20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Kreta “on the move”

© Radisson Blu Crete

Het grootste Griekse vakantie-eiland begint ‘eindelijk’ de draad met de internationale toeristische infrastructuur op te nemen. Met 7,4 miljoen pax in 2017 bekleedt de al jaren verouderde Heraklion Airport de tweede plaats in het “boomende” Griekse vakantie-gebeuren (uiteraard na Athene). Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Met een splinternieuwe cruiseterminal, een gerenoveerde HER-luchthaven en een totaal nieuwe luchthaven op komst, biedt Kreta voor het internationaal toerisme eindelijk heel wat perspectieven. Op een totaal van 27,3 miljoen toeristen voor Griekenland komt Kreta op de tweede plaats met 2,5 miljoen pax per jaar.

Volgende week belichten we de nieuwe toeristische ontwikkelingen (airport en cruiseterminal) op Kreta en vandaag focussen we op een hotel- en resortcomplex, dat erg bekend is bij de Belgische reisprofessionals en klanten, het totaal gerenoveerde Radisson Blu Resort Crete, op de Milatosbaai, en binnenkort in de ban van een top-culinair event met de Belgische Michelin-chef Yves Mattagne van de Brusselse Seagrill. Meer hierover via deze link.

#BETravelCongres: congres met ‘meerwaarde’

Vorige week verzamelde de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus) zo’n 140 reisprofessionals voor het #BETravelCongres in Nantes, zowat de creatieve hoofdstad van Frankrijk. Gedurende vier dagen stond alles in het teken van het centrale thema “mijn klant, mijn reisbureau, mijn meerwaarde”. Voor het eerst profileerde het VVR-congres, onder impuls van VVR CEO Koen van den Bosch, zich onder de naam #BETravelCongres als een open congres voor de hele sector. Lees alles over de sprekers, het verloop van het congres en de reacties van de deelnemers via deze analyse.

ABTO Travel Trends Report: vakantiegedrag Belgen eindelijk in beeld

Sinds eergisteren is het zover: het ABTO Travel Trends Report staat online! Deze interactieve rapporteringstool brengt maar liefst 43 elementen van het vakantiegedrag van de Belgen in beeld. Sinds de uitrol van het strategisch plan door de nieuwe ABTO-ploeg was één van de peilers het vernieuwen van het marktonderzoek. De oude maandelijkse rapportering gaf een te eng beeld van de trends in het snel evoluerend toerismelandschap. In samenwerking met GfK werkte een ABTO-werkgroep, onder leiding van Pierre Fivet, directeur Vacansoleil België & Frankrijk en bestuurder van ABTO, een unieke online tool uit. Het ABTO Travel Trends Report is uniek in België en Europa en geeft een zeer volledig beeld van de Belgische reismarkt. Dit alles werd eergisteren wereldkundig gemaakt in het kader van een algemene presentatie voor de 21 leden en de media. Klik hier en bekijk alvast de eerste cijfers na 6 bevragingsgolven (november 2017 – april 2018), waarbij 5951 boekers werden bevraagd.

PEOPLE ON THE MOVE

Footprints: Annie Fraipont met pensioen

Annie Fraipont, Orient Brand Manager bij Footprints, ging donderdag met pensioen. Zij maakte van ‘Footprints in the Orient’ een succesvolle  Brand  met  oog  voor  speciale,  inspirerende  programma’s.  Zij  introduceerde  o.a.  de  Festival  Inspirations  en programma’s rond de Formule 1. De  opvolging  is  in  alle  geval  in  goede  handen  met  Kevin  Van  Ingelghem, die vanaf 1 juni de nieuwe Orient Brand Manager is bij Footprints,  en  Charlie Coosemans. U kan hen bereiken op de vertrouwde nummers. Kevin 03/740.06.38 – Charlie 03/242.82.72

TRAVEL MAGAZINE

WIN: overnachting in GuestHouse Hotel + entrée Efteling

GuestHouse Hotel opent in juni 2018 haar deuren in Kaatsheuvel en wil de lezers van TM als eerste de kans geven om er te overnachten! Dit 3-sterren “economy-boutique” hotel – met een uniek concept waarbij guesthouse en hotel worden gecombineerd – kenmerkt zich door persoonlijke service en oprechte gastvrijheid, zodat de gast zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. GuestHouse Hotel ligt op loopafstand van de Efteling en binnen een straal van 30 km van andere steden, zoals Den Bosch en Breda.

Deelnemen doe je via onze website, www.travel-magazine.be/wedstrijdghh, voor 25 juni 2018. Succes!

LUCHTVAART

Brussels Airlines: Kiev en Wroclaw

Brussels Airlines breidt zijn netwerk uit met twee nieuwe bestemmingen in Oost-Europa. Vanaf 17 oktober verbindt de maatschappij haar thuisbasis in Brussel vier keer per week met Kiev (Oekraïne). Vanaf 29 oktober wordt er ook drie keer per week naar Wroclaw (Polen) gevlogen. Dankzij de nieuwe visumvrije regeling voor Oekraïense burgers die naar Schengenlanden reizen, heeft Kiev een aanzienlijke marktgroei vertoond. Wroclaw wordt na Warschau en Krakau de derde bestemming in Polen van Brussels Airlines.

