20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

AWARDS

TM Awards: voting You Pro, Sales & Leisure Travel Agency

Via de website www.travelawards.be/Nominees kan u ons nog tot 31 augustus laten weten wie volgens jou dit jaar de Young Professional <35 Award, de Sales Excellence en Leisure Travel Agency Award mee naar huis mag nemen tijdens de 22e editie van de TM Travel Awards op 15 november in Hilton Antwerp Old Town. Meer informatie over hoe u kan stemmen vind je hieronder!

Young Professional <35 Award – sponsored by Amadeus

Welke jonge reisprofessional, jonger dan 35 jaar, verdient volgens u deze prestigieuze award? Wie is alom tegenwoordig in onze reisindustrie en is voor de volle 100% met zijn vak bezig? Laat ons weten wie volgens u dé young travel professional is van het jaar via het stemformulier op onze miniwebsite. Dit kan nog tot 31 augustus. Begin september maken we de shortlist bekend, en kan u opnieuw uw stem uitbrengen via onze website (goed voor 40% van de stemmen). Deze top 5 wordt vervolgens ook gequoteerd door het TM Travel Awards Steering Committe (60% van de stemmen). Op 15 november kennen we de winnaar!

Sales Excellence – sponsored by Omnia Travel

De nominatie van de Sales Excellence Award gebeurt eveneens op basis van een in te vullen webformulier op www.travelawards.be/Nominees. Ook voor deze award heeft u nog tot 31 augustus de tijd om uw favoriete Sales aan ons kenbaar te maken! Van 10 september tot 9 oktober publiceren we (alfabetisch) de top 5 genomineerden op de Facebookpagina van Travel Magazine, en kan u uw favoriet liken (40% van de stemmen). De overige 60% wordt bepaald door het Steering Committee. Opgelet: enkels sales executives (en dus geen country managers) komen in aanmerking voor deze award!

Leisure Travel Agency – sponsored by Sunny Cars

Als reisagent kunt u uzelf eveneens tot 31 augustus kandidaat stellen om mee te dingen naar de TM Leisure Travel Agency Award. Het volstaat om het inschrijvingsformulier op de website http://www.travelawards.be/BestLeisureTravelAgent in te vullen om in aanmerking te komen voor het bezoek in september van één van onze mystery shoppers. De best scorende reisagenten worden dan uitgenodigd voor een finale proef, donderdag 10 oktober, in de Travel House te Brugge, Kon. Astridlaan 29, 8200 Brugge. Dit voor een vakjury. Gastheer is Koen van den Bosch van de VVR. Jan Van Steen wordt in zijn hoedanigheid van voorzitter van de vakjury voor de gelegenheid vervangen door Dirk Dom (Thomas Cook). Olivier Giacomini (Sunny Cars) en Piet Demeyere (TUI) maken ook deel uit van de jury.

REISINDUSTRIE

Bart Brackx: naar Santiago de Compostella voor het goede doel

Op 17 september 2019 gaat Bart Brackx, de vroegere baas van reisorganisator Jetair (nu TUI), ten voordele van het Koninklijk Werk IBIS vzw te voet de 792 km lange Camino Francés naar Santiago de Compostella wandelen. Via kilometer-sponsoring hoopt hij zoveel mogelijk financiële én morele steun in te zamelen voor dit goede doel. Bart kiest voor de Camino Francés, ook wel de “klassieke” route genoemd. De wandeling gaat van start in Saint-Jean-Pied-de-Port aan de Franse kant van de Pyreneeën om in 34 etappes op 22 oktober in Santiago de Compostella aan te komen.

“Ik wandel de Camino voor Koninklijk Werk IBIS en zamel op die manier geld in voor dit goede doel uit Bredene/Oostende dat opvoeding en opleiding aanbiedt aan kinderen vanaf zes jaar die extra ondersteuning nodig hebben. Binnen de veilige IBIS-thuishaven volgen ze onderwijs om zo deze kinderen meer slaagkansen in het leven te bieden.”

“Ook al heb ik mij ondertussen al wat ingewandeld, het worden ongetwijfeld fysiek slopende en mentaal confronterende dagen…. Uiteraard draag ik zelf al mijn kosten voor deze tocht, want élke Eurocent steun wordt rechtstreeks op rekening van het “Koninklijk Werk IBIS vzw” gestort.”

Indien je de IBIS-kinderen en Bart op deze tocht wilt steunen: BE92 3800 0982 1323 – Koninklijk Werk IBIS vzw, met vermelding “Camino voor IBIS”.  Voor een gift van € 40 of meer kan je een fiscaal attest ontvangen, wel enkel indien het bedrag gestort wordt op BE07 0000 1109 3766, Vzw Het Kind – Goedheidstraat 4A – Bus 12 1000 Brussel. Met uitdrukkelijke vermelding “gift Camino voor IBIS”.

PEOPLE ON THE MOVE

NMBS Internationaal: nieuwe Sales & Account Manager

Sedert begin augustus is Sammy Bonnewijn (ex-Omnia Travel en ex-Uniglobe VDK Travel) aangesteld als nieuwe Sales & Account Manager bij NMBS Internationaal. Sammy zal vanaf heden de rol van Sales & Account manager op zich nemen voor de Belgische zakenreismarkt (TMC). Bart Geeroms (NMBS Internationaal): “Sammy zal het aanspreekpunt worden voor de TMC markt in België. Zijn rol bestaat erin om het internationale treinaanbod – dewelke overigens fors in de lift zit – te ondersteunen via dit marktsegment, in een nauwe samenwerking met onze carriers Thalys, Eurostar, TGV® en ICE.” Sammy Bonnewijn: “Met mijn ervaring in de corporate travel markt, de reeds vergaarde kennis over het NMBS productaanbod  en de NMBS verkoopsapplicaties, kijk ik er enorm naar uit om de ‘internationale trein’ als zakelijk vervoersmiddel binnen Europa te promoten. De trein heeft tevens een mooie ‘groene’ toekomst. Samen met de sales & accounts van de TMC’s én de zakenreisagent, zullen we samen deze unieke treinvoordelen ten opzichte van andere vervoersmodi, de komende maanden en jaren extra in de verf zetten.”

Sammy is bereikbaar op het nummer 0490/52.62.64 of via sammy.bonnewijn@belgiantrain.be. Voor algemene vragen kan je steeds terecht op het nummer 02/528.27.06.

BESTEMMING

Jamaica: online immigratie- en douaneformulier

© Visit Jamaica

Jamaica biedt nu een online versie van het immigratie- en douaneaangifteformulier (C5) voor aankomende reizigers op de internationale luchthavens van het eiland. Door het online formulier kunnen passagiers op een efficiëntere wijze door het aankomstproces (immigratie en douane) worden verwerkt. Dit zal zeker leiden tot kortere wacht- en verwerkingstijden bij zowel immigratie als douane. Het formulier staat online (beschikbaar via deze link) en passagiers, die hun reis naar Jamaica geboekt hebben, kunnen deze voorafgaand invullen. Dit in plaats van het invullen van de papieren versie bij aankomst op de luchthaven. Passagiers die het online formulier hebben ingevuld, worden na aankomst doorgestuurd naar speciaal aangewezen functionarissen voor een snellere verwerking. “Omdat het aantal aankomsten in Jamaica blijft stijgen, is het belangrijk dat wij een sneller proces op onze luchthavens aanbieden, zodat onze bezoekers minder tijd doorbrengen met wachten bij de immigratie en de douane en meer tijd hebben om te genieten van de bestemming”, zei Donovan White, Directeur Jamaica Tourist Board.

PEOPLE ON THE MOVE

Grecotel: versterking BeNe-team

Na een periode van moederschapsrust is Eva Van Herbruggen weer aan het werk als vertegenwoordiger voor Grecotel. Zij wordt vanaf heden bijgestaan door Yorg Bonami (AVIAREPS), die gedurende haar zwangerschapsverlof haar taken overnam. “Grecotel Hotels & Resorts heeft al meerdere goede jaren achter de rug met positieve boekingscijfers voor de Belgische en Nederlandse markt. We merken dat onze partners dankbaar beroep doen op de lokale vertegenwoordiging die de noden van de markt begrijpt. Om in de toekomst hoogstaande service te kunnen blijven bieden en Grecotel nog meer zichtbaarheid te geven via unieke acties en verschillende touroperator partners, hebben we het team uitgebreid”, aldus Eva. Elke partner kan Eva contacteren voor de Counter Club, business development, marketing, strategische partnerships en media-samenwerkingen. Elke reisagent kan bij Yorg terecht voor hotel- en boekingsinfo of een productpresentatie. “Samen zetten wij ons vol enthousiasme in voor alle partners in België en Nederland”, klinkt het!

VAKBEURS

IT&CMA en CTW voor een grote uitdaging

In de Thaise hoofdstad Bangkok vindt van 24 tot 26 september de 27ste editie van de vakbeurs Incentive Travel & Conventions, Meetings Asia plaats. Deze beurs is al jarenlang het leidinggevende internationale MICE-event in de Asia-Pacific regio. IT&CMA werd in 1993 voor het eerst georganiseerd. Vanaf 2004 vindt tegelijkertijd ook Corporate Travel World (CTW) plaats, een reeks seminaries, meetings en conferenties. Als doublebill event is de combinatie IT&CMA en CTW uniek in de wereld voor het samenbrengen van MICE en corporate travel. Sinds 2012 bestrijkt de beurs ook het segment luxury travel.

Beide evenementen hebben nu al twaalf jaar een vaste stek gevonden in het Bangkok Convention Centre in het Central World complex. IT&CMA en CTW worden georganiseerd door het in Singapore gebaseerde TTG Events, in nauwe samenwerking met het Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB). Officiële carrier is opnieuw Thai Airways International. Grote vraag en tevens uitdaging voor dit doublebill event is of men in de toekomst zal kunnen standhouden tegenover de nieuwe MICE Show Asia, die van 16 tot 18 oktober voor het eerst georganiseerd wordt in Singapore, en dat op hetzelfde ogenblik als ITB Asia. Dit met dezelfde organisatoren, met name Messe Berlin Singapore en ITB Asia. Twee vakbeurzen die eigenlijk op dezelfde regionale markt, op sellers en buyers focussen. En die binnen een tijdsbestek van een maand op twee uren vliegen van elkaar plaatsvinden. Kunnen die naast elkaar overleven?

Travel Magazine is dit jaar opnieuw media partner van dit doublebill event, waar traditioneel ook enkele Belgische buyers aan deelnemen. Op dit ogenblik weten we al dat uit de MICE sector Eric Moris (Business Pass Travel & Incentive Company) en Bart De Swaef (Delta 3) van de partij zijn. Voor de association-sector is dat Agostino Barrasso (European Society for Radiotherapy & Oncology).

