20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

REISINDUSTRIE

ABTO meer dan ooit terug!

Afgelopen woensdag vond de ABTO nieuwjaarsreceptie plaats in het b.House van Brussels Airlines, en dat onder massale belangstelling met meer dan 125 aanwezige reisprofessionals. De nieuwjaarsreceptie van de vereniging van Belgische touroperators is niet alleen een heel belangrijk netwerkmoment, het zet de toon voor het komende jaar! Travel Magazine was aanwezig, een uitgebreid verslag leest u hier.

REISINDUSTRIE

Teldar (GEKKO Group) nu onderdeel van AccorHotels

AccorHotels wordt aandeelhouder van de GEKKO Group, de oprichters blijven participeren in het kapitaal en houden tegelijk de operationele controle. De onderhandelingen startten al begin oktober, waarna de deal werd afgerond op 9 januari 2018. Met de instap van AccorHotels is een valorisering gemoeid van 100 miljoen euro voor de filialen Teldar Travel, HCorpo, Infinite Hotel en het loyaliteitsprogramma Miles Attack. De oprichters, Olivier Delouis en Stéphane de Laforcade, blijven belangrijke aandeelhouders, zonder de operationele controle uit handen te geven.

Een stevige ambitie: het wereldwijde leiderschap van de B2B-hoteldistributie.

Met AccorHotels als nieuwe aandeelhouder moet de GEKKO Group in staat zijn om de wereldleider te worden in de B2B-hoteldistributie, dankzij de ondersteuning en de synergieën met de hotelgroep. Naast zijn Franse, Belgische, Spaanse, Portugese, Zwitserse en Nederlandse vestigingen, wil de groep ook verder uitbreiden buiten de Europese grenzen.

PEOPLE ON THE MOVE

Yorg verlaat Travel Magazine

Medio maart verlaat Yorg Bonami (redactiecoördinator) de redactie van Travel Magazine. Hij werkte vier jaar op de redactie, waar hij zijn interesse in de reiswereld omzette in boeiende artikels, analyses en prachtige foto’s! Nu heeft hij beslist om tot eind dit jaar de wijde wereld in te trekken en Zuid-Amerika en Australië te ontdekken. De hele TM-redactie wenst hem erg veel succes en dankt hem voor zijn geleverde werk. Yorg blijft wel bereikbaar via zijn privé-adres yorgbonami@hotmail.com. Adeline Willems zal Yorg opvolgen in zijn functie als redactiecoördinator.

Word jij onze nieuwe collega?

Door het vertrek van Yorg, is de redactie van Travel Magazine nu op zoek naar nieuw, jong schrijftalent met een passie voor toerisme. Volg je de reissector op de voet en wil je deze kennis graag delen met onze lezers? Wil je graag deel uitmaken van een jong en dynamisch team, dat vanuit zijn kantoren in Mechelen de Belgische reissector dagelijks op de hoogte houdt van het reilen en zeilen binnen onze sector? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar debby@travel-magazine.be.

RAIL

NMBS Europe: responsive website www.nmbs-europe.com/agent

Sinds woensdag 10 januari is de website www.nmbs-europe.com/agent volledig responsive (mobile friendly). Concreet wil dit zeggen dat de reserverings- en naverkoopmodule, en tevens ook de content pagina’s zich automatisch aanpassen aan de schermresolutie van de gebruiker. Een reservering maken of wijzigen op desktop, tablet of mobiele telefoon is dus perfect mogelijk in een volledig responsive omgeving. NMBS Europe zet op deze manier verder in op technologische innovatie, om het boekings- en consultatieproces van internationale treininformatie nóg te verbeteren.  Op zoek naar een reisagententicket naar Londen, Parijs of een bestemming in Frankrijk? Check dan snel de website en vraag uw tickets aan!

Carte Grand Voyageur ook beschikbaar via het B2B portaal

Na de lancering van het getrouwheidsprogramma “Carte Grand Voyageur” voor @lantis gebruikers, is het nu de beurt aan reisagenten die gebruik maken van de online booking tool via www.nmbs-europe.com/agent. Het “Programme Voyageur SNCF” is het getrouwheidsprogramma van SNCF om haar trouwe reizigers te belonen. Het schenkt exclusieve privileges en laat toe om punten te sparen die op hun beurt kunnen ingewisseld worden voor geschenken en andere voordelen. Er zijn 4 niveaus te onderscheiden: Voyageur, Grand Voyageur, Grand Voyageur Plus en Grand Voyageur Le Club. Reisagenten dienen in de online applicatie bij de kortingskaarten “Carte Voyageur“ aan te vinken en vervolgens kan het kaartnummer (beginnende met 29090109) worden ingegeven.

