20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

TM-CHARTER

Vakantiebeurs Utrecht: praktische informatie

Van 9 tot en met 14 januari kan je in Utrecht terecht voor de Vakantiebeurs Utrecht! Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Travel Magazine een charter naar deze beurs, in samenwerking met NMBS Europe en Thalys, op dinsdag 9 januari (eerste vakdag van de beurs). Travel Magazine ontving heel wat inschrijvingen, en alle plaatsen waren in een recordtempo uitverkocht. Voor wie dinsdag mee reist naar Utrecht, zetten we nog even de praktische informatie op een rij:

  • Heenreis > Opstappen in Brussel-Zuid: 8u52 (samenkomst aan het Sam’s café rechtover ingang Thalys perron omstreeks 8u15). Aankomst in Utrecht om 10u57. Opstappen in Antwerpen-Centraal: 9u30 (samenkomst aan het Thalys spoor omstreeks 9u00 (zie berichtgeving schermen voor exacte perron)
  • Terugreis >Vertrek in Utrecht om 18u48. Aankomst in Brussel-Zuid om 21u08. Treintickets van NMBS Europe zullen overhandigd worden op het perron door Bart Geeroms (NMBS Europe).

Ontbijt met Sunny Cars

De beurs opent de deuren om 10u, en de deelnemers aan de charter worden vriendelijk uitgenodigd om in Hal 9 (Business Lounge) bij de stand van Sunny Cars, te genieten van een uitgebreid ontbijt, met lekkere warme espresso, croissants en smoothies! Daarnaast kan je op de Sunny Cars stand het salesteam van Sunny Cars ontmoeten. Ze brengen je op de hoogte van de laatste nieuwtjes! Of doe mee aan de prijsvraag, en maak kans op een handige Sunny Cars trolley!

TOUROPERATING

Odysseus back in town!

De historische luxe-t.o. Odysseus is vanaf nu terug op het schap bij de reisagent. Volgende week verspreidt Connect 2 10.000 exemplaren (Nederlands & Frans) aan de reisbureaus in ons land een splinternieuwe Odysseus-brochure onder de naam ‘Exotische Stranden’. Dit alles in eigendom en regie van de groep Mare Tours onder leiding van directeur en zoon van Marie-Jeanne Van Camp, Maarten Janssens. Lees verder via de TM-Website.

LUCHTVAART

Europees luchtruim verandert snel

Het failliete Air Berlin en de overname van het Oostenrijkse NIKI waren de laatste orgelpunten van een bewogen Europees airline-jaar. TM blikt vooruit op 2018 via een analyse van Luk De Wilde, eindredacteur TM Aviation Newsletter. Lees de analyse via deze link.

CRUISE

MSC Cruises: winnaars ‘Summer 2018’!

MSC Cruises zet bij het begin van het nieuwe jaar Service Voyages – Sint Genesius Rode & White Reizen – Tongeren, de grote winnaars van de incentive georganiseerd door MSC Cruises in het kader van de promotie “Summer 2018”, in de bloemetjes! De winnaars van deze competitie werden geselecteerd op basis van het grootste aantal MSC-cruiseboekingen gemaakt tijdens de campagne van 20 oktober tot 15 december 2017. Elke winnaar ontvangt een cruise in een kajuit met dubbele bezetting om deel te nemen aan het jaarlijkse evenement ‘All Stars of the Sea by MSC’ in juni 2018, aan boord van het nieuwe vlaggenschip van de vloot, de MSC Seaview. Het is voor hen een geweldige kans om in avant-première dit geweldige schip en zijn hypermoderne infrastructuur te ontdekken.

