20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

ANALYSE

Analyses van de week

Deze week leest u volgende analyse:

REISINDUSTRIE

FTI Ticketshop: B2B-vliegtickettool in BeLux

Na Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk richt vluchtconsolidator FTI Ticketshop haar pijlen op België en Luxemburg. Sinds 1 maart 2018 kunnen reisagentschappen de B2B-tool gebruiken om de beste vluchttarieven aan hun klanten voor te stellen, in alle 24 boekingsklassen en dat de klok rond. Het filiaal van FTI Ticketshop bevindt zich in Saint-Louis (Elzas), aan de Zwitserse grens, en maakt deel uit van de FTI Group met hoofdzetel in München en met als bekendste merk de 4e grootste touroperator van Europa: FTI Touristik. In Travel Magazine 413 van 31 mei  komen we uitgebreid terug op de functionaliteiten en voordelen van de tool, n.a.v. een persconferentie met Maik Gruba (managing director) en Martine Lincker (sales director) eerder deze week in Brussel.

PEOPLE ON THE MOVE

Marc Lambert verlaat Antipodes Voyages

© Gerrit Op de Beeck

Op maandag 30 april heeft Marc Lambert zijn functie als mede-manager van Antipodes Voyages neergelegd. Hij stichtte het bedrijf in 1999 samen Marie Lebrun (ex-vrouw van Lambert), die vanaf nu het management van Antipodes volledig op haar zal nemen. Marc Lambert zal binnenkort een nieuwe start-up oprichten, maar geeft hierover nog geen details prijs. Hij benadrukt dat hij in een goede verstandhouding vertrekt. “Het bedrijf is in erg goede handen van een zeer bekwaam team.” Op vandaag heeft Marie Lebrun 100% van de aandelen van WooLooMooLoo SA/NV in handen, waartoe de merken Antipodes Voyages, Australian & New Zealand Holidays en Aseana Travel behoren.

REISINDUSTRIE

ASL Group: lancering Air Charters Europe

België is een nieuwe luchtvaartmaatschappij rijker! Vanaf 15 mei zullen groepen vanuit de Benelux een exclusief vliegtuig kunnen charteren, zonder hiervoor beroep te moeten doen op buitenlandse partijen. Air Charters Europe wordt vandaag, vrijdag 4 mei, feestelijk boven de doopvont gehouden in de gloednieuwe E-Lounge op Antwerp Airport. Ook het eerste toestel waarmee ACE haar operaties zal opstarten wordt feestelijk ingehuldigd.

De luchtvaartsector is in volle expansie en zo ook de vraag naar chartervluchten voor exclusieve groepsreizen. Air Charters Europe (ACE) is een luchtvaartmaatschappij in het hart van Europa die hierop inspeelt en heeft hiervoor speciaal een Embraer ERJ 135 Jet helemaal omgebouwd in een luxe uitvoering om groepen tot 30 personen te kunnen vervoeren.

PEOPLE ON THE MOVE

AGA: Charlotte Hervy vervangt Anaïk Temmerman

Charlotte Hervy (foto) vervangt bij Allianz Global Assistance Anaïk Temmerman als external relation manager. Anaïk gaat aan de slag bij Opportunity Travel, gespecialiseerd in citytrips naar o.a. NY en Londen.

Charlotte Hervy is afkomstig uit Rochefort, maar bracht haar kindertijd en jeugd door in de Verenigde Staten en in Europa vooraleer ze zich vestigde in Brussel waar ze aan de slag ging voor de Bank of New York. Al snel ruilde ze de wereld van de finance in voor verzekeringen waar ze zichzelf de laatste tien jaar ontwikkelde, eerst op lokaal niveau (bij Axa België), daarna op internationaal niveau als sales executive bij Generali Employee Benefits. Het is met veel plezier dat Charlotte de uitdaging bij Allianz Global Assistance als external relation manager aangaat. De Brusselse en Waalse reisagenten kunnen haar binnenkort beter leren kennen.

