20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSES VAN DE WEEK

Kreta on the move

Terwijl Kreta’s beroemdste toeristisch natuurschoon de Samaria kloof (en nationaal park), sedert twee weken opnieuw toegankelijk is voor het nieuwe zomerseizoen, vraagt menig waarnemer zich op Kreta af hoe ernstig de plannen te nemen zijn van de Chinese investeerders – Shanghai Andersen Paradise C° – om binnenkort in de buurt van Lassithi (oostelijk Kreta) een in Disney-style themapark te bouwen – een soort cultureel-toeristisch park annex expo ruimte – genoemd naar de wereldberoemde Deense auteur en storyteller Hans Christian Andersen. Vorig jaar opende het Chinese bedrijf al een H.C. Andersen thema-fantasiepark in Shanghai. Hoe dan ook een bewijs dat Kreta – gezien de internationale toeristische concurrentie – duidelijk aan een inhaalbeweging bezig is. Meer over de nieuwste ontwikkelingen op het grootste Griekse toeristische eiland via deze link.

WK Voetbal: reisadvies Rusland

Het wereldkampioenschap voetbal 2018 nadert met rasse schreden! Om van de reis van de Belgische voetbalfans een echt succes te maken, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Rusland aangepast. Je vindt alle informatie over de noodzakelijke reisdocumenten, essentiële verzekeringen en consulaire ondersteuning op de website. Voor een overzicht van de betrokkenheid van de Belgische niche-to’s op Rusland kan u dan weer onze analyse lezen via deze link.

Club Med studiereis Bali

Eind mei vond met Club Med een studiereis plaats naar het Club Med Resort Bali. Een uitgebreid verslag van deze studiereis en reacties van de meegereisde reisagenten kan je hier terugvinden.

VAKVERENIGING

Brussels Airlines CEO Christina Foerster op bezoek bij BTO

Bernard Tuyttens (BTO), Veerle Denaux (FCm Travel Solutions), Frederic Dechamps (Brussels Airlines),  Christina Foerster (CEO Brussels Airlines), Jan Van Steen (voorzitter BTO), Jean-François De Mol (BCD Travel), Philippe Tilkin (BCD Travel EMEA), Eric Van Hoornyck (Skyways) en Paul Geyssens (Uniglobe Travel).

BTO mocht gisteren op vraag van de leden, en dit voor de eerste keer, de Brussels Airlines ceo Christina Foerster ontvangen. De ontmoeting vond plaats op het hoofdkantoor van BTO in Brussel. Deze ontmoeting onderstreept dat Brussels Airlines de reisdistributie nodig heeft en respecteert, zeker wanneer het gaat om de verkoop van high yield ticketing.

De kennismaking verliep in een openhartige sfeer met duidelijke statements van beide kanten. De ceo van Brussels Airlines tekende duidelijk de contouren van de toekomstige evolutie van de airline binnen de Lufthansa groep. BTO van zijn kant kreeg ruimschoots de kans zijn bezorgdheid te uiten over de diverse nieuwe technologische ontwikkelingen, waarmee de industrie vandaag al geconfronteerd wordt. De BTO-delegatie had het met name over de problematiek van de direct access op de airline-portalen en dit in het licht van de ‘controversiële’ dominantie van de GDS-fees.

REISINDUSTRIE

Fusie Nordic en Xplore the North

Deze week kondigde TM exclusief de fusering aan van Scandinavië-specialisten Nordic en Xplore the North. Datheeft bevestgide Maarten Raes, general manager van Nordic, in een exclusieve telefonische reactie aan Travel Magazine.

“De complementariteit van beide bedrijven en de diverse merken is zeer groot,” aldus Maarten Raes. “De overlap in bestemmingen en type reizen bedraagt maximaal 5%. Het is dus logisch dat Brent D’Hooge, manager-eigenaar van Xplore the North, en ikzelf toenadering zochten tot elkaar. In amper een vijftal weken tijd waren de gesprekken rond en kon werk worden gemaakt van de fusie.”

Lees de volledige newsflash hier.

BESTEMMING

Brussels Airlines annuleert vluchten Sharm el Sheikh

Op basis van een veiligheidsevaluatie annuleert Brussels Airlines alle vluchten naar Sharm el Sheikh in de Egyptische Sinaï-regio. Dat staat te lezen in een perscommuniqué in de nacht van woensdag op donderdag van touroperator Thomas Cook, die voor zijn zomervakanties naar de regio beroep doet op Brussels Airlines. Thomas Cook zal de vakantie van een duizendtal reizigers met bestemming Sharm el Sheikh gratis omboeken of annuleren. Thomas Cook zal de betrokken reizigers de komende dagen contacteren en zoekt samen met hen naar de beste oplossing: omboeken naar een andere Egyptische bestemming buiten de Sinaï-regio (zoals bijv. Hurghada), omboeken naar een andere vakantiebestemming of de reis annuleren.

Wat TUI betreft, is er volgens woordvoerder Piet Demeyere geen enkele indicatie dat er een verhoogd risico is, en dus blijft TUI fly deze zomer de verbinding op Sharm el Sheikh gewoon verder zetten. Ook het ministerie van buitenlandse zaken heeft de jongste dagen zijn reisadvies niet aangepast.

CONGRES

IATA-congres Sydney

Vorig weekend startte in Sydney de jaarlijkse World Air Transport Summit, een evenement dat plaatsvond samen met de 74’ste jaarvergadering van de International Air Transport Association (IATA).

Volgens IATA-toman Alexandre de Juniac wacht de sector grote uitdagingen met een sterk stijgende olieprijs, een grotere druk op de ticketprijzen en een toenemende concurrentie. Tijdens een paneldiscussie op de World Air Transport Summit debatteerden verschillende vooraanstaande toplui over actuele onderwerpen. TM Aviation-journalist Luk De Wilde was voor Travel Magazine aanwezig op de IATA-top in Sydney.

LUCHTVAART

VLM: nieuwe bestemmingen

Deze week heeft VLM drie nieuwe bestemmingen toegevoegd aan zijn netwerk. TM was aanwezig op de officiële opening. De Antwerpse luchtvaartmaatschappij voert voortaan drie vluchten per week uit van de Scheldestad naar Aberdeen in het noorden van Schotland en vliegt vijf keer per week naar de Duitse luchthavens Keulen-Bonn en Rostock. De vlucht naar Aberdeen vertrekt in Antwerpen om 11u40 en komt aan om 12u40. Op maandag verlaat de Fokker 50 Aberdeen om 13u10 en landt het toestel in Antwerpen om 16u10. Op woensdag en vrijdag stijgt het vliegtuig op om 13.10 uur vanop Aberdeen Airport, en komt het –na een korte tussenlanding in Birmingham– aan in Antwerpen om 17u35.

De vluchten naar Keulen-Bonn en Rostock zijn gepland op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Op weekdagen vertrekt de Fokker 50 in Antwerpen om 11u45. Het vliegtuig pikt extra passagiers op in de luchthaven Keulen-Bonn en zet daarna zijn reis verder naar Rostock, waar het vliegtuig om 14u15 uur landt. Het vertrek van de terugvlucht in de Noord-Duitse havenstad is voorzien om 14u45. Na een korte tussenstop in Keulen-Bonn arriveert de Fokker 50 op de luchthaven van Antwerpen om 17u35. Op zaterdag en zondag zijn andere vluchtschema’s van toepassing.

