Cruise

MSC Seaside hervat op 1 mei afvaarten

MSC Seaside vervoegt vanaf 1 mei MSC Grandiosa in de Middellandse Zee. Het eerste schip van de Seaside-klasse bezocht sinds haar introductie in 2017 de Caraïben vanuit Miami en zal nu voor het eerst in de Middellandse Zee varen. Een van de blikvangers is op dek 8 de openluchtpromenade rond het schip. Die zal later dit jaar ook te vinden zijn op de MSC Seashore. MSC Seaside zal een gloednieuw vaarschema voorstellen dat complementair is aan de MSC Grandiosa. De zevennachtencruise omvat Genua, Valletta (Malta) en Civitavecchia (Rome) alsook twee voor MSC Cruises nieuwe bestemmingen: Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia. Gasten kunnen op dit programma inschepen in alle Italiaanse havens. De route staat open voor inwoners van de Schengenlanden.

MSC Grandiosa die al sinds augustus 2020 vaart, behoudt tot eind mei haar huidig vaarschema met aanlopen in Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Valletta. Vanaf juni zal het schip cruises voorstellen in de Westelijke Middellandse Zee. Daarnaast kondigde MSC Cruises eerder al aan dat ze vanaf mei ook de Oostelijke Middellandse Zee zal doorkruisen. MSC Cruises schrapt dit voorjaar alle andere schepen, zowel in Europa als in de Caraïben. Ook de lancering van de MSC Virtuosa, gepland voor april, wordt voorlopig uitgesteld. Naarmate de Covid-vaccinaties vorderen, wil de rederij in de aanloop tot de zomer meer schepen terug in de vaart nemen.

Patrick Pourbaix, directeur MSC Cruises België, Luxemburg en Frankrijk: “Mijn boodschap is tweeledig. Enerzijds zijn we zeer flexibel. Van zodra we een opening zien, kunnen we in een tijdspanne van enkele weken een bijkomend schip inleggen. Anderzijds betekent deze troef dat we over voldoende capaciteit beschikken om snel in te spelen op de vraag. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze zomer op al onze sleutelbestemmingen zullen varen. Ik denk daarbij vooral aan de Westelijke Middellandse Zee, Oostelijke Middellandse Zee en Noord-Europa.” Ook Pourbaix heeft geruchten opgevangen dat Noorwegen mogelijks haar grenzen deze zomer gesloten houdt. De rederij bekijkt wat in voorkomend geval de alternatieven zijn, maar kondigt aan dat ze deze zomer zeker in Noord-Europa zal varen.

MSC Seaside zal net als MSC Grandiosa het strikte gezondheids- en veiligheidsprotocol van de rederij hanteren voor de bescherming van haar gasten en bemanning. Maatregelen omvatten universele tests bij het inschepen en halverwege de cruise, wekelijkse testen van de bemanning, sociale afstand, het dragen van maskers in openbare ruimtes en verbeterde sanitaire voorzieningen en voortdurende schoonmaakprocedures. Aan land gaan in de transithavens kan voorlopig enkel voor wie deelneemt aan de begeleide excursies.

Door deze verplichte begeleiding blijven meer passagiers tijdens de reis aan boord van het schip, maar dat zet geen domper op de vakantiebeleving. Patrick Pourbaix: “Voor de Europeanen was een cruisevakantie voorheen een combinatie van excursiemogelijkheden en het leven aan boord met alles wat een groot cruiseschip te bieden heeft. Beide elementen waren voor de vakantiegangers even belangrijk. Vandaag zien we dat het schip goed is voor 80 procent van de vakantiebeleving. We hebben twaalf restaurants en twintig bars, twee spektakelzalen en meerdere bands die voor animatie zorgen. Niettegenstaande ons strenge protocol zijn de zwembaden open en kunnen we net als voorheen alle diensten aanbieden.

De mensen willen opnieuw kunnen leven en het plezier herontdekken van op restaurant te gaan, een show bij te wonen, te dansen of een zwembad te bezoeken. Alles wordt perfect in goede banen geleid met een maximale gastenbezetting van 70 procent. Al deze zaken worden voor steeds meer mensen de hoofdreden om op cruise te vertrekken. De hele filosofie is gewijzigd en dat zullen we straks nog meer zien wanneer de grenzen heropenen en de Belgen en Fransen opnieuw kunnen reizen.”

© foto Travel Magazine

Comments