STUDIEREIS

Travel Rally 2018: schrijf je nu in!

De inschrijvingen voor de Travel Rally 2018 zijn geopend! Surf naar www.travelrally.be, vervolledig het inschrijfformulier en ga met ons mee van 21 – 23 september naar… Straatsburg & Val d’Anniviers (Vercorin, regio Wallis) in Zwitserland!

De toeristische bestemmingspartners Atout France en Zwitserland Toerisme zorgen alvast voor een uitgekiend programma vol leuke rally-activiteiten! Interhome zorgt voor een luxe-verblijf in het splinternieuwe SwissPeak Resort Vercorin, Allianz Global Assistance zorgt voor de verzekering, met NMBS Internationaal sporen we rechtstreeks van Brussel naar Straatsburg en dankzij Sunny Cars hebben we het hele weekend de huurwagen tot onzer beschikking! Ook het Garantiefonds Reizen is al enkele jaren vaste partner van dit event.

Programma

Om de spanning erin te houden, geven we nog niet alle details van het programma prijs. Wél lichten we graag een tipje van de sluier op!

VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2018

We vertrekken ’s morgens vroeg vanuit het station Brussel-Zuid om 7u17 en treinen in 3u30 naar Straatsburg dankzij de rechtstreekse TGV-verbinding. We ontdekken de pittoreske stad tijdens een verrassende, culinaire tour waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. In de namiddag nemen we de Sunny Cars huurauto’s en steken we de grens over. Eindbestemming is Vercorin, een dorpje in Val d’Anniviers in de Wallis-regio – Zwitserland. Na een licht diner, overnachten we in de Interhome residentie SwissPeak Resort Vercorin.

ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2018

Vandaag verkennen we een stukje van Wallis! O.a. het stuuwmeer Moiry, een proeverij, Chandolin, een picknick, de hangbrug van Niouc, Pinses, Sierre,… staan op het programma. De dag zal worden afgesloten met een typisch Zwitsers buffet inclusief Röstie, raclette, lokale kazen,…! Overnachting eveneens in het SwissPeak Resort Vercorin.

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018

Na het ontbijt rijden we terug naar Straatsburg. Een lange rit van 5u, maar het landschap onderweg zal voor voldoende afleiding zorgen! Nadat we de Sunny Car wagens opnieuw hebben afgeleverd in Straatburg, nemen we de rechtstreekse TGV terug naar Brussel. Aankomst in Brussel om 18u45.

Schrijf je in!

De inschrijvingen zijn geopend! Surf als de bliksem naar www.travelrally.be en reserveer je plekje voor de toeristische rally van de reissector op 21 – 23 september! Twijfel niet te lang, want het aantal plaatsen zijn zeer beperkt. De bescheiden deelnamekost bedraagt 50 euro per persoon!

Meer informatie & inschrijvingen via www.travelrally.be en Travel Magazine 413!

PEOPLE ON THE MOVE

Steven Lauriks naar Uniglobe BeLux

Uniglobe BeLux kondigt vandaag aan dat Steven Lauriks (44) het Uniglobe_team op het hoofdkantoor in Mechelen zal versterken. Steven heeft jarenlange ervaring in Contract Management Supplier Relations bij ATP. Hij startte zijn carrière bij VTB-VAB in 1997, onder leiding van Jeroen Janda, voormalig manager bij Sirius. “Hiermee wil Uniglobe haar centrale ‘regio’-organisatie verder versterken om een nog betere ondersteunende rol te bieden aan de aangesloten kantoren van dit franchise-netwerk in Belux. Deze centrale regio diensten omvatten Supplier Relations, Technologie en Communicatie & Marketing ter ondersteuning van de kantoren.”

CRUISE

Costa neoRiviera wordt AIDAmira

© Costa

De Costa Group hevelt de Costa neoRiviera over naar AIDA Cruises. Die zal het vaartuig eind 2019 omdopen tot AIDAmira. Het zal samen met de AIDAaura, AIDAcara en AIDAvita deel uitmaken van de AIDA Selection, kleinere schepen die langere cruises aanbieden met ongewone havens en overnachtingen op de bestemmingen. Met de Costa neoRiviera gaat het om de Mistral van Festival Cruises uit 1999. De Carnival Corporation kocht het schip in 2003 voor Iberocruceros en later voor Costa Cruises. In de aanloop tot de overheveling naar AIDAcruises wordt het schip grondig vernieuwd. Daarbij worden onder meer 96 van de 624 hutten vernieuwd als suites, waarvan 80 met balkon. Ook het pool deck, de bars en restaurants worden volledig onder handen genomen.

De AIDAmira zal koers zetten naar Zuid-Afrika en Namibië. De cruises starten in de loop van december 2019, en lopen tot maart 2020. Het lijkt nog lang maar door het unieke karakter en de beperkte capaciteit is vroeg boeken een must.

PEOPLE ON THE MOVE

Bart Burger op bezoek bij de TM-Redactie eind vorig jaar.

