20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyse van de week

Deze week leest u de analyse van het Corendon Village Hotel Amsterdam. Dit splinternieuwe hotel is het grootste van de BeNeLux en ligt vlakbij de luchthaven van Schiphol en op een boogscheut van het centrum van Amsterdam. Bovendien verwezenlijkt het hotel komende winter nog een krachttoer: het hotel krijgt een heuse Boeing 747 in de tuin, en nee het is geen verdwaald vliegtuig van op Schiphol! Wat dan wel? Dat lees je samen met een overzicht van het hotel hier.

TECHNOLOGIE

LUCY bij Omnia Travel

Omnia Travel, als vertegenwoordiger van de LCCI in België, lanceert LUCY. De Lufthansa City Center International (LCCI) stapt een nieuw digitaal tijdperk binnen: het globale netwerk van franchise reiskantoren lanceerde recent zijn eigen distributieplatfom met de naam LUCY. Omnia Travel is de eerste in België die het systeem uittest, wat ervoor zorgt dat ze de DCC kunnen ontwijken en toegang krijgen tot de content van de LH Group, met inbegrip van webfares en promoties, en van enkele exclusieve aanbiedingen.

LUCY is een eigen, fully customized en door LCC gebrand frontend systeem dat gebouwd is op het globale technologieplatform van Atriis Technologies Ltd. Door dit systeem krijgen internationale LCC reisagentschappen meteen toegang tot verschillende airlines, hotels en autoverhuurders. Alle GDS content is eveneens geïntegreerd. LUCY werd voorgesteld aan alle internationale LCC-leden op de eerste joint conference van LCCI samen met het Travel Leaders Network uit de VS in Las Vegas. Volgens Patrick Artiel, head of corporate sales home market Belgium Lufthansa Group is dit “een bom die gedropt wordt in het zakenreizenlandschap. Want er zijn slechts enkele leisure agentschappen die reeds gebruik maken van Direct Connect-oplossingen”. In de laatste maanden testten diverse LCC-leden van België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië en Slovakije het LUCY. Deze ‘piloten’ hebben geholpen bij het bijsturen van de doelstellingen en de operationele noden binnen de reisagentschappen.

TM TRAVEL AWARDS

TM Travel Awards: Sustainable TO/Tourism Award

Travel Magazine organiseert dit jaar de 21e editie van de TM Travel Awards. Hét gala-event vindt ook dit jaar plaats in het Hilton Antwerp Old Town en dat op vrijdag 16 november 2018. Let op: we starten dit jaar om 18u, een half uurtje vroeger dan vorig jaar!

Voor de Sustainable TO/Tourism award komen to’s, producenten en suppliers die de jongste jaren projecten hebben opgezet waarbij duurzaam toerisme in ons land gefavorieerd wordt, in aanmerking. Zowel voor de TM Travel Award M&W of the Year, Innovation of the Year, Best Social media als Sustainable Tourism, zal via een wetenschappelijk verantwoorde jurering beslist worden wie de uiteindelijke laureaat wordt. Het is daarom van het grootste belang dat alle kandidaturen tijdig (uiterlijk 1 oktober) toekomen.

TRAVEL MAGAZINE

TM 415: out now!

In TM 415, die normaal vandaag in jullie brievenbus ligt, leest u deze week onder meer het coverinterview met Silverjet Directeur Belgium Wim David. Verder publiceren we ook het dossier India en het dossier Actief en Avontuurlijk, waarin de touroperators een duidelijk overzicht geven van hun aanbod. Daarnaast lees je ook alles over de recent geopende Club Med Cefalù, het eerste en splinternieuwe 5 Trident-resort aan de Middellandse Zee, en over de Thomas Cook studiereis naar Mallorca. Dit, en nog véél meer, in TM 415! Veel leesplezier!

CRUISE

Ponant: doop Le Lapérouse

Ponant heeft dinsdag in Reykjavik Le Lapérouse gedoopt. De plechtigheid stond helemaal in het teken van Frankrijk met een lint in de Franse driekleur, Veuve Clicquot-champagne tegen de romp en de Bagad de Lann Bihoué, de Bretoense doedelzakband van de Franse marine die de plechtigheid opluisterde. Le Lapérouse is de eerste in een reeks van zes Ponant Explorers. Later dit jaar volgt het zusterschip Le Champlain. De vaartuigen beschikken over 92 hutten en suites. Een van de blikvangers van de vaartuigen is de multisensoriële onderwaterlounge Blue Eye.

