Cruise

MSC World Europa vaart vanaf december 2022 vanuit Dubai

MSC Cruises heeft de boekingen geopend voor de MSC World Europa. Het eerste schip van de MSC World Class komt in december 2022 in de vaart. De inaugurale cruise wordt een viernachtentrip van Doha (Qatar) naar Dubai, de thuishaven voor het eerste winterseizoen. Tijdens de zomer 2023 vaart het megaschip in de westelijke Middellandse Zee tussen Genua, Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille.

MSC World Europa wordt 333 meter lang en zal 22 dekken en meer dan 40.000 m² aan publieke ruimtes omvatten. Het wordt als eerste MSC-schip aangedreven door vloeibaar aardgas. De schepen worden gebouwd op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire en zijn duidelijk geïnspireerd op de schepen van de Oasis-klasse van Royal Caribbean International die op dezelfde werf van stapel lopen. Executive Chairman Pierfrancesco Vago: “MSC World Europa en de hele MSC World Class herdefinieert de cruise-ervaring op zoveel manieren: van de toekomstbestendige technologieën aan boord tot het baanbrekende maritieme design en de interieurkenmerken. Simpel gezegd, MSC World Europa markeert het begin van een nieuw cruisetijdperk.”

Voor dit prototype hebben de architecten van MSC Cruises tal van nieuwe functies gecreëerd die van het schip een ultramoderne stedelijke metropool op zee moeten maken. De grootte van het schip zorgt voor volledig verschillende wijken, elk met hun eigen sfeer en beleving, van een rustige zen-wijk voor volwassenen over de levendige promenade met entertainment, winkels en bars tot een aparte familiewijk met maar liefst tien nieuwe voorzieningen voor kinderen. Het resultaat is een levendige smeltkroes, voor een gevarieerde en opwindende gastervaring die zich onderscheidt van alle andere op zee.

Blikvangers worden onder andere de meer dan 104 meter lange Europa Promenade met adembenemend uitzicht op de oceaan en The Spiral, een opvallend architectonisch middelpunt in de vorm van een droge glijbaan die elf dekken overspant en de langste op zee moet worden.

Onder de vele vrijetijdsmogelijkheden aan boord zullen gasten moeten kiezen welke van de nieuwe merkwinkels ze het eerst willen bezoeken en hoe ze hun tijd kunnen verdelen tussen de verscheidenheid van 6 zwembaden en 14 bubbelbaden. Een familiezonnedek biedt de allerkleinsten de kans om met het hele gezin van een dag op zee te genieten, terwijl een Aquapark met geïntegreerde virtual reality-technologie zowel kinderen als het innerlijke kind van elke volwassene in gelijke mate zal vermaken. Het schip zal beschikken over 13 eetgelegenheden, waaronder maar liefst zes specialiteitenrestaurants.

Verder biedt MSC World Europa een uitgebreide scala aan accommodatie-opties met 19 verschillende categorieën om uit te kiezen. 65 procent van de hutten beschikt over een balkon. Nieuw voor de rederij zijn onder meer balkonsuites en hutten met uitzicht op de promenade, duplex MSC Yacht Club-suites met grote balkons, bubbelbad en een open woon/eetkamer en Aurea Suites met ruim balkon en bubbelbad.

© renderings MSC Cruises

Comments