HOTELLERIE

Grecotel: Riviera Olympia Resort

Het Riviera Olympia Resort is een strandresort met goudkleurig zand, zachte duinen met pijnbomen en een prachtig uitzicht over de Ionische Zee vanuit elke kamer. Faciliteiten: 4000m² zwembaden met glijbanen en een ‘lazy river’, 20 restaurants en bars, 2km zandstrand aan ondiep water, 4500m² Elixir Thalasso Center met Ayurveda behandelingen, breed aanbod aan sporten (o.a. tennis, paardrijden, paintball) en watersport. Nieuw sinds juni 2017 is het mega aquapark met een gedeelte voor kleine kids plus enkele spectaculaire grote glijbanen. Het resort bestaat uit 4 hotels met elk een eigen stijl en doelpubliek. Alle faciliteiten mogen gemeenschappelijk gebruikt worden, alsook alle restaurants en bars (consumptie wordt aangerekend volgens de gekozen formulie, maaltijden en dranken binnen HB/FB/AI formule kunnen enkel in het eigen deel genuttigd worden). Een gezellig dorp met leuke restaurants, bars en winkels ligt op 1km naast het resort, de Olympia site ligt op ongeveer 45min rijden. Riviera Olympia Resort is ook een paradijs voor wie met kinderen reist! Naast het internationale Grecoland (hele jaar open 6d/week) en het beschikbare GrecoBaby materiaal (o.a. flessenwarmer, babyfoon, kinderwagen…) worden er tijdens de zomervakantie verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren: Arsenal voetbal kamp, Model Academy, Tennis Academy, Engelse les, danslessen, make-up lessen…

Mandola Rosa 5* Exclusive Resort

De naam Mandola Rosa betekent ‘roze amandelboom’, zoals de bomen die bloeien in het oude Olympia. Dit hotel straalt de glamour van vervlogen tijden uit. Het is een reis van de verbeelding, doordrenkt van herinneringen, romantiek en charme. Voor een rustig luxueus verblijf in BB of HB….

Olympia Riviera & Oasis

Olympia Riviera is het ultieme kuuroord. Dit exclusieve elegante hotel aan het strand wordt geïnspireerd door het oude Olympia heiligdom. Palmen en tropische zwembaden op verschillende niveaus tot aan het strand zorgen voor een tropische sfeer. De kamers en suites zijn elegant ingericht en vormen een mix tussen ‘casual’ en ‘glamour’. Voor een luxueus verblijf in HB als koppel of met het hele gezin…. Meer info via www.olympiarivierathalasso.com Olympia Oasis is een paradijs voor strandliefhebbers met een zorgeloze familiale sfeer. Zin in de nieuwste gastronomische trends? Olympia Oasis opende in 2016 maar liefst 5 verschillende eetstanden, met smaken uit de hele wereld: Proef souvlaki onder de zon, sushi aan zee, burgers op het zandstrand en ijs aan wal, heerlijk! Dit hotel is sinds 2018 opgedeeld in twee delen, afhankelijk van het kamertype en maaltijdregime. Wie de voorkeur heeft voor de all-inclusive formule kan in de bungalows van Olympia Oasis Village terecht. Wie liever in HB of FB verblijft, logeert in het hoofdgebouw van Olympia Oasis.