STUDIEREIS

Travelworld: Malediven

Volgende maand vertrekt Travelworld met een leuk groepje Topsellers in zijn kielzog naar de paradijselijke Malediven.  Een 7-daagse in het paradijs, inclusief overnachtingen in verschillende resorts.  Een reis die u niet mag missen, dus spurt naar Topseller en schrijf u snel in… De vluchten richting de Malediven worden uitgevoerd door Emirates.  Als extraatje mogen enkele Topsellers zelfs plaatsnemen in business klasse. Tijdens deze 7-daagse neemt Travelworld u mee naar 5 van hun favoriete resorts op de Malediven, met dank aan hun partner Universal Resorts.  U verblijft de ganse reis lang op basis van volpension.  Van Velassaru over Dhigali tot in de Kandolhu…

TOUROPERATING

Club Med: incentive ‘Happy Days’

Club Med lanceert een ‘Happy Days’ aanbod van 14 mei tot en met 4 juni. Ook de boekingstermijn is van 14 mei tot 4 juni. De reistermijn is het hele zomerseizoen 2018, van 14 mei tot 5 november 2018. Er vallen kortingen te sprokkelen tot 400 euro. Je klant kan zijn reis terugwinnen, daarnaast zijn er voor hem ook kortingsbonnen, toegangskaartjes voor een pretpark, diner in de sterrenzaak Comme Chez Soi… Voor reisagenten hangt er een incentive aan vast waarmee ze een Club Med vakantie en andere mooie cadeaus zoals vliegtuigtickets, een weekend in Dubai,… kunnen winnen. Meer informatie vind je hier.

PEOPLE ON THE MOVE

Nathalie Meert aan de zijde van Jean-Pierre Neus (Paloma Hotels).

Thomas Cook: op zoek naar woordvoerder

Nathalie Meert, die sedert november 2017 aan de slag was als Corporate Communications manager en woordvoerder ad interim bij Thomas Cook, verlaat de reisorganisatie en gaat een nieuwe opdracht aan buiten de TC-groep. Intussen loopt bij Thomas Cook de procedure voor de permanente invulling van het woordvoerderschap. “De naam van de nieuwe functiehouder zal te gepasten tijde bekend gemaakt worden” klinkt het in een mededeling.

COACH

GPN Brussel: Office on Wheels scoort

De succesvolle implementatie van het ‘Office on Wheels’-project met kantoorbussen die in opdracht van Colruyt en Ernst&Young rijden tussen respectievelijk Gent-Halle en Hasselt-Luik wordt vanaf september uitgebreid. Volgens een nieuw concept openen er negen nieuwe kantoorbuslijnen richting Antwerpen en Brussel. Tijdens een regionale bijeenkomst van Global Passenger Network, waarbij Staf Cars (Lommel) is aangesloten, lichtte Elise Raman, project manager, ‘Office on Wheels’ toe tegenover Deense, Duitse en Spaanse GPN-partners. In een rondvraag bevestigde 97% van de gebruikers dat zij tijd winnen met de kantoorbus omdat zij tijdens het woon-werkverkeer al kunnen werken. 96% wil de kantoorbus verder blijven gebruiken en voor 70% is het zelfs een reden om bij dezelfde werkgever te blijven.

Negen nieuwe kantoorbuslijnen

© Office on Wheels

In september wordt gestart met negen nieuwe kantoorbuslijnen volgens een nieuw concept. Terwijl de huidige kantoorbussen rijden in opdracht van één werkgever (Colruyt en Ernst&Young) rijden de nieuwe lijnen vaste trajecten tussen twee steden en kunnen verschillende bedrijven de kantoorbussen gebruiken voor de woon-werk-verplaatsing van hun medewerkers. Zij betalen daarvoor een introductieprijs van 19,90 euro voor een retourticket; na vier maanden verhoogt de prijs naar 29,90 euro. Wanneer minimaal zeven medewerkers van hetzelfde bedrijf de kantoorbus gebruiken, wordt een halte voor het bedrijf voorzien.