CRUISE

Silversea: tien jaar expeditiecruises

© Silversea

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de Silversea expeditiecruises organiseerde de rederij een speciaal verjaardagsweekend om deze mijlpaal in de verf te zetten. De festiviteiten startten op vrijdag 1 juni in het Rosewood Hotel in Londen waar de top cruiseaanbieders van over de hele wereld verzamelden in aanwezigheid van Silversea chairman Manfredi Lefebvre d’Ovidio, ceo Roberto Martinoli en managing director Europe & Asia Alfredo Spadon. Vervolgens ging het internationale gezelschap aan de Tower Bridge aan boord van de Silver Cloud, exact tien jaar nadat het eerste Silversea expeditieschip er vertrok richting Spitsbergen. De Silver Cloud manoeuvreerde zich achterwaarts door de Tower Bridge, toegejuicht door een massa toeschouwers op de kade. Een legendarisch moment voor de Silversea-top en de genodigden aan boord. Na enkele mijlen varen volgde opnieuw een speciaal moment wanneer de Silver Cloud langs de Silver Spirit vaarde, die ter hoogte van Greenwich lag aangemeerd.

Als showcase voor het 10-jarig bestaan van Silversea Expeditions vaarde het schip vervolgens richting Dublin, waar het maandagvoormiddag arriveerde. Het internationale gezelschap van gespecialiseerde cruise-aanbieders, de persgenodigden en het Silversea-management kreeg aan boord nog een verrassing wanneer Prins Albert van Monaco zich persoonlijk aan hen richtte met een videoboodschap. Vanuit België was Dirk Van Duyse (Cruise Plus) aan boord. TM was uiteraard ook van de partij. De foto’s van het evenement kan u hier bekijken.

Meer hierover in het cruisedossier in Travel Magazine 414, dat op 22 juni e.k. verschijnt.

TOUROPERATING

Footprints Zomeractie

Van 4 juni t/m 27 juli lanceert Footprints de zomeractie “Nodig jij straks 15 vrienden uit voor een superdeluxe BBQ?”. Elke week bezorgt Footprints jullie inspirerende programma’s van de deelnemende partners. Met elke boeking van zo’n programma verhoog je je kansen om dit BBQ festijn te winnen. Je mag 15 vrienden uitnodigen en bepaalt zelf plaats (in België) en datum (in augustus 2018) voor je superdeluxe zomer-BBQ. Deze week is de voorgestelde partner: BELMOND EASTERN & ORIENTAL EXPRESS. Sinds 1993 rijdt de Eastern & Oriental Express in het Verre Oosten tussen Singapore en Thailand, over een traject van ruim 2000 kilometer. In deze nostalgische trein komen de stijl en exclusiviteit van het begin van de 20ste eeuw geheel tot hun recht. Een reis met de stijlvolle Eastern & Oriental Express is de meest unieke manier om het hart van Azië te ontdekken. De kwalitatief goede service, de luxueuze omgeving en het prachtige, afwisselende landschap maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring. Footprints stelt een programma voor van 15 tot 23/11/2018.

Alle info bij Footprints in the Orient via 03/740.06.38 of orient@footprints.be

PEOPLE ON THE MOVE

Croisieurope: nieuwe sales

© CroisiEurope

Om te beantwoorden aan de steeds groeiende vraag voor riviercruises, heeft Croisieurope Jennifer De Dyn aangesteld als Sales Executive voor het franstalige gedeelte van België.

Jennifer De Dyn werkt sinds 2010 bij Croisieurope, eerst in de afdeling individuele verkoop, daarna in de groepsafdeling. Ze heeft in al die jaren dus een zeer brede productkennis vergaard. Voor haar periode bij Croisieurope deed Jennifer al de nodige ervaring op als reisconsulente bij JLM Travel, waardoor zij ook perfect de noden van de Croisieurope klanten in kaart kan brengen. Jennifer werkt voor de Belgische markt samen met Kendra Maes, Sales Manager.

Voor een afspraak of productpresentatie, hierbij de contactgegevens van Jennifer: jdedyn@croisieurope.com – 0473/66.72.77.

HOTELLERIE

Radisson Blu Antwerpen: nieuwe look

© Victoriano Moreno

Het Radisson Blu hotel in Antwerpen onthult een nieuwe look na een omvangrijke verbouwing van het hotel, een investering van ruim 9 miljoen euro. Tijdens het project, dat van start ging begin 2017, zijn alle ruimtes in het hotel grondig aangepakt. Niet alleen zijn alle kamers, de twee restaurants, de vergaderzalen, waaronder de balzaal, en de lobby grondig vernieuwd, maar ook de fitness en het leisure center zijn opgefrist. Daarnaast is er een Starbucks geopend op de benedenverdieping van het hotel.

De 253 gerenoveerde kamers en appartementen zijn stijlvol en hedendaags ingericht met een design dat afgestemd is op de locatie in het midden van het stadscentrum. Elke kamer heeft nieuwe meubels, bedden, vloeren, gordijnen, verlichting en decoratie. Bovendien zijn alle kamers uitgerust met Radisson Blu’s handelskenmerk: snel, draadloos en gratis WiFi.

In de laatste fase van de werken, die in juni afgerond worden, lanceert het hotel ook een restaurant met een nieuwe naam en een nieuw concept. Het Radisson Blu in Antwerpen is gekend als een sterke speler in de Meetings & Events markt. Daarom is er veel aandacht besteed aan de grondige vernieuwing van de vergaderruimtes en de balzaal. Door het nieuwe decor zijn de 15 vergaderzalen, verspreid over twee verdiepingen, meer dan ooit de ideale locatie voor meetings, conferenties en sociale evenementen.

TECHNOLOGIE

Travix & Amadeus: NDC-X

Amadeus en Travix maakten bekend dat de toonaangevende online travel agent deel uitmaakt van het NDC-X-programma van Amadeus. Om alle online travel agents wereldwijd te kunnen voorzien in hun behoeften, levert Travix informatie aan voor het ontwerp van een op een NDC gebaseerde Amadeus Web Services-oplossing. Met de oplossing kunnen reisbureaus vluchten en aanverwante diensten bekijken, boeken en betalen en tevens extra diensten toevoegen aan de boeking met behulp van de NDC-standaard. In de eerste fase zullen de twee bedrijven een oplossing ontwikkelen die online reisaanbieders toegang verschaft tot samengevoegde NDC-content en niet-NDC-content. In de tweede fase zullen Amadeus en Travix samen de servicevereisten definiëren die een agent heeft wanneer een boeking eenmaal is gemaakt, zoals wijzigingen, annuleringen of het toevoegen van extra’s. John Mangelaars, ceo van Travix: “In een wereld met diverse soorten content is het heel belangrijk dat er een end-to-end proces is voor het boeken en aanleveren van NDC- en niet-NDC-content. Met NDC hopen we completere vluchtinformatie te kunnen aanbieden aan onze klanten, zodat we uiteindelijk een meer gepersonaliseerd en gedifferentieerd reisaanbod kunnen aanbieden. Het is geweldig om samen te werken met Amadeus en deel uit te maken van het NDC-X-programma om vooruitgang te boeken voor de community van online reisbureaus.”

SAS vernieuwt partnership Amadeus

SAS was een van Amadeus’ eerste airline klanten. In 2017 vierden de twee bedrijven zelfs hun 30-jarige samenwerking. Opnieuw hebben ze hun meerjarig samenwerkingsverband nieuw leven ingeblazen met onder andere een nieuwe distributie-overeenkomst die ervoor zorgt dat SAS’ reiskantorenpartners verder toegang krijgen tot het volledige SAS vluchtenaanbod en bijhorende prijsklassen.

GIDSEN

VIA AMERICANA op IPW, Denver

Net als een aantal Belgische reisprofessionals was Via Americana vorige week aanwezig op de IPW, de grootste toeristische vakbeurs in Noord-Amerika. Leentje De Leeuw (Chica-GO Off the Beaten Path, Chicago) en Nathalie Bevernaegie (This way to LA, Los Angeles) vertegenwoordigden in Denver (Colorado) het gidsencollectief dat ondertussen uit zes Belgische stadsgidsen in de VS bestaat (Chicago, Detroit, Los Angeles, New York, Philadelphia en Washington DC). Afsluitend was er een Happy Hour waarbij flink wat landgenoten aanwezig waren. Ga zeker ook een kijkje nemen op hun vernieuwde website.