CRUISE

MSC Cruises: “-50% voor de 2de persoon”

Cruise aan -50% voor de 2de persoon en drankenpakket aangeboden bij de maaltijden! Laat uw klanten de schatten van de Middellandse Zee ontdekken, de wilde gebieden van Noord-Europa verkennen of zich onderdompelen in het kristalheldere water van het Caraïbisch gebied. Tot 28 februari wordt het drankenpakket aangeboden bij de maaltijden en, voor slechts € 9,50 per nacht per volwassene en € 3 per kind, ontvangen uw klanten het all-in restaurant & bar-arrangement! Garandeer reeds nu hun plaats en laat hen hun favoriete kajuit(en) kiezen! Aanbieding geldig voor een brede selectie afvaarten van februari tot december 2018. Alle reserveringen, volledig bevestigd op mscbook.com van 9.01 tot 28.02.2018, met vertrek zomer 2018, geven recht op +1% bonus commissie op het cruisegedeelte.

TM-CHARTER

Met TM naar Vakdag Utrecht

Een 20-tal reisprofessionals schreef in voor onze TM-charter naar de Vakantiebeurs Utrecht op dinsdag 9 januari en konden daardoor zorgeloos een interessante beursdag beleven. Bedankt aan NMBS Europe om het vlotte vervoer met de Thalys te regelen en aan Sunny Cars voor de heerlijke koffie, krentenkoeken, croissants en chocolade. Het gaf ons voldoende energie om de ganse beursdag door te komen!

Sunny Cars was trouwens de bezieler van de B2B-lounge die op veel bijval kon tellen van andere partners zoals de Dutch Travel Media Group, Airtrade, Aviareps, Travel Counsellors en nog zoveel meer. Vanaf 12 uur kon je overal terecht voor een goed netwerkmoment, zij het bij Coby’s Friet van De Jong Intra, de borrels van GoCanada en VisitUSA of recepties van Promote Iceland en uiteraard Wallonië België Toerisme. Ten slotte konden vakbezoekers op zoek gaan naar extra duiding, bij één van de vele uiteenzettingen, presentaties of persmomenten terecht.

In een gederegulariseerde wereld valt het toch op dat meer en meer travel professionals naar de Vakantiebeurs afzakken. Om hun eigen contacten te leggen met aanbieders? En lukt dat nog net iets beter in Nederland, waar – in een wereld van besparingen en consolidaties – iets meer aanbieders binnen een Benelux-structuur aanwezig zijn?

TOUROPERATING

Vayamundo Travel zoekt jou!

Nadat vorige week de nieuwe luxe-to/brand Odysseus boven de doopvont werd gehouden, roept Maarten Janssens (general manager Mare Tours/Odysseus/Vayamundo Travel) deze week in een promotiefilmpje de reisagenten op om per provincie een samenwerking aan te gaan en aldus deze nieuwe, dynamische to Vayamundo Travel uit te bouwen. Vayamundo Travel is onderdeel van de groep Mare Tours, onder leiding van directeur en zoon van Marie-Jeanne Van Camp, Maarten Janssens. Voor de duidelijkheid nog even herhalen dat de Mare Tours groep vandaag bestaat uit drie aandeelhouders: de familie Janssens/Van Camp, Thomas Cook België en Vayamundo (voornamelijk in ons land bekend voor zijn hotels en familieresidenties). Wie interesse heeft om samen te werken met Vayamundo Travel, kan contact opnemen met Maarten via mj@vayamundo.be of 016 27 00 09. Bekijk het filmpje hier.

HOTELLERIE

Grecotel Casa Marron: opening 2018

Tijdens deze winter wordt Grecotel Lakopetra Beach grondig vernieuwd, om binnenkort als Grecotel Casa Marron opnieuw de deuren te openen. Casa Marron bewijst een zeldzame parel te zijn door de eindeloze mogelijkheden voor zomerse ontspanning en gezinspret. Op een vlak domein op nauwelijks 10 km van de luchthaven van Araxos, versmelt dit unieke, over 8 hectare uitgestrekte landgoed, naadloos met het ongerepte landschap. Casa Marron schittert met een onmiskenbaar traditionele mediterrane sfeer. Dit all-inclusive hotel is een rustige oase met veel open ruimte aan het strand van Lakopetra. Keuze genoeg voor waterplezier in één van de zoetwater-zwembaden, op de glijbanen, in het binnenzwembad of aan zee (strand met kleine keien). Meer info via casamarron.grecotel.com

LUCHTVAART

TUI fly rekruteert 250 mensen

TUI fly breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen fors uit en verhoogt ook de vluchtfrequenties. Daarvoor zal TUI fly meer dan 200 nieuwe werknemers aanwerven. TUI fly kondigde eerder aan dat het zijn netwerk dit jaar met 15 nieuwe routes uitbreidt. Hierdoor stijgt ook het stoelaanbod met 17%. Vijf nieuwe routes vertrekken vanuit Brussels Airport en tien vanuit de regionale luchthavens. Dit voorjaar voegt TUI fly vier Boeing B737-MAX toestellen en een tweede Dreamliner aan zijn vloot toe. Hiermee beschikt TUI fly over 33 toestellen en de jongste Belgische vloot. Door de groei van het aanbod gaat TUI fly 247 nieuwe personeelsleden aanwerven: 160 cabinemedewerkers, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij. De piloten die nu aangeworven zullen worden, moeten ervaren zijn. De gezagvoerders die onder Belgisch contract worden aangeworven, kunnen meteen voor minstens 5 jaar voltijds aan de slag. Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI fly voorziet een intensieve interne opleiding van 8 weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamste vereisten. Meer info over de vacatures op https://corporate.tui.be/nl/jobs/cabin-cockpit-crew.