In het nieuwe kantoorbusproject participeren Mandelcar (lijn Gent-Brussel), Parmentier (Gent-Antwerpen), De Polder (Turnhout-Antwerpen), Keolis (Hasselt-Brussel), Staf Cars (Hasselt-Antwerpen), Coach Partners Henegouwen (Halle – Anderlecht – Brussel), ’t Ros Beiaard (Brussel-Antwerpen), ’t Soete Waeslant (Antwerpen-Brussel), Gandacars (Antwerpen-Anderlecht).

Het Nederlandse autocarbedrijf Oostenrijk bv, dat eveneens lid is van GPN, toonde zich reeds geïnteresseerd in het ‘Office on Wheels’-project en bekijkt de mogelijkheden om een gelijkaardig project te starten in Nederland. De Deense, Duitse en Spaanse GPN-partners toonden zich positief over het innovatieve project en bekijken in welke mate een gelijkaardig kantoorbusproject eventueel kan worden opgezet, rekening houdende met de vervoerswetgeving in hun land.

LUCHTVAART

ANA: nieuwe A380

© ANA

ANA stelt Japan’s eerste A380 voor, die verwacht wordt in de lente van 2019. Het toestel wordt actief op de lijn Tokyo-Honolulu. Bij de nieuwe toestellen wordt er aan alles gedacht om het de reizigers zo comfortabel mogelijk te maken, aangezien deze lijn populair is bij Japanse families, koppels maar ook jonggehuwden voor vakanties. De drie ‘Flying Honus’ zoals ze genoemd worden, krijgen speciale liveries onde de naam ‘Lani’ wat ‘lucht’ betekent, ‘Kai’ wat ‘oceaan’ betekent en ‘Ka La’ wat zoveel als ‘zonsondergang’ betekent.

SERVICE FACILITATOR

EurAm: ballonvaren Arizona

Twee nieuwe ballonvaarten werden in Arizona aan het EurAm aanbod toegvoegd; een in Tucson en een in Phoenix.

De reis begint bij het lucht inblazen van de luchtballon, zo krijg je plots een zicht op hoe groot deze eigenlijk wel is. Wanneer alle hete lucht de ballon gevuld heeft, neemt de piloot je klant mee voor een uurtje zweven. Tijdens deze reis drijf je op verschillende hoogtes tot wel 1500 m voor een overzicht op de Sonora woestijn en langs de verschillende reuzecacti die verspreid liggen over de ‘vallei van de zon’. Je kan er ook een glimp opvangen van jackrabbits, kwartels, coyotes en navelzwijnen. Bij aankomst wacht er een glaasje bubbels en een maaltijd in de woestijn.

Bryce Canyon Rodeo

Van woensdag tot zaterdag, vanaf Memorial day tot midden augustus organiseert het Ruby’s Inn de Bryce Canyon Country Rodeo. Je kan er de ‘Bronco Busters’ en cowboys zien die hun kunsten etaleren terwijl ze deelnemen aan deze typisch Amerikaanse wedstrijd.

RAIL

NMBS Internationaal: DANK U!

Afgelopen woensdag 2 mei was de internationale dag van de reisagent. Het persoonlijke en professionele advies dat de reissector biedt, is en blijft een toegevoegde waarde voor de klant bij het reserveren van internationale treintickets. NMBS Internationaal blijft daarom investeren in de reserveringsplatformen met het doel ze nog efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken voor de reissector. Dus aan alle reisagenten hartelijk dank voor uw dagelijkse inzet bij het verkopen van internationale treinreizen en voor uw vertrouwen in NMBS Internationaal.

TOUROPERATING

‘Tijd voor TUI’: last minutes

Op 27 april lanceerde TUI hun last minute campagne onder de naam ‘Tijd voor TUI’. Met deze campagne legt TUI de focus op last minutes in juli en augustus voor hun vlieg- en autovakanties. Zo vind je tijdens ‘Tijd voor TUI’ lage vanafprijzen, zoals vliegvakanties naar Spanje of naar Turkije en autovakanties naar Spanje (Costa Brava) of naar de Provence. Het is tijd voor TUI!