TECHNOLOGIE

Travelport: NDC Level 3 IATA

Kurt Bostyn (country manager Belux, Travelport): “Travelport werd als eerste deze maand door de International Air Transport Association (IATA) gecertificeerd als ‘Level 3’ aggregator in het kader van IATA’s New Distribution Capability (NDC), een initiatief dat bedoeld is om een nieuwe distributiestandaard voor de luchtvaartbranche te creëren. Travelport is het eerste Global Distribution System (GDS) dat deze status krijgt en zal samenwerken met luchtvaarttechnologiespecialist Farelogix om de eerste NDC verbinding met een grote wereldwijde luchtvaartmaatschappij te implementeren. De details hiervan zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Om deze certificering voor te bereiden, werkte Travelport eveneens samen met het Britse reisbureau Meon Valley Travel. Travelport was tevens het eerste reiscommerceplatform dat in november 2016 een ‘Aggregator Level One’ certificering ontving voor zijn GDS en in februari 2017 de ‘IT Provider Level Two’ status kreeg van IATA. Level 3 is de hoogste certificering die IATA toekent aan ondernemingen die kunnen aantonen dat ze in staat zijn volledig Offer and Order Management uit te voeren. We verbinden reisinkopers al door middel van de luchtvaartdatabase ATPCo met meer dan 280 aanvullende diensten en ruim 250 branded fares van luchtvaartmaatschappijen. Deze NDC status vormt een aanvulling daarop. De nieuwe status zal ook onze uitgebreide reeks bestaande API verbindingen en onze gewaardeerde tools voor kritische workflows, dienstverlening en synchronisatie aanvullen. In een reactie op de certificering zei Yanik Hoyles, directeur van het NDC Programma bij IATA, dat ‘GDS’s essentiële zakenpartners zijn voor NDC om aanzienlijke volumes te genereren.’ Daarom ontvangen we Travelport met open armen als eerste GDS met een NDC level 3 aggregator certificering. Als gecertificeerde aggregator kan Travelport NDC nu beschikbaar stellen voor zijn bestaande klantenbestand en de reikwijdte ervan uitbreiden naar een groter aantal luchtvaartmaatschappijen. Als toonaangevende speler in de reiscommerce kijken we ernaar uit ons partnerschap met u voort te zetten om ervoor te zorgen dat u toegang blijft houden tot de meest uitgebreide luchtvervoercontent in de reisindustrie.” Lees hier meer over de certificering en aarzel zeker niet om contact op te nemen met uw accountmanager als u nog vragen heeft over dit of andere onderwerpen.

TOUROPERATING

Pharos Reizen: elektrisch onderweg

Pharos Reizen heeft autovakanties op maat van de elektrische rijder uitgedokterd. De touroperator is hiermee pionier in Nederland en België op vlak van elektrische autorondreizen. Klanten kunnen (momenteel) kiezen uit Noorwegen (17-daagse rondreis), Duitsland (10-daagse rondreis) of Schotland (15-daagse rondreis). In deze drie landen zijn heel wat laadpunten ter beschikking die duidelijk in kaart worden gebracht. Daarnaast zijn de afstanden per dag perfect afgestemd op een elektrische wagen en de laadmogelijkheden. Pharos stuurde het afgelopen jaar vrijwilligers met een elektrische auto op pad. Zij reden rond in een Opel Ampera en een Volkswagen E-Golf. De actieradius is respectievelijk 520 en 350 km.

TOUROPERATING

VTB Reishappening

De VTB Reishappening komt dichterbij. Het jaarlijkse reisevenement van VTB Reizen gaat door op zaterdag 13 en zondag 14 januari in het Congrescentrum van ZOO Antwerpen. Geïnteresseerd? Inschrijven kan nog even op de website www.reishappening.be. Ondertussen kan je ook al een gedetailleerd overzicht van het programma raadplegen via het tabblad ‘programma’ op de website. Hier vind je de uurregelingen van de verschillende gastsprekers en presentaties. Ben je ingeschreven? Vergeet dan zeker niet de bevestigingsmail die je kreeg bij inschrijving mee te brengen, want dit is je toegangsticket! Zonder deze mail betaal je €5 toegang.

TUI Omruilgarantie en vroegboekgarantie

Het zijn de laatste dagen om te profiteren van TUI omruilgarantie en TUI vroegboekgarantie op je vliegvakantie voor Zomer 2018: deze super interessante vroegboekvoordelen gelden nog voor boeking t.e.m. 9/1. De omruilgarantie houdt in dat je tot 56 dagen vóór afreis je bestemming gratis kan wijzigen. De vroegboekgarantie betekent dat indien je geboekte vakantie 4 weken vóór afreis nog beschikbaar is aan een lagere prijs, TUI je automatisch het verschil terugbetaalt. Alle info en voorwaarden ontdek je hier.

