20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TRAVEL MAGAZINE

TM 412: out now!

Het nieuwste nummer van Travel Magazine, nummer 412 is uit! In dit nieuwe nummer leest u het coverinterview met Isabelle Willemsens (country director Walt Disney Parks & Resorts) en maar liefst vier dossiers: Themaparken, Reisverzekeringen, Centraal- en Oost-Europa en Rail. Veel leesplezier!

Nog niet geabonneerd op Travel Magazine of vragen over uw abonnement? Klik hier.

TRAVEL RALLY

Travel Rally 2018: save the date!

Blokkeer alvast 21 – 23 september in jullie agenda, want dan vindt de 6e editie van de Travel Rally plaats! Dit jaar slaan Interhome, Allianz Global Assistance en Travel Magazine samen met de twee nieuwe partners Sunny Cars en NMBS Internationaal de handen in elkaar! Ook het Garantiefonds Reizen is al enkele jaren trouwe partner van de organisatie. Deelnemers aan de vorige vijf edities kennen als geen ander de ingrediënten van deze succesvolle Rally, die dit jaar voor het eerst sinds 5 jaar drie dagen zal duren in plaats van twee!

De Travel Rally is een origineel en informeel driedaags event waarbij zo’n 60 Belgische reisprofessionals de toeristische troeven van een mooie (maar vaak te weinig gekende) dichtbij regio verkennen. In duo’s rijden ze met de huurwagen van checkpoint naar checkpoint en onderweg worden verschillende opdrachten uitgevoerd. De voorbije jaren streek de Rally neer in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg,… maar naar welke kant gaat het dit jaar? Tipje van de sluier? Dankzij de twee nieuwe partners NMBS Internationaal en Sunny Cars, kon de organisatie dit jaar letterlijk ‘wat verder denken’… dat belooft!

De organisatie maakt de bestemming(en?) en het programma bekend op 31 mei 2018! Tot dan kan je op de facebookpagina van de Travel Rally terecht waar elke vrijdag hints worden gegeven over de Travel Rally 2018! Inschrijven zal eveneens mogelijk zijn vanaf 31 mei.

LUCHTVAART

Luchtvaartsector wil eigen betaalsysteem

Luchtvaartbedrijven willen niet langer afhankelijk zijn van kredietmaatschappijen om hun tickets te verkopen. Ze broeden op een eigen betaalsysteem, aldus divere financiële kranten deze week. IATA, de internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen, heeft met Deutsche Bank een proefproject opgezet om zelf zijn online ticketverkoop af te handelen. Voor de verkoop van hun tickets zijn luchtvaartmaatschappijen vandaag aangewezen op kredietkaartbedrijven als VISA en Mastercard. Die vragen makkelijk 1 tot 3 procent van de ticketprijs als commissie. “Zonder die tussenschakel kunnen we jaarlijks bijna 7 miljard euro besparen”, redeneren de luchtvaartmaatschappijen. Het initiatief is een rechtstreeks gevolg van de nieuwe Europese richtlijn die bedoeld is om de concurrentie onder banken en betaalbedrijven aan te vuren. Sinds begin dit jaar verplicht de PSD2-richtlijn banken om hun betaalgegevens te delen met derde partijen. Die nieuwkomers krijgen wel pas toegang tot iemands betaalgegevens als de klant daar vooraf zijn toestemming voor gaf.

LUCHTVAART

Air Charters Europe: ex-ANR

Air Charters Europe (ACE) is de naam van een nieuwe luchtvaartmaatschappij die de Limburgse ondernemer Philippe Bodson vanaf 15 mei lanceert. De maatschappij is een onderdeel van de ASL Group. Met een eigen vloot zullen chartervluchten en exclusieve groepsreizen uitgevoerd worden. Bedoeling is dat groepen een exclusief vliegtuig kunnen charteren naar eender welke bestemming. Reisorganisaties kunnen de toestellen boeken om trips voor een select publiek aan te bieden. Het eerste vliegtuig van Air Charters Europe is een Embraer ERJ 135. Het is helemaal omgebouwd in een luxe-uitvoering om groepen tot 30 personen te kunnen vervoeren over een afstand van maximum 3.000 km. CEO Philippe Bodson van de ASL Group reageert met dit nieuwe aanbod op de vraag van de markt naar charters voor exclusieve groepsreizen. De nieuwe maatschappij zal Antwerpen als thuisbasis hebben, maar het toestel kan vanaf om het even welke luchthaven ingezet worden.