OFFICE ON THE MOVE

Vacansoleil verhuisd

Het hele Vacansoleil Camping Holidays team is verhuisd van het kantoor van Vacansoleil Belgium naar een nieuw pand.
Het nieuwe adres is:

VACANSOLEIL BELGIUM
Koningin Astridlaan 29/5 (tweede verdieping)
8200 Brugge
België

De normale telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd.

LUCHTVAART

Air Belgium: officiële lancering eerste vlucht CRL-HKG

Air Belgium heeft gisteren de officiële lancering van zijn eerste vliegverbinding tussen Brussels Charleroi en Hongkong gevierd. De luchtvaartmaatschappij maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe businesslounge, die vlak bij het vliegtuig ligt, voor te stellen. De ceremonie in Brussels Charleroi werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit de politieke en economische wereld, waaronder verschillende ministers en autoriteiten. Ook de directieleden van Air Belgium en Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en hun partners waren aanwezig.

Eric Bauche, voorzitter van de raad van bestuur van Air Belgium: “Het is met veel trots dat we deze allereerste commerciële vliegverbinding tussen Brussels South Charleroi Airport en Azië feestelijk lanceren. Zowel onze mensen als die van BSCA hebben hier twee jaar lang keihard aan gewerkt en hebben verschillende hoofdstukken geschreven in ons verhaal. Hongkong is slechts de eerste etappe van ons parcours in China en we maken binnenkort nieuwe bestemmingen bekend. We bedanken de autoriteiten, de federale en regionale overheden en al onze partners voor hun steun.”

Laurent Lévêque, voorzitter van de raad van bestuur van BSCA: “De komst van Air Belgium naar onze luchthaven illustreert onze wil om altijd vooruit te gaan. Dat we nu ook langeafstands- en intercontinentale vluchten kunnen bedienen, is een nieuwe mijlpaal voor onze luchthaven. De investeringen waartoe we ons hebben geëngageerd, onder andere in de verlenging van de landingsbaan en de verbetering van de infrastructuur waarin we passagiers ontvangen, dragen daaraan bij. Wij hebben bewezen dat dromen kunnen leiden tot fantastische verwezenlijkingen.”

Belgitude, comfort en Belgische producten

Voor de drie reisklassen (economy, premium en business) heeft Air Belgium gekozen voor een Belgische service met Belgische producten. Air Belgium biedt een gevarieerde keuken met een gevarieerd aanbod klassieke gerechten, aangevuld door Belgische producten zoals bieren, wijnen, kazen, lekkernijen en koffie. Zo krijgen ook buitenlandse passagiers een voorsmaakje van België.

Air Belgium draagt comfort, gebruiksgemak en gastvrijheid hoog in het vaandel. Speciaal voor business- en premiumclasspassagiers werd op de luchthaven een business lounge gecreëerd. Zij kunnen voortaan in een afgesloten en rustige omgeving genieten van verschillende diensten en stappen van daaruit rechtstreeks op het vliegtuig.

INCENTIVE

Sirius: incentive en klantenevent

Sirius Travel organiseert in samenwerking met Air France en KLM een Sales Incentive. Hoe kan je deelnemen? Verkoop zoveel mogelijk tickets van Air France en KLM tussen 5 juni en 31 juli en misschien word jij 1 van de winnaars van een all-in familieticket naar de Efteling op zondag 7 oktober! Meer info op www.siriustravel.be.

CRUISE

Cruise Travel: terug naar origine

Fleur Broer koopt Cruise Travel terug van de ANWB. Ze doet dit samen met Chris Mulder, die medeaandeelhouder (20%) wordt. Fleur nam het bedrijf zelf van haar ouders over, die het in 1986 zelf hadden opgestart. Fleur verkocht Cruise Travel dan weer in 2011 aan ANWB. Maar nu is Cruise Travel officieel terug in haar handen, nadat ze het bedrijf kocht dat al sedert vorige zomer te koop stond. In België was Cruise Travel België in handen van Jean Alen (ATC Cruises), toerismecoryfee uit de jaren ‘80 en ’90. ATC opereerde als apart Belgisch bedrijf, maar maakte gebruik van de naam Cruise Travel en beide bedrijven kochten samen in. Alen droeg in 2011 Cruise Travel België over aan ANWB Reizen, dat op dat moment ook de Hollandse Cruise Travel overgenomen had van de familie Broer. Op dat moment werd Ben Scheefhals baas van ATC België.

Vervolgens heeft ANWB Reizen Cruise Travel in zijn portfolio en behouden werd ATC gebruikt om Fox en Pharos Reizen in de Belgische markt te zetten. In januari 2016 heeft Scheefhals ATC België overgekocht van ANWB Reizen en in juli 2017 heeft ANWB Reizen Cruise Travel Nederland te koop aangeboden, wat dus nu verkocht werd aan de vorige eigenares Fleur Broer.

Ter verduidelijking: na de verkoop in 2016 is ATC Cruises niet langer meer de uitvalsbasis voor Fox en Pharos Reizen en werden beide merken vanuit Nederland op de Belgische markt gepositioneerd, o.l.v. Lieven Decraemer.

STUDIEREIS

Grand Prix Sunny Cars: Teamcaptain in de kijker

De Grand Prix Sunny Cars belooft een geweldige reis te worden. De studiereis draait drie dagen om fun, kennis en spel. Aan de hand van superleuke GPS opdrachten ontdekken vier teams van acht personen van 11 t/m 14 september een topbestemming voor autohuur (welke, dat houden ze nog even geheim) en leer je onderweg meteen waarom een huurauto daar onmisbaar is. Én hoe je die er het beste kunt verkopen. En wie kunnen je dat beter leren dan de absolute topexperts in autohuur: de kwartaalwinnaars van de Smile Society Top 100. Zij hebben hun plek dus al verdiend en worden de teamcaptains. Wedden dat je onder de bezielende leiding van Tineke Rymenants, Leen Leemans of Kristof Joosen met een smile én meer autohuurkennis thuis komt. En misschien ook nog wel als het winnende team van de Grand Prix Sunny Cars editie 2018!

Nog twee weken wordt in de TM Newsletter een reeds gekende teamcaptain voor de Grand Prix Sunny Cars voorgesteld.

Deze week is dat Tineke Rymenants van Joker Mechelen, we vroegen haar of ze er klaar voor is en hoe ze het zal aanpakken: “Ik kijk er enorm naar uit! Ook ik ken de bestemming nog niet, het is best wel spannend waar we zullen belanden, maar dat het onvergetelijk wordt, dat staat vast! Ik heb mijn plaatsje voor de Grand Prix verdiend door bij elk verkoopgesprek waar het mogelijk was een Sunny Cars huurwagen voor te stellen en daarbij alle voordelen ervan uit te leggen. Als teamcaptain hoop ik met mijn tomeloze enthousiasme en gedrevenheid mijn team te motiveren en zo vol voor de winst te gaan. Ongetwijfeld zullen mijn enthousiasme, mijn attitude van teamplayer, mijn flexibiliteit en mijn gedrevenheid van pas komen tijdens de wedstrijd. Ik verwacht dan ook van mijn teamgenoten dat ze een beetje dezelfde ingesteldheid hebben en hun inzet en goed humeur complementair zijn met die van mij! Ook hoop ik dat ze er evenveel zin in hebben als ik zo dat we er een plezante studiereis van kunnen maken. Misschien is het ook wel handig dat één van mijn toekomstige teamleden een goed oriëntatievermogen heeft, want dat is iets wat bij mij toch ontbreekt. Net als Kristof, gaan wij volledig voor de overwinning, laat maar komen, die Grand Prix!