TOUROPERATING

Transeurope: nieuwe brochureoogst

Met Go Chic Resorts verscheen deze week een van de laatste nieuwe zomerbrochures van de hand van Transeurope. Begin februari volgen nog Londen en Benelux-Duitsland. Het jubileumjaar – Transeurope bestaat in 2018 zestig jaar als onafhankelijk reisorganisator – ging met twee grote nieuwigheden van start. Om te beginnen kregen de Azoren een prominente plaats in het Charming aanbod. “De Portugese eilandengroep leent zich uitstekend tot combinatie- en beleefreizen en past vanuit die optiek binnen ons Charming concept”, luidt het. Twaalf logeeradresjes werden voor de Charming Portugal brochure uitgekozen, verspreid over vier eilanden: São Miguel, Terceira, Pico en Faial. Ze kregen het gezelschap van thematische arrangementen (bv. met de wijngaarden van Lajido da Criação Velha) en een fietsrondreis met bagageoverdracht op het hoofdeiland São Miguel. Klanten krijgen ook de mogelijkheid om een auto huren en een binnenvlucht tussen twee eilanden nemen. Voor Charming España wist Transeurope een overeenkomst te sluiten met de Paradores. Voortaan zijn alle Paradores in Spanje – 97 stuks in totaal – dus ook boekbaar bij de Brugse to. Na het succes van Mallorca breidde diens aanbod in de Balearen uit met Ibiza. “We kennen de bestemming van het uitbundige nachtleven. Maar net als Mallorca heeft het binnenland een verrassende culturele en natuurlijke rijkdom te bieden. Ibiza vormde wat ons betreft dan ook een logische toevoeging.” Met een binnenlandse vlucht van amper 45 minuten zijn Mallorca en Ibiza onderling te combineren.

Infoavond Charming France

Op dinsdagavond 30 januari organiseert Transeurope een voorstellingsavond over Frankrijk in Wilrijk (Salons Van Edel) met bijzondere aandacht voor de regio’s Occitanie en de Elzas. Het startschot wordt gegeven om 18.30 uur, de meet ligt tussen 22 en 22.30 uur. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 15 januari, gratis via sales@transeurope.com.

LUCHTVAART

Meer China ex-BRU

Brussels Airport krijgt er binnenkort opnieuw een route naar China bij. Luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines start op 20 maart a.s. met een vliegverbinding van Brussel naar Shenzhen, een miljoenenstad en een stadsprefectuur aan de grens van China met Hongkong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China. Shenzhen ligt 40 km ten noorden van het centrum van Hongkong. In 1980 was het een vissersdorp van 30.000 personen zonder één rood licht. Nu wonen er 11,4 miljoen mensen, al meer dan de 7,3 miljoen in Hongkong. Shenzhen is daarmee een van de snelstgroeiende steden op aarde. Tegenwoordig gonst het er onophoudelijk van de economische activiteit. Shenzhen wordt ook beschouwd als de wereldhoofdstad van de elektronica. Hainan Airlines vliegt nu al vanuit Brussel naar de hoofdstad Beijing en naar de metropool Shanghai. De vluchtdagen naar Shenzhen worden vanaf maart dinsdag en donderdag. Nog dit voorjaar, op 25 maart, start Cathay Pacific met een rechtstreekse lijndienst tussen de luchthaven Zaventem en Hong Kong, een route die vier keer per week zal worden gevlogen.

TOUROPERATING

TUI: Sporthotel Singer & Spa in Berwang

Relais & Châteaux Sporthotel Singer & Spa 4*SUP (70682, TUI Autovakanties) in het Oostenrijkse Berwang is een paradepaardje in het TUI aanbod. Hieronder geeft TUI je wat nieuwtjes over dit charmante hotel. Het restaurant van het hotel werd bekroond met een koksmuts én 14 op 20 in de Gault-Millau 2018. De lovende recensie prijst de combinatie tussen origineel gebrachte klassiekers en mooie verrassingen. Edele ingrediënten worden gecombineerd met lokale lekkernijen tot pure gastronomische verwennerij. Vanaf deze winter kunnen gasten gebruik maken van een spiksplinternieuwe Ski-Bistro. Deze ski-in / ski-out bistro-bar ligt direct op de piste en biedt heerlijke gerechten en après-ski op een uitzonderlijke plek. Het grote zonneterras is een extra plus! Als laureaat van de begeerde ‘Passion Trophy’ van Relais & Châteaux staat dit hotel op eenzame hoogte qua wellness, onthaal, service en sfeer. Charme gaan hier hand in hand met een uitstekende ligging direct op de piste.