CONGRES

VVR #BETravelCongres: 3e workshop

De VVR maakte voor het #BETravelCongres de derde workshop bekend. Om uw geheugen nog even op te frissen: het VVR Congres gaat door in Nantes van 24 tot 27 mei. De aanwezigen kunnen deelnemen aan de sessie ‘Google formulieren en het belang van klantentevredenheid’, gegeven door Janne Gheysen – #DIGIT Howest Kortrijk. DIGIT staat voor ‘digital gear in tourism’ en is een onderzoeksproject van de opleiding Toerisme en recreatiemanagement van Howest Kortrijk. De bedoeling van DIGIT is reisbureaus te ondersteunen in het gebruik van digitale tools in hun service naar de klant.

TECHNOLOGIE

Amadeus: momentum 1e kwartaal

Amadeus blijft in een positief momentum in het eerste kwartaal van 2018 (afgesloten op 31 maart 2018). De omzet nam toe met 3,1% (8,2% als het effect van vreemde valuta buiten beschouwing wordt gelaten) tot een totaal van 1.230 miljoen euro. In het segment distributie nam het aantal luchtvaartboekingen door reiskantoren toe met zo’n 3,7%, goed voor 160 miljoen travel agency air bookings. Ook het aantal ‘passengers boarded’ nam flink toe, met 22,7%  Een kanttekening bij de positieve cijfers: door de depreciatie van de USD ten opzichte van de Euro is de groei minder fors. Luis Maroto, president & ceo van Amadeus reageert: “Amadeus start het jaar met een positief financieel resultaat. De solide operationele resultaten van onze businesses tonen een stijging in omzet en EBITDA, ondanks het negatieve effect van de wisselkoersen.”

CRUISE

Silversea: winterroutes ‘19-‘20

Silversea Cruises heeft zijn winterroutes voor 2019-2020 aangekondigd. In totaal gaat het om 89 reizen naar Australazië, Azië, Zuid-Amerika, de Caraïben, en meer. Boeken kan ook al meteen. Door deze bestemmingen aan te kondigen komt het totaal aantal mogelijke bestemmingen op 900 voor 2019/2020. Zo kan je aan boord gaan voor ‘the world cruise 2020’ waarbij in 140 dagen 32 landen en 62 havens worden aangedaan met vertrek vanuit Fort Lauderdale. “We zijn erg blij met de winterseizoenroutes. Op onze ruime en toch intieme schepen blijven we authentieke belevingen aanbieden aan onze gasten met onze gekende 6-sterren hospitality”, reageert Roberto Martinoli, ceo van Silversea.

VAKANTIEVERHUUR

Vayamundo Club Houffalize: 5=4

Vayamundo Houffalize biedt ontspanning of avontuur voor de ganse familie. In de Belgische schoolvakanties verblijven je klanten er 5 nachten voor de prijs van 4. Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan in de Belgische Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op tijdens spectaculaire specials voor groepen of families. De club ligt temidden de Ourthevallei, in een oase van rust en kalmte. Een bezoekje aan de nagelnieuwe wellnessruimte maakt een verblijf compleet.

TOUROPERATING

Corendon: nieuwe labels & ‘comfortzone’

Corendon komt met twee nieuwe labels: ‘Premium Selection’ voor de betere vier- en vijfsterrenhotels en ‘Charme’ voor meer kleinschalige en charmante accommodaties. Ook  lanceert Corendon (op Nederlandse vliegtuigen) een Comfortzone waarin 12 centimeter extra beenruimte voorzien wordt voor de klanten. Vanaf deze zomer kan de passagier (vertrekkend vanaf Schiphol) gebruikmaken van een nieuw Priority pakket voor meer comfort bij vertrek vanop Schiphol. Hiermee heeft je klant voorrang bij het inchecken, bij de security check en bij het boarden. Ook de bagage bij het Priority pakket wordt als eerste op de band geplaatst om af te halen op bestemming.

HOTELLERIE

GuestHouse Hotel: nieuw vlakbij Efteling

GuestHouse Hotel opent in juni 2018 haar deuren in Kaatsheuvel. Een 3-sterren “economy-boutique” hotel met een uniek concept waarbij guesthouse en hotel worden gecombineerd. Het GuestHouse Hotel kenmerkt zich door persoonlijke service en oprechte gastvrijheid, zodat de gast zich zelf kan zijn en zich thuis voelt. Een betaalbaar hotel voor families, (vrienden)groepen en zakelijke gasten. GuestHouse Hotel ligt op loopafstand (500 meter) van de Efteling en binnen een straal van 30km van o.a. Den Bosch en Breda. Het is reeds mogelijk om boekingen te maken voor GuestHouse Hotel met aankomst vanaf 9 juni. Minimaal verblijf is 1 nacht, maar een compleet arrangement met entreebewijs voor de Efteling behoort ook tot de mogelijkheden. Vooralsnog boekbaar via TUI en diverse beddenbanken, zoals Expedia. GuestHouse Hotel biedt in totaal 69 kamers in drie verschillende types die geschikt zijn voor 1 tot 8 personen. Comfortabel en praktisch ingericht met alle faciliteiten die je in een hotel verwacht.