Burger verlaat EVA Air

Bart Burger (32), tot voor kort passenger sales executive, heeft er zijn laatste week opzitten bij EVA Airways Corp. Hij is namelijk volop zijn eigen bedrijfje uit de grond aan het stampen, Papaya Taxi & Travel, om zich toe te leggen op de verkoop van verre en exotische reizen. Daarin heeft hij trouwens reeds ervaring door eerdere passages bij de to’s Van Verre Reizen en 333Travel. EVA Air is ondertussen op zoek gegaan naar een geschikte vervanger. Travel Magazine wenst deze jonge ondernemer zeer veel succes toe!

TOERISME OPLEIDING

VIVES: West-Vlaanderen in China

Drie studenten uit de opleiding toerisme VIVES hebben in het bijzijn van onze Gouverneur Decaluwé en de député van buitenlandse zaken van de provincie Zhejiang de toeristische troeven van de provincie West-Vlaanderen gepromoot. Dit deden ze in het Engels, maar consecutief vertaald door een Chinese tolk om de boodschap voor iedereen heel duidelijk over te brengen. Bij de presentatie waren er ongeveer een 30-tal touroperators aanwezig die potentiële reizigers kunnen adviseren om onze provincie op te nemen in hun reisprogramma.

Er werd vooral nadruk gelegd op vier belangrijke troeven – Brugge als cultuurstad, de Westhoek met de aanwezigheid van de Chinese labour forces tijdens de Eerste Wereldoorlog, de Kust en natuurlijk onze gastronomische specialiteiten.

Nadien kregen de studenten ook nog een zeer interessante uitleg van Li Xin, de director van Visit Flanders in China over hoe wij het best de Chinese toeristen hier kunnen ontvangen.

Als blijk van waardering werden de studenten uitgenodigd bij de gouverneur van West-Vlaanderen en kregen ze een rondleiding in de ambtswoning.

BESTEMMING

Duitsland: ‘Culinaire Markt’

De Duitse nationale dienst voor toerisme organiseerde in het Brusselse Atelier des Tanneurs een culinaire markt voor de Belgische reisprofessionals, de vakpers en vertegenwoordigers van de officiële Duitse delegaties in ons land. Dit om nog maar eens te benadrukken hoe belangrijk de gastronomie is voor reisland Duitsland. “Culinary Germany” (#Enjoy GermanFood) is trouwens ook het jaarthema van 2018. Partners bij het event waren het Duitse Wijninstituut, de toeristische dienst van Baden-Württemberg en het kasteel van Sigmaringen. Samen met de toeristische dienst zorgden deze drie partners voor een presentatie van hun aanbod. Zo telt Baden-Württemberg, met metropool Stuttgart en toeristische trekpleister het Zwarte Woud, het grootste aantal Michelin-sterren van alle Duitse deelstaten. Het prachtige kasteel van Sigmaringen in deze deelstaat, wordt nog steeds bewoond door de familie von Hohenzollern. Er staan vijftig gidsen ter beschikking voor geleide bezoeken en men kan er eveneens terecht voor recepties en zelfs jacht-diners. Info: http://www.schloss-sigmaringen.de/.

Afscheid interim-directeur

Afscheidsnemend interim-directeur Ulla Hennings-Pfau, omringd door de medewerkers van de dienst voor toerisme.

Als afsluiter van de presentaties volgde een walking buffet met Duitse regionale specialiteiten en een ruime keuze aan Duitse wijnen, met deskundige commentaar van Alain Jacobs. Deze culinaire markt betekende tevens het afscheid van Ulla Hennings-Pfau, die als interim-directeur zowat een jaar aan het hoofd stond van het bureau van de toeristische dienst in Brussel. Wie haar als interim-directeur zal opvolgen is op dit ogenblik nog niet geweten. Anderzijds wacht iedereen nog steeds op de terugkeer van directeur Jürgen Lettau, die nog altijd met ziekteverlof is.

TOUROPERATING

Pegase: last minutes Regent Seven Seas

Regent Seven Seas Cruises geeft een nieuwe dimensie aan reizen met een cruiseschip. Niet alleen verkennen uw klanten de mooiste bestemmingen ter wereld, aan boord is de luxe onovertroffen. Op elk schip bevindt uw klant zich in select gezelschap van maximaal 750 gasten, zodat hij altijd verzekerd is van veel ruimte en alle aandacht van het personeel. Bovendien is echt alles (dranken, specialiteitenrestaurants, ongelimiteerd excursies,…) inclusief. Overal waar uw klant aanmeert, kan hij uitgebreid op ontdekking gaan. Een halve dag, een dag, met of zonder begeleiding. Alles is mogelijk.

Incentive Constantinou Bros

De hotelpartner van Pegase op Cyprus, Constantinou Bros, lanceert opnieuw een incentive.
Maak t.e.m. 30/6/2018 welgeteld 3 Constantinou Bros reservaties (of meer) en ontvang een gratis verblijf van 7 nachten in een van de Constantinou Bros hotels.

