Cruise

MSC Virtuosa gedoopt in de cruisehoofdstad van het Midden-Oosten

Filmlegende Sophia Loren heeft in Port Rashid in Dubai afgelopen weekend de MSC Virtuosa gedoopt. Dat gebeurde tijdens een show met onder meer een parade van de Dubai Police en de officieren van de MSC Virtuosa, een demonstratie door een zandkunstenares, optredens van het showteam van het MSC-schip en de Britse singer-songwriter Rag ‘n’ Bone Man en een vuurwerk. Ook een Belgische delegatie met touroperators en mediavertegenwoordigers woonden op uitnodiging van MSC Cruises België de viering bij.

De doopplechtigheid verliep in samenwerking met het ministerie van Economie en Toerisme van Dubai en Dubai Ports World (DP World) die in 15 jaar uitgroeide tot een van de grootste uitbaters van (container)terminals in de wereld. Volgens de verantwoordelijken van Dubai past de naamgevingsceremonie van de MSC Virtuosa in een historisch jaar. Afgelopen donderdag, 2 december, vierden de Verenigde Arabische Emiraten namelijk hun 50ste verjaardag. Daarnaast vindt in het emiraat nog tot 31 maart de Expo 2020 Dubai plaats.

Ook vakantiegangers die deze winter meevaren met de MSC Virtuosa krijgen de kans de wereldtentoonstelling te bezoeken. Op het vaarschema in de Perzische Golf ligt het 19de schip van MSC Cruises twee dagen in Dubai. Andere havens op de weekcruise zijn Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island (Abu Dhabi) en Doha (Qatar).

Cruisehoofdstad van het Midden-Oosten

Dubai heeft zich de jongste twintig jaar opgewerkt tot de cruisehoofdstad van het Midden-Oosten. Ze verwacht deze winter 126 aanlopen en 500.000 bezoekers. Het emiraat beschikt intussen over twee cruiseterminals met Port Rashid als grootste cruise-infrastructuur in de regio. De terminal kan gelijktijdig tot 7 schepen en 15.000 bezoekers accommoderen. De zopas geopende Dubai Harbour Cruise Terminal beschikt over een kade voor twee resortschepen.

Tijdens de diverse speeches zwaaide de directie van MSC Cruises vooral met lof voor de familie Aponte, eigenaar van de MSC Group en de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. MSC Virtuosa is het grootste cruiseschip dat ooit in de Verenigde Arabische Emiraten is gedoopt. Ze is volgens Executive Chairman Pierfrancesco Vago ook het meest milieuvriendelijke vaartuig dat ooit Dubai heeft aangelopen.

MSC Virtuosa is het vierde schip van de Meraviglia-generatie en het tweede van de Meraviglia Plus-reeks na de MSC Grandiosa. Het 331 meter lange schip biedt plaats aan 4.888 gasten in een dubbele bezetting (6.334 in een maximale bezetting) en 1.413 bemanningsleden. MSC Virtuosa heeft alle typische kenmerken van deze scheepsklasse, waaronder de promenade met LED-hemelkoepel, het sociale hart en de hub van het schip. Die werd uitgebreid met een nieuw restaurantconcept, exclusief voor de gasten die kiezen voor de MSC Aurea-beleving. Ook nieuw zijn L’Atelier Bistrot, een nieuwe bar en lounge met een podium en dansvloer en het Indochinese restaurant dat Vietnamese klassiekers met een Franse twist serveert.

Masterpiece at Sea

De rederij geeft de MSC Virtuosa de bijnaam ‘Masterpiece at Sea’. De 19 passagiersdekken zitten volgestouwd met faciliteiten, waaronder gastronomische restaurants, entertainmentvoorzieningen, 21 bars en lounges, boetieks, een spa- en fitnesscentrum, een waterpark en clubs voor peuters tot tieners in samenwerking met Lego en Chicco. Helemaal nieuw voor de rederij is de MSC Starship Club waar de humanoïde robotbarman Rob een galactische keuze aan kosmische cocktails mixt. Rob spreekt acht talen en houdt ervan passagiers te entertainen met grappen, raadsels en ruimtefeiten. Uiteraard is het schip ook uitgerust met een MSC Yacht Club voor gasten die houden van exclusiviteit en luxe.

Achter de schermen rustte de rederij het vaartuig uit met geavanceerde technologieën waaronder een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) en geavanceerd afvalwater-behandelingssysteem (AWTS). De bedoeling is de ecologische voetafdruk te minimaliseren en te zorgen voor steeds schonere luchtemissies.

MSC Virtuosa vaart tot april 2022 tussen Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island en Doha (Qatar). De bedoeling is nog Damman (Saoedi-Arabië) aan het programma in de Perzische Golf toe te voegen. Het is onzeker of dat nog deze winter zal gebeuren. Damman staat als transithaven voor een bezoek aan de Unesco-erfgoedsite Al Ahsa Oasis volgend jaar alvast op het vaarschema van de MSC World Europa.

Patrick Parez
Senior Cruise Editor

 

© foto’s MSC Cruises/Bernard Biger en ParezCruiseCommunications

Comments