 • YOUR Living is de centrale plek in het GuestHouse Hotel waar alle gasten samenkomen.
 • YOUR Garden is de unieke daktuin van GuestHouse Hotel waar de kinderen (en volwassenen) op ontdekkingstocht gaan langs de kassen. Lekker buiten spelen in de speeltuin en oudere kinderen/volwassenen kunnen bijvoorbeeld tafeltennissen of poolbiljarten.
 • YOUR Meeting is een mooie, open ruimte en geen stoffige vergaderzaal. Een gezellige ruimte waar de zakelijke gast efficiënt zijn training, presentatie of teamsessie kan houden.
 • Het restaurant GuestHouse Kitchen serveert gerechten bereid met verse ingrediënten.

INCENTIVE

Disneyland Paris Winnaars Incentive

De winnaars van de Magische Incentive van Disneyland Paris zijn bekend! De 10 onderstaande reiskantoren behaalden in de periode van 1 maart tot en met 2 mei 2018 de grootste procentuele omzetgroei en zijn bijgevolg de welverdiende winnaars van de incentive.
TUI Shop Zelzate mag zich de gelukkige winnaar noemen en gaat naar huis met de hoofdprijs! Elke medewerker krijgt een verblijf in Disneyland Paris voor 4 personen. Proficiat aan alle deelnemers, hieronder de volledige Top 10:
1. TUI Shop Zelzate,
Zelzate, 2052,73%
2. Banjo Reizen, Westerlo, 1416,79%
3. Selectair Tielt Travel, Tielt, 982,38%
4. Amigo Reizen, Hoogstraten, 802,73%
5. Selectair el mundo Travel, Wenduine, 703,01%
6. Voyages Orion reisen, Eupen, 673,21%
7. Copco Travel Schilde, Schilde, 550,52%
8. Reizen De Cauwer, Sint Niklaas, 542,31%
9. Selectair Sfinx Reizen, Belsele, 452,35%
10. Loriane voyages, Charleroi Gilly, 395,80%
De prijzen die deze kantoren in de wacht hebben gesleept:
Prijs 2 – 4: Elke reisagent van het kantoor wint 4 toegangstickets* voor Disneyland Paris
Prijs 5 – 10: Elke reisagent van het kantoor wint een Bol.com waardebon* van €100
*Onderhevig aan voorwaarden. Meer info op Disney Stars.

PEOPLE ON THE MOVE

Anna Smets verlaat AXA Assistance

Na 7 jaar als business development manager te hebben gewerkt voor zowel Travel als Health, gaat Anna Smets een nieuwe uitdaging aan buiten de sector. Anna Smets is sinds 1 mei aan de slag als director of business solutions BeNeLux bij Workplace Options, een global provider van Employee Assistance Programma’s, met hoofdkantoor in Raleigh, North Carolina. Het bedrijf beschikt over eigen kantoren in zowat alle landen ter wereld, waaronder ook België. Alles samen ondersteunt Workplace Options wereldwijd meer dan 90.000 organisaties en 58 miljoen werknemers. Anna is te bereiken via: Anna.Smets@workplaceoptions.com.

COACH

IRU Passenger Transport Meeting: chauffeurstekort

Tijdens de IRU Passenger Transport meeting in Genève op 3 mei werd een nieuwe, versterkte organisatie voorgesteld voor de ‘Brussels Office’ die de lobbying-activiteiten voor de coachsector coördineert. De nieuwe organisatie zal zich nog meer toeleggen op de Europese dossiers, waaronder de Road Transport Package, om de specifieke karakteristieken van het collectief personenvervoer te vrijwaren. Een Task Force met 35 deelnemers uit de belangrijkste Europese landen buigt zich over het allicht meest belangrijke onderwerp: het dreigend tekort aan professionele chauffeurs. Er zal onderzocht worden hoe ze best kunnen samenwerken om deze uitdaging aan te gaan. De FBAA zit een werkgroep voor die zich buigt over de barrières in de toegang tot het beroep, en het belang van training om de chauffeur de juiste competenties te doen verwerven.

TOUROPERATING

Thomas Cook: bodemprijzen

Staat jouw klant te popelen om snel op vakantie te vertrekken? Als jouw klant een vakantie boekt met vertrek binnen de 7 dagen, dan profiteert hij momenteel bij Thomas Cook van ware bodemprijzen. Tal van zonnige bestemmingen wachten op jouw klant, zoals Tunesië, Bulgarije, Lanzarote, Cyprus, Menorca en Gran Canaria. Wees er wel snel bij, want de voorraad is beperkt!

