20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

TRAVEL MAGAZINE

Travel Magazine: Privacy statement

Travel Magazine heeft zich sedert de bekendmaking van de nieuwe privacywetgeving (GDPR) in orde gesteld met de noodzakelijke legitieme vereisten ter bescherming van de lezer/abonnee/klant van Travel Productions NV, en dat via al zijn redactionele en publicitaire platformen. Afgelopen woensdag ontving u van ons al een e-mail waarin we u o.a. om uw uitdrukkelijke toestemming vroegen voor het vergaren, verwerken en opslaan van uw persoonsgegevens, zoals deze o.a. zijn weergegeven in de BELUX directory op de website. Nog geen toestemming gegeven? Dan kan u dat als volgt doen: U stuurt ons een e-mail, waarin u uw uitdrukkelijke toestemming geeft voor het verwerken, bijhouden en opslaan in de directory van uw gegevens, dit via het e-mailadres abo@travel-magazine.be.

Klik hier voor meer informatie en lees het volledige TM Privacy statement nog even rustig na.

CONGRES

#BETravelCongres op volle toeren!

Het #BETravelCongres, het congres van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus, is al sinds gisteren aan de gang in Nantes en draait op volle toeren! Nog tot zondag verzamelen meer dan 140 reisprofessionals en reisagenten rond het thema “mijn klant, mijn reisbureau, mijn meerwaarde”. Voor het eerst profileert het VVR-congres zich onder de naam #BETravelCongres als een open congres voor de hele sector. Het congres opende donderdag in de rooftop bar Le Nid. ’s Avonds nam de VVR de reisprofessionals mee op een diner cruise op de Erdre. Vandaag, vrijdag 25 mei, staat een ganse dag vergaderen op het programma in het CCO centrum in de Tour Bretagne. Vanavond staat een begeleid bezoek aan de stad Nantes gepland. Morgen, zaterdag 26 mei, zal opnieuw vergaderd worden in de HAB Galerie op het Île de Nantes, waarna Atout France en Pays de la Loire het gezelschap meeneemt op enkele excursies in de regio. Morgenavond wordt het congres afgesloten met een gala-avond, waarna het op zondag opnieuw huiswaarts gaat. TM kon alvast opmerken dat, naast het netwerking-gebeuren tijdens de vergaderingen en excursies in de regio, het congres meer dan ooit focust op een inspirerende inhoud met praktische ‘tips & tricks’ voor de  reisagent.

Volg onze aanwezigheid op het #BETravelCongres via de TM Facebook & Instagram pagina’s.

HOTELLERIE

Domein Polderwind: officieel geopend

Manager Polderwind: Wilfried Vantyghem

In Zuienkerke opent vandaag officieel het gloednieuwe Domein Polderwind, met gloednieuw viersterrenhotel. Gisteren was er voor de pers en genodigden een pré-opening met een rondleiding. Het hotel heeft een unieke setting en is speciaal gericht naar mensen met een beperking, ziekte of ouderdom. Ook de architectuur is een pareltje geïnspireerd op de Tulou, een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Domein Polderwind is een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen. De organisatie heeft jarenlang ervaring in het organiseren van groepsreizen voor mensen met een beperking, ‘Aangepaste Vakanties’. De nood aan aangepaste accommodaties in Vlaanderen bleek hoog. Het was dan ook een bewuste keuze een eigen zorghotel te bouwen om in Vlaanderen meer mensen met een zorgbehoefte de kans te geven te genieten van een vakantie.

REISINDUSTRIE

Europ Assistance: vakantiebarometer

© Europ Assistance

De resultaten van de Europese Vakantiebarometer van Europ Assistance 2018 zijn gekend. Deze enquête heeft vooral als doelstelling om bij de Europeanen te peilen naar hun intenties om op reis te gaan, hun motivatie, vakantiebestemmingen, budget en favoriete soort vakantieverblijf. Europ Assistance peilde dit jaar eveneens naar de favoriete culturele stad van de vakantiegangers en welke landen de Belgen o.a. als de meest gastronomische, historische of ontspannende beschouwen.

De trends die uit deze enquête blijken, vormen een waardevol hulpmiddel bij de voorbereiding van de talrijke bijstandsaanvragen die verwacht worden tijdens de zomer en op basis waarvan een dienstverlening op maat kan worden georganiseerd.