Meer info en foto’s via https://bit.ly/2zsg48R

PEOPLE ON THE MOVE

Monique Flameng wuift toeristische wereld uit

Na 40 jaar in de toeristische wereld, waarvan 30 jaar (via Kroon Reizen, Huybrechts Reizen, Kras Stervakanties, BBL Travel) bij Carlson Wagonlit Travel, is het voor Monique Flameng het moment om afscheid te nemen van de professionele toeristische wereld. Monique gaat immers met een welverdiend pensioen. Ze wil in de eerste plaats alle collega’s bedanken voor de vriendschap en de collegialiteit door de jaren heen. Monique: “Dank zij Carlson Wagonlit heb ik veel bestemmingen mogen en kunnen bezoeken, nieuwe contacten mogen leggen, en toffe collega’s leren kennen. Het was een rijke ervaring die me een warm gevoel gaf en die ik zal blijven koesteren. Het voordeel aan mijn job was dat ik zowel het oosten als het westen heb kunnen verkennen. Van Japan tot Californië en alles wat daar een beetje tussen lag. De toekomst? Mijn eerste reis is geboekt en (lachend) zoals alle op rust gestelden gaat de reis naar Tenerife. Maar ik heb intussen ook al een skivakantie geboekt, uiteraard via een reisbureau. Als kind heb ik leren piano spelen, een hobby die ik zeker terug wil opnemen. Voor het overige: Carpe Diem en van alle dagen zoveel mogelijk genieten.”

STUDIEREIS

Famtrip Tahiti

In het najaar van 2018 organiseert Tahiti Tourisme in samenwerking met Air Tahiti Nui een exclusieve famtrip voor een selectie van actieve Belgische reisagenten. Een unieke kans om exotische eilanden als Tahiti, Moorea, Raiatea-Tahaa, Bora Bora en Rangiroa van dichtbij te ontdekken. Heb jij het voorbije jaar minstens 2 reizen of cruises naar Frans Polynesië geboekt, ben je er zelf nog nooit geweest en zou je daar graag verandering in brengen? Geef dan zo snel mogelijk een seintje aan tahiti.bru@aviareps.com

HOTELLERIE

Radisson Blu Resort Crete & Seagrill Brussel: culinair event

Yves Mattagne – Seagrill Brussel

De intensieve samenwerking tussen de Belgische 2-sterren Michelinchef Yves Mattagne van Seagrill in het Radisson Blu Royal Hotel te Brussel en het Radisson Blu Beach Resort Crete – het vroegere Minos Imperial Beach Hotel – in Milatos, culmineerde de afgelopen week in een vijfdaags bijzonder aantrekkelijk gastronomisch festival.

Voor deze exclusieve ‘gastronomy week’ was Yves Mattagne speciaal naar Kreta afgezakt en verbaasde er in het kader van het stijlvol gelegen en voor de gelegenheid extra schitterend aangeklede rooftop Bellevue restaurant, vijf avonden na elkaar, een kleine 200 enthousiaste gasten met een aantal toch wel exquise gerechten, zoals we dat van deze bijzonder getalenteerde chef gewoon zijn. Uiteraard was Travel Magazine van de partij. Meer hierover in TM 416 van 10 augustus.

Radisson Bu Resort Crete is te boeken bij Exclusive Destinations, Pegase/Thomas Cook, LuxairTours en Silverjet.

ATTRACTIEPARK

Disneyland Paris: Magic Pass

Disneyland Paris lanceert de Magic Pass. De Magic Pass vervangt alle fysieke vouchers en zal de ervaring van gasten die verblijven in een Disney Hotel enorm vereenvoudigen. Bij het inchecken ontvangt ieder lid van het reisgezelschap voortaan deze unieke en multifunctionele kaart ter vervanging van bijvoorbeeld geprinte vouchers, papieren en tickets.

De magic pass omvat:

  • Toegangsticket tot de Disney Parken
  • Eventuele FASTPASS tickets voor geselecteerde FASTPASS attracties
  • De sleutel van de kamer in het Disney Hotel
  • Vooraf aangekochte extra’s zoals maaltijdvouchers of tickets voor speciale evenementen
  • Toegang tot de parking van de Disney Parken en tot gereserveerde zones, zoals het zwembad en de fitnessruimte, van het hotel (enkel waar van toepassing)

Gasten kunnen er ook voor kiezen om met de Magic Pass maaltijden en aankopen op de rekening van hun hotelkamer te laten zetten, dankzij een pincode op de kaart.