Vroegboek herfst/winter: voordelen

Wil jouw klant graag deze herfst of winter de zon opzoeken? Dan is nu het moment om te reserveren! Momenteel geniet jouw klant bij Thomas Cook van straffe vroegboekvoordelen en kortingen die oplopen tot wel 700 euro per dossier! Ook vind je bij Thomas Cook de beste garanties, zoals de omruilgarantie, annuleringsgarantie, beste prijs gegarandeerd en de prijsgarantie voor vroege boekers. Daarbovenop kan jouw klant kiezen uit volgende voordelen: gratis privéluchthavenvervoer, 100 euro Brussels Airport korting of 100 euro singlekorting (NIEUW).

Singlekorting

Thomas Cook lanceerde deze week een mooie korting van 100 euro voor alle singles die nu hun vakantie voor deze winter reserveren. Gebruik hiervoor in BTN4U de kortingscode ‘SINGL E’. Overtuig jouw klant dus om snel te boeken! Ontdek alle info en voorwaarden in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Dominicaanse Republiek

Elke maand staat 1 bestemming in de kijker en daar mag jouw klant van profiteren! Voor elke boeking die tijdens de maand mei 2018 gemaakt wordt voor de Dominicaanse Republiek krijgt jouw klant 50 euro extra korting p.p. per verblijf bovenop alle andere voordelen. Gebruik hiervoor in BTN4U de kortingscode ‘DOMRE P’. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

VAKANTIEVERHUUR

Pierre & Vacances: 22 nieuwe bestemmingen

Pierre & Vacances stelt meer dan 20 nieuwe bestemmingen voor in Europa – aan zee, in de bergen en in het binnenland – om de honger van zijn vakantiegangers naar de meest uiteenlopende ontdekkingen te stillen. Spanje, Italië, Portugal, Kroatië, Montenegro, Kreta, Madeira, Mauritius, Malta, Corsica … het belooft een moeilijke keuze te worden! Ook dit jaar trakteert Pierre & Vacances de nieuwsgierigste reizigers weer op nieuwe bestemmingen.

SERVICE FACILITATOR

EurAm: nieuwigheden Azoren

EurAm werkt permanent aan haar productaanbod. Er worden heel de tijd nieuwe extradiensten en accommodaties aangeboden, van klassiek tot extravagant, van avontuurlijk tot relax, via deze weg houdt EurAm je hier regelmatig van op de hoogte. Nieuwe producten in de Azoren:
Horta (Faial Island):

 • 10 Volcanoes Walking Tour – Full Day
 • Jeep Expedition – Half Day
 • Caldeira Walking Tour – Half Day
 • Capelinhos Walking Tour – Half Day
 • Ponta Delgada (Sao Miguel):
 • ​Whale Watching
 • Canoing and Horseback Riding in Sao Miguel
 • Walking Tour in Ribeira Funda and Furnas
 • Furnas and the Lagoa do Fogo

Nieuwe producten in de Algarve: Albufeira
Zoomarine Algarv​e, 
Super Day – Jeep and Boat Cruise along the river, Wild Dolphin Experience
Quarteira: Aquashow Park, Condor de Vilamoura – Boat Cruise, Catamaran Vital – Cruise. Lagoa: Slide & Splash. Lagos: Actua​l – Boat Cruise. Faro: Faro City Tour by Segway. Sagres: Sagres by Segway. Tavira: Tuk Tuk Ride.

CAR BROKER

Sunny Cars: Smile Society top 100

Olivier Giacomini

Sunny Cars heeft de 100 leisure reisagenten bekend gemaakt die het afgelopen kwartaal (februari, maart, april) de meeste autohuurboekingen hebben gemaakt. Deze top 100 geniet de komende drie maanden van exclusieve voordelen. De absolute nummer 1 van de lijst, Kristof Joosen, is bovendien gegarandeerd van een plek op de studiereis in september.

De Smile Society is een club speciaal voor de beste individuele verkopers van Sunny Cars autohuur. Drie maanden lang worden de 100 leden in het zonnetje gezet.

De allerbeste verkoper van het kwartaal is bovendien zeker van een plek op de studiereis in september. De eerdere kwartaalwinnaars Tineke Rymenants en Leen Leemans waren al zeker van een studiereisplek. Olivier Giacomini, sales manager België bij Sunny Cars, over de Top 100: “De Smile Society club geeft ons de kans de beste verkopers persoonlijk te belonen door ze extra in het zonnetje te zetten. Zij krijgen een extra aantrekkelijke korting op eigen autohuur en we organiseren leuke evenementen en incentives speciaal voor deze 100 toppers. Om zo veel mogelijk reisagenten de kans te geven in de club te komen en van de voordelen te genieten, beginnen we elk kwartaal weer opnieuw.”

