Cruise

MSC wil Med-cruises ook openstellen voor niet-Europeanen

MSC Cruises wil snel ook niet-Europeanen verwelkomen op haar schepen in de Middellandse Zee. Dat heeft CEO Gianni Onorato aan de Amerikaanse media verklaard. Vandaag staan deze afvaarten alleen open voor passagiers uit de Schengen-landen, maar met de stijging van de vaccinaties verwacht de topman dat die beperkingen de volgende maanden zullen wegvallen. “Wij verwachten zeer snel versoepelingen. Naarmate meer mensen worden gevaccineerd, zal de druk op de Europese ziekenhuizen afnemen.” Strikte protocollen moeten volgens Onorato van kracht blijven, maar anderzijds moeten de beperkingen worden opgegeven, zodat de mensen weer kunnen reizen.

Vooral dit laatste is bepalend voor de ‘reiszin’ van de inwoners. Zo heeft het voor Belgen op dit ogenblik weinig zin om in te schepen met MSC Cruises wanneer de reiziger (voorlopig tot eind april) bij aankomst in Italië en een tweede keer na de terugkeer in eigen land in quarantaine moet. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat deze beperkingen en quarantainevoorschriften snel zullen verdwijnen, enerzijds omwille van de vaccineringsprogramma’s, maar – met de zomer in het vooruitzicht – ook om economische redenen. De landen rond de Middellandse Zee zijn helemaal aangewezen op het toerisme.

Griekenland heeft deze week al haar grenzen terug opengesteld en de quarantaineverplichtingen afgeschaft. Niet alleen Europeanen, maar ook wie uit onder meer Groot-Brittannië, de Verenigde Staten of de Verenigde Arabische Emiraten komt, kan het land binnen met een negatieve PCR-test of een bewijs van vaccinatie. Ook de Franse president Emmanuel Macron liet enkele dagen geleden al verstaan dat vakantiegangers van buiten de Europese Unie deze zomer weer welkom zullen zijn in zijn land. De president wil onder meer de restricties voor de Amerikaanse passagiers geleidelijk versoepelen, op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd.

© foto MSC Cruises

Comments