Verkeer in en rond Lake Louise

Door het hoge aantal bezoekers aan Lake Louise (Canada) tijdens de zomermaanden zijn er vaak verkeersopstoppingen en verkeersdrukte. Om de toegang gemakkelijker te maken voor klanten met een hotelreservatie in Lake Louise heeft Parks Canada speciale vignetten voorzien. Bij vertoon van deze vignetten (geprint of op een smartphone) krijgen de klanten toegang tot het dorp en tot Lake Louise bij verkeersomleidingen. Als klanten een geprinte versie willen gebruiken, moeten ze dit vignet downloaden voor afreis. Verkeerscontrole is in voege van 18 mei tot 8 oktober 2018. Je kan de vignetten bekijken en downloaden, alsook de instructies lezen via deze link.

Dichtbijvakanties: Parc Astérix

Een bezoekje aan Parc Astérix met TUI wordt deze zomer nóg feestelijker voor je klanten! Elke zaterdagavond van 14/07 t.e.m. 25/08 is er vuurwerk in het park. Bovendien is het park open tot 22u van 21/07 t.e.m. 17/08. Zo kunnen je klanten optimaal genieten van het bezoek! Na een dag vol avontuur kunnen ze uitblazen en genieten van de legendarische gastvrijheid van de Galliërs in deze twee fijne hotels middenin Parc Astérix: Hotel des 3 Hiboux (code 64147) of La Cité Suspendue (code 64146), het gloednieuwe paaldorp dat in 2018 werd geopend.

Wellness in Grifid Encanto Beach

De Grifid-keten heeft zijn nieuwste hotel mogen verwelkomen: Grifid Encanto Beach (4*) (code 13882) in Golden Sands (Bulgarije). Dit hotel is gelegen in een groene, rustige omgeving, maar toch vlakbij het centrum van Golden Sands. Klanten genieten van een zorgeloze vakantie in dit moderne hotel met prachtig uitzicht op zee. Dankzij de heerlijke, gezonde keuken en het gevarieerd aanbod aan wellness-programma’s en spatherapieën boosten klanten hun gezondheid op een aangename manier tijdens hun vakantie. Grifid Encanto Beach is volledig gerenoveerd en biedt je klanten een uitgebreide All Inclusive formule. Ze genieten er bovendien van een smaakvolle en gezonde keuken, en wellness-behandelingen op maat.

REISINDUSTRIE

Otravo: fusie Travelgenio

Sebastian Barbagallo (CFO Travelgenio), Pablo Albera (CTO Travelgenio), Sjors Grijpink (CTO Otravo), Martin Hulsman (CFO Otravo), Hans van Hoffen (CCO Otravo) en Mariano Pelizzari (CEO Travelgenio). © Otravo

Otravo, het moederbedrijf van onder meer Vliegtickets.nl, de VakantieDiscounter, WTC.nl fuseert met het Spaanse online travel agent Travelgenio. Deze fusie brengt Otravo in de top vijf van grootste Europese online reisaanbieders. Het is intussen de vierde transactie op rij bij Otravo, sinds investeerder Waterland de meerderheidsaandeelhouder werd. Hans van Hoffen (cco Otravo): “Met deze strategische transactie zetten wij een belangrijke stap richting een global footprint. Daarnaast kunnen wij samen economische schaalvoordelen bereiken waar de consument beter van wordt. Na deze fusie zijn we een top vijf speler in Europa en klaar om een wereldwijde speler te worden.” Mariano Pelizzari, CEO Travelgenio, vult aan: “Dit is voor beide bedrijven een kans om samen een leidende rol te pakken in de snelle veranderingen in de Europese markt voor vliegtickets. We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij Otravo. Dit zal onze business naar een hoger niveau tillen door synergie-effecten en zorgen dat we een nog relevantere speler in de reisindustrie zullen worden. We zijn er zeker van dat dit bovendien vertaald zal worden naar competitieve prijzen en andere voordelen voor alle klanten van Otravo.”

Het in 2010 opgerichte Travelgenio heeft een jaaromzet van ruim 950 miljoen euro. Samen met Otravo komt die uit op 1,6 miljard euro.