GPS-opdracht 3: extra kraslot

Vier weken lang kun je krasloten verdienen om kans te maken op een van de beschikbare 28 studiereisplekken tijdens dé Grand Prix Sunny Cars, een te gekke studiereis die van 11 t/m 14 september plaatsvindt. Geloof ons, daar wil je bij zijn! Maar er zijn ook nog andere prijzen te winnen. Je verdient krasloten door boekingen én opdrachten te maken (kijk op b2b.sunnycars.be voor meer informatie). Zo kun je wekelijks een extra kraslot krijgen als je een GPS-opdracht maakt. Dus zet je schrap en bereid je voor, want hier komt het derde raadsel.

Om het wat overzichtelijker te maken, kun je een antwoordformulier downloaden en daarop jouw antwoorden invullen. Die kun je uiterlijk 22 juni naar GrandPrix@sunnycars.be sturen. Zie hieronder de derde opdracht, veel succes!

VAKBEURS

Vakantiesalon Antwerpen: nieuwigheden

Het concept van het Vakantiesalon is sterk, en spreekt een groot publiek aan. Om de bezoekers nog makkelijker te begeleiden tot de bestemming van hun dromen, zullen de exposanten vanaf 2019 in twee groepen (respectievelijk hal 4 en hal 1) onderverdeeld worden: de verwegbestemmingen en de dichtbijbestemmingen. De ingang tussen hal 1 en hal 4 zal ook weer geopend worden, om een vlottere doorstroom tot de verste hallen te garanderen.

Hal 3 zal vanaf 2019 gewijd worden aan kamperen: Let’s Camp wordt de nieuwe beurs voor campings, verhuur en verkoop van mobilhomes en caravans en allerhande kampeerbenodigdheden. Ook fietsen en steps krijgen een plekje toegewezen in deze hal.

Hal 2 wordt ‘the place to be’ voor degenen die charme en gezelligheid opzoeken – B&B’s en charmeverblijven zullen hun opwachting maken tijdens de nieuwe beurs B&B Days.

Deze twee nieuwe beurzen zullen apart gecommuniceerd worden, elk een aparte ingang hebben en dus als volwaardige eigen beurzen beschouwd worden. Uiteraard kan de bezoeker met één ticket de andere beurzen bezoeken. Op deze manier wil de organisatie de beurs nog overzichtelijker maken en is het de bedoeling nieuwe bezoekers en exposanten aan te trekken.

Online inschrijvingsplatform

Vanaf nu is het ook mogelijk om online in te schrijven voor de beurs. Was u reeds exposant in 2018? Dan ontvangt u binnenkort een mail met een persoonlijke code waarmee u toegang krijgt tot het online inschrijvingsplatform. Exposanten die reeds ingeschreven zijn, hoeven dit uiteraard niet opnieuw te doen. Indien u geen exposant was, en u wenst zich toch online in te schrijven, kan u de organisatie contacteren om uw persoonlijke inlogcode te ontvangen.

TECHNOLOGIE

Travelport en Plus Ultra Lineas Aeréas S.A.: samenwerking

Deze week kondigde Travelport aan dat ze met Plus Ultra Lineas Aeréas een meerjarig samenwerkingscontract hebben getekend, met als belangrijkste punt de implementatie van Travelport’s Rich Content & Branding systeem bij Plus Ultra. Plus Ultra biedt long haul vluchten aan van Madrid naar Lima en Caracas. Met deze nieuwe overeenkomst worden deze ook beschikbaar voor de meer dan 68.000 agentschappen die gebruik maken van Travelport. Plus Ultra sluit zich aan bij de reeds meer dan 260 airlines die bij Travelport aangesloten zijn.

CRUISE

Princess Cruises: vaarschema 2019-2020

Princess Cruises kondigt aan dat haar vaarprogramma 2019-2020 met wereldwijde bestemmingen inclusief Azië, de Caraïben, Zuid-Amerika en het Panamakanaal nu in de verkoop is. Tony Roberts, vice president Europa van Princess Cruises, vertelt: “Nu elk continent in de wereld door Princess Cruises wordt bevaren zijn wij dé cruisemaatschappij voor iedereen die naar een bijzondere verre bestemming wil. Onze schepen bereiken elke hoek van de wereld en bieden daardoor tal van bucketlist bestemmingen aan zoals exotisch Azië en de zonovergoten Caraïben.”

LUCHTVAART

Thai: live TV

© Thai Airways

Thai Airways heeft aangekondigd dat ze groen licht hebben gekregen om ‘Live TV on Board’ uit te zenden, wat ervoor zorgt dat Thai televisieprogramma’s kan uitzenden aan boord van hun toestellen. Usanee Sangsingkeo, president van Thai Airways en Wiwat Piyawiroj, executive vice president maakten dit bekend in de hoofdkantoren van Thai. Usanee Sangsingkeo is er zich van bewust dat het medialandschap blijft veranderen en dat de noden van passagiers mee veranderen. Daarom maken ze het bij Thai mogelijk om aan boord naar CNN, BBC, NHK en Sports 24 te kijken, voor live inflight entertainment. De service begint vanaf 14 juni op twaalf A350-900 toestellen, waaronder van en naar Brussel, en 8 Boeing 787-8 en Boeing 787-9 toestellen.

BUSINESS TRAVEL

CWT onderzoek: voorkeur loyaliteitspunten

Wereldwijd geeft bijna twee op de vijf zakenreizigers de voorkeur aan het ontvangen van hotelloyaliteitspunten ongeacht het veiligheidsaspect, volgens een recent onderzoek van Carlson Wagonlit Travel. Reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika zijn hiertoe het meest geneigd (39%), gevolgd door Europeanen (34%) en reizigers uit Azië-Pacific (28%). “Reizigers zijn bij hun keuze voor een hotelaccommodatie duidelijk zeer gericht op het verkrijgen van loyaliteitspunten” aldus David Falter, President RoomIt by CWT. “Een manier om die uitdaging aan te gaan – zonder als bedrijf strenger te hoeven handhaven – is reizigers punten te laten verzamelen om te boeken binnen het beleid.”

STUDIEREIS

Travel Rally 2018: schrijf je nu in!

De inschrijvingen voor de Travel Rally 2018 zijn geopend! Surf naar www.travelrally.be, vervolledig het inschrijfformulier en ga met ons mee van 21 – 23 september naar… Straatsburg & Val d’Anniviers (Vercorin, regio Wallis) in Zwitserland!

De toeristische bestemmingspartners Atout France en Zwitserland Toerisme zorgen alvast voor een uitgekiend programma vol leuke rally-activiteiten! Interhome zorgt voor een luxe-verblijf in het splinternieuwe SwissPeak Resort VercorinAllianz Global Assistance zorgt voor de verzekering, met NMBS Internationaal sporen we rechtstreeks van Brussel naar Straatsburg en dankzij Sunny Cars hebben we het hele weekend de huurwagen tot onzer beschikking! Ook het Garantiefonds Reizen is al enkele jaren vaste partner van dit event.

Meer informatie over programma en bestemming via www.travelrally.be.

Twijfel niet te lang, want het aantal plaatsen is zeer beperkt. De bescheiden deelnamekost bedraagt 50 euro per persoon! Klik hier om je in te schrijven!

REISINDUSTRIE

Brussels Airlines: nieuwe support line

Met ingang van 1 juni heeft Brussels Airlines en de Lufthansa Group een nieuwe Travel Agents Support Line in gebruik genomen. Dit om een betere service aan reisagenten te kunnen aanbieden. De Trade Support Line zal opereren vanuit het bestaande Lufthansa Group Service Centre.