Enkele hotelideetjes?
Constantinou Bros Athena Beach **** 

  • Uitgestrekte zwembadzone met 3 zwembaden en voldoende ligruimte
  • Talrijke sport- en ontspanningsfaciliteiten
  • Verzorgde en comfortabele kamers

Constantinou Bros Athena Royal Hotel ****

  • Klassiek kleinschalig en rustig hotel voor koppels
  • Uitmuntende kwaliteit

Constantinou Bros Asimina Suites *****

  • Kleinschalig luxehotel voor volwassenen
  • Comfortabele luxueuze suites
  • Gelegen aan de promenade en het strand

REISINDUSTRIE

Gault&Millau: Culinary Innovators Awards 2018

Op maandag 28 mei vond de 3de editie van de Gault&Millau ‘Culinary Innovators’ awards plaats in Kemzeke. Meer dan 100 innovatieve bedrijven, personen en organisaties dongen er mee naar een award in één van de 9 categorieën. Voor, tijdens en na de award uitreiking verrasten meer dan 20 topchefs en event partners de 500 aanwezigen met een innovatief culinair spektakel van het hoogste niveau.

De winnaars van de Culinary Innovators Awards 2018

© Pieter D’Hoop

Voor Gault&Millau’s Managing Director Marc Declerck past het project perfect binnen de verbreding en de vernieuwing die de onderneming hoog in haar vaandel draagt. “We zijn al jaren food consultant van Tomorrowland, tekenden zeer recent een samenwerkingsakkoord met RSC Anderlecht voor de evaluatie van hun nieuw gastronomisch aanbod, ontwikkelden samen met Neuhaus pairing experiences, en vorig jaar stelden we onze eerste POP-selectie voor: jonge, trendy eetadressen die men vandaag vaak bestempelt als ‘gourmet fast food’. Het zijn allemaal initiatieven rond innovatie en kwalitatief genieten. We zijn passioneel met ons vak bezig, dat geeft energie en zorgt ervoor dat de ideeën blijven komen!”

TOUROPERATING

Footprints: Asia Collection

Dat de Orient Brand Manager Annie Fraipont gisteren met pensioen ging, las u eerder al in deze newsletter. Eén van de laatste uitdagingen van Annie was de nieuwe ‘Asia Collection 2018-2020’ in elkaar steken  en  afwerken, en  dat  is  haar  perfect  gelukt.  De  laatste  maanden  werd  alles  op  alles gezet om het nieuwe Orient-aanbod in beide talen af te krijgen. De brochure wordt dan ook eerstdaags gedrukt met een kanjer van een nieuwigheid, maar daarover later meer.

Formule 1 GP Singapore: muziekaffiche

Footprints stelt een 5-daags privéprogramma voor van 13/09 tot 17/09/2018. Het  pakket  omvat  de  privétransfers,  4  nachten  verblijf  in  Hotel  Jen  Orchardgateway  of  JW Marriot  Singapore  South  Beach,  ontbijt,  privétour  in  Singapore  met  Engelstalige  gids  en  3-daags Bay Grandstand toegangsticket (14-16/09). De lijst artiesten die zullen optreden op Marina Bay Sands werd vrijgegeven. Er staan enkele grote namen geprogrammeerd die garant staan voor 3 dagen amusement van de bovenste plank: The Killers, Liam Gallagher, Martin Garrix, Simply Red, The Sugarhill Gang, BjörnAgain en vele anderen. Info orient@footprints.be en www.footprints.be

Zomeractie: superdeluxe BBQ

Van 4 juni t/m 27 juli lanceert Footprints, samen met Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises, Etihad, Hapag-Lloyd Cruises, African Explorer, Mekong Cruises, Zambezi Rivercruises, L’Archipel Seychelles & Carana Beach Seychelles de zomeractie “Nodig jij straks 15 vrienden uit voor een superdeluxe BBQ?”

Elke week bezorgt Footprints jullie inspirerende programma’s en/of aanbiedingen van deze deelnemende partners via hun newsletters, website, facebook en leaflets. Met elke boeking van zo’n programma verhoog je je kansen om dit originele BBQ festijn voor 15 personen te winnen. De loting gebeurt op maandag 30 juli. De winnaar krijgt van Footprints een BBQ feest cadeau met alles erop en eraan en mag 15 vrienden uitnodigen: vlees en vis, salades, pasta’s, bier & wijn én de grillmasterchef van cateraar ‘Very Food, Private & Corporate Catering’ komt ter plaatse en bezorgt de winnaar 90 minuten BBQ plezier. Jij bepaalt plaats (in België) en datum (in augustus 2018) voor je superdeluxe zomer-BBQ.

Alle info bij sales Maartje Van Ewijk op 0475/40.66.57

TOUROPERATING

USA Travel: paardrijden in Monument Valley

© USA Travel

Wensen jullie klanten het magische Monument Valley te paard te verkennen en in contact te komen met de Navajo cultuur? Monument Valley is dan ook één van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. Nergens anders kunnen klanten beter het “far west” gevoel krijgen dan hier. De Navajo Indianen beheren het grondgebied van Monument Valley en staan bekend om hun bijzondere relatie met paarden. De professionele gids die jouw klanten zal opwachten zal hen matchen met een paard op basis van hun rijervaring. Nadien begeleidt de gids jouw klanten tijdens een tocht door een majestueus parcours door Monument Valley en vertelt hij verhalen over de Navajo’s en de prachtige western landschappen. Een bijzondere ontmoeting met de Navajo Indianen en hun geschiedenis. Keuze uit een tocht van 1 tot 4 uur. De kortere tochten t.e.m. 3 u zijn perfect voor beginners en ervaren ruiters. De langere tocht van 4 u is enkel voor ervaren ruiters. Meer info bij USA Travel.