Pelizzari treedt samen met mede-oprichter en CTO Pablo Albera toe tot de directie van Otravo en blijft leiding geven aan het merk Travelgenio.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: famtrip Mauritius

Last call voor de luxe famtrip naar Mauritius van 25/05 t.e.m. 1/06. Er wordt gevlogen vanaf Amsterdam met een A340-300 van Air Mauritius.  Overnachten tijdens deze famtrip is een beleving op zich: Lux* Grand Gaube, Constance Prince Maurice, One&Only Le Saint Géran, The Oberoi, Four Seasons at Anahita en Heritage Le Telfair. Beperkte groep van 7 reisagenten, dus wees er snel bij. Heb je interesse in het programma of wil je nog inschrijven, stuur alvast een email naar julie@exclusivedestinations.be  of via telefoon 09/234.07.00.

USA: Vlaamse gidsen

In de steden New York, Chicago, Washington DC en Los Angeles werkt Exclusive Destinations samen met 4 Vlaamstalige gidsen. Deze enthousiaste dames nemen jullie klanten graag mee op een wandel- of fietstocht door hun geliefde stad. Je ontdekt het bruisende New York met Jacqueline Goossens, journaliste en auteur. In Chicago verdiep je je met Leentje De Leeuw, journaliste, in de couleur locale en geschiedenis van deze fascinerende stad. Hélène Toye, auteur, combineert in Washington D.C. de ontdekking van prachtige overheidsgebouwen waar de machtigen der aarde zetelen, met het gemoedelijke Georgetown. In Los Angeles, neemt Nathalie Bevernaegie je op sleeptouw langs de verborgen pareltjes van de binnenstad.

Dit collectief wordt nu uitgebreid. Trui Moerkerke, voormalige hoofdredacteur van Knack Weekend, laat je graag Detroit ontdekken; een stad vol tegenstellingen die sinds het faillissement in 2013 een fascinerende evolutie doormaakt. Dankzij haar jarenlange ervaring als journaliste weet ze als geen ander te observeren, informatie te vergaren en alles tot een boeiend verhaal te distilleren. Daisy Van den Hooff, vertegenwoordiger voor Vlamingen in de Wereld, bestuurslid bij the Chamber Orchestra van Philadelphia en geassocieerd lid van het oudste Amerikaans Consulair Corps neemt je graag vol enthousiasme, kennis, passie en vooral heel veel liefde mee door haar “Streets of Philadelphia”. Een begeleide wandel- of fietstocht met één van deze Vlaamse dames is de ideale manier om deze steden te ontdekken! Contacteer Exclusive Destinations voor meer info en reservatie: kris@exclusivedestinations.be

TOUROPERATING

TUI: Randstad Employer branding award

Elk jaar voert Randstad een onderzoek naar de tevredenheid van medewerkers bij verschillende merken in 26 deelnemende landen. Hun onafhankelijk gedragsonderzoek biedt een onpartijdige kijk op de werknemersmarkt en weerspiegelt op die manier de aantrekkelijkheid als werkgever.  Randstad erkent de aantrekkelijkste privébedrijven met meer dan 1.000 werknemers in België tijdens de Randstand awards. Volgens het organiserende bedrijf is het bedrijfsimago erg belangrijk geworden op de arbeidsmarkt. Een bedrijf kan zijn merkimago echter niet opleggen of kopen. Daarom is TUI erg trots de derde plaats in België te hebben behaald tijdens de 18de editie van de Randstad awards.

Ivan Smeets, TUI HR Director Aviation en Western Region: “TUI wint aan kracht en omvang omdat we vanuit diverse lokale markten zijn doorgegroeid tot een globaal wereldwijd merk. We onderscheiden ons door een internationale cultuur die oog blijft houden voor de lokale noden in elk land. Op deze manier voldoen we aan onze belofte ‘Discover your smile’ als marktleider. Onze sterkte wordt bepaald door de capaciteiten van elke individuele medewerker bij TUI. Enkel mits hun inzet kunnen we blijven groeien. Daarom vinden we het uiterst belangrijk om te blijven investeren in onze mensen en moedigen we persoonlijke ontwikkeling aan, die uiteindelijk uitmondt in mooie carrière- en doorgroeimogelijkheden. Bovendien leidt investeren in mensen ook tot een hoge betrokkenheid van de medewerkers.