Alle vier de Lufthansa Group carriers kunnen nu bereikt worden via hetzelfde telefoonnummer en emailadres: +32 (0)78/155 328 en LHG.agtsupport.be@dlh.de

TOUROPERATING

Sudamerica Tours: Ruta 40

Sudamerica Tours lanceert een nieuwe rondreis in Argentinië langsheen de mythische Ruta 40. Het gaat om een 16-daagse (13 nachten) rondreis met huurwagen langsheen de mythische Ruta 40. Ontdek de mooiste plekjes in Patagonië en Buenos Aires met gegarandeerd vertrek vanaf twee reizigers. De befaamde Route 66 in de Verenigde Staten is je zeker niet onbekend, maar wist je dat Argentinië een al even mythische route heeft: Ruta 40, ook wel bekend als de Pan-Amerikaanse weg. Het Zuid-Amerikaanse broertje van Route 66 brengt je langsheen heel wat prachtige landschappen en vergezichten die het land rijk is. Maar in tegenstelling tot de motards en bikers in de States, vind je op Ruta 40 voornamelijk 4×4’s. Tijdens deze rondreis ontdek je, geheel op je eigen tempo, enkele prachtige stukken van deze 5.000 kilometer lange snelweg. Denk niet meteen aan twee weken zwarte asfalt en gele wegmarkeringen, maar eerder aan prachtige landschappen die een postkaart waardig zijn. Trek zelf op ontdekking met ‘Ruta 40 – Argentina Roadtrip’, een 16-daagse rondreis (13 nachten) samengesteld door Sudamerica Tours, de à la carte reisspecialist voor Latijns-Amerika. Voor meer informatie en details, surf naar www.sudamericatours.be.

HOTELLERIE

© Radisson Blu Palace Hotel, Spa

Radisson Blu Palace Hotel, Spa: renovatie

Het Radisson Blu Palace Hotel, Spa heeft een investeringsprogramma van 1,9 miljoen euro afgerond. Alle 120 kamers kregen een nieuwe look&feel. Het recent voltooide project heeft het hotel een elegant, nieuw uiterlijk gegeven. Ook de hotelgangen kregen een facelift waarbij ze werden getransformeerd tot een moderne kunstgalerie. “We zijn zeer enthousiast over de renovatie – die een significante investering is in het hotel. De nieuwe slaapkamers zijn stijlvol ingericht met toevoeging van lokale designelementen. We zijn er zeker van dat we een ruimte hebben gecreëerd die de verwachtingen van onze gasten overstijgt. Als groep zetten we in op het leveren van een fantastische klantervaring. Dit verbeterde productaanbod -in combinatie met onze ‘Yes I Can’ service- zal ons helpen om onze positie als één van de leidinggevende hotels in het gebied te verstevigen”, zegt Cathy Vander Eecken, General Manager, Radisson Blu Palace Hotel, Spa.

TOERISME OPLEIDINGEN

VIVES Brugge: winnende 3-daagse busreis

Vier studenten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge vertrokken op dinsdag 17 april op een reis die ze zelf hebben uitgewerkt voor de bewoners van het begeleidingscentrum De Vlier. Daarmee wonnen ze vorig jaar een prijs van de Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers (BAAV) en Busworld.

VAKANTIEPARK

Nutchel (Neeroeteren): nieuw vakantiedomein

Limburg krijgt er een nieuw vakantiedomein bij. En het wordt er één waar alles is ingericht om de drukte van alledag snel achter je te laten. In domein De Warre in Neeroeteren opent op 1 juli het gloednieuwe vakantiedomein ‘Nutchel’, waar je tussen de bomen kan slapen, koken op een houtvuur, of de beperkte WIFI helemaal links laat liggen en kan ‘deconnecteren’. Het gigantische domein van ruim 13 hectare telt zo’n 30 charmante vakantiewoningen en werd in een recordtijd gebouwd.

James Mennekens, de voormalige CEO van Center Parcs Europe en eigenaar van Feather Down – de Europese marktleider in glamping, en de bekende Limburgse ondernemer Chris Schelfhout, zetten samen hun schouders onder het nieuwe project. Ambitieus als ze zijn spreken ze beiden van een “next level glamping concept dat je nergens anders in Europa zal vinden”.

REISINDUSTRIE

AccorHotels: interesse AF-KL

AccorHotels heeft interesse in het verkrijgen van een minderheidsbelang in luchtvaartcombinatie Air France-KLM. Dat bevestigde de Franse hotelgroep na berichtgeving in de Franse zakenkrant Les Echos. AccorHotels kijkt specifiek naar de deelneming van de Franse staat. Die heeft momenteel nog ruim 14% van de aandelen Air France-KLM in handen. AccorHotels zei in een verklaring de afgelopen jaren al vaker te hebben gesproken met de luchtvaartgroep, om bijvoorbeeld gezamenlijk digitale- en loyaliteitsplatformen te ontwikkelen. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, staat in het bericht van de hotelketen. Er is volgens AccorHotels dan ook geen enkele zekerheid dat de onderneming uiteindelijk een belang in Air France-KLM, of een andere deal, zal krijgen. Op de deelneming van de Franse overheid in Air France-KLM ging AccorHotels niet in.

HOTELLERIE

Corendon Village Hotel Amsterdam

© Corendon

Corendon Hotels & Resorts ontving deze week haar eerste gasten in het hoofdgebouw van het Corendon Village Hotel Amsterdam. Op anderhalf jaar tijd heeft Corendon met een investering van 80 miljoen euro het voormalige Sony kantoorpand in Badhoevedorp omgetoverd tot Corendon Village Hotel Amsterdam. Het moderne viersterrenhotel beschikt over 680 kamers en appartementen verdeeld over drie gebouwen (Plaza, Apartment & Urban) en is hiermee het grootste hotel van de Benelux. Het hotel biedt zowel zakelijke- als vrijetijdsfaciliteiten zoals meerdere restaurants en bars, een SPA met zwembad en fitnessruimte, een bioscoop, elf volledig uitgeruste vergaderzalen en een Corendon shuttleservice naar Amsterdam centrum en Amsterdam Airport Schiphol.

De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Het Corendon Village Hotel, het Corendon City Hotel, The College Hotel in Amsterdam, vijf All Inclusive resort hotels in Turkije, het Marble Stella Maris resort op Ibiza en het Livingstone Jan Thiel Resort op Curaçao

LUCHTVAART

TUI Nederland: eilandhoppen met Winair

TUI Nederland en Winair slaan de handen in elkaar en gaan voortaan combinatiereizen tussen de Antillen aanbieden, zo staat te lezen bij onze Nederlandse collega’s van Travmagazine. Vanaf 1 juli start men met vliegen tussen Curaçao, Aruba en Bonaire. Winair bestaat al sedert 1977 en heeft St. Maarten als thuisbasis. De routes zullen worden uitgevoerd met een ATR42 met een capaciteit voor 48 passagiers. Er zal drie keer per week gevlogen worden tussen Curaçao en Aruba, en vier keer per week tussen Curaçao en Bonaire.

LUCHTVAART

Berlitz-riviercruisegids: AmaKristina

De Berlitz-gids ‘River Cruising in Europe & the USA’ heeft de AmaKristina uitgeroepen tot beste riviercruiseschip in de wereld. In de editie 2018-2019 die deze week verschijnt, staan maar liefst zes schepen van AmaWaterways in de top 10. De gids prijst de rederij voor haar gastronomie, vriendelijke service, hardware en accommodatie. Mede-eigenaar en EVP Kristin Karst: “Namens de hele AmaWaterways-familie ben ik ontzettend verheugd dat Douglas Ward ons opnieuw erkent als een leider in de riviercruisesector. Ik ben zo trots op alles wat we in de loop der jaren bij AmaWaterways hebben bereikt en kijk uit naar een mooie toekomst waarin we ons product blijven ontwikkelen om reizigers uit de hele wereld onvergetelijke vakantieherinneringen te bezorgen. ” Voor de derde uitgave van de riviercruisegids evalueerde Douglas Ward 320 riviercruiseschepen. Elf schepen van AmaWaterways krijgen in de publicatie een quotering viersterrenplus.