TOUROPERATING

Thomas Cook: kinderen gratis

Wil jouw klant deze zomer met het hele gezin voordelig naar de zon? Momenteel pakt Thomas Cook uit met de straffe familie-actie ‘kinderen gratis’ op de Last Minutes in juli en augustus. Zowel het hotel als de vluchten zijn gratis voor de oogappels van jouw klant. Deze actie is geldig op een selectie van hotels. Wees er wel snel bij, want OP = OP. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je meer info en voorwaarden.

Scherpe prijzen op Corfu

Verlangt jouw klant naar de Griekse zon? Bij Thomas Cook zijn de vakanties op Corfu uitzonderlijk scherp geprijsd, met kortingen tot wel € 700 tijdens de zomermaanden. Hoteltip? De hippe smartline Mimosa in het noorden van Corfu. De trendy, kleurrijke inrichting en de geweldige locatie vlak bij het strand vallen ongetwijfeld in de smaak bij jouw klant. Wees er wel snel bij, want de vakanties op Corfu vliegen de deur uit!

Herfst/winter: kleuters gratis

Zoals je weet, geniet jouw klant momenteel van straffe vroegboekvoordelen bij Thomas Cook waarbij hij kan kiezen uit gratis privéluchthavenvervoer, € 100 Brussels Airport korting of € 100 singlekorting. Bovendien pakt Thomas Cook nu uit met de nieuwe actie ‘kleuters gratis op vakantie’. Zo gaan alle kinderen jonger dan 6 jaar deze winter gratis mee op vakantie. Zowel het verblijf als de vluchten zijn inbegrepen. Ontdek meer info en voorwaarden in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Holland America Line: toppromoties

Wil jouw klant graag het water op? Holland America Line heeft een aantal toppromoties in petto voor jouw klant. Zo geniet je klant nu van scherpe prijzen op cruises naar onder andere de Baltische staten, de Noorse fjorden en de Noordkaap. Deze speciale tarieven zijn geldig t.e.m. 06/06/2018 op basis van beschikbaarheid. In de Thomas Cook newsletter vind je meer info over deze promoties.

STUDIEREIS

Sunny Cars Grand Prix: teamcaptain in de kijker

De Grand Prix Sunny Cars belooft een geweldige reis te worden. De studiereis draait drie dagen om fun, kennis en spel. Aan de hand van superleuke GPS opdrachten ontdekken vier teams van acht personen van 11 t/m 14 september een topbestemming voor autohuur (welke, dat houden we nog even geheim) en leer je onderweg meteen waarom een huurauto daar onmisbaar is. Én hoe je die er het beste kunt verkopen. En wie kunnen je dat beter leren dan de absolute topexperts in autohuur: de kwartaalwinnaars van de Smile Society Top 100. Zij hebben hun plek dus al verdiend en worden de teamcaptains. Wedden dat je onder de bezielende leiding van Tineke Rymenants, Leen Leemans of Kristof Joosen met een smile én meer autohuurkennis thuis komt. En misschien ook nog wel als het winnende team van de Grand Prix Sunny Cars editie 2018!

De komende drie weken wordt in de TM Newsletter een reeds gekende teamcaptain voor de Sunny Cars Grand Prix voorgesteld.

Deze week is dat Kristof Joosen van Kristof Holidays, we peilen alsvast naar de strategie van de enthousiaste teamcaptain Kristof: “Ik kijk er erg naar uit om deel te nemen aan de Sunny Cars Grand Prix. De studiereis wordt op een heel andere, maar erg aantrekkelijke manier aangepakt. Dat zorgt ervoor dat ik erg benieuwd ben naar de reis zelf. Ik ben al eerder meegeweest op trip met Sunny Cars en zij organiseren deze ook net als hun autoverhuur: met een smile, onbezorgd en all inclusive. Ik ben er nu al van overtuigd dat het een onvergetelijke studiereis wordt. Hoe ik het spel precies ga aanpakken weet ik nog niet, dat hangt af van de opdrachten. Ik ga er ten volle voor gaan en ben zeker geen opgever. Ik ga echt op in het spel als ik erin zit! Van mijn teamgenoten verwacht ik wel dat ze willen winnen, maar vooral ook veel plezier willen maken, want dat blijft het belangrijkste. Ook hoop ik dat zij goed kunnen rijden en dat ze wél wat kunnen relativeren, wat bij mij misschien moeilijker zal zijn. Mijn goede organisatorische skills zullen mij ongetwijfeld van pas komen. Uiteraard ga ik voor de winst: gewoon ervoor gaan, all the way!”

Als je deel wil uitmaken van Kristof’s team, verzamel dan zo veel mogelijk krasloten om kans te maken op een plaatsje voor deze speciale trip!