Volgens de TUIgether-cijfers, de vragenlijst waarmee we de tevredenheid van de medewerkers onderzoeken, is 77% van onze medewerkers tevreden met zijn/haar baan bij TUI en 79% is trots deel uit te maken van het TUI-team. We doen er alles aan om in de toekomst onze positie als aantrekkelijk bedrijf te consolideren.”

REISINDUSTRIE

CWT: sterke resultaten

Carlson Wagonlit Travel (CWT) rapporteert sterke resultaten voor het jaar 2017, het eerste volledige jaar na hun digitale transformatiestrategie ‘CWT 3.0’. “2017 was het jaar dat CWT 3.0 voelbaar werd in de cijfers”, zegt Kurt Ekert, ceo en manager van Carlson Wagonlit Travel. “We blijven ons focussen op een klantenbeleving op maat, door technologie gedreven,  via al onze kanalen, en op verdere groei in de hoteldistributie sector. De resultaten van 2017 tonen dat dit werkt”. Voor 2017 noteerde CWT een omzetstijging van 1,9%, tot 1,4 miljard dollar.

OFFICE ON THE MOVE

Toerisme Oostende gaat naar NMBS-station

Het bekende Toerisme Oostende-bureau aan het Monacoplein, vlakbij het Casino, verhuist naar Hotel Terminus aan het NMBS-station. Op de plaats van het huidige Toerismegebouw aan het Monacoplein komt een nieuwbouw met appartementen, handelsruimte en ook nog een extra onthaalcentrum van Toerisme Oostende. Het Autonoom Gemeentebedrijf Grond- en Bouwbeleid van de stad Oostende kocht het beschermde Hotel Terminus van de NMBS voor 108.000 euro en legde deze week de invulling vast van het gebouw. Burgemeester Johan Vande Lanotte Het huidige gebouw aan het Monacoplein is versleten. Het is niet meer tegen een aanvaardbare prijs te renoveren. We willen er een nieuwbouw oprichten, met op het gelijkvloers ook nog een publieks- en loketruimte van Toerisme Oostende en openbare toiletten. De rest van het nieuwe gebouw kunnen we dan invullen met commerciële ruimtes aan de kant van de Langestraat en appartementen.” In de tweede helft van 2019 moet aan de werken begonnen worden.

REISINDUSTRIE

BCD Travel 2017 Cities & Trends Report: reisgedrag Belux zakenreizigers

Londen is nog steeds de belangrijkste vliegbestemming voor Belgische zakenreizigers, al bezochten zo’n 12% minder zakenreizigers de stad in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse BCD Travel Cities & Trends Report. Allicht spelen de gevolgen van de Brexit en de veelvuldige terroristische aanslagen in het Verenigd Koninkrijk een hoofdrol in die daling. Madrid en Milaan blijven – beide met een lichte stijging – tweede en derde in de rij. Grotere veranderingen zijn te vinden in de intercontinentale top drie: New York is nog altijd de belangrijkste bestemming, maar telde net als Londen 12% minder bezoeken van Belgische zakenreizigers. Dubai zakt met 20% van de tweede naar de vierde plaats, waardoor Singapore en Washington een positie stijgen.

De Italiaanse economie noteerde vorig jaar een onverwachte groei. Dat vertaalt zich ook in het aantal vluchten naar het land: na enkele jaren aan de leiding, moet Duitsland de troon afstaan aan Italië.  Spanje klimt verder naar een derde plaats. Ook Tsjechië won opnieuw aan populariteit en sluit de top tien af. Op intercontinentaal vlak blijft de VS aan kop, ondanks een lichte daling. Opvallend zijn de stevige dalingen van China (-15%) en de Verenigde Arabische Emiraten (-11%), die elk een plaats zakken. Allicht heeft de olieproductiebeperking vanuit de OPEC daar iets mee te maken. Marokko doet het erg goed met een stijging van 10% en Zuid-Afrika belandt met een groei van 16% als nieuwkomer zelfs op de achtste plaats.

Het ‘BCD Travel 2017 Cities & Trends Report’ voor de Benelux met de volledige rankings van de meest bezochte vliegbestemmingen voor zakenreizigers uit België, Nederland en Luxemburg is hier beschikbaar.