Voorwaarden van de Magic Pass:
De Disneyland Paris Magic Pass is een gratis service voor individuele gasten van een Disney Hotel (behalve Villages Nature Paris). Hij is nominatief en alleen geldig gedurende het verblijf. Niet beschikbaar voor reservaties die gebruik maken van de Disney Express check-in en bagage service. Sommige producten, alsook niet-Disneyland Paris add-ons (zoals een excursie naar Parijs) worden niet ondersteund door de Magic Pass. De VIP FASTPASS (voor Suites en Castle Club Gasten) en de Disney Hotel FASTPASS (voor Club Gasten, behalve Castle Club) worden niet ondersteund door de Magic Pass en zullen nog steeds uitgedeeld worden in

de vorm van een voucher bij check-in. Klik hier voor meer informatie over de verschillende types FASTPASS en hun voorwaarden.

LUCHTVAART

Eurowings: Brussels Airlines aansturen vanuit Keulen

Ongeveer vier vijfde van de activiteiten van Brussels Airlines zullen in de toekomst worden aangestuurd vanuit Keulen waar zich de hoofdzetel bevindt van Eurowings Group, dochterbedrijf van Lufthansa. De topman van Eurowings Group, de Duitser Thorsten Dirks, motiveerde de beslissing van het integratieproces maandagmiddag als volgt: “Door onze krachten te bundelen met Brussels Airlines versterken we niet alleen onze positie als de nummer 3 lowcostmaatschappij in Europa, maar stimuleren we ook de verdere groei van de Eurowings Group in de toekomst.”

Met andere woorden vindt de gehele korteafstandsportfolio van de Eurowings Group, waaronder die van Brussels Airlines onderdak in Keulen. Volgens Thorsten Dirks zullen Eurowings én Brussels Airlines korte en langeafstandsvluchten blijven uitvoeren vanuit hun luchthavens in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen. Lees hier verder.

PEOPLE ON THE MOVE

Air Europa: versterking sales team

Rani Vande Bergh

Air Europa België versterkt haar sales team met de komst van Rani Vande Bergh, een dynamische 24-jarige jonge vrouw die gedurende tweeënhalf jaar ervaring heeft opgedaan als reisagent bij Egencia. Daar was ze verantwoordelijk voor vliegtuigreservaties, maar ook voor trein- en hotelboekingen, enz… Sinds 2 juli werkt Rani als ‘Sales & Marketing Executive’ bij Air Europa. Zij zal op vlak van marketing verantwoordelijk zijn voor de nieuwsbrief, de Facebookpagina en de Espace Pro website van het Spaanse privébedrijf. Op het gebied van sales zal zij deel uitmaken van het leisure sales team en zal zij u als reisagent graag ontmoeten.

STUDIEREIS

Latina Experience: last call!

Je hebt nog tot 16 juli de tijd om u in te schrijven voor de Latina Experience naar Colombia van 25 november tot en met 2 december! Deze studiereis is een organisatie van Sudamerica Tours i.s.m. KLM, Allianz Global Assistance en Travel Magazine, en is de opvolger van de gekende Travel Trophy. Volg je de laatste modetrends? Kan je dansen en hou je van koken? Dan is deze studiereis ideaal!  Sudamerica Tours laat met deze studiereis een andere kant zien van hun veelzijdig aanbod in Latijns-Amerika.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt! Twijfel daarom niet langer en schrijf je in door een mail te sturen naar randy@sudamericatours.be en motiveer waarom jij één van de deelnemers moet zijn! Laat je fantasie de vrije loop en gebruik eventueel een foto of video om je kandidatuur kracht bij te zetten. Inschrijven kan tot 16 juli. De gelukkige winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en worden deze zomer via de TM-kanalen aan u voorgesteld. Deelnameprijs is 490 euro.

TOUROPERATING

© TUI

TUI: gratis dagticket Phantasialand

Het Phantasialand Attractiepark is te vinden in Brühl, vlak bij Keulen. Het park bestaat uit zes unieke themagebieden met meerdere topattracties en spectaculaire shows. De gasten kunnen voor hun verblijf kiezen uit 2 hotels die direct aan het park liggen: Hotel Ling Bao (*) (76048) en Hotel Matamba (3*SUP) (76047). In Phantasialand kan men een spannende dag vol van actie, fun en avontuur beleven. Vanaf vandaag t.e.m. 30 augustus biedt Phantasialand een zomeractie aan, waarbij de gasten 1 dagticket voor het park gratis bij hun verblijf krijgen. Zo kan men dubbel zo veel fun beleven! Het ticket kan vanaf 12u aan de actiebalie op de Kaiserplaats of vanaf 15u tot sluitingstijd aan de uitgangen van het park afgehaald worden. Men moet het reeds betaalde ticket voorleggen en het nieuwe ondertekenen. Het gratis ticket is geldig in juli en augustus. Actie enkel geldig voor nieuwe boekingen, en niet geldig voor tickets van studenten, groepen of speciale tickets.