Crans-Montana vervoegt ‘Best Of The Alps’

Sinds deze winter vervoegt Crans-Montana (Zwitserland) als 12de bestemming de ‘Best Of The Alps’, een exclusieve selectie van 12 gerenommeerde wintersportdorpen die, naast de ultieme wintersportbeleving, gastronomie, tradities, ambachten en natuur hoog in het vaandel dragen. TUI hoteltips in Crans-Montana: Hotel de la Forêt 3* (80212, TUI Sneeuwvakanties) en Hotel Le Mont Paisible 3*SUP (80217, TUI Sneeuwvakanties). Hotel de la Forêt 3* is een hotel met een lange traditie waar er een ontspannen sfeer heerst. Perfect voor een shortski-vakantie vanaf 3 nachten. Bovendien wordt het autowegenvignet (40 CHF) terugbetaald! In Hotel Le Mont Paisible 3*sup kun je vanuit de vernieuwde kamers genieten van een onvergetelijk uitzicht. Dit hotel leent zich tot een shortski-vakantie vanaf 2 nachten, met korting op skihuur en skipas en het autowegenvignet (40 CHF) terugbetaald.

LUCHTVAART

Air Europa: uitbreiding frequent flyer-programma

Het frequent flyer-programma ‘SUMA’ van Air Europa wordt een van de gulste van de sector! De maatschappij verdubbelt, verdrievoudigt of verviervoudigt de Miles volgens het type ticket. Met dit geschenk wil Air Europa de leden van het SUMA-programma bedanken. Hun aantal is sinds de invoering van het programma twee jaar geleden opgelopen tot meer dan 500.000 leden. Sinds december sparen de SUMA-klanten voor elke euro die ze spenderen aan een ticket in economy class, 5 Miles in plaats van 2 Miles op de Europese vluchten, en 6 Miles in plaats van 3 op de intercontinentale vluchten. Business class-leden genieten dezelfde voordelen als economy passagiers, met nog 3 Miles meer. Dus in totaal 8 Miles voor elke euro op de Europese vluchten en 9 Miles op de intercontinentale vluchten. Alle info over het SUMA-programma van Air Europa is te vinden op: https://www.aireuropa.com/be/vluchten/loyaliteit

TOUROPERATING

Club Med: herbronnen

Tegenwoordig willen heel wat mensen bewust een gezonder leven leiden. Club Med wil hier bij helpen en biedt daarom services aan die leden motiveren om beter te bewegen, beter te eten en kortom beter te leven. In alle resorts zijn er kannen met fris water, detox-sapjes en heerlijke huisgemaakte granola. Verder kunt u de hele dag lang genieten van nieuwe, gezonde gerechten. Een verblijf bij Club Med wordt dus de perfecte gelegenheid om voor een levensstijl te kiezen die goed is voor lichaam en geest. Deze healthy voornemens worden bovendien aangevuld met (water)sporten en groepslessen zoals Yoga. Club Med maakt er ook een erezaak van om de allerkleinsten al van jongs af aan kennis te laten maken met de smaak van vers voedsel en ze het belang bij te brengen van gezond eten en je heerlijk uitleven in de vrije natuur. In bepaalde Resorts, zoals bv Marrakech La Palmeraie, gaan ze zelfs nog een stapje verder: glutenvrij brood bij iedere maaltijd, glutenvrije muesli en een breed aanbod zaden, granen en plantaardige melksoorten. Een verblijf in dit paradijs met allures van Duizend-en-een-nacht is de kans om voluit te gaan voor “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

LUCHTVAART

Nieuwe luchthaven Berlijn: nog eens 1 miljard duurder

Opnieuw een tegenvaller bij de bouw van de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Willy Brandt. Er moet nog eens één miljard euro opgehoest worden om de luchthaven te kunnen opleveren. Oorspronkelijk stond de opening gepland in 2012 en zouden de kosten 1,7 miljard euro bedragen. Inmiddels zijn de kosten opgelopen al opgelopen tot 5  à 6 miljard euro. De bouw van de nieuwe luchthaven in Berlijn is door de jaren heen geplaagd door onder andere corruptie, fraude, slecht beton, miscommunicatie en mismanagement. Bovendien ging installatiebedrijf Imtech in 2015 failliet, wat voor de nodige vertraging zorgde. In november vorig jaar stelden Duitse media nog dat de veiligheidsinstallaties van de luchthaven ‘dramatische gebreken’ zouden hebben. Engelbert Lütke Daldrup, ceo van Berlin Brandenburg Airport houdt vol dat de openingsdatum eind 2020 zal gehaald worden. Momenteel telt Berlijn twee luchthavens: Tegel en Schönefeld. Aanvankelijk zou Brandenburg Tegel gaan vervangen, maar inwoners van Berlijn stemden hier afgelopen september tegen in een niet-bindend referendum.

RAIL

Voyages-sncf.eu: groepsverkopen

De naverkoopvoorwaarden van het SNCF groepstariefgamma zijn gewijzigd voor het binnenlands Frans netwerk (TGV en Intercités) sinds 10 december. – Tot 30 dagen voor vertrek: wijzigbaar en terugbetaalbaar met 25% kosten (i.p.v. 20%) – Tussen 29 en 8 dagen voor vertrek: wijzigbaar en terugbetaalbaar met 50% kosten (i.p.v. 30%) – Vanaf 7 dagen voor vertrek: niet wijzigbaar en niet terugbetaalbaar (100% kosten) Surf nu naar Voyages-sncf.eu en, met slechts enkele klikken, kan u groepsreizen reserveren en of een offerte aanvragen!