 • 63% van de Belgen verklaart deze zomer op reis te zullen vertrekken, wat een stijging is van 3 ptn t.o.v. 2017.
 • Duur en frequentie van de reis: bij de Belgische vakantiegangers stelt men een daling vast van de korte vakanties van maximum 1 week (42%, -3 ptn) en een stijging van het aantal langere vakanties van 3 weken en meer (23%, + 3 ptn). Zowel de éénmalige reizen (38%), als de meervoudige reizen nemen toe (25%).
 • Frankrijk blijft onveranderlijk de belangrijkste buitenlandse bestemming voor onze landgenoten (34%), gevolgd door Spanje (19%) en Italië (12%). 16% (hetzij hetzelfde aantal als in 2017) kiest België als vakantiebestemming. 78% van de Belgen brengt zijn vakantie in Europa door (+1% t.o.v. 2017).
 • 55% van de Belgen geeft aan met de auto op vakantie te zullen gaan. Vliegtuigreizen krijgen de voorkeur bij 48% van de reizigers. Treinreizen zijn goed voor 8%.
 • Het gemiddeld vakantiebudget van de Belgen voor deze zomer (gemiddeld gezinsbudget) stijgt met 6% en bedraagt € 2 318. Hiermee staat België op de 4de plaats van de ondervraagde Europese landen.
 • Type logement: 53% van de Belgen kiest voor een hotel, 32% voor een appartement of vakantiehuis. Nieuwe logeertrends maken hun opmars bij “millenials” (generatie 2000), zoals een vakantielogement bij particulieren, logeren in een hut of op een primitieve camping.
 • Online evaluaties: 58% van de Belgen laat een online evaluatie na over een hotel, 50% over een restaurant, 39% over een huurwoning.
 • New York (25%), Rome (15%) en Barcelona (10%) zijn de steden die de Belgen absoluut ééns in hun leven willen zien. Ze dromen er ook van om belangrijke sportevenementen live te kunnen bijwonen, zoals de UEFA Europa League van 2020 (26%), Roland Garros 2018 (23%), de Tour de France 2018 (23%) of de Wereldbeker voetbal 2018 (22%).

PEOPLE ON THE MOVE

Henrik Homann verlaat TUI Group

Henrik Homann © TUI

Henrik Homann, Group Director Strategy bij TUI Group en lid van het uitvoerend comité verlaat de reisorganisatie.

Kenton Jarvis © TUI

Homann trad in dienst bij de TUI Group in 1995 en was er meer dan 22 jaar aan de slag. Tussen 1999 en 2014 was hij o.a. CFO en HR Director. Na de fusie van TUI AG en TUI Travel PLC in december 2014 werd hij aangesteld als Managing Director Aviation en was hij verantwoordelijk voor alle luchtvaartactiviteiten van de reisgigant. Hij wordt interimair opgevolgd door Kenton Jarvis, al 11 jaar bij TUI en sedert 2014 lid van hetzelfde uitvoerend groepscomité als directeur ‘controlling & mainstream finance’.

STUDIEREIS

Grand Prix Sunny Cars

Sunny Cars organiseert een nieuwe studiereis, de Grand Prix Sunny Cars! Het wordt een trip van 3 dagen gevuld met fun, kennis en spel. Denk aan ‘de Mol meets Peking Express’. Aan de hand van superleuke GPS opdrachten ontdek je van 11 t/m 14 september een topbestemming voor autohuur (welke, dat houden we nog even geheim) en leer je onderweg meteen waarom een huurauto daar onmisbaar is! Of je deelneemt, hangt af van krasloten die je bij elkaar kan verdienen via verschillende opdrachten en het maken van boekingen. Nog tot 22 juni kan je zo krasloten sparen! Daarnaast moet je je ook inschrijven (tem 8 juni) door een quiz op te lossen via deze link.

In totaal kunnen 32 reisagenten mee op studiereis! De plekken van de 4 teamcaptains zijn al gereserveerd (de kwartaalwinnaars van de Smile Society Top 100), de rest staat nog open.

GPS-opdracht 1

Vier weken lang laat Sunny Cars je hersenen kraken met raadsels. Ga er even voor zitten, want per correct opgelost raadsel ontvang je 1 kraslot. In totaal kun je er dus 4 verdienen! De antwoorden vormen bovendien samen een GPS-coördinaat naar…? Om het wat overzichtelijker te maken, kun je een antwoordformulier downloaden en daarop jouw antwoorden invullen. Die kun je uiterlijk 22 juni naar GrandPrix@sunnycars.be sturen. Zie hieronder de eerste opdracht, bestaande uit 2 raadsels. Let op, want je hebt alleen de beginletters nodig!

