per ticket. Tickets geboekt tot 31 juli voor een reis vanaf 1 augustus blijven de oorspronkelijke naverkoopcondities houden. Een presentatie over het nieuwe aanbod is te downloaden op www.nmbs-internationaal.com/agent.

iCP Corporate tarief voor bedrijven

Bedrijven die regelmatig reizen tussen Brussel en Frankfurt (ICE) kunnen gebruik maken van het iCP Corporate Programma. Bedrijven hebben recht op 10% korting op de meest flexibele tickets, in eerste en tweede klasse, indien een jaarlijks omzetcijfer van 2000 euro wordt gehaald. Vraag uw Account Manager naar meer informatie.

TOUROPERATING

Thomas Cook: autovakanties Italië

Ciao tutti! Is jouw klant nog op zoek naar een Last Minute waarbij zon, cultuur en gastronomie centraal staan? Dan kan hij deze zomer bij Thomas Cook la bella Italia ontdekken in Toscane, aan het Gardameer, aan de Adriatische Rivièra, enz. Je klant geniet nu van € 55 korting per volbetalende persoon. Ontdek alle voorwaarden en de deelnemende accommodaties in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week.

Juli & augustus: 1+1 gratis

Het is nu of nooit voor je klant! Reserveer snel voor je klant een Last Minute naar de zon en hij mag in juli of augustus de 2de persoon GRATIS* meenemen op vakantie! Wees er snel bij, want OP = OP! Deze actie is geldig voor boekingen vanaf 23/7/2018 op een selectie Last Minute vliegvakanties (pakket hotel + vlucht) met afreis in juli en augustus 2018. Het gratis verblijf is verrekend in de prijs onder de vorm van 50% korting op hotel + vlucht van beide volwassen deelnemers (*niet geldig op luchthaventaksen en extra opties). Ontdek in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week alle 1+1 GRATIS Last Minutes.

Zuid-Sicilië: Athena Resort

© Athena Resort

Heeft je klant zin in een zonovergoten vakantie in september? Raad hem dan een verblijf aan in het zuiden van Sicilië (Comiso). De grootste troef? Geen massatoerisme in september, maar heerlijk rustig genieten van de pracht die Sicilië te bieden heeft! Thomas Cook raadt het viersterrenhotel Athena Resort aan. Vanuit het hotel kan je klant met de bus naar de prachtige stad Ragusa. Troeven van het hotel: uitgestrekt domein te midden van een ongerept natuurgebied; sportievelingen kunnen baantjes trekken in het olympisch zwembad; vriendelijke service; mooi onderhouden tuinen en veel sport- en ontspanningsfaciliteiten.

INCENTIVE

Go Chic: Waregem Koerse

Zin om Waregem Koerse als een VIP te beleven? Dan is de nieuwe incentive van Go Chic iets voor jou! Boek tussen 20/07 en 15/08/2018 minimaal één Go Chic dossier en maak kans om uitgenodigd te worden voor Waregem Koerse. Go Chic nodigt in totaal tien reisagenten uit. Afspraak op dinsdag 28 augustus 2018 om 11u aan Waregem Expo. De tien gelukkige winnaars van de incentive mogen zich verwachten aan een VIP lunch @ VIP Anna’s Place, een free shuttle service van de Expo naar de Hippodroom en toegang tot de Hippodroom.

REISINDUSTRIE

MICE-bestemmingen: top 20

Eventex heeft zijn top 20 bekend gemaakt van de beste meeting en event bestemmingen. De V.S. staan hierbij op nummer één en worden gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Nederland die beiden evengoed scoren. Oostenrijk, Italië, Polen, België, Rusland, Ierland en Frankrijk vervolledigen de top tien. De volledige lijst kan je hier bekijken.

LUCHTVAART

Norwegian: uitbreiding partnership Amadeus

Sinds hun samenwerking in 2015 met Amadeus noteerde Norwegian Airlines een groei van 110% voor hun longhaul boekingen. Deze week heeft de maatschappij zijn partnership met Amadeus verlengd en ook de nieuwe maatschappij, Norwegian Air Argentina, zal in de Amadeus-systemen terug te vinden zijn.

CONGRES

ANVR-Congres: drie P’s in Portugal

Van 15 t/m 18 november strijken zo’n 235 deelnemers aan het ANVR-Congres neer in Aveiro, Ilhavo en Coimbra. Negen keynote speakers spreken 4 dagen lang over inspireren en innoveren, veranderen en leiderschap, allemaal vanuit het thema ‘people, purpose, passion!’. Inmiddels hebben zich zo’n 180 deelnemers ingeschreven.

Op www.anvrcongres.nl krijg je een overzicht van de verschillende keynote speakers, waaronder antropoloog Daniëlle Braun, Zita Schellekens, Herman Konings, Ap Dijksterhuis,…

De zakelijke momenten tijdens het ANVR-Congres hebben met zo’n sprekerspalet weer alles in zich om tijdens de gezellige lunches en actieve excursies te discussiëren en van gedachten te wisselen. Op de deelnemerslijst kun je precies zien welke 180 zich al hebben aangemeld voor dit 5*programma. En zo lang er nog plaats is, kun je je nog inschrijven via de website.