REISINDUSTRIE

Allianz & Avitour: partners

Allianz Global Assistance en Avitour hebben eind december een samenwerkingscontract gesloten. Op basis daarvan zullen zij dankzij de degelijke verzekeringsdekkingen van Allianz Global Assistance beter aan de noden van onafhankelijke reisbureaus kunnen voldoen en een aangepaste klantenservice kunnen verlenen. Ilona van Hemelrijk: “De verkoop van onze reisverzekeringen door de Avitour groep past perfect in het kader van ons beleid inzake langetermijnpartnerships en ons investeringsbeleid in het “B2B2C” netwerk.” Alain Kisiel: “Naarmate de sector en de gewoonten van de consument evolueren, moeten wij reisagenten producten en diensten kunnen verlenen die aan de nieuwe behoeften beantwoorden. Een samenwerking met de wereldleider in reisverzekeringen en bijstandsverlening is dan ook een groot voordeel voor Avitour. Samen zullen wij zeer snel nieuwe diensten kunnen verlenen die zijn afgestemd op de reisagentschappen.”

TOUROPERATING

Exclusive Destinations: gastronomische ontmoetingen

Productkennis blijft belangrijk vinden ze bij Exclusive Destinations, en die kennis delen ze graag met de reisagent. Tijdens de befaamde ‘Gastronomische Ontmoetingen’ maak je niet enkel kennis met het ED-team, maar ook met een fijne selectie van hoteliers. Op maandag 5 februari staat ’t Aards Paradijs in Merendree op de agenda, op dinsdag 6 februari kiezen ze voor het Hofke van Bazel in Bazel. Voor de fijnproevers een vaste waarde en bekroond met 1 Michelin ster. Deze keer vinden de Gastronomische Ontmoetingen plaats i.s.m. en in aanwezigheid van Borgo Egnazia (Italië), Forte Village (Italië), Castel Monastero (Italië), Asia Garden Hotel & Thai Spa (Spanje), La Bobadilla (Spanje), Royal Hideaway Corales Suites (Spanje), Gran Melia Palacio de Isora (Spanje), Park Hyatt Mallorca (Spanje), Oberoi Hotels (Mauritius, Ajman & Indonesië), Hard Rock Hotels (Spanje) en de Barrière Hotels (Frankrijk). Inschrijving per mail: karim@exclusivedestinations.be, met vermelding van ‘voorkeur datum/locatie + voornaam/naam + reisbureau’.

De nieuwe brochures 2018 – 2019

Vanaf maandag 8 januari worden de volgende nieuwe brochures verdeeld:

  • Frankrijk & Benelux 2018 brochure met meer dan 90 hotels en maar liefst 12 nieuwkomers.
  • De Middellandse Zee I brochure (Spanje & Portugal) biedt meer dan 130 hotels aan, waarvan 18 nieuwe partners.
  • De Middellandse Zee II brochure (Italië) is goed voor 76 hotels, waarvan 5 nieuwkomers.

De hotels en de prijslijsten zijn nu reeds volledig terug te vinden op de website.

Workshop & presentatie zomerbrochures

Naar goede gewoonte stelt Exclusive Destinations zijn Zomerbrochures voor. De nieuwe hotels (meer dan 50) komen aan bod in een zeer leerrijke workshop, afgewisseld met korte presentaties door de aanwezige hotelpartners. Noteer het alvast in uw agenda! Praktisch: maandag 19/02, Gent, Holiday Inn Gent Expo –  dinsdag 20/02,  Antwerpen, Ramada Plaza, Desguinlei 94. U bent welkom vanaf 18u00 voor een hapje en drankje. Presentatie start stipt om 19u00. Het einde is voorzien om 22u30. Naar goede gewoonte wordt de avond afgesloten met een mooie tombola, vol hotelovernachtingen! Inschrijven per mail: karim@exclusivedestinations.be met vermelding van uw naam/kantoor en gekozen locatie/datum.