SERVICE FACILITATOR

EurAm: Catalonië opleiding

Catalonië heeft veel meer te bieden dan enkel zon en zee! Deze week stuurde EurAm jullie een focus nieuwsbrief over Catalonië. Hierin vind je onder meer informatie over 3 unieke routes doorheen deze prachtige regio en krijg je tal van tips en tricks. Daarenboven, kan je je ook inschrijven voor een Webinar over Catalonië gebracht door de dienst van toerisme van Catalonië. De opleiding gaat door op 29 mei om 10u en volg je heel gemakkelijk vanuit je eigen kantoor. Klik hier om je in te schrijven op de Webinar en om de nieuwsbrief te ontdekken.

REISINDUSTRIE

Europcar Group: naamsverandering

Europcar Group wordt Europcar Mobility Group. Sinds 2014 is Europcar bezig met een grondige hervorming, door zijn internationale groei te versnellen (onder meer in China) en nieuwe autoverhuurformules aan te bieden (bv. low cost), maar ook door zijn activiteiten te diversifiëren buiten de traditionele marktsegmenten. De voorbije jaren heeft de Groep zijn groeistrategie specifiek versterkt met een aantal overnames, onder meer van Ubeeqo, een Europese start-up die gespecialiseerd is in autodelen, en Brunel, een leverancier van chauffeursdiensten. De nieuwste aanwinst van de Groep is Scotty, een start-up voor scooterdelen. De Groep deed ook minderheidsinvesteringen in Snappcar, de tweede grootste internationale peer-to-peer autodealer in Europa, en in Wanderio, een multimodaal zoek- en vergelijkingsplatform.

Naast zijn investeringen in nieuwe mobiliteitsoplossingen blijft de Groep zijn oorspronkelijke expertise op het gebied van autoverhuur versterken, om op die manier beter te kunnen voldoen aan de behoeften van al zijn klanten, ongeacht budget en gebruik. In 2017 zette het dit engagement nog kracht bij door de overname van Goldcar, Europese leider in lowcostautoverhuur, en Buchbinder, een van de grootste autoverhuurbedrijven van Duitsland.

Met het oog op zijn versnelde transformatie, met een rijkere en meer diverse merkenportefeuille, werd de naam ‘Europcar Mobility Group’ gekozen als perfecte uitdrukking van de doelstellingen van de Groep.

PEOPLE ON THE MOVE

Ingrid Zeeuw & Nico Bleichrodt.

Ingrid Zeeuw verlaat HAL

Ingrid Zeeuw, tot deze week product & marketing manager Continentaal Europa bij Holland America Line en Seabourn heeft gisteren, donderdag, het bedrijf verlaten. Ze was sinds juli 2006 aan de slag bij HAL en dat in verschillende functies. Ingrid verlaat het bedrijf om haar eigen B&B uit te baten te Ouddorp, Bed & Broodje (www.bedenbroodjeouddorp.com). Nico Bleichrodt, managing director sales & marketing Continentaal Europa HAL & Seabourn, neemt voorlopig haar taken op zich in afwachting van een nieuwe aanwerving. De redactie van TM wenst Ingrid veel succes bij haar nieuwe ‘hospitality’ job.

TOUROPERATING

Thomas Cook: winnaars incentive autovakanties

Thomas Cook lanceerde bij de start van de zomerverkoop een incentive voor de verkoop van autovakanties (afreizen in juli en augustus). Benieuwd naar de winnaars? Ontdek in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week welke reisagenten 1 van de 44 draadloze Bose-hoofdtelefoons gewonnen hebben. Thomas Cook verdeelt de Bose-hoofdtelefoons in de loop van volgende week.

Mauritius: gratis verblijf

© LUX South Ari Atol

LUX* Resorts & Hotels, hotelpartner van Thomas Cook, lanceert een exotische incentive. Voor elk geboekt LUX* dossier maak je kans op een gratis verblijf op het idyllische Mauritius. Wat moet je doen? Maak het grootste aantal boekingen tussen 14/05/2018 en 14/08/2018 in een van de LUX* hotels, aangeboden door Thomas Cook, en win een gratis verblijf van 5 nachten in een LUX* hotel op Mauritius. Hoe meer boekingen je maakt, hoe groter de kans dat je wint. Bekijk alle voorwaarden en informatie over deze wedstrijd in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week. Begin augustus maakt Thomas Cook de winnaar bekend.

