Studiereis

New York & Philadelphia

Winnende combinatie

Op vijf dagen tijd volledig ondergedompeld worden in twee grote steden aan de Amerikaanse Oostkust? Het kan met Opportunity Travel, die zich opwerpt als citytripspecialist met een gunstige prijs.

Het minste wat je kan zeggen, is dat de combinatie New York en Philadelphia, aangeboden door Opportunity Travel, (inclusief het ‘city pack’), een fantastisch overzicht van de twee steden biedt. Na aankomst in de vroege namiddag volgt meteen een eerste bezoek aan Downtown Manhattan, daarna is het tijd voor wat welverdiende rust. Dankzij een korte cruise op dag twee kunnen klanten de skyline van Manhattan vanop het water bewonderen, samen met Ellis Island én het Vrijheidsbeeld natuurlijk. In de namiddag staan Ground Zero, Wall Street, Little Italy, Chinatown en Soho op de planning. Iets verder vind je Chelsea Market en Meatpacking District, een van de wijken in volle ontwikkeling die getuigen hoe New York de voorbije jaren steeds meer is gaan bruisen. De slagerijen hebben plaats gemaakt voor het immense complex Hudson Yards. Het beschikt over shoppingcenters, woongelegenheden, maar vooral ook enkele cultureel interessante plekken, zoals The Shed, The Vessel – een uitzonderlijk bouwwerk met een aaneenschakeling van trappen dat maar liefst 150 miljoen dollar kostte – het Whitney Museum of Contemporary Art,… Deze trekpleisters lokken vandaag heel veel mensen naar dit deel van de oevers van de Hudson, bereikbaar via de High Line, een oude spoorbaan omgebouwd tot een wandelzone. Via de High Line kronkel je tussen de gebouwen die bijna allemaal door grote namen in de wereldarchitectuur werden getekend.

De derde dag van het Opportunity Travel programma bracht de groep door in Midtown, met als hoogtepunt het ‘Top of the Rock’ uitkijkpunt, dat vanaf de 70ste verdieping van het Rockefeller Center een adembenemend panorama over de stad biedt. De dag eindigde onvermijdelijk op Times Square, waar de flitsende advertenties – tegen recordprijzen (een slordige vijf miljoen dollar voor een maandje zichtbaarheid) – je om de oren vliegen.

Street art

Op slechts twee uur rijden is Philadelphia een zeer aantrekkelijke stad, een leuk alternatief en ietwat luchtiger dan New York. Het is één van de oudste steden in de Verenigde Staten. De historische wijk is bijzonder charmant en ligt pal aan het hypermoderne centrum met wolkenkrabbers. Nog een verrassing: de kunstwerken en de meer dan 3600 fresco’s die de straten opfleuren. Dit is het gevolg van een oude wet die van elke projectontwikkelaar vereist dat hij 1% van de kosten van een project besteedt aan de aankoop van kunstwerken die hij vervolgens aan het grote publiek moet tentoonstellen.

New York kan je vandaag nog moeilijk verlaten zonder een bezoek te brengen aan Harlem. De buurt had vroeger een slechte naam, maar heeft de jongste jaren enorm gewerkt aan het veiligheidsgevoel. Op zondagmorgen is het de ideale gelegenheid om er een gospelviering bij te wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de armste kerk van de buurt. Dankzij dominee Lisa Jenkins ondergingen de kerk en de gemeenschap een ware metamorfose. Geen betere manier om deze New Yorkse escapade te beëindigen.

Gespecialiseerd in citytrips

Nils Kok (directeur Opportunity Travel): “Samen met mijn vennoot gingen we in 2013 van start met Opportunity Travel. We hadden het idee om een platform te creëren met populaire bestemmingen tegen scherpe tarieven, inclusief de service van de reisagent. We werken op stedentrips die geen marketing vereisen, zoals Londen, New York, Lissabon, Malta of Barcelona. Wat de klant interesseert is een exacte prijs en wat die precies covert. Opportunity Travel stelt een prijs in voor de basisreis, die de klant kan aanvullen met een ‘city pack’. De overgrote meerderheid van de klanten kiest sowieso voor het pack (ter plaatse aan te kopen in contanten). Met het pakket ontdekken de klanten de hoogtepunten van de stad, zoals bijv. New York, in het gezelschap van Belgische gidsen die daar al lang wonen en de plek perfect kennen. Vanaf september starten we met een nieuw pakket van zeven dagen in New York, Philadelphia en Washington. De keuze van het hotel komt overeen met onze filosofie: een viersterrenhotel (het Sheraton Parsippany Hotel) weg van het centrum. Voor New York biedt het drie belangrijke voordelen: de vlotte verbinding naar de luchthaven en naar Philadelphia, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding die je in het centrum van de stad niet zou vinden en de nabijheid van het centrum van de stad.”

Comments