© TUI

Grecotel News 2018: Casa Marron (*)

Op 25 mei opende het all-inclusive familiehotel Grecotel Casa Marron (4*) (10873, Olympische Rivièra) zijn deuren met nieuwe kamers en bungalows, nieuwe zwembaden, een nieuw aangelegde tuin met fonteinen en olijfbomen, nieuw restaurant en bars, nieuwe Grecoland kids club en de gekende Grecobaby service. De met licht overgoten kamers in een rustieke stijl, gelegen tussen de bloeiende tuinen, brengen de warme familiesfeer van het Casa Marron-resort volledig over. Deze unieke plek combineert het ongerepte natuurlandschap met de sprankelende warmte van de mediterrane sfeer en tradities. Het hotel is gelegen op het rustige platteland, op 35 km van de havenstad Patras en op 12 km van Kato Achaia, een typisch Grieks dorp waar je kunt winkelen of gezellig genieten in de tavernes. Er is keuze genoeg voor waterplezier in een van de zoetwater-zwembaden, in het binnenzwembad of aan zee (zacht aflopend zand/kiezelstrand bekroond met de Europese Blauwe Vlag). Genieten maar!

CRUISE

Star Clippers: preview brochure zomer 19

© Star Clippers

Star Clippers lanceert de preview zomerbrochure 2019 met enkele nieuwe routes en nieuwe bestemmingen in de Middellandse Zee en Zuidoost-Azië. Wie nu reeds boekt geniet niet alleen van mooie kortingen, maar kan ook de gewenste categorie van kajuit krijgen. De schepen van Star Clippers hebben namelijk slechts een capaciteit van 170 of 227 cruisegasten. Door koers te zetten naar kleine havens en eilanden waar grote schepen niet kunnen komen, is een cruise met Star Clippers nog exclusiever!

Nieuw zijn de 7-nachten cruises naar de Griekse eilanden met Mamma Mia als thema (vertrek 18 mei, 8 en 29 juni, en 7 augustus). Ook nieuw zijn vier cruises van 11/12 dagen tussen Singapore en Kota Kinabalu, waarbij de focus ligt op Maleisië. De viermaster Star Clipper bezoekt het Sultanaat van Brunei en het wondermooie eiland Borneo.

Vroegboekactie: indien klanten voor 31 januari 2019 een zomercruise boeken, genieten zij van vroegboekkortingen van 10 tot 20%, afhankelijk van de bestemming.
De nieuwe brochure 2018-2020 komt uit in september 2018, met een prachtige collectie aan verrassende bestemmingen in de Middellandse Zee, de Caraïben en Zuidoost-Azië.

TRAVEL RALLY

Sponsor in de kijker: NMBS Internationaal

Dankzij NMBS Internationaal en TGV reizen de deelnemers aan de Travel Rally snel, comfortabel en rechtstreeks naar Straatsburg.
Het aanbod van TGV Brussel-Frankrijk is het resultaat van een samenwerking tussen NMBS Internationaal en SNCF.

TGV Brussel-Frankrijk verbindt Brussel rechtstreeks met 27 Franse steden, waaronder Straatsburg, zonder overstap in Parijs. Gans het jaar door rijden dagelijks twee treinen naar Straatsburg in slechts 3u32 (snelste reistijd vanuit Brussel-Zuid)! Er zijn ook haltes voorzien in Champagne-Ardenne TGV (Reims en Epernay) en Lorraine TGV (Nancy en Metz).

Aan boord van de TGV zijn er ruimtes op maat van iedereen! Er zijn bureauruimtes om te werken, gezinsruimtes om zich te amuseren met de kindjes, een ruimte voor reizigers met beperkte mobiliteit, een bar om de inwendige mens te versterken en ruime zetels om relaxed te reizen…. Kortom: voor elk wat wils!