GPS-opdracht 2: extra kraslot Grand Prix Sunny Cars

Vier weken lang kun je krasloten verdienen om kans te maken op een van de beschikbare 28 studiereisplekken tijdens dé Grand Prix Sunny Cars, een te gekke studiereis die van 11 t/m 14 september plaatsvindt. Geloof ons, daar wil je bij zijn! Maar er zijn ook nog andere prijzen te winnen. Je verdient krasloten door boekingen én opdrachten te maken (kijk op b2b.sunnycars.be voor meer informatie). Zo kun je wekelijks een extra kraslot krijgen als je een GPS-opdracht maakt. Dus zet je schrap en activeer je wiskundeknobbel, want hier komt het tweede raadsel.

Om het wat overzichtelijker te maken, kun je een antwoordformulier downloaden en daarop jouw antwoorden invullen. Die kun je uiterlijk 22 juni naar GrandPrix@sunnycars.be sturen. Zie hieronder de tweede opdracht, laat je grijze massa maar werken!

TOUROPERATING

TUI Sneeuwvakanties: nieuwe accommodaties

Vanaf deze week zijn een aantal nieuwe accommodaties boekbaar voor TUI Sneeuwvakanties. Je kan nu al de volgende bestemmingen boeken: Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië en Zwitserland.

Ski in Frankrijk tijdens de paasvakantie! Je verblijf is gratis in het paasweekend: 7+2 gratis nachten bij aankomst op 13/04 in heel wat accommodaties in Frankrijk. Bovendien is er een uitbreiding van het aanbod CGH in de mooiste Franse skiregio’s: maar liefst 10 nieuwe accommodaties werden aan het aanbod toegevoegd.

Vroeg boeken is de boodschap! Tijdens W18/19 vallen heel wat schoolvakanties samen met die van onze buurlanden. Boek dus vroeg je skivakantie en geniet van de grootste keuze en de beste prijzen. Ontdek ook extra scherpe prijzen voor skivakanties tijdens het laagseizoen. Informeer je klant en gebruik deze voordelen om nu al de eerste winterboekingen binnen te halen.

LUCHTVAART

Air France: Air Belgium-toestel

© Air Belgium

Air France doet tijdens de maand juni een beroep op Air Belgium voor de huur van een Airbus A340-300. Het vliegtuig zal worden ingezet voor de dagelijkse AF-vlucht tussen Parijs CDG en Libreville (Gabon). Tot dinsdag 29 mei huurde Air France hiervoor een A340-300 van de Spaanse carrier Plus Ultra Líneas Aeréas. Vanaf 1 juli zet Air France opnieuw een eigen toestel in op de route naar Libreville, namelijk een Boeing B777-300ER. Naast de twee wekelijkse vluchten tussen Brussels South Charleroi Airport en Hong Kong (de eerste vlucht vindt aanstaande zondag 3 juni plaats) zal Air Belgium ACMI-vluchten blijven uitvoeren voor andere luchtvaartmaatschappijen. Eerder al sleutelde de Belgische luchtvaartmaatschappij aan haar vluchtschema richting Hong Kong: tussen 1 juli en 31 augustus worden de vier wekelijkse vluchten teruggebracht tot drie wekelijkse vluchten.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: Corsica

© Exclusive Destinations

Het noordelijk deel van Corsica, Cap Corse, is een 40 kilometer lang schiereiland bezaaid met schilderachtige dorpjes en pittoreske vissershaventjes. Uitkijkend op één van die dorpjes, Cagnano, ligt het 15ha grote domein van Hotel U Misíncu, een 5-sterrenjuweeltje van 29 kamers, op 100 meter van het zandstrand. Op dat strand biedt het hotel tijdens de zomer elke middag een heerlijke mediterrane keuken. Het hotel heeft tevens een gastronomisch restaurant, een prachtige spa en een openluchtzwembad. Andere troef van het hotel zijn de 5 villa’s van 6 tot 9 personen met eigen privé-zwembad of, in het geval van Casa A Marina, een eigen privé-kreek.

Door zijn uitzonderlijke ligging is dit een perfecte uitvalsbasis om op ontdekking te gaan in de buurt. Het middeleeuwse Macinaggio ligt op 12 km en Erbalunga met zijn 16de eeuwse Torra d’Erbalunga ligt op 14 km. Verder leent de omgeving zich perfect voor tal van watersporten en prachtige wandelingen of fietstochten (het hotel verhuurt elektrische fietsen) in de ongerepte natuur. En de prachtige wijngaarden van Patrimonio liggen op slechts 1 uur rijden…

Voor meer info, klik hier.

Reisagentenaanbieding: Gran Canaria

Salobre Hotel Resort & Serenity (vroeger Sheraton Salobre) heeft deze winter talloze veranderingen doorgevoerd en wil deze graag aan de reisspecialist voorstellen. Hiervoor lanceert het hotel deze zomer een kanjer van een aanbod voor de reisspecialist (IATA nummer vereist): maar liefst 50% korting (min. 5 nachten verblijf) op de prijzen van de deluxekamer (max. 2 personen) in kamer en ontbijt en gratis één toegang tot de Aloe Wellness per persoon per verblijf. Nog geen vaste plannen voor de komende maanden, twijfel dan niet en neem contact op met het reservatieteam van Exclusive Destinations via reservations@exclusivedestinations.be

SERVICE FACILITATOR

EurAm: Monument Valley

EurAm werkt permanent aan haar productaanbod. Er worden heel de tijd nieuwe extra diensten en accommodaties aangeboden, van klassiek tot extravagant, van avontuurlijk tot relax, via deze weg houdt EurAm je hier regelmatig van op de hoogte.