Opening lenteverkoop

Vanaf 15 januari start de uitzonderlijke lenteverkoop en kan u voor uw klanten reeds hun reizen tot 22 mei reserveren. Deelnemende maatschappijen zijn: TGV Frankrijk (binnenland), TGV Transfrontalier (Frankrijk-Brussel, Frankrijk-Luxemburg, Parijs-Freiburg), RENFE-SNCF in samenwerking met TGV Lyria. Informeer snel je klanten, zodat ze hun reis voor deze lente reeds kunnen plannen en kunnen genieten van de beste prijzen! Voyages-sncf.eu wenst u alvast een goede verkoop!

RAIL

Mike Cooper nieuwe CEO Eurostar

Eurostar kondigde deze week de benoeming aan van Mike Cooper als nieuwe CEO. Hij volgt Nicolas Petrovic op, die eind februari algemeen directeur van Siemens Frankrijk wordt. Cooper is op dit moment nog CEO bij de bezorgdienst Yodel. Hij brengt een waaier aan ervaring en expertise met zich mee naar Eurostar, dankzij voorgaande functies als CEO bij Yodel en als plaatsvervangend algemeen directeur en directeur voor het Europese vasteland bij Arriva. Voor Arriva was Mike commercieel directeur bij EasyJet, vanaf zijn beursgang in 2000 tot 2005. Voor EasyJet was hij directeur bij Portland Travel, onderdeel van de Thomson Travel Group.

HOTELLERIE

Marriott Rotterdam top in Nederland

Afgelopen maandag werd Marriott Hotel Rotterdam door de bezoekers van Hotels.nl tot beste hotel van Nederland verkozen. Zoals elk jaar konden zo’n 40.000 volgers uit een aanbod van meer dan 2.000 hotels hun keuze maken. In de reviews geven zij telkens scores aan verschillende categorieën: prijs-kwaliteitsverhouding, hygiëne, comfort, service en ligging. Daarnaast kunnen er opmerkingen worden geplaatst over bijzondere plus- en minpunten van het hotel. De gemiddelden van deze scores en de opmerkingen van de gasten worden gepubliceerd op de website van Hotels.nl. Marriott Rotterdam kaapte de prijs weg voor Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk en Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Vorig jaar won het 5* hotel uit hartje Rotterdam nog de ‘Luxury Award 2016’, maar dit jaar kent Hotels.nl hen de titel van ‘Beste Hotel van Nederland’ toe.

CITYTRIP

Gent en Londen spelen met licht

Vanaf woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018 brengt Lichtfestival Gent licht in donkere dagen. De vierde editie duurt één dag langer én krijgt een aangepast parcours waarlangs verschillende lichtsculpturen, spectaculaire projecties en intimistische installaties te zien zullen zijn van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Vanaf afgelopen woensdag tot en met het Lichtfestival zal een projectie op de toren van het provinciaal kantoorgebouw aan het Sint-Pietersstation te zien zijn. Na de start in 2016 is Londens grootste nachtfestival, Lumiere London, dit jaar terug met een nog grotere editie. Vanaf aanstaande donderdag 18 t.e.m. 21 januari tonen meer dan 40 Britse en internationale (licht)kunstenaars hun werk op de iconische gebouwen en straten van de stad. Tot de festivallocaties behoren King’s Cross, Regent Street, Oxford Circus, Leicester Square, Mayfair, Piccadilly, St James’s, Fitzrovia en Westminster. Covent Garden, Victoria, South Bank en Waterloo zijn nieuw in 2018.

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: nieuwkomer in Marbella

De grootste nieuwkomer in de Spanje & Portugal brochure van Exclusive Destinations is ongetwijfeld het hedendaagse ‘urban’ Nobu Hotel, dat eind maart de deuren opent. Dit kleinschalige hotel is de nieuwste telg binnen de Nobu-familie en bevindt zich binnen het Puente Romano Hotel. Rondom de geanimeerde Plaza met tal van exclusieve restaurants en bars (zoals Nobu, Dani Garcia, Bibo en de exclusieve La Suite nightclub) bevinden zich de luxueuze en eigentijds ingerichte kamers. Voorts biedt het Nobu Hotel een eigen zwembad en ontbijt in het Nobu restaurant. Nobu klanten kunnen uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten van het Puente Romano hotel. Uiteraard biedt Exclusive Destinations eveneens het schitterende zusterhotel Nobu Ibiza Bay aan dat vorige zomer de deuren opende en meteen een schot in de roos was!

Exclusief in Dubai: The Bulgari Resort Dubai

Een andere nieuwkomer in Dubai is het exclusieve Bulgari Resort, gelegen op het schiereiland Jumeira Bay Island en op amper 10 minuten van hartje Downtown Dubai. Het hotel viel tijdens de studiereis enorm in de smaak en behoort tot de absolute top in Dubai dankzij de uiterst elegante en luxueuze kamers, suites en villa’s met oog voor detail, eigen marina met exclusieve Yacht Club, zandstrand in een rustige baai, gerenommeerde Bulgari Spa en keuze uit verschillende toprestaurants met maar liefst 60% Europese staff. U kan dit hotel terugvinden op de website van Exclusive Destinations en in hun nieuwe Midden-Oosten brochure.