TOUROPERATING

Mombasa: nieuwe TUI-bestemming

In Winter 2018-2019 hebben we Mombasa (MBA) in Kenia toegevoegd als nieuwe bestemming! Kenia is een paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers, met de Kilimanjaro en 48 nationale parken waar je de Big Five kan spotten. Kenia is daarnaast ook een fantastische tropische bestemming waar je kunt genieten van een cocktail onder een palmboom op het mooiste strand van Oost-Afrika, Diani Beach.

Trek erop uit: ontdek een uniek stukje Afrika en geniet na op het strand, een heerlijke combinatie!

In Kenia biedt TUI onder andere deze excursies aan:

 • Salt Lick & Ngutuni Safari
 • 2 dagen vol met game drives
 • Overnachting in paalwoningen Salt Lick Lodge
 • Spot de Big Five
 • Pili Pipa
 • Ontdek tevens de prachtige onderwaterwereld
 • Mombasa City-tour
 • Ontdekking van de 2e grootste stad van Kenia met lokale gids
 • Lokale markt, hindoe-tempel, Fort Jesus

TUI fly vliegt vanaf november t.e.m. maart 2019 wekelijks op vrijdag naar Mombasa, via Zanzibar, met de Dreamliner.

Lapland & IJsland

TUI verdeelt in de reiskantoren de Travel Gazette rond Lapland en IJsland. Dit krantje bevat waardevolle informatie over deze twee prachtige winterbestemmingen, zoals tips, uitstappen, hotels, rondreizen en nog meer.

Ervaar de echte winter in Lapland: ga op Aurora hunting, rendier- en huskytochten, of rijd met de sneeuwscooter over bevroren meren. Vanaf winter 2018-2019 biedt enkel TUI Vliegvakanties deze bestemming aan en is Lapland dus enkel boekbaar in JITS of BTN.

Onbeschrijfelijke landschappen in IJsland. Bekijk het aanbod hieronder. Enkel boekbaar via TUI Specialists, in My Travel Mate.

 • NIEUWE TUI Rondreis “Winters IJsland & het Noorderlicht”

De TUI Rondreis ‘Winters IJsland & het Noorderlicht’ duurt 5 dagen en 4 nachten. Dit is een groepsreis met Nederlandstalige TUI reisleiding van Brussel tot Brussel, waar je op jacht gaat naar het indrukwekkende noorderlicht, ontspant in het warme water van de Blue Lagoon, en het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein, ontdekt.

 • 4 rondreizen met huurwagen
 • South Island: 5 dagen, 4 nachten
 • Upscale West & Reykjavik: 6 dagen, 5 nachten
 • South & West Tour: 8 dagen, 7 nachten
 • Circle at relaxed pace: 12 dagen, 11 nachten
 • Citytrip Reykjavik

Autovakanties net over de grens

Bray Dunes

De sterren en crew van het schitterende oorlogsepos DUNKIRK dat vorig jaar schitterde op de Oscars, verbleven tijdens de opnames in de appartementen van Holiday Suites in Bray-Dunes.

Het brede ongerepte strand, de belle-epoque flair en de mooie zee zorgden ervoor dat de Amerikaanse filmploeg onder leiding van Christopher Nolan het stadje net over de Belgische grens koos als decor. Laat je klant het zelf ontdekken, en wie weet, slapen ze wel in hetzelfde bed als Tom Hardy of Harry Styles.

In Bray-Dunes is er keuze uit 3 topresidenties. Étoile de Mer & des Dunes (code 61442) bestaat uit 2 residenties, rug aan rug : één met zicht op zee en de ander met uitzicht op de polders en de duinen. Les Margats (code 61428) is een rustige en moderne residentie, uitstekend voor een langer verblijf. Brise des Dunes (code 61429), is de nieuwste residentie. Door zijn situatie op de Belgisch-Franse grens (‘de Schreve’) is deze accommodatie perfect voor een bezoek aan Plopsaland.

NIEUW: De prijzen in de brochure zijn voortaan inclusief vele extra services als wifi, eindschoonmaak, onderhoudskit en bedlinnen.

Citytrips: Milaan in de kijker

Vanaf 1 juni is de ‘Stad in de kijker’ de Italiaanse modestad Milaan. Voor de klanten houdt dit in dat ze profiteren van € 20 korting per dossier op hun citytrip naar Milaan, bij boekingen van 01/06 t.e.m. 30/06. Deze korting is geldig op een minimumverblijf van 2 nachten tussen 01/06 en 12/11 aan de hand van de kortingscode MILANO20.

LEZERSWEDSTRIJD

WIN: overnachting GuestHouse Hotel + entrée Efteling

GuestHouse Hotel opent in juni 2018 haar deuren in Kaatsheuvel en wil de lezers van TM als eerste de kans geven om er te overnachten! Dit 3-sterren “economy-boutique” hotel – met een uniek concept waarbij guesthouse en hotel worden gecombineerd – kenmerkt zich door persoonlijke service en oprechte gastvrijheid, zodat de gast zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. GuestHouse Hotel ligt op loopafstand van de Efteling en binnen een straal van 30 km van andere steden, zoals Den Bosch en Breda.

Deelnemen doe je via onze website, www.travel-magazine.be/wedstrijdghh, voor 25 juni 2018. Succes!

LUCHTVAART

Air Europa: uitbreiding Zuid-Amerika

© Air Europa

Vanaf juni 2018 vliegt de luchtvaartdivisie van de groep Globalia vijf keer per week naar de hoofdstad van Paraguay en naar Córdoba. Naast de vluchten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag komt er nog een vlucht bij op dinsdag. Air Europa vliegt op deze lijn met een Airbus A-330. In Business-klasse kunnen de stoelen worden omgevormd tot ‘flat beds’ voor een maximaal comfort van de passagiers.

De maatschappij wil haar aanbod naar zowel Paraguay als Argentinië nog verder uitbreiden en vanaf halfweg 2019 dagelijks naar beide landen vliegen. De vluchten naar Asunción en Córdoba zijn gelanceerd in respectievelijk december 2015 en 2016 en de bezettingsgraad op beide bestemmingen is uitstekend. De twee steden zullen binnenkort toetreden tot het Dreamlinernetwerk van Air Europa. Tegen 2022 gaat de maatschappij immers geleidelijk veertien nieuwe B-787-9 in gebruik nemen. Air Europa zal met een Dreamliner naar Córdoba via Asunción vliegen vanaf 2020.

De vluchten Madrid-Asunción-Córdoba worden momenteel uitgevoerd met een Airbus A-330-200 met een capaciteit van 299 passagiers, waarvan 24 in Business-klasse. Alle passagiers beschikken aan boord over wifi en streaming, en genieten van de nieuwe ecologische en gezonde maaltijden die Air Europa heeft gelanceerd.

TOUROPERATING

Vayamundo: promotie Quillan

Bij Vayamundo Quillan is 7 nachten gelijk aan 5 betalen & 14 nachten gelijk aan 9 betalen tijdens de periodes 1/6-14/7 & 19-31/8/18. Vayamundo Quillan dat is ver van huis en toch helemaal thuis, aan de voet van de Franse Pyreneeën. Ruime studio’s en vakantiewoningen, zwem- en sportfaciliteiten, een klasserestaurant ‘Le Brantalou’, een wellnesscentrum én kinderanimatie in je eigen taal voor kinderen vanaf 18 maanden tot 18 jaar: welkom in Zuid-Frankrijk.

