Cruise

National Geographic Resolution rondt vaartesten af

Ulstein Verft in Noorwegen kondigt de succesvolle afronding van de vaartesten van de National Geographic Resolution aan. Tijdens deze proefvaart werden de voorbije dagen noodstops en 360-graden draaitesten uitgevoerd en de snelheid, trillingen en stabiliteit van het vaartuig gemeten. Na de finale afwerking vertrekt het schip naar Antarctica voor haar eerste expeditiecruises.

National Geographic Resolution is een zusterschip van de National Geographic Endurance die in maart 2020 werd opgeleverd. Door de coronacrisis kwam het vaartuig echter pas deze zomer in IJsland in de vaart. Kapitein Aaron Wood omschrijft het als ongelofelijk sterk en krachtig. “Onze gasten hebben genoten van het schip en we hebben zeer positieve feedback ontvangen. De National Geographic Endurance is soepel, comfortabel en heeft heel weinig trillingen.”

De expeditieschepen zijn 124 meter lang en behoren tot de Polar Class 5-ijsklasse. Ze bieden plaats aan 126 gasten en 112 bemanningsleden. De Resolution en Endurance vallen op met hun zogenaamde ‘X-Bow’. Dit boegontwerp moet het schip beter door de golven loodsen, brandstof besparen en het comfort voor de gasten in moeilijke weersomstandigheden verhogen. De hoge ijsklasse laat de vaartuigen toe diep in de poolgebieden door te dringen. Lindblad Expeditions-National Geographic beschikt over een vloot van tien expeditieschepen die alle oceanen bevaren. De National Geographic Resolution vaart vanaf november in Antarctica, de Falklands en South Georgia.

© foto Ulstein

Comments