ERRATUM

TM415: Colorado

Er is een zetduivel geslopen in ons jongste magazine (#415) van 13 juli. In ons artikel over Colorado op pagina 22 en 23 halen we een reactie aan van Andrea Blankenfeld. Het is echter Andrea Blankenship. Zij is de marketing- en communicatiedirectrice van het Colorado Tourism Office.

CRUISE

Spitsbergen: richtlijnen voor cruisetoeristen

© Frigg Jørgensen

Longyearbyen (hoofdstad van Spitsbergen) heeft als eerste stad in het Noordpoolgebied een gedragscode gelanceerd voor de (cruise)toeristen. Het document werd samengesteld door Visit Svalbard, de haven van Longyearbyen en Svalbard Cruise Network in samenwerking met de Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) en legt uit hoe de bezoekers zich moeten gedragen. Zo wordt de vakantiegangers gevraagd respect te tonen voor de lokale bevolking, de natuur en de dieren. Het document bevat verder een reeks tips en aanbevelingen: ga in interactie met de inwoners, respecteer de privacy wanneer je foto’s neemt en steun de lokale gemeenschap door de winkels te bezoeken. “Longyearbyen is een populaire toeristische bestemming. Deze richtlijnen moeten de bezoekers helpen onze stad en leefwereld te begrijpen,” aldus Ronny Brunvoll, general manager van Visit Svalbard.

LUCHTVAART

Accor ziet af van eventueel belang in Air France-KLM

Hotelketen Accor staakt zijn poging om een belang in Air France-KLM te verkrijgen. De Franse onderneming zegt dat de marktcondities op dit moment niet gunstig zijn voor een dergelijke stap, zo werd tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers vermeld. De hotelketen zei eerder dat het interesse had in een minderheidsbelang. Daarbij zou worden gekeken naar het belang van de Franse staat in de luchtvaartgroep. Frankrijk heeft nog ruim 14% van de aandelen Air France-KLM in handen. Accor blijft erbij dat een samenwerking tussen hotelbedrijven en luchtvaartmaatschappijen waardevol kan zijn.

REISINDUSTRIE

Travel Counsellors: zomertour

Wil jij als reisprofessional meer vrijheid om het ritme van je leven zelf te bepalen? Ben je ambitieus en heb je een passie voor je vak? Wil je hard werken, fulltime ondernemen en er ook van genieten? En wil je hierbij professioneel ondersteund worden door een internationale organisatie van gelijkgestemden? Dan is Travel Counsellors misschien iets voor u! Tijdens een oriënterend en vrijblijvend gesprek kan je met Debby Joossens (sales manager) bekijken of dit de juiste carrièrestap voor je is en is er voldoende tijd om al je vragen te stellen. Uiteraard is alle discretie gegarandeerd. Ga naar de facebookpagina www.facebook.com/Travel-Counsellors-Vlaanderen om op de hoogte te blijven van events en ontwikkelingen binnen het bedrijf! De komende week is Debby beschikbaar in Brussel en in het Gentse!  Laat haar weten wanneer je haar graag ontmoet, via debby.joossens@travelcounsellors.be of 0491 99 80 73

MyTC app

Technologie is een van de basispilaren bij Travel Counsellors.  Eigen ontwikkeling van systemen voor dynamic packaging, backoffice, marketing en CRM zorgen ervoor dat de Travel Counsellor zijn/haar job uitstekend kan uitoefenen. Maar ook voor de klant hebben ze een leuk snufje, namelijk hun eigen app (klik voor video)! Vanuit hun systemen sturen ze voorstellen door naar de klant, extra info over de bestemming, reisdocumenten, enz.  De klant kan zelf voorkeuren aangeven waar ze rekening mee houden wanneer ze de volgende mailing uitsturen.  Info op maat, net als hun service!  Betalingen worden een makkie en op bestemming heb je je Travel Counsellor altijd mee op zak!

LUCHTVAART

CityJet & Air Nostrum: fusie

Vorige week kondigden het Ierse CityJet en het Spaanse Air Nostrum een deal aan – indien goedgekeurd door de EU – om te fuseren onder een nieuw opgerichte holding. Hoewel ze grotendeels onafhankelijk zullen blijven opereren, zou deze deal de grootste pan-Europese regionale carrier vormen. WX en YW zouden zo hun gewicht in de schaal kunnen leggen om routes te onderhandelen voor andere tussenpartijen.

CityJet bezit 44 toestellen vanuit 9 Europese basissen. Zij worden voornamelijk aangewend onder zogenaamde ‘wet leases’ (verhuur van vliegtuig, onderhoud en crew) voor andere airlines, o.a. Air France, SAS en Brussels Airlines. Die laatste least momenteel drie Sukhoi SuperJet 100’s, gebaseerd opBrussels Airport.

Air Nostrum, met basis in Valencia, bezit 50 toestellen en vliegt naar meer dan 50 luchthavens in 15 landen in Europa en Afrika. Zij bieden zowel ‘wet lease’ als ‘dry lease’ (enkel verhuur van het vliegtuig) aan voor o.a. Lufthansa en SAS en staan mee in voor het regionale netwerk van de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia.