Cruise

MSC-zomerprogramma met tien schepen

MSC Cruises heeft haar bijgewerkt Europees zomerprogramma met maar liefst tien schepen gepubliceerd. CEO Gianni Onorato: “Vandaag hebben we duidelijkheid over welke Europese bestemmingen en havens deze zomer voor het eerst open zullen zijn en hebben dit volledig verwerkt in een eerste reeks nieuwe en bijgewerkte routes. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat wij in de komende weken een aantal van deze routes verder kunnen uitbreiden en meer schepen met nieuwe vaarschema’s kunnen toevoegen, naarmate meer havens en toeristische bestemmingen in Spanje en Frankrijk openen om schepen en bezoekers te ontvangen.”

Drie schepen cruisen in de westelijke Middellandse Zee. MSC Grandiosa zal in eerste instantie haar huidige zevennachtenroute uitbreiden, waarbij de Italiaanse havens Genua, Civitavecchia voor Rome, Napels, Palermo en Valletta op Malta worden aangedaan. De Spaanse havens Valencia en Barcelona worden toegevoegd aan de route zodra deze bestemmingen hun beschikbaarheid bevestigen. MSC Seaside zal op 1 mei vanuit Genua vertrekken en de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa en Taranto aandoen, evenals Civitavecchia (Rome) en Valletta. Het reisschema van het schip zal vervolgens worden verrijkt met Marseille, zodra de beschikbaarheid daarvan is bevestigd.

MSC Seashore wordt eind juli het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises en biedt van 1 augustus tot 31 oktober cruises van 7 nachten aan in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, maar ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

In de oostelijke Middellandse Zee vertrekt MSC Orchestra vanaf 5 juni, biedt gasten inscheping aan in Venetië op zaterdag en Bari op zondag en doet vervolgens de Griekse eilanden Korfoe, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan. MSC Splendida vaart vanaf 12 juni met inscheping in Triëste op zaterdag en in Bari op dinsdag met vervolgens aanloopstops in Dubrovnik in Kroatië, Korfoe in Griekenland en Kotor in Montenegro. MSC Magnifica  komt op 20 juni terug in de vaart met inscheping in Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus (Athene) op woensdag. Op deze route doet het schip verder Mykonos en Split aan.

In Noord-Europa zet de cruiserederij vier schepen in. Het vlaggenschip MSC Virtuosa verzorgt zoals eerder aangekondigd vanaf 20 mei zijn openingsseizoen in het Verenigd Koninkrijk. Deze cruises zijn alleen bedoeld voor Britse ingezetenen.

In Duitsland moet MSC Cruises, gezien de huidige onzekerheid over de timing voor de heropening van de lokale havens, de start van hun zomerseizoen uitstellen tot 15 juni. Tegelijkertijd kondigt de rederij aan dat MSC Seaview vanaf 19 juni Kiel als thuishaven krijgt en er de MSC Virtuosa zal vervangen. Daarnaast zal MSC Preziosa volgens planning op 21 juni vertrekken vanuit Hamburg en MSC Musica op 20 juni vanuit Warnemunde, zodra de Duitse havens open zijn. De drie schepen zullen cruises van zeven en meer nachten verzorgen met routes naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden.

© foto MSC Cruises

Comments