Cruise

MSC lanceert luxemerk Explora Journeys

Explora Journeys wordt de naam van de luxebrand van de MSC Group. Dat heeft de rederij bekendgemaakt naar aanleiding van de ‘steel cutting ceremony’ op de Fincantieri-werf in Monfalcone. Explora I, het eerste van vier luxueuze schepen, zal in 2023 uitvaren. De zusterschepen volgen in 2024, 2025 en 2026. Elk vaartuig zal gebruik maken van de nieuwste maritieme technologie om ontdekkingsreizen te maken naar bestemmingen op en buiten de gebaande paden. Gasten zullen worden ontvangen met het hoogste niveau van service en voorzieningen.

“Het bouwen van een luxemerk dat de cruise-ervaring zal herdefiniëren en een eigen categorie zal creëren, is een lang gekoesterde visie van mij en mijn familie,” aldus Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Group’s cruise business en ruimere passagiersdivisie. “Geïnspireerd door onze persoonlijke reiswensen zal Explora Journeys een oceaanervaring bieden als geen ander die gasten toelaat om te ontspannen, herinneringen te maken en de tijd op zee te koesteren met hun geliefden. Immers, tijd is de ultieme luxe.”

De schepen zullen beschikken over 461 suites en residenties op zee. Suites beginnen bij 35 vierkante meter, waardoor deze bij de ruimste behoren voor deze categorie in de industrie. De royale buitendekken zullen meer dan 2.500 vierkante meter bieden met uitzicht op zee en 64 privé cabana’s verdeeld over 3 buitenzwembaden. Een vierde zwembad met een uitschuifbaar glazen dak maakt zwemmen en ontspanning aan het zwembad mogelijk in alle weersomstandigheden. Het schip werd getekend in samenwerking met vooraanstaande superjacht- en luxehotel-ontwerpers en heeft water als centraal punt om gasten in een ‘ocean state of mind’ te brengen.

“Explora Journeys is ontworpen voor gasten die langer willen blijven, later willen vertrekken en intensiever willen reizen,” zegt Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “Klantgerichtheid is de kern van alles wat we doen. We hebben onderzoek laten doen, focusgroepen georganiseerd en rondetafelgesprekken gehouden met wereldwijde specialisten in luxe om het perfecte schip voor onze gasten te ontwerpen. Explora Journeys zal een nieuw perspectief bieden in de reisindustrie, door de klassieke cruise-ervaring opnieuw uit te vinden voor de volgende generatie luxereizigers.”

Met de mix van intieme en bruisende plaatsen en een gast-bemanning verhouding van 1,25 op 1 zorgt Explora Journeys elke keer weer voor een uitstekende service. Afgestemd op persoonlijke voorkeuren zorgen flexibele dinertijden in negen verschillende restaurants voor ongeëvenaarde variatie op zee. De schepen zullen reizen vanaf zeven nachten aanbieden. Met vaartuigen die ver ten noorden en ten zuiden van de evenaar varen, zullen de routes in de inaugurele collectie de ideale mix bieden van beroemde bestemmingen zoals Saint Tropez, Bordeaux en Reykjavik, en verborgen juweeltjes zoals Kastellorizo, Bozcaada en de Lofoten. Explora Journeys zal gasten naar minder bereisde havens brengen voor een meer authentieke ervaring en een trager reistempo. Boekingen voor de 2023 Inaugural Collection met de Explora I openen in het najaar van 2021.

© renderings Explora Journeys

Comments