Cruise

MSC Seaview vaart vanaf 3 juli vanuit Kiel

MSC Cruises hervat op 3 juli haar cruises op de Oostzee. MSC Seaview biedt er tot september weekcruises aan vanuit Kiel. Dat heeft de maatschappij aangekondigd. Het is voor het eerst dat een schip van de Seaside-klasse in Noord-Europa vaart. Gasten die aan land wensen te gaan, moeten wel deelnemen aan de door de rederij georganiseerde excursies. MSC Seaview biedt een volledig nieuwe vaarroute aan met een aanloop in Visby op het eiland Gotland, Nynashamn voor een bezoek aan Stockholm en Tallinn in Estland. De cruises staan open voor inwoners uit de Schengenlanden, Kroatië, Roemenië en Bulgarije.

CEO Gianni Onorato: “We kijken uit naar de hervatting van onze cruises vanuit Duitsland, een ongelooflijk belangrijke markt voor ons, en bieden onze gasten een plezierige, ontspannen en veilige cruisevakantie op de MSC Seaview, een van onze meest innovatieve schepen. Bestemmingen bezoeken en aan land gaan zijn een integraal aspect van een cruisevakantie en het is nu mogelijk met onze Oostzeecruises vanuit Duitsland dankzij de algemene versoepeling van de gezondheidsmaatregelen ter plaatse en de bevestigde opening van de havens en bestemmingen die MSC Seaview zal bezoeken.”

Met de MSC Seaside in de Middellandse Zee en de MSC Seaview op de Oostzee varen deze zomer voor het eerst de twee eenheden van deze scheepsklasse in Europa. In augustus komt daar vanuit Italië nog de MSC Seashore, het eerste schip van de Seaside Evo-klasse bij. De rederij komt evenwel terug op haar plan om deze zomer met tien schepen in Europa te varen. Nu het ernaar uitziet dat in de Oostzee en Noordzee maar een beperkt aantal havens zullen open zijn, ziet de maatschappij zich verplicht de voorgestelde afvaarten vanuit Warnemünde en Hamburg met respectievelijk MSC Preziosa en MSC Musica te annuleren.

© foto MSC Cruises

Comments