Superpromotie Citytrip Monaco

Ook deze winter kunnen uw klanten profiteren van een superpromotie in Monaco: 3 nachten vanaf € 278 per persoon! Dankzij het Monaco Paspoort genieten klanten van gratis toegang tot tal van bezienswaardigheden en gratis helikoptertransfers heen en terug van de luchthaven van Nice. Verblijven kan ondermeer in één van de twee SBM Hotels: het prachtige Palace hotel Hermitage of het modernere zusterhotel Monte Carlo Bay.

REISINDUSTRIE

ECTAA: “Bescherm Europese passagiers tegen faillissement luchtvaartmaatschappijen”

Na het recordaantal faillissementen van luchtvaartmaatschappijen in 2017 roept ECTAA de Europese Commissie op om een efficiënt mechanisme in te voeren waardoor Europese passagiers beschermd worden tegen het faillissement van luchtvaartmaatschappijen. Lees verder via deze link.

RIVIERCRUISE

CroisiEurope: nieuwe uitbreiding Loire-programma

CroisiEurope presenteert een gloednieuwe reisweg voor zijn cruise op de Loire. Tijdens die nieuwe route wordt een verblijf in de kastelen van de Loire gecombineerd met een overnachting in Parijs. Het programma van zeven dagen begint in een viersterrenhotel in Parijs en gaat verder met een daguitstap om de schitterende kastelen van Chambord en Chenonceau te ontdekken. De reis gaat verder naar Nantes, vertrekpunt van de cruise aan boord van de MS Loire Princesse. Stap in voor een rondreis van zes dagen vanuit Nantes via Saint-Nazaire, Ancenis, Angers en de kastelen van de Loire. De MS Loire Princesse heeft 48 kajuiten, een salon-bar met grote ramen en dansvloer, een openbaar terras, een ruim restaurant, een groot zonnedek met ligstoelen en een souvenirwinkel. Tussen april en oktober 2018 staan er twaalf vertrekken op het programma. Het pakket omvat de uitbreiding van twee dagen/één nacht in de kastelen van de Loire met overnachting in Parijs en diner in een authentieke Parijse brasserie, inclusief de cruise van zes dagen in volpension met dranken aan boord, een selectie excursies en haventaksen.

TOUROPERATING

Pegase: kamerupgrade bovenop vroegboekkorting

Het is pas januari en toch zomert het al volop bij Pegase. De komende periode zet de reisexpert het luxueuze karakter van zijn aanbod namelijk extra in de verf. Leggen uw klanten vóór eind februari 2018 hun zomervliegvakantie vast, dan genieten zij bovenop de vroegboekkorting ook nog eens van een exclusieve kamerupgrade. Bovendien kunt u tot 7 dagen vóór vertrek zowel afreisdata, bestemming als hotel eenvoudig en kosteloos wijzigen. Daarnaast is ook het aanbod opnieuw uitgebreid met tal van vijfsterrenaccommodaties.

4 nieuwe IBEROSTAR hotels

In de wereld van de luxereizen werken IBEROSTAR en Pegase al jarenlang succesvol samen en voor zomer 2018 is het IBEROSTAR-aanbod van Pegase uitgebreider dan ooit! De focus ligt daarbij vooral op vijfsterrenaccommodaties. Hotels zoals Lanzarote Park, Torviscas en Fuerteventura Palace worden volledig gerenoveerd en mogen een ster extra opspelden. Daarnaast investeert IBEROSTAR ook fors in de bouw en opening van nieuwe hotels. Grand Hotel Portals Nous is nu al een iconisch gebouw, ontworpen door de prestigieuze Nederlandse architect Marcel Wanders op een uitzonderlijk stukje Mallorca. Daarnaast staat Andalucia Playa nog altijd geboekstaafd als de absolute topper op het Spaanse vasteland. En met Santa Eulalia zette IBEROSTAR ook voor het eerst voet op Ibiza.

Nieuw in het aanbod!

Herontdek Griekenland met verschillende nieuwe pareltjes. Op ieder eiland heeft Pegase voor elk wat wils, zoals IKOS Dassia op Corfu dat een toonbeeld is van het comfort, de luxe en service die Pegase zo hoog in het vaandel draagt. Op Sardinië breiden ze hun gamma uit met enkele stijlvolle hotels in het mondaine Porto Cervo en Baia Sardinia. We hebben maar liefst 11 hotels in het aanbod op Sardinië. Ook het eiland Ischia voor de Napolitaanse kust willen ze in de kijker zetten. In San Montano Resort & Spa verblijft u op één van de meest indrukwekkende en romantische locaties in de baai van Napels. Ook op Turkije hebben ze verschillende nieuwe hotels in hun aanbod, naast hun vaste waarden. Club Marvy verrast uw klanten met een luxueuze all-inclusive club en verwelkomt hen in een oase van luxe, in een Egeïsche stijl waar eenvoud siert. Natuur, authenticiteit en smaak staan centraal in het nieuwe concept van de Turkse hotelketen PALOMA.