Turkije: Paloma

Heeft je klant zin om deze zomer naar Turkije te gaan? Raad hem dan het 5-sterrenhotel PALOMA Paradise Beach aan. Troeven van dit hotel: een domein met mooie tuin, vlak aan het prachtige privézandstrand, uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, een ruim aanbod aan sportfaciliteiten en een uitstekende all-inclusive met biologische producten.

Vroegboekvoordelen herfst/winter

Goed nieuws! Thomas Cook breidt zijn vroegboekvoordelen voor de herfst/winter uit naar cruises en exotische vakanties. Concreet gaat het om volgende voordelen voor cruises en exotische vakanties: gratis privé(luchthaven)vervoer OF € 100 korting op afreizen vanuit Brussel OF € 100 singlekorting (NIEUW). Let wel, het is een keuzevoordeel. Bekijk gerust met je klant welke keuze hem het meeste voordeel biedt. Gebruik hiervoor de codes (1 per dossier) die je in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week terugvindt.

EVENT

Zandsculpturenfestival Oostende: 90 jaar Mickey Mouse

Van 23 juni tot en met 9 september 2018 zal het jaarlijks Zandsculpturenfestival in Oostende in het teken staan van de 90ste verjaardag van Mickey Mouse. Circa veertig kunstenaars, afkomstig uit twaalf verschillende landen, creëren straks uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van Oostende. Bezoekers zullen een zomer lang de magie van de meest geliefde figuren van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel in de hoofdrollen kunnen beleven. De reusachtige sculpturen van twee tot twaalf meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer één kilometer. Reken op één uur voor uw bezoek. Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort.

STUDIEREIS

BaliPro

Dit najaar organiseert Imagine Travel haar fameuze ‘Pro’-reis reeds voor de vijfde keer en net als de voorbije twee jaar slaan ze de handen in mekaar met EmiratesTravel Magazine heeft opnieuw de eer om de experience fam trip als officiële mediapartner te ondersteunen. De eindbestemming bevindt zich op één van de mooiste eilanden van Indonesië: Bali! De reisperiode is ondertussen gekend, dus noteer alvast 16 t.e.m. 23 oktober 2018 in jullie agenda. De route houden we naar goede gewoonte geheim. We gaan dit jaar niet alleen verder dan ooit tevoren, maar we nemen ook meer deelnemers mee, met plaats voor 13 reisagenten! De deelnameprijs bedraagt 490 euro met een single-supplement van 250 euro. Het succesvolle ‘experience’-concept, zoals het vijf jaar geleden ontworpen werd door de Brugse niche-to, blijft aan de basis onveranderd. Verwacht je dus maar aan een lading lokale elementen en vervoersmethoden, versmolten met enkele sportieve, culinaire, culturele, maar vooral uitdagende opdrachten. Hierdoor leren jullie het prachtige Bali en haar bevolking veel beter kennen en mogen jullie je na deze belevingsstudiereis met recht en reden ware “Pro’s” noemen!

Schrijf je in voor 15 juni!

Om je kandidaat te stellen, vragen we jullie om op onze webpagina een kort vragenlijstje in te vullen om uw kennis over Bali en over het Emirates-netwerk te testen. Bereid zeker ook een goede en originele motivatie voor. In een tweede fase van het selectieproces dient u Imagine- en Emiratesboekingen naar Azië te maken. Zijn het Indonesië-dossiers? Des te beter, maar het is niet verplicht. Indien je alle stappen goed doorloopt, krijg je eind juni te horen of je geselecteerd bent of niet. Veel succes!

TOUROPERATING

Footprints: Formule 1 GP van Singapore

© Footprints

Sinds 2008 staat de F1 Grand Prix van Singapore met stip in de agenda van menig F1-fanaat en dit om meerdere redenen. Het is één van de enige races die volledig wordt gereden bij nacht en wordt afgelegd in een stratenparcours. Het gevolg is één van de meest dramatische en spectaculairste races van het seizoen. Het event is uitgegroeid tot een nationaal festival! Footprints stelt een 5-daags privéprogramma voor van 13/09 tot 17/09/2018. Het pakket omvat de privétransfers, 4 nachten verblijf in Hotel Jen Orchardgateway of JW Marriot Singapore South Beach, ontbijt, privétour in Singapore met Engelstalige gids en 3-daags Bay Grandstand toegangsticket.