TOUROPERATING

Thomas Cook: last minutes juli/augustus

Thomas Cook biedt momenteel straffe Last Minutes aan voor juli en augustus. Hierbij vertrekt jouw klant naar de zon tegen zeer scherpe prijzen. In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je meer informatie over deze actie en het beschikbare promotiemateriaal.

Actie Marokko: paspoort terugbetaald

Een land van bedwelmende geuren, keizerlijke steden en dampende tajines… Klinkt dit bij jouw klant als muziek in de oren? Raad hem dan aan om nu zijn vakantie naar Marokko te boeken! Als jouw klant vóór 26/06 zijn vakantie reserveert, dan betaalt Thomas Cook zijn verplicht internationaal paspoort terug. Gebruik hiervoor de kortingscode ‘MAROC A’. Je klant ontvangt dan een korting van  80 euro per volwassene en 40 euro per kind. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

IBEROSTAR Founty Beach: heropening

Het geliefde viersterrenhotel IBEROSTAR Founty Beach in Agadir werd deze winter grondig gerenoveerd, waarbij zowel de kamers, het restaurant als de spa een hedendaagse look kregen. Vandaag, 4 mei, opent dit hotel opnieuw de deuren en zijn jouw klanten er méér dan welkom voor een geslaagde strandvakantie in Marokko. Hierbij geniet hij uiteraard nog steeds van de uitstekende keuken en onberispelijke service waarvoor IBEROSTAR gekend staat. Bovendien beloont IBEROSTAR momenteel alle reisagenten met driedubbele StarAgents punten bij reservatie van dit hotel. Meer info en voorwaarden vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.
Frankrijk: tot -60%

Verlangt jouw klant naar een zonnige vakantie met du pain, du vin et du Boursin? Thomas Cook pakt momenteel uit met straffe solden op tal van vakanties in Frankrijk. De kortingen lopen hierbij op tot wel 60%! Raad jouw klant dus aan om snel zijn vakantie te boeken!

REISINDUSTRIE

Palma de Mallorca: rem op AirBnB

Deze week besliste de overheid van de Balearen dat particulieren vanaf 1 juli geen huis of appartement mogen verhuren in Palma de Mallorca. Veel eigenaars verhuren via een platform als AirBnB. Dat heeft de huizenprijzen zo omhoog gejaagd dat de inwoners zelf amper nog een betaalbare woning vinden en ook de plaatselijke hotels waren niet opgezet met het succes. Wie na 1 juli toch nog z’n woning doorverhuurt, riskeert een boete tot 400.000 euro. Ook andere steden nemen maatregelen tegen AirBnB. In Parijs mag je sinds kort maximum vier maanden per jaar je huis of appartement verhuren. In Londen is dat negentig dagen, in Amsterdam twee maanden, in Berlijn mag je enkel een kamer verhuren en geen volledige woning en in Barcelona tenslotte kan je geen appartement huren voor minder dan een week. Ook in ons land vragen talrijke hotels eenzelfde strenge wetgeving.

HOTELLERIE

ibis budget Oostende Airport: open

Afgelopen maandag opende ibis budget Oostende Airport haar deuren. Het hotel behoort tot het hotelpatrimonium van Chateau Residenties en wordt gemanaged door PREM Group Continental Europe. Het gloednieuwe hotel is gelegen op de Kalkaertweg en is vlot bereikbaar met de wagen (E40/A10). De luchthaven Oostende-Brugge ligt vlakbij en het strand en de kusttram liggen op wandelafstand van het hotel, net zoals het provinciedomein van Raversyde. Het hotel is nieuw gebouwd en beschikt over 102 kamers, zowel twee- als drie-persoonskamers waardoor het hotel ook geschikt is om met het gezin te overnachten. Ontbijt wordt geserveerd in de ruime ontbijtruimte of kan indien het weer het toelaat op het aangrenzend terras genomen worden. Er is ook een private parking voorzien voor de hotelgasten. Bert Degryse is general manager van ibis budget Oostende Airport.