TOUROPERATING

Thomas Cook: vroegboekvoordelen t.e.m. 7 januari

Last call! Je klant geniet nog enkele dagen van de strafste vroegboekvoordelen bij Thomas Cook. Reserveer een lente- of zomervakantie t.e.m. 7/1/2018 en je klant geniet van: kortingen tot € 700/dossier; kinderen reizen gratis (hotel + vlucht), ook tijdens de schoolvakanties; gegarandeerd de beste prijs; Flex & Protect aan de helft van de prijs; gratis privéluchthavenvervoer (of € 50 commissie voor jou als reisagent als je het luchthavenvervoer zelf regelt) OF € 100 korting voor afreizen vanuit BRU. Tip: elk reiskantoor dat intekende op de vroegboekpromotie en minstens evenveel Thomas Cook omzet voor het seizoensjaar 2018 realiseert als dezelfde periode vorig jaar, geniet van +1% extra commissie op alle verkoop gemaakt tussen 21/09/2017 en 7/1/2018.

Bodrum

Heeft je klant nog geen idee waar hij in 2018 op vakantie wil? Raad hem dan het 4-sterrenhotel SENTIDO Bellazure in het zonnige Turkije aan! Troeven van dit hotel? Een stijlvol ingericht 4-sterrenhotel, een uitstekende service, smaakvolle verse producten in het buffetrestaurant, ruime, moderne en comfortabele kamers, hoogstaande avondanimatie, een prachtig panorama op de baai en een privézandstrand. Heeft je klant ook zin om de omgeving te ontdekken? Dankzij de goede busverbindingen vanuit SENTIDO Bellazure is een bezoek aan Turgutreis of Bodrum een absolute must.

Brussels Airport: conformiteitscontrole

De Belgische Overheid legt vanaf 1 januari 2018 alle airlines een ID conformity check op in de luchthaven van Brussel voor alle passagiers die het land verlaten of binnenkomen via de lucht. Dit betekent dat de voornaam en de achternaam van jouw klanten op hun reisdocumenten (nationale identiteitskaart, internationaal paspoort, …) dezelfde moeten zijn als op de instapkaarten. Jouw klanten mogen niet vertrekken indien hun gegevens niet correct zijn. Gelieve jouw klant hiervan op de hoogte te brengen.

Valentijn

Een echte Cupido geeft een tripje cadeau! Zeker nu Thomas Cook € 20 extra korting geeft op een romantisch weekendje weg! Voorwaarden van deze actie? € 20 korting per dossier, geldig voor reservaties van 11/12/2017 t.e.m. 20/2/2018 en afreizen tussen 1/2/2018 en 28/2/2018. De korting wordt automatisch verrekend. Geldig voor deze bestemmingen: Benelux, Duitsland (PFA/BWU/NRW/SLD/BAY/BAW/EPR/HES/THU) en Frankrijk (SXB).

COACH TOURISM

FBAA.be: nieuwe site online

De FBAA heeft een nieuwe website gelanceerd: www.fbaa.be – fris, monter en vooral efficiënt. De site wil alle FBAA-leden snel en praktisch ondersteunen bij zijn dagelijkse bedrijfsactiviteiten en alle sectorkennis de klok rond beschikbaar maken. Duidelijk leesbaar, ook op smartphone en tablet. Alle info op uw maat vindt u in de rubriek Ondernemers. Daarin zijn 4 applicaties aanwezig, om u te helpen bij de realisatie van uw trips. Deze toepassingen kent u al. Alleen heeft de FBAA ze nog verbeterd!

EVENT

anders dan anders: infodagen

Gedurende de hele maand januari organiseert anders dan anders naar goede gewoonte elk weekend infodagen op verschillende locaties. Ook het eerste weekend van februari zullen er infodagen zijn! Bekijk de planning via deze link. Tijdens deze weekends verwelkomt het ada-team klanten en reisagenten (samen met hun klanten) graag voor verschillende infosessies. Het programma van de infosessies vind je ook in bovenstaande link. Je zal zien dat maar liefst al de bestemmingen op de planning staan. Ook de Product Managers & Tourleaders zullen aanwezig zijn!  

OFFICE ON THE MOVE

Sudamerica Tours verhuisd!