TOUROPERATING

Footprints: Boek RSSC en win

Regent Seven Seas Cruises lanceert een spectaculaire FLASH SALE voor heel wat Middellandse Zee afvaarten met de Seven Seas Explorer en de Seven Seas Voyager. Mooie routes tegen speciale zomerse prijzen. Deze actie is geldig voor boekingen tussen 1 en 31 mei 2018 én combineerbaar met de eerder aangekondigde ‘Sell 3 – Sail Free’*. Boek 3 RSSC MED cruises en cruise zelf gratis op de Seven Seas Voyager (keuze vertrek 29/10, 05/11 of 12/11/2018). Een gratis all inclusive cruise voor 2 personen in een prachtige verandasuite op een subliem ‘boutique’ schip met de fijnste specialiteitenrestaurants en een fantastische selectie gratis excursies. Regent Seven Seas Cruises biedt cruises aan waarbij vrijwel alles inclusief is, met suites-only accommodatie, de grootste verscheidenheid aan excursies in iedere haven, ongelimiteerde Wi-Fi, persoonlijke service, exquise cuisine, kwaliteitswijnen en sterke dranken, fooien en zelfs een hotelnacht voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Concierge-suites en hoger. Elke boeking van een RSSC MED cruise bij Footprints wordt beloond met een ticket voor 2 personen voor TW Classic in Werchter op 14/07/2018 (Editors, Kraftwerk 3D, The National, deus, …). Meer info bij Chris Ganseman van Footprints In Blue Waters: 03/242.82.80 of cruises@footprints.be.

*Voor de Voyager komen volgende afvaarten in aanmerking:

 • Monte Carlo-Barcelona 7N 18/08/2018
 • Barcelona-Venetië 12N 25/08/2018
 • Monte Carlo-Venetië 12N 20/09/2018
 • Rome-Monte Carlo 7N 29/10/2018
 • Monte Carlo-Barcelona 7N 05/11/2018

Voor de Explorer zijn dat:

 • Venetië-Barcelona 12N 17/10/2018
 • Barcelona-Barcelona 10N 29/10/2018
 • Barcelona-Rome 10N 08/11/2018
 • Rome-Lissabon 10N 18/11/2018

VAKVERENIGING

ECTAA meeting Kuala Lumpur

De European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association (ECTAA) heeft zijn halfjaarlijkse meeting in Kuala Lumpur, Maleisië gehouden. De ECTAA kwam er op 7 en 8 mei samen met MATTA Incoming Travel Agents om over de sector te praten en eventuele samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. De ECTAA werd uitgenodigd door Tourism Malaysia om zijn halfjaarlijkse meeting in Kuala Lumpur te houden. Zo’n 40 ceo’s en presidenten van reisagentschappen en reisagentenassociaties bespraken er recente markt- en beleidsontwikkelingen die een impact hebben op de reissector. Vanuit België zijn Luc Coussement, voorzitter ABTO en Ilse Meyers, secretaris generaal van ABTO, aanwezig. Daarnaast verzorgde Olivier Dugardyn (Dugardyn & Partners) een presentatie voor de aanwezige stakeholders.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: famtrip Côte D’Azur

Van donderdag 31 mei tot maandag 4 juni brengt Exclusive Destinations een blitsbezoek aan zijn hotelpartners aan de Côte d’Azur. Hierbij worden de mooie badplaatsen Cannes, Théoule-sur-Mer, Saint-Tropez, Cap d’Antibes en Saint-Jean-Cap-Ferrat aangedaan met een lus naar Saint-Paul-de-Vence. Wil jij ook eens de sfeer opsnuiven van luxehotels aan de Franse Rivièra? Stuur Exclusive Destinations een mail via ina@exclusivedestinations.be.

‘What happens in Vegas…’

What happens in Las Vegas, stays in Vegas! Of zo luidt het gezegde. Las Vegas is uniek en een klasse apart. Hemel of hel, aanbeden of verafschuwd, bedwelmend of zenuwslopend, een ding is zeker; Las Vegas laat je niet onberoerd.  Laat je klant ’s avonds slenteren langs de Strip, het paradijs voor neonfreaks en ontdek de vele gratis shows binnen en buiten de hotels. Kijk naar de dansende fonteinen van het Bellagio Hotel of naar de uitbarsting van de vulkaan aan the Mirage. Maar er zijn ook vele attracties binnen in de hotels. Stap in het op-één-na hoogste reuzenrad van de wereld: the High Roller. Op het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de Strip. Shop till you drop in één van de vele shoppingcentra aan de Strip of wil je eerder koopjes doen, ga dan naar de Outlet Malls vlakbij de stad. Je kan er indoor Skydiven of genieten van het prachtige uitzicht op Red Rock Canyon en de Strip tijdens een ballonvlucht. Las Vegas heeft zoveel meer te bieden dan casino’s! Exclusive Destinations reserveert graag één van de vele hotels op de Strip voor je klant. Bovendien geniet je klant voor verblijven van 1 mei tot 30 juni van een korting van 25% voor alle reservaties tot 31/05. Dit aanbod is geldig in Bellagio, Aria Resort, Vdara Hotel & Spa en Delano Las Vegas. Contacteer ons voor meer info en reservatie: kris@exclusivedestinations.be.