DUURZAAM TOERISME

RIU: #BeatPlasticPollution

© RIU

Ter gelegenheid van Wereldmilieudag en om mensen bewust te maken van plasticvervuiling nodigden RIU hotels personeel en gasten uit om mee te werken aan een afvalinzameling. RIU Hotels & Resorts wilde meedoen aan het Wereldmilieudag-programma 2018 over plastic, #BeatPlasticPollution en organiseerde schoonmaakacties van kustgebieden en stranden op de meeste bestemmingen van het bedrijf. Het initiatief van de VN, waarin RIU deelnam met meer dan 20 afvalinzamelingen, heeft de inzet van alle verschillende sectoren weten te bundelen voor de grootste schoonmaakactie ter wereld. Er zijn 50 RIU-hotels die hebben deelgenomen aan deze wereldwijde schoonmaak in een samenwerking van het personeel, de gasten en de lokale gemeenschap. Op Gran Canaria werd schoongemaakt met 47 personeelsleden van de RIU-hotels in het zuiden van het eiland. Zij liepen de hele ochtend door het gebied waar de resorts zijn gelegen naast het duingebied van Maspalomas tot aan het strand van Meloneras.

TOUROPERATING

Thomas Cook: Bulgarije meer dan zon, zee en strand!

© Thomas Cook – Mena Palace

Met zijn mediterraan klimaat en uitgestrekte, goudgele stranden is Bulgarije de ideale vakantiebestemming voor families met kinderen. Maar wist je dat Bulgarije nog veel meer te bieden heeft? Zo vind je er prachtige gebergtes en groene natuurparken, een indrukwekkende geschiedenis met tal van ruïnes, kathedralen en koningsgraven alsook tal van interessante musea en leuke themaparken. Er is voor elk wat wils! Hoteltip? Het viersterrenhotel Mena Palace in Sunny Beach.

 

Autovakanties: kinderen gratis

Niet alleen bij de Thomas Cook vliegvakanties, maar ook bij de autovakanties reizen kinderen deze zomer gratis mee. In tal van accommodaties verblijven kinderen t.e.m. 12 jaar gratis. Hoe vind je deze accommodaties? Ga naar het aanbod autovakanties op de Thomas Cook website en klik op de banner ‘kinderen gratis’. Je kan van hieruit verder filteren op  verblijfsformule, faciliteiten, sport en ontspanning, enz. Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

© IBEROSTAR Dominicana

Dominicaanse Republiek: korting per dossier

Elke maand staat 1 bestemming in de kijker en daar mag jouw klant van profiteren! Voor elke boeking die tijdens de maand juni 2018 gemaakt wordt voor de Dominicaanse Republiek krijgt jouw klant 100 euro korting per dossier! Gebruik hiervoor de kortingscode ‘DOMRE B’ in BTN4U. In de Thomas Cook newsletter vind je meer info en voorwaarden.

Groepsbrochure 2019 beschikbaar

Op zoek naar inspiratie voor groepsreizen? Bij Thomas Cook vind je nu een inspirerende groepsbrochure voor 2019. Deze digitale brochure bevat een selectie van hotels die bijzonder geschikt zijn voor groepen. Naast algemene bestemmingsinfo en een korte beschrijving van de hotelfaciliteiten, geeft de brochure ook aan voor welk type groepen welk hotel geschikt is. Deze brochure is beslist een handige tool in de zoektocht naar de ideale groepsvakantie voor jouw klant! Voor vragen en prijsinfo kan je altijd terecht bij de afdeling Groepen van Thomas Cook. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je de nieuwe groepsbrochure en alle informatie.

HOTELLERIE

Ikos Resorts: opening Dassia Corfu

© Ikos Resorts

ln mei 2018 is het nieuwe Ikos Dassia in Corfu opengegaan. Het nieuwe, elegante resort met Ikos signatuur brengt de luxueuze all-inclusive ervaring naar een topniveau op het eiland Corfu, met een uitzonderlijke kwaliteit en keuze, zonder verborgen kosten. Tevens lanceert Ikos Resorts fier het Local Discovery Corfu concept, nieuw en revolutionair voor een all-inclusive vakantie, met een gratis aanbod lokale ervaringen die gasten aanmoedigen om het eiland te verkennen. Ikos Dassia zal het traditionele all-in aanbod upgraden met een geïntegreerde benadering van de bestemming, gericht op gastronomie, cultuur en ontdekking.

Het nieuwe Ikos Dassia biedt 411 slaapkamers, suites en villa’s, alle gelegen in fraai aangelegde tuinen en met indrukwekkend uitzicht over de Ionische Zee. Zoals in alle Ikos Resorts zullen gasten in Ikos Dassia verwend worden met luxe-ervaringen. À la carte menu’s samengesteld door Michelin sterrenchefs, gratis minibars, merkdranken, een waaier aan sporten, kinderclubs, 300 lokale en internationale wijnen geselecteerd door de Ikos Sommelier, 24/24 roomservice en nog veel meer.
Een sublieme strand-ervaring wordt het, want het 650 meter lange zandstrand langs de kristalheldere Ionische Zee is exclusief gereserveerd voor de hotelgasten. Zij genieten hier van gratis luxueuze ligbedden en parasols, barservice met eten en drinken, 30 minuten gratis opvang op het strand voor kinderen vanaf 4 jaar en een speciale strandzone gereserveerd voor volwassenen.

HOTELLERIE

Michelin Thailand: Phuket & Phang-Nga

In navolging van de eerste Michelin Gids die gewijd was aan Bangkok, brengt Michelin nu een nieuwe versie uit die ook de culinaire toppers uit Phuket en Phang-Nga opneemt. De Michelin Gids Bangkok, Phuket en Phang-Nga 2019 wordt eind 2018 gelanceerd en toont Thailands meest bruisende culinaire steden en accommodatiemogelijkheden. Zowel het centrum van Bangkok als de omliggende provincies – Nonthaburi, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Samut Sakhon en Samut Prakan – komen aan bod in de nieuwe editie.

De Michelin Gids Bangkok, Phuket en Phang-Nga 2019 zal beschikbaar zijn in een tweetalige editie (Thais en Engels), zowel in gedrukte als digitale versies. Meer informatie via deze link.

BESTEMMING

Virungapark: gesloten tot eind 2018

Wegens de groeiende onveiligheid in het oosten van Congo zal het Virungapark, het oudste nationale park van Afrika, nog zeker tot eind 2018 gesloten zijn. Dat liet parkdirecteur, de Belgische prins Emmanuel de Merode, weten in een open brief. De voorbije weken kwam het park meermaals in het nieuws, wanneer verschillende parkwachters en een chauffeur werden omgebracht door gewapende milities. Op 11 mei werden ook drie mensen (waaronder drie Britse toeristen) ontvoerd, die na twee dagen uiteindelijk weer werden vrijgelaten.

REISINDUSTRIE

© Mantra Group

Accor neemt Mantra groep over

Vorige week rondde Accorhotels de overname af van het Australische Mantra Group. Het totale bedrag van de deal is 830 miljoen euro. Hiermee wordt Accorhotels de enige aandeelhouder van Mantra. Mantra Group is een van de grootste hoteluitbaters en distributeurs in Australië met 127 eigendommen goed voor meer dan 20.000 hotelkamers of appartementen in Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en Hawaii. De portefeuille van Mantra Group omvat zowel luxe strandresorts als apparthotels in de stad in grote toeristische steden. De drie grootste merken zijn Peppers (28 eigendommen), Mantra (75 eigendommen) en Breakfree (24 eigendommen). Bij Mantra zijn zo’n 5.500 personen tewerkgesteld.