Van stadscentrum naar stadscentrum

© NMBS Internationaal

TGV Brussel-Frankrijk biedt 2 comfortklassen met zitplaatsen met een verstelbare rugleuning. In 2de klasse is er 1 stopcontact per 2 stoelen voorzien. In 1e klas zijn de stoelen ruimer met elk een individueel stopcontact en is er ook een specifieke ruimte voor reizigers met beperkte mobiliteit. Reizen met TGV Brussel-Frankrijk is reizen van stadscentrum naar stadscentrum (geen transit van/naar de luchthaven). Er is geen check-in/check-out en geen bagagecontrole. Door te reizen per TGV verlaagt u uw ecologische voetafdruk en vermijdt u tolgelden, files, stress op de weg,… De tijd aan boord kan u gebruiken om te werken of gewoon te relaxen.

Reserveren voor TGV Brussel-Frankrijk is verplicht en is mogelijk tot vlak vóór het vertrekuur van de trein. Dankzij het e-ticket print u uw tickets bij u thuis of op kantoor. Of u toont ze gewoon op uw smartphone: handig toch!

Reservaties via @tlantis, www.nmbs-internationaal.be/agent of Rail Service Center @ 02 528 28 30.

Laatste plaatsen!

De Travel Rally is een organisatie van Interhome, Sunny Cars, Allianz Global Assistance, NMBS Internationaal en de bestemmingspartners Atout France en Toerisme Zwitserland. Daarnaast is ook het Garantiefonds Reizen al enkele jaren vaste partner van dit event.

De inschrijvingen, via www.travelrally.be, lopen als een trein! Maar er zijn nog steeds enkele plaatsen vrij. Twijfel dus niet langer, en schrijf je in! Deelnamekost bedraag 50 euro per persoon. Meer informatie over programma en bestemming via www.travelrally.be

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: gastronomische ontmoetingen

© Exclusive Destination

Exclusive Destinations draagt productkennis hoog in het vaandel. En kennis delen ze graag met de reisagenten. Tijdens de befaamde Gastronomische Ontmoetingen maak je niet enkel kennis met het ED-team, maar ook met een fijne selectie hoteliers. Op maandag 10 september staat ’t Aards Paradijs in Merendree op de agenda, op dinsdag 11 september kiezen ze voor Restaurant Kommilfoo in Antwerpen. Voor de fijnproevers een vaste waarde en bekroond met 1 Michelin ster. Deze keer vinden de Gastronomische Ontmoetingen plaats i.s.m. en in aanwezigheid van Jumeirah Hotels (Dubai & Abu Dhabi), The Ritz-Carlton (Tenerife), Hotel Quinta Do Lago (Portugal), Hotel St. Regis Saadiyat Island Resort (Abu Dhabi), Constance Hotels (Indische Oceaan), Hapag Lloyd Cruises, Grand Hotel Residencia (Gran Canaria), Hotel Sheraton La Caleta (Tenerife), Hotel Bvlgari Resort Dubai (Dubai) en Hotel Nikki Beach Resort & Spa (Dubai).

Inschrijving per mail: karim@exclusivedestinations.be met vermelding van voorkeur datum/locatie, voornaam/naam en reisbureau.

PEOPLE ON THE MOVE

BCC Corporate: benoeming

BCC Corporate heeft Steven Modler aangesteld als nieuwe General Manager voor de After-Market activiteiten in de Belux per 1 juli 2018. Steven Modler vervangt Nicolas Ancot. Hij blijft aan de slag voor AirPlus, internationaal aanbieder van betaal- en analyse-oplossingen voor het dagelijks beheer van zakenreizen, dat BCC Corporate overnam in mei 2017. Steven Modler wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor alles wat met de After-Market activiteiten in de Belux te maken heeft, zoals Finance & Risk Management, IT, Legal, antiwitwaswetgeving en regelgeving. Daarnaast zal hij de verdere integratie van BCC Corporate en AirPlus in goede banen leiden.

Steven Modler was de voorbije 16 jaar al actief binnen AirPlus International in Duitsland, waar hij een aanzienlijke bijdrage geleverd heeft aan het uitbouwen van de internationale ambities van het bedrijf.

TOUROPERATING

Thomas Cook: last minutes

Wil jouw klant er deze zomer tussenuit knijpen? Laat hem dan profiteren van de solden op de Last Minutes bij Thomas Cook! Hierbij profiteert je klant van kortingen tot wel 60%! Momenteel vind je straffe kortingen op tal van zonnige bestemmingen zoals Rhodos, Kos, Antalya, Kreta, Marokko en de Spaanse costa’s! Als je klant een straffe Last Minute zoekt, dan is het nu het moment om te boeken!