Voor klanten die een onvergetelijke ervaring willen beleven met de Navajos uit het zuidwesten van Amerika stelt EurAm nu de ‘Dreamcatcher Evening Experience’ aan in Monument Valley Navajo Tribal Park. Ideaal voor gasten die een beleving willen die vergelijkbaar is met de ‘Navajao Traditional Hogan Overnight Package’, maar dan zonder de nacht in de hogan in het midden van de vallei. Meer informatie over deze producten en andere vind je op de EurAm-website onder ‘Monument Valley Area’.

Opleiding: Costa Barcelona

Op 7 juni om 10u is het de beurt aan Costa Barcelona om jullie wegwijs te maken doorheen wat veel meer is dan ‘enkel Barcelona’.  Een prachtige regio die het verdient om bekend te worden. Strand, cultuur, gastronomie, oenologie, natuur,… ontdek de wonderen van de Costa Barcelona tijdens deze webinar!

Een webinar volg je gemakkelijk van bij jou op kantoor. Inschrijven via deze link.

LUCHTVAART

Tekort aan piloten laat zich meer en meer voelen

Almaar meer luchtvaartmaatschappijen zien zich genoodzaakt om vluchten te schrappen als gevolg van een tekort aan piloten. Het probleem manifesteert zich al enige tijd maar nu zijn de gevolgen ook zichtbaar bij grote maatschappijen zoals Emirates, ’s werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten. De voorbije dagen moest de maatschappij uit Dubai vluchten schrappen naar ondermeer Londen, Bangkok, München, Oslo maar ook naar Brussels Airport. Bij Emirates is sprake van een tekort van 100 tot 150 piloten. Op bepaalde routes worden ook de vliegfrequenties verminderd. Door het tekort staan momenteel bij Emirates ook meer dan twintig vliegtuigen werkloos aan de grond.

Al in april kondigde de topman van de Golfmaatschappij aan dat het pilotentekort deze zomer een invloed zal hebben op de vluchtuitvoering. CEO Tim Clark van Emirates verwacht tegen september of oktober weer over voldoende bemanningen te beschikken.
“Door de groei van de commerciële luchtvaart zullen er tussen nu en 2036 minstens 620.000 nieuwe lijnpiloten moeten worden gerekruteerd”, aldus Fang Liu, secretaris-generaal van de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO.
“Het aantal commerciële vluchten en passagiers verdubbelt elke vijftien jaar, maar het beschikbare luchtvaartpersoneel wordt almaar kleiner”, aldus Liu. In de Verenigde Staten verwacht men dat de volgende jaren duizenden piloten bij American Airlines, Delta Air Lines, United en Southwest Airlines moeten worden aangetrokken omdat een groot deel van het huidige personeelsbestand de verplichte pensioenleeftijd van 65 jaar benadert.

De vraag naar piloten stijgt sneller dan het aanbod. En niet alleen bij Emirates, ook bij Brussels Airlines, KLM en TUI fly heeft men nood aan vers bloed. Het meeste gegeeerd zijn commandanten met een jarenlange vliegervaring. Onder meer Brussels Airlines doet tijdens de drukke zomermaanden een beroep op contractuelen, vooral dan piloten die met een zelfstandigenstatuut aan de slag gaan.
In de ons omringende landen kampen ook Air France, easyJet, Norwegian en Ryanair grote groepen piloten tegelijk binnen te halen. Vooral Ryanair, dat eind vorig jaar al een keer geplaagd werd met roosterproblemen van zijn piloten, probeert intussen meer bemanningen aan te nemen dan er vertrekken. “Het wordt vechten om mankracht”, is te horen bij zowat alle luchtvaartmaatschappijen.

Luk De Wilde, aviation reporter Travel Magazine

LUCHTVAART

Aeromexico: concierge service

In navolging van de recent gelanceerde chauffeur service introduceert Aeromexico nu ook haar concierge service op de Nederlandse markt. Passagiers met een Business Class ticket op Aeromexico en vliegend vanaf Amsterdam profiteren vanaf nu van speciale extra aandacht waarbij herkenning, persoonlijke aandacht  en oog voor detail centraal staan. Extra services zoals complimentary water bij de gate, een welcome card en een persoonlijk welkom aan boord dragen verder bij aan het creëren van een zorgeloze reiservaring.

De introductie van de Concierge Service volgt kort na de enthousiast ontvangen lancering van Aeromexico’s Chauffeur Service. Deze nieuwe service houdt in dat Aeromexico passagiers reizende van en naar Amsterdam en welke een Premier Classe (het Business class product van Aeromexico) ticket gekocht hebben kosteloos gebruik kunnen, maken van luxe transport service van en naar de luchthaven Schiphol. Deze service wordt kosteloos aangeboden binnen een straal van regio Amsterdam en Schiphol.