ATTRACTIEPARK

Europa-Park: ‘leukste uitje over de grens’

© Europa-Park. Jürgen Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park nam de award in ontvangst van Joyce van Scherpenseel (ANWB).

Onder het toeziend oog van tientallen journalisten en influencers met hun gezinnen ontving Europa-Park vorige week donderdag de ANWB-award voor ‘Leukste uitje over de grens’. Eind vorig jaar konden leden van de ANWB voor de achtste keer stemmen voor de verkiezing van het ‘Leukste uitje’. Voor het eerst konden zij dit ook doen in de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. Europa-Park won in de nieuwe categorie de gouden award, vóór Disneyland Parijs (zilver) en Phantasialand (brons).

In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht op het uitje dat ANWB-leden het meest waarderen. Bij de vaststelling zijn niet alleen het aantal stemmen bepalend maar ook de scores op de verschillende onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en aanbod).

TOUROPERATING

TUI: Pre-brochure Odalys Winter ’18/’19

Boek nu al je après-ski met de pre-brochure van Odalys voor het winterseizoen van 2018/2019. Dit is de eerste TUI brochure voor Winter 2018/2019. Deze brochure biedt de klant keuze uit een 25-tal accommodaties in de populairste skigebieden van Frankrijk. Zo kunnen je klanten al beginnen wegdromen naar hun volgende skivakantie bij TUI. Als ze boeken vóór 10 juli, krijgen ze bij heel wat residenties bovenop alle andere kortingen een Extra Early Booking korting van 10%!

TUI Rondreizen: eerste vertrek

Op woensdag 9 mei vertrok de eerste rondreis van het nieuw concept TUI Rondreizen, met name de rondreis Moskou – Sint-Petersburg. De klanten die op deze eerste TUI Rondreis vertrokken, kregen een extraatje als welkom bij de start van dit nieuwe concept. Voor hun vertrek konden ze in de Diamond Lounge van een glas genieten.

Wat is TUI Rondreizen?

TUI Rondreizen biedt vakanties waarbij de klanten alle must-see’s van de bestemmingen bezoeken, mét voldoende tijd en ruimte om zelf op ontdekking te gaan. De reizigers maken kennis met de hoogtepunten van de bestemming, in een reisschema met voldoende tijd en ruimte voor eigen initiatief, naast de inbegrepen bezoeken. De rondreizen zijn deskundig begeleid in het Nederlands. TUI biedt deze rondreizen aan tegen scherpe prijzen met alles inbegrepen: vluchten, overnachtingen, het programma en de uitstappen. De hotels zijn uitgekozen vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

CRUISE

Costa Cruises: 25 jaar ‘Champions of the Sea’

Costa Cruises heeft tijdens de jaarlijkse galaceremonie aan boord van de Costa Favolosa de ‘Protagonisti del Mare 2018’ of  ‘Champions of the sea 2018’  bekend gemaakt. In de categorie Best Online Agent BeNeLux was de overwinning voor Thomas Cook. De titel Best Increase BeNeLux ging naar het Nederlandse Cruisereizen. In de categorie Best Groups Sales BeNeLux was de winnaar KRAS uit Nederland. Best Cruise Specialist BeNeLux ging voor België naar Allways. In de categorie Over the Top werd STIP uit Nederland de winnaar. Champions of the Sea is voor Costa het belangrijkste event van het jaar. Met deze verkiezing zet Costa Cruises zijn travel partners wereldwijd in het licht en beloont ze voor de behaalde resultaten. Het gala vond voor de 25ste keer plaats en werd bijgewoond door 1.500 partners van over de hele wereld. Vanuit de BeNeLux markt waren er 25 verschillende partners.  Place to be was de Costa Favolosa van 2 tot 5 mei op cruise vanuit Barcelona naar Barcelona met stops in Savona en Marseille.