Griekenland: extra familiekorting

Eureka! Nog t.e.m. 15 juli profiteert jouw klant bij Thomas Cook van € 125 extra familiekorting op de vakanties naar Griekenland in juli en augustus! De kortingscode ‘ZORBAF’ is geldig voor families vanaf 3 personen (min. 2 jaar). Is het voor jouw klant moeilijk kiezen? Bij Thomas Cook vind je heel wat interessante aanbiedingen op Rhodos en Kos! Wees er snel bij, want OP = OP! Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Brochures: exotische vakanties en wintersport

Houdt jouw klant van de bergen of liever van een exotisch strand? De Thomas Cook brochures exotische vakanties en wintersport zijn deze week van de pers gerold! Zowel bij de exotische vakanties als bij de wintersportvakanties geniet jouw klant van interessante vroegboekvoordelen en kortingen. Bovendien zijn bij de exotische vakanties al heel wat bestemmingen ook boekbaar voor zomer 2019! Wat de wintersportvakanties betreft, kan jouw klant ook heel wat extra’s al op voorhand reserveren, zoals skilessen, skimateriaal en skipassen. Als jouw klant die op voorhand reserveert, dan bespaart hij tijd ter plaatse én geniet hij van kortingen tot wel 50% op het skimateriaal. Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Bestemming in de kijker: Kos

Smartline More Meni Cosmopolitan Kos © Thomas Cook

Is jouw klant op zoek naar zijn droomvakantie? Raad hem dan een vakantie op Kos aan. Dit kleine eiland in de Egeïsche Zee heeft namelijk alle troeven in huis voor een onvergetelijke vakantie! Zo is Kos niet alleen het Griekse fietseiland bij uitstek, maar geniet je er ook van een heerlijk klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar. Ook vind je op Kos heel wat prachtige stranden verspreid over de kustlijn waar je heerlijk kunt zwemmen en genieten van het lekkere weer. Bovendien vind je er ook tal van interessante bezienswaardigheden die absoluut een bezoekje waard zijn. Tel daar nog de heerlijke Griekse keuken bij op en je vakantie kan niet meer stuk! Enkele hotelaanraders? SENTIDO Carda Beach Atlantica, Mitsis Blue Domes Resort & Spa en smartline More Meni Cosmopolitan.

REISINDUSTRIE

FTI Ticketshop: zomeractie

FTI Ticketshop voorziet extra upgrades naar Business Class. Je kan de economy tickets van je klanten, tegen een kleine meerprijs, upgraden naar Business Class op een geselecteerd aantal vluchten van Brussels Airlines en United Airlines met vertrek of aankomst in Brussel. Deze speciale zomeractie eindigt op 31 juli, 16u. Geldig op de reisperiode voor 31 augustus 2018. Meer informatie en voorwaarden via www.fti-ticketshop.be

TOUROPERATING

Pegase: exotische vakantie brochure

Oman © Pegase

Het vernieuwde aanbod Exotische Vakanties bij Pegase is vernieuwd. De nieuwe brochure Exotische Vakanties 2018-2019 mag u deze week nog verwachten en telt maar liefst 27 nieuwe hotels! Nieuw is Oman met The Chedi Muscat, Alila Jabal Akhdar en Anantara Al Jabal Al Akhdar. In Sri Lanka bieden ze voortaan de gloednieuwe privé wellness rondreis aan, waarbij cultuur, gastronomie, yoga en wellness samenkomen. Uw klant ontdekt de authentieke cultuur, de gebruiken en gewoontes ter plaatse, de natuur, terwijl men overnacht in geselecteerde 5* designhotels die hoog inzetten op een gezonde lifestyle. Het hele traject wordt afgelegd met een privéauto onder de deskundige begeleiding van een Engelssprekende gids. Uniek op de Belgische markt!

Daarnaast werd ook het aanbod in Abu Dhabi, Dubai, Phuket, Bali, Mauritius, Kenia, Zanzibar, Cuba (Havana) en de Dominicaanse Republiek vernieuwd.

Nu reeds boekbaar!

Exotische Vakanties Zomer 2019 zijn nu reeds volledig boekbaar! Dat is 4 maanden vroeger dan vorig jaar! De brochure is een jaarbrochure, die geldig is zowel voor winter 2018-2019 als zomer 2019. In het verleden kon u bij het lanceren van de brochure steeds winter 2018-2019 reserveren, en bij de lancering van de nieuwe zomer 2019 brochure werden ook de exotische vakanties voor de zomer boekbaar gemaakt.

