Cruise

MSC herstart dit weekend, NCL verlengt pauze

MSC Cruises kondigt aan dat MSC Grandiosa de activiteiten op 24 januari zal hervatten. Na het laatste ministeriële decreet van de Italiaanse regering zal het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises zijn wekelijkse route hervatten vanuit Genua en de Italiaanse havens van Civitavecchia (Rome), Napels, Palermo en Valletta in Malta aandoen. Inscheping is mogelijk in alle Italiaanse havens.

Het jongste ministerieel besluit geeft toestemming om de cruiseactiviteiten te hervatten op voorwaarde dat ze ondersteund worden door een gedegen gezondheids- en veiligheidsprotocol. Het gezondheidsprotocol van MSC Cruises is afgelopen zomer door de Italiaanse gezondheids-, transport- en veiligheidsautoriteiten goedgekeurd. Sindsdien kon de onderneming meer dan 30.000 passagiers veilig laten cruisen aan boord van twee van haar in Italië gevestigde schepen.

Voor passagiers uit België vereist het gezondheidsprotocol van MSC Cruises een negatieve PCR-test minder dan 72 uur voor het aan boord gaan. Bovendien moeten Belgen na de door de Italiaanse regering aangekondigde maatregelen een negatieve test (PCR of antigenen) van minder dan 48 uur voor aankomst op het Italiaanse grondgebied voorleggen.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NCLH) verlengt intussen de eerder aangekondigde annulering van haar cruises tot en met 30 april 2021. Die geldt voor alle cruises van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. De groep blijft werken aan het onderhoudsplan voor de terugkeer van cruises, om te voldoen aan de vereisten van het Framework for Conditional Sailing Order, uitgegeven door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Daarnaast blijft de holding samenwerken met de federale overheid, wereldwijde gezondheidsorganisaties en deskundigen van het Healthy Sail Panel om alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de gezondheid en veiligheid van de gasten, bemanning en gemeenschappen die zij bezoeken te waarborgen.

Gasten die momenteel zijn geboekt op een geannuleerde cruise met Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises of Regent Seven Seas Cruises worden verzocht contact op te nemen met de cruisemaatschappij of reisorganisatie waar zij hebben geboekt voor meer informatie.

© foto MSC Cruises

Comments