Cruise

MSC lanceert met Magnifica tweede schip in Middellandse Zee

MSC Cruises lanceerde in Genua een tweede schip. Na de MSC Grandiosa in augustus vaart nu ook de MSC Magnifica terug in de Middellandse Zee. Het cruiseschip bezoekt op vaarschema’s van tien nachten Italië, Malta en Griekenland. De MSC Magnifica zal voor het einde van het jaar zes Middellandse Zee-cruises uitvoeren, waaronder een speciale kerstcruise van acht nachten met vertrek op 18 december vanuit Genua.

De heropstart van de schepen gebeurt volgens een heel strikt gezondheids- en veiligheidsprotocol, goedgekeurd door externe medische experts en de relevante nationale en regionale autoriteiten. De uitgebreide veiligheidsmaatregelen werden in augustus voor het eerst geïmplementeerd op de MSC Grandiosa. In een mededeling zegt de rederij dat de MSC Grandiosa nu negen reizen van zeven nachten heeft voltooid en daarmee de effectiviteit van het protocol heeft aangetoond.

Het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises omvat universele gezondheidsscreening van iedereen – gasten en bemanning – inclusief COVID 19-tests voordat ze aan boord kunnen, verhoogde hygiënische voorzieningen en schoonmaakmaatregelen op het hele schip, het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes en technologie om contactonderzoek aan boord te vergemakkelijken. Een bezoek aan land gebeurt alleen met een MSC-excursie, zodat gasten kunnen genieten van een beschermd bezoek aan de havens. In deze beginfase is ook de capaciteit van het schip teruggebracht tot 70 procent, zodat social distancing aan boord kan worden gegarandeerd.

© foto MSC Cruises

Comments