Travel Magazine brengt vanzelfsprekend uitgebreid verslag uit over IT&CMA en CTW. Alle informatie over beide events is te vinden op de sites www.itcma.com en www.corporatetravelworld.com/apac/

TOUROPERATING

Go Chic: dagtrip Toetanchamon

Precies 100 jaar geleden werd de graftombe van Toetanchamon ontdekt. Naar aanleiding van deze verjaardag stelt de Grande Halle de la Villette in Parijs deze zomer 150 objecten uit de schat van de beroemde farao tentoon. Een unicum, want heel wat objecten zijn nog nooit buiten Egypte getoond. Omwille van het grote succes wordt de tentoonstelling met een week verlengd tot 22 september. In samenwerking met Thalys biedt Go Chic u als reisagent de kans om in de sluitingsweek, op dinsdag 17 september om precies te zijn, alle objecten met eigen ogen te bewonderen vooraleer ze doorreizen naar Londen (tussen 2 november en 3 mei zijn ze in de Saatchi Gallery te zien) en daarna voor onbepaalde tijd terug naar hun thuisland. Een niet te missen dagtrip waarvoor u zich vandaag of morgen nog kan aanmelden via sales@gochic.be. Het bezoek aan de tentoonstelling wordt gevolgd door een lunch in het vijfsterrenhotel Castille en vrije tijd voor shopping of een andere individuele activiteit in de namiddag. Ook voor uw klanten kan Go Chic nog steeds toegangstickets voor de tentoonstelling regelen, maar snel zijn is de boodschap want de laatste time slots raken stilaan opgevuld…

Toptentoonstellingen in het najaar:
Naast Toetanchamon kan u bij Go Chic onder andere voor deze najaarstoppers terecht:
• Original Bauhaus (Berlinische Galerie, 06/09-21/01)
• Caravaggio & Bernini (Kunsthistorisches Museum Wien, 15/10-19/01)
• Leonaro Da Vinci (Musée du Louvre, 24/10-24/02)

Transeurope: nieuwe stedenbrochure

Tal van nieuwe logeeradresjes maken hun opwachting in de nieuwe editie van de Citytripsbrochure die deze week verscheen, van een hommage aan een schrijver (Hotel Littéraire Marcel Aymé in Parijs) tot een omgetoverde textielfabriek (New Road in Londen). Vooral Venetië, Athene en Malta kregen een mooie update voor 2020. Transeurope verwelkomt ook 4 extra steden: de Baltische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius (onderling combineerbaar met de bus) en de allereerste hoofdstad van Italië, Turijn. Brochures nabestellen kan via www.connect2.be. De nieuwe stedenbrochure van Go Chic wordt begin september bij Connect2 verwacht.

EVENT

ImagineTravel & Emirates: thema-avond India

ImagineTravel en Emirates nodigen jullie uit! “Ken je India? Dan staan er ongetwijfeld onvergetelijke, kleurrijke beelden op je netvlies gebrand en wil je zeker terug. Ben je er nog niet geweest of is het een tijd geleden, dan is deze thema-avond een ideale gelegenheid om je kennis te verruimen en te actualiseren, want ook de lokale DMC Orient Express Travel & Tours is van de partij. En… bij een thema-avond horen uiteraard ook typisch Indische gerechten, een glaasje en een tombola.”

Wanneer: donderdagavond 5 september vanaf 19.00u
Waar: Restaurant Les Rives du Gange
Avenue de la Fauconnerie 1-5, 1170 Brussel
Inschrijven? Stuur een mailtje naar anne@imaginetravel.be op basis van first come, first served.

SAMENWERKINGSVERBAND

Travel Counsellors België: succesvolle zomer

Travel Counsellors kijkt nu al terug op een erg succesvolle zomer van 2019. In de maanden juli en augustus hebben zowel Travel Counsellors Nederland als België ruim 17% meer geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen week spande de kroon met 43% groei in Nederland en 23% in België. Ongeveer de helft van alle boekingen in de periode 1 juli t/m 15 augustus ging naar de Middellandse Zee, wat een sterke vraag naar last-minutes aangeeft mede vanwege de grillige weersomstandigheden thuis. De andere helft van de boekingen zijn verre reizen onder andere naar Afrika en de Verenigde Staten. Ook Azië en de Caribische eilanden blijven populair. Managing Director Travel Counsellors Nederland en België Fred van Eijk: “We zijn erg trots op de resultaten voor deze zomer tot nu toe, vooral als je het vergelijkt met de rest van de branche. Het last-minute seizoen liep dit jaar voor ons veel langer door dan normaal gesproken. Er worden nu zelfs nog volop last-minutes geboekt voor de laatste weken van de zomervakantie. Ook zien we nu al een stijgende vraag naar verre reizen voor 2020. Onze Travel Counsellors in Nederland en België hebben het altijd al wel druk in de zomer met de vele klanten die op bestemming zijn, maar dit jaar gaat dus ook het boeken gewoon de hele zomer door.”

STUDIEREIS

7Plus: studiereis Moskou

Laurence Daniels: “Dit jaar heeft 7Plus reeds verschillende studiereizen voorgesteld. De laatste trips liggen nog vers in het geheugen en de volgende brengt je al weer naar Moskou. Als specialist Rusland heb ik een 4-daags programma voorbereid om de Russische hoofdstad, zijn keuken, zijn monumenten en zijn markten te ontdekken. Ik stel voor dat je ons vergezelt voor een lang weekend vol ontdekkingen, met uiteraard een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden; zoals het Rode Plein en het Kremlin, maar ook de kleine parels, zoals de Izamilovo-markt. We gaan ook het centrum van de stad verlaten om de Gouden Ring en Sergiev Posad te ontdekken. Een Nederlandstalige gids vergezelt de groep en neemt ons mee naar het tweede grootste museum in Rusland. Heb je al de gelegenheid gehad om Sint Petersburg, de stad van de Tsaren, te zien? Aarzel dan niet om ook Moskou te bezoeken! Registreer je snel op info@7plus.be” Klik hier voor informatie over de studiereis.

HOTELLERIE

Riu Palmeras: heropening

© RIU Hotels & Resorts

RIU Hotels & Resorts heeft hotel Riu Palmeras heropend na een volledige renovatie van 22 miljoen euro waardoor het nu een luxueus hotel van de lijn Riu Palace is geworden. Het hotel, dat oorspronkelijk in 1985 werd geopend in Playa del Ingles op het eiland Gran Canaria, biedt nu een All Inclusive 24-uurs programma aan, naast nieuwe diensten en een nieuw elegant en verfijnd design.

Alle kamers zijn volledig gerenoveerd, waarbij de baden zijn vervangen door douches. Daarnaast is er in de tuin een extra gebouw gekomen met 40 nieuwe kamers die de oude bungalows vervangen. In totaal beschikt het hotel nu over 274 kamers. Daarnaast is er speciale aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de kamers voor mindervaliden. Deze kamers bevinden zich op de begane grond en bieden uitzicht op de tuin. Ook de zwembadzones zijn volledig gerenoveerd: het vorige zwembad heeft ruimte gemaakt voor twee kleinere zwembaden, geïntegreerd in het groen van de buitenruimtes. Daarnaast is er voor de jongste leden van het gezin een nieuw kinderbad met een speeltuin bij gekomen.

TOUROPERATING

Club Med Amazing Weeks: cruise

Nadat eerder al thema’s als Sportieve Ontmoetingen, Het Perfecte Plaatje, Music Scene, Wellness Rituals, We Are Family en Onder de Sterrenhemel aan de beurt kwamen, breidt Club Med het Amazing Weeks-programma verder uit. Van 23 november tot 5 december 2019 organiseren ze namelijk een cruise samen met Cinzia Moccia. “Laat uw klanten de mooiste stranden ontdekken van de Caraïben dankzij de boeiende uiteenzettingen van Cinzia, die gespecialiseerd is in deze bestemming”, aldus Club Med. Meer informatie vindt u op www.clubmedpartners.be

BESTEMMING

Oostende: verhoging city tax

Oostende zal vanaf volgend jaar extra inspanningen doen in citymarketing en in nieuwe evenementen buiten het traditionele hoogseizoen. Zo moeten toeristen in het voor- en najaar nog meer de weg vinden naar de Stad aan Zee. De middelen hiervoor worden verzameld door een verhoging van de Oostendse verblijfsbelasting of city tax, van 2,00 naar 2,83 euro (3 euro inclusief btw) per nacht per kamer. De aanpassing gebeurt in samenspraak met HoReCa Middenkust en de Oostendse hotels. De stad plaatst zich daarmee op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Gent. De extra inkomsten gaan rechtstreeks naar Toerisme Oostende vzw om te investeren in citymarketing en in seizoen verbredende evenementen.

EVENT

Pegase: exclusieve afterwork Red Loft Gent

Steven Van Oost: “Na het succes van de afterwork van Pegase en Etihad in Knokke vorig jaar, nodigen wij u graag uit op een vervolg! Céline Claeys, Pegase product manager Verenigde Arabische Emiraten, licht u kort in primeur in over onze nieuwigheden in Abu Dhabi en Dubai voor komende winter. Rimmert Gryseels, sales manager Etihad Airways, brengt u eveneens kort op de hoogte van de laatste nieuwtjes binnen Etihad Airways en Bettina Backert, sales manager Park Hyatt Abu Dhabi, laat u kennis maken met dit exclusieve hotel. Het Pegase-team klinkt met u op onze succesvolle samenwerking in Red Loft in Gent, een 19e-eeuwse textielfabriek die smaakvol werd heringericht. Onze afterwork vindt plaats op donderdag 12 september vanaf 18 u. Het perfecte einde van de zomer! Stuur ons een e-mail indien u aanwezig wenst te zijn op deze gezellige afterwork: steven.vanoost@pegase.be. Inschrijven kan tot 04/09 en de plaatsen zijn beperkt. U krijgt dan zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijving door.”

TOUROPERATING

Thomas Cook: vlieg in januari naar de zon

© Thomas Cook

Veel Belgen zien op tegen de donkere en koude wintermaanden. Vooral in januari krijgen duizenden mensen last van een winterdip en worstelen ze zich door de grijze dagen. De oplossing? Een vakantie naar de zon, natuurlijk!

Thomas Cook geeft alvast 5 redenen om in januari te vertrekken:

 • Je geniet van een echte vitamine D boost dankzij de stralende zon en zachte temperaturen.
 • Je kan meteen enkele goede voornemens afvinken, zoals minder stressen en meer genieten van quality time met je partner.
 • Je hebt weer extra veel verlofdagen om in te plannen.
 • Na de drukke kerstperiode kunnen veel mensen in de horeca, verkoop en verzorging nu eindelijk even uitblazen.
 • Momenteel profiteer je bij Thomas Cook van de scherpste promoties en vroegboekacties op tal van vakanties in januari.

Cabo Verde: reispaspoort terugbetaald!

Cabo Verde vormt meer dan ooit de ideale bestemming voor een zonovergoten vakantie in de herfst of winter. Je geniet er niet alleen van paradijselijke stranden en heerlijke temperaturen, ook betaalt Thomas Cook nu tijdelijk het verplicht internationaal reispaspoort terug!

Er is hiervoor een korting voorzien van 75 euro per volwassene en 40 euro per kind (2-11 jaar) voor alle vakanties (pakket hotel+vlucht) naar Sal. Je gebruikt hiervoor de kortingscode ‘CABOVE’ in BTN4U. Bovendien is deze actie cumuleerbaar met vroegboekvoordelen zoals de 150 euro extra korting per persoon (150TCA) of het gratis privéluchthavenvervoer (PTAXIA). Zo geniet een koppel in totaal van maar liefst € 450 korting! Meer info vind je in de Thomas Cook newsletter van deze week.

Fietsvakantie Mallorca

© Thomas Cook

Heerlijk koersen met de fiets, een nieuwe bestemming ontdekken en de conditie aanscherpen voor de vele voorjaarsklassiekers? Dat zijn de ingrediënten van de Thomas Cook fietsvakantie op Mallorca!

Van 7 tot 14 maart 2020 verken je vanop je stalen ros de mooiste landschappen van Mallorca, waaronder ook Cap Formentor en Sa Calobra. Je rijdt er op nieuwe, kwalitatieve full carbon fietsen van het merk Merckx (type Lavaredo68) en maakt er zo’n 5 ritten per week onder lokale professionele begeleiding. Even uitrusten kan dan weer in het uitstekende viersterrenhotel Astoria Playa in Alcudia.

Vertrekt je klant liever tijdens de lente of zomer? Laat hem dan alvast 10 t.e.m. 17 mei 2020 in zijn agenda noteren, want dan vindt de volgende Thomas Cook fietsvakantie plaats!

EVENT

Visit USA: American Workshop for Experts!

Vorig jaar hebben de leden van VISIT USA een geslaagde American Workshop georganiseerd in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur. Ook dit jaar organiseren de leden een American Workshop op 19 september, deze keer in de Waerboom in Groot-Bijgaarden, aan de rand van Brussel. Het is een uitgelezen kans om de laatste informatie en insider tips te verkrijgen van de partners van de toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, auto- en motorhomeverhuurbedrijven en nog veel andere reisprofessionals. Tijdens deze workshop ontdekt u eveneens hoe u als de eerste als een USA Expert kan worden vermeld op de website. Schrijf u in via deze link.

TOUROPERATING

MisterFly: Oh Lala Deals met Air France

Air France en MisterFly slaan de handen in elkaar en bieden klanten de OH LALA DEALS aan: aantrekkelijke tarieven tot 31 augustus! Ontdek Afrika (Abidjan, Cotonou, Lome, Johannesburg…), Azië (Singapore, Tokyo, Seoul, Hanoi…), de Indische Oceaan (Mauritius), het Midden Oosten (Beirut, Dubaï…), Zuid-Amerika (Quito, Bogota, Sao Paulo…), Noord-Amerika (New York, Miami, Los Angeles, Toronto…) of Europa (Malaga, Lissabon, Rome…). Reserveer Air France bij MisterFly Pro tot 31 augustus om deze uitzonderlijke tarieven niet te missen!

TOUROPERATING

TUI: wintercampagne

Onder het motto ‘Skip je winterdip’ zie en hoor je de wintercampagne van TUI op televisie, radio, affiches… De zomer is bijna voorbij, het wordt al wat slechter weer en men voelt de winterdip al aankomen. Niet met TUI! Want wat je ook zoekt, TUI helpt je ontsnappen en weer tot jezelf te komen. Dus, skip je winterdip! En daarna kan je er weer tegenaan tot de zomervakantie.

TUI licht verschillende bestemmingen uit met vanaf-prijzen, zowel zonbestemmingen, als verre bestemmingen en wintersport. De vroegboekvoordelen voor winter 2019-2020 worden ook nog eens uitgelicht:

 • Vroegboekgarantie t.e.m. 02/09
 • Gratis luchthavenvervoer op = op
 • Gratis privéluchthavenvervoer voor VIP Selection op =op
 • Kortingen tot € 700 op = op

Voucher voor fast lane

Heb je klanten die binnenkort op reis vertrekken vanuit Charleroi Airport? Raad hen dan zeker aan om vooraf online in te checken en op de luchthaven gebruik te maken van de Self Service Bag Tag terminal, waarmee ze zelf hun bagagelabels printen. Alle TUI- en TUI fly-vertrekken uit Charleroi tussen 19/08 en 31/08 krijgen namelijk een voucher voor de fast lane als ze de bagageterminal gebruiken. Deze voucher krijgen ze ter plekke van het personeel van de luchthaven bij de bagage drop-off.

Hoe werkt deze nieuwe service?

 • Check online in
 • Ga naar één van de Self Service Bag Tag terminals
 • Scan je digitale boarding pass
 • Het bagagelabel wordt geprint
 • Bevestig het bagagelabel zoals aangegeven
 • Ga naar het bagage drop-off punt

Thai Airways bagage policy

Voor alle winter vertrekken vanaf 4 november 2019 past Thai Airways zijn bagage policy opnieuw aan: 20 kg bagage wordt opnieuw 30 kg!

TOUROPERATING

TUI: artificiële intelligentie

TUI Destination Experiences, de tak binnen TUI Groep die het aanbod aan circuits, activiteiten, excursies en klantenservice op de bestemming bundelt, maakt in haar callcenter in Palma de Mallorca gebruik van artificiële intelligentie om de klant een betere service te bieden. Hierdoor ontvangen vakantiegangers binnen enkele seconden automatisch het antwoord op standaardvragen. Vragen over transfertijden of bezoekuren in het hotel staan deze zomer voor meer dan 30% van het aantal. Voor de callcentermedewerkers in Palma betekent artificiële intelligentie een aanzienlijke vermindering van hun werkdruk, waardoor ze veel sneller op gepersonaliseerde oproepen kunnen reageren en meer tijd kunnen investeren in klanten die individuele opvolging nodig hebben.

EVENT

Sint-Petersburg: 27 september

In september organiseert de Toeristische Dienst van Sint-Petersburg een roadshow doorheen enkele Europese landen om er het toeristische potentieel van de bestemming in de verf te zetten. Op 27 september houden ze halt in het Radisson Blu Royal hotel in Brussel. Zowel reisagenten als touroperators zijn van harte uitgenodigd, van 9u tot 14u. Deelname is gratis. Er zullen tal van toeristische spelers uit Sint-Petersburg aanwezig zijn, die je gedurende de voormiddag kan ontmoeten. Het event wordt afgesloten met een tombola. Meer info en inschrijven via http://visitspb2019.com/fr

TOUROPERATING

ImagineTravel: extra rondreizen in Marokko

© ImagineTravel

Jocelyne Vermeersch (product manager Marokko & Spanje): “Ons aanbod op Marokko werd behoorlijk uitgebreid. Naast de uitgesproken culturele troeven zoals de Keizerlijke Steden is ook de gevarieerde natuur een grote troef. Vanaf de winter bieden we een aantal nieuwe programma’s aan waarin we die natuurlijke rijkdom nog meer willen uitspelen. Deze rondreizen worden vrijwel altijd aangeboden met een 4×4 met een privé-chauffeur. Dat maakt het reizen aangenaam en zorgeloos, ideaal dus om de schoonheid van Marokko te ontdekken. Wie de woestijn wil voelen en beleven, moet daarvoor naar de spectaculaire zandduinen van de Erg Chebbi woestijn en de Erg Chegaga woestijn. Beiden worden aangeboden in een aantal van onze programma’s zoals ‘Marokko4kids’, ‘Zuid-Marokko’, ‘Woestijntocht’ en ‘Authentic Morocco’. Beide zandduinen liggen op een 9-tal uur rijden van Marrakech, en onderweg zijn er stops voorzien in Ait Benhaddou voor een bezoek aan de beroemde Kasbah en Ouarzazate met zijn beroemde filmstudio’s. Het nieuwe programma ‘Natuurlijk Marokko’ combineert Marrakech,  de Agafay steenwoestijn, het prachtige blauwe dorp Chefchaouen, het Atlasgebergte en de indrukwekkende watervallen van Ouzoud. ‘Actief Genieten’ is een nieuw programma met een aantal mooie wandelingen in de indrukwekkende Dadesvallei, de Rozenvallei en de Todrakloof. Cultuur en strand combineren kan uiteraard ook. Dan boek je gewoon ons programma ‘Palmen & Paleizen’. Een rondreis in Zuid-Marokko en de woestijn kan je ook perfect afronden in de surfspot Taghazout, op een uurtje van Agadir. Meer dan ooit vind je dus bij ImagineTravel voor elk wat wils in Marokko in onze standaardprogramma’s of op maat.’’

Nieuw: Israël en Libanon

© ImagineTravel

Vicky Deschepper (product manager Azië & Midden-Oosten): “De laatste maanden kregen we beduidend meer aanvragen voor Israël. Een schitterend en veelzijdig land, dat uiteraard mooi aansluit bij het bestaande aanbod van ImagineTravel, maar er nog geen deel van uitmaakte. Nu wel dus! Vanaf oktober bieden we in Israël een prachtige individuele rondreis van 7 dagen met privé-wagen en chauffeur aan die de hoogtepunten van het land combineert: Tel Aviv, Jaffa, Nazareth, Jeruzalem, Bethlehem en de Dode Zee. Uiteraard zijn ook alle mogelijke reizen op maat mogelijk. Libanon, de Parel aan de Middellandse Zee, is ook nieuw. Ook hier combineren we de hoogtepunten van het land in een 7 daagse-rondreis met privé-wagen en chauffeur. De rondreis start en eindigt in Beiroet, het Parijs van het Midden-Oosten. Verder hebben we gesleuteld aan de combinatiereis Emiraten & Oman. Tijdens deze boeiende rondreis ben je nu 13 dagen op pad in internationaal gezelschap en nu is er ook een bezoek aan Musandam (het Noorwegen van Arabië) inbegrepen.’’

De brochure ‘Nabije-Oosten’ (met Marokko) van Imagine Travel mag je in de week van 2 september verwachten in je reiskantoor samen met de brochures ‘Azië’ en ‘Egypte’. Wil je de programma’s nu al bekijken? Dat kan op www.imaginetravel.be

LUCHTVAART

Hahn Air: uitgave eerste NDC-ticket

Andrew Hurst, Christopher Allison & Phil Douglas.

Hahn Air heeft een eigen NDC-platform gecreëerd waarmee reisagenten toegang krijgen tot meer aanvullende diensten van aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Via het platform, dat tot stand kwam dankzij de steun van IATA, kunnen de 350 airlinepartners van Hahn Air gebruik maken van het platform om daarmee eigen content te verspreiden. Naast het uitvoeren van vluchten vanop Frankfurt-Hahn, is ticketing de kern van de maatschappij. Sinds 1999 zorgen ze ervoor dat airlines die hun bereik willen vergroten, wereldwijd geboekt kunnen worden in de tien grootste GDS’en. Zo verbinden ze 350 airlines met 100.000 reisverkopers in 190 landen. Reisagenten kunnen, afhankelijk van het systeem waarmee ze werken, eenvoudig toegang krijgen tot het NDC platform van Hahn Air. Eén enkele implementatie is voldoende om toegang te hebben tot verschillende airline partners van Hahn Air.

REISINDUSTRIE

Footprints: culinaire groepscruise Hapag-Lloyd Cruises

© Footprints

Masterchef Lieven Demeestere, van het sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee, en Footprints nemen je mee voor een culinaire groepscruise aan boord van de MS EUROPA2 van Malta naar Lissabon, voorzien van Belgische begeleiding van Brussel tot Brussel, zonder verdere groepsverplichtingen. Lieven Demeestere staat garant voor een welkomstcocktail, Show Cooking, kookworkshops in het Culinary Center van het schip, exclusief diner met hem in één van de à la carte restaurants, wijnproeverij door Lieven, begeleid door de sommelier aan boord en culinaire excursies, uitgewerkt in samenspraak met de chef. Maar dat is niet alles. Eric Morren: “De gastronomie aan boord van de MS EUROPA2 is gewoonweg uitmuntend en heel speciaal. Het schip wordt onder meer geprezen voor de persoonlijke service (voor elke gast aan boord is er ongeveer één bemanningslid), de topgastronomie en de wellnessfaciliteiten. Aan boord heb je dus maar één plicht te vervullen: genieten. Het drijvend 6-sterrenhotel telt enkele specialiteitenrestaurants (Japans, Italiaans, Frans en Thais) die van topkwaliteit zijn.” Footprints heeft een overzichtelijke folder klaar met duidelijke informatie over deze cruises. Je ontving deze folder vast via Connect2. Je kan de folder downloaden via het agentenportaal op de website van Footprints. Aan het reeds bestaande aanbod van de individuele cruises verandert uiteraard niets. Meer weten over de groepscruises? Contacteer dan Lynn op 03/242.82.88 en Chris op 03/242.82.80 of via cruises@footprints.be

LUCHTVAART

Avianca Brasil niet langer lid van Star Alliance

Geheel onverwacht kan je de beslissing van Star Alliance moeilijk noemen nadat de Braziliaanse luchtvaartautoriteit begin deze maand de vliegvergunning van Avianca Brasil al had ingetrokken en de luchtvaartmaatschappij uitstel van betaling verkreeg en zo (tijdelijk) beschermd is tegen een nakend faillissement. En nu besliste Star Alliance om Avianca Brasil, officieel Ocean Air, uit de club te zetten. Avianca Brasil was sinds 2015 lid van ’s werelds grootste luchtvaartalliantie na het vertrek van TAM (later LATAM) naar concurrent oneworld. De in Colombia gevestigde luchtvaartmaatschappij Avianca S.A. blijft wél lid van de alliantie. Star Alliance-leden Air Canada, Avianca, Air China, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP Portugal, Turkish Airlines en United bieden samen 588 wekelijkse vluchten aan van en naar elf luchthavens in Brazilië.

BESTEMMING

New York: +2 miljoen toeristen in 2019?

De NYC & Company, het New Yorks bureau voor toerisme, verwacht dit jaar een record van 67 miljoen bezoekers. Dat zijn er twee miljoen meer dan in 2018. De gemiddelde prijs voor een hotelkamer (300 dollar) in Manhattan swingt dan ook de pan uit. Een van de oplossingen is om in een microhotel te logeren, geïnspireerd op de Japanse capsule- of pod-hotels die 40 jaar geleden begonnen met goedkope, minuscule slaapgelegenheid aan te bieden aan zakenmensen. Dit concept biedt kamers aan waarin elke vierkante meter benut wordt. De interieurs zijn minimalistisch. De kamers zijn slechts half zo groot als een typische kamer in een stadshotel en soms nog kleiner. De badkamers hebben douches en toiletten en geen ligbaden. Microhotels beschikken vaak wel over ruime lobby’s waar gasten kunnen relaxen, werken en iets eten en drinken. Sommigen hebben een ‘rooftop bar’ en een ‘playroom lounge’. Ze kosten tussen 125 en 250 dollar, taks inbegrepen.

LUCHTVAART

‘Devil’ Air Antwerp heeft zijn IATA-code en roepnaam

De kersverse regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp die vanaf 9 september 2019 drie dagelijkse vluchten gaat aanbieden tussen Antwerpen en London City Airport heeft nu ook zijn IATA-code verworven. De IATA-code, belangrijk voor o.a. de boekingssystemen, luidt WP (Whisky Papa). De minder belangrijke ICAO-code draagt de letters: ATW. Het call-sign of de roepnaam tussen luchtverkeersleiding en vliegtuigbemanning luidt ‘Devil’. Air Antwerp, dat vorige week zijn AOC-vliegvergunning bemachtigde, heeft op de route naar Londen City ook een codeshare-overeenkomst met KLM, dat voor 25% mede-eigenaar is van het bedrijf. De overige 75% zijn in handen van het Ierse CityJet. Op zondagavond biedt Air Antwerp één vluchtfrequentie aan. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop (50 stoelen), een ex-VLM-toestel.

HOTELLERIE

NH Hotels Zomertour

‘Hotelkamer op z’n kop’ © NH Hotels

NH Hotel Group is van 8 augustus tot 4 september 2019 op een bijzondere zomertour en doet zes populaire steden in Duitsland, België en Nederland aan. De eerste stop van de zomertour, met een ‘hotelkamer op z’n kop’ en een ‘pratende koffer’ was op 8 augustus in München. De reis gaat verder via Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf en bereikt via Brussel zijn eindbestemming Amsterdam.

“NH Hotels maakt een continue groei door zich aan te passen aan de veranderende eisen en behoeften van zakenreizigers en toeristen”, aldus Stefanie Schubert (directeur Marketing, E-Commerce & Communication). “Wij investeren continu in de toekomst met nieuwe hotels, waar een goede locatie, hoogstaande service, hartelijke medewerkers en vooruitstrevende innovaties centraal staan. Met deze opvallende actie willen we iedereen de hotelervaring bij NH Hotels op ludieke wijze laten beleven. Wij hopen hiermee een positieve associatie met het hotelmerk teweeg te brengen en de relatie met de gemeenschap in de steden waar wij aanwezig zijn, verder te versterken.”

De ‘sprekende koffer’ spreekt voorbijgangers aan en nodigt hen uit om in een hotelkamer van NH Hotels ‘op hun kop te gaan staan’, een foto te maken en die op social media te plaatsen. Op elke actiedag verloot de hotelketen een overnachting voor twee personen. De NH Hotel zomertour houdt van 29 – 31 augustus halt in Docks Brussels Shopping Centre.

TOUROPERATING

7Plus: Japan

Iets meer dan een jaar geleden heeft 7Plus een nieuwe bestemming in Azië aan zijn aanbod toegevoegd: Japan! Laurence Daniels: “Japan is altijd een land geweest dat fascineert en verleidt en daarom breiden we ons aanbod graag uit met enkele nieuwe rondreizen. Voor het seizoen 2019-2020 nodigen we je klanten uit om Kyushu te ontdekken, een regio waar geschiedenis en natuur samenkomen en waar vulkanen legio zijn. Op dit eiland werden veel van de Japanse legendes geboren. We bieden deze regio aan als self-drive, en zoals altijd voor onze reizen in Japan, worden de vluchten uitgevoerd door All Nippon Airways. Na de rechtstreekse vlucht vanuit Brussel hebben uw klanten enkele dagen om Tokio te ontdekken en te acclimatiseren, een binnenlandse vlucht brengt hen vervolgens naar Fukuoka. Hier nemen ze de huurauto in ontvangst om het eiland te verkennen. Van de meest beroemde vulkanen zoals Mount Aso of Sakurajima, heel bijzondere plaatsen zoals Cape Toi tot kuddes wilde paarden. Ontdek Japan anders door op een boerderij in Kashima te verblijven. Hiernaast bieden we zoals steeds vele andere programma’s aan, evenals de mogelijkheid om een ​​reis volledig à la carte aan te vragen. Profiteer van de interessante promo op de vluchten van ANA; deze is geldig vanaf vandaag!  Dit is de ideale gelegenheid om Japan voor te stellen aan uw klanten!”

LUCHTVAART

Norwegian: geen vluchten Ierland – V.S.

Norwegian schrapt vanaf 15 september alle vluchten tussen Ierland en Noord-Amerika. Door het aan de grond houden van de Boeing B737 MAX-vliegtuigen zijn de routes “niet langer commercieel rendabel”, aldus de Scandinavische lagekostenmaatschappij. Het gaat om de lijndiensten vanuit Dublin, Cork en Shannon naar New York Stewart en Providence in de Verenigde Staten en naar Hamilton in Canada. Vanuit Dublin blijft Norwegian nog wel op de routes naar Oslo, Stockholm en Kopenhagen vliegen. Passagiers die door het schrappen van de routes naar de VS en Canada worden getroffen, krijgen hun geld terug of worden omgeboekt naar een andere maatschappij. De maatschappij heeft al langer moeite om winst te maken en zei onlangs al dat het aan de grond houden van de MAX-en hierbij extra roet in het eten gooit. De B737 MAX vliegt sinds maart dit jaar niet meer na twee dodelijke crashes waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. Boeing zelf heeft ook al behoorlijke financiële schade geleden door de vliegstop. In het tweede kwartaal leed de vliegtuigbouwer een recordverlies van 2,9 miljard dollar (bijna 2,6 miljard euro), wat voor een groot deel door de stop kwam.

PEOPLE ON THE MOVE

Nieuwe toplui voor Cathay Pacific Airways en HK Express

De bij Cathay Pacific opgestapte toplui Rupert Hogg en Paul Loo

Na het al dan niet gedwongen ontslag van de Brit Rupert Hogg, sinds mei 2017 ceo van Cathay Pacific, heeft de nationale luchtvaartmaatschappij van Hong Kong, Augustus Tang Kin-wing benoemd tot nieuwe ceo. Ook commercieel directeur Paul Loo nam vorige week in de nasleep van de protesten in Hong Kong al dan niet gedwongen ontslag. Hij is intussen vervangen door Ronald Lam, tot voor kort ceo van dochterbedrijf HK Express. Laatstgenoemde lagekostenmaatschappij zal voortaan geleid worden door Mandy Ng. Ng werkte al gedurende een periode van 17 jaar bij Cathay Pacific.