Om u nog beter te kunnen bedienen in 2018 en de jaren die daarop volgen, is Sudamerica Tours op 3 januari verhuisd naar nieuwe, ruimere kantoren aan de Keltenlaan in Brussel (niet ver van Merode). Eric Gedeon: “Sudamerica Tours is een steeds groter wordende TO, waardoor we ook ons team hebben moeten uitbreiden. Bijgevolg was ons pand te klein geworden om alle aanvragen van de reisagenten te kunnen verwerken. De nieuwe kantoren zijn veel ruimer, comfortabeler en moderner, waardoor onze medewerkers alle mogelijkheden hebben om uw vragen en offertes zo snel mogelijk af te handelen.” Sudamerica Tours blijft bereikbaar via de gekende telefoonnummers en e-mailadressen.

TOUROPERATING

Corendon: boekingen Turkije in de lift!

Turkije is terug van weggeweest! De boekingen zijn 127% gestegen ten opzichte van vorig jaar (boekingen gemaakt tot nu toe voor zomer 2018), zowel in België als in Nederland. Vanaf april 2018 zet Corendon twee extra vluchten in per week naar Turkije (Antalya) vanuit Maastricht. Hierdoor vliegt Corendon in totaal twintig keer per week naar 13 bestemmingen vanuit Maastricht. Atilay Uslu (ceo Corendon): “Turkije is weer helemaal terug als populair vakantieland voor Belgen en Nederlanders. De prijskwaliteitsverhouding is uitstekend en de service erg goed! Zowel België als Nederland noteren groeicijfers van 75% à 80% in vergelijking met vorig jaar.”

VAKANTIEBEURS

Vakantiereizen in Belfort Brugge

Op de valreep heeft Reizen Van Renterghem de locatie voor de 20ste editie van haar vakantiebeurs ‘Salon Vakantiereizen’ veranderd. Omdat de ruimte vorig jaar in de eigen burelen te klein was, heeft zaakvoerster Annick Desmet besloten om de beurs opnieuw te laten doorgaan op de vroegere stek en wel onder het Belfort op de Markt van Brugge. Meer dan 20 verschillende to’s zullen deelnemen en iedere bezoeker krijgt een gratis drankje. Klanten die tijdens de beurs een reis boeken, ontvangen volgens het bedrag van het dossier een leuk geschenk.

Asteria Expeditions: nieuwe bestemmingen

De afdeling Afrika van Asteria Expeditions draait op volle toeren met prachtige rondreizen voor Namibië, Zuid-Afrika en Congo. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe bestemmingen zoals een groepsreis naar Kazachstan, een groepsreis met de Trans Siberische trein van Moskou naar Peking en een groepsreis met een riviercruise op de Douro plus ook nog een cruise langs de Dalmatische kust in Kroatië.

Eigen vliegtuigen naar Lapland

Wat de topbestemming Lapland betreft, huurt Asteria Expeditions in het winterseizoen eigen vliegtuigen via Brussels Airlines waarmee rechtstreeks van Brussel naar het Hoge Noorden, Kittila of Kuusamo, gevlogen wordt. Een troef die enkel bij Reizen Van Renterghem en Asteria Expeditions te verkrijgen is. Annick Desmet: “Die speciaal ingehuurde vliegtuigen zorgen voor een korte vluchttijd en maximaal plezier ter plaatse. Bovendien mag je de bagage gratis meenemen en krijg je ook gratis maaltijden en drank aan boord. Voor januari en februari hebben we nog enkele beschikbare plaatsen vrij.”

Extra kantoor op het Muntplein

Ja, het gaat de Brugse to en Reizen Van Renterghem bijzonder voor de wind. Zo goed zelfs dat de kantoren in de Korte Zilverstraat te klein zijn geworden. Annick Desmet: “Er komt steeds meer personeel bij –we zoeken trouwens nog altijd bekwame mensen met ervaring voor zowel het reisbureau als onze touroperating- en daarom openen we volgende maand een extra vestiging op het nabijgelegen Muntplein.