REISINDUSTRIE

Steve Byrne © Travel Counsellors

Travel Counsellors: nieuwe investeerder

Travel Counsellors kondigde vorige week aan dat de private equity firm Vitruvian Partners in het bedrijf heeft geïnvesteerd via een tweede management buyout van Equistone Partners Europe. Vitruvian Partners investeerde eerder ook al in Skyscanner, JacTravel and OAG. Ceo Steve Byrne: “Vitruvian is de perfecte investeringspartner om ons verder te helpen groeien door middel van technologische ontwikkelingen en het uitbouwen van ons unieke businessmodel en bedrijfscultuur.” Ben Johnson, partner bij Vitruvian Partners: “We zijn erg blij met deze investering. Travel Counsellors is een bedrijf met een unieke bedrijfscultuur en een goede reputatie in de reisindustrie. We willen het gebruik van slimme technologie ook stimuleren.”

LUCHTVAART

IATA congres: Star Alliance’s strategieshift

Op de 74ste IATA Annual General Meeting in Sydney gaf Star Alliance ceo Jeffrey Goh een update over de strategie van de luchtvaartalliantie. Hij haalde in zijn toespraak aan dat de strategie van Star Alliance veranderd is van ledengroei stimuleren naar een naadloze reiservaring, vooral voor reizigers die gebruik maken van meerdere carriers tijdens één reis. Ook wordt meer ingezet op digitalisering. Ook op de Chief Executive Board werd deze shift in strategie herbevestigd door de ceo’s van de carriers van Star Alliance. De digitalisering werd enkele jaren terug ingezet met het oprichten van een IT hub met een betere integratie van de back-end services van de leden van de luchtvaartalliantie. De volgende mijlpaal was de lancering van het Star Alliance Digital Services Platform (DSP) in februari dit jaar. Lufthansa gebruikt dit systeem onder andere voor het traceren van bagage-informatie van reizigers die een aansluiting genomen hebben van een Star Alliance luchtvaartmaatschappij om alles vlotter te laten verlopen. Ook in de toekomst zal Star Alliance eraan werken om verdere (technologische) vernieuwingen door te voeren.

COACH TOURISM

FBAA: reis naar Rusland voor het WK

Volgend bericht bereikte ons via de FBAA, met praktische info voor (autocar)reizigers naar Rusland voor het aankomende Wereldkampioenschap voetbal:
Om supporters op het Russisch grondgebied te vervoeren, dient u enkele elementen te bezitten:Voor uw voertuig: U hebt een bilateraal akkoord België-Rusland nodig waarvan het verzoekgericht is aan de heer David VAN HUMBEEK (weg.internationaal@mobilit.fgov.be –  02/277 38 15) van de FOD Mobiliteit. Het zal ongeveer een week in beslag nemen om die te bekomen. De supporters hebben een Visum nodig, behalve als ze een FAN ID hebben.
Voor dit FAN ID moeten ze aan twee voorwaarden voldoen:
1. beschikken over een toegangsticket voor een WK wedstrijd;
2. een FAN ID aanvragen op de website van de FAN-ID.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: Anantara Vilamoura

© Anantara Vilamoura

Het luxueuze vijfsterrenhotel Anantara Vilamoura is gelegen aan het prachtige golfterrein van Vilamoura en ligt op slechts 10 minuten van de jachthaven van Vilamoura. Klanten kunnen genieten van gratis transfers (eveneens per tuk tuk!) naar het aan het strand en de jachthaven gelegen zusterhotel Tivoli Vilamoura. Anantara klanten worden er ontvangen als ware VIPS en zijn de enige klanten die gratis toegang hebben tot de prachtige Puro beach club (met gratis ligstoelen) met splinternieuw beach restaurant. Klanten kunnen hier eveneens gebruik maken van de nieuwe adults only “social pool” omgeven door gratis ligstoelen. Klanten kunnen ook terecht in de 3 mooie zwembaden van het hotel en de prachtige Anantara Spa met o.a. een op de bovenste verdieping gelegen binnenzwembad met wijds uitzicht over de golf en de zee. Geniet nu tot 30/06 van superpromoties in dit schitterende resort waaronder gratis halfpension en tot 25% korting! Meer info hier.

Radisson Blu Beach Resort Crete – Yves Mattagne

Radisson Blu Beach Resort Crete

Van 04/07 tot en met 08/07 kunnen de gasten van het aantrekkelijke Kretenzische 5* strandresort Radisson Blu Beach Resort genieten van een fantastisch gastronomisch diner bereid door de 2 Michelinsterren Chef Yves Mattagne (Seagrill Brussel). Mattagne is één van de absolute Belgische topchefs en gereputeerd voor zijn ongeëvenaarde visbereidingen.

Het schitterende 5 gangen menu omvat o.m. tonijn met ganzenlever, tijgergarnalen, zeebaars, lam en een bananendessert. Deze gastronomische feestmaaltijd met aangepaste wijnen kost slechts 150 euro per persoon. Het luxehotel ligt rustig in het het pittoreske vissersdorpje Milatos en biedt veel faciliteiten: een mooi privédomein, 2 zandstranden, 5 zwembaden (1adults only), een professionele Spa, 8 restaurants, 6 bars en een ruime keuze aan watersporten. Ook voor families is dit een aanrader. U geniet er van een fantastische prijs – kwaliteitsverhouding: verblijf in halfpension in juli vanaf 938 euro pp. Men kan tevens opteren voor een ultra All Inclusive optie.

Contacteer voor meer info en reservatie: 09/2340700 of reservations@exclusivedestinations.be

BESTEMMING

St. Maarten back in business

St. Maarten is weer klaar voor het toerisme. Nog niet op de manier als voor orkaan Irma, maar het eiland is opgeruimd en werkt hard aan de wederopbouw. De stranden zijn weer proper, 29% van de hotelkamers is weer beschikbaar en de tijdelijke terminals op het vliegveld werken naar behoren. Wie mee wil werken aan de opbouw van het eiland, gaat er op vakantie! En dat is geen straf! 37 parelwitte stranden, een heerlijk klimaat, genoeg te zien en te beleven – zoals de hoogste en snelste zip-line ter wereld – en als toetje het Franse gedeelte met een geheel eigen charme, mais oui!

LUCHTVAART

TUI fly NL: long haul vanaf Eindhoven

TUI fly Nederland gaat vanaf dit winterseizoen long haul vluchten aanbieden vanaf Eindhoven Airport. Zo zal de maatschappij naar de Kaapverdische Eilanden vliegen (twee keer per week naar Boa Vista en drie keer per week naar Sal). Daarnaast wordt vanuit deze regionale luchthaven ook het aanbod naar Sharm el Sheikh, Hurghada, Gran Canaria en La Palma uitgebreid.

TECHNOLOGIE

Xpenditure wordt Rydoo

Xpenditure kondigde deze week, samen met boekingsplatform iAlbatros en Sodexo, wereldleider op het vlak van ‘Quality of Life Services’, de lancering aan van Rydoo, het nieuwe platform dat dagelijkse administratie voor bedrijven rond zakenreizen en onkosten vereenvoudigt. Samen met de lancering van dit nieuwe platform verandert Xpenditure van naam en wordt het Rydoo.

Rydoo zet de nieuwe standaard voor het beheer van zakenreizen en onkosten. Xpenditure, de tool voor beheer van zakenreizen en onkosten (dat beter bekend is als het bedrijf dat de onkostennota deed verdwijnen), vond in iAlbatros en Sodexo de ideale partner met gedeelde visie: het wegnemen van administratieve romslomp. Rydoo zal hen toelaten breder te gaan met een totaaloplossing voor zakenreizen en onkosten.

Boris Bogaert, Chief Operations Officer, Rydoo, zegt: “Rydoo elimineert de administratieve rompslomp. Met 87% minder verwerkingskosten betekent dit een enorme besparing voor bedrijven. Dankzij onze uitbreiding naar business travel, kunnen we nu marktleider worden in reis- en onkostenbeheer.”