Om de hype rond onze Belgische piloot Stoffel Vandoorne helemaal volledig te maken, ontvangen Footprints klanten bij vertrek naar Abu Dhabi een officiële McLaren Stoffel Vandoorne Cap cadeau om voluit te gaan supporteren. Info orient@footprints.be en www.footprints.be

Singapore Inspirations

Er is natuurlijk meer in Singapore dan de Formule 1. Footprints heeft een mooi à la carte aanbod voor deze ‘Poort van het Oosten’:

 • Individuele reis per huurwagen van Singapore naar Penang (Maleisië) (10 dagen)
 • Cruise met Holland America Line: Singapore-Singapore (16 dagen met vertrek op 2/01/2019 aan boord van de Westerdam)
 • Cruise met Seabourn: Singapore-Denpasar (8 dagen met vertrek op 26/11/2018 aanboord van de Seabourn Encore)
 • Singapore City Inspirations (3 dagen)
 • Rondreis per Eastern&Oriental Express van Singapore naar Bangkok (7 dagen)

Vraag naar een reis op maat en laat uw klant Singapore ontdekken zoals hij of zij het wenst. Info: orient@footprints.be en www.footprints.be

TOUROPERATING

Sudamerica Tours: walvissen

De walvissen komen eraan! Heb je zin om walvissen te observeren in hun natuurlijke omgeving? Van juni tot december komen heel wat van deze zeereuzen zich voortplanten in Valdès, Argentinië. Ontdek deze majestueuze zoogdieren ook in andere Latijns-Amerikaanse landen zoals Mexico, de Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Panama of Nicaragua. Is dit iets voor jouw klanten? Sudamerica Tours stelt jouw rondreis samen, helemaal op maat en inclusief bootexcursies.

EVENT

Discover Thailand Brugge: 10.000 bezoekers

Piyapak Sricharoen van de Thaise ambassade, burgemeester Renaat Landuyt en organisator Christophe Ryffranck

Afgelopen zondag kwamen meer dan tienduizend bezoekers de zesde editie van ‘Discover Thailand’ in Brugge ontdekken. De Thaise markt ging ook dit jaar nog door aan het Stationsplein, wegens de ingrijpende werkzaamheden op ’t Zand. De markt werd officieel geopend door burgemeester Renaat Landuyt en Piyapak Sricharoen van de Thaise ambassade in België. 52 standhouders toonden op welk vlak Thailand de bezoeker weet te charmeren. Met Joker Reizen en Thai Airways werden ook de vele toeristische troeven van Thailand in de picture geplaatst. Op die manier was het een prettige mix van toerisme, entertainment, een stukje cultuur en een hartig hapje en tapje. Wie zeker glimlachend naar huis fietste, was de gelukkige winnaar van een gratis retourticket naar Bangkok, geschonken door Thai Airways.

TOUROPERATING

TUI: Mombasa (nieuw)

© TUI

Voor Winter 2018-2019 heeft TUI Mombasa (MBA) in Kenia toegevoegd als nieuwe bestemming! Kenia is een paradijs voor natuur- en dierenliefhebbers, met de 48 nationale parken en de Kilimanjaro waar je de Big Five kan spotten. Kenia is daarnaast ook een tropische bestemming waar je kunt genieten van een cocktail onder een palmboom op het mooiste strand van Oost-Afrika, Diani Beach. Ga op ontdekking: ontdek de unieke nationale parken en geniet na op het strand, een heerlijke combinatie!
In Kenia biedt TUI onder andere deze excursies aan:

1)       Salt Lick & Ngutuni Safari

 • 2 dagen vol met game drives
 • Overnachting in paalwoningen Salt Lick Lodge
 • Spot de Big Five

2)       Pili Pipa

 • Hele dag (10u – 16u)
 • Snorkelexcursie

3)       Mombasa City-tour

 • Halve of hele dag
 • Ontdekking van 2de grootste stad van Kenia met lokale gids
 • Lokale markt, hindoe-tempel, Fort Jesus

TUI fly vliegt vanaf november t.e.m. maart 2019 wekelijks op vrijdag naar Mombasa, via Zanzibar, met de Dreamliner. Naast Mombasa voegt TUI ook nog Puerto Plata toe aan haar aanbod ‘verre bestemmingen’ met twee vluchten per week, woensdag en zondag.