TOUROPERATING

Pegase: Last Minute Roadshow

Het Pegase-team heeft een heuze roadshow achter de rug. Met hun Pegase MINI Cabrio trok Sales Steven Van Oost voor eenmaal niet alleen de baan op: telkens vergezelden 2 à 3 teamleden hem. Zo konden de kantoren persoonlijk kennismaken met de Luxury Travel Advisors van Pegase, die ze dagelijks aan de lijn hebben, evenals de collega’s van Marketing en Product. Nadat de kantoren voorzien waren van een glaasje champagne, werd het promotiemateriaal van de last minutes campagne uitgepakt en opgesteld. De roadshow van Pegase in enkele cijfers: 9 dagen, 3 tot 4 Pegase collega’s per dag, 65 kantoren, 4.000 km en 40 flessen champagne! Reisagenten, vergeet niet in te tekenen op uw extra procent commissie voor last minutes verkopen door een mailtje te sturen naar contact@pegase.be (onder voorwaarden).

EVENT

Family Day MSC Cruises samen met Emirates

MSC Cruises organiseerde haar Family Day in het provinciaal recreatiedomein in Kessel-Lo. Dat gebeurde samen met luchtvaartmaatschappij Emirates, die als partner van MSC het cruise-aanbod ondersteunt. Samen verwelkomden ze in Kessel-Lo om en bij de 300 personen uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. “Het gaat om reisagenten en hun gezinnen”, zegt Miriam Di Girolamo, Commercieel Directeur Belux bij MSC Cruises. “Met deze organisatie willen we de reisagenten bedanken en in die hulde ook hun familieleden betrekken. Bovendien huldigen we met deze dag ook de filosofie van onze maatschappij die zich richt op gezinnen als cliënteel.”

Luchtvaartmaatschappij Emirates stapte graag mee in de organisatie van de Family Day. “We zijn vanaf deze winter partner van MSC Cruises voor de cruises in het Midden-Oosten”, verduidelijken Yves Vanhaack, senior sales executive, en Jan Vandenbranden, Sales Executive, van de luchtvaartmaatschappij. “Dit is een mooie manier om ons partnership in de kijker te zetten.” Meer foto’s vind je op de TM website.

EVENT

APC Man of the Year: Jean-Jacques Cloquet

Patrick Anspach (APC), APC Man of the Year Jean-Jacques Cloquet en Luk De Wilde (APC & Travel Magazine).

De Aviation Press Club (APC) reikte afgelopen woensdag de trofee van Man of the Year 2018 uit aan Jean-Jacques Cloquet. Cloquet, sinds december 2010 CEO van Brussels South Charleroi Airport, kreeg de titel van MOTY 2018 uit handen van APC-voorzitter Luk De Wilde (Travel Magazine Aviation Newsletter). De uitreiking vond plaats in de gebouwen van Belgocontrol in Steenokkerzeel.

APC Man of the Year Jean-Jacques Cloquet (BSCA), omringd door Arnaud Feist (links, CEO Brussels Airport Company) en Marcel Buelens (rechts, Antwerp Airport & Ostend-Bruges Airport).

De luchthaven Charleroi is zonder meer een succesverhaal. Vandaag is het de tweede belangrijkste luchthaven van het land met vorig jaar 7.698.767 passagiers. Ooit was het de eerste basis op het Europese vasteland van lagekostenmaatschappij Ryanair. Momenteel kan men vanuit BSCA naar zo’n 150 bestemmingen vliegen met maatschappijen als Ryanair, TUI fly, Wizz Air, Air Corsica, Pegasus, e.a. Het is ook de thuisbasis van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium.

In 1983 rondde Jean-Jacques Cloquet zijn studies electro-ingenieur af aan de Polytechnische Faculteit van de universiteit Bergen. Na zijn militaire dienst ging hij aan de slag als productie-ingenieur bij het chemiebedrijf Solvay. Cloquet, geboren in Houdeng (La Louvière), was ook een tijdlang profvoetballer, zo speelde hij een seizoen lang in de eerste klasse. Later was hij even algemeen manager Royal Sporting Club Charleroi.

LUCHTVAART

Icelandair: Düsseldorf-Reykjavík

Icelandair vliegt vanaf 30 oktober rechtstreeks tussen Düsseldorf en Reykjavík, de zevende nieuwe bestemming dit jaar. De IJslandse maatschappij verzekert de verbinding op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag. “Na het wegvallen van Air Berlin zien wij nieuwe mogelijkheden en kansen voor Düsseldorf binnen ons routenetwerk naar IJsland en 23 bestemmingen in Noord-Amerika”, aldus Björgólfur Jóhansson, ceo van Icelandair. “Düsseldorf is een belangrijke regionale luchthaven voor zowel Duitse als Nederlandse reizigers. Met deze rechtstreekse vlucht willen wij IJsland en onze Icelandair Stopover nog bereikbaarder maken.” Naast Düsseldorf vliegt Icelandair naar vier andere steden in Duitsland: Frankfurt, München, Hamburg en Berlijn. Op de luchthaven Keflavik biedt Icelandair connectie-vluchten naar de Verenigde Staten en Canada. De vloot van Icelandair bestaat uit 33 toestellen: 26 Boeing B757’s, vier B767-300’s en drie nieuwe B737 MAX 8’s.