THEMAPARKEN

Europa-Park: ‘Leukste uitje over de grens’

Onlangs konden ANWB-leden weer hun stem uitbrengen voor de verkiezing van het ‘Leukste uitje’. Voor het eerst konden zij dit ook doen in de categorie ‘Leukste uitje over de grens’. Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, vond de bekendmaking van deze verkiezing plaats. Europa-Park won in de nieuwe categorie de gouden award, vóór Disneyland Parijs (zilver) en Phantasialand (brons).

Recordaantal bezoekers

Europa-Park mag een nieuw record op zijn naam schrijven! In 2017 ontving het themapark namelijk 5,6 miljoen bezoekers. Daarmee breekt het park zijn eigen record uit 2016, toen 5,5 miljoen bezoekers werden geregistreerd. Disneyland Paris blijft wel het best bezochte Europese pretpark. Dat Europa-Park zijn eigen record verbreekt, is volgens hen te danken aan hun nieuwe attrachte Voletarium, die in juni openging.

TOUROPERATING

Thomas Cook: vroegboekvoordelen verlengd t.e.m. 14/1

Om je klant warm te maken tijdens deze koude winterdagen verlengt Thomas Cook zijn vroegboekvoordelen tot en met zondag 14/1. Overtuig jouw klant dus om nog als de vliegende bliksem zijn zomervakantie te boeken. Ontdek alle vroegboekvoordelen in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week.

Brussels Airlines: maaltijden aan boord groot succes!

Recent marktonderzoek toont aan dat de huidige klant steeds meer keuzevrijheid wil. Om jouw klant die keuzevrijheid te geven, zijn de standaardmaaltijden in de pakketvakanties met Brussels Airlines niet langer inbegrepen. Zo kan jouw klant zelf kiezen uit het ‘Buy on Board’-menu van Brussels Airlines. Hierbij kiest jouw klant uit een ruime selectie Belgische maaltijden tegen betaalbare prijzen: heerlijke drankjes, dagverse snacks, slaatjes en warme maaltijden van The Foodmaker (een Belgisch bedrijf gekend voor zijn ultravers en gezond eten). Je klant bekijkt vooraf op zijn gemak het menu online en bestelt vervolgens aan boord. Sinds de start van de samenwerking met Brussels Airlines waarderen heel veel van jouw klanten deze maaltijden: ze hebben ruime keuze, het zijn kwalitatieve maaltijden en tegen zeer betaalbare prijzen (bv. een slaatje en een frisdrank of Stella Artois kan al voor € 7). Brussels Airlines heeft de afgelopen weken dan ook het aantal maaltijden aan boord opgedreven om aan deze grote vraag te voldoen. Op die manier hoeft geen enkele klant op zijn honger te blijven zitten.

Wintersport: 2 unieke voordelen

Thomas Cook trakteert jouw klant op 2 unieke voordelen bij het boeken van een wintersportvakantie: € 75 korting per dossier en € 40 korting p.p. op Skibuzz (ook tijdens de paasvakantie). Ontdek alle voorwaarden van deze voordelen in de Thomas Cook nieuwsbrief van deze week.

Krokusvakantie-ideetjes

Snakt je klant ook zo naar die eerste zonnestralen? Boek dan nog snel een gezinsvakantie naar deze bestemmingen: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Tunesisch vasteland, Djerba, Marokko en Egypte. Zo geniet je klant met de hele familie tijdens de krokusvakantie van een zonovergoten vakantie.

TOUROPERATING

Silverjet: zomerzon 2018!

Traditioneel verspreidt Silverjet de zomerzon-brochure tijdens de eerste weken van januari. Ook in 2018 is dit niet anders. Momenteel werkt Connect2 hard aan de levering van de 356 pagina’s tellende brochure, vol prachtige hotels en rondreizen! Indien u meer brochures wenst, kan u deze steeds bestellen via het daartoe bestemde platform van Connect2.

Nieuw: persoonlijk reisadvies bij reisdocumenten

Niets zo leuk als persoonlijke tips van onze contracting managers! Welke restaurants zijn de beste, waar is de Belgische ambassade, waar parkeer ik mijn wagen,…? Vanaf nu krijgt uw klant bij elk dossier een informatieboekje met daarin alle bezienswaardigheden, restaurant-tips en nuttige informatie.

Karin Roose: nieuwe sales manager

Jaren ervaring, gepassioneerd door het toerisme en 100% service-minded, zo kan je Karin Roose het best omschrijven. Ze maakt sinds kort deel uit van het Silverjet-team en kan u helpen om meer Silverjet te verkopen en zo uw marge aanzienlijk te vergroten! Wenst u een boeiende presentatie of richt u een beurs in en wenst u onze aanwezigheid, aarzel dan niet haar te contacteren. Zoals iedereen bij Silverjet, heeft ook Karin bakken reiservaring en kan ze u ook helpen met presentaties over bepaalde bestemmingen. Contacteer Karin via Karin@silverjet.be of 0491 36 74 13.