Italië: korting

Italië is het land van de mode, de goede smaak en de nieuwste trends! En dat vind je in Land of Fashion. Land of Fashion zijn 5 prachtig aangelegde outletdorpjes, waar je het beste van de Italiaanse en internationale mode kan vinden, met tot wel 70% korting. Klinkende namen vind je hier terug, zoals Tommy Hilfiger, Gucci, Calvin Klein, Sisley, Triumph, L’Oréal… Deze dorpjes liggen op vlot bereikbare plaatsen in Italië, ook vanuit het buitenland: o.a. aan de Venetiaanse kust, in de buurt van het Gardameer en in de heuvels van Toscane. Reist uw klant deze zomer naar Italië, Slovenië of Zwitserland? Bij de reisdocumenten vind je een voucher voor een ONE DAY CARD PLUS voor Land of Fashion, exclusief voor TUI-gasten. Hiermee geniet je klant van 10% extra korting (zelfs tijdens de solden!), exclusieve extra aanbiedingen en kortingen, en een gratis ontbijt of softdrink. Deze One Day Card Plus is af te halen aan het InfoPoint in de Outlet Village.

CRUISE

All Ways onder de vleugels van Rivages du Monde

Zoals elk jaar heeft Alain Souleille, voorzitter van Rivages du Monde, midden mei zijn nieuwe zee- en riviercruises voorgesteld. Rivages du Monde werd in 2001 opgericht en is na een aantal overnames een vaste waarde geworden in Frankrijk. Een volgende stap in de ontwikkeling was eerder dit jaar de overname van alle aandelen van het Belgische All Ways Cruises (22 medewerkers en een jaaromzet van 15 miljoen euro).

Alain Souleille, voorzitter Rivages du Monde. © Michèle Sani

Alain Souleille: “All Ways Cruises werd in 1990 opgericht en is actief in hetzelfde reissegment. Het bedrijf is als het ware een kleine Rivages du Monde. Het productengamma van All Ways sluit zeer nauw aan bij het onze. Het enige verschil is de tweetaligheid waarbij All Ways zowel de Nederlandstalige als Franstalige markt benadert met vertrekken vanuit België.”

Rivages du Monde heeft zichzelf tot doel gesteld een zakencijfer te realiseren van 70 miljoen euro in 2019 en 80 miljoen in 2020. Het bedrijf werkt amper samen met de grote ketens. Haar producten worden wel aangeboden door een aantal reisagentschappen die zich toeleggen op de verkoop van cruises. Na de overname door Rivages du Monde heeft CEO Bart Rutten een tweetal maanden geleden All Ways Cruises verlaten. De nieuwe commerciële directeur voor België is Marc Nelis. Deze tweetalige travel professional uit Luik heeft zijn sporen verdiend in de luchtvaart en in Canada. Twee sales rapporteren aan hem. Dat zijn Jan Van Durme voor Vlaanderen, die al enige tijd aan de slag was bij All Ways en Robert Pascual voor de Franstalige markt. Robert Pascual was voorheen onder meer actief bij MSC Cruises en Croisières de France.

In de tweede helft van juni plant Rivages du Monde een bijeenkomst waarop de nieuwe equipe van All Ways zal worden voorgesteld. De bedoeling is alvast om zowel voor Rivages du Monde als voor All Ways een multichannelstrategie te volgen met de reisagenten als verkoopkanaal. Ook de kantoren van All Ways blijven behouden.

STUDIEREIS

Travel Rally 2018

Volgende week maken we bekend waar de Travel Rally dit jaar zalneerstrijken! Op de Facebookpagina van de Travel Rally werden de voorbije weken verschillende hints gegeven… weet jij intussen al welke richting het uitgaat?

De 6de Travel Rally zal dit jaar plaatsvinden van 21 – 23 september. De Travel Rally is een informele studiereis georganiseerd door InterhomeAllianz Global Assistance en Travel Magazine en de twee nieuwe partners Sunny Cars en NMBS Internationaal. Ook het Garantiefonds Reizen is al enkele jaren trouwe partner van de organisatie. Deelnemers aan de vorige vijf edities kennen als geen ander de ingrediënten van deze succesvolle Rally, die dit jaar voor het eerst sinds 5 jaar drie dagen zal duren in plaats van twee!

De organisatie maakt de bestemming(en?) en het programma bekend op 31 mei 2018! Vandaag krijg je alvast een laatste tip over de bestemming op de Travel Rally Facebook pagina!