Iceland Stopovers

Icelandair heeft deze week “Team Iceland Stopover gelanceerd”, een selectie van 90-minuten durende stopovers rondom het naderende wereldkampioenschap voetbal. De Team Iceland Stopovers zijn mede samengesteld door het nationale voetbalteam van IJsland en gratis voor alle trans-Atlantische passagiers van Icelandair.

Tijdens de 90-minuten Team Iceland Stopovers kunnen reizigers van alle leeftijden in de voetstappen treden van de sterspelers van IJsland aan de hand van speciaal ontwikkelde excursies.

De Team Iceland Stopovers zijn een unieke mix van voetbal, cultuur, fitness en wellbeing. Om passagiers te verzekeren van een authentieke ervaring en een persoonlijke kennismaking met de voetbalcultuur in IJsland, worden alle stopovers gehost door een special guest uit de voetbalwereld of een ‘Stopover Buddy’, een medewerker van Icelandair met passie voor IJsland én voetbal.

De Team Iceland Stopovers zijn beschikbaar voor trans-Atlantische passagiers van Icelandair van mei tot en met eind juni 2018. Meer info via deze link.

WEDSTRIJD

Bedsonline: WK Wedstrijd

Bedsonline organiseert een WK pronostiek wedstrijd. Er vallen natuurlijk leuke prijzen te winnen. De 3 deelnemers met de hoogste eindscore gaan er met een leuke prijs vandoor! 1e prijs: 1x waardebon van ICI PARIS XL t.w.v. 100 euro, 2e prijs: 1x waardebon van ICI PARIS XL t.w.v. 50 euro, 3e prijs: waardebon van ICI PARIS XL t.w.v. 25 euro. Iedere reisagent mag max. 1 voorspelling insturen. Meer info vind je via y.winters@bedsonline.com.

TOUROPERATING

USA Travel: motorhome actie

Wenst uw klant al zijn vakantie voor de zomer 2019 te reserveren? Waarom dan geen vakantie met de campingcar voorstellen? U hoeft hen enkel de vraag te stellen of ze wensen te genieten in alle vrijheid van een betoverende zonsopgang in de Grand Canyon of ze de bald eagles willen zien vliegen over Yosemite. Misschien dromen ze er wel van om de prachtige kust van Florida te ontdekken of de Canadese Rockies en de turquoise meren te bewonderen.

Kortom, wenst uw klant een roadtrip uit te stippelen met de campingcar? Wel dan heeft USA Travel uitstekend nieuws voor u en uw klanten: de tarieven van de campers van Cruise America en Cruise Canada voor de zomer van 2019 zijn inmiddels bekend. Aarzel niet om van deze lenteactie te genieten en uw klanten een korting van 15% aan te bieden voor elke nieuwe reservatie met een vertrek vanaf 01 april 2019. Voor meer informatie, aarzel niet USA Travel te contacteren per telefoon (02/734.97.00) of per email info@usatravel.be.

TOUROPERATING

7PLUS: Sint-Petersburg

Op 23 april vertrok de nieuwe 7PLUS Rusland verantwoordelijke, Laurence Daniels,  op studiereis naar Sint-Petersburg, om te kijken hoe de stad geëvolueerd was sinds haar laatste bezoek…De eerste dag was gewijd aan het bezoek van de stad, 3 uur om de hoogtepunten van de stad te ontdekken: Nevsky Prospect, het eiland Vasilyevsky vanwaar men een mooi zicht heeft op het Hermitage museum gelegen aan de andere kant van de Neva et natuurlijk de prachtige Petrus en Paulus vestiging. De vestiging is het kloppend hart van de stad. In de kathedraal liggen alle voormalige tsaristische heersers begraven sinds Peter de Grote, de stichter van deze stad. Het is tevens hier dat de nationale munt geslagen wordt. In de tijd van de bouw van de stad was het moeilijk om het juiste uur te kennen, klokken en horloges waren extreem duur, een kanon werd daarom geïnstalleerd, gericht naar de Neva. Nog steeds elke dag sinds de creatie, om 12u precies, wordt een kanon afgevuurd om de bewoners het juiste uur te geven aan de inwoners.

Tip van Laurence:  laat je klant profiteren van de lange dagen tot eind oktober om te wandelen op het eiland, het zicht op de kathedraal bij zonsondergang is adembenemend mooi. Het is tevens mogelijk om het eiland te voet te verkennen, de toegang is gratis, enkel de toegang tot de gebouwen is betalend.