Vroegboekgeschenk

Naast interessante kortingen schenkt Pegase uw klant een upgrade naar een hoger kamertype. Na het succes van deze acties op hun vliegvakanties Middellandse Zee, lanceren zij deze unieke actie nu ook voor hun Exotische Vakanties! Een ongeziene troef in uw verkoopsgesprek. Meer info en voorwaarden op pegase.be

TECHNOLOGIE

Amadeus: IATA NDC niveau 3

Amadeus heeft het certificaat ontvangen als aggregator van niveau 3 van de New Distribution Capability (NDC) van IATA. Dit komt bovenop de reeds verkregen certificering van Amadeus op niveau 3 als IT provider, wat ervoor zorgt dat Amadeus een van de eerste providers is met een duale level 3 certificering. Niveau 3 is het hoogste niveau van de NDC certificering en wordt uitgereikt aan bedrijven die kunnen aantonen dat ze Offer & Order Management kunnen uitvoeren. Dit betekent dat Amadeus NDC-voorstellen van airlines kan verdelen aan reisverkopers. Met het NDC-X programma verbindt Amadeus de airlines met reisverkopers gebruik makend van de NDC standaard. Deze certificering is bereikt door de samenwerking van Amadeus met Travix.

PEOPLE ON THE MOVE

Go Chic: uitbreiding reservatieteam

Nadat eerder dit jaar James Masson werd aangesteld als sales contactpersoon bij Go Chic, wordt Xavier Samyn (30) voortaan het eerste aanspreekpunt voor het opvragen van offertes en het afhandelen van reservaties. Als commercieel en organisatorisch talent kan Xavier leunen op een uitgebreide expertise, opgedaan zowel binnen als buiten de toeristische sector. Sinds afgelopen winter is Xavier werkzaam op de reservatiedienst van Transeurope. Als een echte travel ambassador zal Xavier de reisagent loodsen doorheen het 5-sterrenaanbod en met plezier tijd maken om de (complexe) vragen van de klant te beantwoorden.

© Go Chic

Go Chic bereiken?

Reservaties (Xavier)

Sales (James)

Het algemeen telefoonnummer (050 34 64 64 – optie 4) blijft actief en uiteraard zijn alle Go Chic hotels ook boekbaar op Resa+

STUDIEREIS

Air Transat: laatste kans!

De Air Transat wedstrijd voor Belgische en Luxemburgse reisagenten waarbij je kans maakt op een plaatsje voor de volgende studiereis naar de provincie van Quebec loopt nog steeds!

Deze Air Transat studiereis zal van 14-21 september 2018 plaats vinden en wordt aangeboden in samenwerking met QuébecOriginal en de verschillende deelregio’s. Het landprogramma is opgebouwd rond 3 thema’s: Plein Air – Routes Découverte – Plaisirs Gourmands. Deelnemers krijgen deze nazomer zo de kans om o.a. Québec City, Tadoussac, Baie-Comeau, Matane, Kamouraska en Montréal te bezoeken.

Winnaars juni

Inmiddels zijn de volgende twee winnende kantoren voor deze Incentive FAM Trip bekend…proficiat Julie Charlier (Services Voyages Waterloo) en Wings and Wheels! Zij kunnen alvast aftellen naar deze onvergetelijke rondreis samen met Justine Decoster (Voyages DEL-TOUR Perwez), Tamsin Schoefs (TUI Hasselt), Cynthia Verluyten (Alk Reizen) en Rita Verhoeyen (Kris Kras).

Niet gewonnen? Waag dan een laatste keer je kans en neem vóór 3 augustus nog deel aan de wedstrijd.

Boek tickets in juli en verover je seat!

Ook deze maand is deelnemen eenvoudig: elke reisagent die één of meerdere Air Transat tickets naar Montreal, Toronto, Quebec, Calgary of Vancouver (liefst met vertrek ex-BRU) boekt en uitgeeft vóór 31 juli 2018, maakt immers een kans in deze wedstrijd!

Hoe kun je deelnemen? De registratieprocedure is simpel! Zodra de maand juli om is kan je de Air Transat reserveringsnummers online nog doorgeven t.e.m. 2 augustus 2018: https://www.airtransat.com/nl-BE/fam-trip-be. Alle boeking gemaakt sinds 1 april tellen mee! Vervolgens kom je in aanmerking om geselecteerd te worden als één van de reisagenten die de studiereis in september zullen vervoegen.