REISINDUSTRIE

VVR: aantal ra in Vlaanderen & Brussel stabiel

Koen van den Bosch (ceo – gedelegeerd bestuurder VVR): “Op 31 december 2017 telde de VVR in Vlaanderen en Brussel 723 hoofdkantoren en 384 bijkantoren die voor het Nederlands als basistaal kozen (1107 verkooppunten in totaal!). We stellen vast dat het aantal reiskantoren in Vlaanderen en Brussel stabiel is de laatste jaren en zelfs toeneemt. VVR mocht in 2017 een 30-tal nieuwe leden verwelkomen! De reisbureau-sector is dus duidelijk in opgang. Hiervoor zijn enkele belangrijke redenen. Er is in de eerste plaats een nog grotere focus op de klant. Door een persoonlijke aanpak en persoonlijke service van hoog niveau weten de reisbureaus het onderscheid te maken. Daarnaast werden we als reisbureausector ook geholpen door een aantal randfactoren. Zo zijn er de verschillende problemen met online-aankopen die jaar na jaar opnieuw de kop opsteken. Recent was er nog een case die de pers haalde rond Voyages Privé. Daarnaast heb je de gekende probleemsituaties bij de airlines. De reiziger die niet via de reisagent reserveerde was de dupe. De reisbureaus hebben zich tijdens deze verschillende situaties steeds als betrouwbare en professionele partner getoond en oplossingen gezocht en geboden voor de reizigers. Of het nu ging om een faillissement, schrappen van vluchten of vertragingen door noodweer, de reiziger kon steeds op zijn reisagent rekenen. Als vereniging ben je dan terecht trots op je leden. Dat vertrouwen wordt ook beloond en de klant vindt de weg terug naar zijn reisagent en dat onderschrijft mee deze stabiele situatie. Wat betreft de nieuwe leden zien we ook een bepaalde evolutie, met name de hyperspecialisatie, gericht op een heel specifieke doelgroep, focus op zeer sterke personalisatie voor deze doelgroep enz… Ze vinden een antwoord op het spreekwoordelijke gat in de markt voor deze verschillende reizigers en ook dat wordt opnieuw gewaardeerd door de klant. Deze schenkt graag zijn vertrouwen aan een partner die naar hem luistert, die vertrekt vanuit zijn behoeften als reiziger en niet zozeer vanuit het product. Met de nieuwe wet – die ondanks het feit dat deze moeilijk interpreteerbaar is en het feit dat dit extra verplichtingen voor het reisbureau meebrengt – krijgt de reisagent er nog een extra troef bij. Hij/zij wordt de facto de enige manier om je vakantie te boeken die je 100% zekerheid biedt. We kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.”

Overzicht aantal reiskantoren Vlaanderen & Brussel

  • Status op 31/12/2017 >> 723 hoofdkantoren en 384 bijkantoren = 1107 verkooppunten
  • Status op 31/12/2016 >> 711 + 387 = 1098
  • Status op 31/11/2015 >> 690 + 377 = 1067
  • Status op 31/12/2014 >> 685 + 384 = 1069
  • Status op 31/12/2013 >> 675 + 366 = 1041

TOUROPERATING

Corendon: Maastricht boomt bij de Belgen

Corendon zet drie extra vluchten per week in vanuit Maastricht naar Antalya en voegt ook Mallorca toe, zo werd aangekondigd tijdens de vakantiebeurs Utrecht. In het hoogseizoen zal er dagelijks vanuit Maastricht naar Antalya worden gevlogen, en vanaf april iedere zaterdag naar Palma de Mallorca. Corendon verwacht dat vóór april de populairste data in het hoogseizoen uitverkocht zullen zijn. Een heel belangrijk segment van de boekingen komt trouwens ook van Belgische klanten. Veel consumenten in de regio verkiezen namelijk de luchthaven van Maastricht, boven Schiphol en Brussels Airport. Net zoals klanten uit West- en Oost-Vlaanderen voor de regionale luchthaven van Oostende kiezen, in plaats van Brussels Airport. “Turkije is weer helemaal terug met 137 procent meer boekingen dan een jaar geleden”, aldus ceo Steven van der Heijden.

HOTELLERIE

Barceló : geen NH-overname

De topman van de Spaanse hotelketen Barceló, Simon Pedro Barceló, is er niet in gelukt de NH Hotelgroep over te nemen. De Raad van Bestuur van NH wees inderdaad deze week het aanbod af van de Spaanse concurrent voor een participatie die boven die 60% lag. Barceló streefde via een kapitaalverhoging naar een aandeel van 60% en had in die zin de voorbije novembermaand al 7,08 euro per NH-aandeel geboden. Dit kwam met een waardebepaling van zo’n 2,5 miljard euro overeen, wat NH vandaag als absoluut te laag ervaarde. Indien deze participatie was doorgegaan, zou op die manier de grootste Spaanse hotelketen ontstaan zijn: Barceló met 230 hotels en 50.000 kamers, HN 400 met 60.000 kamers. Barceló heeft vandaag geen plan B klaarliggen na deze mislukte transactie.