COACH

Salzburg: slotregeling

Vanaf 1 juni geldt er een nieuw systeem voor de toegang tot de autocarterminals en -parkings. Er wordt een slotregeling ingevoerd. Enkel autocars met een slot/toegangscode krijgen toegang tot de terminals voor drop off en pick-up van klanten in het stadscentrum. De aanvraag dient te gebeuren via dit webportal. https://www.salzburg.info/bus/en/auth/login

De QR-code geeft u een tijdslot op de terminal (Nonntal en Paris-Lodron-Straße) om passagiers te laten in- of uitstappen. De codes kunnen digitaal worden doorgestuurd naar de chauffeur. Er is geen reden om print-outs mee te geven. De kost voor het gebruik van de terminals bedraagt €24. Voor dat bedrag kunt u ook de busparkings (Noord – Zuid) gebruiken. Wat die busparkings betreft: het forfaitair tarief van €38 werd afgeschaft en vervangen door een tarief van €4/u., met een maximum van €24/dag. Hier vindt u een handig filmpje met toelichting.

LUCHTVAART

Air Belgium: vanaf 3 juni naar HKG

© Air Belgium

Air Belgium voert zijn eerste vlucht naar Hongkong uit op 3 juni. De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij kreeg vorige week toestemming om door het Russische luchtruim te vliegen en regelde de noodzakelijke laatste details om Chinese passagiers in de beste omstandigheden te verwelkomen. Gezien de impact van de vertraagde lancering moest Air Belgium zijn vluchtfrequentie naar Hongkong aanpassen. De luchtvaartmaatschappij zal in juni twee keer per week naar Hongkong vliegen. In juli wordt dat aantal opgetrokken naar drie vluchten per week en vanaf oktober zijn er vier wekelijkse vluchten. Passagiers die impact ondervinden door het gewijzigde vluchtschema worden gecontacteerd en krijgen een oplossing op maat aangeboden. “Nu we groen licht hebben, kunnen we niet wachten om de eerste passagiers te verwelkomen die vanaf Brussels South Charleroi Airport naar Hongkong vliegen”, zegt Niky Terzakis, ceo van Air Belgium. “We doen er ook alles aan om voor het einde van juni een derde vliegtuig volledig operationeel te hebben en ondertussen bereiden we ons voor op de eerste vluchten naar het Chinese Vasteland in de komende maanden.”

VAKANTIEVERHUUR

Pierre & Vacances: opening Presqu’île de la Touques

© P&V

Pierre & Vacances opende woensdag zijn eerste premium vijfsterrenresidentie aan zee Presqu’île de la Touques, gelegen halfweg het mondaine Deauville en het authentieke Trouville. Deze locatie leek de ideale plek voor Pierre & Vacances om er hun eerste vijfsterrenresidentie aan zee te vestigen. Het vakantiepark ligt op minder dan vijf uur rijden vanuit Brussel met de wagen, op 300 m van het station van Trouville-Deauville en op een kleine tien minuten wandelafstand van de twee levendige centra. De residentie straalt de Normandische savoir-vivre uit de 19e eeuw uit en er werd gebruik gemaakt van tijdloze materialen. De groene zones zijn met zorg aangelegd. Er zijn 133 twee- tot vierkamerappartementen, telkens met een ruim terras of balkon. De appartementen zijn ruim en licht en geven de sfeer weer van een typische Normandische cottage. De residentie beschikt ook over een spa Deep Nature van ruim 300m².

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: Belgian National Days Marbella

Exclusive Destinations biedt een uniek golfevent aan ter gelegenheid van de Nationale feestdag (17/07 – 22/07). De gasten kunnen opteren voor een pakket van 5 of 7 nachten in 3 verschillende hotels (La Cala, Don Carlos of Puente Romano). Het event omvat 3x golfen (La Zugaleta, La Cala en Marbella Club), beach fuiven, cocktails en diners, vluchten met Brussels Airlines en een huurwagen. Meer info, prijzen en reservaties via Ina@exclusivedestinations.be

Finale Golf Trophy 2018

Tijdens de finale van de Exclusive Destinations Golf Trophy 2018 geeft Exclusive Destinations de mogelijkheid aan uw (golf)klanten om deel te nemen. Praktisch: 4 nachten kamer en ontbijt en het 5* Fairplay Golf Resort in Andalusië (19/09 – 23/09), bezoek aan Jerez + sherry bodega, stadsbezoek aan Sevilla, vluchten met Brussels Airlines, twee diners met dranken en drie greenfees. Prijs vanaf € 880 p.p.

