Cruise

MSC keert terug naar Spanje en Noord-Amerika

MSC Cruises neemt Spanje weer op in haar aanbod. Nu de havens er terug open zijn, zal MSC Grandiosa vanaf 26 juni Barcelona aanlopen. Gasten kunnen er tevens inschepen. Vanaf 30 juli zullen de schepen van de maatschappij eveneens Valencia bezoeken.

CEO Gianni Onorato: “Toen we ons zomerprogramma 2021 aankondigden, hebben we aangegeven dat we het aanbod verder zouden verrijken met nieuwe havens en bestemmingen van zodra die beschikbaar worden. Vandaag is dat het geval voor Spanje en Barcelona dankzij de veilige bubbelexcursies aan wal in het kader van ons gezondheids- en veiligheidsprotocol. Daarnaast maakt Barcelona een internationale cruisevakantie op een schip van MSC Cruises ook makkelijker beschikbaar voor meer van onze gasten.”

MSC Cruises herstart eveneens haar operaties in de Bahama’s en Caraïben inclusief haar particuliere eilandbestemming Ocean Cay MSC Marine Reserve. De Amerikaanse gezondheidsdiensten hebben ingestemd met een testcruise met de MSC Meraviglia op 17 juli. Het schip zal vanaf 2 augustus korte trips van drie en vier nachten naar Ocean Cay voorstellen vanuit Miami. Vanaf 18 september staan opnieuw weekcruises gepland. MSC Divina zal vanaf 16 september cruises van 3, 4 en 7 nachten voorstellen vanuit Port Canaveral.

MSC Cruises hanteert in Europa geen vaccinatieplicht en zal diezelfde politiek aanhouden in Noord-Amerika. Dit verklaart waarom MSC Meraviglia eerst een proefcruise moet inleggen. De rederij sluit niet uit dat ze restricties zal invoeren voor gasten die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd. Details hierover volgen binnenkort. Voor de vertrekken vanuit Florida zullen wel alle bemanningsleden ter plaatse de nodige vaccins ontvangen.

© foto MSC Cruises

Comments