Wees er tijdig bij! De laatste winnaars worden rond 10 augustus geselecteerd en bekend gemaakt.

Hoe meer boekingen en pax, hoe groter je kans! Vluchten zijn boekbaar in de GDS systemen en telefonisch via het call center: 00800 872 672 84 of 32 (2)712 0551.

LUCHTVAART

BSCA: partnerschip Sabena Aerospace

© BSCA

Deze week hebben de ceo van Sabena Aerospace Stéphane Burton en de ceo van Brussels South Charleroi Airport, Jean-Jacques Cloquet, hun partnerschap en de daaruit voortvloeiende plannen voor de toekomst aangekondigd. Sabena Aerospace opende recent in Brussels South Charleroi Airport een nieuw onderhoudsstation om het serviceaanbod voor vliegtuigmaatschappijen op de site te versterken. Sabena Aerospace heeft een miljoen euro geïnvesteerd in het project. Het nieuwe station telt momenteel veertien technici voor het onderhoud van widebodyvliegtuigen. Het team zal de komende maanden nog verder uitbreiden om onderhoudsdiensten te kunnen aanbieden voor alle vliegtuigtypes. Op langere termijn zijn beide partijen van plan hun wederzijdse sterke punten ten volle te benutten en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Sabena Aerospace heeft bovendien in Gosselies ook een nieuw filiaal opgericht, Sabena Aerospace Technologies, met de bedoeling om deel te nemen aan verschillende Research & Development initiatieven. Binnen 5 jaar heeft Sabena Aerospace de ambitie om zijn teams op de site van Brussels South Charleroi Airport uit te breiden en 50 tot 70 extra medewerkers tewerk te stellen. Waals Minister van luchthavens, Jean-Luc Crucke was ook aanwezig tijdens de persconferentie.

BESTEMMING

St. Maarten: klaar voor toerisme

St. Maarten is weer klaar voor het toerisme! Nog niet op de manier als voor orkaan Irma, maar het eiland is opgeruimd en werkt hard aan de wederopbouw. De stranden zijn weer schoon, 29% van de hotelkamers is weer beschikbaar en de tijdelijke terminals op het vliegveld werken naar behoren.

Vanuit Amsterdam naar St. Maarten zijn er momenteel twee vluchten per week met KLM, op vrijdag en zondag. Op de heenreis is dit een rechtstreekse vlucht en terug gaat de route via Curaçao. Daar komt vanaf eind oktober een derde vlucht bij op dinsdag. Sinds januari 2018 is er op woensdag ook weer een rechtstreekse vlucht met Air France vanaf Parijs. Vanaf juni komt daar een tweede vlucht bij op zaterdag. Vanaf november zijn er weer dagelijks vluchten naar St. Maarten met KLM dan wel Air France.

Vliegveld & cruisehaven

De tijdelijke aankomst- en vertrekhal op Princess Juliana International Airport werken naar behoren. Het vliegveld ontvangt nu zo’n 20 vliegtuigen per dag. Daarnaast is 66 procent van de bedienende markten terug op de luchthaven. De cruisehaven van St. Maarten is een ware toeristische trekpleister. Omdat de orkaan weinig schade heeft toegebracht in de haven, konden zij hun dagelijkse werkzaamheden vrij snel hervatten. Van januari 2018 tot en met begin mei ontving de haven 502.000 cruisepassagiers van 177 cruise schepen. Vanaf december 2018 zullen er ook weer cruises starten vanaf St. Maarten. 20 procent van deze passagiers verblijft voor of na hun cruise meer dan drie dagen op het eiland.

Hotels

De hotels op het eiland zijn hard aan het werk om hun gasten weer te kunnen verwelkomen.

Zo opende onlangs nog het Columbus Hotel en het Midtown Hotel. Ook het Divi Little Bay Beach Hotel opende in mei weer haar deuren. Sonesta Ocean Point Resort zal op 15 november 2018 haar deuren weer openen en het familievriendelijke Sonesta Maho Beach Resort, Casino & Spa per 1 februari 2019. Voor beide hotels worden sinds 1 juni 2018 weer reserveringen aangenomen. Maho Village, de winkelpromenade en boulevard met uitgaansgelegenheden op slechts een steenworp afstand van deze resorts, ondergaat momenteel een enorme transformatie en zal deze zomer opnieuw worden geopend met een moderne nieuwe look.