TOUROPERATING

Corendon: bankkaart

© Corendon

Sinds vorig weekend biedt Corendon haar klanten de mogelijkheid om met bankkaart te betalen aan boord van haar vliegtuigen. Op alle Corendon-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Maastricht Aachen Airport kun je vanaf nu met een gewone bankkaart of zelfs contactloos betalen. Corendon spoort haar klanten aan gebruik te maken van deze betaalmogelijkheid, omdat het snel, gemakkelijk en veilig is. Het blijft wel mogelijk om met contant geld of met creditcard te betalen. Tegelijkertijd stopt Corendon met de verkoop van Duty Free producten aan boord, waaronder sigaretten. De vraag naar die producten was laag, en door ze niet meer mee aan boord te nemen, ontstaat er extra ruimte voor de verkoop van etenswaar en drankjes.

VAKANTIEPARK

Landal Mooi Zutendaal: eigen ‘Ronde van Limburg’

Landal GreenParks zet haar internationale merknaam met groen label steeds meer in de verf. Zondag 10 juni wordt in de Limburgse regio de ‘Geberit Ronde van Limburg’ voor profrenners gereden. Een dag tevoren organiseert het Nederlandse park een ‘Ronde van Limburg Cycling Tour’, de wielertoeristenversie van de profwielerwedstrijd. Hiervoor worden de belangrijkste en mooiste delen van het parcours ter beschikking van de deelnemers gesteld. Met keuzes tussen 90 km of 125 km bepaalt men zelf de route. Afhankelijk van de gekozen afstand passeert het parcours o.a. over de Slingerberg van Kanne, door het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, over de kasseistroken van Mettekoven, Manshoven, enz. Na een verkwikkende douche tijd om in het gezellige Grand Café Narvik Mooi Zutendaal restaurant en terras van een heerlijk pastabuffet en een drankje na te genieten. Voor fietsers die het meer zien zitten om vanop en naast de fiets te genieten is er de ‘Landal Mooi Zutendaal’ (25 km) familietocht die zich om en rond de groene omgeving van Zutendaal begeeft.

CRUISE

Ponant: muzikale cruise

© Ponant

Ponant organiseert voor het eerst een muzikale cruise voor de Belgische markt. De zanger José Van Dam (foto) is ‘Maître de Musique’ aan boord van de Bougainville, één van de nieuwe jachten in de Ponant Explorers-reeks. Stefano Mazzonis di Pralafera, directeur van de Koninklijke Waalse Opera, zal ook aanwezig zijn om een aantal lezingen te geven. Andere gast is Alain Duault, een van de grootste operakenners van Frankrijk en naast romanschrijver, journalist, dichter, musicoloog ook radio- en televisiepresentator. De cruise ‘Uitzonderlijke Belgische stemmen onder de Oosterse zon’ duurt 11 dagen/10 nachten en vertrekt op 15 november 2019. Terugkomst op 25 november. Route: van Athene naar Aqaba met cruiseschip Le Bougainville.

Enkele hoogtepunten: privéconcert voor de bibliotheek van Efeze, recital aan boord, oversteek van het Suezkanaal, bezoek aan de archeologische site van Mycene of ontdekking van het theater van Epidaurus zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze reis in het teken van cultuur en muziek.

Naar aanleiding van het grote succes van deze eerste cruise, deelt Ponant nu al mee dat er een tweede editie komt in september 2020 in Noord-Europa. Inschrijven mogelijk vanaf oktober 2018.

TOUROPERATING

TUI Care Foundation: partnership UNICEF

TUI Care Foundation en UNICEF hebben een partnership gesloten. De samenwerking is voor vier jaar en richt zich op noodhulp en onderwijs. De overeenkomst maakt deel uit van het TUI Future Fund programma van de Foundation. De toegang tot onderwijs staat centraal in deze nieuwe samenwerking waarbij hulp wordt geboden in noodsituaties en de nasleep daarvan.

Noodsituaties zoals aardbevingen of orkanen brengen vooral kinderen en gezinnen in gevaar en vormen een risico voor hun toekomst en welzijn. Daarom is het zeer belangrijk om onmiddellijk in te grijpen bij een ramp. UNICEF is actief in 190 landen over de hele wereld en is dus in de meeste gevallen meteen ter plaatse om zowel tijdens als na de ramp hulp te bieden.

Daarom heeft TUI Care Foundation ervoor gekozen samen te werken met UNICEF in het kader van het TUI Future Fund-programma, dat hulp voorziet voor kinderen en jongeren in nood wanneer een ramp toeslaat – vooral op vakantiebestemmingen.

TUI Care Foundation zet zich ook in voor UNICEF-programma’s die onderwijs voorzien voor kansarme kinderen. De bedoeling is hen in staat te stellen toekomstige uitdagingen aan te gaan en van hen de best mogelijke volgende generatie te maken om zo sterkere gezinnen en een sterkere gemeenschap tot stand te brengen. Deze programma’s helpen overheden, gemeenschappen en ouders om ervoor te zorgen dat elk kind verplicht, gratis en kwaliteitsvol onderwijs krijgt.