Reisagentenaanbieding

Snoepreisje voor reisagenten. Zij kunnen zelf deelnemen aan dit unieke event tegen een superprijs,  bij min. 2 reservaties voor hun klanten. Uitzonderlijk reisagenten tarief voor bovenstaande package vanaf €750 p.p., verlenging tot 1 week is mogelijk en daarvoor kan het verworven reisbudget gebruikt worden (3 dagen in kamer & ontbijt: €250 p.p. in halfpension + €365 p.p. en in all inclusive: + €570 p.p.).

Spanje: nieuwe producten

In het mondaine Marbella werkt Exclusive Destinations voortaan samen met 2 viersterrenhotels. Troeven van beide hotels zijn hun ligging op slechts 250m van het centrum van Marbella en aan het strand! Het adults only Amàre Marbella Beach Hotel biedt een hedendaagse stijl aan met luchtige kamers voor een rustig verblijf in een relaxte omgeving. Het Fuerte Marbella Hotel verwelkomt wel kinderen, maar klanten kunnen er eveneens rust vinden in 4000 m² subtropische tuinen. Deze 2 topadresjes kan u terugvinden op de website www.exclusive-destinations.be. In Tenerife stelt Exclusive Destinations het zeer recente adults only hotel Iberostar Sábila voor, op 150 meter van het Fañabé strand. Het hotel werd volledig gerenoveerd met frisse witte tinten en staat voor een minimalistisch hedendaagse inrichting. De restauratie is verzorgd en gasten genieten er van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Meer info vindt u op www.exclusive-destinations.be

TOUROPERATING

Club Med: speciale acties

–          Last Minute aanbiedingen tot -20 % (voorwaarden via uw Club Med contacpersoon)

–         Exclusief aanbod: gratis vlucht voor kinderen jonger dan 6 jaar naar Sant’Ambroggio, Cargèse en Kamarina

–          Happy Days Actie: Club Med heeft een succesvolle 1e week achter de rug. Drie van hun indirecte partners hebben geweldige cadeaus gewonnen, waaronder:

o    Een verblijf voor 2 in Cargèse
o    Een Club Med-cadeaubon
o    Een VIP-plaats voor de Studiereis naar het nieuwe Club Med Resort van La Pointe!
o     Deze week zijn er nog 7 prijzen te winnen (5 cadeaubonnen tot € 500, 2 reizen naar Colombus inclusief vlucht voor de uitzonderlijke prijs van € 599, 2 vluchten Brussel-Catania)

Goed nieuws, ook voor uw klanten: de hoofdprijs (de volledige terugbetaling van het CM-verblijf) werd nog niet gewonnen! En volgende week heeft Club Med opnieuw 10 mooie prijzen voor u in petto!

Vergeet niet: hoe meer u verkoopt, hoe meer kans u maakt op een prijs.

REISINDUSTRIE

BCD Travel: terugbetaling ongebruikte vliegtickets

Zakenreizigers en travelmanagers verliezen maar al te vaak uit het oog wat er gebeurt met hun ongebruikte vliegtickets. Dat is een verspilling, want meer dan 50% van de ongebruikte vliegtickets komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) terugbetaling, zelfs tickets voor de laagste prijs met strengere voorwaarden. Helaas weten zakenreizigers en travelmanagers vaak niet dat ze om een terugbetaling kunnen vragen, waardoor het geld verdwijnt in de portefeuille van de luchtvaartmaatschappijen. Daarom heeft BCD Travel een service om ongebruikte tickets te traceren. Deze service automatiseert de terugbetaling van ongebruikte vliegtickets.

Als een ticket niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld vanwege een wijziging door de luchtvaartmaatschappij of een verandering in de reisplannen van de passagier, kunnen zelfs nonrefundable tickets in aanmerking komen voor een gedeeltelijke terugbetaling. Veel bedrijven weten echter niet dat ze een terugbetaling kunnen aanvragen.

De BCD ticket tracker service werkt als volgt: BCD Travel identificeert alle mogelijke terugbetalingen van ongebruikte of gedeeltelijk gebruikte vliegtickets. Reizigers hoeven geen aandacht te schenken aan de annulerings- of terugbetalingsvoorwaarden, want BCD zorgt automatisch voor de terugbetaling. Dat bespaart bedrijven geld en moeite. BCD biedt daarnaast ook in DecisionSource, het zakelijke intelligentie- en beveiligingssysteem, een rapport met de financiële voordelen van deze ticket tracker service. Dit biedt travelmanagers weer een extra tool om de prestaties van hun reisbeleid te meten en te verbeteren.